Advertentie

All we need is love..


x

All We Need is Love

© 2012  Shelly Ferec-LeGall website HIER

© vertaling Guido Jonkers voor WantToKnow.nl

x

Wat betekent ‘Liefde’ nu eigenlijk..? Is het liefde voor je Zelf, voor anderen, voor je werk, je buren of misschien voor de Aarde? Liefde is natuurlijk respect, voor alles wat ik zojuist noemde. Oprecht daar om geven. Vervolgens komt dan de vraag naar boven: “Ware Liefde, moet ik dan al deze zaken en alle mensen evenveel liefhebben?”.. En het antwoord op die vraag is ‘JA’, volmondig. Maar om op dat punt te komen, van niet-oordelende, vrije en open liefde, kan het soms voelen alsof je hard moet werken en veel moet oefenen, omdat op die positie te komen.

Wat mijn ontdekking is, is dat er niveaus van liefde zijn. Wanneer je jezelf in het midden van een cirkel zet, dan is het natuurlijk eenvoudig om van de mensen te houden in de eerste cirkel om ons heen. En in deze cirkel staan waarschijnlijk je familie, je vrienden en zaken waarvan je houdt, plaatsen waar je heen gaat om je terug te trekken, je huis en dergelijke.

De tweede cirkel bevat dan ook mensen en plaatsen die je kent, het kunnen je buren zijn, je collega’s, mensen en plaatsen waarvan je houdt, maar die niet dagelijks in je leven aanwézig zijn. De cirkels die dáár weer buiten liggen, gaan op dezelfde manier gevuld worden, waarbij het natuurlijk duidelijk is, dat de mensen, dingen en plaatsen die belangrijk voor je zijn, dichter bij je zullen staan. Niets nieuws dus feitelijk.

Onlangs had ik het genoegen om in Hawaï een viering mee te maken van mijn leraar, Tanis Helliwell, op het Internationale Instituut van Transformatie. Eén van de wonderbaarlijke zaken die ik daar mocht meemaken, was een sessie met een ‘Kumu’, een ouder en leraar in de Hawaïaanse traditie, die ons het woord ‘Aloha’ uitlegde, het woord dat zoals je weet wordt gebruikt voor het begroeten van mensen en dus een soort ‘Hallo’ of ‘Tot ziens’ vertegenwoordigt.

Vanuit historisch perspectief, begroeten de Hawaïianen elkaar met het woord ‘Alo-ha’, en plaatsen daarbij elkaars voorhoofden tegen elkaar, waarbij ze diep ademhalen in elkaars ware-essentie. Hierbij komt het woord ‘Alo-Ha’ tot stand, door de groet in ‘ALO’ en de manifestatie van de levensenergie van een persoon in het de energie van het ‘HA’-deel. Alo-HA..! Dit is een manier om uitleg te geven aan de verschillende niveaus van liefde, die ik eerder heb benoemd. Een simpele uitroep ‘Aloha’ naar iemand die je groet als voorbijganger, kán een uiting van liefde zijn, maar alleen een oppervlakkige.

Het is natuurlijk geen uiting van diepe en niet-conditionele liefde.. Maar wanneer je een vriend zou groeten, door je voorhoofden en neuzen tegen elkaar te plaatsen en de lucht in te ademen die om elkaar heen hangt, brengt dat je meteen in het ‘NU’ en je kunt direct hun energie voelen. Veel mensen kunnen direct voelen of de andere mens een mooie dag heeft of een hele bijzondere, of ze midden de uitdaging van alledag zitten of ‘vol’ zitten van heftige zaken uit het verleden en/of angsten voor de ‘toekomst’..  Wat je bij de groet voelt en waarneemt, is de daadwerkelijke ‘HA’, dus iemands’ energie, waardoor je er werkelijk kunt zijn en hen liefhebben.

En weet je, het elkaar begroeten op deze wijze, met het voorhoofd en de neus tegen elkaar, is natuurlijk geen tradionele wijze van begroeten in Noord Amerika. Maar het zou toch eigenlijk wel het doel moeten zijn van elke groet om te trachten in het ‘NU’ van de ander te komen,  en de andere persoon die je begroet dan ook écht te zien en daarbij hun ‘HA’ te voelen en te proberen deze te interpreteren. Dit zou geaccepteerd moeten worden in de hele wereld en het zou wellicht een intentie kunnen zijn die we neerzetten in 2012..

Laten we proberen het ‘aanwezig zijn’ te omarmen en onszelf beschikbaar te houden voor die mensen en plaatsen waarover we spreken, over nadenken en over dromen.. Mijn insteek van de laatste jaren

is steeds geweest om me dagelijks over te geven aan mijn ‘aanwezigheid’, waar ik ook ben. Het is daarbij eenvoudiger om me dagelijks eraan te herinneren om, als de dag begint én als deze eindigt, meestal op de rand van je bed, hoe het voelde om ‘aanwezig’ te zijn in mijn eigen voetstappen. Het is voor mezelf een groot cadeau als ik kan constateren dat ik daarbij authentiek ben gebleven, in deze drukke wereld die ons eenvoudig naar ‘zorgen’ kan leiden..

Ik daag je uit om ervoor te zorgen dat je in het  NU blijft, bij alles wat je doet, en dat je de tijd neemt om mensen in de ogen te blijven kijken en hen écht te zién. Je zult daarbij ongetwijfeld de diepere lagen van Liefde tegenkomen, de liefde-voor-alles-wat-zich-om-je-heen-bevindt. En terwijl je dit doet, zul je zien dat anderen rustiger aan zullen doen en ook ‘aanwezig’ zullen raken, al is het maar voor dat ‘ene moment’.. Je zult in staat zijn jouw ‘HA’ te laten resoneren en van de wereld een mooiere plek te maken.

Al snel zal de magie zich om je heen manifesteren, alles wat je aanraakt en ziet zal deze magie behelzen. Die magie wás daar altijd al, en door het afremmen van je tempo, zul je in staat zijn deze magie om je heen pas goed kunnen zien. Hetzij door een intentie die je hebt gezet, een wens die je zó graag hebt willen doen uitkomen en zelfs de wens voor een parkeerplek.. En bedenk dat ‘kleine’ wensen ook wensen zijn en dat al snel deze wonderen groter en groter zullen worden, en dat je je gaat realiseren dat het leven dat je leeft, in één woord ‘verbazingwekkend’ is.

En denk eraan dat je ook je dankbaarheid voor deze ‘wonderen’ laat horen. En voel de vreugde die je verdient en deel deze met anderen. Want weet je.. vreugde is besmettelijk, lach met je vrienden en familie, wees dankbaar voor alles wat je bent en de liefde die je voelt. Kijk naar je vrienden, familie en de mensen die je ont-moet, en wissel een diepe ‘HA’ met ze uit. En laat de wonderen zich maar manifesteren. Alo-HA!

* * *

Shelly Ferec-Legal is afgestudeerd bij Tanis Helliwell of haar ‘International Institute for Transformation’. Ze woont en leeft in Winnipeg met haar man en 2 kinderen. Zij is facilitator van een zogenaamde ‘drum-circel’ en is ‘Lach-Yoga’- beoefenaar.. DIT is haar website.

x

De drijvende lantaarnceremonie op Hawaï. (klik voor filmpje)

 

23 gedachten over “All we need is love..

 1. die Tanis Helliwell Ierse van oorsprong woonzaam ik Canda als ik me niet vergist die heeft een oeuvre zeer toegankelijke boeken geschreven over spirtualiteit. Zoals haar achternaam al zegt een ‘heldere bron’. En haar voornaam is haar ‘zielsnaam’. Er zijn maar een handjevol mensen die in hun ‘mensenleven’ hun zielsnaam kennen. En zij is er een van. Zeer bijzonder. Misschien kun jij Guido iets van haar in het NL vertalen als inspiratie.
  Ik heb een vertaling ‘de Zomer van het kleine Volkje gelezen” ook geen toeval want ze heeft Iers bloed.
  Werk die ik niet heb gelezen: Decoding Destiny:Keys to Mankind’s Spiritual Evoluation en Take Your Soul to Work.

  Guido keeps the good wheel turning and that we all receive the inspiration you give to us. Thanx.

  1. Lekker wachten, achterover hangen. Niemand doet wat. Schiet niet op aardebewoner.. Wat een duffe reactie eigenlijk naar mijn idee.. Kan me niet voorstellen dat je dit meent..!

  2. Ik meen dit 100 %. Ik heb niet iedereen geforceerd lief. Ik vind dit dom sexteachtig gelul.

  3. Koppie brandnetelthee erbij ?
   Was de spreuk niet zoiets als : Heb een ander lief gelijk ge uzelf lief hebt ?

  4. En inderdaad vermelden aardbewoner (of toch van planeet ‘Frigo’?), hoe je het WEL doet dan.. Je wacht dus, begrijp ik, tot iemand zegt dattie jou lief vindt. Terwijl jij achterover hangt, tot ie is uitgesproken, die ‘iemand’…? Ja of ja?

  5. In essentie hou ik van iedereen. In perceptie kan ik een groot deel van de wereld wel uitroeien. Als het gaat om woord en daad, dan zijn de meesten niet veel meer waard. Toch zie ik elke keer dat kleine lichtpuntje in de mens, hoe verrot ie zich ook voordoet.

  6. Martijn, welkom op Aarde, welkom in dit kijk-in-de-spiegel-en-zeg-wat-je-ziet-theater..!

 2. Wat een prachtig artikel wat een diepte. En als we er onze intentie van maken om op deze manier te leven en liefde en aandacht met elkaar te delen dan zal de wereld veranderen, zoals we allemaal willen. Misschien is niet iedereen zich ervan bewust maar diep van binnen willen we allemaal een wereld van liefde, vrede en harmonie. Leven op deze manier maakt dat deze wereld heel snel gemanifesteerd zal worden. Bij het lezen van dit artikel voelde ik van binnen een verandering en dat maakte me heel blij, Mijn intentie is in ieder geval dat ik van alles en iedereen wil houden. In Lak’ech Anne

 3. Na enig doorvragen van die zogenaamde alles liefhebbende mensen kom je er snel achter dat het een aangemeten nepgedrag is en dat ze niet alles en iedereen liefhebben. Makkelijk deze ballon door te prikken omdat het geforceerd nepgedrag is.
  Het is totaal tegennatuurlijk gedrag om mensen lief te hebben die je nare dingen aandoen. Beetje geforceerd Jezusachtig gedrag en heel errug nep.

  1. @ debunker
   En dus blijven we elkaar het licht in de ogen niet gunnen , belazeren, haten ,en uitschelden. Ja dat zal de wereld dan wel en betere plaats maken denk je niet?

   Misschien is dat “nepgedracht”wel een aanzet tot het normaliseren van dat gedrag, tot het een eerste natuur is geworden om uit te gaan van liefde voor alles en iedereen.Zou dat de wereld kunnen veranderen in een betere plek?

   Denk eens na over de antwoorden op deze stellingen.
   En als je nou eens tussen deze twee zou mogen kiezen debunker , welke zou jouw voorkeur dan hebben?

  2. Nep gedrag dan natuurlijk en niet nepgedracht , we hadden het niet over klederdrachtenimmers.

  3. Dan doe je het toch niet. Mijn dag wordt er iig beter wanneer ik hartelijke mensen ontmoet met een oprechte glimlach. Ik krijg er ook steeds meer lol in om vrolijk mensen even voor te laten gaan. Die verbaasde gezichten! Ook zo leuk, je parkeerkaartje weggeven, kost niks extra’s, beetje blijdschap terug.
   (hoewel ik laatst in A’dam zelfs mijn kenteken moest invoeren voor een ticket, stel je voor dat iemand die euro kado krijgt! Richting gemeente kan ik dan idd die love, peace and happyness even niet kwijt…)

   Eerlijk is eerlijk, het lukt me ook lang niet altijd om huppelend door het leven te gaan. Maar het proberen is nog altijd beter dan alles en iedereen sjaggerijnig benaderen.

   Kusje op je neus en een aai over je bol(op jezus sandalen, speciaal even aangedaan)

  4. @ debunker
   Misschien is het belangrijk ‘liefde’ te defineren. Je hebt meerdere vormen van liefde…liefde voor je medemens, kinderen, vrienden, huisdieren, natuur, partner enz.
   Er ontstaat op dit moment zo een soort beweging….hey…we hebben het licht gezien…liefde is de sleutel. Dit kan vreemd overkomen voor mensen die altijd zo dachten en voelden.
   Menig kan zich ook onzeker gaan voelen over het feit of hij/zij het wel goed doet…kan ik wel lief hebben, hoe doe ik dat, is het genoeg…misschien zelfs wel schuldgevoelens van niet genoeg lief gehad te hebben, of twijfels over je eigen ‘liefdesvaardigheid’…wees hier alert voor.
   …liefde is er en was er altijd…het is meer een vraag van wil ik het toelaten in mijn leven of niet….
   We kunnen nog zoveel over liefde praten maar uiteindelijk leeft liefde van de daad.

  5. Kijk deze reactie is ook een beetje bedoeld om de knuppel in het hoenderhok te gooien. Ja ik geef ook parkeerkaartjes weg en raap oudjes op die zijn uitgegleden. Maar mensen die me in het verleden pijn hebben gedaan mijdt ik als de pest. Dat bedoel ik. En ook de natuur ben ik dol op. Maar sommige mensen zijn vervelend en die vindt ik dan ook gewoon vervelend. En van het leed in de wereld trek ik me niks aan (uit zelfbescherming)

  6. Kom op Monika, echt een heerlijk Zondag avondje om te genieten van het verhaal van Jay Weidner, hij heeft 15 jaar lang het “Great Cross of Hendaye” mysterie bestudeerd.
   De uitzending is te beluisteren via de volgende link ;

   Jay Weidner on Project Camelot Radio with Kerry Cassidy – 2/9/12
   http://www.americanfreedomradio.com/

   Door de reactie van Lezer moest ik denken aan de uitzending van P & W van afgelopen 9 Februari; Kai en Max maakten wel indruk op mij, niet dat ik zo ben als Kai, het straalt er bij hem van af, van Maxie ook trouwens, ze waren met z’n zessen op het ijs, die ijszer vretende moord vrouwtjes die op de tribune zitten, te zien in een paar korte camera shots, die ene van die twee vind ik super spannend knap overweldigend, maar sjaah zij is dusz kennelijk ook van de vrouwen liefde of zo, ik kan daar wel mee leven hoor, ik heb wel al eens gehad dat ik een heel mannelijk vrouwtje tegen kwam, niet zo’n lipstick elbow, maar dat het wel meteen vreselijk goed klikte, ik zie nog aan komen dat ik een derde wiel van zo’n stelletje kan worden, echt waar, maar goed af en toe scheld ik ze nog verrot, moet ook kunnen toch?

   Nou debunker ik ben bang dat Imke, Monika en Eye echter zijn dan jij kan hendelen hoorrr, Anne doet wel een beetje kwezelachtig maar geen idee hoe Anne echt isz, dusz wie ben ik om over brandnetel thee te beginnen als Anne iets zegt, nog nooit iets gehoord van Anne, is Anne van “De Sekte”? Ze zegt geen AloHaah tot nu toe, dan zal het toch wel mee vallen, hoop ik?

   Twee schaatsers rijden tóch de Elfstedentocht.
   http://pauwenwitteman.vara.nl/Fragment-detail.1548.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=25299&tx_ttnews%5BbackPid%5D=116&cHash=85844255b253715efd11ee9104fa15cf

 4. Als we liefde niet herkennen als bron van ons zijn dan kennen we de liefde niet.
  Liefde is de genezende energie in onszelf. Pas als we onszelf compleet hebben doorgelicht met liefde, dan kunnen we het doorgeven aan een ander. Jammer genoeg betrekkelijk zeldzaam al zie ik hier veel mensen die ermee aan de slag zijn gegaan. Ga door, wat je geeft krijg je driedubbel terug. Wees dus zeer bewust…

 5. Hallo iedereen, interessant onderwerp!

  Ten eerste kun je denk ik niet altijd alles en iedereen lief hebben, want een slechte dag hebben we allemaal wel eens toch?! Je hoeft ook niet alles altijd lief te hebben. Als iemand beweert dat hij dat altijd kan klinkt het voor mij een beetje schijnheilig, of echt iets bovenmenselijks?!
  Je kunt het wel voor jezelf een stuk makkelijker maken. Probeer te oefenen om anders om te gaan met negatieve energieën. Negativiteit is verspilde energie, het heeft negen van de tien keer totaal geen nut. Laat je niet gek maken! Alles gebeurd om een reden en alle positieve en negatieve ervaringen in het leven hebben dus wel gevormd wie jij nu bent als persoon. Wees daar trots op! Als je dat niet kunt zul je eraan moeten werken (als je daar zin in hebt natuurlijk!). Iedereen heeft zijn tekortkomingen.

  1 van de belangrijkste vormen van liefde is in mijn opinie:
  Het kunnen/durven beleven, ervaren en aanvaarden van negatieve energieën (in allerlei vormen; gevoelens, emoties, gebeurtenissen, herinneringen) als je het vervolgens een plekje geeft. Liefde naar jezelf, het jezelf niet moeilijker maken dan het al is. LEER ER ALLEEN VAN! Als je dat kan, hoef je namelijk niet opgefokt, boos, verdrietig, angstig of jaloers te worden of wat voor negatiefs dan ook te voelen. Dat vind toch niemand fijn?

  Ik heb wat dit betreft nog wel jullie advies nodig. Ikzelf ben best wel ver met dit in de praktijk te brengen. Wat daar negatief aan is voor mij is dat mijn grens heel ver ligt, ik heel erg veel accepteer, waardoor er vaak over mij heen wordt gelopen. Ik vind het al snel best, waardoor ik mijzelf wegcijfer en tekort doe (en daar later soms baal). Aangezien ik welbespraakt ben en een zelfverzekerde indruk maak, schep ik totaal niet de indruk dat ik mijn mening voor me zou houden als ik mij ergens niet in kan vinden, het liever wat anders zou willen, of het mij eigenlijk niet zo goed uitkomt. Hierdoor wordt er onbewust niet genoeg rekening met je gehouden. Wat ik hier wel bij moet zeggen is dat steeds meer mensen het wel gaan zien, en zo door mijn stoere gedrag heen prikken! In het begin vond ik het lastig om aan te horen dat iemand me lief of schattig vindt, maar nu ga ik er eigenlijk gewoon van genieten! Zijn er mensen die dit herkennen???

  Het echte gevoel van woede ken ik niet, wat ik ook nogal frappant vind. Dat werd voor mij bevestigd toen ik in de rechtszaal op 5m afstand zat van de hufter die het gezin van me neef geruïneerd had. Ik probeerde boos te zijn, maar het lukte me gewoonweg niet! En dat terwijl ik zoveel van mijn familie houd…

  Zou dit dan die liefde naar mezelf toe zijn? Het mezelf besparen om die negatieve gevoelens diep toe te laten… omdat het toch alleen maar meer negativiteit opwekt en dus geen zin heeft?

  Met alle liefde, aan iedereen!

  Love is the source of reality!!!

  1. @Marit
   Laat je niet foppen hoor. Liefde is ook tegen iemand zegen dat hij je pijn doet, want dat maakt de ander bewust van wat hij doet.

   Iedereen leert een ander aspect, zo te horen kun jij leren om je grenzen beter aan te geven. Dat anderen onaardig tegen je doen is eigenlijk ook liefde want dat kan jou er van bewust maken dat die grens niet goed gedefinieerd is.

   Wanneer iemand tegen je aanduwt heb je keuze. Terug duwen, meegaan in de beweging, maar ook opzij stappen en zeggen dat je het dit je pijn doet.

   Alles maar accepteren en “met de mantel der liefde bedekken” is het kwaad, dat is geen liefde, het is een leugen.

 6. Wij westerlingen hebben ook zo’n soort begroeting, die helaas weinig mensen durven te doen, n.l de omhelzing! Ik citeer Paulo Coelho de Aleph: Een omhelzing is een gebaar zo oud als de mensheid, 2 lichamen die elkaar ontmoeten.Die elkaar zeggen:”je bent geen bedreiging, ik ben niet bang om dicht bij je te zijn, ik kan me ontspannen, me thuis voelen, in ben veilig en iemand begrijpt me” .
  Iedere keer als je met plezier iemand in je armen neemt, leef je een dag langer!!
  Dus mensen laten we elkaar vaker omarmen!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.