Advertentie

Alvleesklierkanker: ‘Kurkuma effectiever dan chemotherapie’..!


Kurkuma turmeric5
Kurkuma, geelwortel of tumeric. De heilzame werking is al eeuwen bekend…!

x

x

‘Kurkuma effectiever dan chemotherapie bij alvleesklierkanker’

2016 © WantToKnow.nl/be

x

oncoloog casper van eijk
Oncoloog Casper van Eijck

Een opvallend interview met professor doctor Casper van Eijck in de Volkskrant van 19 maart 2016. Hij is in Nederland de enige hoogleraar chirurgie met het aandachtsgebied pancreas of alvleesklierkanker. Een nogal opvallende uitspraak ook in dat interview: ‘Kurkuma of geelwortel is effectiever dan chemotherapie bij alvleesklierkanker’.. Kijk, een uitspraak waar de heren farmaceuten niet blij mee zullen zijn. De prijs van geelwortel ligt immers vele tienduizenden malen lager dan die van chemotherapie-gif.

Het is een boeiend interview van een groot man met leesbaar veel liefde voor zijn vak en zijn patiënten. Een feit is dat alvleesklierkanker, naast longkanker de tweede meest snel dodelijkste vorm van kanker dreigt te worden. Alvleesklierkanker is een agressieve vorm van kanker met een zeer snel destructief verlopend karakter. Slechts 10% van de patiënten met alvleesklierkanker is goed te genezen. Een team van deskundigen, onder leiding van Professor Casper van Eijck blijft hard werken voor meer resultaat.

Opmerkelijke uitspraken
Een boeiend interview met een aantal opmerkelijke uitspraken die wij jou niet willen onthouden. Het blijkt dat chemotherapie nauwelijks effect heeft op de pancreastumor. En toch wordt het gegeven…? Terwijl het nauwelijks effect heeft? Dan antwoordt Doctor van Eijck: “Zegt kurkuma je iets? Geelwortel! Bij alvleesklierkanker werkt kurkuma effectiever dan chemotherapie.”

En dan stelt Doctor van Eijck een eigen vraag: “Maar waarom geven wij niet die kurkuma maar wel chemo?” “Nou?” vraagt interviewster Antoinnette Scheulderman. En antwoordt Doctor van Eijck: “Vanwege de industrie natuurlijk! Ik heb met een inmiddels overleden patiënt literatuurstudie gedaan naar al gedocumenteerde alternatieven. En er is gewoon medische literatuur over de aangetoonde werking van kurkuma. Die informatie stuur ik nu ook door aan mijn patiënten. Je moet het wel elke dag door je eten doen. En dan werkt het net zo goed om de groei van kankercellen af te remmen als chemotherapie. Daarnaast zijn spruitjes een goed groente voor patiënten met alvleesklierkanker.”

En professor doctor Van Eijck is nog niet klaar met zijn verhaal naar de farmaceutische industrie.“Het laboratorium van een ziekenhuis heeft per jaar 1 tot 2 miljoen inkomsten nodig vanuit de farmaceutische industrie. Dat betekent dat je dingen moet testen waar je als dokter niets aan hebt en je patiënten ook niet. We doen het toch, om de boel draaiende te houden en ook nog wat eigen ideeën te kunnen onderzoeken. Maar in mijn optiek is dat ongezond”

En een eindje verder in het interview: “Je mag best weten dat ik heel terughoudend ben in het adviseren van chemotherapie”. Het hele interview is zeer de moeite waard om te lezen. De opvallende uitspraken van professor Casper van Eijck zijn een overweging waard. Bijzonder is dat hij durft uit te spreken wat steeds door collega artsen ook wordt bevestigd. Kiezen voor datgene waar je het beste gevoel bij hebt. Zoek, weet en vindt heilzame alternatieven, het liefst in samenspraak met je behandelend arts, homeopaat of natuurgeneeskundige.

Het hele artikel kun je lezen in de Volkskrant HIER

Twee andere artikelen die we je in dit verband graag aanreiken (klik voor lead naar artikel):

chemo kanker wanttoknow

 

homeopathie kanker wanttoknow

16 gedachten over “Alvleesklierkanker: ‘Kurkuma effectiever dan chemotherapie’..!

 1. Goeden morgen Hr.van Eijck.

  Ik wil u vragen hoe kom ik aan Kurkuma of Geelwortel aangezien mijn alvleesklier bijna niet meer werkt. Ik moet dagelijks 6 pillen Pancreatine
  slikken en 3x per dag spuiten en nog is mijn suiker soms erg laag.
  Mijn vraag is dan ook is dit medicijn alleen verkrijgbaar op recept of op dokters advies.
  Met vriendelijke Groet,J.F. Fieret de Jong

  1. Kurkuma kun je gewoon vinden in het kruidenschap van de supermarkt.het ziet er uit als kerrie.
   natuurlijk ook biologische bij de natuurvoedingswinkels.

  2. Hallo Ankie,

   Kurkuma koop je gewoon bij de supermarkt! Ja echt!
   Het staat in het specerijen schap. Kurkuma wordt veel in de Oosterse keuken gebruikt. Het is een onderdeel van kerrie en geeft dit mengsel zijn gele kleur.Ik gebruik het zelf veel, beetje door de rijst, in de groentes, beetje kerrie op het vlees etc.
   Zo simpel kan het zijn….
   Verder heeft kurkuma nog veel meer hele goede eigenschappen voor je gezondheid. Zoek het maar eens op Google.
   Hier alvast een paar links:
   http://theoptimist.nl/levenskrachtige-kruiden/, of http://www.theoptimist.nl/functionele_smaakmakers_negen_ziektebestrijders_in_je_kruidenrek/, of
   http://walrabenstein.nl/kurkuma-het-10e-geheim-voor-lang-en-gezond-leven/

   Succes ermee en ik wens je van harte beterschap.
   Groetjes
   Elisabeth

  3. Beste Annkie
   Curcumine van Vitals, beste opneembare vorm in capsule, 65 x betere opnamne dan alle andere curcuma producten en goed wetenschappelijk onderbouw!
   Succes

  4. Ik gebruik kurkuma capsules in combinatie met visolie capsules 2x daags 1caps. van ieder.

 2. Bestellen bij I herb in de VS en op laten sturen via DHL. Betaalbaar snel en er is geen beter supplementen bedrijf te vinden.
  Zoeken naar Starwest Botanicals, turmeric is de naam die vaak gebruikt wordt voor Kurkuma. Komt in zakken van 500 gram en is organisch. Je hebt wel een creditcard nodig. Niet de kurkuma uit de supermarkt kopen.
  Met vr.gr.

  1. Bijvoorbeeld te bestellen:
   https://www.pit-pit.com/kurkuma-bio.html

   Doe twee theelepels door een roerbak groente heen per dag en je hebt al genoeg. Ook kun je het gebruiken in combinatie met verse gember en er thee van maken (voor de smaak evt. met wat natuur honing).

   Verwacht geen wonderen van voeding op korte termijn!
   Het is veelal preventief te gebruiken, niet correctief.

  2. Ook in Turkse en Wereldwinkels tref je deze (en andere goede) kruiden aan voor gebruik in je dagelijkse voedingspatroon.

 3. In alle goede Curry kruiden zit Korkuma, in elke voedsel winkel vind je Kurkuma op de kruiden afdeling, bij regelmatig gebruik helpt het “zegt men” tegen om Altzenheimer te voorkomen, in India komt Altzenheimer weinig voor, maar een feit is de meeste sterven jong, ongelukkig genoeg nog steeds, fijne mensen fijn land, het mooiste is dat Jezus er begraven ligt, heb aan zijn eenvoudige tombe gestaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.