Advertentie

EU: behandel patiënten met alternatieve medicijnen!


x

EU-groepen: behandel kankerpatiënten met alternatieve medicijnen!

vertaling © 2012 – WantToKnow.nl

(Bron: www.europeancancerleagues.eu).

x

De Europese Unie wordt vaak gezien als de plaag van de alternatieve medicijnen, maar dat zou weleens drastisch kunnen keren.De EU overweegt op dit moment om een oproep te doen, wat zoiets is als een aanbeveling, om zg. ‘CAM’-therapieën  (complimentary and alternative medicine (aanvullende en alternatieve medicijnen), op te nemen in de behandeling van kankerpatienten. Er zijn 2 Europese parlementsgroepen op dit moment aan het campagne voeren voor de Europese Commissie en het Parlement om ‘actieve steun’ te gaan geven aan de integratie van deze CAM-praktijken in de zorg -en de behandeling- van kankerpatienten.

De twee groepen werken samen maar ook onafhankelijk van elkaar; het zijn de MEP’s Against Cancer, dus de ‘leden van het Europese Parlement tegen kanker’, en de MEP’s for CAM. Beide groepen lobbyen bij het Europese Parlement voor meer aandacht voor alternatieve behandelwijzen tegen kanker en hebben ook diverse samenwerkingsverbanden met andere organisaties in Europa, die tegen kanker vechten. (zie logo’s van deze organisaties hiernaast)

De beide voorzitters van deze samenwerkingsverbanden van Europese parlementsleden, Sirpa Pietikainen en Alojz Peterle, roepen ook op om meer fondsen ter beschikking te stellen om het onderzoek naar de effecten van alternatieve kankertherapieën te ondersteunen.

Onlangs hebben beide samenwerkingsverbanden van de beide groepen Europese parlementsleden een bijeenkomst gehad met leidende beoefenaars van alternatieve geneeswijzen, die hen duidelijk maakten hoe zij op  dit moment al bezig zijn om alternatieve CAM-therapieën in hun behandelingswijzen op te nemen. Uit onderzoek onder deze therapeuten bleek dat ruim 1/3 van de kankerpatienten in Europa op dit moment al van CAM-therapieën gebruik maken.

* * *

5 gedachten over “EU: behandel patiënten met alternatieve medicijnen!

  1. Grote CAM-enquete medische studenten
    http://www.iocob.nl/student/knmg-enquete-onder-medische-studenten.html

    In 2008 heeft een medisch studente een enquete gehouden onder 10.532 medische studenten (die lid zijn van de KNMG) over complementaire en alternatieve behandelwijzen, waarvan een deel van de resultaten begin september 2010 zijn gepubliceerd. In totaal hebben 2004 medische studenten – dat is 19% van de ondervraagden – gereageerd. 83% van hen vond dat een arts objectieve informatie moet kunnen verschaffen over deze behandelwijzen.

    Ook andere opzienbarende feiten kwamen naar voren over de positie van CAM:

    Meer dan twee derde van de studenten (69.9%) is van mening dat er meer onderzoek moet komen naar de werkzaamheid en effectiviteit van CAM. Geneeskundestudenten vinden autonomie van de patiënt belangrijk. Dit bleek uit het feit dat 81.6% vindt dat de keuze van de patiënt gerespecteerd dient te worden indien de patiënt gebruik wil maken van een CAM-therapie.

    Het merendeel van de responderende studenten vindt voorts dat CAM onderwezen dient te worden in het medische curriculum.

    In het persbericht wordt geconcludeerd:

    Uit dit onderzoek kunnen we concluderen dat de medische student in Nederland, hier vertegenwoordigd door KNMG-leden, positief is ten aanzien van CAM in het medische curriculum. Indien de acht medische faculteiten in Nederland zich willen houden aan hun eigen opleidingseisen, vastgelegd in het Raamplan 2009, dienen er structurele veranderingen in het onderwijs plaats te vinden om aan de vraag naar CAM-onderwijs in het medisch curriculum van geneeskundestudenten in Nederland te kunnen/willen beantwoorden. Daarom zal nader onderzoek gedaan moeten worden hoe CAM-onderwijs gestructureerd en meer inhoudelijk vorm kan krijgen in het medisch basisonderwijs in Nederland.

  2. In Duitsland gaat de discussie over de werkelijke werking van medicijnen en het systeem nu over in de MSM; Nota Bene op Televisie:

    http://mediathek.daserste.de/sendungen_a-z/311210_menschen-bei-maischberger/10166704_vorsicht-medizin-wer-gesund-ist-wird-krank

    Wie z’n Duits is zo goed dat dit samengevat kan worden?

    Aanleiding is een boek van een arts, Günter Frank: „Schlechte Medizin: Ein Wutbuch“

    Gevonden bij: http://birdflu666.wordpress.com/2012/04/20/doctor-gives-damning-critique-of-big-pharmas-greed-lies-and-damage-on-mainstream-german-tv/#more-5873

  3. Ook mensen die de kennis hebben en contacten hebben met de mensen die in de positie zijn iets te kunnen veranderen worden dus allen wakker.
    Dat is echt goed nieuws. De aantallen verdubbelen dus gestaag door. Zo komen we in alle hoeken en gaten van de wereld. Zo gaan alle ogen, oren en neuzen de richting uit die de wereld kan verbeteren. De wil is er de “wet” volgt vast en zeker.

  4. Heel fijn om te lezen want gezondheid hoort voorop te staan, niet de ziekte die “alleen maar een symptoom” is, je lichaam geeft hiermee aan dat er een oorzaak is dat dit gebeurt, daarom moeten wij af van deze symptoom bestrijding, de mens moet worden bekeken als geheel, op holistische wijze, zoals de arts Dr. Moolenburgh hiervoor ook pleit, wat mij al eerder inspireerde tot dit gedicht:

    We leven (nog) in een gemaakte begrensde maatschappij
    alles onder controle, er worden ons
    zoveel beperkingen opgelegd
    ter bescherming van ons?

    We zien het in de tijd
    leven naar de klok en kalender
    Zon en Maan zijn voor ons “slechts”
    letterlijke planeten zonder betekenis
    dit gaat in tegen onze natuur.

    Nadruk wordt op ziekte gelegd
    terwijl gezondheid voorop moet worden gesteld
    want wat aandacht krijgt groeit
    en gezondheid verdiend onze aandacht
    niet de ziekte…..

    en dit alles voor ons bestwil?

    Waarom willen we wat tegen ons werkt
    nog verder laten uitdijen
    we willen de toekomst aan de hand
    van het verleden cre-eren
    kijken naar cijfers en eerdere statistieken
    en gaan zo aan de mens zelf voorbij
    ten gunste van de economie.

    Bezit en verstand staan zo hoog in het vaandel
    zorgen zij voor wijsheid?
    Hoe is de wereld er aan toe
    zoveel levende wezens bang, ziek en ongelukkig
    terwijl de aarde en zijn bewoners
    gezond en vreugdevol kunnen zijn
    leven in Natuurlijke tijd
    als onbegrensd wezen dat, wat we….

    wat we in essentie Zijn!

    Hartegroet Alice

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.