Advertentie

Dit is de essentie: ‘De Revolutie-professionals’..!


gene sharp compositiion
Het lijkt zo’n simpel boekje, zo’n lieve man… Maar je kijkt naar de ‘genius’ die het voor de VS vooral, mogelijk maakt om ‘geweldloze revoluties’ te bewerkstelligen..! Niet meer te hoeven optreden zoals ooit tegen de democratische Salvador Allende in Chili. Vermoord door CIA en het imperialistische denken.. Lees het artikel, kijk de documentaire en leer deze meneer Sharp kennen..

x

x

Dit is de essentie: ‘De Revolutie-professionals’..!

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Een artikel uit 2011 dat we graag herschrijven naar deze tijd, omdat we de essentie willen laten zien. Over de ‘spontaniteit’ die niet spontaan is maar keihard gepland. Over de geuzennaam ‘opstandelingen’ waar niets romantisch aan is, omdat het keiharde, moordende huurlingen zijn..Of zoals nu in de Oekraïne, ultra-rechtse nazi-partijen, gesteund door.. Maar ook over de essentie van de betrokkenheid van vooral de VS als imperialistische macht..! Jazeker, want die ‘doet’ het nu niet meer via, voor de wereld zichtbare machtsovernames, maar via sluwe, manipulatieve manieren van ondermijnen.. En dat zódanig, dat maar weinig mensen werkelijk ZIEN wat er RECHT ONDER HUN NEUS gebeurt..!

Dat oudere artikel waar we over spreken, gaat dus over de enge ‘geplande spontaniteit’ van opstand, het gaat over volkeren dat niet in opstand komen, zoals de media je willen doen geloven, maar over krachten achter dat volk, die het volk mennen en opjutten dit te doen.. In opstand komen..! Een artikel over een documentaire die je de schellen van de ogen zal doen vallen.

En hup, een schoon trainingspak aan en op weg naar Syrië...! Het plaatje dat bij het officiële sprookje hoort.. Hoe romantisch toch, die 'rebellen' en 'vrijheidsstrijders'...!!
En hup, een schoon trainingspak aan en op weg naar Syrië…! Het plaatje dat bij het officiële sprookje hoort.. Hoe romantisch toch, die ‘rebellen’ en ‘vrijheidsstrijders’…!! We zagen ze natuurlijk ook in Oekraïne, maar daar werd uit een ander vaatje getapt..

Essentieel blijkt keer op keer het verhaal áchter de zogenaamde spontane revoluties (JA OOK IN OEKRAÏNE!) in de wereld, maar vooral -de laatste jaren- in het Midden-Oosten (Algerije, Egypte, Libië en Syrië), waar de ene na de andere revolte uitbrak.. “Wat een heerlijke tijd, geweldig!” riepen sommige mensen ons toe.. Wat een heerlijke tijd van omwentelingen in de wereld, ten gunste van de democratie en het volk.. Ze konden hun blijdschap niet op.. Totdat ineens deze documentaire van de Oostenrijkse Tv-zender ORF-TV kwam..!

“Revoluties lijken vaak spontaan te ontstaan. Het lijkt erop alsof de burgers ineens de straat opgingen. Maar het is het werk van maanden en soms jaren van voorbereiding. Het is erg saai, totdat je een zeker punt bereikt. Dan worden massademonstraties georganiseerd of stakingen. Het is zorgvuldig gepland allemaal. Als het eenmaal begonnen is, dan is het ook in een paar weken voorbij..!”
xx
Ivan Marovic, ex-instructeur van
CANVAS, (Center for Applied NonViolent Action and Strategies – Servië

De uitzending en de ontbrekende ‘uitzending-gemist’ ervan..!
Het is zondagavond 10 Mei 2011 en de Oostenrijkse televisiezender ORF-TV zendt via het programma ‘WeltJournal’ een reportage uit, die is getiteld: ‘De revolutie-professionals’.. Of zoals de originele titel luidt: ‘Die Revolutions Profi’s’. Het is een uiterst interessante docu, maar vooral, zo blijkt later, eentje die uiterst explosief materiaal bevat! We worden erop attent gemaakt door onze collega-onderzoeker Désirée Röver, die meldt, évenals weer haar contacten, dat deze uitzending weleens heel snel van de Oostenrijkse versie van ‘Uitzending Gemist’ verdwenen zou kunnen zijn..! Een beetje ongeloof van onze kant blijkt snel verdwenen..

Want ja hoor, wat blijkt..? De maandag ná de genoemde mail van Désirée willen wij weer een kijkje nemen, om de half-uur durende, uiterst goed-gedocumenteerde reportage nógmaals te bekijken, en wat blijkt..? WEG..! Niet meer te zien..! Verdwenen dus, en dus is er in plaats van ‘Uitzending gemist’, ineens sprake van ‘Uitzending VERmist’. Kennelijk… (zie voor het hele verhaal het oude artikel HIER) En dat terwijl andere, veel oudere uitzendingen van ‘WeltJournal’ wél gewoon te zien zijn…! Via de zoekfunctie krijg je te lezen, dat de gevraagde uitzending NIET kon worden gevonden..!

Maar tot onze grote vreugde, blijkt één van de redactieleden van Argusoog.nl, weer andere gewaardeerde collega’s, in staat te zijn geweest deze documentaire/film te downloaden..! We kunnen dus beginnen de pogingen van ‘krachten achter de schermen’ ongedaan te maken om deze docu weer toegankelijk te maken. Krachten die jou deze documentaire niet willen laten zien.. Want waarom moest ie anders zo rap als mogelijk de wereld uit..? En preciés daarom plaatsten we hem (inmiddels volledig Nederlands ondertiteld!) toch weer op deze site. In 2011…! En plaatsen we hem hier opnieuw…!! OMDAT..

Srdja Popovic is de voormalige student die met z'n maatjes Miloseviç ten val bracht in Servië. Zijn kennis, ervaring en inzichten worden omgezet in 'revolutie-adviezen' aan 'geschikte landen', en gefinancierd vanuit de Verenigde Staten..!
Srdja Popovic is de voormalige student die met z’n maatjes Miloseviç ten val bracht in Servië. Zijn kennis, ervaring en inzichten worden omgezet in ‘revolutie-adviezen’ aan ‘geschikte landen’, en gefinancierd vanuit de Verenigde Staten..!

Het verhaal van deze ‘spontane-revolulties-die-helemaaaaal-NIET-spontaan-zijn’ dient naar onze mening ‘geweten’ te worden, in verband met de krankzinnige goodwill die velen het regime in Kiev lijken te geven. Alles beter dan Poetin, zo lijken velen te denken.. En dan ‘dus maar’ naar de huidige koppelbazen kijken..?

Maar is dat zo, dat dit regime democratisch is….? En mogen wij als Europese burgers onze EIGEN zaken regelen..? Terwijl er berichten zijn dat deze regering in Kiev wordt gesteund door Amerikaanse fondsen, die weer moordende Neo-Nazi’s aansturen in het ‘Oekraïense leger’.. (zie het artikel van Engdahl!) En dus is de EU bijna buitenboord gezet, in de ijver om het gebied van Poetin af te pakken.. Zullen we niet beter bij onszelf blijven..? Het ging de Amerikanen kennelijk niet snel genoeg, en dus was het ‘Fuck the EU!’ en aanpakken.. De aanslag op de MH17 komt de ‘democratische marionettenregering’ in Kiev niet slecht uit.. De ‘schuldigen’ worden (voorlopig?) nog bij de separatisten gezocht.

Wat is er dan niet allemaal te zien op die documentaire..??
De informatie is uiterst explosief, want van de spontaniteit van bijvoorbeeld alle Arabische revoluties, blijft feitelijk weinig tot niets over. En dat Oekraïne ook simpel op het lijstje stond van ‘volgende slachtoffer’ is overduidelijk..! Het wordt zelfs letterlijk in deze documentaire genoemd..!

Zo blijkt glashelder uit het documentaire-materiaal en is het ‘dus’ kennelijk niet de bedoeling dat je deze informatie -AL IN 2011!- te zien zou krijgen. Want er zijn bij ons voorbeelden te over dat deze documentaire continu wordt weggehaald van het internet…

otpor vuistDe documentaire vertelt het hele simpele verhaal van de mensen van OTPOR, de zichtbare krachten achter de revolutie in Servië, die feitelijk het oude Joegoslavië hebben opgeblazen.. Het bleek dat deze krachten van OTPOR werden gestuurd door één idee, afkomstig van professor Gene Sharp.. (afbeelding boven). Deze man is het brein achter het intelligente idee om revoluties niet meer met veel machtsvertoon te manifesteren, maar via een sluwe, manipulerende, goed-geplande en vooral strategische manier van aanpak.. Voila, het revolutionaire ei van Columbus, uit Amerika..

Het blijkt dat deze ‘Revolutions Profi’s’, dus de Revolutie-profi’s, het gedachtegoed van deze professor Gene Sharp, tot in detail uitvoeren.. En met succes, en daarbij is dat inclusief het ‘spelen met de media’, teneinde goodwill te kweken.. Als opstandelingen.. Want dat zijn het natuurlijk, geen huursoldaten of wrede nietsontziende figuren.

En zeg eens eerlijk, dat goodwill kweken, doe je dat niet, wanneer je met je spijkerbroekie, en een Daihatsu-pickup met slechts één mitrailleur Khadaffi’s leger hebt verslagen..? ‘Op naar de nieuwe revolutie!’..

Maar goed, kijk zelf.
En let vooral op het commentaar van de -in onze ogen- briljante professor William Engdahl in de documentaire. Hij legt preciés uit, waar de spontaniteit eindigt en de professionele manipulatie begint.. Ook in Kiev dus.. Sterker nog.. Er is van geen spontaniteit sprake.. ! Kijk voor een artikel van de hand van Engdahl over de ‘spontane revolutie’ in de Oekraïne, naar dit artikel HIER op de site..! We wensen je wijsheid, maar vooral onderscheidingsvermogen..!! Een half-uur dat je kijk op de wereld fundamenteel zal veranderen.. Ten goede, hopen wij!

De reikwijdte van deze documentaire is enorm en het is ook ‘logisch’ van de kant van de VS gezien, dat men het geheim van de revolutie-smid niet wil verspreid zien.. Want het oude zichtbare imperialisme van de VS heeft plaatsgemaakt voor een uiterst doortrapt nieuw systeem van ingrijpen in de groeiprocessen van andere landen. Om ZELF daar fazallen neer te kunnen zetten, precies op de manier die men Vladimir Poetin verwijt..!

Ongelooflijk hoe de ‘geweldloze revolutie’ de plaats het hebben overgenomen van het ruw omverwerpen van regeringen, maar net zo min ‘geweldloos’ is als oorlogen die overal ter wereld woeden… Zelfs de titel van het boek van Gene Sharp is daarmee één grote goodwill-operatie..! Dit is de half-uur durende documentaire die je niet meer op veel plaatsen op het internet zult aantreffen…!

x

De Revolutieprofessionals from Webmaster WantToKnow on Vimeo.

 

10 gedachten over “Dit is de essentie: ‘De Revolutie-professionals’..!

 1. shappo! dit artikel zou naar alle nieuwsdiensten moeten gestuurd worden. Als het niet werkt, desnoods als reactie op artikelen. Ik doe alvast een poging. Hans.

  1. Geen enkele geweldloze demonstratie zal er voor mij ooit nog als een neutraal protest uitzien.

   Let vooral in de video op de uitspraak bij minuut 20: “…en dan is Rusland aan de beurt.”

   Het kan in ieder land gebeuren, zelfs als het geen dictatuur kent. En de betogers (de gewone burger die onvrede voelt met het regime) heeft zich wederom laten gebruiken. Houdt het dan nooit op?

  2. Nee Allaya, het houdt nooit op, het kwaad staat naast het goede, liefde naast haat, inherent aan het menselijke leven, een beest kijkt even de verkeerde kant op en zijn leven wordt beeindigd, met de mens is dit in feite net zo, je bent lekker in je moestuin aan het werk, en bam een granaat en je ligt dood tussen je tomaten, zo gaat het momenteel in de Oost Oekraine, en de Gzaz strip, en op vele andere plaatsen op aarde.
   En we moeten hier mee leven, hoe moeilijk dit soms ook is, groet.

 2. Ik heb een oud boekje van mijn vader, waar het volgende instaat, de WWI, is op afspraak tussen Rusland, Duitsland, Frankrijk, en Engeland gevoerd, het Europese proletariaat was zo groot van omvang, en vreselijk arm, en stond op het punt om een grote revolutie te ontketenen, van daar millioenen en millioenen jonge mannen dood, een goed gelukte genocide met een heldhaftige patriotische uitstraling, het gevaar was bezworen, en nu doen ze het met ziektes, we zijn volgens hen met te velen, ze bang voor ons, misschien komt de dag dat we ze gewoon onder de voet lopen, mùet millioenen mensen, het moet er toch eens van komen, al was het dan niet voor ons zelf, maar voor al die dode mensen die toen en nu voor de grote leugen moeten dneuvelen.

 3. Wat betekent democratie? Zien we democratie terug in de USA? Dacht het niet momenteel. Zoveel wetten daar die de vrijheid van de inwoners indammen. Mochten de mensen daar over dit soort vrijheids beperkingen iets te zeggen hebben, dan zouden er zeer waarschijnlijk heel veel wetten niet door gekomen zijn. Mag het volk meedenken en mee schrijven wanneer er weer een wet in leven geroepen moet worden? Denk het niet. Dus in hoeverre is in deze gang van zaken dan een democratie terug te vinden? Trouwens, hoe komt de USA erbij dat zij hun manier van leven en denken aan de hele wereld kunnen opdringen? Arrogant! Ook hier in Nederland steeds meer regeltjes die de vrijheid van de bewoners beteugelen zo niet afnemen. Democratie; “het volk regeert”. In hoeverre hebben wij hier daadwerkelijk iets te zeggen over de beslissingen genomen door onze bestuurders? Ga maar eens bij jezelf na met hoeveel beslissingen je het eigenlijk niet eens bent. Hebben we echt keuzevrijheid? Leven wij als soevereine mensen met zelfbeschikkingsrecht? Dacht het eigenlijk niet. Daarbij komt dat wij wel kunnen gaan stemmen op een partij, maar kunnen wij ook selecteren wie uiteindelijk de machtsposities gaan bekleden? Volgens mij gebeurt het toekennen van diverse minister zetels en posten als staatssecretaris geheel buiten onze zeggenschap om. Niet echt democraties, lijkt mij. Ook het houden van een (volks) referendum is hier in Nederland ver te zoeken. Ik weet wel dat het moeilijk is om mensen te mobiliseren, maar heeft dat niet voor ’n deel te maken met het gevoel dat wij toch niet gehoord worden? Of heeft het iets te maken met de luiheid die een redelijke welvaart met zich mee brengt? Voorbeeld is het referendum over toetreding bij de EU. Het Nederlandse volk heeft toen duidelijk laten weten niet toe te willen treden. En voila! Na wat kosmetische aanpassingen zijn we alsnog toegetreden en is ons daarover niets meer gevraagd. Weg democratie. Nee, voor mijn gevoel worden we zoet gehouden, gemanipuleerd en dom gehouden. Tijd om voor onszelf na te gaan denken.

  1. Birgit, maar 1 oplossing in mijn opinie. Je niet meer ermee Verbinden….. dus niet meer stemmen, ook geen petities ondersteunen. Anders ben je er een onderdeel van. Wel blijven nadenken, zou ik zeggen 🙂

 4. Er zijn verscheidene grote denkers geweest die een revolutie voor stonden, maar een revolutie voor ieder weldenkend mens, een privé revolutie dus, het existentialisme is daar een uitloper van, het geworpen zijn een idée van Sartres, een Epiroot een bewoner Epi’rus in Griekenland was ook een aanhanger, je kunt heel goed je zelf en je Eigen revolutionair veranderen, maar de evolutie is ook een revolutionaire verandering maar in een ander ritme, het ritme van de echte tijd, een eeuwig durende perpe’tuum mo’bile, en als je hier dan weer aan denkt, tja doen wij er iets toe, korreltjes zand in de Karakorum hebben het zelfde belang, maar helaas wij weten, en dat brengt de twijfels, en zet ons aan het denken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.