Advertentie

Is het paardenvlees of.. Ezelvlees..??!


home_of_the_whopper

x

Is het paardenvlees of.. Ezelvlees..??!

2013 © Natural Society – Anthony Gucciardi

2013 © vertaling WantToKnow.nl/.be – Guido Jonkers

x

Zou je onbewust liever paardenvlees eten dan ezelvlees..? In een werkelijk bizarre soap0pera, blijkt dat het mysterieuze vlees in de BurgerKing hamburgers in het Verenigd Koninkrijk, waarvan ik al eerder beweerde dat het niet eens het slechtste is wat je in je hamburger kunt aantreffen, zou weleens ezelvlees kunnen zijn verwerkt.

In het geval je niet helemaal meer ‘up to date’ bent met dit BurgerKing ‘vleesscenario’, het volgende. BurgerKing had in eerste instantie toegegeven dat haar hamburgers een ‘bijzondere vleescomponent’ bevatten. Daar werd ene paar weken geleden van gedacht dat BurgerKing paardenvlees mee bedoelde.
Die berichtgeving van BurgerKing (BK)  kwam enkele dagen nadat in Europa de paardenvlees-artikelen door de media vlogen en BK verklaard had dat hun hamburgers in het UK puur waren.. Hun exacte statement, die werd gemaakt in dit kader, waarbij toegegeven werd dat het om paardenvlees zou gaan, luidde als volgt:

“4 Monsters die we onlangs genomen hebben van de fabriek in Silvercrest toonden uiterst kleine hoeveelheden aan van DNA van paardachtigen… We hebben vastgesteld dat Silvercrest een klein percentage van haar vlees geïmporteerd heeft van niet-gekeurde Poolse leveranciers. Dit is een overtreding van onze specificaties, en mede daarom, hebben wij onze relatie met dit bedrijf opgezegd.”

donkey independentHet blijkt dus, dat BK feitelijk toegeeft, dat het geen snars controle heeft over wat er feitelijk in haar voedsel zit, of anders gezegd, in een meer sinister scenario, dat BK geen boodschap heeft aan wat consumenten denken en voelen. Maar dat BK in plaats daarvan geïnteresseerd is in het veilig stellen van haar winsten, zonder daarbij herrie te maken, of rechtszaken aan haar broek te krijgen. Dit rapport verscheen oorspronkelijk alleen in The Guardian, maar het verhaal ontspon zich verder..!

Want in een nieuw rapport, dat verscheen in een artikel in The Independent, bleek echter, dat het ‘andere vlees’ ook wel eens ezelvlees zou kunnen zijn..  En of dit nou meer verontrustend is of éven zo verontrustend, daar ben ik nog niet zeker van. Dit baseer ik op een onlangs van kracht geworden wet in Roemenië, waarvan menigeen die niet in verband zou brengen met de ‘mysterieuze vleescomponent’ in de ‘Whopper’-hamburgers van BK..!
Maar zoals het zich laat aanzien, blijkt deze Roemeense wet ervoor te zorgen dat bepaalde vormen van transport voortaan zijn uitgesloten, waaronder paard-en-wagen! En als resultaat van deze wetgeving, blijken veel burgers met deze wet te worstelen, en brengt deze hen ertoe hun paard naar het slachthuis te brengen. En dat zorgt voor een overaanbod van paardenvlees op de Europese markt.
Maar hoe zit het dan met de ezels..? Natuurlijk gebruiken deze Oost-Europese families ook ezels om hun wagens te trekken. Volgens deze mededeling van de vice-president van het landbouw comité van het Europese Parlement, Jose Bove, blijkt deze wetgeving miljoenen dieren te treffen, of het nou paarden zijn of ezels..:
“Paarden worden van de Roemeense wegen gebannen en daardoor zijn miljoenen dieren naar de slachthuizen gebracht…
donkey romenia
Een jong echtpaar op hun ezelenkar.. Onlangs echter wettelijk verboden om aan het verkeer deel te nemen. Maar waar blijven de ezels en paarden die deze wagens voorttrekken..?

En hier wordt het dus een volledig ander verhaal..
Miljoenen dieren zijn dus naar de slachthuizen gevoerd om vlees te produceren, wat vervolgens in de vleesindustrie belandt. Op dit moment weet feitelijk niemand meer, wat voor vlees de Europese vleesleveranciers nu in de kuip hebben.. Franse overheidsdienaren zijn inmiddels, zoals je weet, een onderzoek gestart naar deze affaire en de Franse minister van consumentenzaken, Benoît Hamon wil nu achter deze Europese vleesbedrijven aan.

Feitelijk kan dit uitdraaien op serieuze rechtszaken, zeker wanneer mocht blijken dat dit soort bedrijven volledig met voorbedachte rade hebben gehandeld. En dus het paarden- en ezelvlees bewust hebben verkocht als bijvoorbeeld ‘rundvlees’..

Tot slot
Of het nu gaat om ezel- of paardenvlees dat in je hamburger zit, het gaat er natuurlijk om dat je je nu eens bewust wordt dat de voedselindustrie, net als de farmaceutische industrie een winstgerichte INDUSTRIE is.. Produceren en verkopen, geld verdienen en je klanten tevreden houden. Het komt voor velen dan ook als geen verrassing dat er mogelijk ezelvlees in hamburgers zou kunnen zitten, dat zal nog gedetailleerd blijken..!

Het komt er gewoon keihard op  neer, zoals steeds al weer bleek, dat consumenten geen absoluut vertrouwen meer kunnen hebben in wat ze in hun monden stoppen. En dit is natuurlijk veel belangrijker, dan te weten of het nu paardenvlees of ezelvlees is wat je in je mond stopt..! Als je dat al (of nog stééds!) deed..!

x
* * *

x

18 gedachten over “Is het paardenvlees of.. Ezelvlees..??!

  1. Eerst GMO soja en mais telen , de natuur verrotspuiten met herbicide , daarna wordt dat samen met nog andere rommel , waaronder slachtafval , aan de dieren in kleine donkere hokken gevoerd , schepje antibiotica erdoor en nog wat groeihormonen , na een dieronwaardig bestaan worden deze gedrochten machinaal uit elkaar gerukt en vermalen tot ……MMMMMM , I’M Loving It .
   Zouden ze ook nog luidkeels het onze vader prevelen voordat zo een gezegende maaltijd wordt genuttigd ?

  2. Ik heb (even) gekeken op de link, dacht ‘gehard’ genoeg te zijn. Niet dus; niet voor te stellen dat hordes mensen zo’n ‘beroep’ uitoefenen.

   We eten sinds de 60er jaren meer vlees, en volgens Agenda 21 is dit onderdeel van een groter plan. Zou er meer vover Agenda 21 boven water kunnen gaan komen, ergens ter wereld?
   http://www.youtube.com/watch?v=Bo5n4zeEetg

  3. Omdat ik toch nieuwsgierig was, de waarschuwing van Coz maar genegeerd.
   Pffff, nog geen 10 seconden volgehouden…
   Plaats ik de link wel of niet, ja toch maar.
   Deze zal Imke wel durven bekijken.
   Het gaat hier ook over gruwelijkheid, maar dan op een andere manier gefilmd.
   Het gaat hier vooral over de waanzin van onze produktie/consumptiemaatschappij. Een robotmaatschappij.
   Het wordt tijd voor een omslag van economische groei naar menselijke groei.
   http://www.joop.nl/kijk-nou/detail/artikel/19647_paardenvlees_check_dit/

  4. 10 seconden was geloof ik ook mijn limiet terwijl ik een horrorfilm gewoon uit kan zitten .

 1. Overigens is de bulk van het paardenvlees afkomstig vanuit eigen land , al die hobbypaardjes die mensen door de crises niet meer kunnen houden eindigen …. Waar denk je? Nogmaals smakelijk eten.

 2. Krijg ik in eens toch een ’trek’ in een Reuze Camel burger…

  Vroeger kon je ze zo oproken en nu is het ook al verboden omdat je er ook naast bruine vingers en gelijk gekleurde longen van krijgt in Bruxelles ornaat.
  Bij verteren van genoeg ezel vlees zal de nuttigaar snel genoeg zich gek kunnen scheren met ezelsoren. Bij paarden vlees had men al de hit te pakken bij elke vorm van hors de oeuvres zich ten tonele te zetten met een eigen paarden kop, die slokt werkelijk zelf alles op!

  Mocht U toch voor keur hebben in sprinkhanen en andere hemels lekkere insecten dan zijn er altijd nog mensen hier over die U graag doen watertanden hier. Ik geef zelf liever de voorkeur aan een dommedaaris, de ander ik kameleon met gratis Fez en Rooie Neus namens de RNF.

  Ondertussen nuttig ik tot zover dit vreemde stukje fruit dan maar weer eens alleen op:
  http://s2.hubimg.com/u/3092273_f520.jpg

  1. Onder het motto ” Je bent wat je eet” stap ik bij deze over op het strikt consumeren van verstandige , aardige mensen .

 3. Er worden heel wat ‘blikken’ opengetrokken
  Zelfvoorzienend gaan leven mensen
  zie toegevoegd artikel,voor de crash komt!!
  Ik heb voor de serieuze liefhebber info
  om gezamenlijk enkele bijna leegstaande dorpen
  te gaan inrichten (buitenland)
  Dit roept hopelijk lieve goede mensen op
  dus Cozmic stay were you are 😉

  Maar zou je er toch ook wel graag bij zien
  gezien je inzichtelijk en menselijk vermogen

  http://olympiczion.nl/index.php/de-onzichtbare-oorlog-tegen-de-mensheid/

 4. zo zie je maar wer de ene mag kapitalen verdiennen de andere mag nog geen stuiver verdienen want o o hij/zij mocht eens meer verdienen dan mij .dit zijn misselijk makende mensen die het licht niet in andermans ogen gunnen ! maar ook ik vind dat vlees vlees is of het nu paard rund schaap geit varken of koe is maakt niets uit als het maar lekker is we zijn toch omnivoren & carnivoren wij lusten toch net zo goed gras of vlees ?? van welk dier of plant dan ook ??

 5. Marcel W benoemt wat ik dus ook al de hele tijd denk.

  Maanden geleden was het nieuws dat er een overschot aan paarden is in eigen land. Je kon ze bijna gratis afhalen.
  Dan is het toch wel heel erg toevallig dat dit schandaal nu losbarst.
  We weten allemaal dat de consument enorm voor de gek wordt gehouden.
  Denk alleen maar eens aan de zogenaamde kaas op pizza’s.

  Maar wat mij het meest opvalt is de zogenaamde reactie van de consument.
  Iedereen wil nu opeens paardenvlees, volgens de MSM.
  We zien nu al dagenlang bijna reclameachtige items in het nieuws.
  Het is goed vlees en ook nog goedkoper. En dan blijkt er ook nog eens een restaurant te zijn die zijn gasten al jaren voorliegt.
  Ja joh, dat zal die eigenaar zomaar even gaan vertellen. Kom nou! Geloof jij dit?
  Wat we nu via de televisie zien is een staaltje hersenspoelen van de eerste orde. En alles in opdracht van BV Nederland. KOTS.
  Ik hoorde deze week een bloemist vertellen, dat wanneer een plant in een woonprogramma voor het voetlicht wordt gebracht, ze bijna niet aan te slepen zijn. En dat zij zich werkelijk bescheuren!
  Hoe dom kan de consument zijn/nog worden?

  1. @ robert
   Haha jaja ken uw klassiekers. Dezelfde gedachte kwam al bij mij op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.