Advertentie

Moet een 11-jarige ons nou wakker maken..??


Met de ‘mars-tegen-Monsanto’ voor de boeg, a.s. zaterdag , lijkt het onderstaande verhaal meer te spreken, dan veel van de andere artikelen en informatie over de moloch Monsanto. Dit artikel plaatsten we al in 2011 en het heeft niets van zijn actualiteit verloren. Luister en kijk naar de 11-jarige Birke Baehr die zijn hart lucht en zijn verhaal vertelt over de verontwaardiging die hij voelt opkomen, wanneer hij over de wandaden van Monsanto te horen krijgt. Een treffende toespraak van een 11-jarige jongen! Maar de vraag blijf natuurlijk, vooral aan al onze politici:

x

Moet een 11-jarige ons nou wakker maken..??

2011 © WantToKnow.nl/.be

x

Het is 28 Augustus 2010, en een dynamische groep van teenagers presenteert aan volwassenen hun ideeën voor de toekomst. De TED-talks waren toen al wereldberoemd en werden en worden door miljoenen mensen in de wereld op internet bekeken. En ook deze aflevering met de ‘dromen van kinderen’, mocht weer op veel aandacht rekenen. Maar één presentatie viel bijzonder op. Hier dit hele verhaal.. Luister en kijk naar de 11-jarige Birke Baehr..

Deze nieuwe opzet voor kinderen, werd TEDxNextGenerationAsheville genoemd (TEDxNGA). En deze interactieve, multi-media aflevering werd een kans voor groei, voor vrolijkheid en vooral de kans voor een hele gemeenschap om te leren om goede voornemens in daden om te zetten. Wij laten je hier graag de bijdrage zien van een zeer jonge man, wiens passie en ideeën bovenop zijn presentatie komen liggen…

En natuurlijk, wanneer je deze 11-jarige jongen de zin hoort uitspreken: “Ik ontdekte de duistere kant van ons geïndustrialiseerde voedingssysteem” begrijp je dat hij dit verhaal niet helemaal zélf heeft gemaakt. Maar dat betekent niet dat je gaat kijken naar een poppenkast. Want zijn verhaal is wel dégelijk ZIJN verhaal. En dat het vormgegeven is, wil niet zeggen dat het een leeg verhaal is..! Sterker nog: dit filmpje is het méér dan het bekijken waard, als je ziet dat de passie dóór zijn betoog héén komt..!

En dan deze zin: “Wist u dat mensen het GM-voedsel als sinds 1990 eten en dit voedsel bij ratten en proefdieren genetische afwijkingen veroorzaakt..?” Ik hoorde en las het feit al eerder, maar uit de mond van deze gepassioneerde bink is het weer even slikken. Genoeg gekletst. Luister en kijk naar de 11-jarige Birke Baehr. Het is écht de moeite waard!
X

x

Birke Baehr’s achtergrondverhaal
Feitelijk startte Birke’s voedselavontuur al toen hij 8 jaar oud was..! Hij zag een kop in een tijdschrift over kwik in HFCS, de zoete stroop die uit mais gehaald wordt (zie HIER ons artikel ‘ziekmakend zoet’).

Hoe indringend is het voor jou om een 11-jarig kind op deze wijze zijn volwassen geest te horen uiten?

“Birke vroeg me wat High Fructose Corn Syrup was en toen ik hem dát vertelde en hem uitlegde dat het overal in voedsel wordt gedaan, in vooral zoete frisdranken, vertelde hij me meteen, dat hij geen enkele frisdrank meer zou drinken vanaf toen”, aldus zijn moeder Patricia Baehr.
“Maar het leek wel het begin van een verhaal..! Hij begon vanaf dat moment met een soort eigen onderzoek. Vanaf dat moment kostte het ons meer dan 2 uur om boodschappen te doen, als Birke erbij was. Hij wilde persé dat we elk label van elk product dat we wilden kopen, aan hem voorlazen..!” aldus Birke’s moeder.

“In het begin was dit uitermate vermoeiend, omdat we dit helemáál niet gewend waren te doen. Maar de uitermate strenge en vastberaden houding van Birke zorgde ervoor dat de vlam in de pan sloeg bij de héle familie en al snel liep iedereen op etiketjes van voedsel te kijken. We waren allemáál geschrokken over datgene wat Birke feitelijk te weten kwam over voedsel en de voedselindustrie.”
Inmiddels zijn de moeder en vader, de tweelingbroer en de zus van Birke allemaal ‘omgeturnd’..! “We hebben afgesproken dat we -ongeacht de inspanningen- zoveel mogelijk lokaal voedsel gaan eten” aldus Patricia Baehr.

* * *

“As much as I see things that are bad for the food system, there are lots of people working for better food. Like the rebels from Star Wars, they’re all working to destroy that Death Star.”

(vert.)

“Net zo goed als ik hele slechte zaken zie in het voedselsysteem, zo zijn er ook genoeg mensen die aan de slag zijn voor béter voedsel. Net zoals de rebellen in Star Wars, zijn zij allemaal aan het werk om Death Star te vernietigen”.

Birke Baehr

18 gedachten over “Moet een 11-jarige ons nou wakker maken..??

  1. Dat is een belediging voor Birke. Al Gore is totaal niet integer.

 1. Kinderen en dronkenlirden spreken de waarheid 🙂
  Ik hoop dat deze vonk overslaat naar de massa van de jeugd . Met verbazing en afschuw zie ik de laatse jaren zo ontzettend veel vatsige kinderen rondlopen , parken bezaaid met energydrinkblikjes en snoepwikkels . Waar moet dat heen ? vraag ik me dan af .

 2. Heerlijk kind, ja de kinderen van nu zijn in ieder geval de toekomst van de aarde en zijn kinderen met inzichten dat merk ik om mij heen.
  Ze zijn wakker en vele mensen van 40/50 slapen en vinden alles maar goed net als de hulp aan Griekenland ook weer zo een bedrog ! Zo worden wij iedere dag bedrogen en de meeste mensen blijven lekker voo
  blijven voor de tv zitten en denken het zal wel goed komen !
  Want dat is de Hollander !
  Mensen denk na !
  Wordt wakker ons hele leven is een bedrog door de mensen die wij verkiezen iedere keer denk je ja die is wel goed en als die aan de macht komt istie ook weer fout. Waar zijn de eerlijke mensen ?

  Fijn weekend allemaal !

  1. Petra, voor mij doet ie het gewoon hoor.. Je bedoelt kennelijk: ‘Ik kan de video niet afspelen’.. Even de functietoets ‘F5’ indrukken misschien, daarmee maak je de ‘cache’ leeg van je computer. Anders is het filmpje zeker elders (op YouTube bijv.) ook te zien.

 3. Het is een prachtig verhaal over en van een dappere pientere knul.
  Wij vinden dat en vinden wat hij verteld heel belangrijk.
  Er zijn er jammer genoeg veel meer die denken dat anderen het wel oplossen waardoor het allemaal door een relatief kleine groep moet worden opgelost.
  Velen hebben schijnbaar geen kleinkinderen waar ze van houden en vinden dat hun kinderen het nu maar zelf uit moeten zoeken.
  Dit is een van de redenen dat deze wereld niet meer draait zoals ze zou kunnen. Mensen krijgen kinderen omdat het zo schijnbaar hoort ipv van een kinderwens omdat je zo ontzettend veel van ze houdt.
  De kinderen van nu krijgen het zwaar voor de kiezen als we het tij niet kunnen keren met zijn allen. Ik wou dat mensen eens minder van hun uiterlijke positie gingen houden en meer van hun familie en vrienden. En vooral van hun kinderen en kleinkinderen. Ze komen bij heel veel mensen op de laatste plaats merk ik vaak.

  1. Selene, ik denk niet dat de wereld zo draait als hij doet omdat mensen geen kleinkinderen meer hebben. Met meer mensen dan ooit op de planeet moeten er juist meer (klein)kinderen zijn dan ooit.

   Nee, de wereld draait zo omdat “wij” met zijn allen kiezen voor geld, bezit en macht. Veel mensen WILLEN niet weten wat er allemaal mis is met o.a. hun voedsel, want dat is ongemakkelijk. Dan moet je moeite gaan doen en zo. En bovendien beseffen en toegeven wat je zelf allemaal eigenlijk verkeerd doet. “We” helpen de grote, machtige bedrijven groot en machtig te blijven door hun spullen te blijven kopen. Vaak met het excuus “je hebt geen keus”. Die keus is er wel, maar kost veel meer moeite. En we willen comfort, gemak. We zijn de hele dag met werken bezig, dan moeten we in onze vrije tijd niet ook nog werken voor “gezond” eten of “bewuste” spullen. Ons hele leven draait om Cold Hard Cash, want niemand kan bestaan in onze maatschappij zonder geld. Is het niet de huur die je moet betalen, dan is het wel een of andere vorm van belasting. En zo zitten we gevangen in dat principe en is het gros te lui/ongemotiveerd/bang daar wat aan te doen.

   Het is niet voor niets dat bewegingen als Occupy de kop op steken.

   Helaas zijn er te veel mensen die niet veranderen, mijn voorspelling is dan ook dat het pas gaat veranderen als de hele zooi in elkaar klapt. En dán gaan de mensen wel massaal de straat op, maar dan is het te laat en zijn “rustige” overgangen niet meer mogelijk.

   Ik hoop voor deze jonge knul en zijn generatiegenoten dat ze de kans krijgen dingen ten goede te zien veranderen. Maar ik ben bang dat de veranderingen hard zullen aankomen…

 4. Alle Monsanto Top mensen en ook de Mensen die door Monsanto omgekocht zijn moeten zeer zwaar gestraft worden.Monsanto moet vernietigd worden,en snel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.