Advertentie

WorldPeaceChild-Project, je aandacht waar(d)!


Graag vraag ik je aandacht voor een prachtig initiatief van John Consemulder en Renske Skills, het WorldPeaceChild-project.  Je kent waarschijnlijk John vooral van zijn bijdragen op deze site en op andere sites, zoals Argusoog. Met grote regelmaat is John ook te beluisteren bij Argusoogradio en interviewt hij grote namen op het gebied van revolutionaire geneeskunst.

Als fervente muziekliefhebbers, hebben John en zijn vrouw Renske dit schitterende nieuwe project opgepakt. Lees en geniet! En doe mee, dát vooral.

* * * * * * *

WorldPeaceChild brengt kinderen (en het innerlijk kind van volwassenen) op een positieve manier met elkaar in verbinding door onder andere muziek, videoclips, een boek met songteksten en gedachten over een betere wereld, foto’s en tekeningen van kinderen over de hele wereld, te verzamelen. Kinderen leren in een aantal lessen hoe ze in samenwerking tot een eigen video en muziek productie komen.

WORLDPEACECHILD

Wat doet WorldPeaceChild?

door John Consemulder & Renske Skills

Zo leren de kinderen onze universele song ‘Prayer For The Children’ zingen in hun eigen taal en leren ze deze samen te voegen binnen een choreografie van spel, dans en overige verbindende elementen.

Verder schrijven de kinderen eigen (song)teksten, maken ze hun eigen decor, creëren ze hun eigen styling en maken ze hun eigen boodschap over wereldvrede voor alle kinderen in de wereld.

Dit alles komt samen in een prachtige live eindproductie. De muziek en de beelden van deze performance komt weer op de website van WorldPeaceChild (HIER), zodat de kinderen weer kunnen nagenieten van hun eigen inspirerende kunstwerk en het collectief behaalde resultaat.

WorldPeaceChild is dus een wereldwijd inspirerend intentie initiatief voor een betere wereld en wereldvrede, gebaseerd op universele verbinding. Deze verbinding proberen wij tot stand te brengen via een bijzondere song die in samenwerking met alle kinderen (en ons innerlijk kind) en alle culturen van de wereld gezongen en uitgevoerd wordt in alle talen!

‘Prayer For The Children (Prayer For a Better World)’

We zijn een organisatie die door middel van kunstuitingen als muziek, spel, dans en multimedia producties,  zich inzetten voor kinderen en volwassenen in de wereld. Tijdens het maken van het muziekalbum The Mothership in de tempels van Egypte hebben we een universele song doorgekregen!

Toen is het idee ontstaan om deze prachtige compositie te gebruiken om een brug te bouwen naar ons innerlijk kind en alle kinderen van de wereld. Want de kinderen vormen de toekomst van onze dierbare planeet. Onze missie is het ‘verschil te maken’ door juist onze overeenkomsten in verbinding te benadrukken.

Met behulp van speciale live uitvoeringen met kinderen en de muziekopnames en videoclips die we samen met groepen kinderen op scholen, naschoolse opvang en met kinderen uit allerlei landen maken, wordt er een bijzondere samenwerking tot stand gebracht.  Door de song in verschillende talen en culturen op te nemen en dit weer aan andere groepen kinderen door te geven, wordt er een wereldwijde connectie tot stand gebracht tussen kinderen en volwassenen.

Van Onvrede naar Vrede

De bijzondere en plezierige verbinding die op deze manier tot stand wordt gebracht, vermindert onzekerheid en verhoogt vertrouwen. En omdat het voor ieder afzonderlijk kind of volwassene ook een uniek individuele ervaring oplevert, is het tegelijkertijd ook een verbinding met jezelf, met je innerlijk kind.

Alle relaties met je medemens beginnen tenslotte bij jezelf, in harmonie met jezelf. En de kwaliteit van de verbinding draagt in hoge mate bij aan het succes en het geluk dat wij kunnen ondervinden bij onze initiatieven om samen een betere wereld neer te zetten.

Het is dus Kunst die kinderen inspireert, naar elkaar toe beweegt en met elkaar in verbinding brengt. Elkaar ont-moeten en in-spireren en elkaars tegen-stellingen leren respecteren. Muziek en dans en vreugde zijn hierbij de belangrijkste verbindende en overbruggende elementen. Muziek verbroedert, muziek verbindt, muziek spreekt tot onze ziel en onze harten.

De boodschap aan (en van) de kinderen wordt in de vorm van muziek, teksten, rap, spoken word, dans, tekeningen, uitvoeringen, videoclips en gedachten over verbinding en wereldvrede weer doorgegeven aan andere kinderen over de hele wereld. Het verschil maken door onze overeenkomsten te versterken, omdat het om universele waarden gaat, de basis voor geluk en wereldvrede!

Zie voor een goede indruk van onze laatste projecten met Indiase kinderen en vluchtelingen en weeskinderen van het Tibetan Children Village in Dharamsala de videoclips en foto’s op onze website. Vele honderden kinderen die gezamenlijk deze universele song in eigen taal hebben leren zingen, dansen en met ons een speciale uitvoering hiervan hebben gemaakt, prachtig!

We zijn uitgenodigd om ook in andere landen de song ‘Prayer For The Children’ in een andere talen en andere culturen uit te voeren en ons project in afstemming met de kinderen neer te zetten. Hierbij proberen wij goed te luisteren naar de wensen en behoeften van de kinderen en ouders om hen te helpen met projecten waar zij daadwerkelijk wat aan hebben. We zijn op dit moment op zoek naar een sponsor die ons initiatief wil steunen.

Onze wens is om uiteindelijk op bijzondere en heilige plekken in de wereld vele mensen (en vooral ook de kinderen!) samen te brengen om tegelijkertijd deze song uit te dragen. Een wereldwijd afgestemde positieve intentie die gemanifesteerd wordt door gelijktijdig en in verbinding een klankconcert voor een betere wereld te produceren. Via een afgestemde intentie en een gezamenlijk groepsbewustzijn deze liefdevolle song laten doorklinken in de harten van de mensen. Niet denken, maar doen. Laten zien dat het mogelijk is, wanneer we het samen doen. Het goede doorgeven en wat voor elkaar over hebben. Dat is WorldPeaceChild.

***

‘Prayer For The Children’ ©

Written and composed by John Consemulder & Renske Skills,

production and mastering by John Consemulder

Vocals & text by Renske Skills & John Consemulder www.worldpeacechild.com

Intro message to the world by Ishaja

Lyrics Prayer for the Children, Prayer for the World(c)

***

“I Pray for The Children.  I Pray for The Child.

I Pray for my Inner Child.  I Pray for My Child”

“I Pray for The Children. Peace for The Child.

Love for my Inner Child. Freedom for My Child”

“One Voice, One Song, One Heart,

One Love around the World”

(All text and music are copyright protected, all rights reserved, unauthorized duplication is a violation of applicable laws!)

* * *

We are all meant to shine, as children do.
We were born to make manifest the glory of God that is within us.
And as we let our own light shine,
we unconsciously give other people permission to do the same.

Nelson Mandela

* * *

There are two ways of spreading light;
to be the candle or the mirror that reflects it.

Edith Wharton

* * *

An age is called ‘dark’, not because the light fails to shine,
but because people refuse to see it.
James Michener

* * *

Love is not consolation. It is light.
Friedrich Nietzsche All of us should be involved in our own futures,
to create a world that our children will want to live in.
Harry Chapin

***

Let op: WorldPeaceChild organiseert op 28 & 29 augustus 2010

het ‘AVATAR’ festival!

Een uniek evenement voor jong en oud.
Een avontuurlijk spel. Een reis door 7 beschavingen met 49 opdrachten.
Live muziek, soundhealing, martial arts, lezingen en een speciale AVATAR show! Beleef ons labyrint in de vorm van een ‘fractal heart’ als levenspad om je eigen Avatar te activeren!
Standjes, eten, healingen, readings, natuur en veel meer…
Erkmederstrand, Zeewolde


‘LOVE SYM-POTION’, zondag 10-10-10

Een bijzonder symposium over de wetenschap, spiritualiteit en actualiteit van (non-lokaal en eindeloos) bewustzijn, intentie, verbondenheid en liefde.

Nieuw Album: ’Prayer for the Children’
Deze muziek is voor alle kinderen in de wereld geproduceerd en wordt door kinderen in diverse talen gezongen (plus diverse remixen).

Je kunt voor alle bovenstaande evenementen reserveren en het album bestellen. Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor het Avatar Festival, alle inkomsten gaan naar kinderprojecten. Ook is er plek voor standhouders, healers, readers, spulletjes en catering etcetera (neem even contact met ons op voor de voorwaarden).

Voor vragen, bestellingen of reserveringen: info@worldpeacechild.com

Website: www.worldpeacechild.com

18 gedachten over “WorldPeaceChild-Project, je aandacht waar(d)!

  1. Hand in Hand WZ, lekker uit volle borst mee zingen, het brengt ons tenminste weer terug naar de kindertijd! (goede reset button van John!)

  1. Dank je Paul en groeten terug!

   De inspiratie en het bijzondere en leuke moge duidelijk zijn. Dit is in 3 dagen (lees: 3 maal 1,5 uur samen met die kinderen na schooltijd) met goedkeuring van the office of the Dalai Lama neergezet in Dharamasala, India (Upper TCV):

   http://www.youtube.com/watch?v=C0canC6zFEc
   zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=m1vtO43pNPI

   (overige video’s: zoek op worldpeacechild op youtube, of op worldpeacechild website bij videoclips)

  2. Dank je wel John, wordt het hier tenminste nog heel gezellig met al die kindertjes, dan die artestieke schrijvers hier zonder inhoud.

   Het beroert tenminste altijd het hart!

  3. Zeker wel inspirerend en ontroerend, John, een zover oud nummer maar maakt het ook ontroerend en blijft een mooie song, dankjewel

 1. Hallo,
  Een kleine correctie: de tekst die aan Nelson Mandela wordt toegedicht is van Maryanne Williamson, het gedicht heet ‘My deepest fears’ en is nooit door Nelson Mandela uitgesproken. Had de maker van dit artikel toch even moeten checken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.