Advertentie

Geen straf Belgische ouders voor vaccinatie-weigering!


x

x

Geen straf voor ouders vaccinatie-weigering

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Polio is een virusinfectie die het zenuwstelsel beschadigt en ernstige verlammingen kan veroorzaken. Sinds 1966 is het in België verplicht, kinderen tussen twee en de achttien maanden oud tegen deze ziekte te laten vaccineren. Een koppel uit Riemst (B) weigerde echter hun dochtertje te laten vaccineren tegen polio, omdat zij van mening zijn dat het officieel-gebruikte vaccin te gevaarlijk is. Afgelopen woensdag heeft de correctionele rechter in Tongeren een opschorting van de straf uitgesproken, die het echtpaar had opgelegd gekregen in een eerdere zaak. 

Het stel weigerde in 2009 al om hun dochtertje te laten inenten. Volgens hen is het te gevaarlijk om een kind een vaccin toe te dienen dat formaldehyde, een bewezen kankerverwekkende stof bevat. Daarnaast haalden de ouders als argument aangegeven, dat het alleen in België en Frankrijk verplicht is, je kind te laten vaccineren tegen polio, terwijl dat in al de andere Europese landen niet meer het geval is.

Een kind dient erop te mogen vertrouwen dat vaccinatie(s) BEWEZEN VEILIG zijn! En vooral: bewezen NUT HEBBEN! Beide zaken ontberen bewijs en nu gaan ook rechtbanken steeds meer de feitelijkheid van die zaken inzien. Het is daarbij essentieel natuurlijk, dat ouders hun recht opeisen..!
Een kind en haar ouders dienen erop te mogen vertrouwen dat vaccinatie(s) BEWEZEN VEILIG is! En vooral ook: bewezen NUT HEBBEN! Beide zaken ontberen echter fundamenteel bewijs. Nu heeft een Belgische rechtbank-van-beroep oor voor de feitelijkheid van met name de onbewezen veiligheid. Het is daarbij essentieel natuurlijk, dat ouders hun recht opeisen..!

Ondanks het feit dat het poliovirus in België amper nog voorkomt, had de eerdere rechtbank het argument op tafel gelegd, dat een vaccinatie omwille van de toenemende immigratie nog steeds belangrijk blijft. Zo werden er, aldus de officier van Justitie, onlangs in Syrië nog 27 gevallen van polio vastgesteld. Toch toonde de rechtbank bij het bepalen van de strafmaat vooral en duidelijk, begrip voor het standpunt en vooral het recht van de ouders van het kind. Het echtpaar komt er nu dus met een zogenaamde opschorting vanaf, waardoor ze dus geen effectieve straf opgelegd krijgen. Hetgeen simpel betekent dat het afwijzen van vaccinatie, op grond van deze argumenten, wel degelijk rechtsgeldig is geworden.

Gemotiveerde ouders..!
De ouders waren goed beslagen ten ijs gekomen. De moeder van het ‘kind-in-kwestie’ is geschoold als psychologe en werkt ook als klassiek homeopaat in Nederland. Haar commentaar: “Wij hebben als kritische ouders een bewuste keuze gemaakt. Het vaccin bevat immers formaldehyde, een kankerverwekkende stof. Het is volledig onbekend wat de invloed daarvan is op een jong kind dat nog geen volgroeid immuunsysteem heeft.

Dat baart ons ernstige zorgen en we krijgen zelfs niet de kans om na te denken of het goed of niet goed is en dat allemaal omdat dit zo bijna 50 jaar geleden beslist werd. Ik heb altijd geleerd dat ik nooit zo maar iets als waarheid mag aannemen. Ik krijg het niet over mijn hart om een giftige stof in het gezond lichaam van mijn kind in te laten spuiten.

En we hebben deze vrijspraak niet verwacht, maar wilden wel een discussie op gang brengen. Maar we hadden onze kinderen ook in Nederland bij hun grootouders kunnen laten inschrijven, waar deze vaccinatie niet verplicht is, maar dat hebben we bewust niet gedaan.”

En onlangs stond er in de rechtbank van Tongeren opnieuw een stel terecht voor gelijkwaardige zaak en ook voor hen vorderde het openbaar ministerie de opschorting van de vaccinatieplicht.. Het betekent concreet dus, dat de plicht blijft bestaan, maar dat ouders die werkelijk bezwaar maken, nu een gefundeerde grond hebben voor hun beslissing om NIET te vaccineren en daardoor het ministerie van Gezondheid kunnen sommeren deze plicht op te schorten..!

23 gedachten over “Geen straf Belgische ouders voor vaccinatie-weigering!

 1. We zijn supertrots op deze supermama’s! Zij hebben voor een doorbraak gezorgd. En dit ZONDER bijstand van een advocaat…

  In haar pleidooi toonde één van de moeders o.a. met wat cijfertjes aan waar het hier eigenlijk om draait… Voorbeeldje: op de site van de WHO vermelden ze dat er in 2013 wereldwijd 406 poliogevallen waren. Op 7 miljard mensen betekent dit een kans op 0,000000058% (en die 406 gevallen niet in Europa). Rechtvaardigt dit de verplichting?

  1. Zo simpel is het verhaal Ellen. Angst is en blijft de grootste drijfveer voor het vaccinatiepraatje.

  2. Daarnaast is polio voor een gezond kind niet veel meer dan een buikgriep. En zelfs wanneer wel polio de ruggengraat raakt is volledige genezing mogelijk. En dan hebben we nog niet eens ondersteuning geboden door bv hoge dosissen vitamine C in te spuiten tijdens het ziekteverloop.

  3. En wat denk je van vitamineC.. Het is verboden om VitC intraveneus te injecteren.. Waarom weet eigenlijk niemand.. Rarara..

  4. Guido,
   Het verbod om intraveneus vitamine C was een een actie in 2011 door de FDA om de verkoop van intraveneus vitamine C te verbieden.
   Dit betreft dan verkopende apothekers.
   Heb lopen zoeken of het ook werkelijk verboden is, heb nog steeds niets gevonden, maar ben sinds vandaag aan het zoeken 😉
   Wat wel belangrijk is te vermelden dat er redelijk wat artsen in het alternatieve circuit hier in Nederland deze infusen geven.
   Ik wil wel een lijstje maken waar dit mogelijk is.
   At your service 😉

  5. Mijn beste vriend is (gepensioneerd) huisarts, en hij vertelde me het verhaal over intraveneus VitC..!

  6. Guido,
   Omdat ik jouw posting las ben ik vandaag gaan zoeken. Er zijn redelijk wat artsen in Nederland namelijk die vitamine C infusen geven.
   Ik ken er een paar persoonlijk. Beunk ken ik niet persoonlijk helaas, maar vind hem een held!

  7. Die kans is dus nog een flink stuk kleiner als je niet in Pakistan woont, Ellen.

   De kans dat je kindje een hersenbeschadiging oploopt door een val van een fiets is duizenden malen groter. Maar fietshelmpjes verplicht stellen is niet aan de orde.

   Te bizar voor woorden.

  8. Daarom hamer ik er altijd zo op een bij jou passende huisarts te kiezen, en een goede intieme relatie op te bouwen, en ze je dankbaarheid voor hun goede zorgen te laten blijken !

 2. Dit kan een doorbraak betekenen voor de Belgen.
  Het kan niet zo zijn dat een staat de autonomie over je kind(eren) heeft als het gaat om vaccins etc
  Dat smerige omkoop spel van big pharma versus regeringen moet maar eens afgelopen zijn.

 3. En wat als je als ouder nu wel eens zou kiezen voor een inenting tegen polio?
  Waarom zouden er dan van die vuile adjuvanten in MOETEN zitten?
  Ik bekijk het altijd vanuit de kant van de elitekindertjes.
  Zouden de kindertjes van Max en Willy ook dezelfde rotzooi ingespoten krijgen als de kinderen van Jan met de Pet?
  Of ligt er iets veel beters klaar?

  1. geloof me maar dat die elite zich geen rotzooi laat inspuiten, die hebben het beste van het beste.Heb ooit met een huisarts gepraat, en gevraagd of hij zijn familie zou laten vaccineren met whatever….zijn antwoord was expliciet…..STAAT HIER GEK OP MIJN HOOFD GESCHREVEN dus dit moge duidelijk zijn !!!!!

  2. @Rob – Ik heb zelfs begrepen dat ‘hooggeplaatsten’ bepaalde ‘medicijnen’ slikken waardoor zij geen of nauwelijks last hebben van de gevolgen van bv. Chemtrails. En dit zijn dan slechts politici…kun je dus nagaan wat de ‘echte elite’ allemaal zal doen ter voorkoming van schadelijke gevolgen van allerlei kwesties waaraan bevolkingen dagelijks (en al decennia?) worden blootgesteld.

   Ook denk ik inmiddels dat ‘zij’ eten en drinken nuttigen uit geheel andere bronnen dan die van ‘Jan met de pet’.

   Tsja…just a troublesome thought…

  3. Het was John D. Rockefeller, de man die de homeopathie kapot maakte, en zijn petroleum-based medicine ofwel chemische medicijnen promootte, die zijn hele lange leven, tot aan zijn dood ergens in de 90 geloof ik, met een lijfarts rondging. Een homeopathisch lijfarts that is..!

 4. Schandalig dat ouders gestraft worden om weigeren gif aan hun kind te geven.
  Je mag toch beslissen wat er met je kind gebeurt of niet ??
  Asos..

  1. Hey Vera,
   Ik weet niet of jij nog actief bent op dit forum. Maar ik hoop dat jij dit berichtje leest. Ik wil mijn dochter ook niet laten inenten tegen polio. En ik vroeg me af welke stappen je hebt ondernomen en hoe die correctionele procedure verliep? Ik hoop dat de rechter in Gent ook zo begripvol is. Zou u mij anders even kunnen mailen omtrent dit onderwerp? jolien.dieleman(at)gmail.com

 5. Ten mijn vrouw met mij samen in Staphorst woonden, met onze kinderen natuurlijk, maakten wij na Amsterdam een ander soort mensen mee, gelovig, enorm behulpzaam en respectvol naar andere mensen toe, hard werkend en ja hele Eigen ideéen over de manier van leven, geen verzekering, behalve de wettelijk verplichte, aan het enten van hun kinderen gaven ze de draai van het geloof, maar in wezen geloofden zij niet zo in die beloofde heilswerking, als je gelovig wilt zijn, houdt dit nog niet in dat je een naïf moet zijn, mooie en leerzame jaren bij ze door gebracht vol hele mooie herinneringen, tjonge wat een éénheid vormen die mensen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.