Advertentie

Doe je mee aan deze revolutie.. Phonebloks..!!


not designed to last

x

Doe je mee aan de revolutie.. Phonebloks..!!

2013 © WantToKnow.nl/.be

x

PhoneblokElektronisch afval in de vorm van oude telefoons, computers, televisies, printers, etc. etc. wordt een steeds groter probleem. Vooral de ontwikkelingen in de telefoonindustrie zorgen voor een enorme vraag naar nieuwe telefoons. Daardoor worden ook steeds meer mobiele telefoons afgedankt, wanneer ze kapot zijn. Niet alleen omdat er een nieuw model is, maar vooral ook vaak, omdat mensen hun oude telefoon niet meer kunnen laten maken.. Weggooien maar.. Bezopen natuurlijk, ja toch?

Op deze manier gaat een telefoon, waarin feitelijk geeneens bewegelijke delen zitten, binnen een paar jaar la de vuilnisbak in.. Terwijl het vaak alleen maar gaat om één klein onderdeel van die hele telefoon, die niet vervangen kan worden. Maar is daardoor de rest van al die dure elektronische componenten ineens waardeloos geworden..? Waarom wordt een telefoon eigenlijk niet zo gemaakt dat je onderdelen kunt verwisselen..? Wordt dat expres zo gedaan, om de consumptie-industrie op volle toeren te blijven laten draaien.?

Het volgende idee van de ‘Phoneblok’ doet recht aan onze drang naar een duurzame wereld, zonder daarvoor veel van het gebruiksgemak op te hoeven geven. En dat telefoons niet echt heel gezond zijn voor je gezondheid, gezien de elektromagnetische straling, wil niet zeggen dat je niet -als je er dan persé een wilt gebruiken- duurzaam aan de slag zou kunnen met dat apparaatje, die telefoon. Kijk naar het filmpje en deel hieronder wat je van het initiatief vindt. Wij vinden het in ieder geval een revolutionair idee, dat natuurlijk al weer veel eerder bedacht had kunnen zijn..

Maar wat wij vooral slim vinden, is dat door dit concept, ieder mens in staat is, om feitelijk zijn eigen telefoon samen te stellen.. Wil je veel en betere foto’s maken…? Koop dan het blokdeel dat een veel betere lens heeft, waardoor je foto’s ook stukken beter worden. Koop aanvullend een groter opslagblokje, zodat je kwalitatief grotere fotobestanden (ook per foto) kunt opslaan.. enz. Prachtig toch?

x

x

Verhef je stem als je dit initiatief goed vindt, eventueel een dergelijke telefoon zou willen aanschaffen. Maar vooral als je een teken wilt geven, dat de huidige manier van weg donderen wat niet meer gerepareerd kan worden, feitelijk tamelijk krankzinnig is..

x

phoneblok2

Advertentie

ON NL Banner

18 gedachten over “Doe je mee aan deze revolutie.. Phonebloks..!!

 1. Mijn eerste gedachte die opkomt is dat als je “duurzaam” wilt promoten, je eerst moet kijken naar de factor mens.
  70% van een mobieltje komt als grondstof uit Afrika.
  Als we die mensen (en niet de multinationals) een eerlijke prijs geven,voor HUN grondstoffen, slaan we min. 2 vliegen in 1 klap.
  1, de mensen kunnen zich daar op een normale manier ontwikkelen, en 2, we krijgen er miljoenen klanten bij.
  Doen we dit niet eerst, dan ben ik bang dat oorlogen en ellende ervoor zullen zorgen dat we binnenkort weer op een houtvuurtje zullen moeten koken ipv als mensheid ons intellect verder te kunnen ontwikkelen.
  Op naar een nieuwe ECO WE ipv Eco No Mie (natuur is van ONS allen, en niet van een paar fascistische multinationals) !!!

  1. Heb nog nooit ook maar één/1 apparaat weggegooid, heb twee plastic kisten vol kabels telefoons, ordinateurs, in mijn schuur staan.

   Ten tweede de door Markus gegeven oplossing voor de Africanen, is iet wat te simplisties, om dit continent vol grondstoffen te redden van de ondergang, en terug te geven aan de echte oorspronkelijke eigenaars, zul je een enorme oorlog moeten Voeren, toevallig van de week gelezen hoe de UNO voorzitter Dag Hammerchild uit de lucht is geschoten.

   Lees maar eens op de USA sites waar je mee te doen hebt, de Koch brothers bijvoorbeeld, daar is een Medusa niets bij vergeleken,
   maar het moet gebeuren, elk mens heeft recht op respect en een Eigen land, door hen zelf bestuurd.

   Daarom vind ik de Pyramides prachtig hoor, maar de éérste volks vertegenwoordiging op Ijsland in het verre verleden vele malen belangrijker voor de mensheid.

  1. Zet ze er gelijk allemaal op , in zekere zin zijn ze namelijk allemaal wel van toepassing , uiteindelijk is het allemaal relatief . En komen ze toch scheeld dat weer een week hondebrokken , boucha neemt alleen kleine hapjes hehheh.

  2. Zo schijnt men onlangs de streepjescode van Zebra’s te hebben ontcijferd.. Wat leven we toch in een bijzondere wereld.. 🙄 Een ander voordeel is dat Zebra’s geen hondebrokken lusten.

 2. Er bestaat inmiddels wel degelijk een Fairphone, die in december geleverd gaat worden als alles goed gaat. Ik heb er eentje gekocht via crowdfunding. Deze telefoon is ontworpen om zolang mogelijk mee te gaan, het is open source gemaakt, dus je zelf dingen vervangen en er is zoveel mogelijk materiaal fairtrade gekocht uit niet-oorlogsgebieden.
  Zie voor meer informatie: (http://us5.campaign-archive2.com/?u=95cc5eadcf0cd460ae347f6f8&id=f23a34e295&e=1c6b673c2f)
  Hartelijke groeten,
  Freya

 3. ooit stilgestaan bij de productie van dergelijke telefoons? de arbeidsomstandigheden ook van de werkers? en inderdaad de enorme draadloze velden die alles wat leeft aantast. je zou geen smartphone moeten gebruiken, en een gsm met beleid. bedraad internet. Dat is pas duurzaam!

  1. Bananen zijn slecht voor je, want er zijn (nog steeds) bananenplantage-‘slaven’. Mensen die voor een hongerloon werken. Oplossing: geen bananen eten..?? Kromme redenatie Lizzy.. Als jij je verbrand aan het heet water uit de kraan.. Dan weet jij de oplossing ws.? (Zonde van die badkamer..)
   En inderdaad, EMS, elektro-magnetische straling, we schrijven er genoeg over.. We hebben in dit artikel 1 van de vele niet-duurzame facetten van mobiele telefoons getackeld. En jij gaat zitten zeuren over de overgebleven punten..?

 4. “dat de huidige manier van weg donderen wat niet meer gerepareerd kan worden, feitelijk tamelijk krankzinnig is..”
  Ik ben het daar helemaal mee eens!! Mooi initiatief om in ieder geval de afval stroom te beperken.

 5. Gister gezien bij DWDD. Fantastisch initiatief van een jonge man die verder kijkt dan zijn neus lang is. Hoe meer van dit soort initiatieven hoe beter onze aarde er aan toe is in de toekomst.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.