Advertentie

Jim Carey: wakker geworden..!


Jim Carey: wakker geworden..!

© november 2011 – WantToKnow.nl/.be

x

We kennen allemaal de waanzinnige bekkentrekker Jim Carrey. De Hollywood-uitvoering van André van Duin, die in films net zo makkelijk van karakter wisselt, als een normaal mens adem haalt. In de persoon zoals we hem hieronder zien, zul je hem echter niet zo gauw herkennen.. Hij spreekt hier in 2009 een publiek toe op het ‘Inaugural GATE Event’ en vertelt over de enorme transformatie die hij doormaakte, naar aanleiding van het doorléven van de informatie van Eckhart Tolle. Tolle is zoals je waarschijnlijk weet, dé man die ons wereldwijd de ogen heeft geopend op het gebied van bewustwording van het ‘Eeuwige NU’.

Eckhart Tolle leeft sinds 1995 in  Vancouver, Canada en wordt gezien als spiritueel wereldleraar; hij werd geboren in 1948 in Duitsland en studeerde aan universiteiten in Londen en Cambridge. Op zijn 29ste jaar onderging hij een diepe innerlijke en fundamentele transformatie, die het begin markeerde van een intense innerlijk reis. In Londen begon hij een praktijk, door met kleine groepen en individuen sessies te doen als counseler en spiritueel leraar. Het boek van Tolle, ‘De kracht van het NU’ werd in 33 talen uitgebracht en is al jarenlang een bestseller. Zijn volgende boek ‘Een Nieuw Aarde, uitdaging van deze tijd’ wordt gezien als een van de meest invloedrijkste spiritueel boeken van onze tijd.

Een stuk van de presentatie van Jim Carey tijdens de opening van het GATE-event in 2009 laten we hier zien. Er onder de Nederlandse vertaling van het transcript.

x

x
“Een paar maanden nadat ik Eckhart Tolle leerde kennen en nadat ik zijn boeken had gelezen, werd ik wakker. En plotseling begréép ik het. Ik begréép plotseling dat onze gedachten slechts illusionair zijn. En dat juist de gedachten verantwoordelijk zijn voor het meeste, zo niet al het lijden dat we ondergaan. En toen voelde het plotseling alsof ik naar gedachten kon kijken vanuit een ánder perspectief. Ik verbaasde me over de ‘wie’ die dit allemaal dacht, wie ‘bewust’ daarvan was, toen ik plotseling in een verbazingwekkend en enorm gevoel van vrijheid terecht kwam, vrij van mezelf en vrij van mijn problemen.

Oprah Winfrey stak haar bewondering voor het werk van Eckhart Tolle niet onder stoelen of banken.

Ik begon over mijn leven na te denken en ook over deze conferentie en waar we heen gaan. Toen ik terugkeek naar mijn leven, kwam ik tot de conclusie dat ik mijn hele leven lang feitelijk al 2 mensen ben geweest. Ik was in de woonkamer mensen aan het onderhouden, door de aap uit te hangen die iedereen van me kent, mijn werk aan het doen voor het bedrijf en proberen om mijn moeder te ontlasten die aan het lijden was. Ze had reuma en flumitis en alles dat haar overkwam was een last en daarbij was ze erg depressief.

Ik wilde dat ze hiervan vrij kon zijn en dat ze zich kon realiseren dat haar leven waardevol was, ook omdat ze het leven had gegeven aan iemand die het wél waard was te leven. Ik ging dan naar mijn kamer en zat daar als klein kind, dat probeerde uit te vissen wat het allemaal betekende, waar het over ging, waarom zijn we hier, wat is dit allemaal.

Toen las ik op een dag een tekst van Buddha, die als volg gaat: ‘Alle spiritualiteit gaat over het loslaten van lijden’, toen ik me realiseerde dat dát hetgene was, wat ik in die andere kamer aan het doen was.. Ik ben uitgelijnd, en mijn doel is hiermee uitgelijnd, dus voelde ik me onbeschrijfelijk gelukkig. Ik verlies dit verhaal echter telkens uit het oog. Ik word de hele tijd te pakken genomen door allerlei bezigheden en ego-zaken. Ik ben nu echter zó blij dat ik deel mag zijn van deze gemeenschap en dingen te doen die van waarde zijn voor me”.

* * *

‘Het leven geeft je precies de ervaring die het meest geschikt is voor de evolutie van je bewustzijn.
Hoe je weet of dit de ervaring is die je nodig hebt..?
Omdat het de ervaring is die je op DIT moment hebt!’

― Eckhart Tolle

33 gedachten over “Jim Carey: wakker geworden..!

 1. Dit is toch schitterend he. Vroeger was Jim Carrey een idool van me, later werd dat o.a. Eckhart Tolle. Nu is Tolle weer een idool van Jim Carrey. Ik had het al eerder vernomen maar het blijft prachtig.
  Sorry, ik beleef dingen soms heel gek.

 2. *krak* Breekt klomp.
  Wat is wakker? Een snelle zoekopdracht (http://forum.davidicke.com/archive/index.php/t-29105.html)

  Kijk eens naar de lijst van films waarin hij speelde:

  – “Once Bitten – Teen virgin on the run from a 400 year old female Vampire.

  – Earth Girls are Easy – Uh huh. The Elohim seem to think so.

  – Dead Pool – 44. Magnum

  – The Mask – First and only time I have seen Loki in modern media.

  – Batman Forever – Now we are getting somewhere, he plays the Riddler…whose evil scheme includes hypnotising people with a new form of direct to brain 3d television…Batman Forever was directed by Joel Schmacher who also did 23.

  – The Truman Show – The symbolism should be obvious on many levels.

  – Eternal Sunshine of the Spotless Mind – Reality bending like Vanilla Sky or some shit, memory maniplation.

  – Bruce Almighty – Everyman as God.

  – The Number 23 – Obvious.

  – Lemony Snickets – He is a dealer of strange mytological reptiles along with many other instances tat could be seen as referances to te agenda.

  The other films between these he often plays people with mental issues. ”

  En dan nog, The Majestic, need I say more?
  Ik voel veel weerstand tegen deze personen, mijn probleem? Of is er iets niet pluis?

  1. Tja… Mijn gevoel spreekt over een uiterst talentvolle jongen, heel kwetsbaar en dus ook heel ’toegankelijk’, voor deze en ‘gene’…! De basisenergie deugt voor mij, is creatief-liefdevol. Maar ja.. 🙄

  2. Inderdaad, Guido. Dat ook! Hij doet me eerder denken aan een getalenteerde starseed die in ons levensspel ook een dienende rol heeft aangenomen.
   Zoals ieder een rol heeft in het geheel.
   Ik heb nog wel een ‘brrr’ gevoel over de andere personen uit het artikel.
   Ondanks dat ook zij hun rol spelen in het grote spel.
   And further down the rabbit hole.. Dan komen we uiteindelijk ook weer in het licht!

  3. heb ik ok Eye brr bij opa offRA Winnie mandela de poehah fret en de Dolle DiaLam en enge Ekkie. Als ik een harem zou hebben dan weet ik al wel wie ik er allemaal in wil hebben..

  4. Een van mijn favoriete films allertijden is Ace Ventura, Pet Detective deel 1+2

   Yes-man heeft ie ook gemaakt. Echt aardige film.

   Liar Liar, misschien jouw favoriet? Grrrappie!

   Man on the Moon, briljant acteerwerk, erg leuke film

   Goeie gast, weinig tijd om door te denken.

  5. Ik blijf toch het gevecht van het dualisme zien in al die reacties. Moet ik steeds weer denken aan het zen verhaal van de kat de muis en de boer. Wie is er een slecht wezen en wie een goed? antwoord: hangt er van af vanuit welk wezen je de vraag stelt.

  6. @Marcel, gelukkig ben jij zo geweldig verlicht dat je mij en anderen hier de troef af kan steken. In 3d heb je niets te zeggen en in hogere dimensies doe je of je mr. smart ass bent. Come on. In jouw wereld zou ik niet kunnen overleven, in mijn wereld zou jij niet kunnen overleven. Je lult maar lekker uit je spirituele 5d nek, ik pak het niet meer op die onzin. Voorbij alle illusie zullen we elkaar misschien ooit weer vinden maar dan wel voorbij de kracht van woorden, I shit on it, goodbye.

  7. Of moet ik het hebben over personen die zo bijdehand denken te zijn om mij en mijn vrouw te gebruiken in hun oplichterij om te laten zien dat ze zo veel verder zijn, zo verschrikkelijk paranormaal zijn? Get a life, nu ik terug denk over dingen dan kan ik maar beter mijn bek houden, sorry hoor, don’t f*ck me.

  8. @ martijn
   wat een strijd jongen ,was niet wat ik wilde oproepen . Maar als je die strijd zo nodig hebt , be my gast, zoek alleen een andere tegenspeler. Ik ben de strijd voorbij( meestal dan)i.e.g. de strijd met jou ( die ik nooit gevoerd heb, hoewel jij dat dus anders schijnt te zien).
   Het enige dat ik hier wilde delen was dat het predikaat goed of slecht subjectief is en dus van geen waarde dan alleen voor de persoon die het erop plakt. Beter lijkt mij om stickertjes helemaal achterwege te laten en je te richten op wat de boodschap jou te melden heeft. Dat dat gegeven zo’n strijd kan oproepen had ik echter niet verwacht, wonderlijk.

  9. @ cozmic ik denk het ook al zou ik niet weten welk verhaal dat zou moeten zijn. Of is er drank in het spel, boze dronk……. je ken niet weten.

  10. Ach, ik ken de tijd van de yellow warriors nog die hier ter strijde trokken.
   Nu zal ik hier ineens gaan strijden? Sjamama vergeten? Nee, geen zin meer in die onzin allemaal. Ik ben er ook klaar mee…

   De 5d hero’s gingen hun boekje vaak genoeg te buiten en daar kwamen dan ook de nodige reacties op. Dat ze zichzelf boven de rest verheven voelde was te merken in bijna elke reactie van deze 5d denkers.

   En adem uit, inderdaad, er zit me wat dwars mag dat niet meer?
   Zal wel aan het bier liggen…

   http://www.youtube.com/watch?v=z1wi7ZU8IiE

  11. @ martijn
   Ik zou je haast een rode neus aanbieden,of dat fotootje plaatsen waarop je er trots een draagt. Geeft niets hoor ieder mag zich bedenken,maar om nou te stellen dat de yellow warriers ( refereert aan de maya calender)zich boven andere verheven voelden. Dat lag denk ik aanzienlijk genuanceerder, de warriers zelf vonden van niet zij die dachten dat de warriers zich boven hen stelde vonden van wel. Typisch gevalletje van lage zelfdunk zou ik zeggen, zodra je iemand boven jou stelt.
   Even voor de duidelijkheid ik stel me boven of onder niemand. Ik zie mijzelf als een soevereine eeuwige ziel, en zo zie ik ook andere mensen hier en elders. Ik denk anders dan sommige andere mensen, Zo denk ik b.v. dat dat mijn goed recht is ,heel raar. Maar daardoor stel ik me niet boven iemand anders ,ik ben zelfs van mening dat dat helemaal niet kan. Je kunt je alleen onder een ander stellen, waarmee je dus iemand boven jezelf zet( goeroe zoeken b.v.). Die macht geef je de ander die kan niemand nemen als je dat niet zelf toestaat. Je doet dan afstand van je eigen verantwoordelijkheid voor jouw ontwikkeling(leven), die leg je in de handen van een ander. Die geef je deze macht, een macht die ik niet hebben wil daar ik macht dus zie als verantwoordelijkheid, en ik heb mijn handen vol aan die van mijzelf. Waarmee ik gelijk maar even aangeef niet onfeilbaar te wezen.
   Beetje duidelijk zo lieve Martijn? Niet meer boos zijn vergeving is een mooi ding.

  12. @Marcel, je bent goed. Jij bent één van de weinige hier die mijn onfeilbare stukje kan aanraken. Dat stukje rest ego wat gemeen en troebel is bij tijd en wijle waardoor het aan het licht komt. Dank weer bij deze. Die boze Martijn is niet meer wat ik wil zijn, heel fijn, zo is het Marcel.
   Geen strijd meer. It’s allright.

   http://www.youtube.com/watch?v=MdlNPmFHHik&feature=related

   Laten we maar weer gewoon opnieuw beginnen.

  13. @Marcel, laat ik het zo stellen, die werkwijze beviel me vaak niet en moet toch zeggen dat ik het zelf nu ook te veel hanteer maar sommigen zijn ook zo stug dat het misschien wel moet, gaat vanzelf. Ik was veel te strak in mijn kop en wil daar van af.

   Daarom wil ik aan jou mijn excuses aanbieden, ik ben veel te lullig geweest tegen je terwijl we nog zo heerlijk hebben gezwommen en gesproken met elkaar. Dat kan toch eigenlijk niet? Sorry vriend, we worden langzaam wijzer, ik wel met zulke bondgenoten.

   Ook ik ben hier niet voor niets…still learning.

 3. Eckhart Tolle is een mooie instapper voor mensen die zichzelf willen leren kennen.
  Er zit geen kwaad in die man. Afgelopen jaar 2 boeken van hem gelezen, veel filmpjes bekeken, ook zijn eigen levensverhaal. Mooie man.

  Jim Carrey is zo talentvol dat ie al heel snel 10 miljoen per film kreeg. Hij zal er ook wel achtergekomen zijn dat geld en roem je nog niet perse gelukkig hoeven te maken. Let wel, de meeste zoekers zijn rijk, de rest is nog met andere dingen bezig buiten de enkeling om.

  1. Wel mee eens met dat instapverhaal!
   Als ik zijn boeken 10 jaar geleden gelezen had, had ik ze zeker beter gevonden dan nu. Omdat ik verder ben gegaan.

   Aanvullend op de eerdere aanmerkingen beschrijft Tolle emoties als voortkomend uit het denken en dat doet m.i. geen recht aan het voelen als onderdeel van de menselijke ervaring. Ik stel zelfs dat bewustzijn van gevoel en de daaruitvoortkomende emoties het stiefkindje van de bewustwordingsbeweging zijn: http://www.anarchiel.com/index.php/forums/viewthread/104/

   Ook wordt, zoals in veel nieuwetijdsliteratuur erg negatief gedaan over het ego. Maar dat ligt ook aan de definitie: http://www.anarchiel.com/display/het_ego

   Instapper inderdaad, daar ligt de waarde. Want als iets teveel afwijkt van de bestaande programmeringen, resoneert het te weinig en zal er minder animo voor zijn.

   Wakkerder worden schrijft voor dat je altijd verdergaat met inbouwen van nieuwe confrontaties. Voortschrijdend inzicht als leidend principe.

  2. Julius, mooie links, er worden steeds meer mensen wakker. Of we ooit van ons ego afkomen dat is de vraag maar als het ego in dienst kan staan voor ‘dat wat is’ dan is het ook goed. Juist de grootste ego’s laten op een gegeven moment hun ego los, of zetten zichzelf in dienst van de ander. Prachtig toch. Het collectief bewustzijn en daar een belangrijke partner in zijn, what’s the problem? Als het ego zijn plaats maar weet, meer als een denktank zal het nooit worden gefragmenteerd. Als onderdeel van een heel mechanisme kan het best zijn werk doen maar het ego moet niet denken dat alles gaat zoals het ego dat wenst, dat is onmogelijk. Daarom de buigingskracht van bamboe hebben, anders overleeft het ego het nooit…

  3. Op de Ac site kwam ik een mooie uitleg over het ego tegen die voor mijn gevoel klopte .
   In het kort gaat het ongeveer zo ; er is het superego en het ‘lager ego’ ( zo noem ik het maar ff , ben de term kwijt )
   Het super ego wordt gepromoot vanuit oa religies , volledig ten dienste van het hoger doel , letterlijk een heilig boontje met een zeer hoog moraal .
   Het lager ego doet zich te goed aan alle lusten die er te bevredigen zijn en heeft absoluut geen moraal .
   Tussen die twee zoekt het ego zijn balans/positie . De gewenste positie heeft te maken met de plaatselijke cultuur van normen en waarden en uiteraard het persoonlijke spirituele pad dat diegene bewandeld .
   Alles bij elkaar is het iets gecompliceerder dan ik het even aangaf maar dat was de basis .
   Mocht ik de info terugvinden dan zal ik het posten , ik vond het alvast de moeite waard om in overweging te nemen .

  4. Het ego zal hoe mooi die het ook brengen kan, of hoe misselijk, kwaad en duister, altijd proberen bij jou (bewustzijn) als eerste binnen te komen, begint al als je wakker wordt. Vervolgens heeft het de hele dag zijn bek open om te vertellen aan jou (bewustzijn) dat ie het wel ff heel slim uitgedokterd heeft. Als dat niet werkt dan gaat het ego op zoek op WWW. om ergens toch zijn doel te bereiken, namelijk voortleven als koning in jouw huis (lichaam). Als het pissig wordt maakt het je ziek, als het tot een top idee komt, wat niet van het ego afkomstig is maar zich toch toe eigent, dan viert het feest, euforisch, bijna satanisch. Zo beleef ik dat. Verzetten heeft geen zin, bewustwording, liefde, transformatie, dat is de weg. Sta niet bevroren stil, het enige wat echt stil is, is de werkelijkheid. Stille vrede, liefde, harmonie. Voorbij de illusies van het denken is er alleen maar bewust ZIJN.

 4. “Tolle is zoals je waarschijnlijk weet, dé man die ons wereldwijd de ogen heeft geopend op het gebied van bewustwording van het ‘Eeuwige NU’.”

  Ja maar…
  Inderdaad zeker goedbedoeld, maar er is meer. Want waarmee is het NU gevuld?!

  Naar mijn inzicht gaat het bij zo goed mogeluk leven in het nu om het OMVATTEN van het verleden. Dus lerend van de lessen door gericht reflecteren. Dat is dus iets heel anders dan malen en slachtoffer zijn van een slecht functionerend denken.

  Verder gaat het om het binnenhalen van de toekomst in het nu. Noem het een visioen!
  Daarmee wordt het nu gevuld. Dat is dus niet hetzelfde als het verleden afkappen en niet met de toekomst willen dealen omdat je perse in het nu wil zijn.
  Ik vind wat Tolle beschrijft daarmee meer een dogma van het nu.

  Het gevaar van denken dat je “wakker” bent is dat je op een ander bed in slaap valt. Dus je perspectief wat gewijzigd hebt en denkt dat je nu wakker bent. Ik spreek liever over wakkerder worden, aangezien dat volgens mij een oneindig proces is!

  Vrede Voorspoed.

  1. Julius, over dat oneindige proces gesproken. Ook Tolle zegt dat ergens in de kracht van het nu. Het is een oneindig proces van verdieping, alleen heb jij het over visioenen en bent volgens mijn oordeel meer met denken richting een bepaalde kant uit bezig. Tolle heeft het over de verdieping van jezelf, achter de illusie van jezelf wat je denkt te zijn. Aan beiden komt geen einde, elke dag leren maar ook elke dag jezelf zijn. Die twee kunnen makkelijk samengaan, je hoeft niet ineens alles maar best te vinden. Tolle geeft het zo aan, als het niet gaat zoals jij het wilt dan heb je eigenlijk twee goede keuzes om te maken. Of je verandert de situatie of je accepteert de situatie zoals die zich voordoet. Verzetten heeft geen zin omdat je dan alleen maar verlamt en niet tot een oplossing komt.

   Ja, ik moet zeggen dat ik voor zo’n €70,= aan boeken van Tolle heb gekocht maar uiteindelijk is de kracht van het nu genoeg.

   Verder ga ik ervan uit dat het een instapmodel betreft wat Tolle aanbiedt. Hij is toegankelijk voor een brede doelgroep. Zelf vind ik Nisargadatta en Jiddu Krishnamurti doeltreffender en dieper gaan. Kan aan mij liggen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.