Advertentie

‘Het wordt tijd dat zorgprofessionals alternatieve geneeswijzen serieus nemen’..?


x

Zorgprofessionals gaan alternatieve geneeswijzen serieus nemen..!

x

Maar voelen artsen hier wel voor..?

oktober 2011 © WantToKnow.nl/.be – Guido Jonkers

x

Je hebt het tijdschrift ‘Arts & Auto’ en je hebt de VvAA, een ledenorganisatie van en voor professionals in de gezondheidszorg. Van de VvAA zijn ruim 100.000 medici, paramedici en studenten voor die beroepen lid. De VvAA is opgericht in 1924 als een onderlinge autoverzekering van artsen, dierenartsen en tandartsen, en in die tijd (85 jaar) is deze VvAA uitgegroeid tot een ledenorganisatie die opereert in het hart van de gezondheidszorg.

Bij de VvAA werken ruim 800 mensen, bij de hoofdvestiging in Utrecht, bij regiokantoren en er zijn tientallen adviseurs in het veld. Wat zijn doen? De VvAA-producten en diensten zijn afgestemd op de gezondheidszorg en de wensen en behoeften van medisch professionals. Teams van specialisten binnen de VvAA richten zich dagelijks op de advisering, opleiding en dienstverlening aan professionals in de verschillende beroepsgroepen. Bij zakelijke maar ook bij persoonlijke aangelegenheden.

‘Arts & Auto’
Als je kijkt naar de oorspronkelijke doelstellingen van de VvAA, had deze organisatie vroeger ook een collectieve autoverzekeringen voor de artsen die aangesloten waren. Wellicht weet je dat artsen vroeger vaak de eersten waren die rondreden in een auto om hun patiënten te bezoeken.
Logischerwijze werd het tijdschrift ‘Arts & Auto’ hierop is gebaseerd; artsen hádden niet alleen een auto,  maar waren ook in auto’s en de aanschaf ervan geïnteresseerd natuurlijk.

Inmiddels is ‘Arts & Auto’ een magazine en een website voor leden van de VvAA; zij vormen dus de lezersgroep van ‘Arts & Auto’, maar het totale bereik van Arts & Auto ligt hoger. Het blad en de website zijn journalistiek, met een focus op de gezondheidszorg.  Vanaf maart 2009 verschijnt het magazine elke maand en is ook de website in een uitgebreide vorm geherlanceerd, die dagelijks wordt geüpdate. En over die website gaat het hier, met name om de ‘poll’, die net als bij WantToKnow op de voorpagina staat.

Wat schetst onze verbazing, toen wij vanochtend, ná een tip van ‘een onzer lezers’, een kijkje namen bij deze poll. Het interessante is namelijk dat er deze maand een poll op de site van ‘Arts & Auto’ stond, die wij toch redelijk onthutsend vinden. Niet in negatieve zin, maar juist in erg positieve zin.

Dáár waar het alternatieve circuit door de zg. ‘internettrollen’ nogal eens op de hak genomen wordt, belachelijk gemaakt zelfs en bespot, daar blijken de échte professionals er een heel andere mening op na te houden..! Je kent ze ongetwijfeld nog, de wijsneuzen hier op de site, in hun uiterst negatieve commentaren, die de waarheid in pacht leken te hebben.
WantToKnow is samen met veel ‘collega-alternatieve sites’, vaak het onderwerp (geweest) van spot en hoon in dit opzicht en of we nou berichtten over alternatieve geneeswijzen of de frauduleuze praktijken van Big Pharma, het klopte van geen kant, volgens deze wijsneuzen.We zouden buitenbeentjes zijn en niet in het plaatje passen van de professionele gezondheidszorg. Nou, deze poll geeft een heel ander beeld..!
En natuurlijk kunnen ook ‘anderen’ dan zorgprofessionals deze poll invullen, maar wij gaan ervan uit dat het grootste deel van de bezoekers tot die professionals behoort.

Ook de vereniging tegen de kwakzalverij’ heeft er een handje van om ALLES wat maar naar ‘alternatief’ ruikt, in de ban te doen. Kijk hier eens naar hun pogingen om bijvoorbeeld de ‘alternatieve professionals’ ‘lekker dwars te gaan zitten’…! (HIER.)

* * *

99% Van de zorgprofessionals neemt alternatieve geneeswijzen serieus!!

Uit het resultaat van de poll op Arts & Auto, komt duidelijk naar voren dat maar liefst 99% van de pollstemmers, op de vraag: “Het wordt tijd dat zorgprofessionals alternatieve geneeswijzen serieus nemen.”  met ‘JA’ beantwoordt…! En dat niet alleen, het blijkt ook nog eens dat maar liefst ruim 3300 beroepsprofessionals deze poll hebben ingevuld. Een heel duidelijk aantal, dat als een steekproef kan gelden voor een antwoord op landelijk-gemiddeld-niveau..!! Het zij gezegd, we hopen dat ‘Big Pharma’ meeleest en haar focus nou eens gaat richten op de behoeften van de zorgprofessionals om hun medemensen te helpen..! Dat ‘Big Pharma’ ook indirect de weerstand voelt, die dus onderhuids aanwezig moet zijn bij zorgprofessionals over de bizarre strapatzen die deze INDUSTRIE uithaalt met jouw en mijn gezondheid. Met dank aan de redactie van ‘Arts & Auto’ voor het plaatsen van deze poll!

 

 

 

21 gedachten over “‘Het wordt tijd dat zorgprofessionals alternatieve geneeswijzen serieus nemen’..?

 1. Ja wat moet je als gerespecteert arts nu anders zeggen, je kan nu iedereen de waarheid gaat spreken toch niet meer zeggen dat appels ,citroenen zijn.
  Nee elke arts weet als hij voor de spiegel zit en eerlijk naar zichzelf durft te kijken ,dat of hij/zij niet bewust is van wat hij of zij nu eigenlijk doet of zich er wel bewust van is.
  Maar ook elke arts zal op een dag bewust worden van de processen waar ze zich in bevinden en dan langzaam weten dat dit alles een grote illusie is die is gebaseerd op geld en macht.
  En elk mens word zich hier nu van bewust en wil verandering zien.

  1. Los zijn van alles; je eigen spel spelen op je eigen vergrotende bord en elkaar daarvan op de hoogte houden; waarneming delen.
   Dan wordt het bord exponentieel snel groter voor die spelers die daarop samen willen delen 🙂

   Kies de gewillige spelers uit
   &
   Speel het vergrotende bord-spel 🙂

   En laat alles van binnenuit sturend zijn in de interacties & interpretaties; gogogogogo !

   Exponentiele deling maakt een snelle transitie/transformatie nu het te bereiken domein & bereik in-1 🙂

   Alles = logica !

 2. Ik denk niet dat het probleem zit bij de zorgverleners.
  Het probleem ligt eerder bij de burgers, die een grenzeloos vertrouwen hebben in de reguliere gezondheidszorg.
  Bovendien zijn de meeste mensen niet geinteresseerd om zelf stappen te ondernemen om gezond te worden. Zodra ze wat mankeren lopen ze naar een arts en willen dat die arts hen geneest, zonder dat ze daar zelf wat voor hoeven te doen.
  Het is die houding die moet veranderen, mensen moeten zichzelf gaan informeren over wat er mogelijk is.
  Zodra de burgers zichzelf gaan informeren, en gaan begrijpen dat hun gezondheid hun eigen verantwoordelijkheid is, dan is het voor de zorgverleners een kwestie van kiezen of delen en de mensen de behandelingen te geven waar ze wat aan hebben, of nog beter de mensen te vertellen hoe ze zichzelf kunnen genezen.
  Ik denk dat het belangrijk is om een goed onderscheid te maken tussen de Pharmaceutische Industrie en de zorgverleners. In principe zou daar een goede scheiding tussen moeten bestaan (en dat is iets dat de burgers ook zouden moeten verlangen van hun zorgverleners).
  Er zal een bewustwordingsproces moeten plaatsvinden. De burgers moeten begrijpen dat de meeste gezondheidsproblemen niet met de huidige farmaceutica opgelost kan worden. Ze moeten ook begrijpen dat de pharmaceutische industrie weinig belang heeft bij het genezen van ziekten. En ze moeten zich bewust worden dat veel gezondheidsproblemen door ons eten, ons milieu en zelfs onze geestelijke gesteldheid worden veroorzaakt.

  1. Die ik hen weer heb afgeraden omdat we de cijfers nodig hebben van de zorgprofessionals en niet van half Nederland die zich op de site van ‘Arts&Auto’ met deze poll gaat zitten bemoeien.. Over ‘vervuiling’ van een onderzoek gesproken.

 3. Hallo,

  Ik ben een behandelaar in de moderne geneeskunst. Ik gebruik die term liever dan alternatieve genezer. Ik genees namelijk niemand maar help mensen dat zelf te doen. En dat is een kunst en geen kunde. Het is mijns inziens een kunst omdat het vaak een op de persoon toegesneden creatief proces is.

  Als ik een schatting maak dan ben ik een uur of tien zoet met studeren per week. En dat nu al vele jaren. En daar ligt een probleem. Want mijn studies zijn niet regulier. Daar valt voor mij niets te leren, want die kennis is samengesteld door mensen die een ander paradigma hanteren dan het mijne.

  Veel artsen zijn na hun studie opgehouden om hun vak te volgen. Dat is niet vreemd. Er is gewoon te veel om te volgen. Er worden op een dag meer abstracts gepubliceerd dan je kunt lezen. Laat staan dat je de artikelen zou moeten lezen en de bronnen zou moeten controleren. Maar een probleem daarbij is wel dat de meeste literatuur al lang laat zien dat er meer wegen zijn die naar Rome leiden. Alleen de meeste artsen hebben er nog geen notie van genomen.

  Dat betekend dat de communicatie met deze groep vaak erg moeilijk is. Ik moet mijn gedachten en handelingen eerst naar hun paradigma vertalen en dan kan ik ze pas uitleggen wat ik aan het doen ben. Omgekeerd heeft iedere Geneeskunst beoefenaar wel een medische basiscursus die hem/haar in staat stelt wel te volgen wat die arts zegt. Maar die arts heeft geen kennis genomen van mijn paradigma. Hij/Zij kan dus niet terug vertalen wat ik zeg.

  En dat is een probleem. Een probleem overigens waar steeds meer artsen mee worstelen, want ze zien ons wel resultaten behalen die zij niet halen, of waarvan ze zelfs maar weten dat die resultaten mogelijk zijn. En als je niet weet dat bepaalde ziekten eenvoudig te behandelen en te genezen zijn, dan is het niet raar dat je palliatieve zorg toepast op een moment dat curatieve zorg mogelijk is. En dat je genezingen als toeval afdoet.

  Ondanks deze problemen zie ik in mijn omgeving meer en meer samenwerking ontstaan. Vaak onder de tafel, want o wee als een collega er achter komt. Ik bezoek altijd de regulieren want de regulieren zijn als een kind zo bang dat hun bezoek aan mij status zou verlenen aan mijn werk. Wat je wel vaak ziet is dat uit een ziekenhuis de “minder goden”, de mensen die hands on met de patiënt bezig zijn wel mogen komen maar de specialisten, komen dan niet mee.

  Dat is natuurlijk niet erg. Dat is hun milieu, hun stam, hun clan etc. Dat is de mores die daar nu heerst. En dat is geen mores waarin ik me prettig zou voelen. Als de verkeerde erachter komt kan dat je baan kosten als arts. (Eert zullen ze je belachelijk maken als je met een nieuw idee komt, DAARNA TE VUUR EN TE ZWAARD BEVECHTEN. En vervolgens doet iedereen of het altijd zo geweest is… En gelukkig is die mores aan het veranderen.

  Een warme groet,

  Dzyan

  1. @Dzyan,

   Prachtig om te lezen, mijn hart gaat open. Hopelijk gaan spoedig meer behandelaar’s over naar de moderne geneeskunst. De tijd is er rijp voor, lijkt mij.

  2. Hallo Alice,

   Dank je voor de hartverwarmende reactie. Maar weet je het is ieder zijn ding. Uit goed wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het geneesproces gevormd wordt door 30% alliance (verbind je met de klant) en 60% Allegiance (heb samen vertrouwen in de gebruikte techniek). Slecht 8% is techniek! Daarvan is aspirine de best scorende techniek. Het werkt wel 4% beter dan een placebo en is daarmee koploper in de medicijnen competitie.

   Maar de winst is dus te halen uit de verbinding en het gezamenlijke geloof. (Als twee of meer in een idee verbonden zijn dan ben Ik daarbij. Vrij naar het nieuwe testament.)

   Dus als de klant iemand is die graag met autoriteit benaderd wordt, dan is hij/zij beter af bij een man met witte jas en stethoscoop, die met prangende oogjes een recept op tafel legt vergezeld van de woorden: Ik wil dat u dit slikt. Zo iemand heeft helemaal niets te zoeken in mijn praktijk.

   Ieder het zijne, het resultaat telt.

   Een warme groet,

   Dzyan

  3. @Dzyan

   Dank voor je mooie reactie, ik kan het op deze manier helemaal met je eens zijn. Zelf ook door schade en schande wijzer geworden. Doordat ik mij behoorlijk heb ingelezen wat de moderne geneeskunde betreft, ook bepaalde opleidingen, (psycho, sociaal, werk,) en een basiscursus natuurgeneeskunde van 2 jaar en zeker de eigen ervaringen binnen de natuurgeneeskunde wilde ik graag andere mensen “wijzer” maken. Binnen de familie, vrienden en kennissenkring. Gelukkig geen mensen hierdoor verloren, omdat ik openstond voor hoe zij het beleefden.
   Hier dus mee opgehouden, ze weten hoe ik er in sta en dat ik altijd advies wil geven, daarom snap ik zo goed dat sommige mensen in jouw praktijk niks hebben te zoeken. Iedereen z’n ding, iedereen z’n pad, met respect, aandacht en waardering naar elkaar toe. Dat is ook een vorm van Liefde.

   Fijn om zo nu en dan van je te lezen, hartegroet Alice

 4. Een mens met een hart voor zijn medemens, streeft vanzelf naar het beste voor zijn medemens.
  Of je nu dokter of verzorger bent of de warme bakker in het dorp.
  Je probeert je omgeving gezond te houden in plaats van te vergiftigen.
  Of zie ik dat verkeerd?

  1. @Selene,

   Je kan het altijd zo mooi, kort en krachtig zeggen. Compliment, ik ben het in deze helemaal met je eens.

  2. Wat is gezond ?

   Het lijkt me dat we allemaal onszelf eerst eens helemaal onafhankelijk dienen te maken om vanuit die waarnemingspositie nog eens te kijken naar;

   Wat is gezond ?

   Volgens mij is elkaar gezond houden sowieso ongezond (er zit een vorm van vasthouden in) !?
   Geef mij de ruimte om mijn eigen spel te spelen en laten we elkaar op de hoogte houden in dat spel; dat lijkt mij:

   Gezond 🙂

 5. Het wordt tijd dat de mens realiseert dat ie een zelf-sturend mechanisme in huis heeft en de zorg-aanbieders (als extrinsieke informatie-deler) los leert laten en zich informatief zuiver laat voeden; alle verbasteringen in ons taalgebied opruimen en die ruimte klaart dan ook aardig op 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=nRsNh0eB-Io
  Laten we het 0-punt nu maar gewoon onder de lopen nemen door onze heldere focus te herpakken; dan valt het hele spectrum dat daarachter zijn/haar vervormde informatie deelt (meningen) als vanzelf (in) te plaatsen 🙂
  Alles is logica.

 6. Dyyan,
  Jou wijze om mensen zichzelf te laten genezen heeft dat te maken met dr. Eric Pearl want daar heb ikzelf een heel goede ervaring mee dus… met de heel anderen en jezelf. Ben nieuwschierig of dat, dat het is waar je mee bezig bent want dat kwam er niet helemaal uit. Wat ik begrijp uit jou woorden is hetzelfde wat ik ook hoor van mijn dochter die de cursus heeft gedaan en uiteraard zeker mij maar ook andere mensen heeft geholpen. Ben benieuwd…..
  groetjes
  pietje

 7. selene @ dan moeten wij er ook met z,n allen voor zorgdragen dat die FARMAGHEMIE er de brui aan geeft.. dan kunnen we pas met zekerheid verder leven .en ook geen troep meer als voedsel kopen en of drinken met een bij smaakje zoals die aspartaam enz;enz als wij dát ?? op kunnen brengen .pas dan zijn wij goed bezig NIET EERDER .onze doktoren zitten nog teveel vast bij deze industrieen zij zijn nml teveel afhankelijk daar van .en dat kost ons onze gezondheid .dus EET GEZONDE GROENTEN EN FRUIT onbespoten is het lekkerste dat heb ik nu wel gemerkt van mijn eigen tuintje ,pruimen die verukelt smaakten mijn groente,n die smaakten als of het water op was en mijn tomaten ???? mmmm geweldig gewoon maarja niet iedereen heeft een tuintje tot zijn/haar beschikking .maar op een balkon kun je ook je eigen groenten kweken hoor dat zie ik wel bij een kennis van mij .zij heeft ook gewoon rode/spit/boerenkool staan hoor of aardbijen .en ook heeft zij er ditjaar aardappelen op gehad genoeg om het voor een alleenstaande een tijdje van vol te houden . dus zo moeilijk is het niet op de kleinste stukjes grond kun je heel wat doen hoor ook je eigen kruiden kunt je kweken op deze mannier .dus wie volgt ??

 8. Eigelijk vind ik dat alle artsen vervolgt moeten voor de schade die ze de mensen met hun big pharma troep aan doen ! het gaat om de esentie en niet om de ballast !!!

 9. Ook ik heb gestemd op de website van ‘arts en auto’. Natuurlijk draag ik de natuurgeneeskunde in al haar vormen een warm hart toe, en het is waar, zij is vaak beschimpt vanuit reguliere hoek. Maar we moeten zelf ook eerlijk blijven! Het bestaan van deze poll ging als een lopend vuurtje door ‘natuurgeneeskunde land’, ikzelf hoorde het vanuit diverse hoeken. Het effect daarvan zorgde voor een stemresultaat dat onwaarschijnlijk hoog doorsloeg ten gunste van de natuurgeneeskunde. Het is alsof je een groep vegetariers vraagt of zij voor of tegen vlees eten zijn.
  Het resultaat geeft op deze manier natuurlijk niet weer wat er gemiddeld leeft in Nederland. Ik moet de redactie van Arts en auto daarom gelijk geven dat ze de poll hebben verwijderd.
  Verder is het natuurlijk gemakkelijk om tegen de regulieren te trappen maar polariteit veroorzaken helpt niet om de natuurgeneeskunde meer geaccepteerd te krijgen, integendeel. Integratie kan alleen plaats vinden op basis van respect en open staan voor wat je niet kent, en dat geldt dan voor beide kanten.

  Pdg

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.