Advertentie

5/12: WantToKnow onderuit door.. Facebook..!


conspiracy

 

Vandaag, 5 december, bereide Facebook ons een bijzondere surprise voor. Vanmiddag om 16:15 werden we bijna letterlijk ‘pootje gelicht’, of zoals je wilt ‘een stok in de wielen gestoken’. Dit gebeurde doordat FB in één keer, op een uiterst agressieve manier, alle links opvroeg (het woord ‘leegtrekken’ werd zelfs gebruikt) om haar database te spekken. Feitelijk is dit een soort niet-anonieme DDos-aanval, waartegen niet veel te beginnen is.

facebook-should-make-a-dislike-buttonWaar de computers van FB deze data voor nodig hebben, en of deze ‘aanval’, want zo kun je hem rustig noemen, gericht werd gestuurd door personen achter Facebook, is ons niet bekend. Noch zullen we daar ws. achter komen. Maar je kunt je voorstellen dat zoiets agressiefs, nou niet bepaald ‘business as usual’ is in de computerwereld. En zeker niet in de wereld van de intelligente heren systeem-analysten, die preciés weten wat er gebeurt, wanneer je bepaalde activiteiten in gang zet op het internet..!

Maar zoals je ziet zijn we weer in de lucht, na zo’n 5 uur van het net te zijn geweest. En of het vreemde telefoontje van vanochtend, rond 10:00, er iets mee te maken heeft, zullen we ook nooit weten waarschijnlijk. Een dame, met Aziatisch accent, die zei uit Zwitserland te bellen, hing plotseling op, midden in de voorstel-ronde over waar ze dan wel van was enz… Bijzonder..

We hopen dat we in staat zijn, met de door onze webservermensen aangereikte tools, dit soort ‘aanvallen’ in het algemeen, en de strapatzen van de heren/dames van FB in het bijzonder, van het lijf te houden. Terwijl we toch altijd zo vriendelijk voor FB zijn geweest en daarbij de heer Zuckerberg in het bijzonder..
Wellicht dat het nieuwe hoofdartikel van vandaag, over de realiteit van ‘complot-theorieën’ er iets mee te maken heeft/had…?

We hopen van wel eigenlijk; dan heeft dit voorval voor ons een hoog ‘Kuifje-op-Facebook’-complot-gehalte… 😉 We hopen dat je weer vrij-uit van WantToKnow kunt gebruik maken, want daar is het toch allemaal om te doen..!

redactie WantToKnow.nl/.be

kuifje facebook

26 gedachten over “5/12: WantToKnow onderuit door.. Facebook..!

  1. Nee, door de logs te vergelijken en te analyseren, blijkt FB dit op haar geweten te hebben. Nogmaals: waar die data voor zijn..? Beats me! En dan nog, zoals gezegd, dit doe je niet ‘amongst friends’, waar je weer uit kunt afleiden, dat het niet direct ‘friends’ zijn..
   Let it be! In-your-facebook..

  2. De man probeert niet meer uit de ruimte te kletsen.. To be serious: ik geloof oprecht dat hij aan het ‘afpellen’ is.. Zoals hij zegt: ‘Een emotionele rollercoaster’.. Out of his mind, into his heart. Sincerety at work. Gedeelde smart is halve smart. Nu nog het delen van zijn vreugde, dan wordt het dubbele vreugd’.
   Dance to feel the essence.. http://nl.falundafa.org/

  3. He vervelend Guido, wie stout is de roe? op 5 dec, das zeker geen cadeautje.
   Fokm dat wtk er weer is.

   Zo he, die video van Wubbo raakte me wel, wat een angst en pijn, strijd, kracht, kwetsbaarheid, openheid en expressie.

   Moeilijk schakelen voor zo’n fysiek sterke man…

  1. Wiki…
   In 2007 maakten Google en Microsoft bekend te azen op een belang in het bedrijf. Op 25 oktober 2007 werd bekend dat Microsoft voor 240 miljoen dollar een belang heeft genomen van 1,6 procent in Facebook.[7] De waarde van Facebook zelf werd hierdoor geschat op 15 miljard dollar. In 2010 stond de toen 26-jarige Mark Zuckerberg op nummer 35 van de Forbeslijst van rijkste mensen ter wereld, met een vermogen van 6,9 miljard dollar.[8]

   De rest kunnen we wel invullen toch?

  2. Tja, een screenshot uit een vroege documentaire over FB. We spreken over het jaar 2010.. Kijk naar zijn oogjes, een jongetje dat betrapt wordt op het stelen van appels, kijk ook zo, imo..

   FB zuckerberg

 1. De Nederlandse AIVD > NSA doet zelf ook graag mee op FB en stoei rustig er op los binnen ICT kringen om onrust te zaaien. Cyber achtig trekjes zijn niet te opvallend, maar eerder door de mand vallende It truukjes die al op voorhand bekend zijn.

  http://oi39.tinypic.com/117r3br.jpg

  We kunnen HET niet leuker maken bij onze Dienst instelling…

 2. Niet druk over maken het leven gaat door!

  FALUDAFA, dit is gebaseerd op de wetten die ten grondslag liggen aan het ontstaan van het heelal, wat zijn dat dan wel voor wetten, ik dacht dat dit geheel was ontstaan uit een big bang chaos, en dat sommige heren zich in hun zelfoverschatting geroepen voelen de natuurwetten van het ontstaan van zo iets enorms denken te kennen, men weet niet eens of het groter of kleiner wordt.

 3. Hi Guido, ik heb vorige week mijn FB een piep klein beetje nieuw leven ingeblazen. Sindsdien krijg ik ook vreemde linkjes met wanttoknow.nl. Er staat opeens https voor. Daarvoor nooit last van gehad. Mijn viruschecker waarschuwt voor een scam.
  Tja, toeval?
  De meesten hier weten wel hoe het is om info te hebben over belangrijke zaken gezondheid e.d., waarvan de meerderheid; de onbewuste massa geen weet van heeft of wil weten. We weten allen hier wat er zou gebeuren als een ieder daarbuiten daar bewust van zou worden.
  Dat dit tegen wordt gehouden door alle mogelijke manieren, daar twijfel ik niet aan.
  Complotdenker? So be it! I dont’care anymore! 👿
  Ying/ Yang; het hoor er allemaal bij. It’s all in the game!

  Ach ja, lives goes on. idd.

  1. Sun, om het ingewikkeld te maken wellicht: die https hoor ervoor. Staat voor ‘secure’. Komt helemaal goed; om dat uit te leggen, gaat beetje té ver hier. Wordt aan gewerkt. Keep on wanttoknow..

 4. toen ik dus eergisteren naar wtn ging om het verhaal van cora en haar magnesium aan iemand door te linken , maar toen dus een blanke pagina met ‘server niet gevonden’ voorkreeg , was ik shocking verbaast; dat dan weer goedpratende met ‘er zullen wel onderhoudswerkzaamheden zijn…’
  om positief te blijven , maar tevens op een andere plek in m’n brein ligt er toch stiekem al een conspiracy op de loer!

 5. Zie het als een groot compliment…….als is de leugen nog zo snel…..:)
  Dit gebeurt vaak met dit soort informatieve sites….ze knallen regelmatig de lucht uit.
  Maar iedereen die slim is slaat jullie link op….en dan worden we gewoon weer vriend…nadat jullie terug van weggeweest zijn….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.