Advertentie

De brandende meteoorkrater..


 x

The End: de Russische meteoor krater.

2013 © WantToKnow.nl/.be

x

Een verse meteoorkrater, roodgloeiend geproduceerd door een object uit de hemel, is niet iets wat je dagelijks ziet. Maar in dit filmpje zie je de omvang en de inslagkrater.  Bijna iedereen heeft de ongelooflijke beelden gezien van de mega-meteoor, die honderden vierkante kilometers van de hemel verlichtte, afgelopen zaterdag in Centraal Rusland.

In veel nieuwsexplosies werd deze impact bij de plaats Chelyabinsk, simpelweg afgedaan als een ‘luchtknal’, hetgeen een wetenschappelijke uitdrukking is voor de situatie waarin een grote meteoor in de hemel verbrand, doordat deze in contact komt met onze atmosfeer. De meteoor zou dan ook geen impact hebben gehad met de Aarde. En dus ook geen krater achterlaat.

Maar de waarheid is weer eens anders, zoals deze beelden tonen..! Deze overtuigende beelden tonen de laatste rustplaats van de meteoor, of delen van de meteoor, die tienduizenden gezinnen in enkele minuten volledig terroriseerde, in het gebied van de Oeral in Noord Rusland en enkele duizenden mensen verwondde. Dit gebeurde door het instorten van kleine gebouwen door de schokgolf van het, sneller dan het geluid vliegende object. Ook sneuvelden vele tienduizenden ruiten die veel huisbewoners en/of passanten verwondden.
x

x

Op deze opnames, uitgezonden door een Russische TV-zender is duidelijk te zien wat voor een impact deze meteoorinslag voor gevolgen heeft gehad. Zie bij 1:00 minuut, dat ook in een bevroren meer, in de ijslaag een impact werd gevonden! Bewijs voor de veronderstelling dat de meteoor wel in de lucht is ontploft, maar dat diverse brokstukken wel degelijk een impact hadden op Aarde.

x

x

Hoe gigantisch de luchtdruk-schokgolf tekeer ging, kun je in dit filmpje zien. Let vooral op de roldeur, op het einde van het filmpje.. Volledig uit zijn sponningen geblazen..!

x

27 gedachten over “De brandende meteoorkrater..

 1. brandende krater?
  wie zeg mij dat dat zo is?
  heb een video gezien in 2012 van een brandende krater in rusland en bij mij rijst de vraag in dit weer een hoax en hoort dit helemaal niet bij de laatste meteoor?
  volgens mij niet.

  1. @cozmic
   precies je was me even voor maar ik kende deze krater ook al enige tijd . Heeft helemaal niets van doen met welke meteoor dan ook. Foutje denk ik dan maar .

  2. Marcel , beetje groen gras en wat koeien en schaapjes er om heen en het had zo maar in Groningen kun’n weez’n . 😈

 2. &Guido, jammer was inderdaad hoax, maar toch bedankt voor het artikel met video, ook bedankt voor de links bij de reacties mensen.
  Wat gaaaaf! Een 40 jaar lang brandende krater 🙂
  reality = stranger than fiction!

 3. Hallo Guido.

  Ik wil je laten weten dat je goed werk verricht.
  Daar heb ik enorm veel respect voor!

  Ik viel vandaag in dezelfde valkuil.
  Zag het in eerste instantie ook voor werkelijkheid aan.
  Toch was er bij mij twijfel en heb gekozen om mijn gevoel te volgen.
  Dus heb ik toch maar niets met deze informatie gedaan.

  Maar ik kan me voorstellen dat jij teleurgesteld bent in je eigen observatie.
  Maar laat jou dit niet naar beneden halen!
  Vergissen is menselijk, gelukkig maar.

  Alle informatie over “de werkelijkheid” is ook absoluut complex en verwarrend.
  Maar je doet het volgens mij heel erg goed!!
  Eigenlijk wil ik je alleen maar een HART onder de RIEM steken.

  Veel licht voor Guido!

  1. Een krater wordt zelden zo heet gegeten, als ie wordt opgediend.. Dank VfV! De kraterkater blijft echter.. miaauw.. au..

  2. Guido, begrijp dit heel erg goed!
   Maar is niet nodig.
   Ik had dezelfde misrekening gemaakt.
   Kijk naar de hele goede dingen die je wel doet!!

   Groeten Henk

 4. Het bovenste filmpje klopt niet. dit gaat over de DARVAZA GAS CRATER IN TURKMENISTAN! Dat is inmiddels al jaren aan het branden. Wetenschappers habben het vuur zelf aangestoken in de hoop om zo het gas spoedig te laten opbranden. Sinds 40 jaar brand dit vuur inmiddels.

  Juist is juist!

  1. Het bovenste filmpje van de brandende krater heeft inderdaad niets met de meteoorinslag te maken. Het is een eeuwig brandend aardgas gat op een hele andere plek in de wereld.

   Daarnaast, de man naast de krater heeft een korte broek aan. Op het moment dat de meteoor insloeg was het hoogwinter, midden in Rusland. Duidelijk dus dat het niet klopt.

 5. Nu ipv dat iedereen het over de oude brandende krater heeft. Is er wellicht iets dat interessanter lijkt. Op verschillende beelden is gezien dat er een object door de meteoriet heen werd geschoten vlak voor de inslag. Heb helaas alleen nog Russische beelden kunnen vinden.

  1. Lis , bedoel gij deze ? http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WaQIPBqoQ-Q

   De massa van de meteoriet die op 15 februari 2013 ontplofte boven Tsjeljabinsk bedroeg naar schatting tussen de 7.000 en 10.000 ton. De diameter van deze meteoriet zou ongeveer 17 meter geweest zijn op het moment van de inslag in een meer nabij Tsjeljabinsk. De energie die vrijkwam bij de ontploffing werd geschat op 500 kiloton TNT. De snelheid van de meteoriet werd geschat op 30 km/s of 108.000 km/u. ( wiki )

   als dat ding dus al ruim 100.000 km p/u gaat ….. en die raketten schieten er nog eens dwars doorheen ….. hmmmm , knap staaltje werk .

  2. Dat ben ik met je eens. Maar wat is het dan wel? Het lijkt ook wel of het er net langs schampt. Misschien is het mislukt en zeggen ze er daarom niks over.

  3. hmm zeer zeker interessante vondst van jou super Liszie, een tijdje terug op project Camelot was er een Russische wetenschapper aan het woord en die vertelde dat hij weet waar er, al sinds honderd duizenden jaren, antieke hoog technologische speciale vol automatisch anti meteorieten inslag geschut opgesteld staat, onder andere op verschillende strategische plekken in de Russische uitgestrekte taiga vlakten, hij had het over een door hem ontdekte plek ergens in Rusland waar hij die ‘buitenaardse’ antieke high tech installaties had gezien, om de aarde te beschermen tegen te grote mogelijk desastreuze inslagen van meteorieten en andere voor de aarde vijandig inkomend binnen razend ruimtelijk verkeer…

  4. Hallo Lisa

   Dit is duidelijk een fotoshop. De tijdspanne van de staart tot vlak voor impact is veel langzamer dan het moment dat hij er dwars doorheen gaat.
   Dan zie je een enorme versnelling. Onmogelijk, gewoon een hoax!

  5. In dat hoaxfilmpje zie je dat de meteoriet stilstaat of vrijwel stilstaat , ook is de staart nog heel kort , wat er op duidt dat hij net de atmosfeer is binnengedrongen met een snelheid van dik 100.000 km/u . Een projectiel dat hem nog zou moeten inhalen zou dus nog veel sneller moeten gaan en bovendien niet verbranden in de atmosfeer , dat naast de supersnelle reactie op de inkomend meteoriet ( binnen 2 seconden ) en de precisie die er bij komt kijken . In de ruimte aanvallen had makkelijker geweest .
   Hoax pur sang .

  6. Denken ? Welnee , het resoneert met mijn innerlijk weten !
   ( zo , nu even mijn mond spoelen , beetje een new-wage smaakje opgelopen :mrgreen: )

  1. Klopt Benno. Blijf scherp en alles dubbel sjekken..!
   De webmaster is ook maar eens mens. Namelijk.

 6. Ik denk dat we massaal voor de gek gehouden worden ,zou goed kunnen dat ze experimenteren met plasma .

  Alles wat zogenaamd het nieuws is moet je wel in twijfel trekken .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.