Advertentie

Is er wel een Egyptische revolutie geweest?


Is er wel een Egyptische revolutie geweest?

By Paul Craig Roberts © 15-02-2011
vertaling Guido Jonkers © WantToKnow.nl/.be
x

Ook ik heb een champagnekurk laten knallen  om het success te vieren van het Egyptische volk, in hun pogingen om de Amerikaanse marionette, Hosni Mubarak te verdrijven uit zijn zetel. Maar net zoals ik al schreef op 1 Februari, betekent het vertrek van Mubarak niet dat zijn opvolger niet in hetzelfde Amerikaanse harnas zal worden gehesen..! Of zoals de ziener/futuroloog Gerald Celente het omschreef: “Ontmoet de nieuwe baas, hij is hetzelfde als de oude baas”..

Gerald Celente: “De oude baas is weg, ontmoet de nieuwe baas; hij is precies hetzelfde”.. (klik voor lead naar site van Celente)

Het dient nog bezien te worden, in welke mate de revolutie ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Karl Marx en Lenin zouden zich niet in idealistische jubel te buiten gaan, bij een dergelijke spontane revolutie, die Murbarak al deed besluiten op te stappen, ná slechts een paar weken van vreedzame protesten. De materialistische basis van de oude orde staat nog steeds op zijn plek; de elite, de politie, het leger, de bureaucratie en niet te vergeten.. de Amerikaanse ambassade..

Sterker nog, er is geen voorhoede op het toneel verschenen, die de revolutie zal gaan afronden. Marx en Lening zouden minachtend kijken naar deze situatie, en glimlachen bij het idee dat de materiële interesses van de heersende klasse, die dus nog steeds op zijn plaats staat, nu volledig zou resoneren met de materiële interesses van het Egyptische volk… Onmogelijk natuurlijk!

Marx en Lenin, en bijvoorbeeld hun leerling Pol Pot, stonden voor hun idee, dat er geen revolutie succesvol kan worden afgerond, wanneer niet álle vertegenwoordigers van de gevestigde orde zijn vernietigd. De effectieve kracht die deze gevestigde orde en de latere revolutionairen de macht gaf, was geweld. De Bolsjewieken vermoordden elk familielid van de Tsarenfamilie, om er zeker van te zijn dat zelfs elke theoretische mogelijkheid dat de oude orde weer aan de macht zou kunnen komen, verdwenen zou zijn..

En andersom: hoeveel revoluties zijn succesvol geweest zónder geweld..? Zelfs de Amerikaanse revolutie ging met geweld gepaard, en niet alleen tegen Koning George van Engeland gericht. Kolonisten die zichzelf als Brits presenteerden, en trouw bleven aan Engeland, werden vervolgd en vluchtten naar Canada.. Hoewel ze niet Marxistisch waren, waren de Amerikaanse revolutionairen keihard en op geen enkele wijze vergevingsvol.

Misschien is datgene dat we in Egypte zien, alleen maar het eerste bedrijf in een toneelstuk.. Als de Egyptenaren erachter komen, dat er feitelijk niets veranderd zal zijn, dan zal opnieuw  een uitbarsting plaatsvinden, maar dan op heftiger, meer overtuigende manier. En dat zal dan gebeuren onder aanvoering van leiders die meer gefocussed zullen zijn. En als deze revolutie neergeslagen zal worden, zal er ook een burgeroorlog kunnen uitbreken, waarbij de voorspelling van de genoemde en zeer succesvolle futuroloog, Gerald Celente uit zal kunnen komen. Regionale oorlogen die in het Midden Oosten zullen zorgen voor de ‘eerste grote oorlog in de 21ste eeuw’..

Het is vanzelfsprekend dat de Egyptische elite bestaat uit een grote minderheid van de bevolking. In élk land  hebben zijn een monopolie op de natuurlijke bronnen en kansen in het betreffende land, en bezitten zij meer rijkdom dan ze kunnen opmaken in hun leven. (zie lead HIER)
De kleine groep gewapende en zeer rijke elite zullen het waarschijnlijk afleggen tegen de grote massa, die óók gewapend is en uitermate boos zal zijn.

Maar we dienen ook niet té veel waarde toe te kennen aan de revolutionaire Marx en Lenin. Materiële belangen zijn belangrijk, maar ze zijn niet álles.. Er klopt een goed en een slecht hart in de menselijke borstkas. Mensen kunnen van mening veranderen. Ook de Soviet Unie was niet omvergegooid door een revolutie.
De Soviet Unie stortte in, omdat de heersende klasse, de feitelijke communisten, hun meningen en opvattingen veranderden. Ze gaven toe dat hun systeem niet voldeed en lieten het vervolgens los.

Misschien mag deze vreedzame revolutie ook plaatsvinden in Egypte en elders in de wereld.

Advertentie

95 gedachten over “Is er wel een Egyptische revolutie geweest?

 1. De teerling zij geworpen…Of hiermee het fundament voor democratie gelegd is, is nog alleszins onzeker.
  Mag hopen dat de voorspelling van Celente ‘Regionale oorlogen die in het Midden Oosten zullen zorgen voor de eerste grote oorlog in de 21ste eeuw’… niet bewaarheid zal worden.

 2. @ wattenstaafie
  Als het aan de westerse wereld zou liggen niet. Die zijn veels te bang dat er moslims in de nieuwe Egyptische regering komen. Een schijndemocratie heeft de voorkeur ,gelijk wij die hebben. Echter de revolutie is pas begonnen en nog geenszins klaar. Dit is een wereld wijd proces en beperkt zich niet tot het middenoosten. Derhalve zal ook die voorspelling(een heeeeeeel negatieve) niet bewaarheid worden. Zeker niet als wij al dat soort doemgedachten uitbannen en ons meer conformeren met de wijze waarop het Egyptisch volk zijn opstand is begonnen, n.a een vreedzame overname van de macht door het volk.
  Het artikel slaat imo de plank dan ook geweldig mis. Het gaat niet om een hernieuwd overnement machtsbolwerk ,maar om een overname van macht door het volk. Dat het in het verleden (marx ,lenin mao) niet geweldloos kon heeft alles te maken met de toen aanwezige negatieve energieen ,die worden thans omgebogen/vervangen door meer positieve energieen en dus is een heel nieuwe vorm van revolte mogelijk. In het bovenstaand artikel gaat de schrijver uit van het door de tijd ingehaalde (achterhaalde paradigma) idee dat een revolutie per definitie gewelddadig dient te zijn. Dat is zo’n beetje het zelfde als stellen dat katholiekezieltjes winning nog steeds door middel van de keuze van het zwaard bedreven wordt. Kortom een nogal door kokervisie vertroebelde achterhaalde idee.

  1. @Marcel

   ik vind dit een zeer realistisch artikel

   Dat jij gelooft dat als alle hippies handjes vasthouden en kumbaja zingen de machthebbers allemaal ineens tot inkeer zullen komen en hun machtsposities geweldloos af zullen staan weten we nou zo langzamerhand wel.
   Dat je hier geen enkele onderbouwing voor hebt ook.

   Ik gun je het fantasie-wereldje waar je in wilt leven van harte maar waarom moet je dit telkens overal etaleren en als waarheid presenteren?

   Je ging je toch lekker terugtrekken in je 5d wereldje om zo de harde realiteit te ontvluchten?
   Laat de realiteit dan ook de realiteit en probeer deze niet te vermengen met jouw fantasie.

  2. @ hashashin
   Jij mag dit een geweldig artikel vinden als je dat wilt ,ik hou je niet tegen. Ook niet als je dat van de daken wilt schreeuwen, ik doe alleen niet met je mee daar ik er heeeeeeel anders tegenover sta.

   Dat jij gelooft dat als alle hippies handjes vasthouden en kumbaja zingen de machthebbers allemaal ineens tot inkeer zullen komen en hun machtsposities geweldloos af zullen staan weten we nou zo langzamerhand wel.
   Dit is een dermate overtrokken en niet representatieve vertaling van mijn gedachtegoed dat ik weiger er serieus op in te gaan.

   Ik gun je het fantasie-wereldje waar je in wilt leven van harte maar waarom moet je dit telkens overal etaleren en als waarheid presenteren?
   En ik gun je de jouwe ook al is die gestoeld op een nogal negatief wereldbeeld en laat het verder geen ruimte om een wending ten positieve door te voeren. Toch mag jij je daar aan vasthouden , al begrijp ik niet waarom je dat zou willen. Ik stel daar dan ook graag een positievere kijk tegenover, zodat ook jij een echte keuze krijgt. Daarbij als jij jouw negatieve kijk op dingen mag rondbazuinen mag ik dat met mijn positieve insteek ook. Of doet het je zeer dat je het zelf niet kunt of wilt veranderen en je blijft hangen in de door jezelf gekozen slachtofferrol?

   Je ging je toch lekker terugtrekken in je 5d wereldje om zo de harde realiteit te ontvluchten?
   Laat de realiteit dan ook de realiteit en probeer deze niet te vermengen met jouw fantasie.
   Nergens zeg ik dat ik mij terugtrek in een 5D wereldje om jouw harde realiteit te ontvluchten. Ik doe alleen niet meer mee met jouw harde realiteit en heb die ingewisseld voor een positievere houding en een positiever wereld beeld. De realiteit zoals jij die ervaart is geenszins DE realiteit doch een perceptie volgens hashashin en derhalve slechts jouw waarheid. Waarom zou ik die omhelzen als die mij niet past?

   Samenvattend kan ik alleen maar stellen dat het voor jou schijnbaar erg moeilijk is begrijpend te lezen, en je voor te stellen dat er een positievere manier van wereld beschouwing bestaat dan de jouwe, hetgeen wijst op kokervisie. Of angst om je slachtofferrol op te geven ten gunste van de keuze tot het nemen van de eigen verantwoordelijkheid voor je eigen leven.

   Liefdevolle groet marcel

  3. @Marcel,

   grappig dat je het verwijt wat ik jou al eerder hebt gemaakt (dat je kennelijk niet intelligent genoeg bent om begrijpend te lezen) nu tegen mij probeert te gebruiken

   Jij bent degene die iedereen continue en in elk topic jouw ”’waarheid”’ (de extra quote marks staan er niet voor niets) wilt opdringen of “van de daken schreeuwen” in je eigen woorden

   Laat ik het proberen simpel te houden voor je:
   Ten eerste: leer nou eens het verschil tussen fantasie en realiteit.
   Ten tweede: Als er al iets zoals 5d en ‘verlichte mensen’ zou bestaan ben jij er zeker niet 1 van.

   “@ hyper
   ach arme arme verdwaalde hyper,jeugdtraumas vasthouden omdat loslaten enger is? Je aanschurken tegen mede internetgebruiksters om je eenzaamheid (die alleen in je hoofd bestaat) te ontlopen? Iemand die een heel ander denkraam hanteert dan de jouwe wegzetten als sektarische babbelende clown ,om zelf niet te hoeven nadenken? Dat wat jouw petje te boven gaat lacherig afdoen als totaal ontregeld en verkeerd? Vooroordelen over mij omdat je me niet begrijpt(ik drink niet rook niet) ( o en doe niet aan satsangs daar moet je martijn voor hebben ). Ja je kunt heel mooi wollige tekstjes produceren maar zit er ook een diepere inhoud achter? Het lijkt mij allemaal zo geestelijk armoe troef en benepen”

   Is je leesvaardigheid voldoende om in deze tekst van jezelf te zien dat je een allesbehalve verlicht persoon bent? (en dan zeg ik het héél aardig)
   Ik heb je al eerder geadviseerd je eigen teksten eens terug te lezen en te herbeoordelen maar je bent kennelijk te ver heen.

   “Dit is een dermate overtrokken en niet representatieve vertaling van mijn gedachtegoed dat ik weiger er serieus op in te gaan.”

   Wat is er overtrokken? Dit is toch precies de strekking van de fanatasie-boodschappen die jij bij elk topic plaatst?

   Ik zal je ook nog even 1 ding over mijzelf vertellen: ik ben nooit, maar dan ook nooit, slachtoffer. Dat weiger ik en als iemand mij slachtoffer probeert te maken zal diegene uiteindelijk altijd zelf het slachtoffer zijn.

   Ga jij nu maar weer lekker paddenstoelen zitten eten en jezelf geweldig zitten vinden, val de rest svp niet continue lastig met je gestoorde fantasieën en je betweterige new age onzin.

  4. “Ten eerste: leer nou eens het verschil tussen fantasie en realiteit.”
   Uiterst vermakelijk in mijn ogen Hashashin..! Mag ik het boek lenen waar je deze wijsheid op hebt opgedaan..?

   Wat is realiteit en wat is fantasie.. Elke grens die je hiertussen trekt is arbitrair..! Simple as that. Wat voor velen echt is, is reizen tussen de sterren, niet-fysiek. Is dat voor jou een optie..? Realiteit aan te nemen die niet-fysiek is..? Dan ben je al een heel end op weg.

   Het grappige is dat je het woord ‘fantasie’ in deze vergelijking niet als ‘realiteit’ presenteert, als een ‘echt’ woord dus, maar het in mijn ogen ‘gebruikt’ om je gelijk te halen.
   En ‘fantasie’ daarmee ‘in de hoek’ zet..

   Overigens, als je kijkt hoe ik schrijf, dan zie je dat ik heel veel ‘haakjes’ gebruik. En dat is omdat ik zonder ‘fantasie’ niet over ‘realiteit’ kan schrijven..
   Amen!

  5. @Guido

   goed punt.
   Het gaat er dan ook niet om dat Marcel en ik een compleet ander wereldbeeld en beeld van de realiteit hebben.
   Het gaat erom dat Marcels totaal ononderbouwde en niet alledaagse wereldbeeld door hem als 100% onfeilbaar wordt neergezet en steevast ongevraagd aan eenieder wordt opgedrongen.
   Gister zei ik nog tegen Marcel:

   Zoals ik al aangaf hou ik er zelfs (voor een heel klein beetje) rekening mee dat jij mogelijk gelijk zou kunnen hebben. Dit hoofdzakelijk omdat ik het niet verstandig vind om iets 100% uit te sluiten (‘Zeg nooit nooit’).

   Op mijn vraag aan Marcel of hij dan ook realistisch genoeg was om ook te aanvaarden dat er een kans is dat hij het mis zou kunnen hebben was het antwoord ‘nee’
   Marcel weet 100% zeker dat hij gelijk heeft en ik mis zit. Hij heeft helaas alleen geen tastbaar bewijs hiervoor.
   En dan begin je volgens mij wél het rijk der fantasie te betreden. Niet per se omdat hij ongelijk heeft maar vanwege het vreemd overkomende complete gebrek aan twijfel.

  6. @ hashashin
   het feit dat je mij van alles in de schoenen schuift als zou ik dit of dat gezegd hebben ,maakt nog niet dat je gelijk hebt.
   Ik heb nooit gepretendeerd een verlicht persoon te zijn noch dat ik boven wie of wat ook sta. Ik weiger alleen naast jou de modderige oever te omhelzen en samen met jou te roepen dat het er zo smerig is. Dat weiger ik om de volgende reden: als ik de modderige oever vasthoudt moet ik niet zeuren omdat het er smerig is. Ik kan immers loslaten en het heldere midden van de stroom opzoeken. Dat jij kiest voor de oever is dus je eigen keuze ,als je vervolgens gaat piepen dat het vies en niet eerlijk is neem je een slachtofferrol aan. Ik dwing jou nergens toe dat doe je zelf. Zo zie je dat je wel degelijk slachtoffer bent en het ergste imo is nog wel dat je slachtoffer bent van jezelf zonder je er bewust van te zijn.
   Ik eet graag paddestoelen erg lekker champignons en oesterzwammen canterellen chi take’s. Als je het hebt over halicinugene paddo’s dat is al heeeel lang geleden zoals je in een antwoord op een andere reageerder kon lezen(er stond niet voor niets ex psychonaut, blijft moeilijk he dat lezen).
   Je zegt dat ik het over hippies die elkaars handen vasthouden heb gehad ,wijs maar even aan waar ik dat zeg. Je zegt dat als ze dat doen de heersers vreedzaam afstand doen van hun macht, waar zeg ik dat? Zo leg je mij het een en ander in de mond zonder dat ik het ooit daarover gehad heb, beetje kinderlijke manier van boos iemand wegzetten als fantast.
   Wat maakt jou toch zo boos over een hoopvolle en positieve wereldvisie die ik hier schets?

   @ guido ik denk dat je daar een heldere uitleg schetst van wat er mist in hashashins preekje.

  7. De ‘dapperheid’ van Hashashin’s beweringen, zijn naar mijn idee, gebaseerd op de behoefte, een ‘fundament’ te mogen leggen onder ‘het bestaan’.. Dat heet dan in ‘vaktermen’ een mannelijke wijze van benaderen. Kaders, uitgangspunten, dualiteiten, etc. Het zijn uitingen van het mannelijke.
   Het vrouwelijke daarentegen, gaat uit van ‘inhoud’. De ultieme inhoud, en dat is m.i. de ongekaderde inhoud.. (Over een vierkante cirkel gesproken..!)
   Ik geloof dat de discussie heel interessant kan zijn, tussen mannelijke en vrouwelijke uitgangspunten, wanneer beiden de beperktheid van hun uitgangspunten tegelijkertijd zien; het is het Yin, dat nooit gelijk KAN krijgen van het Yang, omdat het ‘mijn andere helft’ vertegenwoordigt..

   Dussssz.. Wie het weet mag het zeggen. Ik sta in ieder geval HIER.

  8. @Marcel
   Dat bord voor je kop is dat gemaakt van kevlar ofzo?

   .. zoals je in een antwoord op een andere reageerder kon lezen(er stond niet voor niets ex psychonaut, blijft moeilijk he dat lezen).”

   Blijft moeilijk he, dat onderscheid maken tussen aannames en realiteit?
   Ik heb dat, voor de duidelijkheid, dus niet gelezen. De paddestoelen-opmerking sloeg op je kennelijke psychische gesteldheid.

   “Je zegt dat ik het over hippies die elkaars handen vasthouden heb gehad”

   Blijft moeilijk he dat begrijpend lezen

   Je zegt dat als ze dat doen de heersers vreedzaam afstand doen van hun macht, waar zeg ik dat?

   Je claimt niet continue dat geweld en wapens achterhaald (zóó 3d) zijn en dat de ‘ommekeer’ geweldloos zal zijn?

   beetje kinderlijke manier van boos iemand wegzetten als fantast.

   Freudiaanse verspreking? (hoe lang zou het duren voor je het ziet (if ever)?

   Als je nou, als een redelijk mens, wat ruimte voor twijfel over zou laten en/of bereid zou zijn e.e.a. te onderbouwen zouden we een daadwerkelijke discussie kunnen voeren. Nu kom je inderdaad nogal vrouwelijk over, die voelen ook niet altijd de behoefte om rekening te houden met de realiteit tijdens ‘discussies’
   😉

  9. @ hashashin
   zelf als geluk en positiviteit onder je neus zou groeien zou je het nog niet willen zien. Ik doe verder geen moeite meer om je te bewegen die gore modderige oever los te laten. Zie je me al zwaaiend voorbij drijven doeidoei hashashin
   blijf maar op de oever negatief zitten wezen en hou je vast aan alle jou opgelegde weetjes en wetmatigheden. Zwelg in je slachtofferrol en beweeg geen ene kant op. Ga ook niet op onderzoek uit ( je zou kunnen merken dat je er helemaal naast zit) koester je angsten. Stop ook vooral niet met projekteren van je eigen onvermogen en gebrek aan empathie.
   Kortom hou je vast aan de door jou gekozen realiteit mijn zegen heb je. Ik op mijn beurt ga door met het uitdragen van mijn wereldbeeld en mocht het je ergeren is dat jouw keuze en probleem. Ik erger me niet aan jouw onwetendheid en onvermogen je boosheid en oordelen, het is je allemaal vergeven.
   Ik wens je liefde wijsheid en kracht .
   liefdevolle groet marcel

  10. -Nu kom je inderdaad nogal vrouwelijk over, die voelen ook niet altijd de behoefte om rekening te houden met de realiteit tijdens ‘discussies’-

   Waar gaat dit nu weer over? Sorry hoor maar dit is nu niet echt een verstandelijke opmerking. Zoiets als; ‘Pinguins praten Eskimees taal’ gaat ook nergens over, fout geschreven, onlogisch en is- owjaa inderdaad zeer onrealistisch en goh ik ben vrouwelijk!

   Maar dit heb ik met opzet voor je neergeschreven in de hoop dat je het niet echt serieus meent want dat zou net zo stom zijn als dit stukje tekst!

  11. @Marcel

   Gelukkig maar dat je je niet aan mijn ‘onwetendheid’ ergert joh!
   (En aan mijn “onvermogen je boosheid en oordelen”..whatever that may be.)
   En gelukkig maar dat jij het wel ‘weet’ he Marcel?
   En aangezien jij het allemaal 100% zeker weet hoef jij niet op onderzoek he?

   Ga ook niet op onderzoek uit ( je zou kunnen merken dat je er helemaal naast zit) koester je angsten.

   Dit is dan ook zeker geen ‘goedbedoeld’ advies van jou voor mij maar jouw persoonlijke motto?

   Doe waar je zin in hebt, als je me ergert dan merk je dat vanzelf wel weer.
   Ik wens jou wijsheid, ontwaken en de nodige zelfreflectie.

   @Dawn
   Ik maak hieruit op dat je het er niet mee eens bent met die stelling?
   😆

  12. Ja, geweld is nodig. Gewoon staan voor jouw standpunten, jullie doen het hier als salonsocialisten en in Egypte doen ze het gewoon echt, met alle 3d factoren erbij.

   Ben een beetje beu van al die d’s, het betweterige, het zogenaamd zo gevoelig zijnde, zo paranormaal. F*ck it, just words, thoughts and more crap. Zogenaamd ver genoeg zijn om vanuit een torentje alles te bezien terwijl je gewoon in de shit zit in 3d, ruim je rommel op, dan praten we verder.

   Ongeloof, 5d is een nieuwe religie, ik haat religies.
   In essentie ergens verstopt klopt het wel maar de shit erom heen is verrot. Klopt geen f*ck van, naar mijn mening, moet je hier altijd erbij zeggen natuurlijk.

  13. Ik maak hieruit op dat je het er niet mee eens bent met die stelling?

   Stel je mij nou een vraag over je stelling?

   Aangezien ik volgens je eerdere opmerking niet realistisch kan discussieren kan ik je eigenlijk al niet antwoorden omdat je al een vooroordeel klaar hebt. Dat is dus erg lastig en staat een serieuze discussie ernstig in de weg. (Tis maar goed dat ik daar zo-wie-zo niet voor in de stemming ben vandaag. Vandaag voel ik mij zeer verbonden met de Jamaicaanse cultuur. Dus ernstige zaken laat ik ff aan mij voorbij gaan als je het goed vind…)

  14. 😆 dank voor de onderbouwing van de stelling Dawn
   Ik zeg:

   Nu kom je inderdaad nogal vrouwelijk over, die voelen ook niet altijd de behoefte om rekening te houden met de realiteit tijdens ‘discussies’

   en daar maak jij van

   Aangezien ik volgens je eerdere opmerking niet realistisch kan discussieren kan ik je eigenlijk al niet antwoorden

   Nu was ik ook niet echt op zoek naar ‘een serieuze discussie’ hierover dus dat komt dan wel weer mooi uit.

  15. @HASHASHIN
   Wat jij wil! Ga er verder niet meer over discussieren. Waarom niet; je komt op mij over als een mannelijk macho ego dat altijd het laatste woord wil hebben.
   -Mag je hebben en houden hoor.-
   Knip en plak je volgende oneliners maar weer aan elkaar vast om er een riedeltje en een draai aan te geven. Immers jij moet gelijk hebben en het laatste woord.

  16. @ Dawn 111D

   Klopt, Martijn is ook geen D typetje maar eerder een B in zijn eigen sadsang wereldje.

   Zo zul je altijd zien waar je voor staat dat de ander toch altijd weer anders is dan men veronderstelt en een andere weg gaat dan de uitgzette route die door de meesten in de flow bewandeld willen worden.

   @ HASHASHIN

   Als ik nou zou mogen kiezen tussen kiezen tussen 1 van de onderstaande Dictators dan:

   A) HASHASHIN
   B) MARTIJN
   C) ME ZELF
   D) MARCEL W in 5D
   E) KADAFFI

   Dan ga ik toch persoonlijk voor de keuze van KADAFFI, omdat die al 40 jaar lang het uit houdt om op aarde rond te TROLLEN in zijn eigen land.

   @ Dawn 111D

   Tis heerlijk om je op je ware leeftijd te zien schitteren hier, ook al lid van dezelfde ageclub ?!

  17. Het kan nog veel lomer lichtvoetiger verkwikkender rustgevender en opwekkender tegelijkertijd
   Jah laten we mooie muziek voor Dawn gaan draaien, liefst dag en nacht, 24/7 365.
   Laten we matriarchaal worden, vrouwen hoeven geen gelijk te krijgen, ze hadden het al, snap dat dan.
   Je snapt het pas als ze er niet is, Ze is er nu dus alles is er nu, en zo is het

   LudoVico Einaudi – Primavera
   http://www.youtube.com/watch?v=qmxFAT581T4

  18. Ik kies altijd voor mezelf omdat ik weet,

   a) daar moet ik het maar mee doen
   b) in essentie ben ik alles wat in me opkomt omdat ik dat ben waar alles in opkomt.
   c) Wat in mij opkomt is door mezelf te beoordelen en als het niet (meer) goed voelt, dan kap ik er mee.

   Valt niet mee om jezelf te vinden, nog moeilijker om de rest kwijt te raken. Ach geduld overwint alles.

  19. @Dawn

   precies! nogmaals bedankt.

   😆

   @Paul
   Ik zou voor jou gaan maar dan wil ik wel minimaal 2 koffers..

  20. Paul, je bent by the way goed in etiketjes plakken, go on, ik doe er niet meer aan mee. abcdefghijklmnopqrstuvwxyz, knap he.

  21. En om dan maar even voor eens en voor altijd ook maar even de mythe van een vreedzame machtsoverdracht in Egypte te ontkrachten:

   02.02.2011 Egypt Cairo Firebombs Battle of Al Tahrir
   http://www.youtube.com/watch?v=-863r67JFfA&feature=related
   Battle for Tahrir Square
   http://www.youtube.com/watch?v=dpSSwp17PzY&feature=related
   Rock-throwing battles rage on Tahrir Square on 2nd day of clashes
   http://www.youtube.com/watch?v=5cWmyF9y-Cc&feature=channel
   Riders on horses, camels charge into crowd in Egypt
   http://www.youtube.com/watch?v=4k0_9Y1XaC8&feature=related
   Crowds paid by Mubarak spark mad street clashes in Cairo?
   http://www.youtube.com/watch?v=yTIrOnF0scs&feature=channel

  22. @Guido

   Als je me dan toch in de moderator-stand gooit, corrigeer dan svp ook meteen even het 2x ‘maar even’ in bovenstaande post.
   😉

  23. 🙄 jumping to conclusions..

   hoeveel linkjes mag je maximaal ineens plaatsen?

  24. Ik heb vanavond 3 uur lang in de lotushouding kumbaja zitten zingen .
   Kan niet wachten op het acht-uur journaal om te horen dat Trix haar koon heeft afgezet en al haar miljarden onder de hulpbehoevenden heeft verdeeld .
   Love& light everybody

  25. Cozmic, gaat wat meer tijd kosten ben ik bang.
   Laat dat mens nou maar lekker in haar luxe zitten, ze is niet anders gewend, ik wil niet ruilen met d’r in ieder geval.

   Wij zijn vrij, zij niet, that’s the difference.

  26. @ Martijn

   Je hoeft niet te delen met Trix, je mag gratis haar huis leeg halen als ze er niet meer is.

   Wel goed oppassen dat ze dan niet meer vorstelijk rond spookt!

  27. Effe een potje antireptilianpoeder scoren bij David Icke en dat vorstelijke spookje is in no time grey dust .
   Dat optrekje heeft op zich best wel potentieel , er zouden echte mensen kunnen wonen , misschien wel een hoofdkwartier voor de revolutionare WTK bezoekers .
   Ik ga wel lekker in het tuinhuisje met de andere milti D’s kumbaja zitten zingen om het virus verder te verspreiden .
   🙂

  28. @ Cosmic 8D

   Je mag me wel eens in wijden in dat kambala lotus zitten, tis weer eens wat anders dan sadsangs en steeds naar de bron te moeten terug keren.

   Wil wel weer eens opgevouwen zitten langs de water kant dan steeds langs te moeten drijven en moeten te zwaaien, morgen maar weer verder peddelen over all baricades van het leven.

  29. Satsangs zijn vermoeiend hoor, ik zou er ook niet aan beginnen als ik jullie was. Veel te eenvoudig allemaal.
   Geen eer aan te behalen.

   Het gaat alleen maar over je werkelijke zelf, niet interessant, want dat ben je je hele leven al toch?

   Luister maar niet naar mij want ik geef hier alleen maar valse hoop.

   Jouw gedachten, jouw ideeën van de wereld om je heen zijn werkelijk, alles wat je waarneemt en voelt met een supranormaal gevoel is werkelijk, toch?

   Leef je leven, ik heb er niets aan toe te voegen.

  30. Ach Paul , het is zo simpel , Satsang is devotie in de nabijheid van een Guru , oftewel je laat iemand boven je staan als een lichtend voorbeeld die je op dat moment als je mediator accepteerd .
   Ga gewoon direct naar de bron door de illusie , de leugens en verdraaiingen van de waarheid in te zien , waardoor de kosmische eenvoud van de waarheid en bron van leven en bewustzijn ontsluierd wordt .
   Volg de wetten van creatie die op kosmish nivo tot je zullen komen , en daarna is het eigenlijk kinderspel , simpelweg de wet van oorzaak en gevolg van al je doen en denken .
   FF in a nutshell zal maar zeggen .
   ;wink;

  31. Idd Cosmic, daarom is mijn spel puur Universeel te noemen, het innerlijk zelf (ziel)en me uiterlijke zelf (lichaam) verijkt me weg naar het alles willen zijn in vreatie en manifest (gedachtes, emoties en gevoelens zijn de illusies), maar het aanwezig zijn te midden van dat wat je bent in het hier en nu en dat je heerlijke onnunanceerde wollige woorden kan wegttikken op wtk is daar zo een ruim voorbeeld van.

   Zie in me kleine tekst kadertje ook geen ventje opduiken met regeltjes uit Den Haag en andere formaliteiten, te meer de inhoud van de schrijvers hier die iets kleins van hin zelf laten zien hier en dara geniet ik dus altijd Universeel met volle teugen van.

   Maakt niet uit in welke taal het ook nog is, LA REVOLUTION !

  32. Nu even voor Martin vetaald anders begrijp je me weer niet…

   De essentie van satsang is de openbaring van datgene wat in voortdurende stilte altijd aanwezig is.
   Het is de herkenning van dit als je eigen ware natuur: bewustzijn, zijn en vrede.
   Het is de realisatie: ik ben Dit!
   Om de waarheid te vinden hoef je je niet in te spannen en ook niets te geloven.
   Het is juist het moeiteloze einde van zoeken en nodeloos lijden.
   Het is Vrijheid hier en nu.

   Prachtig het na citeren van een ander in dit bovenstaande stukje, het makat mij verlicht en licht mij zo op, AH! dat is dus de middenweg…

  33. Paul, jij zegt steeds dat ik het uit boeken haal, verhalen van anderen opdram, zijn jouw woorden.
   Er zijn geen woorden om uit te leggen wat de werkelijkheid is.
   Alles wat er verder bijgehaald wordt, wat je ook maar gelooft van buitenaardse wezens, etc. is bijzaak als je begrijpt wat ik bedoel. Het maakt niets uit. It’s all in the mind and it’s all a game. Laten we allemaal maar spelen zoals we dat willen maar kom niet met vooroordelen als je de ander niet werkelijk kent. Het hele 5d gebeuren zie ik als een nieuwe religie, het opdringen van meningen op een ander, het klopt gewoon voor geen meter. Ik ga er dus ook niet in mee. Ik zie en lees te veel van jullie waardoor ik het gevoel krijg, dit past mij absoluut niet…

  34. Nou over vooroordelen gesproken, wat doen jij nu zelf continue?

   Struikelen over het hele D gebeuren en iedereen die zich daar aan verrijkt maar afdoen dat men aan een relegie of bezig is met een sekte achtig denken.

   De manier waarop je dat woord oordeelen of veroordelen al in je schrijven beargumenteerd is dat is al een troef waar je niet goed mee uit de voeten komt, wat ik dus uit speel is een oordeel, maar wat jij toe rijkt is dat weer niet.

   Een grappige KOAN weer REEDS! Alles we alles op jou manier doen dan is alles goed, doen we het op een andere manier dan valt iedereen af als bagger.

   Klinkt Toppie Martijn… neem nog een biertje.

  35. Paul , forgive me if i’m wrong , maar wollige woorden zijn niet jouw ding , haha , imo ben je daarvoor uit een te hard houtsoort gesneden , meer straight to the point zou ik zeggen .
   Zelf heb ik geleerd iemand niet te labelen , op wat voor basis dan ook . Tussen de regels doorlezend wat iemand echt bedoeld , ongeacht taalgebruik etc , zie ik dat de meeste mensen hier hetzelfde doel voor ogen hebben .
   Als iedereen zich zou openstellen voor een andermans visie zou een woordn**kende discussie als ver hierboven niet nodig zijn .
   Een wijze stelt de juiste vragen en brengt inzicht wederzijds .
   Ik moet toegeven dat het voor mij ook een traject was om dit in te zien en te intergreren , dus ik veroordeel niet.
   De een zoekt de oplossingen op het nivo van het verrijken van het collectief bewustzijn , en het manipuleren van het spirituele matrix . De ander gelooft in het fysiek omverwerpen van ‘the powers that be ‘ . Waarschijnlijk zullen die twee (of meer ) samen tot een werkelijk resultaat komen , oftewel inplaats van elkaar met woorden te bevechten is het waarschijnlijk beter een alliantie te vormen en elkanders beste krachten te waarderen en te bundelen .
   Anyway , ik vond het al leuk om te zien dat een beetje simpele humor de toon van de conversatie kan veranderen .

  36. Mijn manier is altijd de beste, voor mij persoonlijk.
   Wat ik wil uitleggen al een hele tijd, is dat er geen persoon is. Het is een hersenschim, geen realiteit. We kunnen wel blijven bekvechten in deze illusie, maakt niets uit.
   In wezen zijn we niet onze gedachten en oordelen.
   Maar goed, schijnbaar hebben jullie dat in 5d nog steeds niet door. In elk geloof gaat de essentie verloren. Geloof maar in aliens, ascentie, weet ik het wat, allemaal best maar het gaat om de essentie van Wie ben Jij, wie ben ik, de rest is namelijk Maya, stof, manifestatie uit datgene wat we werkelijk zijn.

  37. @ Cozmic 8d

   Nee ga je niet corrigeren, je zit prima op maat en je snapt de hele retoriek ook nog.

   Je kan natuurlijk in een stukje tekst je eigen stelling altijd inemen en die gaan lopen te verdedigen (1ste WWO bij Verdun met loopgraafjes) dat kan heel lang duren zonder dat je werkelijk een stukje terrein in wint, er vallen dan alleen maar dooien.

   Je kan ook vragen stellen en proberen alle antwoorden te krijgen zoals een Journalist doet, maar geen eigen onderzoek verricht tot een verkregen instelling.

   Natuurlijk kan je mee Koekeloeren hoe anderen het doen en in de hoop daarvan iets op te kunnen steken.

   In mijn geval bijzonder ben ik iemand die een ander een duwtje geeft met een generaal pardon erbij, om meer tot een beter argument te kunnen komen dan een oppervlakkig discussie of een niet diep genoeg liggend onderwerp wat al in de MSM zo vaak gebeurd.

   Tja ben al die jaren gevormd tot versteend hout, had graag anders willen zijn maar het leven en het karma hebben tenslotte iets anders van me gemaakt dan de werkelijke bedoeling, maar dat wil nog niet zeggen dat ik dan ook een 1ste klas klojo ben, al doe ik dan ook vaak aan zelf spot mee.

   Je ziet het heel erg goed in hoor, fijn om het ook eens te mogen zien van uit jou stukje perceptie.

  38. @ martijn en wie dan ook
   Misschien dat je de term 5D niet begrijpt , ik gooide voor de grap 8D achter mijn nic , ook als een soort van allergische reactie , maar meer als een grapje .
   Ik kan niet voor anderen spreken , dus spreek ik voor mezelf . Ook kan ik jouw en anderen hun allergische reactie begrijpen , hopelijk kan ik iets uitleggen wat moeilijk uit te leggen valt.
   Als kind had ik al vriendjes die niemand kon zien , later op ongeveer 7 jarige leeftijd werd ik bezocht door wat ik 3 engelen noemde . Lange tijd liep ik rond met informatie waarmee ik bij niemand terecht kon , vragen die niemand wilde beantwoorden .Uittredingen , spontane mediamieke boodschappen , altijd een blauwe vlek voor mijn ogen , dingen ervaren die buiten deze wereld waren , het hield niet op .
   Ook realistische dromen over een wereld die hier niet in de geschiedenisboeken voorkomt , spontane voorspellingen , noem ze maar op…
   Tegelijkertijd ben ik ook keihard hier op aarde , liever met een schep en een hakbijl bezig dan iets anders , geloof me maar ik ben geen airy fairy mietje .
   Zonder trainig of wat dan ook zag ik het verre verleden van de mensheid , en besefte hoe een groot deel van de gevechten zich op energienivo afspelen .
   Als je werkelijk een keer een aura van een mens hebt gezien , niet alleen een paar kleuren , maar werkelijk het hele energiesysteem , leer je echt de schoonheid en de kracht , en tevens de kosmische waarde van je medemens zien .
   Hoedanook , terug naar de bron , wat op energie nivo geschapen wordt , komt tot uitdrukking in het fysieke , misschien dat Marcel dat stapje af en toe overslaat ,weet ik niet.
   Als je dit niet hebt gezien , kan ik me voorstellen dat je het niet zo makkelijk aanneemt , en daarbij komt dat sommige het niet hebben gezien en wel uitdragen .
   Ik snap de weerstand , geloof me ik ben er een die vol met 2 poten op de grond staat , dessalniettemin , sla een brug in die communicatiekloof .
   Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd ,
   love&light

  39. @cosmic8D en allen,
   Ik heb het gevoel dat je me wel begrijpt. Ik sla dat stapje ook niet over, wat ik steeds probeer over te brengen is namelijk het volgende. Alles wat je denkt, wenst,of zegt heeft een energieke waarde. Alles zal zich een manifestatie aanmeten in de fysieke werkelijkheid,wees dus allert op wat je denkt of zegt. Vraag je steeds af of het wel is wat je werkelijk wenst. Denk je dat een revolutie als we nu zien in egypte onmogelijk is zonder geweld,dan zal je geweld creeeren in de fysieke werkelijkheid zoals jij die waarneemt. Dus niet noodzakelijkerwijs in de revolutie in egypte maar wel in jouw eigen wereld. Denken we met zijn allen dat een revolutie in Egypte niet kan gebeuren op een geweldloze wijze, loop je grote kans dat de energieke waarde van de gezamelijke gedachte dermate groot wordt dat je idd een geweldloze revolutie in egypte om zeep helpt.
   Vandaar ook dat ik steeds tegen negativisme reageer, de tijd van doemdenken moet voorbij zijn vanwege de toegenomen energie op aarde. Naarmate wij verder komen in ascentie wordt de creatiekracht van alle mensen ook steeds sterker en acuter. Blijven mensen in een negatieve spiraal denken kunnen ze niet verder mee, ze zijn dan een gevaar voor zichzelf en anderen. Dat is geen veroordeling maar hun eigen keuze.
   Waar het dus in essentie om draait is dat we ons bewuster moeten worden van de krachten waar we mee spelen,het is namelijk niet zonder gevolg. Roep je uit gewoonte gvd (god verdoem mij)denk dan eens na wat je vraagt. Wens je iemand een ongeneeslijke ziekte toe(kan dat zich heel wel tegen je keren), denk dan eens aan het volgende.
   Wat ge niet wilt dat u geschied doe dat ook een ander niet.
   Blijf je in ongeloof vast houden aan de wereld zoals die zich vroeger aan je manifesteerde( ook al vond je die wereld vreselijk)dan is verandering voor jou uitgesloten,of zul je het niet zien. Uit je een hartsintentie om een betere wereld te creeeren, heb je grote kans dat je de resultaten snel zult zien, one way or the other.
   Als je dat gegeven doortrekt naar discussies hier op het forum en artikelen op wtk zie je een scheiding ontstaan tussen die twee werelden. De ene groep wordt boos om dat de andere groep een betere wereld wil. De hoeveelheid goed nieuws dat in artikelen staat is relatief minder dan het slechte nieuws. Het slechte nieuws trekt mensen die beamen dat het een schande is en dat het allemaal nou een keer zo is en weet ik veel. De reageerders buitelen over elkaar heen om de sores te verklaren en staren zich blind op het onheil dat ze lezen, 300 dode vogeltjes oje hoe kan dat nou wat erg en in mijn tuin lag ook al een kip dood. Het bevestigd het slechte nieuws en bestendigd het. Het goede nieuws trekt minder mensen aan die reageren. Dan rijst de vraag wat willen we nu eigenlijk? Willen we vasthouden aan een wereldbeeld dat we niet fijn vinden, en een zelfgekozen slachtofferrol spelen? Of zetten we de schouders eronder laten het slachtofferschap los en nemen de verantwoordelijkheid voor ons eigen leven en onze eigen wereld weer zelf?
   Volgens mij is dat namelijk wat er bezig is te gebeuren in Egypte, en gaat het niet om Mubarac maar om de eigen verantwoordelijkheid, die geven ze(het volk )dan ook niet meer af aan een religieuse partij. En ja als wij dan massaal met positieve gedachten en intenties het Egyptische volk steunen krijgen we een voorbeeld van wereld formaat ,letterlijk. Dat is geen fantasie, dat kunnen we met zijn allen creeeren. En zoals ik al eerder stelde op dit forum,alle verandering begon met een gedachte. Dan kunnen we er beter voor zorgen dat die gedachte een positieve is.

   @ hashashin dank je voor het compliment dat ik klonk als een vrouw, het bevestigd weer eens dat ik goed gebalanceerd ben en niet vasthoud aan de door mijn sekse opgelegde mannelijke rol.

   liefdevolle groet marcel

  40. Aangezien mijn eerdere post met 5 youtube linkjes (om overduidelijk aan te tonen dat je toch wel een behoorlijke idioot moet zijn om te blijven volhouden dat de machtsoverdracht in Egypte geweldloos was) nog steeds in de wachtstand staat hier alvast 1 van de linkjes

   http://www.youtube.com/watch?v=5cWmyF9y-Cc&feature=channel

   @Marcel
   als jij dat wil verdraaien en er een compliment van wil maken moet je dat vooral doen joh.
   En voor de rest: gewoon lekker halsstarrig volhouden, kop in het zand en gewoon doorgaan joh!!
   Feiten zijn toch slechts illusies voor jou, dus wat maakt het feit dat je voor lul staat nou helemaal uit he?

  41. @hashashin

   Van wie kwam dat geweld ook al weer?
   En heb je ook meegekregen dat de demonstranten een aanvaller liefdevol verzorgden en voorkwamen dat ie door minder liefdevolle demonstranten zou worden gelyncht? Denk het niet he?
   Maar lees vooral nog even mijn betoog 2 comments hier boven misschien kun je je voordeel ermee doen.

   liefdevolle groet marcel(joh)

  42. @Marcel
   grappig genoeg is dat (waarschijnlijk) onderdeel van 1 van de 5 linkjes die ik had geplaatst
   Battle for Tahrir Square
   http://www.youtube.com/watch?v=dpSSwp17PzY&feature=related
   Ik snap alleen niet wat voor punt je daar mee denkt te maken?

   Gelukkig waren er aan de kant van de opstandelingen genoeg mensen die wel bereid waren de opstand zo nodig met geweld te verdedigen, anders was het allemaal héél snel weer afgelopen geweest.
   Maar dat zal je vast niet in willen zien.

  43. @ hashashin
   je schrijft Grappig genoeg is dat(waarschijnlijk) …..
   Dat weet je niet zeker? Weet je eigenlijk wel wat je hier allemaal post? lijkt er niet op, maar wederom is het je vergeven hoor. Je weet wat ze zeggen: onwetendheid zondigd niet.

   liefdevolle groet marcel

  44. @Marcel,

   het feit dat je nu aangeeft dat je dit soort beelden (van ernstig geweld in Egypte) wel degelijk kent terwijl je toch telkens heel stellig blijft claimen dat de opstand in Egypte geweldloos was, schijnt te impliceren dat je totaal geen probleem heb met de waarheid te verzwijgen c.q. te verdraaien om je eigen boodschap te ondersteunen.

   How bizarre

  45. @Marcel
   als jij vindt dat ik aan de hand van deze omschrijving van jou

   heb je ook meegekregen dat de demonstranten een aanvaller liefdevol verzorgden en voorkwamen dat ie door minder liefdevolle demonstranten zou worden gelyncht?

   had moeten zeggen dat ik zeker weet dat dat over desbetreffend filmpje gaat dan is er wat goed mis met je. Ik zeg je gewoon dat het waarschijnlijk over dat filmpje gaat, ik ben namelijk niet gek (i.e.g. niet zó gek)

   Nou snap ik wel ineens hoe het kan dat jij alles zo zeker ‘weet’ Marcel.

  46. @ hashashin
   goed lezen schat en geen voorbarige conclusies trekken(en al helemaal geen verkeerde). Dus gewoon alle comments van ondergetekende nog eens even goed door lezen en zien wat daar nu werkelijk staat.(hint dat lukt niet goed als je zo bevooroordeeld wenst te blijven)
   En nog even voor de duidelijkheid ik wil niet met je strijden en het dialoogje dat we hier voeren is imo ook geen wedstrijd,derhalve heeft het praten over winnaars of verliezers totaal geen zin.
   En werderom ik hou ook van jou lieve jongen

  47. @ hashashin
   en alweer lees je niet wat ik zeg, lijkt wel of ik je eerst nog moet leren begrijpend te lezen. Ik zeg nergens dat je iets moet. Het is allemaal namelijk je eigen keuze! zelfs het feit dat je gedachteloos (zonder na te denken vooraf) comments schrijft, moet jezelf weten. Ook het feit dat je weigert in te zien dat je slachtoffer bent van je eigen vooringenomenheid is geheel je eigen keuze. Ik kan en wil daar helemaal niets aan veranderen. En eerlijk gezegd vermaak ik me kostelijk met je worstelingen en pogingen om mij schaakmat te zetten, ik speel namelijk geen spelletje en kan dus niet verliezen,ook niet winnen trouwens . In tegenstelling tot jou ,die imo nog heel wat te winnen heeft.

   liefdevolle groet marcel

  48. spoken like a true loser

   Degene die niet in staat is begrijpend te lezen en degene die uitmunt in het trekken van voorbarige conclusies lijkt toch echt jij te zijn.
   Ik had altijd standaard een 10 voor begrijpend Nederlands vroeger en jij?

  49. @ hashashin
   En ik? ik ga nu mijn huis lekker opruimen en schoonmaken. Oeps nou klink ik in jouw (mannelijke oren ) vast weer als een poetsvrouw haha. Maar ik vind dat even belangrijker dan met jou over dergelijke onzin argumenten te stoeien . dag lieverd ,misschien tot later( verheug me er nu al op).

   liefdevolle groet marcel

  50. @ HASHASHIN

   Stel dat wij nu ten midden van een demotartie lopen en iemand gooit uit een het niet een baksteen op me hoofd, ik vraag me dan bij deze af hoe je reaktie zou zijn als ik dodelijk getroffen zou zijn tijdens een vreedazme demostratie loop.

   Ga je terug gooien en of ga je dat persoon wie mij toetakelde geheel lynchen of loop je schouder ophalend door van ah daar wil ik niet bij horen?

   In landen daar in het midden Oosten is sinds oudsher al overbekend dat men daar maar al te graag met stenen gaat gooien naar elkaar, jaren lang hebben we dat gezien in Palastina, Libanon, Israel, Egypte enz enz.

   Deze onvrede is daar altijd al aanwezig geweest, de hele Arabische wereld heeft een zeer kort lontje, maar dat krijg je dan ook in al die jaren als je door het westen wordt onderdrukt en moedwillig arm wordt gehouden.

  51. De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen..
   Marcel is een idealist.
   Ben het met hem eens; wil je de wereld veranderen dan moet het anders dan het nu gaat. De kracht van de liefde mag beslist niet onderschat worden. Echter door alleen maar liefdevol te zijn kun je nog wél een knuppel in je nek krijgen (of erger).

   Hashasin is een realist.
   Ben het ook met hem eens: Je kan iemand met nog zoveel liefde tegemoet treden en dan alsnog die knuppel krijgen (of erger). Beter is dan je te verdedigen, heeft niets met intrinsieke agressie te maken maar met overleven.

   Beide energieën hebben zolang wij ons nog bevinden in de derde dimensie hun waarde binnen ons bestaan, dienen ons bestaan richting te doen houden. Yin en Yang.
   Praten over een vijfde dimensie is iets anders dan daar in leven. Tot die tijd moeten we het nog doen met de derde dimensie met al zijn onvolmaaktheden, strijd en verlangens naar een andere wereld. Waarheid kunnen we niet uitdrukken in woorden.

   ‘Ik heb mijn waarheid en jij de jouwe’. Ze zijn allebei waar, ze scheppen en vormen samen onze realiteit en déze realiteit ís de waarheid van dit moment. Een waarheid waar we het helaas vooralsnog nog wel even mee moeten doen.

  52. @Paul,

   I’ll go old testament on his ass
   🙂

   M.a.w. als het zijn intentie was jou/iemand te doden, zal ik hem waarschijnlijk doden. Als het ‘slechts’ een domme ondoordachte actie was komt ie er waarschijnlijk wel met een half jaar revalidatie vanaf.

  53. Cozmic8d, ja, ik weet wel dat het hier over gaat. Ik ga alleen nog een stapje verder, alle waarnemen, incl. paranormaal, is en blijft illusie. Het hele leven is een droom. Ik ben in essentie iets wat niet te benoemen is. Net als jullie. Alle vormen, al wat waar te nemen is, is er voor ons plezier. Ik ben al bijna dood en toch leef ik mijn leven verder. Vanuit een punt wat voorbij de dood gaat, eindeloos.
   Daarom dus dat ik 5d als een nieuwe religie zie, die helemaal niets met dit aspect te maken heeft, het is een volgende stap in de illusie die Maya heet.

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Maya_%28begrip%29

  54. @ HASHASHIN

   Bedankt man!

   Ik durf nu weer eens de straat op met al die idioten, je weet het maar nooit en in dat geval zal ik me puntmutsje maar weer eens opzetten ter attentie van meer veiligheid.

  55. @ wattenstaafie
   Ik twijfel niet aan b.v. Mahatma gandi, vreedzamer kun je toch haast niet worden , en kijk wat hij heeft bereikt? Ik ben ook niet bang voor die “knuppel of erger”, immers , ik ben een ziel en heb een lichaam en dat laatste nog maar tijdelijk ook.
   Sterven is niet erg de manier waarop kan dat wel zijn . Voorbeeld Is de dood van een jezus erg? voor veel gelovige was het de verlossing. Het mooiste wat hij zei was “vader vergeef het hen want zij weten niet wat zij doen”.
   Liefde is de alles overheersende kracht, en is onstuitbaar. Kijk naar waar geweld en onderdrukking onze wereld heeft gebracht,is dat wat we willen? Zullen we het dan nu eens met liefde als uitgangspunt doen ,lijkt me een heel wat betere optie.
   Maar je hebt gelijk met je observatie over mij en hashashin. Ik weiger echter te geloven (zoals hashashin ) dat alleen geweld de door hashashin beschreven en geinterpreteerde realiteit kan veranderen. Dat is in mijn optiek een voortgang van die realiteit en geen verandering, alleen liefde kan dat bewerkstelligen.

   liefdevolle groet marcel

  56. @ wattenstaafie
   overigens valt er nog wel een nuancering te maken in het begrip verdedigen. Je kunt iemand helemaal het ziekenhuis in slaan met b.v. karate, maar je kunt hem ook de de lust tot aanvallen ontnemen door hem te vermoeien met zijn eigen geweld middels aikido. Dan heeft die laatste mijn voorkeur, je hoeft dan nauwelijks tot geen geweld zelf te gebruiken en kan iemand glimlachend de lust tot aanvallen ontnemen .
   liefdevolle groet marcel

  57. heel leuk, tot je onvermijdelijk toch een keer tegen die klap aanloopt…

   Bij de man uit dit filmpje moet ik altijd meteen aan Marcel denken (maar dan wel als 1 van de leerlingen en niet de ‘master’ zelf).
   Een ‘Kiai Master’ die claimt zich met zijn chi te kunnen verdedigen. Al zijn leerlingen spelen het spelletje braaf mee en uiteindelijk krijgt de man zoveel vertrouwen in eigen ‘kunnen’ dat hij begint te claimen elke MMA vechter aan te kunnen.
   Zie hier hoe een MMA vechter in reactie daarop een lesje realiteit aan de master uitdeelt
   http://www.youtube.com/watch?v=FhhWcRGRtOI

   😆

  58. @ hashashin
   ik wens je de klappen die ik in mijn pascifistisch leven heb gekregen niet toe, echter dat weerhield me er niet van liefde als ultieme kracht te omarmen. Ook heb ik een minder geweldloze periode gekend, doch ben teruggekeerd naar het geweldloze als prettigste levenshouding. Ik kan dus met recht stellen dat ik op dat gebied het dualisme tot ultieme hoogten heb ervaren ,en nu doe ik daar afstand van.
   Liefde is het hoogste goed!!

   liefdevolle groet marcel

  59. Schapen zijn er in vele soorten en maten.
   Zo heb je bijvoorbeeld zwarte schapen, witte schapen, 3d schapen en 5d schapen.. Pacifistisch zijn ze i.e.g. allemaal.

 3. De uitkomst van een revolutie ligt eigenlijk al besloten in het woord ‘revolutie’ zelf .
  Een revolutie is een 360 graden omwenteling , dus na een hoop tumult komt alles weer terug op het punt waar alles begon .
  Dessalniettemin hoop ik toch van harte dat de inzet en de gebrachte offers iets goeds zullen opleveren voor het Egyptische volk . Time will tell….

  1. Schapen zijn er in vele soorten en maten.
   Zo heb je bijvoorbeeld zwarte schapen, witte schapen, 3d schapen en 5d schapen.. Pacifistisch zijn ze i.e.g. allemaal.

  2. Cozmic!
   Die opmerking hoort beneden natuurlijk, ben nog steeds met Marcel bezig 🙁

  3. @ hashashin
   Je maakt me een gelukkig mens dat je zoveel energie aan mij besteed haha. Ik daarentegen was met jou al comments terug klaar hihi

   liefdevolle groet marcel

  4. Dat is toch wel een beetje groeiende Brotherbund tussen jullie 2tjes, ff wat oud karma aan het uitwerken? Heren !?

  5. @paul
   wie weet , zie toch steeds weer die schildpad en dat nijlpaardje weer voor me hihi. Gezellig saampjes op, een WTK terrasje nippend aan een drankje keuvelend over die goede oude tijd haha.

 4. Gosdamme, het hele westerse denken komt weer naar voren toerollen en bedeeld de verneukte waarheid achet het nieuwe gedachte goed van wat er komen gata dara in Egypte, angst te hebben voor nog meer ellende van het zelfde soort.

  Als ik menig Egyptische vriend aan hoor dan hoor ik toch andere geleuiden weerklinken dan die Amerikaanse prak die we dagelijks moeten slikken, ook hierbij van uit het Europeese “all Seeying eye” oog stanpunt wil men met een stuk verworvenheid de boel naar de hand zetten.

  Als ik verder luister dan ruik ik de essentie al dat er hier in nederland ook al veel zijn die maar al te graag de hele zieke zwik hier aan de kant willen vegen met hun zogenaamde Elitaire uitzuigpraktijken en hun angst gezever, het is de tijd voor een goed georganiseerde poleshift, bewustzijnsshift en een shift tussen rijk en arm, dat is die energie waar zovelen altijd voor gevochten hebben en dat als een stukje LOVE & PEACE nu voor hun kiezen verkrijgen.

  Die revolutie zit in iedereen en iedereen heeft al zo gevangen gezeten dat men ondanks dat je er dood aan kunt gaan voor Bloed en Vaderland, de essentie te pakken krijgt om er eens voor te gaan; “REVOLUTIE”, maar idd wat later toch blijkt na een vervrissende start een nieuwe Dictatuur ten tonele verschijnt omdat de tussen politiek en overlevende achtergebleven haantjes en nieuwe kempachtige gevechten gaan plaats vinden, allemaal om de graaicultuur van macht en pracht.

  1. Ergens heb je wel gelijk maar we hebben hier in Nederland niet zo’n revolutie nodig. Hier gaat het geleidelijk aan, ik sta midden in het gewone volk en zie en hoor dat verandering hier al lang aan de gang is. Vooral oudere mensen die de boodschappers zijn tegen de onbezonnen jeugd die voor hedonisme gaat. Het kantelpunt is gekomen maar revolutie is in dit vrije land niet mogelijk, daar iedereen hier zichzelf heeft opgesloten en niet zwaar onderdrukt wordt. Het spel is over, de mensen worden langzaamaan weer menselijk. Niks meer of minder ben ik dan de doodgewone mens. Ieder is een pracht van de natuur en de tijd zal het leren.

  2. Martijn, leg dat eens uit aan een Egyptenaar wat je nu naar voren brengt, men zal je gelijk op een berg zoete baklava vegen, omdat de meeste mensen maar arme mensen zijn die in grote armoede leven en meer hart voor hebben voor andere dan de meeste mensen het hier hebben in Nederland.

   Je vergeet blijkbaar dat het leven dara in Egypte precies het tegen overgestelde is van wat je hier in Nederland kunt aantreffen, de realiteit ligt precies andersom, want ik merk duidelijk aan je reactie dat je eigen niet eens weet waar je over praat, laat staan dat je er ooit zelf geweest bent daar, want dan zou ik toch een ander geluid van je aantreffen.
   Het zijn in Egypte deed mij persoonlijk veranderen naar iets heel anders toe, dan het fictive geleuter waar we dagelijks aan bloot gesteld staan hier.

  3. Hier heeft iedereen het te goed gemiddeld om zo’n revolutie op poten te zetten. Als jij denkt dat het anders is, begin dan eens een revolutie i.p.v. alleen maar lullen.

  4. Wie lult hier nou de hele tijd?
   Wie schrijft nu uit zijn passie?
   Wie maakt nu vrienden en wie niet?
   Wie o wie Martijn?
   Wie is degene die vast zit?
   Wie is nu vijandig aan het doen?
   Wie plakt nu etiketjes op?
   Wie heeft nu last van zijn EGO ?
   Wie is nu de leukste thuis?
   Wie is de meest gewone pief van Nederland?
   Wie is de wielewaal ?!

   Ach het zal mij allemaal een worst wezen, kan alleen maar mee gaan met mensen die iets onderbouwends uit hun zelf naar voren schuiven, dat geeft mij inzicht en onderneemt mij eerder met wie ik kan mee lopen op 1 lijn, alles heeft keerzijdes en daar kan je enkel goed van leren.

   Mensen zien ik als magneetjes, alleen de polen die naar elkaar toe trekken worden altijd gelouterd, maar ook de polen die aftotend kunnen zijn wekt mijn interesse voor vernieuwde nulpunten energie’en, de polariteit is de leertool die mij het hele leven zolang heeft verwonderd.

   M.a.w. wat je ook over me zegd, houdt in dat je me niet eens kent en eigenlijk alleen in je eigen spiegeltje kijkt, dat is mijn kracht om dat bij jou te laten doen, dan zie je ook je iegen schoonheid zelve.

   Ga je goed vriend, leef zoals je leven moet en ontdek al je waarde zaken waar je zo graga in vertoeft, tis jou weg en niet de mijne gelukkig.

  5. Ja, wie, wie is er eigenlijk een wie?
   Nee, feitelijk is er geen entiteit, al denken we van wel, er is geen wie, geen jij en ik, daarom ook dat ik dus gewoon mijn eigen weg maar ga want dat schijnt vanzelf zo te gaan. Aantrekken en afstoten, daar bestaat de hele manifestatie uit. Maakt voor mij niets uit, mijn lichaam en geest gaan er driftig mee om maar IK heb er niets mee te maken. Ik ben vrij, alleen de 3d manifestatie knokt voor zijn bestaan, voor zijn meningen, die elk moment weer veranderen kunnen. Ik heb er geen f*ck mee te maken. Ik ben een lul, niks aan te doen.

  6. Oh ja, pas op voor je spirituele ego want daar kom je nog veel moeilijker van af dan van je gewone ego, uit ervaring dan he!

  7. Spirituele EGO ?

   Je bedoeld me Kabouter EGO vandaag, gisteren was ik nog een Lethal Alien genaamd Paul en daarvoor was ik nog VET COOL volgens ene Martijn, net als die ene Yellow Warrior, en me verlichte gevende automuis gravatars morgen ben ik weer iets anders van geest en zo evolueer ik rond in veranderede vormen van iets geheel anders.

   Dat is nooit zo verschrikkelijk saai te noemen, dat is juist creatief met jezelf wezen, saai is het vege lijf, daarom maar veel mediaties en veel para-abnormale spirituele verlichtings lampjes in me huis schroeven voor wat meer sfeer in 3D, anders hang in te veel 5D winkel gedachtes rond.

   Wat jij ?!

  8. Hmmm, dat is dus wat ik bedoel, je haalt van alles aan en identificeert jezelf ermee als het je goed van pas komt. Als iemand anders zegt dat je een eikel bent of een lul, dan pik je dat weer niet. It’s all in the mind.

   Wees eens vrij van wat een ander van je vindt.
   Je bent onaantastbaar als je weet dat je geen f*ck met je manifestatie te maken hebt. Het gebeurt, het is er, maar het heeft niks met JOU te maken. Jij bent groter dan wat dan ook.

  9. Nou lol aan de hand van je taal gebruik schiet je weer behoorlijk naast je doel er mee, behoour tot het Universele ontembare soort, ooit een creatie Ideetje geweest van de schepper op een achterloze Zondagmiddag vlak voor de maaltijd.

   Ben niet in een Indiaase kastenstelsel kabinet over nieuw te rankschikken, wat je over de balk naar mij toe speelt krijg je je net zo hard weer terug, zeker als het niet bij me past of wil blijven hangen, dat wete je nu toch wel?

   Ben gewoon jou stukje waarheid Martijn, ik confronteer gewoon jou met je zelf, ben alleen maar het middel tot het doel als dat zou moeten zijn, in dat geval ben ik er eerder voor me mede mens dan ik egotisch aan me zelf ga lopen te denken.

   Ach tis ook allemaal zo moeilijk heh dat stukje leven hier op aarde voor al die er zo vast in geroest zitten, gelukkig is dat leven maar van korte duur een tijdelijk ervarings proces, niets meer en niets minder.

 5. Geen zin meer in ratelende slangen, die de illuminati willen vervangen, door hun eigen onnozele verlangen, naar vrijheid.
  Zonder hun eigen duisternis te doorzoeken, in alle gaten en hoeken, altijd weer verder boeken, op onzin.
  Ze zien zichzelf als kinderen van de sterren, al zie je de puinhopen van verre, komt het nog wel goed?
  Ach, de natuur in ons zal het wel duidelijk maken, sommige schreeuwen het van daken, toch komt het vanzelf, ontwaken.
  Jezelf zijn, gaat voorbij leven en dood, een kind in nood, denk jij dan nog na?
  Natuurlijk niet, je gaat ervoor, geen denken aan, om zo’n puur schepsel van God te laten gaan.

  Please wake up, eenvoudig toch?

 6. @Marcel,

  het feit dat je nu aangeeft dat je dit soort beelden (van ernstig geweld in Egypte) wel degelijk kent terwijl je toch telkens heel stellig blijft claimen dat de opstand in Egypte geweldloos was, schijnt te impliceren dat je totaal geen probleem heb met de waarheid te verzwijgen c.q. te verdraaien om je eigen boodschap te ondersteunen.

  How bizarre

 7. @ Martijn

  Nu je laatste zucht der zuchten nog, maar lol dat is ook weer een religie uit het katholieke denken, alle religies kennen sneerachtige verwijzingen naar elkander toe om meer zieltjes te winnen voor hun eigen partij.

  Zolang de mens al bestaat wordt er gestreden of de feit van de echte godsdienst is en welke de nonwerkelijkheid, dat is pure dualiteits mindcontrol winning voor de belichaming ervan.

  nog mooier vind ik de je eerdere uitspraken toen je nog zei dat iedereen 1 is, hoe kan dat nou als je nu zulke uitspraken op tafel weerlegt ?!

  Dan is elke religie dus met andere woorden 1 grote illusie ???!

  Heb je naasten lief en leer elkaar eens te respecteren dan elkaar af te wijzen.

  1. Wat ik duidelijk kan zien ook nu in het Midden-Oosten, is dat de mensen ver genoeg zijn in hun evolutie om in te zien dat er iets is wat verder gaat dan religie en ons allen verbindt. We zijn allemaal mensen die vrij en gelukkig willen zijn, ons kunnen ontwikkelen zoals wij dat willen. Daarin zijn we al één.

   Voorbij alle manifestatie, vormen, ideeën, etc. zijn we ook één. Het is er altijd of we nu leven of dood zijn, of we nu ruzie zoeken of niet. Deze eenheid is kosmisch en alleen te ervaren als ja, dat ben ik, dat is iedereen en alles in essentie. Liefde, licht, God, 5d? Het punt wat ik wil noemen is dat woorden nooit deze essentie werkelijk zullen kunnen benoemen. Te puur, te eenvoudig feitelijk?

   Maar eigenlijk hebben we niet zoveel problemen in deze, het gaat meer voor mij om alle info die ik naar mijn hoofd krijg, waar elke trouwe WTK’er mee te maken krijgt. Het is me nogal wat en ook niet alles is waar, hoop geselecteer dus, daar ik dit in het dagelijks leven ook heb, veel gezoek naar informatie, veel indrukken van allerhande spullen, het wordt te veel, krijg een SYSTEM OVERLOAD hiero.

   Moet het dus maar wat rustiger aan gaan doen, was me het jaartje wel hier maar moet meer tijd nemen voor mezelf, om bij te tanken, anders ben ik in no-time uitgeblust.

  2. Da ben je nu al Martijn uitgeblust om dat je vast loopt op materie, info en des-info, je bent enkel niet alleen daarin, ieder van ons,die 1 is daarmee bezig, niemand van ons creeert nieuwe religies of sekres, maar we doen allemaal ervaringen op en onderxoej naar bepaalde stromingen die al van mens oyds her aanwexig zijn.

   Daar kleef je nu mensen op af in je te kort komingen dat he nog niet misschien aan toe bent om alles te verwerken binnen je huidige leventje, echter er zijn wel mensen die het wel aan kunnen en daar in zich kunnen levelen, die veeg je dan toch nuet af als shit?!

   Ik zelf ben dan ook zo’n blauwdruk onderzoekeren ontdek en weet mijn eigen weg in het bos van alle illysies en innerlijke waarheden, laat ik mezelf ook niet kennen door voor de zoveelste keer de makkelijkste weg te nemen.

   Het is durven geboren te zijn en aanwezig te zijn in het hier en het nu om de verbindingen aan re gaan die juist voor het oprapen liggen, alles wat je nu afwijst komt even later toch heel hard op je pad terug, ondanks de bij behorende ellende het als nog mag inkleuren.

   Gaat heen en vermenigvuldig al je kennis met anderen, deel het samen en wees dan ook die 1!

   Hug: Paul.

 8. N.a.v. deze discussie; het gaat allemaal om geloof en vertrouwen. Nee, nee, niet het geloof welke voor ons gecreëerd is om ons te verdelen, maar geloof in je eigen kracht. Wij kunnen met ons denken DE vernieuwingen welke wij wensen creëeren, kijk eens naar Ho’oponopono, de delen welke nog niet geheeld zijn in ONSZELF creëerd wat wij zien, een wereld vol geweld en armoede. NU is het tijd om te gaan geloven in onze EIGEN gedachten kracht en de wereld te dromen welke wij willen zien..Wij zijn diegene waar we ons hele leven op gewacht hebben. Daarom is het nu tijd om te dromen…en de reis naar binnen aan te vangen, zodat wij onze eigen shit niet meer hoeven te spiegelen in de wereld om ons heen. Inla’kech.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.