Advertentie

Water: levensmysterie onder ieders handbereik…


x

x
Water, een levensmysterie onder handbereik..

x
2012 ©
Guido Jonkers i.s.m. Ir. Frank Silvis/Vortex Vitalis

x

Water is het levenselixer van onze aarde. Water is de oorsprong van het leven. Het oppervlak van de aarde bestaat voor circa 70% uit water en de mens bestaat ook voor circa 70% uit water. Kan dit toeval zijn? En wat zou er gebeuren als ijs niet dreef..? Of wat zou er gebeuren als het H2O, de waterstof- en de zuurstofatomen zich zouden gedragen volgens de regels van het periodiek systeem van elementen? Dan zou water vloeibaar zijn tussen -70 en -90 graden Celsius en dan zou onze planeet er totaal anders uitzien..! Het temperatuurverschil tussen dag en nacht zou honderden graden zijn.

Kortom: water is een heel bijzondere stof. De hier genoemde ‘afwijkingen’ van water, werden o.a. door professor Martin Chaplin van ‘The South Bank University’ in London uitgebreid beschreven. Maar zo zijn er nog 65 andere bekende anomalieën van water!! (Zie HIER)

Vloeibaar water is een zachte stof, maar de oppervlaktespanning van water is hoog. Water is dus niet alleen zacht, maar tegelijkertijd ook weer keihard, het kan rotsen uithollen en bergen doorklieven. De kracht van water is enorm, zoals blijkt bij iedere overstroming of vloedgolf. Deze kracht maakt echter ook dat een zaadje kan ontkiemen en zich dan dwars door een laag asfalt kan boren. En hoewel water meestal omlaag stroomt, stroomt het in bomen juist omhoog, tegen de zwaartekracht in! Is dat geen wonder?

Water komt in meerdere vormen tegelijkertijd voor: op aarde is het een vloeistof die voortdurend verdampt, zodat er altijd wel wat water in de lucht zit, maar veel belangrijker: er een kringloop van water ontstaat…! Deze waterdampmoleculen zijn lichter dan lucht, waterdamp stijgt dus op, maar op grotere hoogte zijn de temperatuur en druk lager en watermoleculen hebben dan sterk de neiging om weer clusters te vormen, er ontstaan vervolgens wolken waaruit regen of sneeuw kan vallen. En als water bevriest, ijs wordt, dan krimpt het niet, maar dan zet het zelfs weer iets uit. Daarom is ijs lichter dan water, blijft het drijven en vormt het aldus een isolerende laag op sloten en plassen. En mede dankzij deze merkwaardige eigenschap van water bevriest de bodem niet.

Viktor Schauberger ontdekte dat waterwervelingen in de natuur, zoals in beken en rivieren, het water haar oorspronkelijk vitaliteit teruggaven.. Zijn vitalisatie-apparaten waren daarom op dit principe gebaseerd.

Victor Schauberger, waterpionier
Een van de bekendste doorvorsers van water is Victor Schauberger geweest. Deze Oostenrijker leefde van 1885 tot 1958 en was een uitnemend waarnemer van de natuur, zeer sensitief, een echt natuurmens. Hij was actief op vele gebieden: bosbouw, landbouw, energie en water. Hij heeft houtbanen ontwikkeld om gekapte bomen stromend in water door de houtbanen over de heuvels naar de dalen te vervoeren, bronzen gereedschap om het land te bewerken, waardoor de gewasopbrengst maar liefst 60% hoger was.

Ook heeft Schauberger een nieuwe kosmische energiebron ontdekt, die de Duitsers hem later probeerden te ontfutselen en was hij de uitvinder van het eerste bronwaterapparaat.

Hij vond het water van het drinkwaterbedrijf dat gemaakt was uit het water van de Donau, volledig futloos. In zijn bronwaterapparaat waren verschillende kamers opgenomen met essentiële sporenelementen en mineralen, hij maakte gebruik van katalysatoren van edelmetaal en hij liet het water spiraliseren. Door deze bewerkingen werd het water weer ‘opgeladen’, het levensmagnetisme werd versterkt, de levensenergie vergroot. Als hij het Donauwater door zijn vitalisator liet lopen, waren laboratoria niet meer in staat om een verschil te vinden met hoogwaardig bronwater..!

Links een waterkristal dat ‘de energetische boodschap’ laat zien van blootstelling van het water aan healing muziek. Rechts het volledig verwrongen waterkristal dat tevoorschijn kwam, bij het inprenten van de boodschap ‘Je maakt me ziek, ik zal je vermoorden’ aan eenzelfde watermonster..!

Emoto
Natuurlijk dienen we hier de alom bekende eigenschap van water als opslagmedium te benoemen. Water kan namelijk beïnvloed worden door muziek, plaatjes, gedachten, intenties. De Japanner Masaru Emoto heeft dit schitterend laten zien in tientallen boeken. Ook jij kent ongetwijfeld zijn mooie ijskristallen, waarbij water dat eerst was blootgesteld aan positieve invloeden, schitterende ijskristallen toonde bij bevriezen. En hetzelfde water dat werd blootgesteld aan negatieve invloeden, toonde lelijke ijskristalvormen..! (foto hiernaast)

Water is dus een informatiedrager. Niet alleen het water in onze cellen speelt daarbij een cruciale rol en is drager van het leven, maar dat geldt natuurlijk ook voor het water buiten onze cellen. Met name het water in het bindweefsel vervult een centrale functie in de lichamelijke processen.

Bindweefsel dient niet alleen als ondersteuning doordat het de ruimtes tussen de cellen opvult. Bindweefsel functioneert als hèt basisregelsysteem omdat de uiteinden van bloedbanen, lymfebanen en zenuwen in het bindweefsel eindigen en beginnen. Bloedbanen, zenuwen en cellen staan niet direct in contact met elkaar, maar via het bindweefsel. Transport van voeding- en afvalstoffen en informatie-overdracht verloopt via het water in het bindweefsel. Bio-fysisch onderzoek heeft uitgewezen, dat gedronken water het bindweefsel bereikt en dat kwalitatief hoogwaardig drinkwater een regeneratie van de celstofwisseling teweeg kan brengen.

We bestaan dus gemiddeld voor zo’n 70 % uit water, maar belangrijke organen (hersenen, 85%) en orgaansystemen (bijv. het lymphestelsel) bestaan hoofdzakelijk uit water. Dat water wordt belast met frequenties van schadelijke stoffen en in explosief toenemende mate met frequenties door elektrosmog. Deze frequenties verstoren een zuivere informatieoverdracht in onze lichaamsvloeistoffen, met als gevolg een verstoring van lichaamsprocessen. In ons water, zowel oppervlaktewater, leidingwater, flessenwater en ons lichaamswater, worden door elektrische apparatuur en mobiele communicatietechnieken zeer veel frequenties tussen 0 en 30 Hertz opgeslagen.

Dit zijn technische frequenties, met een ander karakter dan natuurlijke frequenties, waardoor ze verstorend werken op de biologische frequenties die onze lichaamsprocessen sturen.  En er komen steeds meer technische frequenties die cruciale lichaamsfrequenties verstoren. Vind u het dan gek dat een veel grotere groep mensen meer klachten heeft, zoals hoofdpijn, slaapstoringen, concentratie- en leerstoringen, innerlijke onrust, hyperactiviteit, hartritmestoringen en verzwakking van het immuunsysteem. Het is daarom essentieel zoveel mogelijk te doen om ons water energetisch te zuiveren..!

De film ‘WATER’..
Betekent dit alles dat de mens het water nu geheel begrijpt? Nee, water is nog steeds een mysterie. Zie tal van fascinerende aspecten van water in de onderstaande film. Deepak Chopra zegt over deze film: “Net zoals de film ‘What the Bleep’ toont deze film ‘WATER’ ons aan dat onze gedachten een effect hebben op onze externe realiteit. Stel je nou toch eens voor wanneer mensen zich bewust gaan worden van hun potentieel aan creativiteit..! Films zoals deze, geven me hoop dat er een opkomend en intelligent collectief is, dat de problemen van de wereld kan oplossen!”

De onderstaande film die we hier in het hoofdartikel plaatsen, toont aan dat water de meest fascinerende, maar tegelijkertijd de minst bestudeerde substantie is. Maar zolang we ons kunnen herinneren, heeft water onze wetenschappers, filosofen en theologen bezig gehouden, om expliciet en impliciet de eigenschappen van water te begrijpen. Eigenschappen die fenomenaal zijn en buiten de bestaande wetten van de natuur lijken te vallen..  In de film zie je recent onderzoek, adembenemende ontdekkingen door onderzoekers van over de hele wereld.

Vanuit Rusland, Kazakhstan, Zwitserland, Israël, de VS, Groot Brittanië, Oostenrijk, Japan, Argentinië, China en Tibet. Wat dacht je bijvoorbeeld van het gebruik van ‘gestructureerd water’ in de land- en tuinbouw? Water kan ook als essentieel middel worden gebruikt voor het behandelen van de meest serieuze ziektes.. De film neemt je mee de hele wereld over. Er wordt zelfs gesproken over de mogelijkheid om water te gebruiken als communicatiemiddel, waarbij het de mogelijkheid heeft om boodschappen te verbergen, en deze sneller dan licht te transporteren. Water is zo uniek, en zo dieprijkend, dat het grootste geheim van water nog ontsluierd lijkt te gaan worden..!

Het belang van water voor het menselijk lichaam..!!
We hebben op de site al diverse stukken over het belang van water voor het menselijk lichaam geplaatst. Eén van de meest imponerende verhalen over water, komt in dat verband van de wetenschapper Dr. Batmanghelidj. Je ziet de cover van zijn -in het Nederlands vertaalde boek- hiernaast.

Gebaseerd op meer dan twintig jaar van klinisch en wetenschappelijk onderzoek naar de rol van water in het lichaam laat deze wetenschapper en arts, zien, hoe water een verbazende reeks medische aandoeningen kan verhelpen. Alleen al het eenvoudig veranderen van de hoeveelheid water en zout die je opneemt, kan je helpen met het behandelen en voorkomen van tientallen ziektes, met het vermijden van kostbare medicijnen en met het genieten van een energieke nieuwe gezondheid. In zijn boek behandelt Batmanghelidj de volgende zaken op indrukwekkende wijze:

 • Hoeveel water en zout je iedere dag nodig hebt om gezond te blijven.
 • Hoe kinderen beter kunnen leren door slechts meer water te drinken.
 • Hoe je op een natuurlijke manier de symptomen van astma en allergieën kunt verminderen en zelfs kunt laten verdwijnen.
 • Hoe je levensbedreigende aandoeningen, zoals hartfalen, hersenbloeding, de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson en kanker, kunt helpen voorkomen.
 • Hoe een hoge bloeddruk op een natuurlijke manier behandeld kan worden, zonder plaspillen of andere medicijnen.
 • Waarom water de sleutel is tot gewichtsverlies zonder een dieet te volgen.
 • Hoe je je huid kunt hydrateren om vroegtijdige veroudering tegen te gaan.

“Laat me je het recept geven voor de beste pijnstiller ter wereld. Je hebt geen doktersrecept nodig. Het is overal verkrijgbaar en het kost niets. Het heeft geen gevaarlijke bijwerkingen. Het is het medicijn dat je lichaam nodig heeft wanneer het gestrest is. Het is gewoon, normaal, ordinair water. Alles wat het industriële systeem van je lichaam nodig heeft,” aldus Dr. Batmanghelidj in zijn boek. (klik op de cover hiernaast voor een directe link naar de uitgever!)

Kortom.. Water een kunstwerk van de schepping..!

Water is en blijft een mysterie. Om het water te eren, dit verhaal tot slot. Het was de Nederlandse graficus Maurits Esscher, die water probeerde te ‘vatten’ in haar eigenschappen.. Want hoe ’teken’ je water, hoe laat je dit magische goedje zien..? Hoe laat je water zien, dat doorzichtig is? Esscher kwam tot de conclusie dat we water feitelijk NIET zien, maar haar eigenschappen.. Het golf, schuimt, spiegelt, laat drijven, bevat, enz. Dáár was hij bij de essentie, om het water te vatten. En Esscher slaagde vervolgens in zijn streven. Hij toont hieronder, in een héél simpel lijkend kunstwerk, het Water..! In zijn spiegelende, doorzichtige karakteristiek, en in haar drijfvermogen (via oppervlaktespanning van water).. Kortom: Water in een prachtig plaatje gevat!

 

 

98 gedachten over “Water: levensmysterie onder ieders handbereik…

 1. Veel van wat er in bovenstaand artikel staat, was mij al bekend. Water is ongelooflijk belangrijk, daar is wat mij betreft geen twijfel over mogelijk. We zouden dan ook heel anders met water moeten omgaan. Ik herinner me nog goed dat ik als kind aan de waterkant speelde, midden in de stad Den Haag en dat er allerlei leven zichtbaar was. Gezonde plantjes op een schone bodem, kikkerdril en verschillende soorten visjes in helder water. Ga nu maar eens in diezelfde sloot kijken…
  Ook het feit dat water zo’n belangrijke rol speelt in ons lichaam, moet ons het belang van schoon en gezond water doen beseffen. Nu ben ik (uiteraard geen toeval) dit weekend er achter gekomen dat, ondanks een hier op Wanttoknow eerder gelezen artikel, waarin beweerd werd dat in Nederland drinkwater niet gefluorideerd wordt, er achter gekomen dat dat zeker wel het geval is. Dit is simpel te constateren. Op de websites van waterleidingmaatschappijen staat vermeld welke stoffen er allemaal in ons drinkwater zitten. En ja hoor, fluoride staat er gewoon tussen. We worden dus ook gewoon vergiftigd, hier in ons ‘beschaafde’ landje. Ik vind dit schokkend en ben hierover zeer verontwaardigd. Ik doe mijn best om fluoride uit mijn leven te bannen en het blijkt bijna onmogelijk. Water uit flessen drinken is ook al niet zo gezond, zoals ik, dacht ik, ook hier op deze site heb gelezen. Wat nu?
  Op dit moment heb ik het gevoel dat ik een aantal, zo niet alle waterleidingmaatschappijen wil gaan aanschrijven om hen met hun praktijken te confronteren. Als ik er morgen nog zo over denk, gaat dat vast gebeuren.

  1. Daar wordt ik dus letterlijk af en toe moe van.
   Ik gebruik al jaren tandpasta zonder fluor. Promoot ons “gezond” drinkwater al jaren tegenover onbetrouwbaar flessenwater. En nu blijkt dus dat ook ik er weer in ben gestonken omdat ik niet voldoende zelf heb onderzocht hoe het werkelijk zit.
   Ik ga gelijk eens kijken hoe dat bij mijn leverancier is.
   Bert, dank voor de tip. Pfoei, dar gaan we weer.

  2. Gelukkig. Geen fluor toegevoegd aan het drinkwater als ik de gegevens goed heb gelezen. In mei en nov. 2011 wel kleine hoeveelheden aangetroffen.
   Evides levert nog steeds “eerlijk” water dus.

 2. Er ontbreekt iets in ons water, hoe goed het ook lijkt op het eerste gezicht.

  Vermenging van water met zuurstof – de twee belangrijkste levensvoorwaarden – in zuurstofwater is een eenvoudige maar effectieve gedachte die een natuurlijke oorsprong heeft.

  Het drinken van zuurstofwater vindt steeds meer ingang bij mensen die bewust omgaan met hun gezondheid. Wie zuurstofwater uitprobeert, kan zich overtuigen van de verlevendigende werking die ervan uitgaat.
  Volgens de uitkomsten van medische tests heeft het op het menselijke organisme eenzelfde soort werking als doorsnee sportbeoefening, en daarmee past het in de wereldwijde trend van fitness en wellness.

  Vroeger dronk de mens water dat de natuur hem ter beschikking stelde. In fris regen- of bronwater zit 8 – 15 mg zuurstof per liter. Ons drinkwater bevat daarentegen nog slechts 3 – 5 mg per liter. Elk mineraalwater, alle vruchtensappen en andere dranken bevatten vrijwel geen zuurstof meer.

  Ons lichaam bestaat voor 70% uit hoog gestructureerd celwater met een heel lage oppervlaktespanning. De hersenen bestaan voor 90% uit water en ca. 99% van verschillende stofwisselingsprocessen zijn afhankelijk van water. Uitgaande van ca. 70 triljoen cellen in ons lichaam vinden er per seconde 30.000 verschillende stofwisselingsprocessen plaats. De stofwisseling is nodig voor het vergaren van bouwelementen en energie.
  Ons lichaam en de cellen kunnen alleen natuurlijk zuurstofrijk water opnemen om daarmee de stofwisseling te stimuleren, om het gevaar van uitdrogen te voorkomen.

  Natuurlijk, zuurstofrijk water is de basis van ons lichaam en het meest noodzakelijk om ons lichaam te ontgiften. Het circulerende water met de juiste oppervlaktespanning maakt de controle en het functioneren van alle processen in het organisme pas mogelijk.
  Iedere orgaan kan slechts door voldoende water zijn stoffen voor het organisme ter beschikking stellen, Tip: Per 10 kg lichaamsgewicht moet men dagelijks 0,33 liter vloeistof drinken om de gezondheid te bewaren en te bevorderen…

  Waarom zou je zuurstof water drinken? Zuurstof is voor het lichaam van het grootste belang. In deze tijd van milieuvervuiling, gebrek aan beweging en bezigheden binnenshuis hebben de meeste mensen een partieel groot zuurstof tekort. Door het drinken van met zuurstof verrijkt water, bereikt zuurstof – net zoals bij vers bronwater – plekken in het lichaam die ingeademde zuurstof niet kan bereiken (bijvoorbeeld spijsverteringsorganen, lever, darmen, etc.). Zo worden deze organen in hun functioneren ondersteund.

  Wat geneeskrachtige werking (studies) heeft zuurstof water? In een studie van Prof. Dr. A. Pakdaman M.D. werd het effect van drie verschillende soorten water op het organisme getest. Hierbij had het zuurstofwater de sterkste ontgiftende werking in vergelijk met leidingwater en conventioneel behandelde water. Alle proefpersonen die zuurstofwater dronken, voelden zich frisser en actiever dan de andere proefpersonen. Bij de elektro- accupunctuur test (B.E.S.T-EDS-systeem), had het zuurstofwater het beste therapeutische effect op allergiewaardes.

  http://www.health-links.ca/localize/pdf/Pakdaman_studies.pdf

 3. Water, de gewoonste zaak van de wereld dat het er is, we weten niet beter, water zwaar onderschat als medicijn voor de ziel,zoals met alle leven op de planeet, flora, fauna, is het mogelijk geestelijk contact met water te maken, haar te vragen om heling van je ziel,in dromen duidt water op het gevoelsleven, als je over water droomt dan is het belangrijk om te zien hoe dat water er uitzag,was het helder? troebel? zat er stroming in of stond het stil, was het een stroom of een plas, was de plas groot of klein, was de stroom breed en krachtig of was het een kabbelde beek, de symboliek vertelt je veel als het om water gaat in een droom,net zoals alles in de natuur kan je het water vragen je te genezen en kalmeren, water is in staat jouw negatieve gevoelens weg te wassen, alles is logisch als je bedenkt dat de mens uit 80 procent vocht bestaat dus is de connectie niet vreemd,mooi, goed , lief water.

  1. Emotionele tranen hebben een andere chemische samenstelling dan tranen die komen door irritatie, zoals je krijgt door het snijden van uien.
   Als het regent spoelt de Aarde schoon.. Zo boven zo beneden..

  2. Lida
   Ik ga vaak zondags( clisjee ik weet het) met mijn dochter zwemmen . Dan zwem ik het meest onder water( ex duiker) En doe vaak mijn seconden meditatie op de bodem van het bad.”atma,atma,atma,liefde wijsheid en kracht atma atma atma”. Ik “verbeeld”( visualiseer) me dan dat ik die zaken door het water met iedereen aanwezig verbind…..
   Call me crazy , but it works for me ! En ik denk dat jij de laatste bent om het belachelijk te vinden! dank .

  3. Marcel W ik begrijp je helemaal, ik heb een tijd een paniek stoornis gehad, ik was als verlamd en durfde niet meer buiten, mijn wereld werd steeds kleiner,alleen zwemmen gaf me rust, op het water dobberen en met kalme bewegingen je laten dragen, ook al was het zwaar met chloor, de kracht die ik kon ervaren van het water van haar wezen was er, ik hoefde alleen maar te ontvangen ,ik ben toen bewust geworden dat ik werd afgebroken om te kunnen gaan zien en ervaren wat werkelijk telt en dat je nooit eenzaam bent. klinkt zweverig misschien voor sommigen, nou dat mag, voor mij is het waar en ik gun ieder die ervaring van verbonden voelen en niet eenzaam te zijn,zeker als niemand je op bepaalde momenten begrijpt( of wil begrijpen)de wereld om ons heen biedt alle oplossingen en antwoorden en ik ben blij dat ik dat mag zien, als we bereidt zijn de hele natuur niet als een vreemde te zien maar als een vriend en bondgenoot, van haar zal je niet gek of overspannen worden, wel van in stinkende steden leven tussen plastic, beton,glas en stress en moeten, moeten, en nog eens moeten,van andere mensen wordt je soms nog het gekst, met hun drang en dwang en verdoezelde onzekerheden.Maar je hoeft echt niet gekleed als een boskabouter rond te lopen om contact te maken, come as you are.

  1. plus reactie Hyper en dan bruist het uit de Fluoride plastic p.e.t. fles van Lis de nieuwe nachtburgermeesteres van Wtk…

  2. kort bondige samenvatting van mijn to be or not to be levensmysterie en ongetwijfeld velen anderen;

   Quote CharmedBalthazar 2 years ago:

   ” She gave me water 😉
   I felt sorry and happy for him “

 4. Offtopic.Offtopic.ik heb het artikel net binnen een getuige weet te vermelden dat er gisteren avond vreemde geluiden te horen waren in Noord-Nederland.De geluiden werden omschreven als trompet geluiden die ook Wereldwijd te horen waren een aantal weken terug,komt u uit Noord-Nederland en heeft u gisteren een vreemd geluid gehoord meld u aan in mijn reactie forum om te getuigen http://nieuwsbreker.punt.nl/?id=655107&r=1&tbl_archief=&

  1. Ik geloof niet dat we dood gaan. Dat is wat mij betreft bangmakerij. Wel dat ons een hoop staat te wachten. Wat precies weet ik niet. Ik denk dat andere hier meer erover kunnen zeggen.

  2. wat is er op 20 december? ben je jarig of komt Salusa het groen roze Aguilera 4d olifantje met de schotels van Victor Schauberger een valse invasie toneel voorstelling geven en een extra speciale boner bonus kado ascensie voor de mooiste meisjes van de Rishi klas?

   Quote:

   ” Het concept rishi is een Sanskriet term ( ऋषि of ṛṣi) die wordt gebruikt om een visionair denker of ziener mee aan te duiden. Het geldt ook als een titel zoals in maharishi: grote ziener, of iemand die grote verbanden ziet, of gewoon ‘het groot ziet’. De rishi behoort tot de brahmaanse, of pre-hindoe, of huidige hindoestromingen.

   Oorspronkelijk gaat het om mensen met een hogere ontwikkeling qua bewustzijn en denkvermogen, die tot ruimere inzichten in staat zijn dan de doorsnee. Zij worden om die inzichten dan ook vaak geprezen en opgezocht om anderen te onderrichten als leermeester of goeroe, ofschoon de meesten daar niet in toestemmen. Maar ze komen soms ook samen om elkaars inzichten te delen en te toetsen zoals in de filosofische school van Shankara. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Rishi

 5. Die Viktor Schauberger is wel een Willi Wortel…was al bij de Haunebu (Vril) betrokken en blijkbaar ook met water….
  Multinationals als b.v. Nestlé zijn dik in het waterbusiness. Ze kopen veel bronnen op o.a. jaren geleden Volvic…dus wie het water heeft, heeft de macht of zoiets…

 6. Geen verjaardag nee, de meest spectaculaire voorstelling ever! Ik heb er nog over gedroomd, in één flits alles weg, je merkt er niets van hoor. Wordt een geweldige show voor de ET’s onder ons. 😉

  What the bleep is Salusa is die groen of roze?

  Rishi kan ik mij wel in vinden 😉

  1. jij bent echt bijzonder (leuk) Lis, zucht…

   Salusa is meer groenig, beetje breedsprakig bazig half godje en heel populair bij het kritiekloze publiek van Anton, en Rishi veel meer roze, schijnt een hippe vrienden club te zijn met eng mooie mensen, niet dat ik zelf zo lelijk ben, maar toch eng, ben er zelf nog nooit geweest maar wel pics gezien, verplicht bloemetjes jurk en blote voeten en elkaar EHBO cursus geven op een kokos matje op de grond, zwengelen aan het linker been is lucht er in pompen en trekken aan de rechter arm is uitademen AaaahHoemmmm…

   nou euh Lis ik hoop dat je hier vaker de boel onveilig komt maken op Wtk en ik ga nu een rondje m’n hond uitlaten die ik niet heb, even dagdromen in de frisse lucht, ze heeft me water gegeven ga ik nu een paar uur na ijlen in mezelf mummelend, is ook een soort meditatie toch?

   en let maar niet op die vrouw onvriendelijke grijs bebaarde kabouter clowns die tot diep in de late uurtjes aan de Genever zitten te lurken, er komt dan geen zinnig woord meer uit, en dan plechtig verklaren dat ze alleen maar van 25 jaar OUDERE vrouwen houden, jaaah m’n hoelaah Marcel (voormalig 4d monstertje), Quote Marcel “jah hij houdt niet van Vrouwen, komma puntje puntje (daar had je het wel bij kunnen laten trouwens Marrrrsss, maar neeh dan komt er nog een half bezopen toevoeging, hij houdt alleen van z’n Oma, doei Marcel…

  2. haaah ik zie de duvelse code 666 verschijnen in de tijdcode van voorgaande posting…
   (neeeh da kan geen toeval meer zijn, of Salusa er mee speelt is de volksuitdrukking)

   Maarrrsss speelt ook Viool…

   ‘Devil Went Down to Georgia’
   http://www.youtube.com/watch?v=GrnsiQu2soI

  3. @ hyper
   Dat lezen gaat je steeds slechter af niet? En jeetje elke mogelijk vrouwelijke bezoeker krijgt jou op der dak , nee das vrouwvriendelijk! Overigens drink ik geen jenever,en sla ik ,in tegenstelling tot jou meestal geen onzin uit. Je bent alleen te stom om dat te beseffen. Imo ben je gewoon een enorm gefrustreerd eng mannetje, die slecht kan lezen en maar moeilijk vrouwen met rust kan laten.
   GROW A BEARD, OF NEEM EEN LEUKE HOBBY, KANTKLOSSEN OFZO.

  4. Succes met de hond 😉

   Ja dat begint eng te worden, kom overal 666 tegen. Het zit zelfs in mijn bankrekeningnummer verwerkt. Zal het een teken zijn?

   Je discussie met Marcel begrijp ik niet helemaal ga ik mij verder ook niet in mengen, maar ik ben 27 dus dat scheelt 😀

  5. @ lis
   Je bent de enige niet die “de discussie”tussen hyper en mij niet begrijpt.Het was klaarblijkelijk te moeilijk voor hem om een serieuse post van mij naar waarde te schatten. Als je namelijk anders denkt of bent dan hyper , kan hij het slecht tot helemaal niet volgen blijkbaar. Soms doet hij me aan iemand denken…..
   http://www.youtube.com/watch?v=I5g0qgwTsL0&feature=related

  6. Vroeger hadden we elke dag feest met Hieperdepiep, zeker 3x hoera toen hij zijn eigen wtk kolomtje had, af gewisseld met een UFO nabij de zon en repetiel achtige knipperlichten affectie aan de oogjes bij elk filmpje. Nu is het de vrome rokken jagerij en de woordspellingen die AH indrukken beginnen te krijgen ipv van BOL achtige voorlees avontuurtjes. Hyper is de eeuwige Tempelier die elke vrouw op wtk in het niets doet opgaan met datings voorstelletjes en woord verliefdheis perikels, de andere manier van verliefd en verlicht te willen zin. Als het aan hem zou hebben gelegen dan zou hij als enige het voorrecht mogen hebben om geheel wtk vol te kalken met zijn toespeelingen en kunstmatige knievalletjes, hij het liefst ziet dat wtk gelijk gevuld is met enkel vrouwlijk conspiracy schoonheid en tja aliens.

   Maar om echt eerlijk te zijn, we kunnen NIET zonder hem! wat hij behoort tot de kliekerdekliekkliekjes der schrijfwonderen…

   Ik ben maar een NPS, rancuneuse, opstandig en non mindcontrolled uit de hand gelopen gevalletje, die zich betweterend opwerpt de hele tijd, nou ja durf er tenminste nog vooruit te komen dan de nominatie van een alien volksclown… Ach het went zullen we maar zeggen.

  7. jah ik weet het, jullie kunnen me ergens niet missen, is wederzijds hoorrrr.. Monumentale momenten met mijzelf, m’n moeder en Jonkvrouwuh Lis, super gezellig toch.
   Die drie zessen gaan over Controle, dat je niet uit de Ankers van de Matrixter (bedankt Dawn) mag weg breken Lis, de helft van verNederland wil Laura uit afgunst alsnog in de gevangenis gooien..

   jah ik weet het, jullie kunnen me ergens niet missen, is wederzijds hoorrrr.. Monumentale momenten met mijzelf, m’n moeder en Jonkvrouwuh Lis, super gezellig toch.
   Die drie zessen gaan over Controle, dat je niet uit de Ankers van de Matrixter (bedankt Dawn) mag weg breken Lis, de helft van verNederland wil Laura uit afgunst alsnog in de gevangenis gooien..

   Pauw & Witteman – 05 maart 2012
   http://pauwenwitteman.vara.nl/Uitzending-detail.113.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=25449&tx_ttnews%5BbackPid%5D=116&cHash=8aa5b70c9132c03d84c157c0b72ba89f

  8. hmmmm double speak, lang geleden dat ik daar last van kreeg, niet is toeval zei Dawn altijd, double speak dat is als legalise, misschien studeert ze wel rechten, Lis als aanstormend advocaat in de mensen rechten, zou best kunnen toch? Ik zal haar advies hard nodig hebben met al die schreeuwende groene Kobolden hijgend in m’n nek, mijn tegenpolen, maar ik hou wel van jullie hoorrrr, aard mannetjes hebben ook hun kwaliteiten, ieder z’n specialiteit. Paul je hebt een mooie sappige bondige Biografie geschreven over mij.

   Quote:
   ” The specialized vocabulary of the legal profession, especially when considered to be complex or abstruse. ”

   http://www.thefreedictionary.com/legalese

  9. 27 Lis? Das heel jong hoor… Waarschijnlijk ben jij nu de jongste hier, ben ik daar ook weer van af. 3 jaartjes ouder hier. Valt niet mee hier he, met die oude mannen allemaal. Geintje, geintje. In hun hart zijn ze allemaal heel mooi hoor. Goede oude mannen zullen we maar zeggen.

  10. scheiß weer drie zessen gescoord in de vorige posting van mij, maar dan omgekeerd in de vorm van drie negens…

  11. sjeeeeeeeeemug de Peeeemug, het wordt steeds gekker, nou 911 gescoord, dat is nog erger dan 666 !!

  12. oud zuur sacherijnig cynisch blasé langzaam plassend snel geïrriteerd, je kent het wel, afgeschreven doorgezeten afgemat gedesillusioneerd doorgedraaid, maar ik ben een stuk knapper dan die baardmans hooorrr, we zijn niet allemaal zo vroeg bejaard.

  13. over een uurtje komt Cozz langs met z’n H2 Master Vrouwen Pick Up Truck, hebben we hier met z’n allen, alle kwijle ballen, het nakijken, Cozz is gecertificeerd professional vrouwen magneet namelijk, zal wel een Shamballah massage worden van het weekend, met zonder happy ending voor ons.. van je vrienden moet je het maar hebben..

  14. Ik voelde al een soort van generatiekloof…haha nee hoor geintje. Maar begrijp het niet altijd, de comments hier. 😀

  15. @ hyper
   jeetje ben je dat allemaal?

   oud zuur sacherijnig cynisch blasé langzaam plassend snel geïrriteerd, je kent het wel, afgeschreven doorgezeten afgemat gedesillusioneerd doorgedraaid,

   Nou dat had ik dan weer niet achter jou gezocht, zoveel zelfkennis. Dat siert je dan toch.

  16. @ hyper
   Vergat ik bijna nog te zeggen dat ik je niet zou missen hoor( je mag gerust ophoepelen maar hoeft ook niet perse weg),maar ik zal nog selectiever jouw postings negeren.

  17. Ik voelde al een soort generatiekloof martijn… nee hoor geintje! Maar begrijp de comments hier alleen niet altijd. 😀

   (had ik net ookal gepost, maar was niet zichtbaar?)

  18. @ Hyper….ben weer terug van mijn lessen…
   Wanneer gaan we nou dansen met de ganzen?
   Ik heb er wel zin in. Ook ik ben niet zo oud dan de man met de rode neus.
   Leuke indruk maken jullie op Lis. Zij, op beste, be-vruchtbare leeftijd…
   Kijk wel uit Lis…ooit van digitale ontvangenis gehoord…Ja Maria eeh Lis, let maar op 😉

  19. Het gaat ook allemaal zo snel tegenwoordig. Maakt ze vast een beetje bang. Ik weet het ook niet bij deze, wel eens vaker mot hier, zelf ook wel meegemaakt maar dit draadje ben ik ff helemaal kwijt. De oorzaak moet wel beroerd zijn als je naar de gevolgen kijkt. Zo zie ik het nu even.

  20. Mijn vrouw was 18, ook een mooie vruchtbare leeftijd. Ben alweer bijna 10 jaar getrouwd. Ongelofelijk, de tijd gaat zo snel. M.a.w. voor mij hoeft niemand bang te zijn, haha.

  21. jah we schamen ons diep Monika, ik tenminste wel, gaan we echt een keer doen Monika, dansen…
   jij bent wel hip Monika, gelukkig wel zeg, dat zit ook niet op leeftijd vast.

  22. @ martijn
   Niet zo moeilijk hoor de reden van de heibel. Ik hou er gewoon niet van om vanuit het niets belachelijk gemaakt te worden. En al helemaal niet door iemand die op de verkeerde site bezig is( hij zou naar een dating site moeten verhuizen). En hoewel ik me anders vaak inhoud en tracht het netjes en respectvol te houden, had ik het nu even gehad.

  23. @ Marcel….dat hoor je vaker van hang-ouderen, dat ze het even gehad hebben… neem het me niet kwalijk…heb net zo een buitje 😉

  24. @ monika
   Kan wel tegen een geintje hoor. Een hangoudere is ook maar zo oud als ie zich jong voelt. Bovendien is leeftijd slechts een afspraak verder niets ,ik ben 26.

  25. Voor wie ook een heldere avondhemel heeft ; Mars , de oorlogsplaneet staat nu links van de Maan moontrixter roestbruin te schijnen . Het lijkt erop dat ze hun krachten op WTK bundelen .

  26. @Marcel, ik ben ook wel eens boos. Er tegenin gaan heeft geen zin, het moet er gewoon uit. Door uiten. Belachelijk gemaakt worden is niet leuk. Dan is het best logisch dat je niet leuk terug reageert. Ik val soms ook van m’n stoel bij dat wat mensen soms kunnen zeggen. Met mijn werk heb ik er dagelijks mee te maken. Niet leuk om voor rotte vis uitgemaakt te worden. Vooral als ze zelf op alle manieren je een poot proberen uit te draaien, alleen om de centen. In mijn werk zie je hoe hebberig mensen kunnen zijn en dan op alle manieren hun zin proberen door te drijven. We zijn nog lang niet van de shit af, al gaat alles in treinvaart in deze tijden. Hopen dat de boel even (desnoods geforceerd) op de kop gezet wordt. Geen tijd meer voor jammeren en klagen, de grootste gros van de mensheid op aarde ziet ons als een stel verwaande kut kinderen die alles maar willen ten koste van hunnie. Tis het perspectief waaruit kijkt vaak.

  27. @ martijn
   Het is zoals je het zegt, wie met poep gaat gooien moet niet raar staan te kijken als de vloer van de stal het een keer begeeft en je zelf in de drek stort.

  28. Geen idee Monika, nooit van gehoord nee.. Trek me er verder niets van aan hoor 😉

  29. Elke keer als ik wtk open en wil de reacties zien ben ik altijd te laat voor het laatste comment het gaat mij gewoon te snel die lopende scrol.

  30. Jane , soort kat en muisspel , alleen moet je met een muis een kat vangen . De refresh button helpt mij meest uit de brand .

  31. Marcel , dont worry , ik verwar jou niet met Mars . En wat jullie voor oud zeer hebben uit te braken , swa… not my cuppa tea .

  32. @ cozmic
   Toch stiekum het woordje oud weer in je comment zetten he hihi

  33. Ah Marcel, je bent toch man van statuur. Je kan best een stootje hebben 🙂

  34. Naast de vaste F5 toets, moeten we ook nog een vaste reply toets kunnen hebben, scheelt weer met scrollen zoals Janee het stelt. Zelf al wat vruchtbare pogingen ondernomen met mijn programmeerbare Logitech toetsenbord maar doch dan zie ik de vaste club sneller posten dan ik toevoegen kan als oud gediende.

  35. @ paul& co
   Ja dat is wel echt , maar dan van een heel andere kategorie toch?

  36. Stil ? Welnee , gillend met een trechter op de kop weggerend , laatste beetje gezond verstand op marktplaats gezet tegen elk aannemelijk bod en linea recta een abdijklooster ingerend om vervolgens met de broeders in lange zwarte pijen onder het genot van een stenen kruik met trappistenbier de zin van het leven te beschouwen zonder verdere afleidingen die over het alemeen zijn opgezet om je te verleiden tot zaken die er uiteindelijk toch niet toe doen . 😉

  1. Jutters- of Schippersbitter, Sonnema-berenburg of -speciaal in Poolgebieden- Jägermeister (vooral Nar-wallen drinken dit)!

  2. Aha , geen wonder dat ze zo vaak het strand op zwemmen . 🙂
   Maarruh , zoogdieren drinken normaal geen zoutwater , dit clubje heeft zijn systeem aangepast ? Of als het leven in zee is begonnen ,zou er dan een DNA commando zijn om weer van zout water te kunnen leven ? ( even Willem Wever vragen denk ik )

  3. @ cozmic
   Volgens mij halen ze het benodigde drinkwater uit de vissen die ze eten. In zoutwatervis zit namelijk wel zoetwater.

  4. Hmmm , ik krijg altijd dorst van vis ( vis mot zwemmuh , zeggen ze toch ? )

  5. Hebben jullie weleens het verhaal gelezen over je bloed aanvullen met gezuiverd zeewater, i.p.v. een transfusie.. Zeewater schijnt bijna 99% dezelfde texture te hebben als bloed..! En eenvoudig opgenomen te worden, waardoor het zeewater verandert in bloed..

  6. Een Franse arts genaamd René Quinton ontdekte rond het begin van de vorige eeuw dat zeewater voor 98% identiek is aan bloedplasma. Het enige verschil is dat zeewater een extra molecuul magnesium bevat en bloed een extra molecuul ijzer. Quinton noemde zeewater dan ook zee- of oceaanplasma en experimenteerde met zwerfhonden door ze verdunde zeewatertransfusies toe te dienen. Hij had succes met z’n experimenten en beweerde zelfs dat zeewater superieur is aan bloed! Er heerste in die tijd een ziekte die baby’s trof en hij zette gratis klinieken op om de kinderen te genezen op basis van injecties met verdund zeewater. Ook nu was hij zeer succesvol en hij zette zijn werk voort in Afrika, waar een groot gebrek aan bloed voor bloedtransfusies was en hij zeewatertransfusies toediende. Onder invloed van de farmaceutische industrie verbood de Franse overheid uiteindelijk zijn geneesmethode. Zeewater is nagenoeg identiek aan bloed en chlorofyl identiek aan een eiwit in bloed en het zit allemaal in graangrassen als je ze teelt op zeemineralen!

   gepikt van Fonteine.com

  7. Alleen als je teveel zout in je bloed hebt zitten Guido, gaat het plassen een stuk moeilijker, dan is het aan de limoenade sap verslingert zien te raken om de overtollige drie dubbele zoute smaak uit je gestel weg te krijgen, grappige is dan wel enorm ervan gaat boeren… (koolzuur)

  8. Ohja, koolzuur, dat was waarbij ze dat Poolse zout gebruiken.. Toch? Boeren koolzuur..?

  9. Hahaha ja jij bent een 1ste klas kenner bij uitstek… Vergeet het snufje anti-Fries niet!

  10. Anti-Fries huh ? Daarmee begeef je je op glad ijs , dat kan weleens leiden tot een Elfstedentocht achterStavoren aan een skûtsje gebonden . 😉

 7. Leuk zeg, kom ik vandaag zo maar een boek tegen in onze eigen zaak.
  Masaru Emoto – De boodschap van Water. Met mooie foto’s en beschrijvingen.
  Heb weer wat te lezen en te zien. Echt verbazingwekkend hoe dat weer op mijn pad terecht komt. De meeste boeken komen me gewoon aanvliegen als ik er meer van wil weten. Het leven is bijzonder te noemen.

  1. Dat is natuurlijk wel voor de hand liggend als je die boeken bij de hand hebt. 🙂
   Zo werkt het trouwens altijd. Als je iets echt wilt weten.

  2. Was net binnengekomen, m’n vrouw had hem apart gelegd voor me. Ook nog wat andere boeken maar die waren minder interessant. Ja, oke, soms moet ik een paar maanden of jaren wachten maar alles komt een keer…

 8. Water een mysterie. Hoe komt u erbij? Het zegt gewoon hier ben ik, u kunt niet om mij heen. Ik ben het deel van het geheel. En het geheel is meer dan de som der delen. Het Geheel is Leven. Zonder Water geen Leven. Simpel toch?

 9. Guido, mooie tekening van Esscher. Prachtig om de sfeer van Herfst te ervaren. En zie die verschillende soorten blaadjes: esdoorn, eik, kastanje, beuk. Water als verbinding tussen Boven en Beneden. Water als bindingselement tussen Hemel en Aarde. Zij relflecteert al het Leven en zij houdt het Leven opgang.
  Ik ken Esscher alleen van metamorfoses van licht en donker en zijn ondezoek naar weergave van tijd/ruimte in 2d. 3d op 2d projecteren is al een hele tour de force. En het is daarom dat ik tekenen, schilderen en boetseren nog altijd leuk vind om te doen. Wat dat is mijn mening dat echt alles is te leren. Ik raad het iedereen om zich met beelden en afbeelden bezig te houden. Alleen creativiteit brengt een oplossing. (Matrix)denken blokkeert. En dat is ook vaak de reden dat mensen gauw roepen ik heb er de talent niet voor. Want wij denken als het niet op de ‘werkelijkheid’ lijkt dan is dat maar niets.
  Kijk bijvoorbeeld hoe kleine kinderen ‘spontaan’ en vanuit hun zelf mooie dingen maken. Op het moment dat ze naar de basisschool wordt dat alles eruit geramd en met die bekende paplepel wat matrix heet ingegoten. En opeens vinden de ‘meeste’ kinderen het niet meer leuk. Het lijkt niet meer. Ze vinden het alleen leuk als ze erbij mogen horen en dat betekent vaak ze mogen hunzelf niet meer zijn.
  Dat is hoe ik vroeger mijn schooltijd ervaarde.
  Gelukkig hebben vele kinderen uit deze tijd daar geen last meer van. Wat zijn ze eigenwijs, individueel, op zichzelf, niet te handelen, onbevangen, doelbewust, te volwassen voor hun leeftijd. Maar degenen die dat zeggen, willen ze in hun hart ook misschien dat mens(kind) niet zijn?

  1. De tekening van Esscher heeft tientallen jaren (..) op mijn werkkamer gehangen.. Snapte het niet precies, maar hij sprak me gewoon aan..! Toen, plotseling zag ik de bedoeling achter de tekening.. Water.. Hoe teken je water.. Je kunt water dus alleen ’tekenen’ (vangen) door haar eigenschappen te tonen. Drijfvermogen (bladeren OP water), draagvermogen (vis in water) en spiegeling (de bomen op de achtergrond). Het is feitelijk net een zo’n schitterend kunstwerk als de tekening van Magritte. Leci n’est pas une pipe.

 10. De film Over Water brengt je terug naar je essentie en dwingt diep respect af voor alles wat groeit en bloeit.
  De enige woorden die opkomen zijn Dank U.
  Wil je zelf ervaren wat de mogelijkheden zijn van water om tot verbetering te komen neem dan contact op met Richard zie http://www.woonbiologie.eu

  Rian Bruijne
  Orthomoleculair Geneeskundige

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.