Advertentie

Apple aangeklaagd voor de ’trage IPhone’-truc..


x

x

Apple aangeklaagd voor de ’trage IPhone’-truc..

201 © WantToKnow.nl/be

x

Afgelopen september schreven we (HIER) over de manipulatieve ‘strategie’ van Apple, om gebruikers van oudere modellen IPhone-telefoons, dúsdanig te manipuleren, dat bezitters van deze mobiele smartphones zich gaan ergeren aan hun ‘oude, trage’ telefoon. En wel zódanig, dat het beslissingsproces om een nieuwe versie aan te schaffen, wordt gestimuleerd en dus de nieuwe-Apple-aankoopbeslissing sneller wordt genomen. En ja, de omzet die je binnenhaalt vandaag, daar hoef je dan als Appple, morgen minder je best voor te doen. Zó moeten de manipulatieve jojo’s bij Apple hebben bedacht.

In ons artikel van september jl. hebben we de data laten zien, op basis waarvan je kunt afleiden, dat veel mensen zich verwonderen over deze traagheid.Want met het op een rijtje zetten van zoekresultaten van Google, kun je zien hoeveel mensen hebben gezocht op de term ’trage iPhone’ of soortgelijke termen. En ja hoor.. Precies vóór de introductie van een nieuw model iPhone, werden oude modellen traag. Wanneer je de conclusie gaat trekken, dat het tijdstip van deze zoekterm, ook het moment is, waarop mensen last hebben van dit euvel..! Kijk zelf:
En ja, dan is het nog maar een kleine stap naar het zoeken naar de bewijzen van de veroorzakers van deze traagheid, die dus kennelijk geen toeval maar is. Een traagheid die dus, zo blijkt nu, OPZETTELIJK is veroorzaakt en niet door nieuwe apps e.d., die een stuk snellere smartphones verlangen om soepel te functioneren. Nee, het is een manipulatieve truc van Apple, die jou als gebruiker kennelijk als melkkoe zien. Of nóg erger: als dombo waarmee je naar believen kunt sollen. Reden temeer zou je zeggen, om dit bedrijf vanaf nu links te laten liggen.. Deze ’truc’ werkt -zo heeft Apple inmiddels moeten toegeven- al ongeveer een jaar voor de iPhone 6S en oudere modellen en sinds kort ook voor de iPhone 7..!

Nu de rechtszaken.
Onder anderen ook businesszender RTLZ melden, dat is gebleken, dat Apple iPhones met een oudere batterij, al bijna een jaar langzamer worden gemaakt. En ja, dit gebeurt op afstand, want anders kunnen ze natuurlijk niet bij je iPhone.. En.. Dit verhaal is nu onlangs door Apple toegegeven.. (HIER). De truc bestaat eruit, dat de processorkracht van deze apparaten wordt terug ‘geschroefd’, wanneer het toestel een oudere, bijna lege of koude batterij heeft. En dan kan, bij telefoons met zo’n batterij, een piekbelasting in de processorkracht ervoor zorgen, dat de telefoon plotseling helemaal uitvalt. En ja, wij vinden dat je reinste manipulatie en in één woord onbeschoft. Afgezien van de juridische onjuistheid is het wéér de ethische en morele kant van het zakendoen, die hier weer het kind van de rekening zijn.

Natuurlijk zijn klanten van Apple heel boos, dat het bedrijf nu pas toegeeft dat het iPhones langzamer maakt. ken, zo meldt o.a. persbureau Reuters (HIER). In de aanstaande grote class-action-rechtszaken gaan slimme juristen voor honderden aanklagers tegelijk compensatie proberen te bewerkstelligen bij rechtbanken. Een schadeclaim kan dus in de vele honderden miljoenen US-dollars lopen; afgezien natuurlijk van de imago-schade die Apple hierdoor oploopt.

Een van die klachten van de aanklagers is, dat ze menen dat hun klanten nu nieuwe iPhones hebben gekocht, omdat de oude telefoons langzamer werden. Het was dus, achteraf gezien, beter geweest om het aankoopbedrag uit te sparen en bijvoorbeeld een nieuwe batterij aan te schaffen. Er is hier dus sprake -volgens de aanklagers- van misleiding en fraude.

Één aanklacht bij de rechtbank van San Francisco spreekt over defecte iPhone-batterijen, wanneer deze batterijen, niet zonder softwarematige aanpassing de telefoon probleemloos kunnen aandrijven. En natuurlijk, zo vinden deze aanklagers, dient dátgene wat defect is aan een product, gratis te worden vervangen. En het bedrijf (Apple) heeft dit probleem volgens de aanklacht willen maskeren. In totaal zijn er nu al zeker 8 rechtszaken tegen Apple aangespannen. In sommige zaken willen de aanklagers een schadevergoeding, in anderen een gratis nieuwe batterij en in weer andere zaken is de eis dat Apple zijn iPhones in het vervolg niet meer langzamer maakt.

Maar natuurlijk gaat het niet over deze 8 zaken, maar over de honderden miljoenen gebruikers wereldwijd, die feitelijk ALLEMAAL dezelfde rechten hebben en op basis van een vonnis, of zelfs op basis van een aanstaande law-suit, zich kunnen gaan aansluiten bij een dergelijke ‘class-action’ rechtszaak.. Wordt ongetwijfeld vervolgd.. Voorlopig heeft Apple de schijn niet alleen tegen, maar vooral de allertheid gewekt van veel technisch onderlegde personen, die ongetwijfeld het naadje van de kous zullen gaan onthullen.. Een grote smet op het blazoen van een bedrijf dat bekend stond om zijn klantvriendelijkheid en het gebruiks-‘gemak’ van haar producten..

* * *

“Laat je niet vangen door dogma’s – zoals leven met de resultaten van wat andere mensen denken. Laat het lawaai van een ander zijn mening niet uw eigen, innerlijke stem overstemmen. En het belangrijkste: heb de moed om uw intuïtie en uw hart te volgen.” ~ Steve Jobs, Apple CEO, in 2005 tijdens speech aan de Stanford University

4 gedachten over “Apple aangeklaagd voor de ’trage IPhone’-truc..

 1. Bedrijven die aantoonbaar de boel besodemieteren zouden gewoon verplicht moeten worden hun deuren te sluiten is mijn mening.Dergelijke bedrijven hebben soms miljarden in kas en een boete,schadevergoeding of hoe men het ook wil noemen doet hen niet zoveel behalve dan dat ze het niet leuk vinden.Wie zich brandt moet op de blaren zitten vooral wanneer er opzet in het spel is.Het verleden heeft laten zien dat zij die rijk geworden zijn door wanpraktijken binnen het door hen gerunde bedrijf toe te passen zelden bestraft worden of als er al een straf volgt zij daar zonder al teveel kleerscheuren vanaf komen waarna zij hun niet op correcte wijze verkregen vermogen verder kunnen vergroten.Neem bv de familie Bush die in de oorlog gebruik gemaakt heeft van dwangarbeiders wat velen het leven gekost heeft of voor het leven getekend heeft en dat alles voor (net als hier bij Apple) voor meer winst/geld.Monsanto die bewezen invloed uit oefenen op wetenschappelijk onderzoek zodat het in hun voordeel uitpakt waardoor ze gewoon door mogen gaan met hun wanpraktijken.Neem ze gewoon alles af en besteedt dat geld aan goede dingen zodat de slachtoffers van armoede en wanpraktijken ook een kans op een beter leven krijgen.

 2. Goed idee om de misdadigers, zeker de geldgraaipenoze aan te pakken alhoewel het erop schijnt te lijken dat indien eerlijk geteld, wat ik betwijfel, ‘het volk’ gekozen schijnt te hebben op het soort tuig wat dit graaien goedkeurt.
  Is daarmee niet ook de stemmer mede schuldig aan de wandaden van de kliek die nu de regering schijnt uit te maken?
  Je kunt natuurlijk weer bij vadertje staat aankloppen om maatregelen te nemen maar ervaringen uit het verleden laten zien dat ze het corporatieve tuig graag met rust laten en zelfs nóg méér ruimte geven.
  Vadertje staat is geen zorgzame ouder maar eerder een incestueuze viezerik!
  De bevolking moet de macht bij zichzelf houden en hun macht uitoefenen via de portemonnee!

  1. robvdz.
   Om binnen de EU te blijven wat betreft verkiezingen al die lieden in Brussel zijn NIET door het volk gekozen maar gewoon door de machten achter de schermen daar geinstalleerd waarbij ze geholpen zijn door corrupte lieden die “vermoedelijk” hun opdrachten hebben gekregen op meetings zoals de Bilderbergconferenties.Balkenende,Rutte en vele anderen hebben allemaal deze meetings bijgewoond (dit kan iedereen controleren).
   Ook bij de landelijke verkiezingen speelt corruptie een grote rol want het gekke is dat bv de PVV wel in de kamer mag zitten en zelfs datgene waar zij zeggen voor te staan mogen uitdragen (waardoor veel mensen zich achter de PVV scharen) terwijl ze totaal niets bereikt hebben en ook niet zullen bereiken omdat ze gewoon uitgesloten zijn/worden door andere partijen.Wanneer er naar het volk geluisterd zou zijn dan had de PVV nu in deze regering moeten zitten wat niet het geval is.Hoe dan ook Rutte (VVD) heeft het voortouw genomen en zelf een regering samengesteld waarbij hijzelf natuurlijk bovenaan staat.
   Ook hier ziet men dat hij er alles aan doet om die geldgraaiers nog rijker te maken door bv de dividendbelasting af te schaffen terwijl er totaal niets voor zieken,ouderen en de armsten wordt gedaan ook al doen ze het anders voorkomen.Eerst is de zorg bv totaal leeggeroofd en nu geven ze EEN DEEL terug waardoor het lijkt of ze goed doen terwijl de bedragen die nu ter beschikking worden gesteld vele malen LAGER zijn dan de bedragen die ze eerder hebben weggeroofd en dat gebeurd op meerdere terreinen.Rutte gaat nog verder door Wajongers 5% af te nemen (stelen van hen die toch al bijna niets hebben).
   Het volk heeft daar NIET voor gekozen,het volk heeft ook niet gekozen voor hoge belastingen op arbeid of 9% belasting op dagelijkse boodschappen om vervolgens met dat geld de rijken die via allerlei voordeelregeltjes en niet zelden de belasting ontduiken toch al schatrijk zijn geworden nog meer te belonen.Wie houd daar toezicht op? Waarom horen we hen daar niet over? Het zit geraffineerd in elkaar want een voorbeeld is bv dat het UWV (uitkeringsinstantie) zelf mensen keuren mag die op het werk uitvallen door ziekte (niet zelden door dat werk veroorzaakt) vandaar dat ze de eisen zo hoog leggen en de nadruk leggen op het kijken wat een zieke nog wel zou kunnen want dat scheelt vadertje staat weer uitkeringen.Hier keurt de slager zijn/haar eigen vlees terwijl ze ook kunnen weten dat een werkgever niet op zieke mensen zit te wachten.Corruptie en belangenverstrengeling is ook in Nederland ruim vertegenwoordigd.

 3. God beste mensen wordt nu toch eens wakker, jullie moeten echt een stuk bewuster in jullie leven gaan staan, we leven in een periode van verkrachting, wij worden constant geestelijk verkracht, dagelijks gevoert met onzinnige er niet echt toe doende berichten, ook deze site maakt deel uit van de deze psychose, misschien ongewild, zoek de kant van het leven, la dolce vita, het zoete leven, stop met je in deze vuilstortplaats het internet te verdiepen, wordt wakker, er is leven na de dood, en denk er om je wordt gewogen bij je verscheiden, betaal je schuld aan de natuur, je createur, groet Jenne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.