Advertentie

Brits kindermisbruikschandaal; en dan..? Stilte..?!


Wanneer gaan we nou eens in de werkelijkheid geloven die onder de dagelijkse glamour onze levens en dat van onze kinderen bedreigd..?
Wanneer gaan we nou eens in de werkelijkheid geloven die onder de dagelijkse glamour onze levens en dat van onze kinderen bedreigd..?

x

x

‘Meer dan 1.400 verdachten in Brits kindermisbruikschandaal’

2015 © WantToKnow.nl/.be

x

De Engelse 'artiest' Jimmy Savile bleek meer dan 1350 kinderen te hebben misbruikt, gedurende zijn 'carrière'.. RIght in the face of the English.. Zijn verhaal toont aan, hoezeer we te maken hebben met een maatschappelijke en structurele ontwrichting!!
De Engelse ‘artiest’ Jimmy Savile bleek meer dan 1350 kinderen te hebben misbruikt, gedurende zijn ‘carrière’.. Right in the face of the English.. Zijn verhaal toont aan, hoezeer we te maken hebben met een maatschappelijke en structurele ontwrichting!!

Het lijkt ‘zomaar’ een bericht dat we op radio horen en in kranten lezen. ‘1400 Verdachten van seksueel misbruik tegen kinderen’.. Alsof je een emmer leeg gooit..! Het gaat dus niet over 1400 kinderen, maar over een COLLECTIEF dat SYSTEMATISCH kindermisbruik in het vaandel heeft.. De berichten die wij ‘boven water’ zien komen van dit soort heftig nieuws, raken velen diep. Zó diep, dat er hele volksstammen zijn, die er niets van willen weten. Struisvogelpolitiek in de praktijk zeg maar.. Voor hen mag het kennelijk doorgaan, want ze kijken de andere kant op en zien dus niets. Handelen er niet naar en zijn hoogstens innerlijk diep bedroefd.

Maar wanneer gaan we nou eens zien, dat dit misbruik een STRUCTUREEL KARAKTER heeft en als een wurgende octopus in onze samenleving gedijt. Dat hoge regeringsfunctionarissen  -inderdaad zoals Demmink in Nederland-, politici, bedrijfs-topmanagers en andere machthebbers, dit soort misbruik ritueel en structureel gebruiken om zichzelf als het ware ‘op te laden’, is voor veel mensen duidelijk, die zich hier verder in verdiept hebben.. Het voert té ver om hierop verder in te gaan, maar voor mensen die deze beerput verder willen openen, zodat er weer licht in kan vallen, raden we aan de artikelenserie te lezen onder de titel ‘Mind Control’..

Inmiddels heeft het onderzoek naar historisch kindermisbruik in Groot-Brittannië al 1.433 verdachten opgeleverd, zo meldt de Engelse kwaliteitskrant The Guardian. En ja, onder hen zijn 76 politici, 43 mensen uit de muziekindustrie en 135 uit de televisie-, film- of radiowereld, aldus de leider van het onderzoek. Onder deze verdachten in het grootschalige onderzoek naar kindermisbruik in Groot-Brittannië, genaamd ‘Operation Hydrant’ zijn niet bij naam genoemde prominenten uit de entertainmentindustrie en de politiek.

Politiechef Simon Bailey, die de nationale operatie leidt, heeft dit aan de pers gemeld. Inmiddels zijn 216 van de 1.433 verdachten overleden, maar volgens Bailey wordt de lijst met verwijzingen elke dag langer: “De aantallen die ik vandaag noem, zijn slechts een snapshot”, zei hij..!

‘Operatie Hydrant’ werd gestart door de National Police Chief’s Council (NPCC) om alle lopende onderzoeken naar kindermisbruik in Groot Brittannië te bundelen en in totaal lopen er onderzoeken naar misbruik op 154 scholen, 75 opvangtehuizen voor kinderen en 40 religieuze instellingen. The Guardian meldt tevens dat het aantal meldingen van kindermisbruik in Groot-Brittannië de afgelopen drie jaar meer dan verdubbeld is. De politie verwacht tegen het einde van dit jaar 116.000 klachten over historisch kindermisbruik te ontvangen, of 71% meer sinds 2012.

Volgens Bailey is het heel goed mogelijk dat het aantal klachten uiteindelijk in de 100.000’den kan gaan lopen. Hij vraagt om meer steun voor de overlevenden van kindermisbruik. Maar volgens Bailey is ook het internet tegenwoordig een bron van mogelijke aanleiding tot kindermisbruik, waarbij live-streaming beelden, zoals bij Skype het geval is, de volgende uitdaging vormt voor wetshandhaving.
Van de 116.000 aangiften van kindermisbruik dit jaar, blijken 52,446 gevallen te gaan over seksueel misbruik in het verleden, waarbij zaken soms enkele decennia geleden zijn gepasseerd.

Guardian child abuse news
De enorme schaal waarop in Groot Brittannië het kindermisbruikschandaal wordt aangepakt, toont zich hier in het nieuwsoverzicht dat alleen al ‘The Guardian’ eraan besteedt.

‘Operation Hydrant’
Detectives van deze ‘Operation Hydrant’ zijn alle onderzoeken van niet-recent misbruik aan het coordineren, waarbij het vooral gaat om één bepaalde cel in Sheffield, van zogenaamde ‘high-profile individuen’ en instituten. Elk van de 1,433 verdachten wordt in een grote verdachten-data-base geplaatst, waarbij het computertechnisch simpel is om snel relaties te ontdekken tussen gevallen. Bovendien is het dubbelonderzoek hierbij ook vrij eenvoudig te vermijden. Tot nu toe, zijn 30 individuen geidentificeerd uit één of meer onderzoeken. Bailey vertelt dat de cijfers eigenlijk boekdelen spreken: “Voor dit jaar verwacht ik, dat we zo’n 116.000 rapporten van kindermisbruik zullen ontvangen. En dat is een stijging van 71% sinds 2012. Om u een idee te geven van de omvang van dit schandaal!”.

De Engelse DJ en Tv-presentator Jimmy Savile (1926 – 2011) zorgde voor een perfect imago, om zijn gruweldaden te maskeren. Hier poseert hij in Londen, met een groep minderbedeelde en invalide kinderen tijdens een ‘dagje-uit’, georganiseerd door Londense taxi-chauffeurs op 7th August 1973.

Jimmy Savile
Het was in 2012 toen aan het licht kwam, dat voormalig radio- en televisiepresentator Jimmy Savile, die een jaar daarvoor was overleden, waarschijnlijk meer dan duizend kinderen zou hebben misbruikt. Deze Savile presenteerde jarenlang BBC-programma’s als ‘Top of the Pops’ en het kinderprogramma ‘Jim’ll Fix it’. De politie meldt dat Savile zijn bekendheid gebruikte om zich met zijn daden ‘recht in het gezicht’ te verbergen. Allerlei liefdadigheidsinstellingen, ziekenhuizen en scholen vroegen hem wegens zijn beroemdheid om steun en daarmee kreeg deze creep toegang tot de kinderen. Hij zou ook daar kinderen hebben misbruikt. En velen werden bedreigd om niets te vertellen, maar nu het eerste schaap over de dam is, volgen er meer.. Want volgens Bailey heeft het schandaal rond Savile tot een opvallende toename in het aantal klachten geleid!

Tom Watson, parlementslid voor Labour was de man die een Scotland Yard-onderzoek triggerde, met zijn opmerkingen dat er sprake is van een pedofilie-netwerk, dat gelinkt is aan het Britse parlement. “Alleen al het absolute aantal beschuldigingen laat zien dat het nodig is om een specifiek toegewezen politiemacht te vormen, om de specifieke klachten rondom kindermisbruik te behandelen. Het verzamelen van inlichtingen en informatie en het delen van deze data, zal zoveel eenvoudiger zijn, wanneer één nationaal ‘special team’ wordt gevormd, dat wordt gevormd met specialisten uit het hele land. We beginnen nog maar nét te begrijpen, hoe dit land, vele generaties lang, in staat werd gesteld haar ogen te sluiten voor het Britse kindermisbruikschandaal. De overlevenden verdienen gerechtigheid en toekomstige generaties grotere bescherming.”

napac uk logoGabrielle Shaw is de voorzitter van de stichting NAPAC in Groot Brittannië, de ‘National Association for People Abused in Childhood’. Ze zegt: “Soms lijkt het alsof de schaal en reikwijdte van het seksueel kindermisbruik uit het verleden overweldigend is. De cijfers die we nu te horen krijgen via deze ‘Operation Hydrant’, laat zien dat we tóch de mogelijkheid hebben het misbruik gefundeerd in kaart te brengen. En wat voor maatregelen worden er getroffen! Mensen die dit misbruik op hun geweten hebben, vaak uit de hoogste kringen van onze maatschappij, dachten dat ze ongenaakbaar waren, misbruik makend van kinderen in situaties waar deze kinderen dachten dat ze veilig waren, inclusief scholen, zorginstellingen en religieuze instituten.”

* * *

 

 

33 gedachten over “Brits kindermisbruikschandaal; en dan..? Stilte..?!

 1. Waarom Brits kindermisbruik, denkt U dat het ergens anders minder is, in de Moslim landen is het een veel fout van wat er elders gebeurd.
  Het komt vaak voort uit een wijze van leven, en het omgaan met dit leven, de religies maken het geheel niet gemakkelijker met al hun hypokritische geboden, de gewoontes, het analfabetisme, het corrumperen met geld en beloftes, en dan het gevecht van de sterkste in al zijn aspecten.
  De ge-misbruikte kinderen verdienen rehabilitatie, maar of ze die ooit echt krijgen, denk het niet, de wil ontbreekt, er staat te veel op het spel,
  en over een aantal jaren vind waarschijnlijk de doorsnee burger het niet zo’n groot probleem, er wordt hard aan gewerkt door de media en het esteblisment, kijk hoe ver we al zijn mannen en vrouwen die in de echt worden verbonden, we zijn op weg de waanzinnige planeet te creéeren, en de natuur tegelijk met de door haar gestelde wetten om te brengen.

  1. Jenne, het misbruik is overal aan de hand, wereldwijd, ongeacht de religie helaas.
   De boedhisten kunnen er ook wat van bijvoorbeeld, dus Oost is echt geen haar beter…
   Nergens niet, vrees dat dit waar dan ook ter wereld een onoverkomenlijke ontwikkelingsfase is.
   Het wordt tijd om deze achterlijke religieuze uitgangspunten van een paternalistische wereldmaatschappij eindelijk ten val ten te brengen, opdat de eigenlijke mannen en vrouwen, inclusief hun eigen man/vrouw kwaliteiten dan eindelijk eens daar mogen zijn, zonder welke onderdrukking én onderdrukkende opvattingen dan ook…

  2. Zou Jenne ons proberen te jennen met zijn/haar taalverhaspelingen; er is inderdaad ‘veel fout’. Grappig! Weer even gelachen vandaag, onontbeerlijk bij ’t consumeren van dergelijke info, waarbij ’t lachen je weer snel vergaat!

  3. Anna 11
   Ik begrijp niet goed waar je het over hebt boedhisme is namelijk geen religie en om dat dan onder religie te scharen ?? En dan de nadruk leggen op mannelijk misbruik? vrouwen kunnen er ook wat van!! En waar?? Mogen ze dan zijn met hun mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten?? Ik kan er geen brood van bakken .

  4. Marcel, je kunt inderdaad kanttekeningen zetten bij boeddhisme als religie. Maar ik schaar het daar wel onder. Verder maar de boeddhisten zelf hierover aan het woord laten. http://boeddhistischdagblad.nl/30672-boeddhisme-religie-filosofie/
   Wat betreft misbruik spreek ik in mijn reactie helemaal niet over mannen. Misbruik gaat over zowel mannen als vrouwen, daar heb je volkomen gelijk in. Persoonlijk denk ik wel dat mannen vaker sexueel misbruik plegen. Vrouwen zullen veelal meer emotioneel misbruik maken. Waar ik aan refereer is paternalisme zoals de machtsverhoudingen worden bepaald, die aan mannen en aan vrouwen geen recht doen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Paternalisme

  5. Anna !!
   Geef eerst maar even jouw definitie van een religie dan, anders praten we volledig langs elkaar heen (http://nl.wikipedia.org/wiki/Religie)
   Verder zeg je :Het wordt tijd om deze achterlijke religieuze uitgangspunten van een paternalistische wereldmaatschappij eindelijk ten val ten te brengen, opdat de eigenlijke mannen en vrouwen, inclusief hun eigen man/vrouw kwaliteiten dan eindelijk eens daar mogen zijn, zonder welke onderdrukking én onderdrukkende opvattingen dan ook…
   Leg uit Leg uit Wat zijn eigenlijke mannen en vrouwen?
   Inclusief hun eigen man vrouw kwaliteiten??
   Dan eindelijk eens daar mogen zijn??? waar dan ??
   En inderdaad zonder welke( grote nadruk daarop welke dan??)onderdrukking en onderdrukkende opvattingen dan ook
   En in dat kader welke onderdrukkende opvattingen zijn er dan binnen het boedhisme volgens jou?

  6. Marcel sorry…
   Je hebt de pik op me in, en waarom snap ik wel, want ik ken de voorgeschiedenis.
   Laten we dan maar eens met ons allen die hier een ongelooflijke bijdrage aan geleverd hebben, eens aan de ronde tafel gaan zitten, maar dan wél in het echt!
   Liefs

  7. Anna 11
   Ik heb niet de pik op jou zou niet weten waarom . Vraag alleen uitleg over een imo niet te volgen comment van jouw hand , als je daarvoor weg loopt lijkt het me dat je zelf ook niet helemaal snapt wat je daar geschreven hebt .En zelfs dat kan gebeuren en is opzich geen reden tot het”m de pik op jou” krijgen.

  8. Ik zou niet weten Marcel, waarom Anna II aan jouw weloverwogen sarcastische provocatie zou voldoen.
   Wie ben jij dan wel om een mede lezer/schrijver op WTK zo onheus en malafide
   te benaderen.
   Een term gebruikt, een term begrepen, trouwens als je iets niet weet, kun je overal je uitleg op het internet vinden.
   Vr. Groet Jenne

  9. “De programmering is erop gericht de mens in het nauw te blijven drijven zodat er polarisatie plaatsvindt, ik tegenover de ander in plaats van naast en met elkaar.

   Waarom doen we daar nog aan mee? Als we werkelijk massaal ontwaken en de waarheid van de gebeurtenissen onder ogen zien zouden we niet langer meewerken aan hun misleidende spelletjes en hen door SAMEN te leven buiten spel zetten, en dat weten ze. ”

   http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M3&s=M122&ss=P2526&l=NL

  10. Sun, welke programering, en hen ?, buitenspel zetten en dat weten ze ?,.
   Raadselachtige uitspraken.
   De zogenaamde verlichte mensen, zijn het die de boel opdelen en in vakjes plaatsen.
   Kijk hoe het hier, soms plaats vindt, de groepjes ouwe vrienden onder elkaar.
   Het is een heel natuurlijk gebeuren, het aangename samen zijn, van gelijk gerichte geesten.

  11. @jenne
   2.8 naar 2.11 Beetje de pot verwijt de ketel of moeten we dat anders vatten en meten we met twee maten? Jij vraagt om verduidelijking en dat deed ik ook . Maar laat maar hoor als verduidelijking zo’n heisa geeft heb ik hem niet meer nodig .En Anna 11 ga zo door meid , alleen mij heb je verloren als mens om je te proberen te begrijpen , je wilt niet begrepen worden , en dus zal ik daar aan voldoen.

  12. Beste Marcel, moet toegeven je hebt een beetje gelijk !
   Wat vrouwen betreft die komen van Venus, uit een volkomen andere hoek als wij, en daarbij komt wees aardig voor ze, ze hebben problemen genoeg in deze wereld, soms zijn ze wat vaag, en soms keihard to the point.
   Dat geld voor Anna II, en Sun, waar Monika is weet ik niet, net als Odette spoorloos verdwenen, volgens mij aardige mensen, net als jij, vriendelijke groet Jenne, dat is wat we nodig hebben menselijke warmte, Jenne

  13. De grap is dat als je niet duidelijk bent geweest en je een comment hebt gepost daar een vraag om verduidelijking op kan volgen. Om dat gelijk af te doen als dat iemand de pik op je in heeft zegt dan veel over de rol die je wilt spelen (IMo) Verder wil ik er geen woorden aan vuil maken alleen nog dit “u vraagt wij draaien”.

  14. Lieve sun om naast elkaar te kunnen staan dien je elkaar te begrijpen , vragen om duidelijkheid in geval van mist is dan heel gewoon en zelfs een daad van samenzijn . Immers er spreekt nog geen oordeel uit en dus geen polarisatie . Om verklaring van denkwijze vragen, af te doen als het polariseren van en uit elkaar drijven van mensen is dan juist dat! Niet eens de pot verwijt de ketel , doch juist een polarisatie bewerkstelligen, en inderdaad dat moet je maar willen ( zit diep die programmering.)Wellicht dat ik in mijn vragen niet duidelijk ben geweest maar dat is dan iets om te vragen hoe ik dat heb bedoelt , in plaats van gelijk een waarde oordeel eraan te hangen . Ik ben een betere inbreng van je gewend of heb deze niet begrepen .

  15. Marcel, beetje vegevens gezind onderling, maakt ons sterker naar buiten,
   groet Jenne

  16. @ jenne
   Vergeven is an sich eerst een egoïstische daad en pas in tweede instantie een daad van mededogen. Daarom niet minder waardevol en van groot belang .Maar vergeving is nich im frage nu, er is niets te vergeven alleen uitleg is gevraagd , niet meer en niet minder.Imo is er geen ruzie en geen oordeel , mij is gevraagd de ander niet te begrijpen en ik voldoe aan dat verzoek .Als die observatie van mijn kant verkeerd is hoor ik dat graag en wijzig ik mijn conclusie. No harm done

  17. we pikken het niet meer, de gepikeerdheid voorbij, in onze kuif gepikt en taas kruis getast, en nu te bedenken dak vrôgger neit vonnuh usa ‘glam’ over de top rock hield, een mens ken veraaaaanderen, oh jah de Mooji tip was top, ben gek op Mooji style in een ieder geval..;

   Twisted Sister – We’re Not Gonna Take It
   http://www.youtube.com/watch?v=bkZD7Hgf9hg

   Twisted Sister – Live At The Astoria 2004 (Full Concert)
   http://www.youtube.com/watch?v=c77zE3I-Qew

  18. Een vraag en een antwoord, 1% heeft alles, en van die 99% hebben ook nog eens 800 millioen honger, doen wij er dan toe !

  19. Marcel,
   Was even druk een paar dagen, maar met in het achterhoofd wat ikzelf poste, en hoe jij vervolgens reageerde, heeft dit me niet meer losgelaten.
   Wie doet het eerste wat is de vraag…
   Dit zeg jij:
   “En Anna 11 ga zo door meid , alleen mij heb je verloren als mens om je te proberen te begrijpen , je wilt niet begrepen worden , en dus zal ik daar aan voldoen.”
   Marcel, nogal grote woorden….
   Als jij mij niet begrijpt is één ding, maar als je gaat stellen dat ik niet begrepen wil worden, dan ga je echt wel heel ver.
   “En dat ik dan jouw verloren ben als mens omdat alleen mij heb je verloren als mens om je te proberen te begrijpen , je wilt niet begrepen worden , en dus zal ik daar aan voldoen.”
   Pffff Marcel…
   Jij voldoet ergens aan, maar waaraan dan in de vredesnaam?
   Marcel, je maakt het erger dan het is.
   Ik vind je een mooi mens, laat dat voorop staan.
   Maar ik hoop van ganser harte dat je begrijpt wat ik bedoel.
   En dat betekent dan wat dan ook gebeurd is, iedereen, maar dan ook iedereen, ondanks de arrogantie, een plek in ieders hart verdient.
   Liefs <3 !

  20. Op de vraag wie doet het eerste wat? Kan ik snel antwoord geven en dan is het voor mij verder ook wel klaar.
   Jij post een mening , ik snap niet wat je daar zegt en vraag om opheldering . Jij beschuldigt mij van het de pik op je hebben , ik weerleg dat en vraag om opheldering . Jij antwoord verder niet op de vragen die ik stel zodat ik je zou kunnen begrijpen . Ik concludeer daaruit dat je niet begrepen wilt worden ( waarom anders niet gewoon even antwoorden?) vervolgens geef ik je de gelegenheid dat even recht te zetten , wat je niet doet, klaar.

  21. Marcel, nog even een reactie, en dan is het wat mij betreft ook klaar.
   Je had in eerste instantie een aantal vragen, volgens mij heb ik daar netjes mijn antwoord opgegeven…
   Maar dan kom je vervolgens met verdere vragen, maar wel op een manier die voor mij niet goed voelt.
   Anna met twee uitroeptekens om te beginnen.
   En dan een hele nieuwe riedel vragen.
   Ik postte gewoon een reactie op Jenne, niet verwachtend dat ik een boekwerk moet gaan schrijven om toelichting te geven hierop.
   Vind het op zich interessant om het verder uit te spitten, maar dat is hier off topic lijkt me.
   Het ging om misbruik…
   En misbruik ook bij boeddhisten.
   Toevallig was het afgelopen week in het nieuws.
   Zie artikel Irma hierover, geplaatst 26 mei, “Nog meer doofpotten van seksueel misbruik open!”
   Daarnaast het “geval” Rinpoche al jaren geleden…

  22. Anna !!
   Zoals je kunt zien heb ik dezelfde typo even herhaalt kijk maar even goed naar die toets snap je gelijk waarom dat gebeurde.
   Verder , je hebt helemaal niet mijn vragen beantwoord en ik was er al klaar mee .(2.5) En dan was ik nog helemaal niet volledig in mijn vraagstelling Ik had er zo nog 20 bij kunnen zetten . Maar goed , jij denkt duidelijk te zijn en ik vind van niet , jammer voor mij of voor jou das de vraag.Ik zal hier verder niet meer op reageren dus aan jouw de keuze om alsnog te antwoorden of het maar zo te laten.

  23. Volgens mij heeft kindermisbruik niets met religie te maken, maar alles met her bewustzijnsniveau van mensen.

 2. Zijn we niet opweg naar een nieuw Sodom en Gamorra, als je het song festifal hebt bekeken, of je leest de internet kranten, het homosexuele gebeuren voerde de hoofd toon.
  Op zich is vriendschap en liefde tussen twee mensen bijzonder mooi, ook als het bij toeval twee van de zelfde sexuele geaardheid zijn.
  Maar als deze manier van denken en leven, op een terreur van de anders denkende gaat lijken, dan is er iets heel verkeerds.
  Tussen liefde en sexuele perversiteit is een wereld van verschil, het is deze benadering die leid naar pedofillie, een zucht naar anders en ongezond denken en doen, te veel van het goede, de drang ten toon gespreid door de corrupte media, zet de mensen tegen elkaar op.
  Dit ongezonde gedoe kwam ook nu weer tot uitdrukking, op het Songfestival, van kliekjes van landen, en van oude taal verbonden, komt hier nu ook nog het homosexuele denken en doen bij, jammer, het werkt de verdeeldheid en anti gevoelens in de hand.

 3. Iedereen maar dan ook iedereen die kinderen misbruikt, is in mijn ogen een machtswellusteling. Zo laf, want een kind kan zichzelf niet verdedigen. Zulke mensen zijn in mijn ogen, de lafste grafbakken die op deze wereld leven.

 4. Lees maar eens de harteloze egoïstische commentaren van de Britten op vacantie op het eiland Kos in griekenland, waar een verdwaald scheepje met 2000 arme miserable vluchtelingen zijn gestrand, je zou ze haast een leuk klein oorlogje in hun eigen land toewensen, om dat hun vliegtuigen alles in de prak gooien en de boel op stelte zetten, verliezen deze arme drommels have en goed, deze mentaliteit is neo Europees, vacantie vieren terwijl ergens anders de mensen crèpéren, toen dit viese mannetje op de TV bezig was met vele vele anderen, Jim will fix it, wisten ze allemaal van de hoed en de rand, maar niets ondernomen, nu grote bekendheid, en niets ondernomen, gewone viese liederlijke mensen, en het zit er vol mee!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.