Advertentie

Apple-gebruikers betalen 30% méér op internet..!


x

Apple-gebruikers betalen 30% méér op internet..!

2012 WantToKnow.nl/.be

x

Kopen op internet is lang niet altijd goedkoper, want uit onderzoek blijkt dat de consument, beter naar een ‘echte’ winkel kan gaan, vooral voor de aanschaf van goedkopere producten.. E-commerce bedrijven trekken namelijk steeds vaker hun tarieven gelijk..  Een en ander blijkt uit onderzoek van het Ierse adviesbureau ‘Accenture’.

Iemand die een paar seconden later op deze internetpagina klikt, ziet een prijs die volledig anders kan zijn. Afhankelijk van wie er klikt en van wat de vraag en aanbod is..! En belangrijk is dus ook welke computer je bedient..!

EasyJet zette de toon
De waanzinnige snelle beslissingsmogelijkheden die de computers van tegenwoordig hebben, komen in de dagelijkse prijsstelling van bijvoorbeeld vliegreizen tot uitdrukking. Geen vaste prijs is meer vast. Prijzen zijn prijzen van het moment. Een prijskaartje kan een paar seconden later het dubbele aangeven. Maar als je niet beter weet, geloof je dat een prijskaartje de ‘werkelijke’ waarde aangeeft.

Onlangs was in een TV-programma te zien dat 2 passagiers van een EasyJet-vlucht van Amsterdam naar Londen totaal verschillende prijzen hadden betaald voor naast elkaar gepositioneerde stoelen. De ene passagier had rond de € 40,- betaald voor deze vlucht, terwijl de andere zo’n € 350 betaald had..! De computer had het allemaal mooi gefixed. Voor EasyJet in dit geval.. Maar wat deze vliegmaatschappij kan, kunnen ander aanbieders van diensten en verkopers van goederen ook.. Het verhaal is tegenwoordig alledaagse geworden..!

Price customization
De moordende concurrentie op internet zorgt er niet voor dat de prijzen gedrukt worden. Internet-retailers maken juist gebruik van software die online gedrag analyseert en op basis daarvan een prijs samenstelt. Ook de locatie en de gebruikte hardware hebben invloed op de getoonde prijs. Veel webwinkels maken gebruik van deze ‘price customization’ om hun winst te verbeteren.

Zeker 60% van de grootste webwinkels in de VS past zogenaamde ‘geautomatiseerde prijsdiscriminatie’ toe. Door gebruik te maken van software die reageert op gedrag van bezoekers, kan twee tot vier keer zoveel omzet worden gerealiseerd als wanneer standaardtarieven worden gepresenteerd.

Apple-gebruikers betalen tot 30% meer..
Klanten die zich bijvoorbeeld te snel naar de online kassa haasten, geven de indruk dat korting onnodig is omdat zij het product sowieso willen kopen. Ook direct naar een webwinkel surfen betekent vaak dat de klant de hoofdprijs mag betalen. Consumenten die via Google of een prijsvergelijker in een online shop terecht komen, betalen minder.

Apple-gebruikers betalen bovendien vaak tot 30% méér voor bijvoorbeeld hotelkamers dan pc-gebruikers, zo meldde ‘The Wall Street Journal’ vorige maand. Het Amerikaanse reisbureau Orbitz stelt dat Apple-klanten meer geld te besteden hebben en leidt ze door naar de betere hotels. Ook moeten Mac-klanten, volgens een artikel in The Economist, soms meer betalen voor eenzelfde kamer.

“Ook in Nederland zien we bij internetretailers het aantal experimenten met het afstemmen van het prijspeil op de locatie, hardware of het klikgedrag toenemen”, vertelt Esther Baaijens, oprichtster van The Pricing Company in Oestgeest. De oorzaken van prijsverschillen liggen volgens Onno Oldeman, partner bij adviesbureau voor prijsstrategie Simon-Kucher & Partners, vaak binnen het eigen bedrijf. “Er zijn aparte teams voor landen of voor online- en gewone winkels”, vertelt hij. “Die hanteren verschillende tarieven.”

Belangrijk is volgens Oldeman dat deze bedrijven hun kortingen harmoniseren. “Prijsverschillen die overblijven moet je kunnen verdedigen.” Prijsdiscriminatie kan volgens Oldeman een flinke deuk geven in de reputatie van een bedrijf, als het bedrijf hier niet goed mee omgaat.

Volgens Oldeman gaan klanten voor 5% prijsverschil niet naar de concurrent om hun aankoop te doen. Voor een kleine aankoop als een boek is de ondergrens daarvoor 10/15%, maar voor grotere aankopen als een televisie mag een aanbieder maar een paar procentjes duurder zijn.

x

x

25 gedachten over “Apple-gebruikers betalen 30% méér op internet..!

 1. Als je bij vliegmaatschappijen surft, en prijzen vergelijkt, haal dan eerst de cookies weg, als je hebt besloten. Hun computer weet dan namelijk dat je die aanbieding al hebt bekeken, en schroeft de prijs omhoog. Doen ze àllemaal…..

  1. Bedankt voor deze tip!!

   Ik heb nu meteen een verklaring voor plotselinge prijsstijging voor mijn tickets naar Bangkok…

 2. Dat hakt er goed in zeg, nog even en we zitten met bergen tot moes geslagen Apple’s in onze mik. Al hoewel de appelmoes van hak er nog steeds 1 €uro bij C1000 over de toonbank gaat, zolang dat maar geen negatieve crisis oplevert bij de IBM kassa’s.

  1. Nee, niet tot moes slaan, leveren jullie allemaal, die ervan af willen, jullie Mac maar bij mij in, vooral de nieuwste Mac’s. I-Pads zeker ook gewenst! Gnagnagna.

 3. onnozelaars,
  apple is gewoon stukken beter
  en koop een windows-zever
  en je laat direkt ook een paar dozijn afrikaantjes vaccineren….
  lezen jullie de eigen site niet ?
  of lezen wel, onthouden moeilijk ?

  1. Wat betreft hardware is Apple niet zoveel beter dan een doorsnee PC. De service is zelfs ronduit belabberd, omdat Apple slechts 1 jaar garantie geeft op hardware, terwijl in Nederland de standaard minimaal 2 jaar is.

   Wat betreft de software: je bent niet verplicht om Microsoft Windows te draaien (I hate it!). Je kunt ook kiezen voor een open distributie van Linux zoals OpenSuse, Ubuntu of Fedora. Niet alleen zijn deze gratis besturingssystemen een stuk stabieler dan Windows, ook het gebruikersgemak is een prae. En wil je geen afscheid nemen van de Windows schil? Kies dan voor Zorin, Ubuntu met een XP schilletje.

   Ik draai inmiddels al 8 jaar naar volle tevredenheid onder Linux en wil niet meer terug naar Windows. If you can get it for less, why should you pay for more?

  2. @ Johannes

   Apple & PC, allebij leuke machines, maar het is nog veel leuker om elkaar besturings systeem op een ander aan de gang te krijgen. Win7 werkt als een trein op een Apple Machine, draait nog sneller dan de orginele besturings software, Op de PC hebben we ook een voor een groot gedeelte die zelfde apple software aan de gang, al hoewel sommitge data bestanden uit een Eprom in de apple zelf worden gehaald ter berscherming van de rechten.
   Wat is nou mooier en dan svheven en bedrukte gezichte te zien wanneer er een concurente gerichte besturings systeem op een geheel andere Computer draait?! Een verbaast feest dus!!! 😆

 4. In dit verhaal wordt de appeltje gebruiker als dom weg gezet. In Amerika mag dat zo zijn. De nuchtere Hollander is hartstikke blij met zijn mooie en vooral functionele appeltje. En juist de appel gebruiker is iemand die zijn geld goed besteed. Dus wel degelijk op zoek gaat naar het beste voor haar/zijn geld. Dat spreekt vanzelf als je voor appeltje hebt gekozen. Dus betalen we zelden teveel en zijn we uiteindelijk veel beter af dan die andere computer gebruikers. Hahaha.

  1. Je voelt je duidelijk aangesproken Selene; ws. een Apple-gebruikster van het eerste uur, die al jaren ongevraagd ambassadeur is voor Apple..?
   Geeft niks natuurlijk, Apple vind ik ook prachtig..! Het artikel gaat er juist om dat je JUIST met een Apple een ‘statement’ maakt in computers van aanbieders/internetwinkels..

  2. Dat geldt voor iedereen die surft. Het web kent geen geheimhouding van privé gegevens. Die illusie ben ik al lang kwijt. Ik ben helemaal geen appeltje gebruiker van het eerste uur. Heb jaren achter een windows 95 en later 98 gezeten. Daar was ik heel tevreden mee. Maar sinds appeltje binnen kwam is die ander niet meer wat ie was. Ik voel me niet persoonlijk aangesproken. Het artikel geeft alleen het idee dat appeltje gebruikers dit nog niet wisten. En ook het idee dat appeltje gebruikers rijk zouden zijn. Hmm. Ik heb heel weinig geld te besteden. Mijn appeltje is een echt tweedehandsje. Binnen eigen kring voor een appeltje en een eitje over mogen nemen. Ik wordt op het web dus blijkbaar wel voor vermogend aangezien. Dat is enkel maar grappig. 🙂

  3. Volgens mij bén jij ook een rijk mens.. 😉
   Ik geloof niet dat het hele artikel voor jou bedoeld was Selene.. Het gaat er natuurlijk om, dat gemiddeld Apple-gebruikers rijker (zouden) zijn dan andere computermerk-gebruikers.. Waarbij jij natuurlijk weer de uitzondering bent die de regel bevestigt..! No sweat.

  4. Klopt Guido. Ik ben heel rijk. Daar kan geen geld tegen op. Hoewel, soms misschien. Ik zou toch niet willen ruilen.:)

  5. Nou ik heb hier nog vol trots een Apple ][ staan uit 1975 in een Samsonite grote Koffer, met 1ste disc driver en orginele software developed bij Robert R. Bishop met orginele handtekening van Steve Jobs op de onderkant van de Apple. Goud waard voor een vervente verzamelaar, dan nog maar te zwijgen van alle software van toen, geheel kompleet! Idem voor een MacIntosh. Op de fruitschaal heb ik ook nog een Apricot staan, een Amiga 500, Amiga 4030 en div. oude PCtjes. Zeg maar een museum zo’n beetje bij elkaar. Maar om opnieuw in zee te willen met een Apple?! daar moet ik nog eerst wat jaartjes over naslapen, ik hou het nu liever op een wat vrijere markt zoals Android Galaxy S3.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.