Advertentie

Heb je even 2,5 uur…?? Voor zelfbekrachtiging dus..!


x

aarde vanuit ruimte

x

x

x

Heb je even 2,5 uur…?? Voor zelfbekrachtiging dus..!

2015 © WantToKnow.nl/.be

x

We laten je graag deze documentaire-film zien. Een indrukwekkend stuk werk uit 2011, dat is gemaakt door Peter Joseph. Sinds deze film vrij te bekijken is, heeft hij meer dan 25 miljoen views gehad..! Feitelijk is deze Zeitgeist, het 3e, onafhankelijke deel uit een trilogie van Peter Joseph. In 2007 startte hij met Zeitgeist: The Movie. Een film die keihard de manipulaties in de wereld aantoont, de gecreeërde schaarste om mensen in angst te houden en vooral de valse-vlag-operaties, waarmee de macht wordt versterkt..!

De film bevat in feite 4 delen en in elk deel, zitten interviews met wetenschappers en vooraanstaande maatschappelijke figuren. Er zijn animaties te zien en ook dat maakt de film heel toegankelijk. De film duurt 2:40 minuten en is opgedeeld in 4 grote hoofdstukken:

deel 1: De menselijke natuur.
Hierin komt het menselijk gedrag aan de orde en het natuurlijk leven versus beschermd leven. Criminele activiteiten en ziektes die in onze genen zouden zitten. Evenals verslaving dat zou zijn. Het tegendeel blijkt waar! Het menselijk gedrag, zo is de uiteindelijke conclusie, voor een groter deel worden bepaald door de sociale omgeving en de culturele conditionering, dan dat onze genen dat doen..!

deel 2: Sociale pathologie
Hoe zit onze maatschappij eigenlijk in elkaar, bijv. in relatie met economie. In dit deel komen de economen John Locke and Adam Smith aan de orde en hun visie op het menselijk wezen. Waarom is er een economische noodzaak voor privé-bezit en geld..? Waarom is er -mede hierdoor- zo’n grote ongelijkheid gegroeid in onze maatschappij..? Het resultaat is voor velen duidelijk: de planeet wordt geplunderd en de factor arbeid wordt ondergewaardeerd. Volgens dit deel in de film zal het huidige monetaire systeem uiteindelijk in een vastloper eindigen, met name door hyperinflatie in de toekomst.

deel 3: Project Aarde..
Hierin wordt een economie gepresenteerd, die is gebaseerd op natuurlijke bronnen, waarbij het wel degelijk mogelijk is voor het menselijke ras, om opnieuw een evenwichtig systeem op te zetten, dat niet ten koste gaat van de Aarde en de mensheid. Het gaat dan om het waarderen van de Aardse bronnen op de locatie waar ze zijn, zonder alles de wereld over te slepen.. Alles in het belang van het vervullen van menselijke behoeftes. Het niet aan de markt overlaten van het uitputten van grondstoffen en het reguleren van de menselijke wensen, door het belang van natuurlijke habitat voorop te zetten.

deel 4: de Opkomst..
De huidige wereldsituatie wordt als ‘desastreus’ omschreven. Alle situaties die ons schade doen, worden veroorzaakt door het socio-economische systeem. Vervuiling, ontbossing, klimaatverandering, overbevolking en oorlogen. Daarbij vervallen culturele waarden als sneeuw voor de zon.. Het laatste shot is een blik op de Aarde vanuit de ruimte, waarbij deze woorden in beeld komen: ‘Dit is onze wereld’, ‘Dit is jouw wereld’ en ‘De revolutie is begonnen’..

X

Advertentie

ON NL Banner

1 gedachte over “Heb je even 2,5 uur…?? Voor zelfbekrachtiging dus..!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.