Advertentie

Het ‘Trump-fenomeen’..


x

x

Het ‘Trump-fenomeen’..

2019 © Janneke Monshouwer | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Oud NOS-medewerkster Janneke Monshouwer, auteur van dit artikel

De figuur Donald Trump als president is voor mij zo’n nieuw fenomeen, dat ik -voor zover mogelijk- op onderzoek ging naar zijn achtergrond, karakter, intenties en netwerk. Hij is namelijk zó heel anders en straalt een andere energie uit dan zijn voorgangers, die ik in mijn leven meemaakte; de presidenten Lyndon Johnson, Richard Nixon, Gerald Ford/Nelson Rockefeller, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush en Barack Obama. Bij de begrafenis van George H.W. Bush waren de verschillen in uitstraling echter duidelijk waarneembaar. 

Aan de hand van het ‘Trump-fenomeen’ en mijn zoektocht naar ‘wat is er aan de hand in de wereld’ kreeg ik steeds meer bevestiging van mijn vermoedens dat het niet gaat om een Amerikaans imperium, zoals veel mensen denken waar de VS mee bezig is/was, maar dat Amerikanen ‘moeten’ uitvoeren wat machten en krachten in Groot Brittannië (City of London) ze voorschrijven.

Een beeld’ van en uit de London City, het gecamoufleerde bolwerk van het financieel Rothschild-Zionistische wereld-imperium..

In het onderzoek voor het boek Trump, Grondwet & Wereld werd steeds duidelijker dat de Britten (elite, cabal, groot aandeelhouders van de grote banken) achter de knoppen zitten van de wereldpolitiek met hun imperialistische ‘verdeel-en-heers’-strategieën, en dat de VS eigenlijk een soort ‘kolonie’ van hen is. Uit die Britse koker komt de anti-Poetin-ophitserij, de anti-Xi Jinping-beweging, de anti-India (Modi)-berichten en de anti-Trump-beweging. Trump die vriendschap met hen wil.

Daarbij wil Trump de VS soeverein maken, vrij van overheersing van de Britten, en geen uitvoerder meer zijn van de Britse globalisatie-politiek: die streeft naar de Nieuwe Wereld Orde en een wereldregering, en die daarvoor o.a. de instituten oprichtten: Verenigde Naties met alle onder-verenigingen en de NAVO. Trump noemt het zich losmaken van andere machten: America First. Deze America First-beweging is in 2002 ontstaan als politieke partij, een jaar na 9/11. In wikipedia staat:

‘De America First Partij is zeer tegen de ‘New World Order (HIER) en wereldregering, omdat ze geloven dat dit niet is volgens de Amerikaanse grondwet (van de ‘Founding Fathers’ 1788) en zal uitmonden in het tot slaaf maken van alle mensen behalve de elite”. (HIER)

Toen ik de website van America First las raakte ik steeds meer verrast en verbaasd. Op deze website staat o,a, (vertaald):

“Iedere alliantie, verdrag of overeenkomst die dit land verplicht om deel te nemen aan buitenlandse conflicten verwerpt onze Grondwet (Constitution) en onafhankelijkheid en is daarom illegaal. De Grondwet van de VS delegeert de autoriteit en verantwoordelijkheid voor defensie en het algemeen welzijn van de VS aan het Congres (volksvertegenwoordiging) – niet de president. Alleen het Congres, niet de president, de Verenigde Naties, de NAVO of enige andere organisatie kan legers van de VS verplichten om deel te nemen aan een gewapend conflict of oorlog: alleen met een oorlogsverklaring.

Alle veiligheidsafspraken (geheime dienst afspraken) met andere landen (zoals bijv. met de Britten) moeten eerst zijn voorgelegd aan het Amerikaanse Congres om na te gaan of ze (nog) de beste belangen dienen van dit land en de bevolking. Volgens de Grondwet is de Amerikaanse regering niet gemachtigd om politie te ‘spelen’ over de wereld of het beschermen van andere landen. 

De Constitution staat niet toe dat Amerikaanse gewapende troepen ooit onder commando staan van buitenstaanders, iets wat normaal is geworden onder de Verenigde Naties (‘Vredes’ corps, blauwhelmen) en onder de NAVO. (Momenteel staan de meeste Amerikaanse troepen in andere landen onder commando van deze buitenstaanders.)

De Grondwet eist dat de President van de VS hoofdcommandant is van alle Amerikaanse militairen en staat niet toe dat de president het hoofdcommando overdraagt (delegeert) aan enig andere binnenlandse of buitenlandse persoon of instantie, zoals gebeurd is met de NAVO en de Verenigde Naties. Vanwege verdragen met beide: de NAVO en VN eisen deze instanties de macht op om Amerikaanse gewapende troepen onder hun commando in te zetten in een oorlog of gewapend conflict, zonder dat het Congres een oorlogsverklaring heeft afgegeven. Dit is tegen de Amerikaanse Grondwet.  

Omdat de NAVO sinds het omvallen van de Sovjet Unie niet meer tot doel heeft om de VS te verdedigen, is het tijd dat we ons terugtrekken uit de NAVO en het Europa toestaan om zichzelf te beschermen. (De VS hoeft Europa dus ook niet meer te beschermen).’

En dan nog:

De VS moet zich onmiddellijk terugtrekken uit de Verenigde Naties en eisen dat het VN hoofdkantoor (in New York) uit de VS verhuist naar elders. De Amerikaanse deelname als lidstaat in deze organisatie was nooit volgens de Grondwet en plaatst de soevereiniteit van de VS in een bijzonder levensgevaarlijke situatie.

De VS moet zich ook direct terugtrekken uit alle internationale monetaire en financiële instituten als het International Monetary Fund (IMF), Wereldbank, Wereld Handels Organisatie, NAFTA, GATT, enz. Deze instituten These institutions violate the meaning en intentie van onze Grondwet. 

Bronnen: HIER en HIER (pdf))

Nu heeft Trump, voor zover ik weet, niet gezegd dat hij namens de ‘America First’ Partij president is geworden. Maar hij heeft in zijn campagnes wel steeds het motto van zijn beleid groot in beeld gebracht: ‘America First’… Of het hem nu wel of niet gaat lukken, dat laat ik in het midden. Wat ik blijf zeggen: als je je erin verdiept, in zijn intenties, zoals ik deed, dan geeft dat veel inzicht in hoeverre de VS, en wij in Europa net zo, ‘vast geklemd zitten’ in systemen en netwerken van andere instituties, waar we niet of moeilijk onderuit kunnen … zoals ook de NAVO en de Verenigde Naties en alle ‘afspraken’ (verordeningen) waar lidstaten veel geld voor betalen: militair, klimaat, 5G, Marrakesh pact… enz. enz. Zijn wij daardoor in een democratie terechtgekomen????

Waar zijn we mee bezig?
Waar veel ophef over is: Trump wil een muur aan de grens bij Mexico omdat de VS inderdaad grenzen dient te stellen na vele regimes die handel in mensen (kinderen) en drugs daar toelieten (en erger). In dit geval lijkt mij een muur, voor zolang het nodig is, genezend, om eerst weer te beseffen, als land (net als bij personen): Wie ben ik, wat kan ik/wat is mijn kracht/talent en wat wil ik? Als er te lang over je grenzen is gelopen, dan moet je eerst ‘terug naar jezelf’, alleen al voor je gezondheid.

Daarbij komt dat illegale immigratie ongrondwettelijk is. (Dat is bij ons toch ook?) Trump wil graag dat de VS als soevereine natie samenwerkt met Rusland, China en India en andere soevereine landen als evenwaardige en bevriende naties. Dat is heel andere koek dan wij horen in de mainstream media. Wij horen alleen berichten over competitie: als we niet oppassen dat andere landen ons de pas afsnijden… de wet van de sterkste… (Darwin). Maar zo’n manier van denken is ons opgedrongen, dat dienen we te beseffen. Het gaat er niet om dat de sterkste de baas moet zijn. Menselijkheid is: geen competitie, maar gelijkwaardigheid en samenwerking, vooral nu in de periode richting het Aquarius tijdperk.

Het was een hele uitzoekerij voor mij om helder te krijgen wat de intenties zijn van Donald J. Trump. Maar na het bekijken en beluisteren van veel van zijn speeches in campagnes en interviews kreeg ik toch een en ander op een rijtje. Of het Trump zal lukken is een tweede. Maar wat het ‘Trump-fenomeen’ op zich al bij mij en vele anderen teweeg bracht is ongelofelijk: een veel dieper inzicht in krachten die er spelen in de geopolitiek en plannen van de ‘Deep State’.

De hoofd-intentie van Donald J. Trump is: Internationale Vrede en Samenwerking op basis van gelijkwaardigheid en soevereiniteit van landen (geen Brits/Amerikaanse dominantie meer), dit wil hij bereiken middels o.a.:

 • America First, incl. Amerikaanse bedrijven + banen terug naar VS
 • Herzien beleid Federal Reserve Systeem
 • Herpakken soevereine rechten van de VS
 • Herzien geheime diensten en juridische macht: corrupte afdelingen weg 
 • Herzien immigratie en grenzen stellen
 • Herzien onderwijs, stoppen ‘Corporate Onderwijs’ ‘Common Core’
 • Stoppen met politiek van winst en speciale belangen
 • Herzien buitenlandpolitiek, stop regime changes in andere landen
 • Herzien Israël en Midden Oosten politiek 
 • Stoppen mensenhandel, pedofilie en kinderhandel 
 • Onafhankelijk onderzoek naar 9/11
 • Aanpakken elite en media (Trump twittert om onafhankelijk te zijn)
 • Herzien Klimaat-afspraken
 • Herzien Internationale Handelsafspraken: terugtrekken uit TTIP/CETA
 • Herzien Iran ‘nucleaire’ deal 
 • Herzien deelname aan Verenigde Naties en programma’s van de VN
 • Herzien deelname aan NAVO
 • Obamacare wordt universele gezondheidszorg 
 • Herzien vaccinaties
 • Samenwerken met Rusland en China & Nieuwe Zijderoute en ‘Goud gedekt geld’.

Soeverein worden is de moeilijkste zaak. De overheering van de Britse elite is groot.  Zo’n overheersing ontstond door o.a. leningen van centrale banken, die in werkelijkheid private banken zijn, in het geval van de VS: de FED). Het moet toch wel erg belangrijk zijn, waar Trump naar toe werkt, want anders zou hij toch niet zoveel tegenwerking hebben? Plus het feit dat bij steeds meer mensen de ogen open gaan voor wat er werkelijk aan de hand is.

In het boek over Trump gaf ik voorbeelden hoe de Britse geheime dienst samenwerkte met de Amerikaanse Geheime dienst en de Amerikaanse Democratische Partij om Trump in de verkiezingen tegen te werken en ook daarna. Bijvoorbeeld de verhalen over Trump in een Russisch hotel met twee prostituees was een volledig uit de Britse duim gezogen verhaal. Maar alle mainstream media namen dit alles gretig op… en later is nooit iets gerectificeerd… dus al die valse berichtgeving blijft hangen als hersenspinsels in de hoofden van trouwe lezers en kijkers.

Bevrijd je maar eens van overheersers… dan proberen die overheersers eerst een nog sterkere greep op je te krijgen. En dat zie je nu in de VS steeds meer gebeuren (en ook in Europa zoals bij de ‘gele hesjes’ en politieke partijen die ook weer soevereiniteit nastreven (helaas worden ze nog steeds minachtend ‘populisten’ genoemd).

Wat Trump betreft: Eerst meldde hij dat hij de Amerikaanse militairen die nog in Syrië zitten, terug naar huis zal halen. Maar daarop kwam veel tegenstand, o.a. van ‘bondgenoot’-landen als Frankrijk. Emanuelle Macron die zei: ‘Dan laat Trump de Britten en de Fransen daar alleen achter, want die zitten er nog’… En er was meteen een waarschuwend bombardement van Israël op Damascus, dat ertoe leidde, dat Trump de verklaring afgaf, dat het wel ietsje langer kon gaan duren voor de Amerikaanse troepen terug gaan komen en dat eerst IS daar helemáál verdwenen moet zijn… Ik ben benieuwd hoe dat nu gaat lopen.

Ik kijk de kat uit de boom.
The Economist, het Britse magazine van Rothschild & Vrienden (de elite), geeft naar mijn idee steeds de toon aan. Wat zij schrijven, en vooral het plaatje op de cover is tekenend voor de ‘agenda van de elite’. Ik noem dit: ‘spindokterij’. Misschien een nieuw werkwoord. Hoe dan ook nemen alle Westerse mainstream media deze berichtgeving over. Het verspreidt zich als een besmettelijk virus. Als we dit beseffen, dan kunnen we ons vrij houden van deze ‘matrix’.

Deze eerste Economist in het Nieuwe jaar (5 januari 2019) toont het Witte Huis en de tekst: “The Trump Show, Seizoen 2”. Je ziet aan het plaatje dat het winter is, dat klopt, maar meteen de voorspelling dat het 2e deel van de Trumpregering ‘een ijskoud seizoen’ zal worden…  In het magazine staat het artikel, getiteld:

“The Trump Show: What to expect from the second half of his first term. Thus far the president has been lucky. It may not last” (vertaald: ‘De Trump Show: Wat te verwachten van het tweede deel van zijn eerste termijn. Tot nu toe had de president geluk. Dat hoeft niet zo te blijven”. ) Ik zie deze titel als een waarschuwing, ik voel het zelfs aan als een dreiging..! (HIER)

Het gaat erom spannen in 2019…
LaRouche schrijft 10 januari 2019:

“Het Britse ‘House of Lords’ publiceerde een rapport over wat zij willen doen tussen nu en 2020. Over een ding waren ze het helemaal eens: ‘Donald Trump mag geen 2e termijn krijgen’. Maar wij mobiliseren onze supporters, om er zeker van te zijn dat Trump wel voor een 2e termijn de verkiezingen gaat winnen!

Het Britse ‘House of Lords’ heeft plannen gemaakt voor het inzetten van wereldwijd censorschap en het voeren van een informatie-oorlog, om te bewerkstelligen dat Trump dan verliest. Naast de VS focussen ze zich dan als buitenlandpolitieke prioriteiten ook op China, India en Rusland.” (NB. Die landen/leiders moeten dan dus zwart gemaakt worden).

Deze landen zijn, natuurlijk, dezelfde vier machten waarover LaRouche zegt, dat als ze hun potentieel aan wetenschap, economie en cultuur combineren, er een nieuwe Renaissance (Wedergeboorte) kan ontstaan, zelfs midden in een val van een City of London/Wall Street of weer een geld‘bubble’, mocht het Britse ‘liberale’ gedachtegoed dit ‘creëren’. Er is te zien dat momenteel twee krachten in de wereld een grote strategie kennen: de Britten aan de ene kant en aan de andere kant: Lyndon and Helga LaRouche, zoals hiervoor beschreven: de samenwerking van de huidige soevereine machten de Russische Federatie, China, India en (hopelijk) de VS.

Op hetzelfde moment dat het Britse ‘House of Lords’ hun rapport publiceerde en sommige van de ‘maatregelen’ die ze daarvoor kunnen treffen, werd een arm van de zwarte propaganda en psychologische operaties (psyops) van het (Britse) Imperium onthuld: het militaire geheime dienst  programma ‘Integrity Initiative’ (‘Integriteits Initiatief’). Let wel: geheime diensten verzinnen vaak de meest prachtige titels, waarbij ze het één zeggen en in de praktijk het tegenovergestelde doen..

Richard Dearlove

Het ‘Integrity Initiative’ heeft veelvoudige overlappingen aan personeel en tactieken binnen de kringen van Sir Richard Dearlove. Sir Richard B. Dearlove (geboren 23 januari 1945) was hoofd van de Britse geheime dienst, de ‘British Secret Intelligence Service’ (MI6) van 1999 tot 6 mei 2004. Momenteel is hij Voorzitter van de ‘Board of Trustees’ van de Universiteit van Londen.

Sir Richard Dearlove, hoofd van de Britse Geheime Dienst MI6 was de ‘baas’ van Christopher Steele, dezelfde man die het vieze ‘verhaal’ uit zijn duim had gezogen over Donald Trump in de hotelkamer in Rusland, een politieke discussie op basis van nepnieuws, die wel twee jaar duurde. Het heeft ook te maken met de spionnen-firma van Christopher Steele: ‘Orbis Business Intelligence’.”

“Om al dit gedoe onschadelijk te maken en er tegen in te gaan  is het nodig om op volle schaal tegenoffensief te bieden, vooral en ten eerste in onze ‘mind’ en onze manier van denken, en de cultuur. En hoe brengen we deze ‘missie’ naar onze medeburgers met het hart op de juiste plaats, en goede filosofische en intellectuele (wijze) bagage om op te staan en de economie en de belangrijkste politiek te ‘regelen’ als het nodig is?

Het zou fantastisch zijn als er een basisovereenkomst komt van de Vier Machten (China, Rusland, India en VS) en een nieuw ‘Bretton Woods’ geldsysteem dat lange termijn krediet verschaft voor de enorme, massale ontwikkelingsprojecten die de mensheid momenteel fundamenteel nodig heeft.”

(bron: HIER en HIER)

Op 29 december zond de NOS-Nieuwsuur een interview uit van Eelco Bosch van Rosenthal met Sir Richard B. Dearlove. Dat hele programma, getiteld ‘2018 was hét jaar van de spion’, ging over Russische spionage, volgens hen. De vraag is: Zou dit TV-programma al vallen onder het Britse zg. “Integrity Initiative”? Hoe vind jij het interview..?

Laten we hopen dat in 2019 veel mensen wakker worden en onderscheid zien tussen kaf en koren, want dan kunnen we (andere) keuzes maken, die hout snijden, ten behoeve van het welzijn van iedereen op de hele planeet.

Janneke Monshouwer

© Ander Nieuws, 11 januari 2019

www.andernieuws.eu

* * *

[bol_product_links block_id=”bol_5c39aded00f11_selected-products” products=”9200000031387720,9200000099879726,9200000091620439,9200000097664763,9200000093244885,9200000086440893,9200000072717572,9200000073832492,9200000096445039,9200000079270371,9200000059404889″ name=”trump janneke” sub_id=”” link_color=”002C85″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”BDFFD7″ border_color=”0F704C” width=”705″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

27 gedachten over “Het ‘Trump-fenomeen’..

 1. Dank Janneke Monschouwer!

  British Use Psychological Warfare to Control the World
  https://www.youtube.com/watch?v=PfbwONHcSQ8&t=1s

  Gepubliceerd op 9 jan. 2019
  Douglas Gabriel and Michael McKibben continue to unwind the Gordian Knot of British propaganda that has been going on for over 100 years. Once you see how they have done it, using psyops from the Tavistock Institute, you will never see the world the same way again. After listening to this riveting discussion, follow this link and learn more: https://patriots4truth.org/2019/01/09

  All the Queen’s Men
  https://www.youtube.com/watch?v=cWefI8Nmg9s

  Gepubliceerd op 12 jun. 2018
  Douglas Gabriel and Michael McKibben CEO of Leader Technologies give an AMAZING report on how the Queen of England maintains control of the Executive Branch of the U.S. Government. This is big red pill so get a HUGE GLASS of water.
  Read the reports that Michael refers to at this link: https://truthbits.blog/2018/06/12/all

  Ik weet het. Weer filmpjes. Maar het verklaart wel veel van hetgeen er zich achter de schermen afspeelt.

  1. Nee hoor moest even overgeven, jij blijft leren, zie ik, moet je doen, je wordt steeds wijzer,
   deze zoetsappige hypokriete huigelaars, die hun jasje met alle winden laten meewaaien, kom ze mijn hele lange leven al tegen, en in alle gradaties !
   Lees hoe zij, the Britisch with their King an Zionist banks, onze Republiek met het vermoorden van de gebroeders de Witt hebben omgebracht, ons hebben opgezadelt met een Koningshuis, onderdanig aan de Londense geldwereld, wat daar na komt is het dessert !
   Groetjes uit he Gilet Jaune land !

 2. Aan het lijstje doelstellingen mag je ook toevoegen: drastische hervormingen van het Amerikaanse belastingstelsel, met onder andere het afschaffen van de inkomstenbelasting én de IRS (Amerikaanse belastingdienst).

  De IRS is een private onderneming die in Puerto Rico gevestigd is en fungeert als incassobureau voor de Federal Reserve. De inkomstenbelasting ging niet naar de Amerikaanse schatkist, maar was een ‘vrijwillige’ bijdrage aan de Britse Kroon (= City of London/Rothschilds).

  Het afschaffen van de IRS en hervormen van het belastingstelsel zal een zware klap zijn voor de Cabal en de Deep State en enorme winst voor het Amerikaanse volk. Desondanks rapporteert geen enkel mainstream media kanaal over het wetsvoorstel. Meer achtergrondinformatie hierover en link naar het wetsvoorstel in mijn artikel:

  https://www.ellaster.nl/2019/01/12/de-ware-reden-van-de-amerikaanse-muur-en-shutdown/#respond

 3. De gegevens in mijn bezit sluiten aan bij de tekst van Janneke Monshouwer. Alle wegen leiden dus naar The City en de RKM.
  Zoals ik reeds vroeger heb vermeld, is vooral de Deepstate entourage van Trump een probleem en een gevaar. Hoe lang gaat hij het nog overleven??

  1. Het plaatje van Nathan Rothschild is niet voor niks daar geplaatst. Het citaat komt voort imo, uit zijn opperste verbazing, dat toen hij door papa Amscheld Rothschild naar Londen was gestuurd, het allemaal van een leien dakje ging. Hij financiële teugels in handen kreeg, waarvan hij zeg maar, daarvoor het bestaan niet wist..!
   Neem het verhaal van ‘The City’ en je ziet, hoe deze Nathan Rothschild zijn financiële hoofdstad van het Rothschild-wereldimperium heeft kunnen stichten. Ik denk, weet het niet feitelijk, dat hij erin geslaagd is, o.b.v. grote vorderingen op de Engelse staat, de City af te dwingen als zijnde, ZIJN/HUN eigendom..!

  2. GuidoJ :
   Een bron over The City :
   https://www.theguardian.com/commentisfree/2011/oct/31/corporation-london-city-medieval
   met een citaat :
   “As Nicholas Shaxson explains in his fascinating book Treasure Islands, the Corporation exists outside many of the laws and democratic controls which govern the rest of the United Kingdom. The City of London is the only part of Britain over which parliament has no authority. In one respect at least the Corporation acts as the superior body: it imposes on the House of Commons a figure called the remembrancer: an official lobbyist who sits behind the Speaker’s chair and ensures that, whatever our elected representatives might think, the City’s rights and privileges are protected. The mayor of London’s mandate stops at the boundaries of the Square Mile. There are, as if in a novel by China Miéville, two cities, one of which must unsee the other.
   Several governments have tried to democratise the City of London but all, threatened by its financial might, have failed. As Clement Attlee lamented, “over and over again we have seen that there is in this country another power than that which has its seat at Westminster.” The City has exploited this remarkable position to establish itself as a kind of offshore state, a secrecy jurisdiction which controls the network of tax havens housed in the UK’s crown dependencies and overseas territories. This autonomous state within our borders is in a position to launder the ill-gotten cash of oligarchs, kleptocrats, gangsters and drug barons. As the French investigating magistrate Eva Joly remarked, it “has never transmitted even the smallest piece of usable evidence to a foreign magistrate”. It deprives the United Kingdom and other nations of their rightful tax receipts. “(=einde citaat).
   Uit de tekst kan ik afleiden dat The City geen deel uitmaakt van Engeland – van G.B. en ook niet van de EUSSR!!!
   Nog een citaat :
   “f you’ve ever dithered over the question of whether the UK needs a written constitution, dither no longer. Imagine the clauses required to preserve the status of the Corporation. “The City of London will remain outside the authority of parliament. Domestic and foreign banks will be permitted to vote as if they were human beings, and their votes will outnumber those cast by real people. Its elected officials will be chosen from people deemed acceptable by a group of medieval guilds …”.
   The Corporation’s privileges could not withstand such public scrutiny. This, perhaps, is one of the reasons why a written constitution in the United Kingdom remains a distant dream. ….”(=einde citaat).
   Nog een bron over The City als plutocratie :
   https://sladisworld.wordpress.com/2012/10/12/ist-the-city-of-london-das-zentrum-des-betrugs/
   Ik verwijs naar de tekst voor de details.
   Ter afsluiting de mening van een expert :
   https://www.zerohedge.com/news/2016-06-02/mafia-expert-calls-great-britain-most-corrupt-place-earth
   met citaat :
   “Mr Saviano, who wrote the best-selling exposés Gomorrah and ZeroZeroZero, made the comments at the Hay Literary Festival. The 36-year-old has been living under police protection since publishing revelations about members of the Camorra, a powerful Neapolitan branch of the mafia, in 2006.
   He told an audience at Hay-on-Wye: “If I asked you what is the most corrupt place on Earth you might tell me well it’s Afghanistan, maybe Greece, Nigeria, the South of Italy and I will tell you it’s the UK.
   “It’s not the bureaucracy, it’s not the police, it’s not the politics but what is corrupt is the financial capital. 90 per cent of the owners of capital in London have their headquarters offshore. “(=einde citaat).
   Als ik zie dat The City ongeveer 1km2 groot is, en bevolkt door ongeveer 10.000 inwoners…. dan moet het mogelijk zijn voor de politie en leger, dit op een kwartier te bezetten en te controleren. Er gebeurt echter niets. Ik veronderstel dan ook dat achter de schermen de RKM er daar een heleboel bij hun “kl…….en” heeft, bij manier van spreken. Met normale motieven (sic) vind ik geen verklaring voor deze ongelooflijke machtspositie.

 4. Een hele lap tekst, waarschijnlijk langer dan het bovenstaande artikel, maar niet iedereen heeft facebook. ( zoek naar Loyalist)

  In de VS probeert het Deep State nieuws in collusie met de Democrats van alles om het narratief weg te houden van dat wat op de achtergrond speelt. Donald Trump heeft veel kritiek op de Federal Reserve en, daar loopt het nieuws graag met een grote boog omheen. Voor heel veel mensen is nog steeds onbekend dat de FED een private entiteit en de centrale bank van de VS is. “The FED is as Federal as Federal Express”, is een uitspraak van mensen die wel over deze wetenschap beschikken.

  De centrale banken in deze wereld zijn allemaal in het bezit van een aantal bankiersfamilies. Deze banken creëren geld als overheden daar behoefte aan hebben met het opkopen van de schulden die deze overheden maken. Daarover wordt rente geheven. De hoogte van die rente wordt door die centrale banken bepaald. De hoogte van de rente heeft een direct effect op de mate van groei van een economie. Is de rente hoog, dan werkt dit als een rem op een economie. De bank probeert hiermee de inflatie te remmen, fiat geld heeft namelijk een fictieve waarde die alleen door de schaarste ervan wordt opgehouden. De enige reden waarom ons geld iets van waarde representeert is omdat we het allemaal willen hebben. Als er weinig geld is, dan groeit onze behoefte ernaar.

  De problemen omtrent het Federal Reserve systeem zijn wereldwijd. Het leek echter niet te veranderen omdat de macht die dit systeem zich heeft toegeëigend groter is dan die van de individuele landen die in dit systeem gevangen zitten. Deze macht heeft een financieel web over de wereld gesponnen middels organisaties als de Wereldbank en het IMF. De directeur van de Wereldbank wordt door de president van de VS gekozen en die van het IMF krijgt altijd een Europese directeur.

  China heeft als economie kunnen groeien doordat deze instituten geld uit het westen in China zijn gaan pompen. Zowel de EU als de VS heeft met ongelijke belastingen besloten in handelsverdragen de westerse economieën kunnen plunderen. Uiteraard komt dit idee vanuit het bankencartel en daarin zijn het IMF en de Wereldbank belangrijke instrumenten. Geld werd China gegund en aan het westen ontnomen.
  Het resultaat hiervan is dat een wezenlijk deel van de productie het westen is geëxporteerd naar ‘lage lonen’ landen. Onze economische soevereiniteit bestaat niet en, we zijn voor onze welvaart overgeleverd aan private instellingen die boven iedere gekozen regering staan. De gehele constructie is de backbone van het globalisme.

  Nu is dit verhaal niet nieuw. De creatie van de FED is in 1994 door J Edward Griffin beschreven in het boek “The Creature from Jekyll Island”. Dit boek heeft die wetenschap voor een groter publiek naar buiten gebracht en, sindsdien is het geluid over het auditeren van de FED begonnen.
  De FED creëert geld uit het niets en ontvangt daar rente voor. Niemand weet hoeveel geld deze bank creëert en waar het precies naartoe gaat. Het is een schimmig bedrijf dat niemand ten dienst is, behalve een handjevol mensen die met enorme hoeveelheden geld kunnen schuiven en daarmee steeds meer macht over de hele wereldbevolking vergaren.

  Donald Trump roept vaak over hoe destructief China voor de Amerikaanse economie is geweest dankzij slechte handelsverdragen. Dat is echter het tipje van de sluier. China heeft talloze mensen die loyaal aan China zijn gepositioneerd op belangrijke posities. Zo heeft lakei Obama in 2012 Jim Yong Kim als president van de Wereldbank geïnstalleerd. Het contract van Jim Yong Kim liep tot 2022. Toch heeft de man vorige week besloten ‘liever’ bij een commerciële bank te gaan werken.
  Trump mag dus een nieuwe president van de Wereldbank benoemen en kan daarmee een beetje macht binnen dit bankensysteem vergaren.

  Kim nam afscheid met de woorden:

  “The World Bank Group is more important now than ever as the aspirations of the poor rise all over the world and problems like climate change, pandemics, famine and refugees continue to grow in both their scale and complexity.”
  However, in a letter to staff that is likely to be seen as veiled criticism of the organisation, the 59-year-old said: “The opportunity to join the private sector was unexpected, but I’ve concluded that this is the path through which I will be able to make the largest impact on major global issues like climate change and the infrastructure deficit in emerging markets.”

  Deze woorden zijn globalisme in z’n puurste vorm. Het klinkt allemaal vrij positief totdat je begrijpt wat erachter zit. Met de benoeming van een nieuwe president van de Wereldbank verschaft Trump de mogelijkheid de Amerikaanse economische soevereiniteit beter te beschermen en, dat zal nodig zijn wil hij het systeem in de VS kunnen veranderen.

  Artikel 1 van de Amerikaanse constitutie zegt dat het congres de macht heeft over de geldcreatie en dat de munt door goud en zilver gesteund dient te worden. De FED is dus onconstitutioneel en The Federal reserve act van 1913 dient dus te worden opgeheven. Om te kunnen vaststellen dat deze regelgeving onconstitutioneel is, moet er eerst een duidelijke aanleiding zijn om het functioneren van de FED in twijfel te trekken. Dat kan door de FED te auditeren. Een studie van de boeken zal aantonen dat dit een criminele organisatie is en, dan kan stapsgewijs worden begonnen met de ontmanteling van deze constructie. Daarin speelt The Supreme Court uiteindelijk een belangrijke rol. Deze rechtbank toetst namelijk wet en regelgeving op de legaliteit ervan.

  Nu hebben we over The Supreme Court al een hoop drama gezien. Ik refereer dan even naar de benoeming van Brett Kavanaugh. De hoogste rechtbank van de VS staat centraal in het herstellen van de constitutionele waarden van de VS. Daarom hing er zoveel gewicht aan de benoeming van de rechters die de rechtbank krijgt toegewezen.
  Rechters worden benoemd voor het leven als ze deze rechtbank gaan dienen. Dat zou rechters onpartijdig moeten maken maar, rechters worden door presidenten voorgedragen en de senaat moet uiteindelijk de benoeming goedkeuren. Er is dus altijd politieke smaak en de Democrats hebben een hekel aan de Amerikaanse constitutie. Daarom leverde de benoeming van Brett Kavanaugh zoveel rumoer op en om diezelfde reden beginnen de conservatieven in hun handen te wrijven bij de verhalen over de gezondheid van rechter Ruth Bader Ginsberg.

  Ginsburg is in 1993 door Bill Clinton geïnstalleerd. Ginsberg staat bekend om haar vrouwenactivisme. Ze wordt in linkse kringen als een volksheldin en vrijheidsactiviste gezien, terwijl haar uitspraken in het verleden ronduit gevaarlijk leken. Ginsberg is wel benoemd en daarmee een hele radicale unit binnen het hoogste gerechtshof binnen de VS.
  Met Ginsberg gaat het zoals aangegeven niet zo best. Ze wordt dit jaar 86, is afgelopen jaar gevallen waarbij ze drie ribben brak en bij een onderzoek is voor de derde keer kanker geconstateerd. Ginsburg geldt voor de Democrats als een soort laatste hoop in The Supreme Court en moet met dat doel zolang mogelijk haar zetel daar warm houden.

  Achter de link zit een aardige PDF over hoe men tegen haar ideologie aankijkt. http://bit.ly/RBG-PDF

  RBG zal straks vervangen worden en daarmee zullen de uitspraken vanuit het SC meer tempo en eenheid krijgen. Dat zal voor de Federal Reserve een mogelijk einde zijn. Er is een grote kans dat Trump voor 2020 nog een rechter mag benoemen, iets dat zeer zeldzaam is aangezien deze rechtbank uit slechts 9 rechters bestaat.
  Ondertussen knabbelt senator Rand Paul aan de enkels van de FED en heeft in Trump een bondgenoot gevonden. Rand Paul, zoon van Ron Paul, kan nu misschien de klus van zijn vader afmaken. Persoonlijk denk ik dat Rand Paul het potentieel van toekomstig presidentskandidaat heeft. Hij heeft zich één van de weinigen die geen scheve schaats te verwijten valt. De man is een Libertarier die het werk en de boodschap van vader Ron voortzet. De mensen die Ron Paul gesteund hebben in zijn ondermijnde presidentscampagnes zullen met enige tevredenheid kijken naar hun huidige president.

  Dit verhaal dient niet alleen om een inzicht te geven in wat er zich achter de coulissen afspeelt. Het is geschreven om aan te geven dat alles zijn tijd nodig heeft. Er speelt momenteel van alles in de wereld en slechts een heel klein percentage van de belangrijke zaken krijgen we mee. Alles wat er vanuit de VS hierheen komt overwaaien via de MSM is negatief over Donald Trump. Toch is Trump de juiste man op de juiste plek op het juiste moment om deze wereld drastisch te kunnen veranderen.

  Men ziet echter in concrete zin te weinig gebeuren en verliest daardoor vertrouwen in een beweging die zich momenteel als een olievlek over de wereld verspreidt. Trump heeft de FED in zijn vizier. Dat heeft hij ons verteld in zijn inauguratie speech nu bijna twee jaar geleden. Hij wordt echter zo tegengewerkt want, de Deep State probeert nu met alles tijd te rekken tot aan de verkiezingen van 2020. Aan alle kanten wordt Trump aangevallen en beziggehouden. Die muur waarvoor hij de overheid heeft platgelegd staat symbool voor zijn presidentschap. Krijgt hij de muur niet, dan kan hij 2020 vergeten. Wint hij in 2020, dan heeft de Deep State definitief verloren want, dan wordt iedere vorm van obstructie met een Executive Order neergeslagen.

  Aan ons de taak, zelfs hier om de VS te volgen en Trump mentaal te steunen. Er is nog nooit iemand in de VS geweest die president is geworden en de macht zo in het nauw heeft gedreven. Dat is dezelfde macht die ons allemaal in de tang heeft. Weet wat je steunt en hoe onterechte kritiek in het voordeel van die macht werkt. Wat als heel Nederland gaat zien dat de koers van Trump juist is? Wat gebeurt er als we die hele politiek geen steun meer geven? Wat gebeurt er als wij onze vrijheid claimen en met de bezem door institutioneel Nederland gaan? We zijn door het oog van de naald aan het kruipen, help mee.

  Thomas Jefferson heeft voor de huidge staat van de wereld gewaarschuwd:

  “If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation, then by deflation, the banks and corporations that will grow up around them will deprive the people of all property until their children wake up homeless on the continent their Fathers conquered.”

  1. Tja, hoe simpel kan het zijn.. Het geld in de wereld is het bloed van de economie, simple as that.. Kijk ook -in dit verband- naar de megalomane uitspraak van Nathan Rothschild, toen hij dát had gedaan wat zijn vader had opgedragen aan zijn zonen: ‘Ga de wereld in en controleer het geld’.. Er precies zoals piepschuim ook komt bovendrijven, kwam dit schorem ook (vrij simpel zelfs!) aan de macht.
   In Engeland riep dus deze Nathan Rothschild nogal overmoedig, maar vol bravoure en intentie, nadat zijn missie was volbracht:

   Laat ik het zó zeggen, dat het een uitspraak is, die aan duidelijkheid voor het Engelse koningshuis (e.a.) niets te wensen overlaat..

   Door de oprichting van de FED, via de constructie die op Jekyll Island was bedacht, werd een club superrijken, de EIGENAAR van de Centrale Bank van de VS en DUS ook van de US$. Zij waren vervolgens zo slim om het land leeg te roven, via het misbruik van de dollar en het kweken van het schuldgezwel in de VS. Maar vervolgens (want zo’n leegroofverhaal is snel klaar) de dollar WERELDWIJD als valuta-voor-olie in te zetten. Hoe krijg je het voor elkaar, dat alle landen in de wereld gaan handelen met jouw valuta.
   En dát betekende weer, dat de US$ werd ondersteund, door ELK VAT OLIE dat uit de grond kwam/komt. Grote leiders weten dit, zoals Gadaffi dat wist. De presidenten Poetin en Xi weten dit en zijn ONDERLING de US-dollar gaan dumpen. Het spel is feitelijk uit voor de FED-eigenaren. Zéker als het vertrouwen in deze MickeyMouse-munt in zal storten. Het enige dat ervoor zorgt, dat dit nog niet is gebeurd, is het ongeloof dát het kan gebeuren en daardoor het geloof in de US$ van al die sukkels die hem maar blijven gebruiken..

   Iets zoals op Facebook blijven klagen dat FB hen censureert, maar verdommen het hele FB-platform te verláten en je kracht/macht TERUG te pakken en ergens anders naar toe te gaan..!! De ultieme bekrachtiging van het ZELF..!

 5. Voor mij is het meest waarschijnlijke ding dat hij daar precies om een reden zit: als zondebok. De Amerikanen hadden/moeten onaangename beslissingen nemen, maar willen (onder hun “bondgenoten”) niet als de ‘lelijkerds’ ervoor staan die ze zijn. Zo zetten ze een zeer voor de hand liggende ‘lelijkerd’ op hun troon, die voor hen de zondebok speelt en waarop alle negatieve reacties zich concentreren. Als hij zijn werk gedaan heeft, gaat hij (of wordt hij media effectief ontslagen) – en alle andere lelijkerds hebben wat ze willen, maar blijven ‘onschuldig’…..

  Er komt niemand op de troon die niet gewenst is. Er zijn ook geen twee grote partijen, beide zijn partijen van het kapitaal. Dit is gewoon een variant van “goede agent” (Polit-Elite & Media) tegen “slechte agent” (Trump): Sommige zijn niet “goed” en andere niet “slecht”, maar hun gemeenschappelijke bedoelingen zijn foute boel.

  Een loflied over Trump lijkt me dan ook niet gepast….

  1. Beste mc, er staat in bovenstaande reacties heel wat informatie die m.i. goed onderbouwd is. Wat moet ik dan met jouw cynische reactie? Die is niets anders dan een aanname waar geen feitelijke onderbouwing in valt te bespeuren. Als die bedoeld is om extra informatie aan te dragen, is dat in mijn beleving totaal mislukt.

  2. Beste Ger, dan was mijn (voor u cynische) reactie duidelijk niet voor u bedoeld!
   U gaat er kennelijk van uit dat alles wat u door de media machine wordt aangereikt klopt. Nooit iets van propaganda gehoord, alles positieve over meneer de president klopt, hij de ‘messias’ en wat hij tot nu toe deed is een verbetering voor alle Amerikanen in de VS. Geen idee hoe lang u zich al met de geschiedenis van het wereldtoneel bezig houdt, ik heb daar andere gedachtes/beelden bij, dat is alles. Ik doe niet mee aan groepjes vormen, vooral niet als de ‘ideologie’ zo maar aanwaait. Het lijkt als of er een ‘Trump Express’ onderweg is, waar iedereen graag mee wil rijden, want we zijn nu opeens allemaal patriottische Amerikanen en/of volgen dan een van die Europese alt-right gladjanussen….
   Ik ben daar blijkbaar niet gevoelig voor en vertrouw op mijn empirisch vermogen. Zo goed?!

  3. Op een gegeven moment lijkt het me verstandig MC, jezelf niet DUSdanig te bewijzen, om jouw (bekende) visie telkens te bekrachtigen, dat je argumenten zó krampachtig worden, zoals ik vind dat ze worden.
   Ik wil alleen maar zeggen, dat je niet ALLES tevoorschijn hoeft te ’toveren’ om een andermans argumenten onderuit te halen, door zoiets slap als zijn bronnen ter discussie te stellen, die hij niet eens noemde… Je komt met een ‘media-machine’ aan, die Ger totaal NIET heeft genoemd.. Dus..??? Het valt me alleen op, that’s all.

   ‘Out beyond ideas
   of wrongdoing and rightdoing,
   there is a field.
   I’ll meet you there.’
   RUMI

  4. Leuke reactie weer, Guido.
   Je vindt het blijkbaar noodzakelijk anderen onderuit te halen, als chef van wtk. Omdat ik niet als jij over bepaalde onderwerpen denk?! Ik herken je niet meer, Guido….
   Open en wijs als ik ben heb ik Ger al een paar dagen geleden gebeld en had een fijn verhelderend gesprek. Ik zit op een lijn met hem, daar waar ik jou kwijt ben….helaas.

  5. Fijn ook dat je gebeld hebt en een fijn en verhelederend gesprek had.. Dat moest ik kennelijk weten? Van Ger ws.?
   Let it be. Ik herken jou ook al maanden niet meer, dus dat zal ongetwijfeld meespelen voor mij als baas… haha
   Alle goeds verder in de wereld van welles/nietes.. Op naar de her-kenning in jezelf.

  6. Bedankt hoor, voor je ‘aardigheid’, nog even met modder gooien. (dat noem je zeker met je hart denken?) Volgens mij slaat nu de paniek bij je toe….
   Welles/nietes…? ik denk dat ik tussen recht en onrecht kies. Daarvoor heb je tegenwoordig lef nodig….

 6. Als ik mijn mening mag geven zou ik als eenling willen pleiten voor GOD.
  YESHUA kan ook. Daarmee ga ik niet aangeven plotseling een zwaai te hebben gemaakt door ‘in den Here’ te zijn beland volgens de gangbare evangelische traditie.
  Maar juist in de zin van de krachten die heelheid en harmonie en zo je wil, liefde beogen.
  Ik haal toch even de openbaringen erbij en weet dat in de eindtijd allerlei spelletjes gespeeld gaan worden om de mensheid weer eens op het verkeerde been te zetten zodat lucifer z’n slag kan slaan door de profiteren van de onwetendheid en zwakte van de mensheid.
  “er zal een leider opstaan die door ieder zal worden bewonderd en geëerd en welke de redder zal worden genoemd maar blijkt toch de rechterhand te zijn van de satan”.
  Nu wil ik mij niet schuldig maken aan unwishfull thinking (excuus voor het engelse gelul) maar houd in deze periode met alles rekening! Daarbij wil ik aangeven dat er naast alle negatieve krachten ook goede werkzaam zijn, rechtevenredig met de massa welke daarvan bewust is en daar ook energie door aandacht aan verleend.
  Zonder deze krachten was het mogelijk allang verkeerd afgelopen maar dankzij het bewuste gehalte van een zekere kritische massa wellicht niet of nog niet.
  Het slechte (luciferische krachten) hebben niet eeuwig de tijd om het spelletje te blijven doorspelen en hun contract loopt ook een keer af!
  Dus er is nog zeker hoop.

 7. Ik kom terug op de “entourage” van Trump, die imo het probleem is. Het gaat hier voor mij niet of voor Trump, maar wel door wie hij omringd, dan wel gegijzeld wordt. Ik ken ook verschillende elementen uit de tekst van Cozmic, maar als Trump de beslissingen er hopelijk door krijgt, dan moeten ze ook nog uitgevoerd worden, door overheidsinstellingen, die vol zitten met saboteurs .. die op de koop toe op alle mogelijke manieren oorlog voeren tegen hem. Ken dus de vijand en onderschat hem niet. Vrij naar Sun Tzu. Men gaat immers niet de brand te lijf, samen met de pyromanen, die men eerst heeft binnengehaald, zoals Biedermann und die Brandstifter. Een voorbeeld van een “Brandstifter” is William Barr die Trump heeft aangesteld tot nieuwe minister van Justitie. Een link met zijn rijk gevuld “palmares” :
  https://www.globalresearch.ca/ciabushiran-contra-covert-operative-fixer-william-barr-nominated-attorney-general/5662609
  ik voeg enkele citaten, daar waar de volledige tekst van belang is :
  “Barr was a key player in the Iran-Contra operation, if not the most important member of the apparatus, simultaneously managing the operation while also “fixing” the legal end, ensuring that all of the operatives could do their jobs without fear of exposure or arrest……………………………..
  Barr left Washington, and went through the “rotating door” to the corporate world, where he took on numerous directorships and counsel positions for major companies. In 2007 and again from 2017, Barr was counsel for politically-connected international law firm Kirkland & Ellis. Among its other notable attorneys and alumni are Kenneth Starr, John Bolton, Supreme Court Justice Brett Kavanaugh, and numerous Trump administration attorneys. K&E’s clients include sex trafficker/pedophile Jeffrey Epstein, and Mitt Romney’s Bain Capital………….. (=einde citaten).
  Enkele commentaren :
  1. Ik trek de aandacht op het verband tussen law firm Kirkland & Ellis en Barr en Epstein… deze laatste met zijn “lolita express” waarin ook Trump plaats heeft genomen. Het ging hier in feite om een Mossad chantage operatie.
  2. Belangrijker is echter de Iran Contra gate zaak. Ik verwijs voor de details naar de tekst in de link. Deze Iran Contra gate zaak deed de USA tot in de top, op haar grondvesten daveren. Er waren ook tal van uitlopers naar Midden en Zuid-Amerika – Europa -Midden Oosten. Aan deze Iran Contragate zaak was ook de Franklin pedo zaak gelinkt. Het resultaat was een bloedig spoor van lijken…verongelukten en gezelfmoorden…!! Veel kwam terecht in de doofpot in alle betrokken landen..en heeft na al die jaren nog steeds gevolgen, via chantage en omkoping. Ik zie William Barr dan ook als de stroper die stroper is gebleven en geen boswachter is geworden. Met zo een verleden.. stel ik mij de vraag : hoe kan die man functioneren als A.G.??
  Bij deze Iran Contra gate zaak ging het m.i. niet alleen om wapens en drugs… maar ook om een machtsgreep van de (zionistische)deepstate… waarvan de gevolgen vooral zichtbaar werden in de buitenlandse politiek van de USA. Bij deze gevolgen ging het om een vermenging van een internationale (geo)politieke staatsterreur met de internationaal georganiseerde misdaad. … die vooral de banksters van Wall Street en The City dienden. Ik verwijs hier naar het boek van Prof. Kees van der Pijl : The Making of an Atlantic Ruling Class. Ik heb dan ook mijn twijfels of Trump er in zal lukken om over te gaan tot “drain the swamp….”, een gigantisch crimineel corrupt systeem, dat ik omschrijf als een “International Crime Syndicate”. Of The Absolute Power of The Nebula, zoals omschreven in het boek The Nebula van W. Baeyens.
  Een tipje van de sluier : in België zijn de bloedige exploten van de Bende van Nijvel o.a. gelinkt aan het Iran Contra gate dossier. Dit is dan ook één der redenen waarom de zaak al meer dan 35 jaar in de doofpot zit… ook omdat er tal van sporen lopen naar Tel Aviv. In dit BvN dossier zijn er ook uitlopers naar Nederland. En Iran Contra gate is dan ook maar één van de zovele beerputten.
  Zoals reeds gemeld : ik hoop het beste, maar vrees het ergste!!!
  Ter attentie van MC :
  De donkerste plekken in de hel zijn voorbehouden aan hen die zich afzijdig houden in tijden van morele crisis” – citaat uit La Divina Comedia van Dante Alighieri (Florentijnse dichter, 1265-1321). Of een meer populaire versie : de heetste plaatsen in de hel , zijn voorbehouden voor hen die in het heetst van de strijd geen mening hadden…!!! U zit momenteel dan ook goed !!!!!!!

 8. Sub Rosa,
  De algemene (tijdsgeest) dialectiek (hier nu omringt, gegijzeld, saboteurs, vijand…) wordt steeds harder en dat bevalt me niet. Te veel Hollywood, te veel showbiz. Volgens mij heeft niemand Trump gedwongen…wellicht zijn eigen ego. Is niet erg maar aub zet die man niet als slachtoffer neer.
  Ik hoef niet uit euvels te kiezen…een intelligent mens lost problemen op, een wijs iemand voorkomt problemen.
  Ik houd het dan meer bij Hildegard von Bingen dan ene populaire Dante met hoogstwaarschijnlijk een Jeruzalemse achtergrond.
  Je kunt het ook zo zien, iemand die leiding behoeft, kiest altijd een kamp….groet.

  1. MC :
   Bedankt voor de reactie. Ook al zitten we hier niet op dezelfde golflengte, is het wel positief dat U een mening heeft en deelneemt aan het debat, in tegenstelling tot de zwijgende , en imo laffe meerderheid.
   1. Het taalgebruik : Als men met een levensgevaarlijk onheil wordt geconfronteerd, stelt men een juiste en volledige diagnose van het gevaar, in een taal, die alle twijfels uitsluit, want “zachte heelmeesters, maken stinkende wonden”.
   2. Trump : Ik behandel Trump helemaal niet als een slachtoffer, zie de inleiding van mijn reactie 7. Ik trek immers de aandacht op de werkelijke machthebbers achter en boven Trump. Deze laatste is immers “the Pawn in the Game”, die er “geplaatst” werd, zo niet zou hij er niet zitten. Dit geldt trouwens voor alle “stromannen” die we zien paraderen in de openbaarheid. Als passagier van Lolita express zit Trump in de greep van Mossad, Bovendien is hij ook in handen van Lubavitch sekte, maar dit geldt ook voor Putin en Bibi. De voornaamste sponsor van Trump was Sheldon Adelson(van Las Vegas), die ook nauw bevriend is met Bibi en genoemd wordt in de corruptie dossiers van Bibi. Ik verkies wel Trump boven Hilary Clinton, want met deze was de ramp niet meer te overzien geweest. Als ik hoop dat bepaalde initiatieven van Trump mogen lukken, dan is dit niet uit sympathie voor Trump, maar in de hoop dat de schade kan beperkt worden, althans tijdelijk, want de neergang van de USA is immers niet meer te stuiten. Zolang Trump binnen zijn opgedragen rol blijft, zal hij het overleven…!! Alleen “betrouwbaren” komen nog terecht op belangrijke sleutelposten. Moest er toch een gevaarlijke door de mazen van het net, glippen, dan wordt deze “geneutraliseerd” . Vroeger werkte men eerder reactief(zie JFK), nu is het eerder proactief (zie Pim Fortuyn).
   Uiteindelijk kom ik tot de essentie van wat er zich momenteel afspeelt : een conflict binnen de Joods – Zionistische en loge wereld :
   https://www.henrymakow.com/2018/03/Jewish-Schism-Over-Trump%20.html
   met citaat :
   “Hatred of Trump Reflects Century-Old Jewish Schism March 19, 2018
   Globalism and nationalism reflect a longtime rift between two factions of the Masonic Jewish Conspiracy: Communism (globalism) Vs. Zionism (nationalism.) (=einde citaat). Ik verwijs naar de volledige tekst in de link. Dit geeft m.i. een goede verklaring voor wat er zich momenteel afspeelt in de USA rond Trump, die uiteindelijk een pion op het schaakbord is. In de tekst zijn er opnieuw de sporen die leiden naar The City en de RKM. zie volgende citaat : “The Rothschild globalists (Communists) who control Western Europe resist the Zionist (nationalist) usurpation of the Masonic Jewish World Order. They are the “Deep State.” (=einde citaat). Een belangrijke rol wordt hierbij gespeeld door de Joodse loge :
   https://www.henrymakow.com/bnai_brith-adl_does_not_repres.html
   Ook hier lopen er opnieuw sporen naar The City en de RKM.
   Ik stel dan ook vast, ook op basis van mijn ervaringen, dat het ganse systeem gebaseerd is op corruptie en chantage. Veel te kiezen is hier niet bij, en nog minder op te lossen door al of niet wijze mannen & vrouwen. Er is wel voor de “integeren” een fundamentele keuze, namelijk deze tussen : “Overleven” of “Der Untergang”. En hier kunnen geen “compromissen” gesloten worden.

  2. Sub Rosa, ook bedankt voor de reactie.
   Wellicht een beetje ongelukkig geformuleerd van mijn kant…
   …ik bedoelde het meer algemeen, de taal, de toon verhardt. Dat is wat me opvalt en dat heeft ook met het verschijnen van Trump te maken, alsof het nu allemaal wel mag, asociale uitingen over mensen die minder hebben of het zwaarder hebben. Om dat te herkennen hoef ik geen communist of socialist te zijn, maar alleen mens.
   We zitten zeker op dezelfde lijn…ieder op zijn manier. 😉

  3. https://www.blacklistednews.com/article/70121/brandon-smith-trump-is-a-pied-piper-for-the-new-world-order.html
   Wie is die Wilbur Ross? https://nl.wikipedia.org/wiki/Wilbur_Ross
   Nou heb ik wel eens gelezen dat voor de echte grote klap komt het net zou lijken of er eerst verbetering zou komen.Ook denk ik aan de FED want wat daar ook gebeuren zal de cabal heeft daar mogelijk allang rekening mee gehouden en ook hebben zij bijna alle rijkdom in handen waaronder bijvoorbeeld goud.(Nederlands goud ligt deels in Londen,Canada en nog een beetje in de Nederlandse bank).
   Iedereen weet ook dat de dollar niets meer waard is en mogelijk gaat hij vallen.(Wat ervoor in de plaats komt is nog een raadsel,misschien wel de Brics? maar mogelijk gaan ze gelijk digitaal?).Ik weet het echt niet maar wel dat de cabal over genoeg andere rijkdommen beschikt.Volgens sommigen speelt ook Poetin gewoon het spelletje mee en dat is goed mogelijk want herinnert u zich nog die foto van Poetin die een biertje met leden van ons koningshuis drinkt?Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat die vriendschap ineens verbroken is en ook heeft de dochter van Poetin in Nederland gewoond.
   Stelt u zich eens voor dat Poetin ook aan het spel deel neemt en blijkt aan dezelfde kant van de cabal te staan,hoe groot zal dan de klap aankomen?
   Al dat gedoe om die muur is dat geen toneel? Een muur kan mensen buiten houden maar ook binnen houden en als ik dan denk aan de Feema kampen moet ik denken dat ze die toch ook niet voor niets hebben gebouwd.Fabrieken in de VS (Amerika first) kan ook betekenen dat eenmaal die muur er staat waardoor mensen ook de VS niet meer kunnen verlaten de bedoeling kan zijn gebruik te maken van dwangarbeiders in de VS zelf.
   De enige vluchtroute over land is via het zuiden van de VS waar die muur komt verder is de VS omringt door water wat goed bewaakt kan worden.
   Vaak meen ik toch te zien dat wat er ook gebeurt de cabal er garen bij spint of het linksom of rechtsom is maakt vaak niet uit.Hetzelfde zien we mogelijk ook bij die Brexit want wanneer de MSM telkens de nadruk legt op dat de Engelsen bij de EU moeten blijven krijg ik al de indruk dat ze bewust het denken die richting op sturen vooral omdat we ook weten wie er bepalen wat voor nieuws er gebracht wordt.De eigenaren van de meeste persbureau’s zijn toch ook die rijke familie’s? Een vertrek uit de EU kan ook betekenen dat wat er op het vaste land van Europa gebeurd de Engelsen niet zal overkomen omdat ze geen lid van de EU meer zouden zijn.Vanmorgen had een journaliste het over bloemen in vrachtauto’s die zouden verwelken terwijl de chauffeur staat te wachten voor de grens,maar ik denk vluchtelingen daar heeft het VK geen last meer van zoals ze ook geen last van andere negatieve dingen zullen hebben waar het vaste land van Europa wel mee te maken krijgt.

  1. Vaak wanneer ik Trump zie op foto of TV moet ik denken aan Mussolini die ook zo’n veel zeggende uitdrukking op z,n gezicht kon laten zien wat doet denken aan zelfvoldaanheid.
   https://www.groene.nl/artikel/geweldig-volk Of het nu klopt of niet hier wordt zelfs geschreven dat Benito Mussolini toen hij tienduizenden ambtenaren ontsloeg de slogan “drenare la palude” gebruikt zou hebben wat hetzelfde is als “drain the swamp” wat Trump dan weer gebruikt.
   America First zou dan weer een slogan zijn die gebruikt werd door het in 1940 opgerichte America First Commitee dat onderdak bood aan nazisympathisanten en zich verzette tegen inmenging in het aanzwellende conflict in Europa.
   Trumps klacht dat Amerika migranten ontvangt uit “shithole countries” zou dan weer de echo zijn van de barred zone act uit 1917.
   Nou zegt het misschien niet zoveel maar toch valt het mij op dat vaak (ook in Europa) vergelijkingen te zien zijn die herinneren aan de periode van de Tweede Wereldoorlog.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.