Advertentie

Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?


cirkel inez

x

x

Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?

 2015 © Inez van Oord

x

inez van oort staatsieportret
Inez van Oord doet een oproep om woorden als bezieling, verbeelding en verbinding weer in ons leven te brengen.

Je kent me misschien als de bedenker van de magazines ‘Seasons’ en ‘Happinez’. Nadat Happinez was uitgroeid tot een van grootste Nederlandse titels, werd het bedrijf voor mij te groot en wilde ik terug naar het kleine, dat past bij een opstartfase, of misschien moet ik het anders zeggen: ik wilde verder. Want hoe krijgt spiritualiteit handen en voeten, hoe laat je je overtuigingen zien in je doen en laten, in je werk, in je woorden en daden. Dat wilde ik graag gaan uitzoeken.

Dat idee werd een nieuw tijdschrift: ‘Humanize’. Een blad als een soort Earth Manual. Alsof je op aarde landt, om je heen kijkt en je dan afvraagt: hoe werkt het hier? Hoe gaan we om de elkaar, met de aarde, met de natuur? Wat zijn onze manieren? En wat betekent het om volledig mens te zijn? Het is een goed plan, een mooi idee, maar (pffffff…) ik ben er totaal in verzopen. Het was te veelomvattend denk ik. Niets, maar dan ook niets, kwam van de grond.

Inez boek quoteHeel veel zat tegen. Het was een rare, achteraf interessante tijd. Uiteindelijk zat er wat mij betreft niets anders op dan de stekker eruit te trekken, de vijf mensen naar huis te sturen, een punt te zetten om opnieuw te kunnen beginnen. Terug naar de essentie, was het verhaal. En voor is dat: Schrijven! Ik ben weer gaan schrijven. En alle levenslessen staan nu in mijn nieuwe boek ‘Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?’

Het boek is mijn oproep
Een oproep om woorden als bezieling, verbeelding en verbinding weer in ons leven te brengen. Het gaat om de eenvoudige vraag: ‘Waarom doe ik wat ik doe?’ Gaat het alleen nog over ‘ik’ of het rendement? Of ook over idealen, over het andere, over verbinding maken? Hoe laat je je waarden zien in je doen en laten? Persoonlijk, maar in je werk, of in je bedrijf. Het boek roept op om opnieuw te beginnen. En mocht dat niet mogelijk zijn? Dan is er een andere uitdaging: denk als nieuw..!

Eva Bartels
Eva Bartels

Over de illustratrice, Eva Bartels..
Tja, en toen kwam ook ineens Eva op mijn pad. Ïk heb het geluk gehad precies op het juiste moment Eva Bartels te leren kennen. Zij heeft op een geweldige manier de inhoud vertaald in tekeningen en kunstwerkjes, waardoor het boek een heel eigen gezicht heeft gekregen. Het boek staat bomvol tekeningen, je moet ze echt even bekijken. Warm aanbevolen dus!

x

Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?
Auteur: Inez van Oord en
Illustraties: Eva Bartels.

* * *             x

€ 22,50 – Paperback met flappen – 216 pagina’s
ISBN 9789021559872  –  ISBN e-book 9789021559889 (€ 9,99)

spirituele boek 2016

Wil je het boek bestellen?
Dat kan ook bij de WantToKnow-bookshop..
(klik simpel op het plaatje van de cover hieronder voor een link!)

inez boek cover

5 gedachten over “Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?

 1. Mijn leven is eerder een groeispiraal, dan een cirkel.
  Bezieling en verbeelding (visie en creativiteit) heb ik eerder teveel van. Voor “Verbinding” ben ik open, maar hierin ook weer afhankelijk van inhoeverre anderen de matrix ook kunnen of willen doorzien.

  1. Is het groei of gloei, je kunt nooit te veel créativiteit hebben, visie ja dat is iets anders, echte visie, of je een beeld vormen, en wat verbinding, zijn dit bepaalde voorstellen, en mijn beste een matrix ku, je niet door zien, die houdt jouw gevangen, je kunt je misschien voorstellen hoe hij er uit ziet, of wat hij inhoud.
   Verder vrouwen praten daar niet graag over, maar een geestelijk orgasme is misschien, en waarschijnlijk belangrijker als de lichamelijke die natuurlijk ook gedeeltelijk jouw geest leeg schudt.
   Maar wat wilde je nou eigenlijk zeggen, of is het meer pipo de clown en mammalou, want pas op is dat niet Guido, die daar om de hoek staat te gluren.
   Nu ik moet alweer aan tafel, nu met wat oude buren, heel leuk al die oude verhalen, hoe zij zich in stand hielden tegen de vijand in Paris, en vooral hoe zij gelukkig waren, ach er is niet zo veel veranderd, nu mijn beste als je dan zo veel créatief denken hebt, doe er wat mee, gewoon doen, dat is hoe het werkt, groet Jenne

  2. Ja Jenne, het is inderdaad moeilijk om de matrix in al zijn facetten te doorzien, maar door alle artikelen hier op WTK en elders geven alle puzzelstukjes een steeds duidelijker totaalbeeld.

   Er is echter ook mogelijk de matrix plotseling te doorzien, namelijk wanneer je jezelf in een staat van puur bewustzijn ervaard. Dit overkwam mij onverwachts toen ik 10 jaar oud was. Ik was aan het voetballen met vriendjes, toen ik plotseling besefte dat ik niets anders dan bewustzijn ben. Ik zag dat ik altijd al was en ook tot in de eeuwigheid zal zijn. Al het veranderlijke en tijdelijke zag ik als de matrix.

   Het is alsof je in een film zit, waarvan je weet dat het een illusie is. Zolang je gericht bent op de film kun je worden meegenomen in het verhaal en het drama, totdat je jezelf als toeschouwer bewust wordt, dan is alle identificatie met de film en de emoties die werden opgewekt plotseling verdwenen. Met het bewustworden van wie jezelf bent, sta je dan automatisch buiten de matrix.

  3. Verbinding is de vertaling van religie.
   Zoals de cijfers 6 en 9. = 15 = weer 6.
   De 0 van oneindigheid of eeuwigheid en het staartje eraan is de verbinding met jezelf.
   Dus ik ben in het Eeuwig Nu en kan dit niet verlaten.(Onlosmakend verbonden) Je bent niet op de wereld om gelukkig te zijn maar….’Gelukkig mag het wel’. We zijn dus wel op de wereld maar niet van deze wereld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.