Advertentie

From Russia with love, totaal genegeerd..


 

teardrop memorial combi

x

x

x

From Russia with love, totaal genegeerd..

2015 WantToKnow.nl/.be

x

Het monument werd in september 2006 door het Russische volk aangeboden aan het Amerikaanse volk. Het heet ‘To the Struggle Against World Terrorism’, maar is ook bekend als ‘Tear of Grief’ en het’ Tear Drop Memorial’. Het is een monument dat is ontworpen door kunstenaar Zurab Tsereteli. Het monument staat in het plaatsje Bayonne, in New Jersey, aan de overkant van New York, aan de oever van de Hudson en het havengebied tussen beide steden. Maar… had jij er al eens van gehoord..? Wij niet en we zijn niet de enigen, zo blijkt…

Bij de grondlegging van de basis van het monument op 16 september 2005, sprak president Vladimir Poetin memorerend dat ook Rusland het leed van terrorisme deelde. Een jaar later, op 11 september 2006, wat het voormalig president Bill Clinton, die bij bij de officiële inwijding van het monument een rede hield. Maar..  had jij er weleens van gehoord..? Wanneer je op Google zoekt naar de informatie erover, als in nieuwsberichten, dan zul je verbaasd zijn; er is niets over te vinden in de main-stream-media..

teardrop large2

De Russische artiest Zurab Tsereteli is zoals gezegd degene, die de inspiratie kreeg voor het ontwerp voor dit monument. In de folder die wordt uitgedeeld bij het monument, aan bezoekers, staat: ‘To the Struggle Against World Terrorism’ is bedacht door de Russische artiest Zurab Tsereteli, toen hij door de straten van Moskou liep, vlak na de aanslagen van 9/11. Hij werd diep geraakt door het verdriet van de mensen in de straten van Moskou, die hij gadesloeg en ‘zag’ als het ware het beeld van het monument plotseling voor zich.

teardrop map

Vlak nadien stond Tsereteli in New York op ‘ground zero’ en keek even daarna over de Hudson naar New Jersey’s waterfront, om een geschikte plek te vinden voor een monument dat de slachtoffers van de aanval op de Twin Towers zou kunnen eren. En daar lag het plaatsje Bayonne; dat zou een geschikte locatie zijn, zo vond Tsereteli. Want dit stadje was het landingspunt geweest voor veel via het water geëvacueerde burgers, die Manhattan wilden ontvluchten na de instorting van de WTC-torens. (zie ook HIER over de ‘Boatlift’). De plaats zou ook een directe kijk geven op Manhattan en de plek waar de torens stonden én op het Vrijheidsbeeld.

Laten wij hier dan gewoon doen wat al lang op Tv had mogen verschijnen. Aandacht voor dit monument, aandacht voor het gebaar van de Russen voor het Amerikaanse volk, waar Rusland het afgelopen jaar vooral voor de Amerikanen een hond was, die met elke voorhanden zijnde stok geslagen diende te worden.. Aandacht voor het geschenk van Tsereteli en het Russische volk: een in brons gegoten traan van roestvrij staal.. Als gebaar van compassie, van liefdevol medeleven en begrip.

* * *

teardrop close up

17 gedachten over “From Russia with love, totaal genegeerd..

 1. Inderdaad wist ook ik hier niets van wat me niets verbaasd omdat het nu eenmaal niet in het straatje past van de zogenaamde Amerikaanse politiek tegen Rusland.
  Als je continu bezig bent de Rus(en dan met name Putin)weg te zetten als boeman dan kan je natuurlijk niet hebben dat gewone Amerikanen wel eens kunnen gaan denken zijn die Russen echt wel zo slecht?
  Wat zou kunnen leiden tot verder nadenken waardoor ze zien dat ze voorgelogen worden.

 2. Het zou niet in het plaatje passen als de MSM hierover zou berichten.
  Stel je voor, dat de mensen ineens de goede kant van Rusland via onze MSM te zien zouden krijgen…
  Ik krijg steeds meer respect voor Rusland en steeds minder voor het Westen.

  1. Danny
   Wat denk je dat er gebeurd als de Amerikanen door zouden krijgen dat Russen ook maar gewone meelevende mensen zijn.
   Hun en onze regeringen dragen alleen maar negatieve berichten uit over de Russen dus maak ze dan ook vooral niet wakker.

 3. LS…

  Dit monument had in de tuin van Bush moeten staan. Maar ja deze NAZI financier en hoofdschuldige (terrorist) wil niet weten dat de Russen hem van dag één door hadden.

 4. Ook wel een beetje ironisch, het staat op grondgebied van de meest terroristische staat die de wereld rijk is en i.h.k.v. “Wat weet Poetin over 9/11 en waarom heeft hij deze informatie nog niet naar buiten gebracht?”, er waren redenen genoeg voor.

 5. Ik heb Nederland verlaten om reden dat nederlandse politician geen moraal meer hebben.
  Ik ben er kots misselijk van dat Nederland alsmaar als een schoothondje achter het criminale Amerika blijft kopen en ik hoop dat er een dag gaat komen dat al deze vassalen persoonlijke vervolgd gaan worden voor het international oorlogstribunaal !

  America zal Rusland nooit aan gaan vallen omdat de Russen door buitenaardse technieken vele malen betere wapens hebben. En buitenaardse wezens vrede op aarde willen.

  Lees eerdere berichten hier op wtn over buitenaardse wezens en de contacten die wij mensen al duizenden jaren met ze hebben. Ga lezen over de kleitabletten die daar alles over vertellen.

 6. Ik ben toch even gaan googlen.
  Maar er is wel degelijk aandacht aan besteed. Misschien weten wij het niet omdat wij de media aandacht gemist hebben?
  Het staat op tripadvisor en wikipedia en er is een website over het monument.

 7. Rond kerst 2014 waren hebben wij Jersey City en New York bezocht.
  Wij kwamen dit beeld tegen en hadden er nog nooit van gehoord!!!
  Ook op internet weinig te vinden.
  Het is een prachtig beeld.
  Als je door de opening onder de traan kijkt zie je precies de plek waar alles gebeurde.
  De mensen op Bayonne wisten het wel.
  THEY JUST DON’T WANT US TO HAVE ANY WARM FEELINGS FOR THE ‘REDS’ AND SOVJETS.

 8. Nooit van gehoord, jammer, ach alle landen op deze planeet bestaan uit volkeren, die in hun basis denken als twee druppels water op elkaar lijken, van daar die inspiratie denk ik van de zelfde tranen, all ofer the world.

  En uit die mooie volkeren ontspruiten soms de vreselijkste gewassen, die het kwaad het boze vertegenwoordigen, denk daar bij aan Medusa met haar slangen hoofdtooi, maar hij werd er wel afgehakt, en de geschiedenis herhaalt zich, het is de kringloop van het Universum.

  Ooit geinspireerd door Jan Cremer, de provoserende schrijver, hij maakte de trein reis naar Wladiwostok, met de transsiberie trein, wij het jaar er op, een fantastische belevenis, kan ik ieder één aanbevelen.

  Goed van je Guido.J. dat je dit aan de vergetelheid ontrukt, zoek verder er zijn er waarschijnlijk wel meer, van die kleine shining diamonts op deze wereld, vriendelijke groet Jenne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.