Advertentie

Waarom ik een site maak..


Joelle Rademakers is moeder, partner en tijdelijk even werkeloos en al jaren bezig met zelfonderzoek. Mensen om haar heen begrijpen het niet altijd. Om het een en ander onder woorden te brengen, houdt ze daarom eigenlijk een weblog bij. Een ideaal medium om overzicht voor haarzelf te creëren, anderen te inspireren, maar ook dus om haar omgeving op de hoogte te houden. Haar leidraad: Liefde….Een introductie van Joelle’s website-inspanningen..

Je hoger zelf, de kracht van liefde en je levenspad. Hoe zit het leven in elkaar, wat maakt het de moeite waard, waarom zijn we hier? Op deze vragen en meer probeer ik een antwoord te vinden. Lees mee en volg me in m’n zoektocht naar waar het leven om draait.


SAMEN

"Wat het betekent is dat je hoger zelf je je hoogst haalbare pad laat bewandelen, je levenspad."

Ik geloof in mijn hoger zelf. Vanuit mijn hoger zelf leef ik op de meest liefdevolle en zuivere manier. Als ik ernaar luister voorziet het me van advies en geeft me duidelijke signalen welke kant ik het beste op kan. Om hiermee in contact te komen/zijn moet je wel wat doen. Je trilling verhogen en in de kracht van je liefde gaan staan. Van daaruit heb je een heel universum aan hulp als je wilt. Je hoeft er alleen om te vragen.

‘Hoger zelf’ is voor velen een ietwat vreemde verwoording, wellicht nog niet eerder gehoord. Er zijn vele varianten op je hoger zelf, het kleine stemmetje in je hoofd, je geweten en je hart zijn er een paar van. Wat het betekent is dat je hoger zelf je je hoogst haalbare pad laat bewandelen, je levenspad.

Iedereen heeft zo’n levenspad. Het is een pad die soms in de mist is gehuld en soms in volle zonneschijn wordt opgelicht. Ook dat is voor iedereen anders.

Mijn pad is heel lang voor mij verhuld  geweest, maar blijkt simpeler te zijn dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Liefde, zo moeilijk en zo simpel. Dat wil niet zeggen dat mijn pad over rozen gaat, maar ik weet nu in ieder geval waar ik naartoe loop. En dat is wel zo lekker. Doelloos ronddwalen heb ik lang genoeg gedaan en is ook ergens nuttig voor geweest, maar nu niet meer.

"Omdat je iets niet kan zien, maakt dat het nog niet minder waar..."

Liefde is een ongrijpbaar iets en in de huidige westerse maatschappij veranderd in o.a. verliefdheid en voorbehouden voor maar weinig mensen. Veel mensen kennen het wel, maar beperken dat tot hun partner, kinderen en soms hun familie. Voor mij gaat het verder.
Ik heb een natuurlijke interesse voor mensen om me heen. En eigenlijk hou ik ook van iedereen. Dat wil niet zeggen dat je altijd blij bent met iedereen in je omgeving en wil ook niet voorkomen dat je met sommige mensen zo-geen-klik hebt dat je ze liever niet of niet vaak treft, maar het zorgt wel dat je de waarde van ieder mens in ziet.

Ik zat vanmorgen in gesprek met een dierbare vriend en hij had het over een kennis die op dagelijkse basis met elfen, feeën en kabouters werkt. Hij heeft dat wel eens mogen aanschouwen, maar die prachtige wereld die de kennis schetste niet gezien. Toch kon hij genieten van de ervaringen en verhalen van die kennis. Waarom? Omdat hij geen oordeel velde. Omdat je iets niet kunt zien, maakt dat het nog niet minder waar.

Gisteren zat ik de film ‘The Fourth Kind’ te kijken. Niet echt een film waar ik normaal naar kijk, maar ik werd getrokken. Mijn hoger zelf. Ik heb hem afgekeken, maar vaak getwijfeld om hem uit te zetten. Toch bleek op het einde, hetgeen wat mij het meeste raakte, het ongeloof en de in-capaciteit om mensen in hun waarde te laten ook al heb je er zelf geen ervaring mee. De manier waarop de dame, waar de film overgaat, in twijfel wordt getrokken met de feiten zo duidelijk aanwezig, ooggetuigen, de hele mikmak en toch heeft het haar geruïneerd als mens.

Dat ongeloof, het veroordelen en ‘beter weten’, maakt mensen vaak kapot. Mensen die dingen hebben ervaren en meegemaakt, waar je je op je blote knieën voor dankt, dat dit jouw ervaringen niet zijn. Maar gewoon omdat jij dat niet zo ervaren hebt, zou je je niet kunnen inleven in de situatie van een ander?

Wat ik graag wil bijdragen aan dit geheel is het verzoek om mekaar lief te hebben, door elkaar vrij te laten, te respecteren, mekaar te ondersteunen en vooral met elkaar om te gaan zonder oordeel. Ieder van ons staat sterker als ze worden omringt door mensen op basis van liefde. Dat is wat ik doe en dat is wat ik hoop dat we allemaal gaan doen.

Want in je eentje is het leuk, maar met zijn allen is het feest!

Joelle Rademakers

SpiritualiteitversusDualiteit.blogspot.com

13 gedachten over “Waarom ik een site maak..

 1. Ja Joelle, erg fijn om dit zo te lezen, het zou van mij afkomstig kunnen zijn, ook ik heb al een aantal jaren een goed contact met mijn Hoger Zelf, op een gegeven moment schreef ik op: “heerlijk, ik hoef niet meer te oordelen”
  Veel mensen denken dat verlichting alleen weggelegd is voor heiligen en monniken, maar het is er voor iedereen, dat is nou juist de bedoeling van dit leven, allemaal hebben wij dit in ons, ik noem het de Goddelijke vonk, maar de benaming is niet belangrijk, wel de kracht, levenskracht, je eigen wijsheid,die zich gaandeweg ontwikkeld, dit maakt het levenspad tot een avontuur. Voor mij is en was het ook niet altijd gemakkelijk getuige dit gedicht:

  Hoe lang nog, hoeveel langer duurt het
  voor de nieuwe aarde verschijnt.
  Ik ben het wachten zo beu, mijn geduld raakt op.
  Teleurstelling ga ik voelen
  in plaats van tegemoetziende verwachting.
  Mijn blijdschap en vrolijkheid kruipen in hun schulp.
  Dit is wat ik niet wil, vreugde wil ik.
  Ik wil lachen, geluk voelen en innerlijke vrede.
  Om mij heen neemt het nieuwe bewustzijn toe
  zichtbaar en hoorbaar maar zo langzaam
  en te weinig, er is nog teveel onwetendheid,
  daardoor heerst; negativiteit, angst en onvrede
  wat z’n invloed wil uitoefenen op mij
  een gevoel dat mijn eigenlijke wezen verdooft.

  Hoe ontdoe ik mij hiervan.
  Focussen wil ik mij op liefdevolle wijsheid.
  Dat valt niet mee in het dagelijkse leven.
  Onrust heeft mij dan in z’n greep.
  Help, mijn regenboog is onvindbaar
  mijn verbinding tussen hemel en aarde.
  Ik klem mij vast aan de wetenschap dat
  de sterren ook niet altijd stralen
  toch zijn ze er, achter het donker
  dus weet ik; ook op lage pitjes brandt vuur
  het vuur tot vreugdevuren laten aanwakkeren
  dat is wat ik wil, zodat iedereen
  niets en niemand uitgezonderd
  zich kan warmen, de koude laten verdwijnen
  de duisternis achter ons laten, want om ons heen
  is licht. Kijk dan, zie het dan, breek toch
  door het duister heen.
  Het licht wil ons omringen.
  laat je raken door dit stralende allesomvattende licht.
  De Aarde, wij en alle Leven schittert in een nieuwe vorm van Zijn!!!

  Deze site van jou, Joelle is een bewijs dat het licht, de onvoorwaardelijke liefde zich uitbreidt.

  Warme Hartegroet, Alice

 2. Ben het helemaal met je eens. Ik houd al jaren dit principe aan en voel me er gelukkig bij, ondanks de moeilijkheden die het leven met zich brengt.
  Houd niet alleen van iedereen, maar ook van je zelf!
  Gr. L.

 3. Lieve Joelle,

  Nier meer oordelen geeft zoveel vrijheid en geeft liefde de ruimte eindelijk zijn ding te doen. Mooi geschreven en ik onderschrijf het helemaal :-).

 4. Hoi Joelle
  Na je verhaal gelijk maar even gelezen.Ik vind dat je heel helder schrijft n je eigen gevoelens goed kan verwoorden.
  Veel succes met het vervolg er van.
  Liefs
  Anja

 5. Iedere keer dat iemand de betekenis van liefde ontdekt en doorgeeft is er minstens weer één iemand die hetzelfde doet. Zo groeien we langzaam aan uit tot een meerderheid. Dankjewel dat je dit met ons wilt delen Joelle.

 6. Wat een lieve warme reacties. Dank jullie wel.
  @Alice wat een prachtig gedicht, mag ik die op Facebook delen? En op mijn blog. Hij raakt me. Dank voor het delen.
  @Tessa het is fijn dat ik het hier mag delen en het geeft me perspectief om verder te gaan. Ik ben Guido dankbaar. En mezelf dat ik dit mag laten zien <3
  @Laura ik ben dankbaar dat ik in de voetsporen mag treden van mijn dierbare familieleden. En voort mag zetten waar jullie al lang geleden mee zijn begonnen.
  Warme lichtgroet, Joelle

  1. Lieve Joelle, heel fijn dat het gedicht jou ook raakt, en dat je het prachtig vindt.
   Van mij mag je het op facebook en op jouw blog delen, zodat er nog meer mensen
   zich in kunnen vinden, en door geraakt worden.

   Heel veel genoegen en vreugde met je site, hoe meer positiviteit er wordt
   verspreidt hoe beter zou ik zeggen.
   Groet van Ziel tot Ziel, veel liefs Alice

 7. Joelle prachtig en wat een moed om ermee naar buiten te komen !! Ben erdoor geraakt en hoop dat je doorgaat zo bereik je vele mensen die dan ook nog eventjes na gaan denken en dat is de bedoeling.
  Dank je en liefde is belangrijk en natuurlijk ook eerlijkheid we hoeven elkaars shit niet te slikken maar vertel gewoon jou waarheid zonder te beledigen dan is het altijd goed toch ?
  groeten en welterusten

  1. Dank je wel Pietje. Zo is het maar net… Samen maken we er wat moois van, maar dat lukt niet door te liegen en bedriegen. Liefde en de waarheid, met respect is de beste manier. <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.