Advertentie

Psychose herkenbaar vanuit reïncarnatie..


‘Psychose Anders’ is een project dat in november 2008 is opgestart. In de eerste plaats vanuit het idee dat mensen in principe met hun gedachten – indien goed ingezet – bergen kunnen verzetten.

En in de tweede plaats vanuit het geloof, dat wanneer ‘psychoses’ ontstaan door geestelijke factoren zij ook op een geestelijke manier zouden kunnen worden verholpen. Daarnaast is er nog het vertrouwen dat ons onbewuste een bedoeling heeft met het aanreiken van bepaald psychotisch materiaal en dat wij zouden kunnen leren dit materiaal te begrijpen.

Deze insteek waarbij gedachten, gevoelens en lichaamssignalen grote factoren zijn voor werkelijk herstel botst met het medische model dat momenteel het leidende model is in de psychiatrie.

Wat men in de medische wetenschap een ‘psychose’ noemt, is voor Sharon van Haren een ‘bewustzijns-veranderde ervaring’.. Ervaringen die in haar geval, hooguit 3 tot 4 weken duurden. En deze perioden kwamen dan ook nog ‘maar’ eens in de twee jaar naar voren.
Maar de grootste ‘klacht’ die met haar op pseudo-wetenschappelijke, psychiatrische diagnose samenhangt, is de strijd geweest met het afbouwen van ‘medicijnen’. (Zie deze link)

Sharon van Haren is inmiddels één van de mensen achter het project ‘Psychose Anders’ én de website, die inzichten aanbiedt in het verschijnsel ‘Psychose’.
Zélf ondervond ze dus dagelijks de klachten die met deze medische diagnose te maken hebben. En weinigen beseffen, dat ook deze mentale diagnose weer zijn wortels heeft in diepere lagen van ons energetische lichaam. Het indrukwekkende verslag van haar behandeling door een regressietherapeute.

* * *

x

Reïncarnatietherapie bij Psychoses

maart 2011  © Sharon van Haren (site)

x

Na enige aarzeling besloot ik mijn zoektocht naar de mogelijke oorzaak van mijn veronderstelde ‘bipolaire stoornis’ uit te breiden tot minder vaak bewandelde paden. Na het lezen van enkele boeken van hypnotiseur Michael Newton en Brian Weiss over het uiterst interessante onderwerp vorige levens, ging ik op zoek naar een regressietherapeut bij mij in de buurt.

Cover van het boek van Michael Newton in het Nederlands. (klik voor link naar Bol.com)

Al gauw stuitte ik op een prettige, heldere website waar ik tot mijn  teleurstelling wel de volgende zin tegen kwam: ‘Deze therapie is echter niet geschikt voor mensen met een diagnose van geestesziek. Denk aan Psychotisch of Manisch.’

Ik besloot deze therapeute een e-mail te sturen en nadat we wat van gedachten hadden gewisseld, besloten we toch een afspraak te maken. In mijn omgeving reageerde de meeste mensen echter behoorlijk gereserveerd. Was dat nou wel verstandig? Stel dat je ‘blijft hangen’?

Tijdens de eerste ontmoeting met de therapeute, besloot ik dit laatste direct aan te kaarten want ik vond het toch wel een beangstigende gedachte. De therapeute stelde me gerust en vertelde dat ze een dergelijke situatie in haar praktijk nog nooit had meegemaakt. Ik voelde me op mijn gemak bij haar en na enkele vragen beantwoord te hebben, gingen we van start.

Ik was nerveus en nog steeds enigszins sceptisch maar tot mijn verbazing kwam ik inderdaad terecht in iets wat leek op een vorig leven. Ik was een man van rond de dertig en was de assistent van een machtige, rijke man; vermoedelijk rond het jaar 1900 in Engeland. Samen met mijn vrouw woonde ik ergens op het platteland.

Later in de sessie zag ik mezelf gehaast en nerveus door een grote stad (Londen?) lopen op weg naar een groot, grijs gebouw met grote, ronde pilaren. Het was een gerechtsgebouw en het was de bedoeling dat ik voor mijn werkgever zou getuigen. Deze was beschuldigd van afpersing en was in de volledige overtuiging dat hem niets kon gebeuren. Ik zag hem minachtend en zelfverzekerd naar me glimlachen.

Ik wist dat het niet uit maakte wat ik zou zeggen in mijn getuigenis; hij zou hoe dan ook vrijuit gaan. Er ging ergens een knop bij mij om en ik besloot mijn geweten te volgen: Ik kon me er niet toe zetten deze criminele man te steunen!
Ik wist immers dat hij schuldig was. Gehaast verliet ik daarna het gerechtsgebouw en voelde me angstig en onrustig en mijn gedachten sloegen op hol. Ik wist absoluut zeker dat ik mijn doodsvonnis getekend had door deze beslissing.

Later zag ik mezelf op een grasveld zitten waar ik langzaam weer tot rust kwam. Ik leefde nog steeds! Misschien was ik veilig en had ik de situatie toch verkeerd ingeschat? Op dat moment werd plotseling van achteren mijn keel dichtgedrukt en stierf ik. Mijn laatste gedachte kreeg ik scherp door; ik had heel graag willen weten wie de persoon was geweest die dit had gedaan, omdat ik zijn gezicht namelijk niet had kunnen zien.

Mijn ‘moordenaar’ leeft nog..
De therapeute bracht me naar een voor mij veilige omgeving, en vroeg me nogmaals of ik de moordenaar kon zien. Ik was stomverbaasd! Het was D.! Deze ‘D.’ had mij 12 jaar geleden getracht van het leven te beroven! Tijdens een, wat hij zelf achteraf,  ‘drugspsychose’ noemde. D. zei zich er niets meer van te herinneren en later heb ik hem dit destijds vergeven. Hoewel dit misschien behoorlijk heftig klinkt, heb ik de afgelopen jaren nauwelijks aan dit voorval gedacht. Ik meende dat het afgerond was en allang verwerkt…

Terug naar vorige levens; terug in de spiraal..

De herkenning van D. als mijn moordenaar in een vorig leven  was een dusdanig ‘aha!’ moment dat ik direct wilde stoppen met de regressie. De therapeute overtuigde me echter ervan dat we alles eerst rustig moesten afronden. Ze bracht me terug naar mijn innerlijk en ik voelde dezelfde toegenomen spanning en energie in mijn buik en hart die ik meerdere keren heb ervaren voorafgaand aan een ‘manische episode of psychose’.

De toegenomen hersenactiviteit en versnelde gedachten hebben we in deze sessie echter niet meer behandeld. Ik was moe en er leek nog een soort weerstand in mij aanwezig. Achteraf bezien kan ik natuurlijk met geen mogelijkheid vaststellen of deze gebeurtenissen écht gebeurd zijn. Toch lijkt er in deze geschiedenis een bepaalde logica te zitten en het lijkt net of er door deze therapie bepaalde puzzelstukjes op hun plaats gevallen zijn.

De therapeute wist me te vertellen dat het heel goed mogelijk is dat in dat leven nog niet de echte oorzaak besloten ligt van mijn ‘bipolaire stoornis’. Misschien gaat die nog verder terug… Ik weet dit zelf natuurlijk ook niet, maar omdat deze sessie voor mij een positieve ervaring was, zal ik in het nieuwe jaar zeker nog een afspraak met haar maken.

Overigens zijn er gedurende deze sessie, meerdere onbewuste patronen aan het licht gekomen, die ik hier niet verder zal benoemen, maar ze hebben me in ieder geval meer inzicht gegeven in mijn familiebanden!

Regressie en reïncarnatietherapie zijn – zover ik weet – absoluut geen gangbare therapievormen voor de behandeling van ‘psychoses’. Ik vermoed zelfs dat de meeste psychiaters dit ten stelligste zullen afraden. Maar omdat het mij een bevrijdend en zelfs helend gevoel gegeven heeft, vond ik het absoluut de moeite waard om deze ervaring hier met jou te delen.
x

* * *

Neem eens een kijkje op de site van Sharon HIER

23 gedachten over “Psychose herkenbaar vanuit reïncarnatie..

 1. Dit is wel heel herkenbaar voor mij, weer een stapje verder met mijn de analyse van mijzelf en mijn gebruiksaanwijzing die langer is dan 1 A4tje, maar dan ben ik ook als een lammetje, het duurt even maar dan heb je ook wat..

  Quote:

  ” Ze bracht me terug naar mijn innerlijk en ik voelde dezelfde toegenomen spanning en energie in mijn buik en hart die ik meerdere keren heb ervaren voorafgaand aan een ‘manische episode of psychose’.

  De toegenomen hersenactiviteit en versnelde gedachten hebben we in deze sessie echter niet meer behandeld. ”

  Ik ben echt blij dat ik nooit soft of hard drugs gebruikt heb, wel suiker in de koffie en plaatjes in m’n hoofd dat wel, is ook verslavend maar nog wel te reguleren.
  Drugs psychoses kunnen echt compleet uit de klauwen lopen.

  Vroeger zei ik altijd dat ik psychiater wilde worden, mijn hele familie heeft dat nodig maar ik ben de blikvanger, het ere zwarte schaap, is ook niet zo erg eigenlijk, de laatste tijd gaat het wel beter en geen reguliere medicatie en ook geen reguliere indicatie maar ik zou er best wel eens voor in aanmerking kunnen komen waarschijnlijk wel, of net niet, maar inderdaad ik ben nu rustiger en ik voel geen “vuurbal” in mijn buik, dusz zeker een soort op- en ontladings procedure achter de rug, vroeger duurde de cyclus te lang, alles gaat nu veel sneller, wat ik nu in 3 dagen kan doorlopen daar had ik vroeger 3 jaar voor nodig.

  Het voordeel van een indicatie is dat ik een uitkering had kunnen hebben, heb ik niet.
  Het nadeel van een reguliere indicatie is dat ik dan ook snel vast zou zitten aan een uitkering en verdere overheids inmenging.
  Ieder voordeel heb z’n nadeel.
  Nu na al die tijd dat ik het zelf heb mogen uitzoeken ben ik er op zich wel content mee, wat je zelf doet is veel waard.

  En als ik in een fiep of hausse ga dan mag je het eigenlijk niet weg zetten als iets waardeloos met een stempeltje psychotisch er op, misschien dat het daar wel officieel voor in aanmerking komt maar dan gooi ik en anderen ook veel waardevols weg, als mijn koppie op super turbo staat worden er in korte tijd heel wat ongebaande wegen omgeploegd, ook nuttig..

  Ergens zou ik mijn eigenaardigheden ook niet willen missen. Gelukkig ben ik wel eens een Joegoslavische worstelaar tegen gekomen, in hun cultuur zijn ze niet zo panisch kleinzerig als hier in paniek klinisch Nederland, alles wat op lichamelijke activiteit duidt is tegenwoordig zwaar bedreigend hier, jah ik heb wel eens gemept, ik kan het meestal aardig controleren, sommige mensen zijn heel intuitief en geven mij precies op het goede moment een tik als het nodig is, afslaan noem ik dat, zijn geen opgeleide mensen, zijn gevoelige typjes die het precies aanvoelen wat er gebeurt bij mij, zo’n tik tikt mij meteen uit m’n hoofd, ben ik snel weer rustig, net als de koeienklem voor autie achtigen, even in de houdgreep helpt ook, dan heb ik weer kontakt met mijn lichaam en kan alle opgepompte spanning via de aardestekker weglopen.

  Mensen die iets vergelijkbaars hebben als ik voel ik vaak goed aan, dat is heel vertrouwd voor mij, de drukker ze worden de rustiger ik word dan.

  1. Tja, ik heb me weleens bezig gehouden met wat psychose nu echt is. In de medische literatuur kom je dan hoofdzakelijk lijsten met symptomen tegen. Maar wat is er nu in basis aan de hand met mensen die een spychose hebben. Volgens mij is dat in de reguliere wetenschap een raadsel. Een tijd terug last ik het boek “het pad naar de sjamaan” van Olga Kharitidi. In dat boek staat een ontroerend verslag over het waargebeurde verhaal over o.a. Olga die in een psychiatrische kliniek werkt. Ze heeft onder leiding van een sjamaan (eerst een echte sjamaan, later vanuit de sjamaan in zichzelf) de ziel teruggeroepen van een vrouw met zware psychoses. Die vrouw genas volledig. Als je het vanuit een ander licht kan bekijken, kun je psychoses op een totaal andere manier behandelen dan met medicijnen.

   @Sharon, dank voor je verhaal. Ondanks dat je veel hebt gehad aan de regressietherapie, ben ik wel nieuwsgierig of je uiteindelijk wel de bron van jouw klachten hebt gevonden? Je noemt naast psychose ook de klacht bipolaire stoornis. Dat zijn allemaal maar etiketjes die zijn opgeplakt natuurlijk, maar ik vraag me af of ik het goed begrijp en je dus naast psychotisch ook manisch depressief bent? Maar goed, ik vind het superknap van je dat je verder bent gaan kijken dan je neus lang is.

 2. had een beneden buurvrouw een beeldige vrouw ,die ik s nachts hoorde lachen
  en ze zag mensen staan die er niet waren ,,ze kwam een keer bij me boven helemaal in de war ,,pijn en ze voelde alles bewegen ,,en sliep op de grond ook haar bed bewoog vertelde ze .
  heb haar gewoon even vast gehouden ,drinken gegeven ,ineens zei ze heb geen pijn meer en geen angst ,,,,ben gaan vragen hoe het vroeger thuis was familie enz ,,
  toen ineens vertelde ze dit ,,haar broer was ouder ging naar school ,,dan ging haar moeder naar tennissen ,en ??stopte ze dat kind van 4 jaar in de gang kast
  op slot ,,,liet niet blijken dat ik ontdaan was ,,maar praten er met haar over ,en zij zag nu in dat het de oorzaak was van haar ellende ,,ze had medicijnen ,als ze wat beter was nam ze ze niet in ,,dus heb ik gemopperd op haar dat ze stom was om dit niet te doen ..
  ben een gewone vrouw ,, gewoon haar even vast gehouden ,,als ik nu dit schrijf , kan ik wel huilen ,

  1. to hold somebody in your arms for a moment of love
   dat is waar het allemaal om draait
   dat weten de duisteren ook
   daarom is alles geperverteerd naar iets lelijks, naar iets verdachts
   daarom zullen de ‘simpelen’ het koninkrijk der hemelen gemakkelijk kunnen betreden
   zij die in hun hoofd blijven dienen het ‘beest’ (The Machine).

   zo dit kwam er nu even spontaan uitknallen bij mij, Hannie je bent een held

   David Bowie – Heroes
   http://www.youtube.com/watch?v=Tgcc5V9Hu3g

  2. Mooi Hannie! Zo is het maar net! Met menselijke warmte kun je veel betekenen voor mensen in nood. Zo logisch eigenlijk maar op de één of andere manier gaat dit er over het algemeen niet in bij de reguliere psychiatrie.

   Als je fysiek in nood verkeert, kom je op de intensive CARE terecht. Als je geestelijk in nood verkeert, wordt je platgespoten en helemaal alleen in een isoleercel opgesloten.

   Met gewoon ‘logisch denken’ zijn dit soort schrijnende situaties niet te bevatten. Mij is het één keer overkomen en hoewel mijn bewustzijnsveranderende ervaringen zeer betekenisvol voor mij waren, voelde de ervaring van 7 dagen isoleercel + met geweld injecteernaalden in mijn kont als een verkrachting van mijn ziel.

   Groet,
   Sharon

  3. Hannie , wat je hier beschrijft geeft mij kippevel . Ik weet niet of je het beseft , maar dit zijn de momenten in een mensenleven die herinnerd worden als waardevol .
   Iemand die zonder te oordelen naar je luistert en er gewoon even voor je is met de gewone menselijke warmte die we allemaal zo hard nodig hebben .
   hartegroet aan jou Hannie

  4. @ wattenstaaf
   Wat dat betreft hebben veel verhalen een overeenkomst , allemaal met een menselijk drama , vaak versterkt door drank , drugs en/of machtsmisbruik .
   IMO is het niet gerechtvaardigd om Hannie’s verhaal te degenereren omdat het bepaalde overeenkomsten heeft met andere verhalen .

  5. @ cozmic

   Moeilijk hoor cozmic. ik voel bijna een soort van vijandigheid in je reactie naar mij toe.

   Ik denk niet dat je me hebt begrepen. Wat ik probeerde duidelijk te maken is dat de authenticiteit van het handelen van Hannie overeenkomsten vertoont met de authenticiteit van die Aikido-master nl dat pure liefde en een beetje begrip, een luisterend oor vaak agressie doet wegnemen.
   Agressie vloeit meestal voort vanuit het voelen van pijn en daarin niet begrepen worden. Wanneer je pijn door een ander oordeelloos gezien wordt heb je niet langer het gevoel dat je alleen staat. Het vechten tegen onbegrip wordt door het begrip van die ander weggenomen. Blijft over je pijn. Maar weggenomen is het verzet tegen het onbegrip. Ik hoop dat je van me wilt aannemen dat het in de verste verte niet mijn bedoeling is geweest om degenererend te reageren op het verhaal van Hannie. Integendeel! Je kent me toch wel beter mag ik hopen!

  6. @ wattenstaaf
   Nee was niet vijandig , en ja ik ken je wel beter dan dat .
   Ik ben bang dat ik jou reactie verkeerd uitlegde , gezien de kortheid was dat ook een risico .
   Met deze uitleg snap ik je wat beter , dessalniettemin was ik niet op mijn pik getrapt om het zomaar ff te benoemen , ik vatte het ff verkeerd op .
   Even goede vrienden , ok ?

  7. Soms is er maar heel weinig nodig om mensen weer een goed gevoel te geven. Het is zo makkelijk, gewoon jezelf zijn, luisteren naar de ander, soms hele simpele mensen maar de energie die ermee wordt opgewekt is zoveel groter dan een bijdehand mens die denkt het beter te weten. Deze werkt zichzelf alleen maar tegen, het druist tegen de natuur om jezelf boven de anderen te verheffen. Bijna alle geesten van mensen zijn ergens verziekt, min of meer. Het wordt tijd dat iedereen weer vrij is, vanuit de openheid kan bestaan i.p.v. uit hun persoonlijke egoïstische bestaan.
   Denk er goed om dat zogenaamd zielige mensen de raarste ideeën hebben en vaak het meest verstrikt zitten in hun ego. Liever pijn dan jezelf zijn.
   Bijna iedereen is geestesziek in de wereld op dit moment. Back to nature, back to your self.

 3. Beste Nachtuil,

  Zeker zijn het alleen maar opgeplakte etiketjes.
  Voordat ik ‘wakker’ werd (mede door sites als Wanttoknow) geloofde ik er al niet echt in maar sinds december 2008 ben ik erg diep in de materie ‘psychiatrie’ gedoken. Inmiddels noem ik mijn ervaringen bewustzijnsveranderende ervaringen, wat het feitelijk ook zijn.

  Anderen kunnen in zo’n staat terecht komen na een lsd-trip maar bij mij traden ze eens in de 2 jaar (gedurende 3-4 weken) op een natuurlijke manier op. De meest treffende beschrijvingen en aha-momenten kreeg ik bij het lezen van het boek ‘Spiritual Emergency’ van dr. Stanislav Grof.
  Inmiddels ben ik er ook achter dat zeer veel mensen gediagnosticeerd worden met allerlei doem-diagnoses terwijl ze in feite een crisis doormaken op spiritueel gebied die niet uitgewerkt / genezen kan worden omdat ze (vaak zelfs gedwongen!) onderdrukt worden door heftige “medicijnen”.

  Toen ze bij mij aankwamen met ‘bipolaire stoornis’ destijds wist ik niet eens wat het was! Depressies zijn mij trouwens ook vreemd maar volgens de DSM 4 vielen mijn zgn. symptomen in betreffende categorie.

  Ik hoop oprecht dat de psychiatrie ook wakker wordt op korte termijn; het zou heel veel leed (en belachelijk hoge ziektekosten / belastinggeld!) besparen.

  Gelukkig zijn er op Psychose Anders inmiddels ook mensen die in de psychiatrie werken en ons benaderen die belangstelling hebben voor ‘een andere kijk’.

  Groet,
  Sharon

 4. het is niet voor niets denk ik mijn verhaal ,gezien jullie reactie s .@
  @Sharon wat een vreselijke ervaring voor je ,,als ik je lees denk ik dat je aardig sterk bent ,,hoop dat het goed gaat met je .
  @@Hyper Allert heb al een tijdje een gevoel dat je het niet makkelijk heb ,,m aar je reactie s helpen je denk ik ,komt er wat rust in je lijkt me
  WE leven in een moeilijke wereld ,,maar heb net even buiten gezeten en hoorde de vogeltjes fluiten dan krijg je weer en blij gevoel .
  dag allemaal warme groet Hannie.

  1. Jah dat is waar Hannie, en het reageren helpt mij dus waarom zou dat niet voor een ander zo zijn!
   Tijd om zo wat zomer zon vitaminen op te snuiven, buiten waar de vogeltjes fluiten.

   Ik kan er niet goed tegen als ze mij jaren in de (digitale) gang laten staan, maar misschien wil ik daar zelf wel het liefste blijven staan.
   Moest nog denken aan een “lichtwerkster” die mij een anderhalf jaar terug anderhalf jaar nonstop aan het digitale lijntje heeft gehouden in een digitaal voor portaal, dat kwam nu weer bij me boven, gewoon triest, links en rechts werd ik ingehaald door alle recent toegevoegde digitale nieuwe ‘mannetjes’ ‘vriendjes’ die volgens haar ooh zo oninteressant waren, tenminste dat liet ze me in het begin geloven, de loslopende hijgende kwijlende altijd gedienstige huisje boompje beestje motortje veronica geenstijl never mind the bollocks mannetjes, uiteindelijk was dat kennelijk voor haar toch ook het belangrijkste..

   Weet je dat de uitverkoren hyves ‘chicks’ die tot hun vijftigste een ‘meisje’ blijven het heel normaal vinden dat ze 1300 “vrienden” op hun hyves bijen korf hebben????!!
   Ik snap die Toegevoegde jan doedels niet, moet je die kwijl berichtjes met die foute (betaalde!!!!) digitale glitter kaartjes eens zien, dat doe je je zelf toch niet aan, en op straat weet niemand wie nou de echte Koningin is, dat is alleen voor elektronische schaduw kabinet, dat is de schaduw kant van het digitale walhalla…

   Dan zie ik mezelf weer martelen met om de dag 2 A4tjes gedraai gezwaai en gedoe en dan heb ik met mezelf te doen, dan denk ik ze hebben geen benul wat ze een ander aan doen, maar ik voel me nu wel Sereen rustig; het schrijven helpt me om ergens door heen te komen, als het er op aan komt laten ‘ze’ je zo weer aan je lot over in ‘3d’, dat is wel triest, maar dat is het drama Opera wat ik misschien wel voor me zelf steeds weer opnieuw schrijf, een ander mag wel wat ik niet mag, daar zit mijn pijnpunt, ik zal proberen om dat pijnpunt niet steeds opnieuw te “voeden”…

   Als het er op aan komt ben ik een blauwe Aliën die net niet genoeg begrijpt van de communicatie finesses van het soort Mens, daarom heb ik een Mens achtige nodig die mij helpt begrijpen hoe mensen elkaar bejegenen; wat ze werkelijk bedoelen als ze iets gecodeerd zeggen, Mensen zijn nooit rechtstreeks, alles waar het om draait wordt gecodeerd gebracht, en dat moet ik dan allemaal maar begrijpen, aan m’n water voel ik wel als het scheef zit, meestal zit het scheef Down the Bottom in de grond van de zaak, mensen zijn niet eerlijk, geeft niet ik blijf het proberen om ze te doorgronden, tot in den eeuwigheid amon amen.

   Oh jah voor alle leeftijden; blijf bewegen buiten in de frisse lucht onder elke weersomstandigheid en trek je niets aan van wat door sociaal weer niet acceptabel aan is, te laat op de dag, te vroeg op de dag, te midden op de dag, niet conform de flitsenden glitter reclame neon sport pakjes voorschriften, niet voor niets zit iedereen opgehokt achter die stink computer, ook als je boven een bepaalde leeftijd bent, juist dan, trek er regelmatig uren en uren buiten op uit en doe net of je alleen bent op dat mooie plekje met dat drukke verkeer, voel je daar Sereen Alleen en laat ze het hang krijgen met hun (af)keurende blikken blikken, heb medelijden met iedereen die na een dag onder de TL Buizen ook nog eens een uur in dat blik op wielen moet zitten, op weg naar die zombie bank voor de zuig buis, en dan klagen dat ze nergens zin of fut meer voor hebben, laat ze het hang krijgen allemaal1!!!!!!

   Sxx Pistols – Never Mind the Bollocks, Here’s the Sxx Pistols (1/4)
   http://www.youtube.com/watch?v=DZAMZs4jQtY

  2. Dank je, Hannie!
   Ja, het gaat uitstekend met me, alweer een hele tijd gelukkig. 😉
   Die ervaringen waren niet prettig maar dateren van een hele tijd geleden. Vergeven & vergeten zijn lessen die er ook bij horen, denk ik dan maar.

   De ervaringen van Eénheid en hoe het er ongeveer uit kan zien in de 5e dimensie -of wat iedereen zich hierbij ook maar voorstelt – heb ik ook ervaren en dat biedt een mooi tegenwicht.

   Alle ervaringen zijn ergens goed voor en ze hebben mij absoluut geholpen in te zien waar het leven eigenlijk over gaat: Gelukkig zijn, genieten en jezelf dienstbaar opstellen naar je medemens. Zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn en vertrouwen hebben in het leven. (Zoiets)

 5. Geheimpje: 99,99% van de mensheid is in wezen psychotisch. Allemaal bezig om zichzelf op een bepaalde manier voor te doen, wees jezelf. Ach, ik heb nauwelijks vrienden, niemand die het aankan om uren lang met mij door te brengen. Maakt niet uit, ook ik ben psychotisch, alleen doorzie ik mijn aanvallen en ben druk bezig te transformeren naar puur natuurlijke vorm. Wat een schijnwereld. Wat een manier om met elkaar om te gaan. Laten we een nieuwe mens creëren, te beginnen bij onszelf, be natural.
  Hyper, alles lijkt kut maar jij bent de waarnemer ervan en die is zo schitterend als een diamant. Hier en daar nog wat bijslijpen en iedereen valt voor je, let maar op. Het komt allemaal wel goed. En anders maar niet, richt je op de essentie van mensen, niet op die verrotte uiterlijke schil.

  http://www.youtube.com/watch?v=FC38QvVTcq0&feature=related

  1. Geweldig Martijn, echt, laatst heb ik hetzelfde tegen mijn “ex” vriendin gezegd, nog een beetje bijslijpen en dan komt straks, en nu al af en toe, “alles” met bakken naar me toe rollen, geweldig, ik zie wel plaatjes van bepaalde eigenwijze raspoetin achtigen, misschien dat raspoetin niet het beste voorbeeld is, maar toch, precies zoals je het zegt Martijn, het gaat nog gebeuren, kan er nu al om lachen, beetje schuddebuikend, net als een boedaatje, kan het nu weer zeggen, paar stevige rondjes gefietst en m’n riem kan al weer een gaatje strakker….

   Ik had het ook over haar oudste zoon, jah die heeft een ‘leuke’ vriendin, kon het een beetje te goed met haar vinden, vond ie niet leuk natuurlijk, alles was voor Bassie zei hij regelmatig tegen mij, om me kapot te treiteren, ik zei tegen m’n “ex”, de Bassies gaan het nog moeilijk krijgen om alle onrechtmatig toegeëigende ballen vast te houden, die ballen bak gaat steeds harder rollen en niet alleen meer richting de hebberige BAssies van een paar jaar terug…

  2. Hyper, We’re gonna make it, let maar op. http://www.youtube.com/watch?v=RL4AUCsFoOw&feature=related
   Ik herken veel in jou bewoordingen van mezelf. Het valt niet mee om anders en ook nog eens overgevoelig te zijn, but we’re gonna make it. Vergeet je zelfbeeld, vergeet jezelf in deze vorm want je bent zoveel groter. Als je van Krishnamurti kan genieten, als je er al naar kan luisteren zoals jij, dan staat de wereld eerdaags echt open voor jou. Jij bent pure schoonheid en liefde ergens, laat het maar zien, je bent misschien ergens bang dat anderen je overlopen maar de kans is veel groter dat ze om jou heen gaan als ze niet tegen je licht kunnen. Dan ga je vanzelf de juiste mensen voor je aantrekken en wordt alles prachtig. Ik spreek nu ook deels tegen mezelf…

 6. Beste Sharon,
  Ik weet wat een psychose betekent in de meest ruime benadering.
  Ruim twee jaar geleden zelf mee mogen maken. Mijn reis door de GGZ heeft ook veel etiketten opgeleverd. Misschien is het mogelijk een ruilbeurs op te zetten voor de etiketten en misschien wordt daar de GGZ ook goedkoper van.
  Ik zal contact met je maken via de email van je website om verder uit te wisselen.
  Om je een indruk te geven wie ik ben, zie mijn website.
  http://www.whitewind.nl
  Het onderstaande wil ik graag delen.
  De kracht van de psychose kan alleen voorbij gaan als je verbinding maakt. Verbinding met de ander door rust en Liefde aan te bieden. NIET opdringen, want opdringen versterkt de onvrijheid die ervaren wordt. Dus ook alles wat in de GGZ als normaal geacht wordt werkt niet echt. EN ik schrijf dat omdat ik het Weet en omdat ik zelfs tijdens mijn opname bij heb kunnen dragen aan het ondersteunen van medemensen die totaal verward binnen kwamen. Door verbinding met ze te maken werden ze rustig. De opdringerheid van de medemens in de GGZ, hoe goed bedoelt ook, werkt helaas averechts. Met minimale medicatie, zelfs zo weinig dat de psychiater het niet kon bevatten, heb ik weer aansluiting gevonden met de zogenaamde realiteit.
  Mijn psychose was een waarlijk geschenk want doorgegaan te zijn op de wijze die ik kende had geleid tot somatische aandoeningen, als dan niet psychosomatisch.
  Voor een ieder, wees niet bang als het je gebeurt, het is een wake-up call en maak verbinding op welk niveau dan ook. Het zal je ondersteunen in alles. En als laatste aanwijzing, ga niet in verzet!!!
  Het het goed in alles
  Johannes
  whitewind58@gmail.com

 7. Psychoses komen vaak voor sinds de reïncarnatie van Christus in Jesus… het is deel van een helingsproces… Er zijn 3 soorten psychoses, die niet alle drie in beelden komen… Voor de tijd van Christus waren psychoses eigenlijk ongewoon behalve voor ingewijden… Het is een gezond deel van iemand zijn/haar ontwikkeling…

  Lees ook: http://www.pumbo.nl/boek/disorders — nog maar klein beetje hoor, komt in de toekomst een boek met minimaal 5 pagina’s per ‘disorder’… Wel leuk om alternatieve kant te lezen van iemand anders dan mijzelf…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.