Advertentie

6 Boeddhistische monniken in Nederland.


6 Monniken die een grondige opleiding in de Boeddhistische filosofie, traditionele rituelen en algemene ontwikkeling hebben ontvangen, zullen drie maanden door Europa gaan reizen. In de periode van 30 oktober t/m 10 november 2010 zullen zes Tibetaanse monniken uit het Ghanden Shartse klooster in Zuid- India, ook naar Nederland komen en hier Laren en Almere bezoeken.

Zandmandala's, letterlijk en figuurlijk een 'monnikenwerk'...

Het doel van hun tournee is om de culturele uitwisseling tussen west en oost  te bevorderen. Leven in aandacht, verbinding en harmonie met jezelf en je medemens. En vooral: geluk ervaren en genieten van dit leven, dat zo kostbaar is! Dat wil toch ieder mens? We zijn soms een beetje vergeten hoe.

Door ontmoetingen met andere culturen zoals deze, kunnen we onszelf op een positieve manier laten inspireren. Daarnaast hopen de monniken om in ruil voor hun diensten zoveel mogelijk opbrengst te realiseren voor de toekomstige uitbouw van hun klooster.

Er wordt op dit moment gewerkt aan een boeiende programmering. Centraal staat het maken van een zandmandala in brasserie Loetje aan de Zevenend in Laren. Deze eeuwenoude spirituele beoefening heeft als doel om het welzijn van alle levende wezens ter wereld te vergroten. Het is met recht een monnikenwerk!

Daarnaast omvat het programma meerdere evenementen, waaronder een Mindfulness Fair, kookworkshops en concertavonden. De activiteiten zullen inspirerend zijn voor jong en oud.

Uitgebreide informatie over de achtergronden en programmering is o.a. HIER te vinden en op Living Tibet HIER.

6 gedachten over “6 Boeddhistische monniken in Nederland.

 1. Zojuist een leuk gesprek gehad met iemand van de organisatie. Mogelijk gaan we als WorldPeaceChild daar ook iets doen (lezing of workshop), maar in ieder geval gaan we het evenement volgen en steunen en opnames maken. verder zal er ook van tevoren een stuk radio-uitzending aan gewijd worden om dit mooie initiatief breed onder de aandacht te brengen!

  Radio-uitzending zal midden oktober worden opgenomen en uitgezonden.

  http://www.healingsoundmovement.com/radio.html

  ps afgelopen week boeiende radio-uitzendingen opgenomen met Dr. James en Drs. Desiree Hurtak, Andreas Moritz, Dr. Konstatin Korotkov en Zacciah Blackburn. Vanaf deze week beginnen de uitzendingen (het gesprek met arts voor de homeopathie Gio Meijer staat inmiddels al online en is na te beluisteren!)

 2. Hmmm~Stelletje Malloten. Daar heb je ze weer die Zand-Piloten.
  Niks te Doen! Mooi zand Man-d’Allahtje maken en dan’m zo snel mogelijk weg zien te geraken.
  Nee nee niet verkopen maar wegpleuren en om eten bedelen zo niet zeuren.
  En dat omdat alles Betrekkelijk is Verloot dan zo.n Mandala in een quiz.
  Of verkoop dat zanderig cirkeltje dan Malloten met een Jurkie An.
  Nou nog even naar het Vaticaan Dan heeft die Club van Rome ook zo’n mandalaatje staan.
  http://www.youtube.com/watch?v=IIpgSBWRAsE

  1. Een citaat van Gandhi voor Budhy: “Geluk is, wanneer datgene wat je denkt, wat je zegt en wat je doet, in harmonie zijn.” Voel je je gelukkig Budhy?

 3. Namaste,

  Aha, boeddhisme. My kind of thing! I think I will go there.

  Thank you Guido or “want to know team.”

  Ohm mani padme hum.

  Ohm tare tutare tare.

  Siddhi.

  Ohm shanti.

 4. Ik ben op zoek naar in Nederland verblijvende / pratiecherende boeddhistische monniken,zou graag een eerste Contackt willen leggen voor,
  Die ,als de tijd daar is mijn vader naar zijn volgende levenspad/ reis /wereld kunnen begegeleiden?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.