Advertentie

RIVM onderuit in rechtzaak tegen huisarts..!!


 

RIVM onderuit in rechtzaak tegen huisarts..!!

In de rechtzaak die door het RIVM was aangespannen tegen huisarts Hans van der Linde,

heeft het RIVM bakzeil gehaald..! 

 2012 WantToKnow.nl/.be

x

Huisarts Hans van der Linde kan weer een beetje lachen, eerst met de financiële steun die hij mocht krijgen voor de kosten van zijn rechtszaak, maar nu vooral toch natuurlijk door de morele steun van de rechterlijke uitspraak..!

 

Roel Coutinho. De wijsheid in pacht te hebben, dat lijkt zijn opdracht. Maar het komt er te vaak op neer, dat hij het ook niet schijnt te weten…! En er ook niet écht moeite voor lijkt te doen! Waarom? Dat wordt steeds meer de vraag..

In deze rechtzaak was het het RIVM dat vond dat Van der Linde ‘ongegrond en welbewust’ het vertrouwen van de bevolking in het Rijksinstituut zou schaden. Maar het is Van der Linde die al jaren kritiek heeft op de griepprik, nog ver voordat deze griepprik ook wetenschappelijk onderuit werd gehaald..

En ook voordat de Europese Raad voor de Geneeskunde de WHO een brevet van onvermogen had opgespeld in haar claim inzake de pandemie rondom de Mexicaanse griep. Geldklopperij, op schoot bij Big Pharma. Wereldburgers angst aanjagen en voor miljarden griepvaccins verkopen, dat is -kort door de bocht- de strekking van de claim van Van der Linde..

Want volgens huisarts Van der Linde is er geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van die jaarlijkse prik. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft nu dus de rechtszaak wegens smaad tegen huisarts Hans van der Linde verloren. De rechter stelt dat Van der Linde RIVM-directeur Coutinho ten onrechte in verband heeft gebracht met belangenverstrengeling, maar dat hij niet onrechtmatig heeft gehandeld.

In 2011 werd hij aangeklaagd wegens smaad door het RIVM. In diverse media beschuldigde Van der Linde het RIVM ervan de griepprik te promoten op oneigenlijke gronden: directeur Roel Coutinho zou volgens de huisarts financiële banden hebben met de fabrikanten van het griepvaccin. Van der Linde deed de uitspraak onder meer in Trouw, Radio-1-programma Avondspits en bij het tv-programma Moraalridders. Van der Linde strijdt al jaren tegen de griepprik. Hij vindt dus dat er regelrecht sprake is van belangenverstrengeling tussen RIVM- topman Coutinho en de farmaceutische industrie. Maar dát is volgens de rechtbank niet te bewijzen, maar de rechtbank vindt de uitlatingen van de arts niet strafbaar omdat ‘ze zijn gedaan in het publieke debat’..!

Kijk hier naar een discussie tussen Van der Linde en dhr. Ab Osterhaus, dierenarts en viroloog aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Tevens voorzitter van de internationale raad van virologen inzake griep, een club die wordt gesponsord door de grootste farmaceuten ter wereld.

x

 

24 gedachten over “RIVM onderuit in rechtzaak tegen huisarts..!!

  1. Wat moet je er ook op zeggen. Natuurlijk is het goed nieuws voor een huisarts die nadenkt over de gezondheid van zijn patiënten. Maar het blijft schandalig wat er nog steeds aan de hand is en maar door blijft gaan. Dat iemand zo door de mangel wordt gehaald terwijl hij enkel het beste voor heeft met zijn medemens. Dat is wat anders dan de wereldvernietigers die het op veel plaatsen voor het zeggen hebben.

 1. Maar die bewuste griepprik wordt ook dit jaar “gratis” (lees op kosten van de belastingbetaler) verstrekt voor een ieder die daarvoor volgens het RIVM in aanmerking komt. En dat zijn er steeds meer lijkt het wel. gewoon de leeftijd verlagen, wat extra risicogroepen creëren en kassa….weer ruim 56 miljoen over de balk gegooid. En wie staan er andere de andere kant van die balk, rarara. Eigenlijk is het zielig dat er mensen zijn die zich menen te moeten verrijken ten koste van anderen om op die manier hun ego op te poetsen.
  Waarom besteedt Tros radar daar geen uitzending aan: meneer R.C., u beweert dat die prik werkt en veilig is. heeft u daar bewijzen voor. Wij hebben namelijke bewijzen dat dat helemaal niet zo is. Vervolgens komt er een politiebusje en mag meneer mee naar het politie buro, want Tros heeft sinds kort de functie van uitvoerend orgaan in het verlengde van de rechtelijke macht.

  1. Ik val volgens de huisarts ook onder die risicogroep die elk jaar een oproep krijgt. Ik zelf ga al jaren niet meer voor die prik, omdat ik het onzin vind.

 2. De rechter stelt dat Van der Linde RIVM-directeur Coutinho ten onrechte in verband heeft gebracht met belangenverstrengeling, maar dat hij niet onrechtmatig heeft gehandeld.
  Is dit niet een beetje pappen en nat houden? wel toegeven dat er onrechtmatig is gehandeld maar wel dat de strekking van het verhaal niet juist is . Ik vind dit niet zuiver , en al helemaal geen winst dit is monddood maken ! Niet vanwege de inhoud van de boodschap wordt het RIVM in het ongelijk gesteld maar vanwege dat de boodschap in het publieke debat is geventileerd.
  Ik vind dit geen overwinning maar een schoffering van Van Der Linde! En een overwinning van het RIVM immers de boodschap klopt niet , dat is de strekking van het oordeel!

  1. Daar heb je gelijk in Marcel. Zo kan je het ook bekijken, maar een veroordeling konden ze iig niet hardmaken. Toch ben ik blij met Dhr. van der Linde, de eenzame roependen in de woestijn verdienen alle steun. (Belangenverstrengeling moet toch vrij eenvoudig te bewijzen zijn trouwens?)

  2. Jajaja Marcel. Maar het is imo wel degelijk een overwinning. Het RIVM was er toch op uit om vdL monddood te maken.. Nou dát is niet gelukt. Sterker nog, hij mag er dus gewoon mee doorgaan.
   Dat hij het allemaal niet onderbouwd heeft, wat hij beweert over Coutinho, is een ander verhaal, in dit verband!

   “Het RIVM en Roel Coutinho stelden dat uitlatingen die Van der Linde deed in het radioprogramma ‘Avondspits’ en het televisieprogramma ‘Moraalridders’ onjuist waren, schadelijk voor hun imago en onrechtmatig. De rechtbank stelt dat Van der Linde niet heeft kunnen onderbouwen dat er sprake is van belangenverstrengeling tussen Coutinho en de industrie en dat Van der Linde Coutinho daarmee onterecht in verband heeft gebracht. Van der Linde heeft ook erkend dat deze uitlating onjuist was.
   Toch stelt de rechtbank dat de uitlating niet onrechtmatig is ten opzichte van Coutinho. Volgens de rechtbank zijn de grenzen van de wijze waarop in een publiek debat kritiek mag worden verwoord ruimer als het gaat om de overheid en een bij die overheid werkzame persoon, dan als het een privépersoon betreft. Daarin laat de rechter ook meewegen dat Van der Linde tijdens het programma ‘Moraalridders’ afstand nam van de suggestie dat Coutinho niet integer zou zijn.”

  1. @ inke
   Het RIVM is in het gelijk gesteld ,niet Van Der Linde , die is met een kluif terug naar zijn mand gestuurd!
   En helaas de meeste mensen zien het als winst , gemiste kans meeste mensen!

  2. Nou ja, misschien kan Dhr vd Linde het omdraaien en het RIVM wegens smaad aan zijn adres aanklagen en eisen dat er een onderzoek naar de belangenverstrengeling van Coutinho komt. Wanneer het nog geen duidelijk uitgemaakte zaak is kan het vuurtje ook blijven smeulen. In dit geval wel een goede zaak,zo blijft de discussie gaande.

  3. Zou fantastisch zijn hem nu bij P&W te zien.. Maakt het verhaal tegen het RIVM alleen maar strakker. De onkreukbaarheid van het RIVM is over.. Er komen meuren uit de RIVM-schuur.. eh… Scheuren in de RIVM-muur!

 3. Hoera voor Hans van der Linden. De rechtbank heeft wel een dubbelzinnige uitspraak gedaan. Ik stel de Stichting voor om niet meteen het overgebleven geld weg te schenken of zo. De Staat kennende zal er nog wel iets achterna komen. We kennen genoeg zaken van mensen, die hun mond open deden, door diezelfde Staat achtervolgd werden, zo niet erger.

  Ik zal nooit meer het filmpje vergeten waarin Ab Osterhaus juichend de whiskeyfles aanboordde bij de bevestiging van het 1e officiële varkensgriepgeval. Wat was die man blij!

 4. Het is al eerder gezegd, een overwinning is geen overwinning, de staat of een multi-national kan iemand kapot procederen, gewoon iedere keer een nieuwe rechtzaak, kaalplukken totdat iemand helemaal kapot is. Zoals die Haagse apotheker die een goedkoop medicijn ontwierp voor een van zijn patienten, totdat Big Pharma het een pietsje veranderde en er patent op aanvroeg en de apotheker aanklaagde, apotheker in het gelijk gesteld, maar procederen tot geeft de enkeling (apotheker) op. De patient betaalt 50x, je leest het goed 50x meer voor hetzelfde medicijn.

 5. @ Hans van der Linden: wij hebben elkaar even gesproken voor de start van de rechtszaak, om hier via een TV-special aandacht aan te besteden. Dat leek jou toen ook een goed idee, alleen ivm de voorbereiding van de rechtszaak toen nog even afgewacht.

  Allereerst dus gefeliciteerd, het recht heeft ditmaal zege gevierd en terecht (velen hier op WTK weten dat ik heb aangetoond dat Coutinho zelf in feite op criminele wijze AIDS onderzoek heeft gedaan, waarvoor hij uiteindelijk dan ook de laan uit gestuurd werd-om later alsnog ‘beloond’ te worden met een directeur aanstelling bij het RIVM…)!

  Ten tweede wil ik je alsnog de kans geven om het een en ander alsnog uitgebreid in een TV-special te bespreken, om juist het belang van de transparantie te bevorderen (en uiteraard het recht van alle artsen om hun persoonlijke mening uit te mogen spreken)!

  Ik ben je nummer kwijt geraakt helaas, wil je me anders even mailen via mijn website (klik op mijn naam) om ene afspraak te maken voor de TV-opnames?

  Groeten John Consemulder

 6. gefeliciteerd, en er moeten meer mensen zo als u veel meer de publiciteit
  halen met hun kritische kijk op onze gezondheidszorg.het is pas het begin van een slecht bestel, (farmaceut is de maffia) en onwetende mensen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.