Advertentie

De Ongekende Realiteit.


Yatri Kramp is 51 jaar en heeft vele jaren mensen begeleid, zowel individueel als in groepen. Op zijn levenspad heeft hij 12 jaar in de psychiatrie gewerkt, 6 jaar in de verslavingszorg en is daarna 10 jaar in de jeugdhulpverlening als ambulant gezinsmedewerker werkzaam geweest.

Hij heeft het zg. ‘Inca Medicijnwiel’ doorlopen, het helende pad dat de sjamaan; in 2007 samengeleefd met indianen en sjamanen in het tropische regenwoud van het Amazone  gebied in Ecuador. En in 2008 trok hij in Peru met Q’eros sjamanen door de heilige bergen van het Andesgebergte.

In de jaren daarna volgden reizen naar Mexico, Guatemala, Honduras en Belize en liep hij de 230 km lange ‘Ierse Sterrenweg’ van Newgrange tot Croagh Patrick, de adelaarspiek aan de Ierse westkust. Op dit moment begeleidt Yatri met hart en ziel mensen op hun fysieke, emotionele, mentale en spirituele pad.

‘Yatri’ is een Sanskriet woord dat zowel ‘reiziger’ als ‘pelgrimstocht’ betekent. Reiziger, de eeuwig onderweg zijnde mens op zoek naar de waarheid. Een pelgrim, aangetrokken door sacrale plaatsen, in de wereld in in zichzelf. Op een pelgrimstocht is het pad even belangrijk als de bestemming. Het pad van Yatri is geïnspireerd door de Inca, de Maya, de Egyptische en de Westerse traditie.

* * *

x

De Ongekende Realiteit..

© Yatri Kramp – mei 2011

x

Yatri Kramp..

Op het moment dat ik dit schrijf, zijn we nog maar nauwelijks een jaar verwijderd van 2012. Een overgrote meerderheid van de mensen heeft de laatste jaren al eens over deze datum gehoord. Het is een mystieke datum die eigenlijk al eeuwen bekend is maar nu in het heden voor veel beroering zorgt.

Volgens alle oude natuurvolkeren zoals de Inca’s, Maya’s, Egyptenaren, Kelten, Hopi, Aboriginals, Maori enz. is deze datum het begin van een mondiale transformatie van bewustzijn. Beroemde zieners en channels hebben deze tijd én de datum van 21 december 2012 accuraat beschreven in hun profetieën en teksten. Verlichte wetenschappers en filosofen hebben gewezen op de connectie van deze tijd met vele astrologische gebeurtenissen en wetenschappelijke ontdekkingen. Ook in de oude geschriften zoals onder andere de Indische Veda’s, de Bijbel en de Koran vinden we verwijzingen naar een nieuw gouden tijdperk.

In deze tijd iets schrijven over spiritualiteit betekent dat je ook niet voorbij kunt gaan aan de verhalen rond 2012. Als er op dit moment iets in de media verschijnt over dit onderwerp, dan gaat het meestal over rampen en het einde van de wereld.

Spirituele sites melden echter heel iets anders. 2012 is het jaar waarin de jaartelling van de Maya’s afloopt. Dat is een redelijk ingewikkeld maar ook interessant verhaal, waarover op internet alles te vinden is. Essentie is echter dat we met onze wereld naar het einde van de derde dimensie gaan, op weg naar de vijfde dimensie. Daarmee maken we een bewustzijnssprong en ruilen de dualiteit in tegen de eenheid met het universele bewustzijn. Tevens vindt er een ontwikkeling plaats van rationeel naar intuïtief handelen.

We zullen het er allemaal over eens zijn dat er dingen in de wereld gebeuren die verdriet en groot lijden veroorzaken. Iedereen kent wel de verhalen over crisis, oorlog en milieurampen waar kranten en televisie ons dagelijks mee confronteren.

Het is een culminatie van een wereld naar eigen vernietiging toe, het resultaat van ons collectieve wereldwijde bewustzijn, wat je niet anders dan als primitief of onbeschaafd kunt omschrijven. De mens stapelt crisis op crisis en is niet in staat de escalatie werkelijk te stoppen. En dat komt omdat de mens bezweert, repareert en corrigeert met de gereedschappen, middelen en methoden uit het verleden: macht, geld, oorlog en onderdrukking.

Is dit waar de mens voor wilt staan? Is dit wie en wat de mens werkelijk is? Is dit het hoogste idee dat de mens over zichzelf kan hebben? Welk deel van zichzelf wenst de mens te ervaren in het licht van deze beproevingen? Immers alles gebeurt slechts om, vanuit de relatie die de mens met zijn omgeving heeft, te ervaren wie en wat de mens is. Heeft de mensheid deze zeer indringende ervaring nodig om uiteindelijk in te zien dat er een andere weg is, die totaal andere gereedschappen hanteert?

In het hart van ieder mens is er slechts de wens naar vrede, vreugde en liefde. En als collectief is dat niet anders, omdat in zijn diepste wezen de mens in denken en motivatie identiek is aan zijn naaste. Gelukkig biedt de spiritualiteit de gereedschappen die nodig zijn om dit doel te bereiken. Daartoe zullen we macht, geld, oorlog en onderdrukking moeten afzweren en vervangen door liefde, gelijkheid en respect voor iedereen. We zullen de dualiteit moeten verlaten en dat kan door ons bewustzijn te verhogen naar de vijfde dimensie. Een trend die steeds duidelijker zichtbaar wordt. Een golf van bewustzijnswording gaat door onze maatschappij, wat tot uiting komt in het massaal niet meer accepteren van allerlei uitwassen. Ook is er een groeiende aandacht voor spiritualiteit. Het is steeds meer een collectieve wens om de ware zin van dit leven beter te begrijpen en te ervaren.

2012
Wij bevinden ons eigenlijk al geruime tijd in de overgangsfase van 2012. Hier zijn de meeste van ons echter nog nauwelijks van bewust. We leven wat bewuster en worden langzaam wakker. Er wordt zelfs gezegd dat we al in de vijfde dimensie zouden leven. We ervaren dit echter nog niet omdat we nog heel veel bekijken vanuit onze oude en bekende patronen van de derde dimensie.

Dit alles is de ontwikkeling die ons op weg brengt naar 2012, naar een verruiming van ons bewustzijn, naar een verlichte samenleving. Het is een logische en noodzakelijke ontwikkeling die onze ondergang voorkomt en ons brengt naar een levenswijze die werkt voor iedereen en waarbij iedereen op deze wereld gelijke kansen heeft. Vanuit ons innerlijke weten zijn we ons ervan bewust dat we deze weg gaan door te leven vanuit het NU, want daarin krijgt je bewustzijn de beoogde verruiming. En de manier om er te komen is door er te ZIJN.

Op het moment dat ik dit schrijf, 1 mei 2011 is er een planetaire uitlijning met 6 planeten. Dit is een goed voorbeeld van nu over één van de voorspellingen van deze tijd. Mercurius, Venus, Mars en Jupiter zijn dan met het blote oog zichtbaar en wanneer je over een telescoop beschikt kun je ook Uranus en Neptunus zien. De planeten die met het blote oog te zien zijn zullen de eerste helft van de maand mei nog uitgelijnd zijn. Venus is als altijd de meest heldere en duidelijkst zichtbare van alle planeten. Vanaf Venus kun je gemakkelijk de andere planeten vinden. Jupiter bevindt zich ongeveer halverwege de opkomende Zon en Venus. Mars zal dan een klein puntje boven Jupiter zijn en Mercurius een ander klein lichtpuntje halverwege Jupiter en Venus. De Maan bevond zich deze ochtend precies boven Jupiter en Mars.

Hierlangs heeft geowetenschapper dr. Mensur Omerbashich empirisch bewijs geleverd voor het feit dat zware aardbevingen op de aarde worden veroorzaakt door de astronomische samenstand van onze planeet met andere hemellichamen. Aangezien de komeet Elenin op grote afstand de krachtige aardbevingen in China (2008), Chili (2010) en Japan (2011) veroorzaakte, voorspelt dat niet veel goeds als de komeet eind september 2011 de aarde zeer dicht genaderd zal zijn.

De cover van het nieuwe boek van Yatri Kramp: 'De ongekende realiteit'

Vandaag de dag zullen er wel bijna dagelijks zaken zijn die deze bijzondere tijd markeren. Je kunt dit gemakkelijk bijhouden via sites zoals wanttoknow.nl. Het is al jaren mijn passie om mijn medemens van deze bijzondere tijd op de hoogte te brengen. Ik heb dat eerst gedaan door het organiseren van een spiritueel festival, hierna door het organiseren van lezingen en nu door het schrijven van de boeken ‘De Ongekende Realiteit’.

Ik zie de huidige tijd met zijn economische crisis, de volksopstand in het Midden-Oosten en alle aardbevingen als de barensweeën die aan mijn boeken vooraf gingen. De boeken zijn op 9 maart 2011 uitgekomen omdat dit ook de datum is van het begin van de laatste bewustzijnsgolf.

Boek I: ‘Pelgrimstocht naar de zetel van de ziel.’ Het eerste deel van dit boek gaat o.a. over de ziel, het bewustzijn, de verschillende vormen van energie, chakra’s en verschillende methoden om het innerlijk bewustzijn te helen en verhogen. Het tweede deel is autobiografisch getint en gaat over de innerlijke paden die ik zelf heb bewandeld.

Boek II: ‘Geboorte van de laatste Bewustzijnsgolf’. Oktober 2010 was een bijzondere maand voor mij waarin een hoop onverwachte zaken op mijn pad kwamen. Het internet nam hier een belangrijke plaats in. Het boek bevat een verzameling actualiteiten over uiteenlopende onderwerpen, zoals graancirkels, de geneeskracht van water, een bijna-dood ervaring, geneeskrachtige kruiden, het celibaat én mijn stokpaardje: de Mayakalender en de negende en laatste bewustzijnsgolf.

Boek III: ’21 December’ beschrijft alle wetenswaardigheden, bekend en onbekend, over 21 december en laat zien hoe binnen de verschillende culturen naar de natuur werd geleefd en hoe de seizoenen bepalend waren (en nog steeds zijn) voor activiteit en handeling.

Als coach van mensen op hun fysieke, emotionele, mentale en spirituele pad hoop ik via mijn boeken de mensen te prikkelen om op zoek te gaan naar hun eigen weg en waarheid. “Deze onstuimige tijden bieden ons de kans het beste uit onszelf naar boven te halen. Mensen hebben informatie en inspiratie nodig om dat te gaan zien en ervaren.”

Yatri Kramp, mei 2011

De boeken kun je bestellen via Yatri’s eigen website: Indiansummer.nu

12 gedachten over “De Ongekende Realiteit.

 1. heel mooi onder werp ,,,wat ik niet begrijp hij is al jong op reis gegaan en nu vraag ik me af ,hoe heeft hij dit kunnen betalen ,,had het vroeger ook willen doen maar geld ontbrak ,, nu ik oud ben is de kans verkeken ,,, lees veel over het onderwerp ,,en begrijp omdat we zelfstandiger gaan denken en niet alles slikken ,dat dat ook wel eens die chaos kan veroorzaken ..
  Hoop echt voor de volgende generatie dat ze in rustiger vaarwater komen
  en meer begrip en liefde voor elkaar hebben .

  1. Yatri is inmiddels (alleenstaande) vader van 2 zonen. Alleen de wereld rond is dus even niet ‘Im Frage’..

  2. Hoi Hannie (een jonge vrouw van geest waar de wereld aan haar voeten ligt),

   Je schrijft dat je oud bent en je kansen zijn verkeken. Ieder creëert zijn eigen werkelijkheid. Je zou ook kunnen zeggen dat je nu de leeftijd hebt om al je wensen in vervulling te laten gaan. Het leven is een en al overvloed.
   De reizen in het artikel vermeld zijn vanaf 2007 gemaakt en ik had er niet altijd het geld voor. Het is maar waar je in gelooft of wilt geloven. Ik doe vandaag de dag hoofdzakelijk alleen nog maar waar ik zin in heb. En ik heb er zin in.

   In Licht en Liefde, Yatri

  3. Hannie. Nooit eerder werden meer kansen op verkenning geboden als nu. Je hoeft er zelfs niet eens voor uit je zetel te komen. Wat dat betreft is het Internet een waar wonder. Je kan reizen zoveel als je wilt, zonder moe te worden, of last van hitte of kou te krijgen. Geen blaren op je voeten, geen verstuikte enkels, pijnlijke schouders onder je rugzak. Met enkele muisklikken ga je waar je heen wilt. Je hebt een quasi bibliotheek van Alexandrië tot je beschikking om uit te pluizen, want elk verhaal of elke getuigenis brengt je weer naar andere bronnen. Om verder de waarheid in te reizen.
   Je hoeft je niets te beklagen, Hannie. Anderen zijn nu je ogen, oren, voeten.
   Lees, kijk, verbeeld je… Geniet ! Het is je gegund.

 2. Op dit moment lees ik het boek: 2012, Het einde van de gestolen tijd, geschreven door Peter Toonen.
  Het verhaal van de Maya’s, de bewaarders van de Universele Tijd.
  Het blijkt een beschaving van plus-minus 1300 jaar lang en toch telt ze niet mee in onze geschiedenis, dit vind ik onbegrijpelijk, maar op dit gebied is er zo veel wat niet te vatten is, vanmorgen maakt ik dit gedicht, ik kan het zo het best tot uiting brengen:

  Zijn we vrije mensen?
  Als we slaven zijn van de tijd
  slaven van machines
  hen de baas over ons laten spelen
  wat is dan die vrijheid?

  Kiezen we hiervoor?
  Schenkt dit ons echte vreugde?
  Overheerst worden door dode dingen
  maakt dat ons levend?
  dan zijn we hun dienaar
  en we willen niet onderdanig zijn.

  Het wordt TIJD dat we
  ingaan zien dat de voltallige
  machinerie ons onderdrukt.
  Ons tot afhankelijk mensen maakt
  Wat voor wereld maken wij
  als we ons laten regeren
  door dode apparaten.

  Kijk naar de Maya volkeren
  ze waren hun TIJD ver vooruit
  omdat ze TIJD in hun voordeel gebruikten
  Dit noem ik een ECHTE BESCHAVING
  Zij wisten hiermee om te gaan.

  Vrij en onafhankelijk.
  Samenwerken, ook met de Natuur
  Omdat zij wisten in hun hart
  wij zijn samen op weg.
  De Aarde en zijn bewoners.

  Waarom kunnen we hier geen voorbeeld aan nemen?
  Zien we zo’n BESCHAVING als primitief?
  Wie is er dan eigenlijk dom, of
  zijn we nog steeds liefdeloos en onwetend.
  HOOG TIJD om het tij te keren
  zodat de Aarde en zijn mensen
  in EIGEN TIJD in Liefde kunnen Leven.

  Groetjes Aly

  1. Je stelt de juiste vragen Aly. En als we de juiste vragen stellen komen we als vanzelf in de richting waar we heen moeten. Daar gaat het volgens mij juist om. Om de juiste vragen. Als men vraagt om meer geld, meer tijd, meer luxe en de vervulling daarvan ook nog eens bij anderen legt, dan stelt men niet de juiste vragen en volgen er ook geen goede antwoorden.
   Je kunt mensen veel uit proberen te leggen maar als ze er zelf niet naar hebben gevraagd zegt het antwoord ze niks.
   Overigens een mooi gedicht dat precies verwoord wat er zou moeten veranderen.

 3. Dank je wel Yatri voor je lieve woorden ,,vroeger las ik al Krisnamurti en ging
  ook naar geestelijk reveil in Krasnapolski [adam] en vond hem geweldig ,zo ben ik altijd bezig geweest ,en heb altijd het gevoel gehad dat er veel meer is dan wij denken en geloven ,,maar de laatste 12 jaar is mijn lichaam zo \benauwd en veel pijn dat ik uit de koers ben geraakt ,,maar de doktoren helpen me niet ,zit tussen de oren en neem maar paracetemol..ofje geschift ben , zo dat ik veel jaren verloren ben en niet meer alleen naarbuiten ga.
  Je bent dus een gelukkig mens dat je zo ver bent gekomen ,,lieve groet Hannie.

  @ Alice vind je gedicht prachtig ,het sluit aan bij wat ik aldoor denk ,
  weet je je kunt er zo moeilyk over praten met anderen ,,blij dat jij dit nu zo schrijft ,,lieve groet Hannie. 79 jaar en had zo veel nog willen doen .dag

  1. Lieve Hannie, ik voel met je mee, op die manier in het leven staan en dan zo eindigen, hoewel 79 is slechts een getal, geef je positieve gedachten voorrang Hannie, je creëert nog steeds mee, daardoor kan je nog steeds veel doen. Jouw ziel/bewustzijn is toch waar het om draait? Fijn dat mijn gedicht je raakte, liefs Alice

 4. Die komeet Elenin en zijn vriendjes Honda en Levy, zou ik maar eens goed in de gaten gaan houden als ik jullie was. Zelfs de Hopi indianen hebben een profetie die wel eens werkelijkheid zou kunnen worden dit jaar…

  http://www.youtube.com/watch?v=dirk8yFi6kM&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=5yhDHuI6QB4

  Zoek vooral eens verder op Elenin, een pas in december 2010 ontdekte comeet.

  Die drie donkere dagen kunnen trouwens wel eens door Elenin veroorzaakt worden.
  Interessant en actueel… een artikel waard volgens mij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.