Advertentie

Resonantie en ‘het Veld’..!


x
Resonantie en het Veld

(of genoemd: ‘Veld van Eenheid’, ‘Ether’, ‘Het Ongemanifesteerde’, ‘Nulpuntveld’, etc.)

april 2011 © Jenny Menheere (te bereiken via menko@kpnmail.nl)

x

In mijn vorig artikel hier op WantToKnow: ‘Leven in resonantie en het vrouwelijk principe in de praktijk’ (HIER) heb ik o.a. geschreven over hoe we een Veld van Eenheid creëren door het vrouwelijk en mannelijk  principe te verbinden in onszelf d.m.v. de fysieke verbinding met de resonantie van de Aarde te maken. De Aarde is niet de wereld… De wereld is ontstaan vanuit onze gedachtevormen en is dus een door onszelf gecreëerde werkelijkheid gebaseerd op ons dualiteitsdenken. Door onze volledige verbinding met de Aarde en ons lichaam  kunnen we ons meer en meer in het Veld begeven zodat ons bewustzijn verschuift van dualiteit naar eenheid. Dan zal onze wereld zich weer gaan voegen naar de Aarde.

Ik vond in de proloog van het boek Sterven om te Leven van Barry Long deze tekst die dat precies weergeeft:

“Aan het Volk van de Aarde:

Er zijn geen problemen op Aarde. De Aarde is schoon, in vreugde, kosmisch, eeuwig. De Wereld is het ongelukkig bouwwerk dat de mens met geweld op de Aarde heeft gezet. De Wereld bestaat uit de problemen van de mens.”
x

En deze:

“…………… Wees stil en weet dat ik God ben,

Want ik ben God, de geest van de Aarde onder de wereld in je

Wanneer je mij kent in je stil zijn

Ben je één met de vreugde van het leven op Aarde

En één met mij.

Wees stil. Luister

Denk niet na

Daal af in je zelf

Kom terug naar de Aarde

Kom terug naar het Leven

Daal af in mij.”

* * *

Zo duidelijk heb ik het niet onder woorden kunnen brengen, het is zo waar!

In onze wereld zijn de Aarde en de mensen misbruikt. Het is niet ‘fout’ gegaan, het is onderdeel van onze evolutie. Het gaat goed zo als het gaat, voor mijn gevoel hoef ik me er niet mee te bemoeien, aan mijn eigen proces heb ik mijn handen vol. Er valt niks te leren, te oefenen of energie te sturen en de grootste ontdekking voor mij is:

WE WETEN HET NIET, we hebben ERVARINGEN!

We kennen het plan niet, we dienen uit de weg te gaan en door onze eigen wereld te zakken in de energie van de Aarde, het LEVEN. Dit is echt mijn ervaring; zakken door je eigen wereld terug naar de Aarde en daardoor naar het Veld van Eenheid. De enige uitweg is: er doorheen. De waarheid die ik via het Veld kan ervaren is: wat werkt er en wat niet.

‘Het Veld’ van Lynne McTaggert

In de wereld doen we vaak dingen die niet werken en laten ons beïnvloeden door van alles en nog wat. Voor ons denkhoofd is het grote Geheel onmogelijk te begrijpen, dus in die zin valt er niks te weten of te doen.
Mijn aandacht en intentie ligt bij het steeds weer opnieuw terug naar mezelf en de Aarde, het steeds meer zakken door de bodem van mijn ‘eenzaamheid’, de illusie, de wereld in mij.

Het gevoel van ‘sterven’ toelaten, om alles wat er in mijn leven en in de geschiedenis van de Aarde is ‘fout’ gegaan, te kunnen loslaten. We hebben het allemaal met elkaar gecreëerd om wakker te worden voor een nieuwe realiteit. Als ik mijn oordeel blijf plakken op wat z.g. negatief of positief is blijft er de scheiding, als mijn weerstand ertegen oplost ervaar ik Eenheid.

Ik hou me niet bezig met complot theorieën omdat die voor mij met de wereld te maken hebben, en niet tot de dimensie van de Aarde en het Veld behoren. Ik heb geen idee waarom er b.v. twee vliegtuigen in de Twin Towers zijn gevlogen, hoef ik ook niet te weten. Ik neem wel de veranderingen waar sinds 9/11 en voel compassie met de mensen die getroffen zijn en lijden. Macht (onmacht) is een gegeven in de wereld. Ik kan het alleen in mezelf oplossen door te resoneren met de Aarde en mij bewust te blijven van:

‘heb geen weerstand – het is wat het is,

stop met het ‘lezen’ of het invullen van andermans gedachten,

neem dingen niet persoonlijk,

trek geen conclusies,

vraag hulp als je dat nodig hebt.’

Natuurlijk zit ik ook af en toe op internet of in de boeken om aansluiting/herkenning te vinden met wat er in mezelf gebeurt en wat ik voel en ervaar. Soms vind ik inspiratie en herkenning, vaak is het informatie die van de wereld is en niet van de Aarde en/of het Veld.

Door dicht bij mezelf te blijven kan ik steeds meer blijven in de neutrale staat van Zijn: Het is wat het is. Het duurt zolang als het duurt. De omwenteling zal er komen, ik weet niet hoe en wanneer en dat is goed. Ik ga er niet over! Ik bemoei me er niet meer mee! (nou ja, soms ..…

.

De behoefte van het denkhoofd aan controle en willen weten is zo groot (daar ben ik expert in), intussen heb ik ook de ervaring dat het op die manier niet werkt. Wat voor mij wel werkt is zoveel mogelijk in verbinding blijven met de resonantie van de Aarde en daardoor met het Veld van Eenheid waardoor het dualiteitsdenken overgaat in Eenheids denken/voelen. (wel te langzaam naar mijn zin, maar ja, ook daar ga ik niet over

ALLES IS ER AL! Volgens mij hebben we nu de keuze om onze aandacht te richten op de patronen/denkvormen/machtstrillingen in de wereld of onze aandacht te richten op onszelf, ons eigen proces de Aarde en het Veld van Eenheid. We hebben lang aarding/houvast gezocht in informatie, meningen en regels van anderen en dus de wereld. Nu worden die illusies een voor een doorgeprikt. Geweldig! Wat een tijd!

NU dienen we onze fysieke verbinding met de Aarde te herstellen, onze werkelijke bestaansgrond, zodat we kunnen worden wie we ten diepste ZIJN. We zullen meer en meer onze eigen unieke waarheid gaan spreken en leven en we gaan komen tot echte samenwerking. Wordt het toch nog gezellig!

Ken je het verhaal van de twee vissen die elkaar tegenkomen in de oceaan? Zegt de ene vis tegen de andere vis: “ik heb gehoord dat er iets fantastisch bestaat en ze noemen het water. Ik vertrek en zal zoeken totdat ik het vind!” …

We zijn al in het Veld van Eenheid, alleen ons denkhoofd houdt ons onderweg en zoekende. Helemaal niks mis mee en het duurt zolang als het duurt.

Ver voorbij ideeën over kwaad en goed is er een Veld.

Daar zal ik je ontmoeten.
x

Rumi

 

 

Jenny Menheere-Komen

april 2011

10 gedachten over “Resonantie en ‘het Veld’..!

 1. En toch zoals het hierboven geschreven is, door m’n eigen bodem heen afdalen, er door heen, en dan een andere verbinding, meer geaardheid, zo kan ik het vandaag wel beleven, maar er zijn vele dagen dat ik “in de bonen bomen ben”, dan zit ik tussen hemel en aarde, daar vinden dan gevechten plaats tussen mijn verwarring, alleenheid en verlangen naar verbinding met andere verdwaasden die zich volwassenen noemen, kon ik ze maar duidelijk maken hoe graag ik ze zie, dat als ik ze tegen kom dat ik dan wel wil blijven, om te genieten van hoe zij zijn dan, in al hun persoonlijke eigen gemaakte gekte die dan ook mijn gekte wordt, en dat ik dat niet erg vind maar alleen de afgescheidenheid die draait me meenstens dwaas dol, hoe kunnen jullie zo wreed zijn voor jezelf denk ik dan, waarom wil je zelf niet weten hoe mooi je bent en hoe fijn het is om bij jou te mogen zijn, waarom moet dat altijd in een korte flits?

  Waarom mag dat nooit langer dan een momentje duren, waarom moet alles zo vluchtig afgeraffeld in een secondje op een achteraf middagje even in het achteloze voorbijgaan met de losse pols 2 minuutjes op z’n hoogst, waarom nemen we niet eens een volle dag de tijd voor elkaar, zou een hoop gemis en gesim en ellende schelen over een hele pms cyclus van een maand heen.

  Waarom nooit eens intense in elkaar opgaan als de kansen daar liggen, waarom altijd zo interessant doen over eeuwige projecten, opdrachten, toekomstige kontrakten en zieligheden uit het verleden waar ik nu ook weinig aan kan doen. Waarom altijd alles uit de weg gaan waar het werkelijk om draait in de kern, in de essentie wil je toch van iemand kunnen houden, toch? Waarom dan zo stoer doen en zo ‘professioneel’ afstandelijk en soms cynisch en soms wantrouwig en dan als de deuren wijd open staan gewoon weg lopen, verongelijkt, gewond uit het verleden, maar niet zien wie er Nu op de drempel staat, dat maakt het voor mij eenen Onbegrijpelijke Koninginnen Dag Vandaag, en neeh ik ga niet met mijn vlaggetje langs de kant van de weg staan,

  ik ga kijken en dan denken dit had toch gemakkelijk anders gekund? Waarom niet onze eigen Koninginnen kiezen? Of moeten die net zo gereserveerd discreet afstandelijk blijven als die landelijke royale door god uitverkorenen aangewezene, ik wijs er liever zelf 1 aan, liefst een paar meer, gewoon als reserve, voor als die Ene het weer eens laat afweten. Daar sta ik dan met mijn toetertje en slingers aan de kant, waar is Ze nou dan? Ze praat net als m’n vader, die moet ook nog zo veel projecten doen, ook als er koffietijd is, dan is hij er meestens ook niet, dat slijt er in die ‘professionele’ discrete werk houding, dan kun je alleen nog op kantoor iemand zijn, niet bij de keukentafel met een plak ontbijtkoek. Zucht ik wou dat Ze er vandaag was, een hele dag, en dan de rest van al die weken maanden kan ik daar heus wel mee voort.

  maar wat niet in het daglicht kan dat moet in een onderwereld, er zijn ook al betaalde verzorgers voor vrouwen, dat maakt me helemaal dol die gedachte, dat kan ik niet meer verwerken die gedachte, dat is voorbij wreedheid en hypocrisie heen, dat heeft niets met een moderne samenleving te maken, dat is erger dan de ergste satans kerk, maak me dan maar meteen mond dood, dat kan ik niet meer aan elkaar plakken, maar ik ben bang dat ik er niet ver van af zit, de realiteit, niet alleen voor ‘professionele’ mannen van vroeger zoals m’n pa, neeh nu doet Zij dat ook al? Ik word gek, oh nee dat was ik al..

  1. Ja john , die !!
   Dat clubje Duitsers dat zich op de troon geworsteld heeft met list , verraad , moord en bedrog . In dat gammele niet te onthouden , onuitspreekbare , lijkend op een onzin-mantra gezever dat ze het volkslied noemen wordt ook nogeens benabrukt dat ze van Duitse bloed zijn . Geen wonder dat Hitler ze de tijd en gelegenheid gaf om het land te verlaten voor hij binnenstormde , eigenlijk had Willemientje toen dus troonafstand genomen . Wij zouden tegen de muur gezet worden voor desertie maar die slangen werden 5 jaar later gewoon weer teruggeplaatst in hun nest .
   Over een paar dagen is het Pim Fortuyn zijn sterfdag .Ik kan me nog goed herinneren dat , toen de peilingen binnenkwamen en het er op leek dat hij weleens nr 1 zou kunnen worden , mr Kok in paniek zei dat dit ontoelaatbaar was en er actie ondernomen moest worden . Een paar dagen later had Pim een paar kogels te pakken van een veganistische dierenactivist , you tell me ?!!

  2. Best schrijver een lang verhaal .
   Mijn reactie zoals deze nu op komt, de eenheid is overal, kijk goed overal om heen, je kun het zien je kunt het horen en voelen.
   Ik wens je toe, de liefde die uit eenzaamheid en stilte voortkomen.

 2. Alleen mijn verstand kan mij van de aarde laten afdwalen, laten verdwalen in mijn eigen wereld. Ik ben niet mijn verstand, ik ben dat veld.
  Er kan van alles gebeuren in de wereld, in mijn imagination maar mijn diepere wezen zal het nooit kunnen raken. Imagination, de wereld, is de illusie die de mens in de ban houdt al duizenden jaren. Dat diepere wezen is één met alles, met alle vormen maar nog meer met de niet-vorm, die overal is, in en om elk ding.
  Die onbeschrijfelijke openheid, ruimte, stilte, liefde, dat is wat we zijn in essentie.

  We are One: http://www.youtube.com/watch?v=sYNsRdPditE

  1. Martijn , ik ben het in essentie volledig met je eens , altijd al geweest . Een vroegere reactie van mij kon makkelijk verkeerd geïnterpreteerd worden , ging meer over mijn eigen ervaringen eigenlijk .
   Als je dat nivo van eenheidsbewustzijn weet te bereiken is dat hartstikke mooi .
   Ik heb even de woorden en de energie niet om uit te wijden . Een andere keer dan maar .

   http://www.youtube.com/watch?v=4xjPODksI08&feature=related

  2. Cozmic, volgens mij heb jij veel meer in je mars dan ik weet, dat voelde ik al veel eerder. Het is iets wat niet in woorden is uit te leggen, één met alles, can you feel it?

 3. Jenny, wat een mooi schrijven, ik kan met je meevoelen wat het ongeduld aangaat, die eenheid zou ik ook wel willen, nu, binnen de kortste keren, maar daar ga ik ook niet over en toch ergens wel. Want we werken er immers allemaal aan mee? “Verbeter de wereld en begin bij jezelf” is nog steeds van toepassing, hoewel soms verkeerd begrepen misschien. Je eigen innerlijke duisternis oplossen, heeft C.G. Jung gezegd. Dit kan ik met hem eens zijn, want we zijn allemaal verbonden met alles wat er leeft, de mensheid en het levende Universum, en als we onze eigen kwalijke eigenschappen niet erkennen en oplossen, hoe zou dan het kwaad in de wereld op lossen?

 4. Jenny, wat een mooi schrijven, ik kan met je meevoelen wat het ongeduld aangaat, die eenheid zou ik ook wel willen, nu, binnen de kortste keren, maar daar ga ik ook niet over en toch ergens wel. Want we werken er immers allemaal aan mee? “Verbeter de wereld en begin bij jezelf” is nog steeds van toepassing, hoewel soms verkeerd begrepen misschien. Je eigen innerlijke duisternis oplossen, heeft C.G. Jung gezegd. Dit kan ik met hem eens zijn, want we zijn allemaal verbonden met alles wat er leeft, de mensheid en het levende Universum, en als we onze eigen kwalijke eigenschappen niet erkennen en oplossen, hoe zou dan het kwaad in de wereld op lossen?

  1. Alice, richt je niet op de kwalijke eigenschappen zou ik zeggen, geniet van je werkelijke zelf, daar waar goed en kwaad in elkaar oplossen. Shine, shine!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.