Advertentie

De schandalige houtkap voor ‘groene biomassa’…!!?


Hoe duurzaam is het als je een gezond bos, met groot geweld van houtkapmachines en verpulveraars, tot moes maalt en van die moes in de VS, met veel energieverbruik zg. ‘pallets’ maakt? Die pallets zijn kleine geperste houtkorreltjes, die van de fabrieken lekker duurzaam op transport gaan naar havens, en daar met grote vrachtschepen lekker duurzaam de oceaan worden overgevaren. Vervolgens worden ze in Europa lekker duurzaam vervoert van havens naar energie-centrales, die stroom gaan opwekken, door de pallets te verbranden..

En dat is in het kort een biomassa-centrale.. Lekker groen hè jongens van D’66 en Groen Links..? Kijk naar de uitzending van EenVandaag, die FEITELIJK elke gezond-denkende Nederlander zou moeten zien. Met dank aan de redactie van dit programma! Dit is geen ingewikkeld technisch verhaal over energie-alternatieven, maar wel een SCHANDALIG verhaal over misleiding en plundering.. Écht, een andere classificatie hebben we er niet voor. En hoe een man als Eric Wiebes, Minister van Economische Zaken dit verhaal durft te verkopen aan de Tweede Kamer, is stuitend.

Het verhaal hieronder gaat over de vernietiging van de bossen in de Amerikaanse staat North Carolina, maar het staat natuurlijk als een voorbeeld voor de idiotie van de ‘alternatieve, milieuvriendelijke energiewinning via biomassa-centrales’. Wat een daverende onzin, dat zul je hopen we met ons eens zijn. Laat jij ook je stem horen over deze mega-dwaling van overheid en Tweede Kamer, die onder leiding van Jesse Klaver en Rob Jetten de toon zet voor deze vorm van misleiding..!

* * *

x
X

De schandalig houtkap voor ‘groene biomassa’…!!?

2020 © WantToKnow.nl/be

x

In de VS wordt in razend tempo bos gekapt om te voorzien in de groeiende vraag naar biomassa in Europa. Ondanks alle negatieve geluiden van erkende wetenschappers en waarschuwingen van hun kant, blijft het Nederlandse kabinet vasthouden aan biomassa als duurzame oplossing van het schone-energievraagstuk. In dit geval ook tot grote frustratie van veel Amerikanen, die de bomen van hun bossen gekapt zien worden, vermalen en weggehaald worden. “Het landschap hier is volledig verwoest”, is de noodkreet van bijvoorbeeld Rita Frost, die door de redactie van EenVandaag werd geïnterviewd. (zie het filmpje)

Maar biomassa blijft gepresenteerd worden, als dé duurzame CO2-energie-oplossing. Enkele zeer invloedrijke Europese wetenschappers kunnen het niet meer aanzien en kiezen de publiciteit. Zij verklaren dat biomassa helemaal niet duurzaam is. Kijk naar de vooral arme Amerikanen die zien hoe miljoenen bomen uit hun leefgebied worden gekapt, voor de Europese energiebehoefte. Maar volgens de schatrijke houtpellet-producenten komt dit voort uit een verkeerde perceptie. Zij zeggen gebruik te maken van het ‘mindere hout, van bomen die al ziek zijn’. Kijk en oordeel vooral zélf, zouden we je willen aanraden..!

In de Tv-reportage van ‘EenVandaag’ komt Rita Frost aan het woord. Zij woont in dit gebied in North Carolina en is een milieuactiviste die zich keihard verzet tegen de biomassa-industrie. Ze is er zelfs volledig kapot van en vertelt Tom van ’t Einde, de EenVandaag-reporter:

“Het landschap hier is volledig verwoest vanwege deze biomassa-industrie. Als je om je heen kijkt, op de plekken waar bomen worden gekapt, dan is het alsof er een bom is ontploft. Ik wil jullie minister Wiebes dolgraag uitnodigen om hier te komen kijken met eigen ogen; dan ziet hij zélf wat de Europese vraag voor biomassa betekent voor onze bossen en wat dit doet met ons landschap.”

Ze vindt dat deze krankzinnige situatie zo snel mogelijk dient te veranderen. Het liefst zou ze willen dat naast Wiebes, zoveel mogelijk Europeanen zélf gaan zien wat deze bedrijven aanrichten met deze houtkap, gefinancierd en gestimuleerd door de Europese vraag naar biomassa. Wist je dat in Nederland de biomassa verantwoordelijk is voor bijna 61% van alle ‘duurzame energie’ die in ons land opgewekt wordt? En zwaar gesubsidieerd ook nog eens..!! Want Eric Wiebes wil, namens het kabinet Rutte, maar liefst € 14 miljard (!!) aan subsidies uittrekken voor de komende twintig jaar, voornamelijk als investering in energie uit biomassa..!
Een van de vele, vele andere, uiterst negatieve effecten van het verbranden van de ‘duurzame’ houtkorrels.. (klik voor artikel op EenVandaag)

Ook in Nederland zijn negatieve geluiden te horen: de omstreden biomassa.
Heel duidelijk was het advies dat de stikstof-commissie onder leiding van Johan Remkes het kabinet gaf, enkele weken geleden. Zij adviseerde het kabinet al om te stoppen met subsidies voor het bijstoken van biomassa..! Al met al een krachtige bonk op de deur van de biomassa-adepten.. Biomassa werd lange tijd gepresenteerd door de ‘groene lobby’ als hét antwoord op de vraag naar duurzame energie. Met biomassa is het namelijk mogelijk om energie op te wekken in voormalige kolencentrales door het verbranden van houtsnippers zonder dat er CO2 wordt uitgestoten.

Olaf van der Gaag, de voorstander van dit verhaal bij PAUW..
Op 31 oktober jl. was deze discussie te volgen bij ‘PAUW’ via BNN/VARA over de biomassa-politiek. Kijk zelf en verbaas je over de naïeve verbazing waarmee Olof van der Gaag de discussie in gaat. Biomassacentrales die onder vuur liggen? Een stuk minder milieuvriendelijk dan lang werd aangenomen?? Een interessant gesprek bij PAUW met meteoroloog Reinier van den Berg, Olof van der Gaag (directeur ‘Nederlandse Vereniging Duurzame Energie’) en politiek verslaggever Joost Vullings van EenVandaag. Let wel: toen was de informatie nog nauwelijks beschikbaar, dat hele bossen (ook in Nederland!!) worden gekapt voor de biomassa-energiecentrales..!

In het hele verhaal rondom biomassa-duurzaamheid, wordt het gedachte-gedrocht gepresenteerd, zoals wat dat boven de pagina in één plaatje samenvatten. Een halve leugen in de vorm van het verhaaltje, dat deze biomassa-verbranding een CO2-neutraal proces zou zijn..! Doordat bij het stoken van deze pallets, of ‘houtsnippers’ zoals ze door de biomassa-adepten worden genoemd, alleen CO2 vrijkomt, die de plant uit de lucht heeft gehaald om te kunnen groeien.Kijk hier naar de ‘fabricage’ van houtpallets..

Daarbij zou dan het aanplanten van nieuwe bomen, deze cirkel kunnen doen sluiten, waarmee biomassa het ‘duurzaamheidsstempel’ op heeft gekregen. Na het oogsten (van de volwassen bomen) worden dus weer nieuwe (dunne eenjarige) bomen geplant… Kun jij het nog volgen, deze halve waarheid.. Het lijkt zó logisch, dat het simpel op regelrechte, bewuste manipulatie lijkt..

Wetenschappers verklaren massal: ‘Biomassa niet duurzaam’!
Uit wetenschappelijke hoek klinkt inmiddels ook forse kritiek. Invloedrijke Europese wetenschappers stelden onlangs dat biomassa helemaal niet duurzaam is. Sterker nog: het proces zou zelfs meer CO2-uitstoot opleveren dan kolen en gas. Daarnaast wordt er geen rekening gehouden met het feit dat het tientallen jaren kost voor er nieuwe bomen zijn gegroeid. Ook wordt er niet gekeken naar de uitstoot die vrijkomt bij het vervoeren van de biomassa naar Europa.


Luister naar het gesprek dat RTL-Z-verslaggever Roderick Velo (hier links op de foto) had met prof. dr, David Smulders, van de TU-Eindhoven. Een simpel en overduidelijk relaas. (HIER)  Volgens de Europese koepel van wetenschappers EASAC, die de Europese Commissie adviseert over klimaat- en energiebeleid, zijn de biomassa-centrales schadelijk voor het klimaat en een slechte besteding van publiek geld.

Klik op de illustratie voor link naar de reportage uit North Carolina, van EenVandaag.

Bizar commentaar ‘pallet-producenten’: ‘Geen sprake van ontbossing’..!?
Enviva Woodpellets is een van de mega-producenten op het gebied van ‘biomassa’ in North Carolina. Zij verklaren officieel, dat ze het niet met deze Rita Frost eens zijn. Hun product is nog steeds in hun ogen, hét antwoord in de strijd tegen klimaatverandering. Jennifer Jenkins is vice-president van Enviva en laat weten:“Biomassa is een belangrijke oplossing als je wilt stoppen met fossiele brandstoffen. Het is als het ware een van de belangrijkste onderdelen in de gereedschapskist” Ze benadrukt daarbij, dat veel mensen een verkeerde perceptie hebben van de houtkap voor de biomassa-industrie en dat er ook geen sprake is van ontbossing.

Jennifer Jenkins, vice-president van Enviva. Het valt allemaal mee hoor, is haar credo.

Jennifer Jenkins hierover: “We gebruiken als het ware het mindere hout, van bomen die al ziek zijn of die niet kunnen worden gebruikt voor het maken van meubels. Wij gebruiken het afvalmateriaal om energie van te maken. Omdat het zo goed gaat in deze markt worden landeigenaren juist aangemoedigd om meer bomen te planten en te investeren in hun bossen.”

Met haar uitnodiging aan minister Wiebes wil Rita Frost, de milieu-activiste heeft ze een boodschap áán de woorden van Jenkins en een boodschap vóór de Nederlandse bevolking:

“Ik wil aan de Nederlandse bevolking vragen of zij echt geloven dat het vernietigen van bossen om zo energie op te wekken een duurzame oplossing is. Onze bossen hier gaan vier keer zo snel achteruit als het regenwoud in Zuid-Amerika.

We waren al een grote producent voor houtproducten en nu is hier met biomassa weer een nieuwe industrie neergestreken. Door de komst van deze industrie exporteren we in deze staat alleen al inmiddels 3 miljoen ton hout naar de Europese Unie. Dat zijn miljoenen bomen.”

Dr. Louise Vet, hoogleraar ecologie, is tevens directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie én nummer 1 in de duurzame top 100. Voor haar is het méér dan duidelijk, gezien haar uitspraken over biomassa-centrales.

“Hout stoken als duurzaam alternatief voor kolen?
Ik vind het een gevaarlijk sprookje.”

Dr. Gert-Jan Nabuurs is hoogleraar Europese Bosbouw. Hij is ook rapporteur voor het uiterst dubieuze IPCC, het ‘Intergovernmental Panel on Climate Change’ (IPCC). En ja, hij ziet hout juist als een prima oplossing.

“Het is heel duidelijk.
We moeten van fossiele brandstoffen af.

Bij duurzaam bosbeheer is hout verstoken
voor energie een goed idee.”

Maar meneer Nabuurs, wie bepaalt of er sprake is van ‘duurzaam bosbeheer’..? Vind u dit verhaal hierboven vallen onder uw classificatie..? Want zoals het nu gaat, zult u toch moeten toegeven, dat het eerder te kwalificeren is als plundering & vernietiging..!
Ir. Marjolein Demmers
is sinds 2017 directeur van de Stichting Natuur & Milieu. Zij verwoordt de essentie van het verhaal:

“Want het is héél simpel:
een gekapte boom is niet
in één keer terug gegroeid!

Dat duurt twintig tot tachtig jaar
en pas na tientallen jaren

is er weer net zoveel CO2 opgenomen”,

 

* * *

5 gedachten over “De schandalige houtkap voor ‘groene biomassa’…!!?

 1. ‘T is in mijn ogen zo klaar als een klontje. In de eerder geplaatste artikelen van o.a. Harriet en Arend is zo onderhand wel duidelijk wat hier speelt. De Luciferische agenda. Noem het wat je wil maar als er één ding als een paal boven water, alles moet dood! De schepping moet worden herschapen maar dan volgens het Luciferiaanse principe waarbij er dan geen plaats is voor de mens behalve dan die 500 miljoen die over moeten blijven om alsnog te dienen als ‘ batterijen’ voor de overgebleven 1%.
  Voor wie gelooft in het gangbare gelul over “het klimaat’, ga je gang…? Maar besef wel dat je slachtoffer bent van een enorme deceptie. Een wederom gefabriceerde crisis waar iedereen de schuld van krijgt. En zoals het oude adagium zeft,”never waste a good crisis”, wordt ook deze maximaal uigebuit voor het bekende doel. Wat stomweg wordt vergeten zijn de inmiddels veelvuldig aanwezige HAARP installaties(onderzoeksdoeleinden, ja ,ja) en de jarenlange toepassing van chemtrails voor doelen waarvan niet veel goeds kan uitgaan. Wel eens afgevraagd waarom er zoveel goedkope vliegreizen worden aangeboden waarbij het lijkt alsof de kerozine wel bijna voor nix moet zijn?
  Of is dat om de erorme afvaloverschotten koolwaterstoffen gebonden te mengen met vliegrtuigbrandstof waarbij ook alom bekend is dat dit eveneens gebeurt met scheepsbrandstof. Met name de grote intercontinentale transporten buiten het zicht van de landbewoners.
  Het is de VWA, voedsel en waren autoriteit, welke bepaald hoe iets verpakt dient te zijn.
  Vandaar dat ieder besje, koekje, snoepje, appeltje of wat dan ook verpakt zit in een plastictje, zakje dat weer in een doosje, weer in een zakje etc. De lobby van de verpakkingsindustrie. Alles voor uw hygiëne en veiligheid! En ‘onze’ overheid doet maar braaf mee.

  1. robvdz.
   Zij die nu regeren in Nederland hebben vaak banden met de industrie of andere belangen in de vorm van aandelen bij grote concerns.Het enige wat op de MSM wordt verkondigd is dat het goed gaat met de economie,maar wat bedoelen zij daar toch mee?
   Zo,n 300.000 werkenden kunnen niet meer rondkomen van hun salaris. (Natuurlijk zullen daar ook mensen bij zijn die teveel blijven kopen terwijl dat eigenlijk niet kan maar dat zullen vast niet alle 300.000 mensen zijn die in de problemen zitten).
   Schade aan woningen in Groningen en de geestelijke schade die slachtoffers van de gasboringen ondervinden wordt niet opgelost omdat het veel geld kost is mijn mening,maar de aanstichters van die schade krijgen wel miljoenen omdat ze door het dichtdraaien van de gaskraan inkomsten zouden mislopen.(Dan is het ineens geen bedrijfsrisico).
   Kijk eens waar Rutte heeft gewerkt (Unilever) en Wiebes (Shell) en dan hadden we ook nog Pechtold die contact had met een zeer welgestelde familie (getuige de verkoop van de twee schilderijtjes door de familie Rothschild die door Frankrijk en Nederland zijn aangekocht voor ik meen 80 miljoen).
   De aandelen van het koningshuis wat simpel betekend dat wanneer de grote bedrijven meer winst maken de dividend uitkering aan het koningshuis ook hoger zal zijn en dat lijkt op belangenverstrengeling.Eerder was ons koningshuis toch ook al in opspraak omdat via hen belasting ontdoken zou worden door een lid van het koningshuis ?
   Opvallend is vaak ook dat ondanks dat veel hoge koppen zelf bulken van het geld toch de belastingbetaler voor vergoedingen of uitkeringen aan hen mogen opdraaien.
   Alle vertrouwen in het oplossen van de problemen bij de belastingdienst ben ik kwijt nu er een persoon vanuit Brussel terug is gehaald en de andere persoon die directrice was van het GVB daar aan toe is gevoegd.Gaan ze de belastingwetgeving nu aanpassen in het voordeel van Brussel en de multinationals? Ondertussen zijn toeslagen ingehouden van hypotheekhouders waardoor zij nu in de problemen komen en wat zegt men zij kunnen hun toeslag opnieuw aanvragen en dan krijgen ze dat ook maar waarom moet men zelf opnieuw de aanvraag indienen? Ze weten toch van wie de toeslag is stopgezet? en waarom moet in dergelijke gevallen alles onnodig lang duren waardoor mensen onnodig ellende zullen ervaren? Er wordt wel eens gezegd “steel niet want de overheid duld geen concurrentie” en ik denk dat dat vrij aardig klopt.

 2. Ik heb gisteren een tweedelige documentaire bekeken over de dynastieën van Rusland vanaf ca. 1450. Een eindeloze opvolging van elkaar beconcurrerende dynastieën waarbij het steeds ging om macht, oorlog, wie neukt met wie en geld. Maar steeds was het ’t gewone volk waaronder er het merendeel slaaf waren. Die moesten het geld opbrengen wat naar de top ging en de nobiliteit, niet te verwarren met het woord, nobel. Want dat ware ze bij lange na niet en deden vrolijk mee aan de corruptie en uitbuiting en het geilen naar de absolute macht. Naarmate de eeuwen vorderden kwamen paleisrevoltes steeds vaker voor. Maar steeds aangewakkerd door bevolking wat niets meer te vreten had en zag hoe de adel zich aan het zatvreten was in onvoorstelbare luxe. Dan kwam het volk in opstand, wat dan weer hardhandig werd neergeslagen gevolgd door zware repressie. Soms was er sprake van een ‘verlichte despoot’ Zoals Katharina de Grote en dan ging het weer opwaarts. Dat waren tot dan toein hoofdzaak Romanoffs. Tot aan de laatste, Nicolaas II die eigenlijk, net als zijn vader niet echt zin had in de functie maar ’t zag als plicht naar het land. Deze werd slachtoffer van het opstomende Bolsjewisme (bolsjewis betekend, meerderheid) wat met behulp van sjekaleden op gruwelijke wijze al moordend afstand deed van het oligarchische verleden. Na enige tijd in exil werden niet alleen de hele familie van vader, moeder en 4 kinderen maar ook de hele staf werd vermoord in de kelder. Toen kon de communistische heilstaat beginnen en we weten nu welk walhalla dat geweest is.
  Emanuel Kant, een belangrijk filosoof en geestverwant van Karl Marx had het al over ‘Verelendung’ wat bedoeld was als gereedschap om bij het volk een bepaalde reactie uit te lokken. De Verelendung heeft ook in Frankrijk gezorgd voor de Gele Hesjes en gezien de ronduit fascistische instructies die politie krijgt kan een opmaat zijn naar hetzelfde.
  De huidige constellatie waarin dit land zich verkeert kan geen enkel vonkje gebruiken voor het corrupte kruidvat zodat je nu al volop censuur, bespiedrij en repressie ziet. De hoerige media draaien volle toeren om de goegemeente gek en dom te houden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.