Advertentie

Teken tégen de walvisvangst-krankzinnigheid!


Nadat het algemeen verbod op commerciële walvisvangst voor het eerst werd ingevoerd, daalde het aantal gedode walvissen pijlsnel van 38.000 jaarlijks tot slechts een paar duizend per jaar. Het is een getuigenis voor de kracht van de menselijkheid om vooruitgang te boeken.
Terwijl we doorgaan om de andere problemen van de huidige tijd aan te pakken, laat ons deze erfenis van vooruitgang koesteren — door nu samen te werken om deze majestueuze en intelligente schepsels te beschermen op onze broze planeet
.

'Wetenschappelijk onderzoek' wordt het door de Japanners genoemd; anderen noemen het afslachten..!!

Wauw! Er zijn al meer dan 1.000.000 leden tegen het doden van walvissen! De druk die wordt uitgeoefend werkt, maar de volgende 72 uur zijn cruciaal – help om het aantal van 1.5 miljoen te halen! Stuur dit artikel naar iedereen.

Beste vrienden,

De internationale stemming die de jacht op walvissen wettelijk zou kunnen toelaten zal reeds binnen enkele dagen plaatsvinden. 1.000.000 leden hebben de petitie getekend om de walvissen te beschermen, en een Avaaz team is ter plaatse om ervoor te zorgen dat onze mening telt — help om deze campagne echt groots te maken met 1.5 miljoen handtekeningen! Plaats ook je naam en stuur dan de boodschap door op de website van

Op dit moment komt de Internationale Walvisvaartcommissie bijeen om een beslissende stemming te houden over een voorstel om, voor de eerste maal in een generatie, commerciële jacht op walvissen wettelijk toe te laten.

De uitslag zal afhangen van welke stemmen het duidelijkst gehoord zullen worden in de laatste uren: de pro-walvisjacht lobby — of de gewone mensen van de wereld?
Meer dan 1.000.000 leden hebben de petitie getekend om de walvissen te beschermen — het wordt hoog tijd om er 1.5 miljoen te halen!

* * * *

Klik op deze button en teken!

De internationale stemming die de jacht op walvissen wettelijk zou kunnen toelaten zal reeds binnen enkele dagen plaatsvinden. 1.000.000 leden hebben de petitie getekend om de walvissen te beschermen, en een Avaaz team is ter plaatse om ervoor te zorgen dat onze mening telt — help om deze campagne echt groots te maken met 1.5 miljoen handtekeningen! Plaats ook je naam en stuur daarna deze boodschap door.

* * * *

Op de top over de walvisvangst in Marokko, plaatst een Avaaz-team reclameborden, advertenties op de voorpagina van dagbladen, en een reusachtige teller die constant het aantal handtekeningen weergeeft — dit allemaal om er zeker van te zijn dat de afgevaardigden, vanaf het ogenblik dat ze uit het vliegtuig stappen totdat ze hun stemmen uitbrengen, aan de snel stijgende aantallen zullen zien dat de wereld de wettelijke slachting van walvissen niet zal aanvaarden.

Dankzij het wereldwijd protest, hebben veel regeringen al beloofd om tegen het voorstel te stemmen. Zodra de walvispetitie van Avaaz met 100.000 handtekeningen werd aangevuld, werd het opnieuw verstuurd naar de IWC en de belangrijkste regeringen — enkelen bedankten ons, en de minister van milieu van Australië zal de petitie persoonlijk aannemen tijdens de gespannen onderhandelingen.

Laten we in ieder geval doen wat wij kunnen als burgers, om deze krankzinnige afslachtpraktijken te stoppen!!

Maar de druk vanuit de andere kant was ook niet loslatend- een onderzoek van een krant heeft aan het daglicht gebracht dat Japan kleinere landen effectief omkoopt met ontwikkelingshulp. Nu dreigen andere regeringen, in het bijzonder in Europa en Latijns-Amerika, zich te onthouden… of zelfs het voorstel te steunen. De uitslag van de stemming blijft onzeker.

Druk van burgers is onze grootste kans – en het werkt. De walvisvangst-lobby verwachtte gemakkelijk te zullen winnen, maar dankzij acties zoals die van ons blijven de helden van het verbod op walvisvangst sterk staan. In de jaren ’80 was het een explosieve wereldwijde sociale beweging die leidde tot het verbod op commerciële walvisvangst, dat we nu proberen te beschermen.

Nu de toegang van maatschappelijke organisaties tot de vergaderingen wordt beperkt, is deze krachtige petitie-campagne een essentieel kanaal voor de wereldwijde druk in de laatste 72 uur van de onderhandelingen.

Laten we 1.5 miljoen handtekeningen binnen de vergaderingen afleveren alvorens het te laat is! – teken nu en stuur de boodschap door!

Vol hoop,

Ben, Ben M, Maria Paz, Ricken, Benjamin, David, Graziela, Iain, Luis

en het voltallige Avaaz team. Website HIER

* * * *

BRONNEN:

Volkskrant artikel HIER

Trouw  artikel HIER

Vroege Vogels HIER

De Standaard (B) HIER

De Morgen (B) HIER

De Redactie (B) HIER

Nieuwsblad (B) HIER

11 gedachten over “Teken tégen de walvisvangst-krankzinnigheid!

 1. Hallo,

  ik word hier zo triest, verdrietig en boos over.

  Mensen zonder gevoel die nog helemaal NIET “wakker” zijn kunnen zoiets een ander (spiritueel) wezen aandoen.

  Verschrikkelijk!, en dat is maar ’n klein stukje van wat er nog allemaal mis is op onze Moeder AARDE.
  Wanneer komt IEDEREEN tot inzicht? Hopelijk heeeeeeeeel snel.

  Wens iedereen (toch) een warme groet, veel licht en inzicht,
  Bertina.

 2. Het leeft niet echt bij de mensen die WantToKnow regelmatig bezoeken. De meesten zijn in touch met de natuur maar tekenen jullie die petitie dan ook even! Alleen in-touch zijn in je achtertuin is niet genoeg! Bedankt Guido dat je dit artikel plaatst.

  1. Het leeft zeker wel , maar te weinig inderdaad.
   Ik ben op de Azoren geweest, waar ze vroeger ook leefde van walvisjacht, nu is het omgebogen naar eco toerisme, met een zodiac de oceaan op en dan op zoek naar de bultruggen en andere walvis achtige, echt super ervaring, dolfijnen ook diversen soorten zwemmen naast de boot mee!
   Er wordt met respect om gegaan met deze dieren, de boten moeten op afstand blijven en de motoren uitzetten als ze via de achterzijde een walvis naderen.
   Wij zijn vanuit Villa Franco de Campo op het eiland Sao Miguel uitgevaren, een onvergetelijke ervaring , deze dieren verdienen respect en geen slachtpartijen.

 3. Heb reeds al getekend en ben erg op tegen van dit soort zaken, zoals Dirk III al aangeeft idd, het gaat de meeste mensen hier langszij, mooi voorbeeld hoe ver men is met hun gedachtegoed aan deze wonderschone planeet, alleen maar vast kleven als kleefrijst aan hun EGO.

  Bedankt Guido voor dit artikel, tis goed dat er ook aandacht voor andere dingen moeten zijn.

 4. Ik volg, met grote bewondering, al maanden de actie’s van The Seasheppard met kapitein Paul Watson. Zijn strijd is vooral gericht tegen de Japanese walvis-vaarders die onder het mom van “research”, walvissen vangen en afslachten. De Japanse vloot schroomt er ook niet voor om opzettelijk schade aan te brengen aan de Seasheppard vloot. Zo is hier te zien, hoe de Japanse Nishun Maru 2, opzettelijk de Seasheppard’s Adi Gil overvaart waarna deze zinkt. De Japanse overheid heeft vervolgens een klacht ingediend wegens vervuiling van de oceaan:

  http://www.youtube.com/watch?v=k_mL5UD4sd0&NR=1

  1. Nou , groetjes terug hoor 😉
   Wat doen wereldwijde boswachters eigenlijk ?
   Strooien ze wereldwijd eikeltjes , beukennootjes en kastanjes in het rond en wachten ze dan tot er een wereldwijd bos opkomt ? Ofzo ?

  1. Baiklah, Speckles, aku pikir menemukannya.Terima kasih, dan selamat malam

  2. Vincent,
   wij maken ons constant kopzorgen wat de bestuurdersklasse, pennenlikkers, het lakeienvolk ons flikken. Maar de waarheid is gewoonweg hard, maar niemand gelooft daarin. En hoe groter de leugen hoe eerder wij daarin geloven(citaat van Adolf Hitler). Welke partij ook aan de macht is al is die machthebber ‘helemaal fout’ regering, provincies incluis gemeentes zijn een grote geldverslindende poppenkast. Eeuwenlang, misschien aeonenlang draait het om macht, geld en hebzucht, het doel heiligt de middelen en brood en spelen. Onze hele maatschappij incluis cultuur zijn te herleiden naar deze (basis)principes. Met deze principes in je achterhoofd is echt alles te verklaren! En als je Darwins theorie (the struggle for life is the survival of the fittest) meeneemt als ‘geloof’ voor ons recht van bestaan. Dan worden die eerder genoemde principes door die machthebbers en meelopers alleen ‘bevestigd’ en voor hun ‘gerechtvaardigd’. Brutalen hebben de halve wereld. En dat blijkt ook zo te zijn. Dus begin bij jezelf, op naar een mooie wereld voor ons allemaal!

   Theo Wetering of Theo van de Wetering. Wie is dat?
   Wrschl. iemand die iets met natuur te maken heeft? Met google ben ik geen klap opgeschoten!

   Coz het bahasa indonesia (maleis) kan niet iedereen verstaan! Graag een vertaling! 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.