Advertentie

De aarde is plat en chemotherapie helpt tegen kanker…


Tijn Touber

Tijn Touber (1960) richtte in de jaren 1980 popgroep ‘Loïs Lane’ op, en schreef zelf enkele van hun grootste hits. Van de ene op de andere dag stopte hij daarmee, begon met mediteren en leidde 14 jaar lang een ascetisch leven. Zonder drank, sigaretten, seks en tv. Hij reisde veel – vooral naar Azië – en interviewde inspirerende mensen voor het kwaliteitstijdschrift Ode.

Inmiddels noemt hij zichzelf verlicht en ontwikkelde samen met zijn huidige vrouw Kris de ‘Spoedcursus verlichting’ waarin hij managers en andere mensen in twee avonden leert ‘te leven vanuit verlichting’. Zijn gelijknamige boek verscheen in de zomer van 2009.

Tijn schreef het onderstaande artikel verscheen in ODE in 2003 en wij vinden het uitermate belangrijk om dit verhaal, zo je het nog niet kent, onder je aandacht te brengen.

Kanker is de meest gevreesde ziekte van de moderne samenleving, ’t lijkt een doodvonnis voor velen, omdat effectieve therapieën schaars zijn. Lothar Hirneise reisde door de wereld op zoek naar succesvolle behandelingsmethoden van kanker. Zijn conclusie is dat iedereen een antwoord kan vinden op kanker. Maar daarbij is ‘eigen-wijsheid’ een essentiële voorwaarde. Het gesprek van Tijn Touber met een specialist die nooit medicijnen studeerde..!

x

* * *

‘Chemotherapie helpt tegen kanker…en de aarde is plat’

Tijn Touber © 2003

x

Lothar Hirneise

We zijn al een uur in gesprek als Lothar Hirneise voorover buigt alsof hij me in vertrouwen neemt en met een betekenisvolle stem zegt: ‘Een tumor is een oplossing van het lichaam voor een probleem. Kanker ontstaat omdat iemand geen adrenaline meer produceert die nodig is om suiker at te breken. Een overmaat aan suiker is een gevaar voor de gezondheid en dus maakt het lichaam tumoren.

Tumoren fermenteren – verbranden – suiker en ze verbruiken ook veel energie – suiker dus – door hun snelle celdeling. Daarom groeien sommige tumoren zo snel. Bovendien werkt iedere kankercel als een levercel, maar dan veel beter. De tumor helpt je dus om je gifstoffen kwijt te raken. Zonder de tumor zou je pas echt ziek zijn.

Ik vertel mensen altijd: “De tumor is niet je probleem. Een tumor is een -hoe vreemd het ook mag klinken- onwaarschijnlijk intelligente oplossing van het lichaam.” Als je gezond wordt, verdwijnt de tumor vanzelf. Daarom moet je ook niet meteen opereren om de tumor te verwijderen. Ga eerst ontgiften. Als de tumor dan nog steeds groeit – wat vrijwel nooit het geval is – kun je nog altijd opereren.’

Kanker is geen probleem. Kanker is een oplossing…
Dat is de uitdagende én hoopgevende visie van Lothar Hirneise. Hij vermoedt dat de mens tijdens de evolutie tumoren heeft gecreëerd om te overleven: “Teveel suiker in de cellen leidt bijvoorbeeld tot blindheid – zoals bij suikerpatiënten. Het creëren van een tumor is de oplossing. Ook een ontsteking in de darmen is potentieel gevaarlijk. Wanneer die te groot wordt, raken de darmen verstopt. Ook hier is de oplossing van het lichaam een tumor. Deze produceert enzymen die de ontsteking remmen en genezen. De tumor zelf verdwijnt vervolgens vaak ook vanzelf.
De meeste kankerpatiënten zijn heel verbaasd dat ze een tumor hebben. Ze zijn jarenlang gezond geweest, hadden nooit koorts, hadden nooit een arts nodig en nu hebben ze ineens die tumor. Waar komt het vandaan? De tumor hielp hen om gezond te blijven, totdat op een dag alles in elkaar klapt..’

Oosterse vechtsporten
Lothar Hirneise is geen arts. Maar hij heeft wel een baanbrekende – én goed gefundeerde – visie op kanker. Geholpen door de gründlichkleit van zijn Duitse landsaard is argumentatie zijn kracht. Hirneise is een man van onderzoek en bewijzen. Een man ook, die op een bijzondere wijze in Duitsland een invloedrijke maar ook controversiële kankerspecialist werd.

Tien jaar geleden was Hirneise een meester in Oosterse vechtsporten en Kung Fu-leraar. Bovendien had hij een goed lopende sportwinkel. Die winkel werd in 1996 met grote winst verkocht en Hirneise beloofde zijn echtgenote Chris en zijn twee zoons dat hij – na jaren van hard werk en weinig thuis zijn – tijd aan zijn gezin zou besteden. Totdat een goede vriend kanker kreeg.

Lynne McTaggart, ook bekend van het baanbrekende boek 'Het Veld'.

Hirneise: “Vóórdat ik de sportwinkel had, werkte ik tien jaar in ziekenhuizen. Ik ben opgeleid tot psychotherapeutisch verpleegkundige en heb daarnaast vier jaar psychotherapie gestudeerd. Het was dus niet onlogisch dat mijn vriend mijn hulp inriep, maar ik wist niet veel van kanker.
Ik ging op zoek en stuitte op Lynne McTaggart, initiatiefneemster van het blad ‘What Doctor’s Don’t Tell You’ in Engeland en auteur van het gelijknamige boek. Ik bezocht een door haar georganiseerd congres in Londen over alternatieve manieren om kanker te behandelen. Sommige sprekers hadden een wat esoterisch verhaal, maar ik was onder de indruk van de gepresenteerde onderzoeksresultaten.”

Deze ‘What Doctor’s Don’t Tell You’-conferentie in Londen bleek het begin van een intensieve zoektocht van Hirneise naar allerlei mogelijke kankertherapieën. Hij had tijd en geld – ‘een unieke combinatie die niet veel mensen is gegeven’ – en las alles wat hij maar in handen kon krijgen. “Chris werd bijkans gek van me. Iedere keer dat ik weer een mogelijke geneeswijze op het spoor was, sprong ik op het vliegtuig en ging er heen – Mexico, Rusland, China, de Bahama’s, de Verenigde Staten, heel Europa… waar ben ik niet geweest?”

De resultaten van de zoektocht
De zoektocht leidde uiteindelijk tot de oprichting in 1997 van Menschen gegen Krebs, mede geïnspireerd door de Amerikaanse organisatie People Against Cancer, opgericht door Frank Wiewel die Hirneise op de conferentie in Londen had ontmoet. Deze Duitse organisatie geeft intussen een nieuwsbrief uit, organiseert lezingen, workshops en congressen en biedt ook telefonische hulp en consulten aan.

Er blijkt bij kankerpatiënten een grote behoefte aan onafhankelijke informatie te bestaan. Want daaraan ontbreekt het in de medische wereld, meent Hirneise.
“De meeste artsen zijn goede vaklieden die hun patiënten oprecht willen helpen. Maar… ze zijn werkzaam in een slecht systeem. Want, van wie krijgt de arts zijn informatie? Ten eerste van professoren aan de universiteit. En hoe word je hoogleraar? Door je omhoog te werken binnen de gevestigde orde. Door te vertellen wat iedereen daarvoor ook al vertelde. Er bestaat geen andere manier om in de wetenschappelijke wereld professor te worden. Vervolgens bezoekt elke arts regelmatig conferenties op zijn vakgebied.

Ik ben in al die jaren op geen enkele conferentie geweest die niet door de farmaceutische industrie werd gesponsord. En dan zijn er ook nog tijdschriften en vakbladen. Die staan vol met advertenties van de farmaceutische industrie.

Nog los van de vraag wie de eigenaren van die bladen zijn. Er is maar één conclusie mogelijk: binnen de conventionele geneeskunde bestaat geen enkele onafhankelijkheid meer.’

De invloed van de farmaceutische industrie
Ik ben in al die jaren op geen enkele conferentie geweest die niet door de farmaceutische industrie werd gesponsord. En dan zijn er ook nog tijdschriften en vakbladen. Die staan vol met advertenties van de farmaceutische industrie. Nog los van de vraag wie de eigenaren van die bladen zijn. Er is maar één conclusie mogelijk: binnen de conventionele geneeskunde bestaat geen enkele onafhankelijkheid meer.’”

Hirneise is een groot voorstander van een integrale benadering bij de behandeling van kanker waarin ook plaats is voor niet-westerse methoden: “In al die jaren dat ik in ziekenhuizen werkte, heb ik nooit iemand horen spreken over alternatieve manieren om kanker te behandelen. De gemiddelde arts weet niets van kankertherapieën uit bijvoorbeeld Rusland, India, China of Zuid-Amerika. Als ik een arts naar zo’n therapie vraag, zegt hij: ‘Als het zou werken, zou ik er wel over hebben gehoord.’
Maar dat is nu juist het punt: over die behandelingswijzen wordt niet gepubliceerd in de bladen die hij leest. Zo houdt het systeem zichzelf in stand. Oncologen weten er gewoon niets van. Eerlijk gezegd vind ik het woord ‘oncoloog’ niet eens geschikt voor de meeste artsen die zich met kanker bezig houden. ‘Chemotherapeut’ of ‘bestraler’ zouden betere titels zijn. Meer doen ze vaak niet.”

Chemotherapie
Het is een vroege ochtend, half acht, en zitten we aan het ontbijt in het kantoor van Hirneise op de bovenste verdieping van zijn mooie huis aan de rand Stuttgart met uitzicht op glooiende weilanden. Het woord is gevallen. Chemotherapie. Hierover schreef Hirneise onlangs een boek met de uitdagende titel: Chemotherapie heilt Krebs und die Erde ist eine Scheibe (Sensei Verlag, 2002), vertaald als: ‘Chemo geneest kanker en de aarde is plat’…
Hirneise’s visie laat weinig ruimte voor misverstanden: chemotherapie – de therapie die zo vele kankerpatiënten dagelijks ondergaan – werkt niet.

“Ik kan me nog voorstellen dat chemotherapie in bepaalde gevallen een tijdelijke oplossing kan zijn, maar dan wel in een compleet protocol, waarin ook aandacht is voor ontgifting, voeding en geestelijke steun. Ik ben echter tegen de manier waarop het gif doorgaans wordt gebruikt. Volgens het huidige protocol worden mensen gedood. Punt. Bovendien vertellen ze de patiënt dat je weer gezond bent als de tumor weg is. Dat is niet alleen onwaar, maar ook dom.

Ik ken trouwens veel artsen en heb ook veel artsenvrienden en bij een glas bier vertrouwen ze mij toe dat zij chemotherapie nooit voor zichzelf of voor hun familie zouden en zullen gebruiken..! Artsen sturen patiënten naar mij toe, omdat ze weten dat de reguliere behandeling niet werkt. Ze zeggen tegen hun patiënten: “Ik moet je dit geven, maar het werkt niet. Ga maar naar meneer Hirneise.” En toch blijven ze zelf binnen het systeem werken. Schizofreen, nietwaar? Maar een arts verliest veel als hij uit het systeem stapt: geld, carrière, aanzien – iedereen kijkt tegen je op als je arts bent. Bovendien: als je tegen de heersende conventies in gaat, word je keihard bestreden. Daar moet je tegen kunnen.”

Ik kan hen daarentegen duizenden patiënten en gevallen laten zien van mensen die beter werden, terwijl zij al opgegeven waren door diezelfde artsen. Ik ken deze patienten, ik schud ze dagelijks de hand.”

Hirneise is gek en gevaarlijk..
Ook Hirneise wordt fel bestreden. Artsen noemen hem gek, gevaarlijk of erger. ‘Maar ik ben nog geen een arts tegengekomen die zei: “Meneer Hirneise, wat u op pagina 235 schrijft, klopt niet, want…” Een wetenschappelijke discussie wordt niet gevoerd. Maar dat is geen wonder. Als ik hen vraag naar voorbeelden van patiënten in een laat stadium van kanker die dankzij hun behandeling beter zijn geworden, wordt het stil. Ik kan hen daarentegen duizenden patiënten en gevallen laten zien van mensen die beter werden, terwijl zij al waren opgegeven door diezelfde artsen. Ik ken ze, ik schud ze dagelijks de hand.’

Hirneise heeft veel gereisd, veel gelezen en hij sprak met artsen en patiënten in de hele wereld. Zijn ervaringen en onderzoeken heeft hij vastgelegd in een indrukwekkende hoeveelheid statistieken. En zijn conclusie is helder: elke succesvolle kankertherapie bevat de volgende drie ingrediënten: grondige ontgifting, aanpassing van het dieet en mentaal of spiritueel werk.

“In welke kliniek ik ook kwam, het was overal en altijd hetzelfde. Dit is wat de mensen deden die kanker overwonnen. Ik heb mensen gezien die op sterven na dood waren, uitzaaiingen hadden in hun botten, hersenen, longen en beenmerg… en beter werden. In de eindfase is er geen medicijn ter wereld dat je kan redden – regulier of alternatief.’ Als het zo simpel en eenduidig is, waarom worden dan niet veel meer mensen beter? ‘Omdat succes discipline en inzet vraagt. Het vraagt van de patiënt dat hij in beweging komt, actief wordt, een constructieve vechthouding ontwikkelt.

De meeste mensen kiezen echter de makkelijke weg: chemotherapie, bestralen of opereren. Mensen zeggen: “Hoezo makkelijke weg? Weet je hoe erg chemotherapie is?” Natuurlijk is chemotherapie geen pretje, maar je dieet en je levensstijl omgooien, is moeilijker. Daarom overleven zo weinig mensen kanker. “Eerst ontgiften, dan een goed dieet en verder gelukkig blijven”, vertel ik mensen. “Wat?”, roepen ze dan, “gelukkig blijven? Bent u totaal geschift meneer Hirneise? Ik heb overal tumoren, ik kan niet eens lopen en u vertelt me dat ik plezier moet hebben?”

"Ik vertel ze dan dat er maar twee opties zijn: óf je sterft binnenkort, of je blijft leven. Als je binnenkort sterft, kun je maar beter nu veel plezier hebben, toch? Als je niet sterft, moet je nu ook plezier hebben, want er is niets dat zo goed is voor je immuunsysteem..."

Ik vertel ze dan dat er maar twee opties zijn: óf je sterft binnenkort, of je blijft leven. Als je binnenkort sterft, kun je maar beter nu veel plezier hebben, toch? Als je niet sterft, moet je nu ook plezier hebben, want er is niets dat zo goed is voor je immuunsysteem…
Het klinkt gek, maar we hebben veel plezier en lachen veel. Ik heb laatst een seminar gedaan met opgegeven kankerpatiënten – zelden zo gelachen. Egobevrediging, geld en seks regeren de wereld. Kankerpatiënten zijn zo ongeveer de enige mensen die hier niet in zijn geïnteresseerd. Het is alsof je met de paus of met moeder Theresa praat. Ik leer heel veel van ze. Ze leven voor de dag. Ze leven zo anders dan de rest van de mensheid.”

Stress en kanker, twee handen  op een buik..
Als plezier en betekenisvol leven een belangrijke bijdrage leveren aan de genezing van kanker, is het de vraag of een gebrek hieraan de ziekte in de hand werkt. Voor Lothar Hirneise begint kanker met stress:

“Zonder stress geen kanker. Honderd procent onmogelijk! Er worden hele debatten gevoerd over soorten stress – fysieke en psychologische – maar voor een cel maakt het niet uit waar de stress vandaan komt. Iedere kankerpatiënt heeft een suikerprobleem. Insuline brengt suiker in de cel. Adrenaline – en in mindere mate cortisol en clucagon – halen het eruit.

Iedereen denkt, dat als je stress hebt, dat je dan teveel adrenaline hebt. Dat is waar, maar alleen in het begin. Als je langdurig stress hebt, ontstaan er tekorten aan adrenaline. Dat zie je bij kankerpatiënten. De cel zit dus vol suiker die niet wordt afgebroken. Zo’n cel sterft. Suiker is een gif, teveel ervan vernietigt je bloedvaten, je nieren en je botten. Het lichaam bestrijdt dat gevaar met de creatie van tumoren – als een laatste middel om het overschot aan suiker weg te krijgen.”

Hij gaat verder: “De oplossing van de stress die leidde tot het suikerprobleem zal voor de één een ander dieet zijn – omdat hij of zij ongezond at – en voor de ander in de psychologisch, spirituele sfeer liggen – omdat hij of zij bijvoorbeeld ernstige relatieproblemen had. Vandaar dat een goed dieet niet voor iedereen werkt, waardoor sceptici roepen dat zo’n dieet “dus” niet werkt. Het is maar net waar de stress vandaan komt. Vandaar dat het zo belangrijk is de hele mens in ogenschouw te nemen. Ofwel: om met de hele mens te praten.

Frank Wiewel van People Against Cancer zegt: “Geef me een half uur met een kankerpatiënt en ik vind het probleem.” Ik heb dezelfde ervaring. Soms moeten we uren praten, maar we vinden altijd het probleem. Artsen daarentegen worden niet betaald om met patiënten te praten. Ze hebben totaal geen holistische kijk op geneeskunde. Ze zijn zozeer met gescheiden onderdelen bezig, dat ze het geheel niet meer overzien. De hele mens wordt vergeten.

Als twee verschillende vrouwen met borstkanker bij een arts komen, dan is het probleem voor hem duidelijk: borstkanker. Mijn ervaring is, dat twee borstkankers twee verschillende ziekten kunnen zijn. Als iemand die een zoon heeft verloren na een half jaar prostaatkanker ontwikkelt, wil je hem dan met chemotherapie genezen? Overigens roepen mensen vaak dat de Verenigde Staten ons in dit opzicht voor zijn, maar mijn ervaring is dat het daar juist nog erger is. We liggen twintig jaar voor. Talrijke Amerikanen komen naar Duitsland voor behandeling.”

Hirneise heeft de ervaring dat – als patiënten de oorzaak van hun kanker op het spoor komen en werkelijk willen veranderen – zelfs mensen die op sterven na dood zijn, kunnen genezen. De productie van adrenaline komt vanzelf weer op gang als mensen zich – oh paradox! – ontspannen. “Ik heb een foto uit 1994 van een dame uit Karlsruhe, ze had toen kanker in vrijwel al haar botten en in haar beenmerg. Ze kon niet meer uit bed komen, anders zouden de botten breken. Ze gebruikte veel morfine en was bijna dood. Ze leeft nog steeds.
Ik heb haar onlangs nog bezocht en ze leidt een normaal leven. Hoeveel zieker kun je zijn? Ik ken een andere vrouw die twee keer is gestorven, ze hebben haar twee keer gereanimeerd. De priester stond aan haar bed voor de laatste sacramenten. Het gaat heel goed met haar. Ze is ergens in de zeventig, skiet in Zwitserland en heeft een twintig jaar jongere minnaar.”

Tegen alle gevestigde heilige huisjes
Hirneise is zich er terdege van bewust dat hetgeen hij vertelt niet alleen in veel opzichten tegen de heersende opvattingen indruist, maar bovendien niet zo makkelijk is te begrijpen – laat staan toe te passen als je eenmaal de diagnose ‘kanker’ hebt gekregen. “Ik moest eerst de hele wereld over reizen en begreep het pas na een paar jaar, dus hoe kan ik verwachten dat iemand dit na een lezing van een uur begrijpt?”

Hirneise is nu dertig mensen aan het opleiden die – net als hij – met patiënten kunnen praten, meteen nadat zij hun ‘doodvonnis’ hebben gekregen. “Je hebt dan een objectief mens nodig die rationeel kan denken. Je vrienden en familieleden zijn op dat moment net zo emotioneel als jij. De meeste mensen denken dat de arts die objectieve persoon is. Dat is hij niet. Je bent namelijk niet alleen patiënt, maar ook klant. Hij heeft iets te verkopen, of het nu een reguliere of een alternatieve arts is. We zouden veel levens kunnen redden als een objectief, onafhankelijk en deskundig mens direct met de patiënt zou spreken. Vandaar de opleiding en de belofte van iedere deelnemer dat zij zelf geen therapie zullen bedrijven.”

Nazorg is nu een struikelblok
Het tweede struikelblok op weg naar genezing is de zogenaamde nazorg. ‘Veel patiënten wordt na een behandeling gevraagd om drie maanden later weer terug te komen. En dus kunnen de meeste mensen twee weken voordat die drie maanden om zijn, al niet meer slapen. Over stress gesproken! Dan krijgen ze een bloedtest en moeten ze een week op de uitslag wachten. Mensen worden daar uiterst onzeker van. Er is teveel ruimte voor nieuwe schadelijke stress. En voor misverstanden. De meeste artsen gebruiken een taal die geen mens begrijpt.

Ik adviseer patiënten om weg te blijven bij de nazorg. Het is te gevaarlijk.’ Een voorbeeld: ‘Een tijd terug gaf ik ergens een lezing, komt er na afloop een man naar mij toe, omhelst me en zegt: “U hebt mijn leven gered.” Enkele maanden later belde zijn dochter. Hij was overleden. Wat was er gebeurd? De kinderen hadden hun vader overgehaald toch naar een arts te gaan. Uiteindelijk deed hij dat. Dat was op een maandag. De zaterdag erop overleed hij. De stress, de angst en de onzekerheid door de onduidelijke diagnose van de arts hadden hem gek gemaakt. Als mensen mij vragen welke diagnostische tests zij wél en niet moeten doen, zeg ik: “Kun je slapen zonder die diagnose?” Zo ja: niet doen. Als je de diagnose nodig hebt om beter te slapen: ga dan maar.

In plaats van een bloedtest kun je beter in de spiegel kijken. Kijk naar je hele lichaam, je huid, et cetera. Dat is een hele goede diagnose. Mediteer vervolgens en luister naar je lichaam. Luister wat het je wil vertellen. Je zult heel veel vinden, veel inzicht krijgen. Daarna kun je altijd nog naar een arts gaan. Ga niet zomaar naar een arts om gewoon je bloed te laten testen of om een x-ray te maken. Ik weet dat dit een grote opgave is. We denken: de arts zou het toch moeten weten? Het is toch goed om zo vroeg mogelijk te weten of je een tumor hebt? Nee. Geloof me, dat is het niet. De tumor is niet je vijand. Stress is de ware oorzaak en er is geen mens die de stress van teveel onderzoeken en nazorg aankan.

Misschien is daarom de belangrijkste boodschap van Lothar Hirneise dat elk mens zijn eigen weg moet gaan om zichzelf te genezen. Een arts kan daarbij helpen. Maar ook een vriend. Iedereen kan voor zichzelf kritisch nagaan of een bepaalde behandeling voor hem of haar werkelijk goed is. Die eigenheid is de inspiratie van Hirneise.

Ze gaan in gesprek met de tumor: “Lieve tumor, dit is een verlies/verlies situatie. Als jij groter wordt, moet ik sterven en jij dus ook. Laten we de zaak omdraaien tot een win/win situatie. Jij wordt kleiner – je hoeft niet te sterven, maar wordt weer normaal – waardoor ik kan leven. Als tegenprestatie zal ik ….”.

Een contract met je tumor
Een laatste advies van de man die met zovele mensen sprak die in staat waren hun ziekten te overwinnen: “Sluit een contract met je tumor. Ik heb gemerkt dat veel overlevers dat doen. Ze gaan in gesprek met de tumor: “Lieve tumor, dit is een verlies/verlies situatie. Als jij groter wordt, moet ik sterven en jij dus ook. Laten we de zaak omdraaien tot een win/win situatie. Jij wordt kleiner – je hoeft niet te sterven, maar wordt weer normaal – waardoor ik kan leven. Als tegenprestatie zal ik ….”.

Ik vertel patiënten dat ze heel voorzichtig moeten zijn met wat ze beloven, want de tumor zal zich er alleen aan houden als jij dat ook doet. Als je je er niet aan kunt houden, maak dan een nieuw contract. Sommige mensen kan ik niet helpen. Zo was er een vrouw wier zoon een mislukte zelfmoordpoging had gedaan. Aan zijn ziekenhuisbed smeekte ze God haar leven te nemen, in plaats van dat van hem.
De zoon overleefde. Een paar weken later had zij kanker. Ik zei haar een nieuwe deal met God te sluiten, weer met Hem te spreken. Ze was echter te bang dat God dan het leven van haar zoon zou nemen. Kort daarop overleed ze. Niemand kan zo iemand helpen. Dat is de kracht van een contract. Ieder mens en iedere ziekte zijn uniek en hebben recht op respect en een heel persoonlijke aanpak.”
X

* * *

Meer informatie:

Menschen gegen Krebs, Postbus 1205, 71386 Kernen, Duitsland. Tel: 00-49-(0)7151-910217, mgk@krebstherapien.de

75 gedachten over “De aarde is plat en chemotherapie helpt tegen kanker…

 1. Ter aanvulling: in het luisterarchief van HealingSoundMovement Radio (nu ook TV, lees bij News op de site) staan boeiende gesprekken met o.a. Ty Bollinger en Andreas Moritz die een soortgelijk verhaal brengen: chemo (mosterdgas?), bestralen (cellen kapot stralen) en de ‘fight against cancer’ (cancer is winning, na 100 jaar onderzoek en geld naar de kanker industrie…) zijn niet de oplossing.

  De gesprekken zijn na te luisteren via: http://www.healingsoundmovement.com/radio.html

 2. Wow ! Het zal misschien niet zo bedoeld zijn zoals ik het lees maar
  “Ik heb laatst een seminar gedaan met opgegeven kankerpatiënten – zelden zo gelachen.” klinkt heel erg morbide.
  Niet echt mijn ding die Touben, hij klinkt negatief en eng.

  1. Goed lezen Chantal, want de woorden die je aanhaalt, zijn niet van Touber, maar van Hirneisen..!

  1. Tja, hele discussies kun je opzetten over verlicht zijn.. Het is een mooi initiatief van Tijn en Kris, naar ik aanneem en zelfs ‘weet’, doet hij het met volle en zeer goede intenties, maar het is voor menigeen ws. ook afkicken van de Verlichting zoals we die zouden moeten/dienen te bereiken via de oude-verlichtings-paden..

   Maar hier op WantToKnow staat ook het artikel, dat Ewald Wagenaar van het blad Koorddanser schreef over het boek van Tijn. Hier even klikken: http://www.wanttoknow.nl/nieuws/het-belachelijkste-boek-van-2009/

  1. Dank Ineke, wie zou dáár nou weer achter zitten..? Ik heb de websitevermelding en doorkoppeling weggehaald.

 3. Zolas u allen weet worden we al Eeuwen lang bedondert door de Farma Business, ook de FDA doet hieraan mee, Kanker is te genezen ZONDER Chemo therapie, dat is al Jaren bekend bij diverse Natuur Geneeskundige,ik was daar een van.

  Ga surfen medelanders en u vindt de waarheid,

  Er zijn drie beroemdheden in deze Zoals Bv MDoctor Professor Rife, Tesla en ga zo maar door.

  Mijn ervaring is na 20 Jaar werken met deze Therapie,als uw tijd daar is om over tegaan , dan gaat u.

 4. Dit vind ik een fantastisch artikel, veel heb ik gelezen over alternatieve therapie, natuur geneeswijzen, zowel westerse als oosterse, het boek van Lynn McTaggart ken ik ook en ik kan het helemaal met haar eens zijn. En zoals dhr. Hirneisen ook schrijft er zijn vast bekwame artsen die het beste voorhebben met hun patient maar het systeem is slecht, en de verandering zal toch van binnenuit moeten komen. En de gevestigde orde, waar trouwens nog tig mensen in geloven, is een groot struikelblok. En deze arts heeft het over de eigen-wijsheid, hierin geef ik hem gelijk, hier worden we allen mee geboren maar door het huidige systeem is dit om zeep geholpen. We moeten weer gaan geloven in onszelf, in onze eigenheid. En niet wachten totdat we gewaarschuwd worden doordat er zich een tumor heeft ontwikkeld.

 5. O lieve mensen,
  Ik zou zo graag willen dat dit allemaal waar is. Ik ben zelf nu aan de chemo, omdat vele alternatieve behandelingen niet hebben geholpen. Ik had geen keus meer. Wat moet ik doen, ik weet het niet meer.
  Moet ik weer naar Duitsland, waar ik 1 1/2 jaar lang naar toe gereden ben , 2x per week en helemaal voor niets? Soms denk ik wel eens, nou dan ga ik maar dood, ik ben dat gezoek en gevecht zo zat, die zegt dit en die zegt dat, je ziet door de bomen het bos niet meer. En wat het allemaal niet kost, ben inmiddels 80.000 euro kwijt aan alternatieve geneeswijze zonder resultaat. Ja, je zal wel denken, dan heb je de verkeerde gekozen, nou wie zegt mij wat de goede is, weer iets anders proberen, wat zoveel kost en dan werkt het weer niet, het houdt een keer op toch?
  Ik ben zo verdrietig. Was er maar eens iemand die mij echt kon helpen.
  Nu ik dit schrijf rollen de tranen over mijn wangen.

  1. Lieve Engel,

   Zeer ontroerd door je verhaal… Ik hoop dat je vind wat je zoekt!
   Persoonlijk ken ik een aantal mensen die veel baat hebben gehad bij behandelingen bij het Natuurgeneeskundig Centrum Energy Healing in Veldhoven, kijk eens op de site: http://www.ngcenergyhealing.com/
   Heel veel sterkte!!!

   Lieve groeten
   Joy

  2. Jaqueline,
   Voor wat het waard is………..ik voel met je mee.
   Liefs Lianne

  3. Lieve engel,

   Zie onderstaande link naar het filmpje over een wonderbaarlijke genezing.
   http://www.youtube.com/watch?v=YICEPrLyLfA

   Een heel betrouwbaar adres is de website van Hessel Hoornveld
   http://www.meditecheurope.nl.
   Hessel is echt een mens die van mensen houdt en alleen mensen wilt helpen.
   Ons leven is in elk geval voor altijd veranderd door toedoen van zijn producten.

   We wensen jou heel veel kracht, liefde en sterkte toe.

  4. Als je jou verhaal leest,weet je dat er geen pas klare behandelingen zijn, elk mens is uniek, dat is ook zo mooi ,ik wens je veel sterkte toe op je zoektocht naar genezing,
   maar èèn raad kan ik je geven luister goed naar je zelf en je instink,
   dat zijn de beste raadgevers .

 6. O nog even dit.
  Nee natuurlijk werkt chemo niet, je krijgt er alleen maar kanker van, het is alleen even een tijdelijke oplossing, zodat je nog even wat tijd hebt.
  Wat wel zo is, is dat de pijn minder wordt, maar komt uiteindelijk ook weer terug als je stopt. Sommige chemo’s kun je lang gebruiken, zolang je lichaam er goed op reageert.
  Maar verder stelt het weinig voor, zie rotzooi. Het neemt de verschijnselen weg, maar niet de oorzaak.

 7. Mooi artikel waar ik zeker voor open sta.
  Ik heb mijn echtgenote verloren op 4 maand tijd, geen enkele van de reguliere artsen had eigelijk in de gaten wat er aan de hand was. Elke jaar scannen, RX’s, bloedstalen, niets kwam aan het licht ! Ze werd de laatste 4 maand op het klassieke trio gezet, chemo, bestraling, operatie. Elke dag was eentje bergaf. Op het einde krijg je dan drugs om zachtjes weg te zakken. Het kostte een bom geld en het leverde niets op. Zelfs communiceren met de patient is er ook niet bij voor die prijs.
  De fabrikanten van chemo hebben wel goed hun kostje verdiend, de chirurg, de bestraler en de oncoloog.Ik zit nu in het zelfde schuitje, darmkanker met uitzaaiing en weer diezelfde 3- vuldigheid., zonder hoop.
  Nu ik ga me toch eens informeren over die andere therapieen, want er zijn wel degelijk resultaten op menswaardige schaal.
  dank voor het toezenden van dit artikel.

  1. @Rob, Hoezo kostte het een bom geld, ben je niet verzekerd?

   Wat een drama, ik begrijp niet dat ze chemo geven als ze niet eens weten wat het nu precies was.

   Ja, er zijn talloze behandelingen in het alternatieve circuit, maar ook dat kost handen vol geld, en je moet maar net de goede therapie hebben gekozen.
   Kijk naar mij, lees het artikel op deze site van mij, over de dendritische celtherapie en hyperthermie. Daar zijn veel goede resultaten mee geboekt en ze zijn er hier in Nederland ook studies mee begonnen, maar bij mij ook geen resultaat.
   En ik weet zeker dat als je je zo verzet tegen de reguliere zorg en je ergert aan
   Big Pharma, en je hebt veel geprobeerd met alternatieve methoden, en je hoort dat je ondanks die alternatieve therapieën de ziekte zich flink heeft uitgebreid, iedereen toch voor de chemo gaat, want niemand wil dood.
   Ik heb de afgelopen tijd gemerkt, dat veel mensen roepen, NEE HOOR , NOOIT CHEMO, BIG PHARMA DIT EN DAT, EN SAMENZWERINGEN, EN SNOEPREISJES EN BONUSSEN VOOR DE ARTSEN, nou, dat heb ik ook allemaal geroepen en kijk als je een prognose krijgt van 3 maanden wil ik al die mensen wel eens spreken die deze mening dan toch vasthouden, ik denk dat er weinig overblijven, en ze toch die chemo aangrijpen die ze waarschijnlijk een langere tijd geven. Ook al geneest het niet.

   Rob ik wens je heel veel sterkte met je keus en je verwerking met het verlies van je vrouw. Realiseer je wel, het is een doolhof waar je in terecht komt.
   Wat ik je wel vast kan adviseren, ga naar DR. Valstar in Den Haag. Deze orthomoleculair arts is gespecialiseerd in kanker en is erg kundig.

   Veel liefs en kracht Jacqueline

 8. Hey Engel, vroeg me af of je al geprobeerd hebt door juiste voeding te consumeren? Dus geen suiker, zuivel, brood (ivm gist) en vlees (het verzuurt je lichaam) en dan aanvullend met mineralen en vitamines? Dit kost geen zak met duiten, slechts eigen inzet en doorzettingskracht. De basis is dat je je bloed zuivert en daarmee dus je lichaam. Zodat je tumoren geen voedingsbodem geeft om te groeien. Het zou dan geen dieet moeten zijn, maar een levensstijl.

  Wens je veel sterkte in het proces,

  Lfs

  1. @Susan
   Ja dat heb ik gedaan, maar er blijft niet veel over om te eten, vind het een marteling, ook geen brood, je moet ook alles zelf bakken, je wordt net een konijn.
   Het leven moet ook wel een beetje aangenaam blijven, zo hoeft het ook niet van mij.
   Ik doe heus mijn best, maar er schiet wel eens iets doorheen. De supermarkt is absoluut verboden terrein, want daar verkopen ze alleen maar afval, als je het allemaal goed bekijkt en de verpakkingen leest, dus je begrijpt een alternatieve winkel is erg duur hoor.En dan moet je ook maar afwachten of het echt biologisch is.
   Vitamines en mineralen slik ik volop, per order Dr. Valstar

   Je zegt dat het niets kost, maar ga jij maar eens naar de natuurwinkel en alle ingrediënten kopen en alles zelf bakken, nou dat kost best wat hoor en al die supplementen zijn ook niet goedkoop. Gelukkig heb ik via http://www.leefbewust.com een adres gekregen waar ze goedkoper te koop zijn, dat is in Amerika. http://www.iherb.com sommige supplementen kosten 50 a 60 euro per potje hier in Nederland, en dan heb je het voor een maand. ik slik er wel 30 per dag, dus je begrijpt………..

  2. Het ergste is de vitamine

   Dr Victor Herbert zei:
   Wanneer een vitamine in de sinaasappel, noemen we het een anti-oxidant (antioxidant), kunnen hart-en vaatziekten te voorkomen, voorkomen van kanker, is goed voor ons lichaam, maar wanneer de vitamine C na het verlaten van de sinaasappel, de Vitamine C heet prooxidant, ook zal produceren meer dan een miljard vrije radicalen, die hart-en vaatziekten, kanker veroorzaakt, is schadelijk voor ons lichaam. Er zijn twee soorten vitamine.
   Een van God. Een van de fabrikant.

   De basis is dat je je bloed zuivert en daarmee dus je lichaam.
   – Dit is een uitgangspunt.

   Zodat je tumoren geen voedingsbodem geeft om te groeien.
   – Dit is misleiden. De tumoren krijgen geen voedingsbodem beteken je lichaam ook geen voedingsbodem krijgt. Dat is heel dom.

 9. @Natuur
  Ik vertrouw op de vitamine van GOD, want HIJ zal je niet belazeren welke wel en niet goed zijn. Ga graag bij hem langs binnenkort.
  Eindelijk eerlijkheid, wat je hier op aarde weinig tegen komt.

  1. Daarom noem je zich engel.
   Engel hoort niet op de aarde.
   Succes dan!

  2. @natuur
   Volgens rosalie is je nederlands ook niet helemaal goed, maar ja, wat maakt het uit ik weet wat je bedoelt. Waar je je al niet druk over kan maken, relativeren zal ook haar zwakke kant zijn. Ze moet nog veel leren.

   Engelen zijn overal,en zeker op aarde, ook om jou heen , de hele dag, verdiep je er maar eens in.

 10. Wie tweemaal bedoeld schrijft, inplaats van bedoelt, heeft niets van de taal begrepen, zeg ik dan maar. Wat matig jij je aan om Ëngel te zeggen dat hij God niet begrijpt.
  Nou ja trouwens God bestaat helemaal niet, haha!

  1. @Rosalie, wat ben jij een zielig mens zeg,ga even iets anders doen op je eigen lage niveau.
   Normaal heb ik respect voor mensen, want daar gaat het om in het leven, maar mensen zoals jij moet je ver weg van je houden.
   Jij snapt er helemaal niets van, ga eerst maar eens wat boeken lezen over het doel van het leven en omgaan met mensen in moeilijke situaties, jou vermogen om je in te leven in het verdriet van andere mensen staat onder het nulpunt.

  2. Heb jij 100% bewijs dat Hij niet bestaat? Laat het dan even weten. hahahahah

  3. Wat een kortzichtigheid, triest hoever een mens kan zinken. Engel zit openhartig te vertellen over de chemo die ze ondergaat en jij zit zielig te mierenfukken over spelfouten?

   O, o wat is rosalie toch slim; ze kan goed spellen en stelt meteen dat God niet bestaat. Wat een inzicht!

   Zoveel meer verstand dan alle anderen, dat moet toch een last voor je zijn?

   Dan begrijp je deze zeker ook zonder probleem;
   I see a pattern, but my imagination cannot picture the maker of that pattern. I see a clock, but I cannot envision the clockmaker. The human mind is unable to conceive of the four dimensions, so how can it conceive of a God, before whom a thousand years and a thousand dimensions are as one? (Quote Albert Einstein)

 11. Als ik kanker zou hebben dan zou ik van wiet wietolie gaan maken en daarmee mijn kanker genezen. Het komt steeds meer naar buiten dat wietolie kanker geneest en moeder natuur heeft ons het mooiste en beste geneesmiddel ooit gegeven en doordat de pharma industrie het niet kon patenteren hebben ze het maar verboden allemaal uit naam van geld maken en zoveel mogelijk ervan.

  Ik vind dit schandalig, het is een misdaad tegen de mensheid dat ze dit verboden hebben en er is geen enkele menselijke wet die mij de inname van dit wonderbaarlijke geneesmiddel kan verbieden.

  Run from the cure – the rick simpson story.
  http://www.youtube.com/view_play_list?p=EF24A20B3D1DA03F

  Boy, two, with brain cancer is ‘cured’ after secretly being fed medical marijuana by his father
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-1383240/Boy-brain-cancer-cured-secretly-fed-medical-marijuana-father.html

  1. Kun jij mij vertellen waar je het kopen? En dan wel de goede natuurlijk

  2. @Engel
   ‘Kun jij mij vertellen waar je het kan kopen? En dan wel de goede natuurlijk…’

   Ikzelf heb een soort van huidkanker gehad, niets bijzonders verder.
   ‘Toevallig’ kwam ik via via aan het verhaal van Rick Simpson. Ook al was ik behoorlijk skeptisch hierover ik besloot dit toch eens te gaan gebruiken. De olie moest ik uitwendig gebruiken en al na veertien dagen voelde ik dat de vlek niet meer zo hoog lag. Daarna heb ik de tube olie opgemaakt en als je hetzelf niet probeert dan geloof je het ook niet maar het is geweldig!

   Mocht je willen dan kan ik je in contact brengen met diegene waarbij ik het bestelde, helaas kan ik dat niet in het openbaar doen. Guido heeft mijn email. (Voordat je denkt dat het duur is; ik bestelde een tube olie waarmee ik ruim een maand vooruit kon en de vlek is bijna weg ondertussen. Een tube olie heb ik voor 35/40 euro gekocht/gedoneerd.)
   En nee – ik heb geen aandelen ofzo ben gewoon ook zoekende geweest. Heb je het verhaal van Run from the cure gezien?

   Verder heel veel sterkte!

   Lieve groetjes, Lydia

 12. @ Bob,
  Sinds kort eet ik hennepzaad, heel duur zo’n pakkie maar wel gezond. Zou dat ook goed zijn om het preventief te gebruiken? Misschien ben ik wel naief, maar hoeveel wiet heb je wel niet nodig om olie te maken? En wiet kopen is ook niet zo gemakkelijk, ja in de coffeshops (rare naam), maar dat kost je een vermogen! Dat kan niet iedereen toch?

  1. In plaats van wonder medicijn zoeken, beter de functie van de lever en lymfeklier te bestuderen.
   In plaats van operatie, tumoren weg laxeren in de lever, beter de lever ondersteunen om zijn taak goed uit te voeren.

  1. De tips van Susan is correct.
   Alles begint met een zuivere water.

   Hebt u de Milt, Gal, lever en de nier nog?
   Geen vochtophoping in de buik?
   Dan heb ik een tip voor je.
   Binnen 6 weken zal het wel lukken.
   Beter via uw email-adres.

 13. @Engel, denk dat Natuur zoiets bedoelt: http://www.menssana.nu/pages/nl/publicaties/voeding/lever-en-galblaas-reiniging-vlgs-moritz.php Het belang om je lever te reinigen (en daarna je bloed alkalisch houden). Koop mijn groenten trouwens niet bij reformwinkel, maar gewoon op de markt en vul het verder aan met B12 (ben vegetarisch) van Now, poeder van jonge gerstebladen (chlorofyl) en een mix van 4 carbonaten om het alkalisch niveau van lichaam te behouden. Want je hebt gelijk, groenten bevatten niet meer de vitamines en mineralen als ‘vroeger’. Je kunt pH van je bloed meten met strips. Ik voel me helemaal geen konijn, maak genoeg variaties van en geniet er optimaal van. Zoals ik het al zei, het is geen dieet, maar een levensstijl en het begint met kennis. Haal m’n vreugde gelukkig niet alleen uit eten… Alles is energie, dus ook je voeding, en hiermee begint je gezondheid. Daarnaast is natuurlijk ook van belang hoe je in het leven staat, hoe je omgaat met emoties, gedachten.. Ofwel, verandering van je patronen. I know, makkelijker gezegd dan gedaan…

  1. @Susan
   Dank je wel voor de info, ik ga mij er even in verdiepen.

 14. “Natuur” schrijft over van de bijdrage van “Tim” van 10 december 2010 op http://www.stopkanker.com/forum/index.php?topic=103.145 , in hetzelfde onbeholpen Nederlands. En “Tim” was zo vriendelijk om Willeke Leuver te adviseren (via privé-e-mail) om papajasoep en sesamkip en een thee van 24 kruiden te gebruiken als geneesmiddel voor borstkanker. Vier maanden later waren de uitzaaiingen van Willeke zo vreselijk pijnlijk dat ze het niet meer uithield.

  1. Ook wel vreemd is de verglijking van 100 en 200 liter water… waarbij trouwens ook nog m1 word gebruikt ipv m3

  1. he bedankt he, ik heb je mailadres nog niet, maar je hooort van me

 15. @Dawn, Ik denk dat Guido een paar daagjes weg is, hij reageert niet op mijn mail voor jou e mail adres, we wachten wel even totdat hij terug is.

  1. Ow, je moet rechts onderin contact aangeven en daarin vertellen hoe het zit.
   Succes… en graag hoor ik nog eens van je hoe je erop gaat reageren?

  1. Engel ,
   ik weet hoe het voelt om de ‘death call’ over je te krijgen . Ik vond het heel vervelend dat sommigen zo’n vervelende reactie gaven . Vergeef ze , ze hebben geen idee .
   Je komt bij mij over als iemand wiens spirit nog niet gebroken is en het gevecht aan wil gaan . Vele wegen leiden naar Rome . Kanker kan vele oorzaken hebben , onderzoek ze allen . Ik heb best wel ff gewacht met mijn reactie om in te voelen , maar je hebt de fighting spirit .
   Deze ziekte heeft een fysiek en spititueel/emotioneel verhaal , om werkelijk te genezen moeten beide componenten geheeld worden .
   drs Hulda Clark heft haar boek en therapy called ; the cure for aids and cancer ( google it )
   imo is er echter meer dan alleen fysiek , take away the symptoms , you havent cured the core .
   Als je echt desperate bent weet ik en therapeut in Athene die aidspatienten en kankerpatienten ( opgegeven ) succesvol weer op de rails kreeg ( vraag guido voor mijn mailadress )
   Dit alles doe ik niet om valse hoop te geven , alleen om mijn sympatie te betuigen .
   warm hugggg

 16. @cozmic 8D
  Hoi
  Heel hartelijk dank voor je bemoedigende mail.
  Ja er zijn mensen die soms niet weten wat ze zeggen, ze zijn geestelijk nog niet zover.
  Mag ik eigenlijk niet zeggen, maar er is nog heel veel groei en levens nodig voor deze mensen om te leren waar het nu eigenlijk omgaat in het leven.

  Maar goed, Ja ik ken het van Hulda Clark en Athene is wel heel ver weg, en je moet je realiseren dat ik al 80.000 euro kwijt ben aan de dendritische celtherapie met hyperthermie.
  Toch ga ik weer terug naar Dr Gorter, hij was gisteren bij mij thuis op bezoek, en gaan het New Castle disease virus proberen, inclusief af en toe cellen.
  Hij heeft Henk Trentelman ook heel veel jaren erbij gegeven. Hij heeft met zijn therapie toch nog 14 jaar geleefd.

  Ik weet ook dat er geestelijk en emotionele dingen kunnen zijn die niet in balans zijn, maar op dit moment heb ik gewoon geen tijd en energie om mij daar in te verdiepen , omdat ik te ziek ben, er moeten nu echt stappen worden ondernomen om echt resultaat te krijgen, Gelukkig werkt de chemo ook goed, maar ik weet nog niet of ik daar mee door ga, ik twijfel nog.
  Ook die therapieën op emotioneel vlak moet je zelf bekostigen, het loopt de spuigaten uit, er komt een keer een grens en je moet een keer een keus maken.
  Straks kan er niets meer, er is al een situatie in de wereld dat de rijkere langer kunnen leven dan de arme, omdat ze al deze therapieën kunnen bekostigen.

  Maar bedankt voor de kracht die je mij geeft met je mail, ik ben een vechter, maar soms ook erg wanhopig.

  Ik kan niet uit je mail opmaken of je nu van het mannelijke of vrouwelijke geslacht bent. Vind het altijd leuk om te weten.

  Ik ga er weer voor en doe mijn best, mijn engelen staan mij bij, dat weet ik zeker.

  Dikke kus Jacqueline

  1. Jaq. vraag aan Cozmic of Dawn of je een keer langs mag komen als Mens.
   Dat is ook openstellen.
   Die vraag alleen al.
   Haal dat geld uit je hoofd, je hebt ondertussen genoeg betaald lijkt me zo.
   Een half uurtje kan een Wonder verrichten, sommige ‘gewone’ mensen kunnen een enorm Krachtig en mooi Veld opwekken.
   Maak er gebruik van.
   Dus het 1 sluit het ander niet uit wou ik maar zeggen.

 17. Lieve mensen, ik stop met schrijven over mijzelf op internet, omdat er een groep mensen zijn die mijn verhalen in het verkeerde daglicht zetten, en kopiëren naar sites wat ik niet wil. Helaas, er worden allemaal adviezen en commentaren geleverd waar ik nu even niet op zit te wachten.
  Zie link

  http://www.cryptocheilus.wordpress.com

  Het allerbeste voor iedereen

  1. ik had iets geschreven over dat ik niet meer schrijf over mijn situatie ivm met het misbruiken van mijn infos op andere sites, ik zie dat het er nog niet op staat, maar bij deze nogmaals.
   Het beste voor iedereen

  1. @Guido, onderstaande is openbaar gemaakt. Helaas in afwachting van moderatie bij de website (zie onderstaande link). Aangezien het hier een website betreft die overtreding begaat mbt auteursrecht die hier is weggekaapt graag ter kennisneming aan iedereen die dit betreft! Bij geen gehoor zal er aangifte van schending van copyright gedaan worden…

   Anton zegt:
   Uw reactie is in afwachting van moderatie.

   mei 20, 2011 om 9:26 pm
   Is het jullie duidelijk dat er zoiets als copyright bestaat? Ook al is iets te lezen dan nog wil dat niet zeggen dat dat zonder toestemming geplaatst mag worden. Aangezien jullie gebruik hebben gemaakt van tekst zonder toestemming ben ik genoodzaakt dit te melden.
   Het betreft de tekst die geknipt en geplakt is vanuit de website van want to know.nl.

   Dit is de geldende wet;
   U mag niet tekst door middel van knip en plakken van andere pagina’s overnemen zonder toestemming van de maker van die tekst. Ook als de maker niet vermeld staat kan er sprake zijn van copyright als duidelijk kan zijn wie de maker is, bijvoorbeeld doordat de pagina “De artikelen van Jan” heet. U mag wel een tekst die u van een andere site haalt in uw eigen woorden weergeven. De nieuwe tekst dient dan wel voldoende af te wijken van het oorspronkelijke werk. Kortom: Wees origineel…..

   Het verzoek dus deze wettelijk vastgelegde overtreding per ommegaande ongedaan te maken, bij geen gehoor zal er morgen meteen actie ondernemen worden.

   http://cryptocheilus.wordpress.com/2011/05/02/alternatieve-kankerbehandelingen-hoe-gaat-dat-eigenlijk/comment-page-1/#comment-22832

  2. Goed gedaan ‘Anton’ !! Het stukje is al van die engerd zijn/haar site . Ik werd zelf ook een beetje misselijk toen ik dat vanmiddag zag .

  3. Er is ondertussen aangifte gedaan tegen deze blogger. Eventueel kan er na de eerste wettelijke stappen ook geleden schade aan gekoppeld worden.
   Schade op grond van smaad en laster, psychisch geleden schade, aansprakelijk stellen voor onrechtmatig gedrag op internet, etc. Op grond van jurisprudentie zijn providers verplicht NAW-gegevens af te geven als de eiser daar een redelijk belang bij heeft. Verder een vergoeding claimen voor gemaakte onkosten zoals tijd en natuurlijk een vergoeding voor het plaatsen van teksten van anderen zonder toestemming. Al met al een leuke uitdaging dacht ik zo. Een zeer goede vriend is hierin thuis zal ik maar zeggen, dus mocht nog iemand zich geroepen voelen zijn claim in te dienen; let me know!

  4. Nah , ik ff het hele verhaal zitten lezen op die site , niet echt een prettige tijdsbesteding . Wel knap dat Engel er zelf achter kwam hoe de roddel en achterklap daar werkt bij een stelletje zieke geesten die denken de wijsheid in pacht te hebben en een ieder aan zijn/haar nic en schrijfwijze denken te kunnen ontleden .
   Ik zal me verder niet gaan verlagen tot het neerschrijven wat ik dat stelletje teven nog toewens nadat ze Engel nog even verder de grond in hadden gedrukt .
   Ik hoop dat het je lukt Anton , hou ons op de hoogte , mijn woorden zijn ook misbruikt door dat ranzige kliekje .

  5. Ik heb in het verleden bleken deze lieden gebruik te maken van servers die zijn ondergebracht bij de Amsterdamse Vrije Universiteit..!! Studenten zou kunnen, maar gezien de kennis en ‘welbespraaktheid’ zijn het andere lieden ‘dus’..

 18. @Guido
  Van sommige mensen die hier hebben gepost is er schending van hun auteursrecht gepleegd door deze website;

  http://cryptocheilus.wordpress.com/2011/05/02/alternatieve-kankerbehandelingen-hoe-gaat-dat-eigenlijk/comment-page-1/#comment-22832

  Zonder toestemming is dat een overtreding. Daarom heb ik melding hiervan gemaakt. Deze is in afwachting van moderatie.
  Mochten er meer mensen aangifte willen doen dan kan dat. Als er morgen geen verandering is aangebracht zal ik de procedure starten.

  Anton zegt:
  Uw reactie is in afwachting van moderatie.

  mei 20, 2011 om 9:26 pm
  Is het jullie duidelijk dat er zoiets als copyright bestaat? Ook al is iets te lezen dan nog wil dat niet zeggen dat dat zonder toestemming geplaatst mag worden. Aangezien jullie gebruik hebben gemaakt van tekst zonder toestemming ben ik genoodzaakt dit te melden.
  Het betreft de tekst die geknipt en geplakt is vanuit de website van want to know.nl.

  Dit is de geldende wet;
  U mag niet tekst door middel van knip en plakken van andere pagina’s overnemen zonder toestemming van de maker van die tekst. Ook als de maker niet vermeld staat kan er sprake zijn van copyright als duidelijk kan zijn wie de maker is, bijvoorbeeld doordat de pagina “De artikelen van Jan” heet. U mag wel een tekst die u van een andere site haalt in uw eigen woorden weergeven. De nieuwe tekst dient dan wel voldoende af te wijken van het oorspronkelijke werk. Kortom: Wees origineel…..

  Het verzoek dus deze wettelijk vastgelegde overtreding per ommegaande ongedaan te maken,
  bij geen gehoor zal er morgen meteen actie ondernemen worden.

  1. Als ik klik op de link die Anton geplaatst heeft ben ik geneigd te geloven dat ze aandelen in de farm. industrie hebben zo fanatiek gaan ze ervoor en blijven ze geloven dat chemo het antwoord is op kanker.
   Nu ik wil niet hatelijk zijn maar dan moeten ze het zelf maar eens proberen zonder alternatief.
   Lijkt me eerder een tekst van de ver. tegen de kwakzalverij…. ze hebben het over angstzaaierij….
   Ik persoonlijk ben blij met jullie info, heel hartelijk dank hiervoor, ga zo door!!!

 19. Ik ben zelf voorstander van ‘alternatieve geneeswijzen’, in het bijzonder deze die gebaseerd zijn op het standpunt dat het menselijk (en dierlijk) lichaam zelf zogenaamde ‘ziekte symptomen’ veroorzaakt, die eigenlijk in veruit de meeste gevallen ‘genezings symptomen’ zijn. Zo ben ik zelf de German New Medicine (GNM) heel dankbaar voor een ‘wonderbaarlijke’ genezing van kanker in mijn directe omgeving…

  Wat me wel frustreert is de bewering van onder andere Dr. Hamer (de ontdekker van GNM), en hierboven de heer Hirneise, dat ze bewijzen hebben van duizenden patiënten die door natuurlijke, alternatieve geneeswijzen genezen zijn van (meestal vergevorderde) kanker, maar dat de tegenstanders van deze therapieën tevergeefs naar publicatie van deze bewijzen (dossiers) vragen. Hier blijf ook ik op m’n honger zitten.

 20. Een geweldig artikel.
  Heb zelf kanker gehad en weet dat ik nog moet werken aan mijn discipline om het verdere ontgiften aan te gaan.
  Dit artikel geeft me weer een goede zet tot zelfdiscipline en het aanpakken van mijn stressgevoeligheid.
  Dank voor dit artikel
  Lida

 21. Ook in Nederland kende men een arts, die zich bezig hield met de oplossing van het kanker probleem. Zijn naam was dokter Moerman, huisarts en homeopathische arts uit Vlaardingen. Hij was een duivenmelker en dat waren dan ook zijn proefdieren. Bayer vertelde hem dat 24 duiven de stofwisseling van 1 mens hadden. Door verkeerde voeding en tekorten in het voedingspatroon van de duiven kwam er een deraillement in de celstofwisseling en zo ontstond de ziekte die kanker genoemd wordt. Zo werd de link met de mens gelegd. Dokter Moerman ontwikkelde een uitgebalanceerd voedingspatroon en gaf extra vitaminen. Het geheel werkte ook op het immuunsysteem. En ja u raad het al suiker was de grootste boosdoener. De kankercel leeft op suiker en hij vond ook suiker het grootste gif Net zoals de kankercel, die leeft op suiker. Ook vlees moest onvoorwaardelijk uit het menu vanwege het langdurige rottingsproces en het lichaam kon beter gezondere dingen eten om te herstellen.
  Deze arts kende dezelfde genezingsverhalen als Himeise. Ook dokter Moerman kreeg het predicaat mee, dat hij de grootste kwakzalver van de eeuw was.
  http://www.moermanvereniging.nl of http://www.doktermoerman.nl
  Verder wens ik iedereen die geconfronteerd wordt met deze ziekte heel veel sterkte, maar ook heel veel inzicht toe.

 22. Ik vindt dat de homeopatische geneeswijze ook een kans moeten hebben om het te bewijzen dat mensen ook opdieanierbeter kunen worden enziektes kan bestrijden ipv alleen maar vergif innemen van de pharma maffia. De wereld isvan iedereen en niet alleen van.hun waar ze de baas spelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.