Advertentie

Zon getroffen door komeet!


x

Zon getroffen door ‘komeet’; verdoezelt NASA beelden?

oktober 2011 © WantToKnow.nl/.be

x

Het is 2 Oktober en de zon wordt getroffen door iets wat lijkt op een komeet. Een mega-staart die achter het object aankomt, is enkele honderdduizenden kilometers lang. Het is te danken aan een stelletje goed oplettende internet-die-hards, dat deze beelden zichtbaar zijn. Want wat blijkt…?

De officiële plaatjes leken door NASA weggemoffeld..! Foto’s van de impact van verschillende satellieten, specifiek op de zon gericht, zoals SOHO (Solar & Heliospheric Observatory’s ) zijn door NASA weggehaald..!! (UPDATE: inmiddels zijn de originele beelden weer door NASA teruggeplaatst!)
Daar waar NASA in het verleden al eens foto’s uit de zonne-archieven haalde om vermeende objecten bij de zon te verdoezelen (zie dit artikel hier op de site), daar is NASA opnieuw bezig -simpelweg gezegd- om de kluit te belazeren. Waarom doen zij dit..??

 

Gelukkig was er op de site van Spaceweather.com wel een zogenaamde animated gif te vinden, die deze impact laat zien. Maar zij besteden geen woord aan het feit dat de officiële opnames weg zijn uit het SOHO-archief..  Deze dus:

x

solar impact 1 oktober 2011

x

Dit is het commentaar van de internetredactie van SpaceWeather op de site:

“Het moment waarop de CME (zonne-uitbarsting/Coronal Mass Ejection) plaatsvindt, suggereert een link met het inslaande object. Maar wat is die link? Er is namelijk geen enkele relatie bekend tot op heden van kometen die in staat zouden zijn om zonne-explosies op te wekken.. Vóór deze impact zouden zonne-fysici deze opeenvolgende gebeurtenissen van 1 Oktober hebben afgedaan als puur toeval. Waarschijnlijk is puur toeval ook de meest logische verklaring. Begin dit jaar echter, werd er door de Solar Dynamics Observatory (SDO)ook al een opname gemaakt van een object dat volledig verwoest werd in de atmosfeer van de zon. Op  5 Juli 2011, kwam er wel een komeet tevoorschijn die in staat bleek het plasma- en magnetische veld van de zon te beïnvloeden toen deze uit elkaar spatte. (zie foto hieronder) Kan een kleine komeet een magnetische instabiliteit veroorzaken, die zelfs uitmondt in een mega-CME?? Het lijkt een vraag die steeds meer met ‘JA’ beantwoordt lijkt te gaan worden.”

De impact van 5 Juli:

41 gedachten over “Zon getroffen door komeet!

 1. Misschien dat space- met opzet geen aandacht schenkt aan de verdonkeremaners?
  Waarom de aandacht trekken als je gewoon wel de plaatjes laat zien?
  Ik kom graag bij de site op bezoek vanwege de mooie foto’s.
  En de vermelding van de makers en locaties van al dat moois. En zo tref je dan ook iemand die weer een heel bijzonder plaatje heeft weten te maken.
  Mooi toch.
  Mijn gedacht? Misschien zijn deze gebeurtenissen met opzet veroorzaakt zodat alles niet in 1 keer onze richting uit komt.
  Dat is wat we toch regelmatig tegen komen in berichten van ginder?
  Het voorkomen van grote calamiteiten die de aarde kunnen vernietigen?
  Wat ze proberen te verbergen is mogelijk juist dat.

  1. @Selene , heel mooi verwoordt, positieve gedachten voegen iets toe en breken niets af, zo groeien ze. Trouwens hoe heet die site die je noemt?
   Liefs Alice

  2. De site die in het artikel al is genoemd. Spaceweather.com
   Je kunt de foto’s die je mooi vind ook downloaden.
   En regelmatig zijn er korte filmpjes van de zon te zien.

  3. Selene: de satellieten ZIJN van NASA, en zij beheren daardoor ook het officiële SOHO-foto/filmarchief. Zoals WantToKnow de plaatjes van SpaceWeather heeft gehaald, waarop dus WEL de impact te zien is, zo heeft SW die weer van een andere site gehaald. VOORDAT NASA de plaatjes kon bewerken..
   Het blijkt vaak dat NASA niet ‘online en continue’ meekijkt met plaatjes die naar de Aarde worden geseint. Hierdoor moeten ze ACHTERAF allerlei kunstgrepen uithalen, wanneer mensen de beelden al hebben gedownload. Snappie..?
   Kijk eens naar ons vorige artikel over de UFO’s bij de zon, allemaal op foto.. En wat doet NASA later? Ze bewerken de foto’s van de UFO’s en plaatsen ze in het archief MET HETZELFDE ARCHIEFNUMMER…! Dit is dus puur fraude!

  4. @Guido, deze hierboven is dus voor jouw.
   Ik vergat op de reageer knop te drukken. Sorry. 🙂

 2. Ik beweer ook nergens dat ik daar niet van op de hoogte ben en niet geloof wat jij me nu vertelt.
  In tegendeel. Alleen maak ik me daar helemaal niet druk om zolang spaceweather en vast nog wel anderen, de vinger aan de pols houden en de plaatjes wel laten zien.
  Met het nodige commentaar om te begrijpen wat we zien en bij nasa dus niet zien.
  Ik gaf dat aan met mijn reactie.
  Laat nasa maar doen. Dat weet nu iedereen wel zo’n beetje.
  Ze worden goed in de gaten gehouden. En wie zegt dat ze het niet zelf in de gaten houden. We dènken dat dat zo is.
  Zoals kinderen denken dat papa en mama het toch niet zien.???? Dat ze het stiekem wel zien dus maar gewoon even wachten tot het toch echt weg moet?
  Ik bekijk het tegenwoordig van alle kanten. Niks is meer wat het lijkt. En omdat er overal mensen aan het werk zijn die willen dat iedereen weet wat er gaande is, is het goed mogelijk dat wat per ongeluk gelekt lijkt wel degelijk moest lekken.

  Gelukkig is het niet mijn fietsband want dat trek ik me wel persoonlijk aan. 🙂

 3. @Selene, Citaat: “is het goed mogelijk dat wat per ongeluk gelekt lijkt wel degelijk moest lekken”

  En zo is het maar net… Ze moeten toch keer op keer wat verzinnen om de Doom & Gloom machine draaiende te houden anders gaat de geld/subsidiekraan nog verder dicht bij NASA.

  Er schieten wekelijks enorme “sun divers” in de zon en dat ziet er, als je er op let, altijd spectaculair uit. De meeste kometen en asteroiden zijn enorme klompen ijs uit deepspace en zodra deze dicht bij de zon komt, krijg je een enorme staart van waterdamp en als deze dan in de zon duikt, krijg je een spectaculair impact effect…

  Dit was een joekel dus hoe groter de ijsklomp, hoe groter het effect.
  Overigens zou door deze “sundiver” een enorme X class EMP flash richting de aarde komen en zou ons treffen op 3 october… Complete volkstammen zijn naar hoger gebied getrokken uit angst voor aardbevingen en Tsunamies…

  Inmiddels is het 4 october… en wat is er gebeurt… Juist…

  Alleen maar angst, angst, angst…

 4. Uuuhhh ik wil niet betweterig zijn maar ik heb een abb ,3D sun ( van NASA),en daar staat het filmpje Gewoon op? Ik kan hem ook gewoon delen op Facebook………dus zeg het maar…….?

  1. Geef dan even de link Lianne, is dat handig..? Het filmpje dat ik zie bij SOHO laat alleen het eerste stukje zien van het naderende object. Dan stopt ineens die streep..!
   Het bovenstaande animated gifje is idd van SW.

  2. Guido,
   Op 3D Sun zie ik het volledige filmpje,wat jij hierboven hebt staan.Wat betreft het door linken naar Facebook dan krijg ik het filmpje van juli, als ik het terugkijk, dat is wel vreemd. Ik kan proberen het filmpje naar je te mailen,maar dan heb ik wel een email- adres nodig.

  3. Wat betreft de tekst bij het filmpje.
   Credit SOHO
   A comet discovered bij amateur astronomers on Friday, Sept. 30th, disintegrated in spectacular fashion the very next day when it plunged into the sun. The comet’s end, recorded by SOHO, was punctuated by an unexpected explosion–a coronal mass ejection (CME) off the sun’s eastern limb. The timing of the CME so soon after the comet dove into the sun suggests a link. But what? There is no known mechanism for comets to trigger solar explosions. Before 2011 most solar physicists would have discounted the events of Oct. 1st as pure coincidence– and pure coincidence is still the most likely explenationl. Earlier this year, however, the Solar Dynamics Observatory (SDO) watched another sungrazer disintegrate in the sun’s atmosphere. On July 5, 2011, the unnamed comet appeared to interact whit plasma and magnetic fields in its surroundings as it fell apart. Could a puny comet cause a magnetic instability that might propagate and blossom into a impressice CME? The question is not so crazy as it once seemed to be.

  1. Bij nader inzien is Spaceweather niet van NASA, de site haalt daar natuurlijk wel zijn beelden vandaan.

  2. Heb inmiddels de tekst en kopregel aangepast; dank voor de update van jullie kant. Ook op de hieronder genoemde YouTube-video (#4-JXL), wordt er melding van gemaakt dat NASA oorspronkelijk de opname niet (geheel) had geplaatst..
   Het past wel weer in het plaatje, zoals dat ook bij de UFO-waarnemingen ontstond. Weghalen, wegpoetsen, terugplaatsen.
   QM: haalt SW bij NASA of andersom de beelden ‘weg’..? Volgens mij heeft SW ze bij NASA oorspronkelijk vandaan gehaald. Maar goed, het belangrijkste kunnen we in ieder geval weer zien..! Kijk eens naar het vreemde commentaar, dat kometen geen CME kunnen veroorzaken..! Puuuur toeval..

 5. Inderdaad heb ik gisterenochtend begrepen (niet zelf kunnen constateren) dat SOHO niet bereikbaar was maar toen ik om 9 uur gisteren dus (3 okt) naar SOHO ging kon ik gewoon de beelden zien.
  Om 9.30 heb ik een mailtje naar wat bekenden gestuurd met de volgende 2 links naar de SOHO site en ook zij hebben gisteren gedurende de dag gewoon die bewuste beelden kunnen zien, ook vanmorgen niks aan de hand!

  http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/LATEST/current_c2.gif
  http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/LATEST/current_c3.gif

  Trouwens als je de huidige beelden bekijkt zie je net voordat het GIFje opnieuw begint ook een aardige CME en ik zie geen “diver”.

 6. in de nacht van zondag 2 okt op maandag 3 okt werd ik om de haverklap wakker en was erg onrustig.
  ik kon dit niet verklaren maar voelde niet prettig, op een gegeven moment werd ik weer wakker en besefte dat ik had gedroomd.
  ik was gebombardeerd met energie!en niet zo weinig ook.
  omdat ik niet wist wat er aan de hand was heb ik het maar gelaten voor wat het was.
  nu op 4 okt lees ik dat de zon is getroffen door een komeet!
  en hoewel er word beweerd dat er niets is gebeurd weet ik wel beter!!
  er is een heel heftige energie vrijgekomen die nacht.

  1. @Marjo, mede forumlid Cozmic heeft waarschijnlijk het antwoord voor je…

  2. Het kwartje heeft je dus geraakt beste Simba_nl, het is los geschoten blijkbaar!

  3. @ Marjo

   De hele tijd is er al rare energie te bespeuren, wat ergens te maken heeft met de 9de step van de Mayan Kalender, soms kan je slapen soms is het niet te harden.
   Van pijnelijke prikkels tot hoofdpijnen, gepaard met slecht zicht of in onbalans zijn, vallen, liggen, dronken zijn zonder drank of drugs, of het gevoel dat je voor de 100ste keer het zelfde rondje maakt in de meest walgelijke Rollercoaster die ze ooit hebben gebouwd.
   Maakt niks uit waar je bivakkeert, wat ik je ervan kan vertellen dat dit wereldwijd door veel mensen wordt ervaren, maar er zitten ook lui tussen die ontdekken van hoger bewustzijnniveau’s en zich zelf benoemen tot lichtwezens zonder dat ze ergens last van hebben.
   Er is gewoon een change bezig die ondergaan wordt die eigenlijk door iedereen weer anders wordt ervaren, een beetje debunker zal ons wel weer uitlachen omdat hij vermoedelijk het allemaal maar dikke onzin vind!

 7. Op as Zaterdag 8 Oktober is er een enorme spektakel te zien aan de hemel dat de aarde door een baan van metorietengruis gaat van 21P/Giacobini-Zinner.

  Er zijn zo’n kleine 750 metorietendeeltjes per uur te zien in het Midden Oosten, Nord Afrika en Europa.

  In iedergeval is mijn hele achtertuin ingesteld op zo’n 50 bezoekers die ik trakteer op een mooi verjaardags feestje, met hapje en drankje.

  Bron: http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2011/04oct_draconids/

  1. Wordt proppen hoor volgens mij. Al kan ik er nog geen 1/derde kwijt, haha!
   Sorry Paul, ik mag je nog steeds…

   Ieder zijn weg en hier en daar vinden we elkaar. That’s my life.

  2. Simba ik geloof niet in dingen…
   Geloven is een oud dogma vol met twijfels.
   Alleen het weten hoe de vork nu precies in de steel zit maakt het allemaal nog leuker.

   En tja wat moet ik anders met zo oude lel van een projector in me achtertuin ?! niemand komt meer op een Harold Lloyd Films of Comedy Capers af.

   Soms heb je Hollywood aan special effects afdeling nodig om iedereen hier weer op WTK op de kast te jagen voor een ‘False Flag’ evenement.

   @ Martijn wat in het vat zit verzuurt niet, ik wel als ik hier te lang blijf.

 8. Volgens Nassim Haramein, die een soortgelijke opname al jaren eerder liet zien, maar dan met twee objecten die eerst een bocht maakten van 90 graden, is de Zon een soort portaal waardoor je kunt vliegen. De zonnevlam die je linksboven ziet nadat het object aan de rechteronderzijde de Zon binnen gaat, is de uitgangsvlam.
  Volgens Nassim Haramein, die de theorie van Einstein al jaren bekritiseerde, is het reizen door het universum mogelijk doordat zonnen portalen zijn. Op planeten heb je ook portalen zoals vulkanen maar echt grote schepen hebben een Zon nodig. Dat verklaart ook de hoge activiteit en de beelden van zovele vreemde objecten die rond de Zon hangen van tijd tot tijd. Ook wil ik nog opmerken dat dit vertrek van iets wel heel dicht bij de datum van het Eleningebeuren plaats vindt. Net alsof iets of iemand snel terug moet om verslag te doen?

 9. Door die meteoriet en die CME steekvlam vergeet je helemaal naar die enorme ufo in de linker onderhoek te kijken.(rond 13.20 vlakvoor de explosie slechts op één beeldje te zien.) Geen wonder dat Nasa deze beelden had verwijderd. 🙂

 10. Het kan zeker geen test bommetje zijn van de US ofzo?
  Even kijken of het invloed heeft.
  Of misschien willen buitenaardsen ons vernietigen door de zon gek te maken?

  Je weet maar nooit.

  Mja ervan uitgaande dat het een komeet is, het geeft wel een flinke plons!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.