Advertentie

Magnesium, zo ver weg en toch: zo dichtbij..


Sinds Cora Prast haar magnesiumtekort ontdekte als oorzaak van heftige disbalans-situaties in haar lijf en leven, waardoor ze zelfs psychisch helemaal over haar toeren raakte, is ze een diep gelukkig mens geworden. Cora schreef een onthullend artikel hier op de site en schreef o.a.:
Volgens de behandelaars kon ik niet zonder medicatie. Maar het tegendeel bleek waar: ik werd hoogstwaarschijnlijk alleen maar zieker van al die medicatie, zag het leven niet meer zitten. Vaak sprak ik het niet uit, maar het spookte wel steeds door mijn hoofd!! Deze bijwerking staat zelfs in de bijsluiters vermeld, bij de verschillende medicaties die ik kreeg. In een gesprek, op mijn verzoek (dat ik na een half jaar dacht aan te kunnen) werd mij veel duidelijk.

Zij waren volgens mij op veel gebieden ondeskundig! Want zij wisten niets van afbouwen af, wisten niet hoe je verschijnselen kon beperken of hoe je het verschil tussen een depressie en ontwenningsverschijnselen kan herkennen!!! Ik was de expert geworden en herstelde zo snel, nádat ik was begonnen om magnesium te slikken. Het is een stof die wij in Nederland écht te weinig binnenkrijgen, en die ook steeds minder in onze voeding zit. 

Magnesium wordt extra hard door het lichaam verbruikt bij stress. Mensen met een vertraagde schildklier (zoals ik) hebben vaak een tekort aan magnesium. Mensen die een zelfmoordpoging doen hebben zelfs vaak een aanwijsbaar groot tekort aan magnesium..! Ik ben zo dankbaar dat ik na al deze ervaringen, zélf de weg uit mijn depressie heb gevonden. Ik ben tegen alle adviezen van professionals en naaste omgeving ingegaan en soms was de weg erg eenzaam…. Mensen zeggen nu dat zij een metamorfose bij mij hebben gezien in het laatste halfjaar. Nu ben ik zo blij; naast dat de depressie als sneeuw voor de zon is verdwenen, zijn ook alle bijwerkingen weg.”

Nu, ruim een half jaar later is Cora, blakend van zelfvertrouwen, weer compleet de oorspronkelijk Cora geworden en schreef ze dit verhaal in deze rubriek.

x

* * *

x

Magnesium, zo ver weg en toch: zo dichtbij..

2014 © Cora Prast/WantToKnow.nl/.be

x

 

Op 12 oktober 2013 is mijn ervaringsverhaal hier op WantToKnow geplaatst, in het artikel ‘Antidepressiva en magnesium’. Fantastisch vond ik het dat er zoveel reacties op mijn verhaal waren. Ik wilde mijn verhaal graag delen zodat anderen zouden zien dat het mogelijk is om uit een situatie die hopeloos lijkt te kunnen ontsnappen. Een ernstige depressie heb ik zelf als ‘hel’ ervaren en ik hoop dat mijn verhaal anderen zal inspireren.

Cora Prast
Cora Prast

Nu een jaar nadat ik klaar was met de afbouw van al mijn psychomedicatie gaat het erg goed met mij. Dit is wel een grote tegenstelling met wat de deskundigen van de GGZ voorspelden. Zij zeiden dat ik alle medicatie veel te hard nodig had en dat ik absoluut niet zonder zou kunnen. Het was een groot geluk dat ik een ingeving kreeg dat ik magnesium nodig zou kunnen hebben. Dat bleek achteraf de oorzaak te zijn van de ellende, zodat ik vaak zelfs gedwongen werd opgenomen in psychiatrische ziekenhuizen, daar zelfs de isoleercel van binnen mocht bekijken en diverse keren dwangmedicatie kreeg..!

Een isoleercel, zelfs psychiaters weten dat dit erg vaak traumatiserend is, toch kwam ik daar verschillende keren. Dat is nu gelukkig verleden tijd. Dankzij de magnesium knapte ik al snel op en ik begon mij meer in dit wonderlijke mineraal te verdiepen. Ik wist niet wat ik zag! Beenkrampen, hoge bloeddruk, zwangerschapsvergiftiging het waren allemaal tekenen van magnesiumtekort en zelfs het constante overgeven tijdens de zwangerschappen bleek hieronder te vallen.

Via Ellen, de vertaalster van het boekje ‘Magnesium de oplossing’, kreeg ik een bericht dat er een grote magnesiumlezing zou plaatsvinden. Ik kocht direct een kaartje, maar de gedachte kwam ook plotseling op, dat ik daar eigenlijk hoorde te staan als levende bewijs wat magnesium kan doen. Om een lang verhaal kort te maken.. Ik stond op 23 februari 2014 ook daadwerkelijk op het podium om mijn ervaring te delen met een publiek van 220 mensen. Zonder papiertje, zelfs geen steekwoorden, want er was niets tenslotte dat ik diende te onthouden; ik hoefde alleen mijn eigen belevenissen te vertellen….

Wat was ik trots daar te staan naast dr. Richard Danel, een gespecialiseerd magnesiumarts uit Vancouver en dr. Marianne Mousain-Bosc de Franse kinderarts die veel effect zag en het genoemde magnesiumboekje schreef. Van dr. Mousain kreeg ik een link naar een E-book van de University of Adelaide en zij gaf mij nog wat adviezen. Tegen dr. Danel sprak ik mijn wens uit ooit de magnesiumbron in Veendam te bezoeken. Deze arts was onder de indruk van mijn verhaal en greep diverse keren in zijn presentatie terug op mijn verhaal. Hij verraste mij, want een maand later werd ik rondgeleid op de magnesiumbron, samen met therapeuten en mochten wij alles zien en werd ons veel informatie gegeven. Het was voor mij een soort bedevaartstocht. Mijn droom was in vervulling gegaan.

Wil je dit boek willen aanschaffen, dan kun je dat doen, door simpel op deze boekcover te klikken. Je komt dan bij de uitgever van het boek terecht. (Succesboeken)
Wil je dit boek willen aanschaffen, dan kun je dat doen, door simpel op deze boekcover te klikken. Je komt dan bij de uitgever van het boek terecht. (Succesboeken)

Er kwam na de lezing iemand naar mij toe of ik in Kortenhoef samen met een magnesiumcentrum een presentatie wilde verzorgen. En a.s. 19 juni is het zover en naast mijn ervaringsverhaal zal ik daar een ‘act’ uit gaan proberen, die ik verzon tijdens een schrijfweek. Afgelopen maart stond ik ook voor de klachtencommissie van de instelling die mij het laatst behandelde. Ik wilde zo graag weten waarom de verpleegkundige mijn e-mails niet meer beantwoorde toen zij in de gaten kreeg dat ik tegen hun advies in mijn medicatie afbouwde. Heb het op diverse manieren geprobeerd maar helaas zij wilde het niet aan mij kwijt. De laatste mogelijkheid daartoe was de klachtencommissie….

Nu werd er een oordeel over uitgesproken….. de klacht werd gegrond verklaard. Haar motivatie dat zij de eerste maand niet kon reageren vanwege ziekte en vakantie en daarna uit mijn e-mails de indruk kreeg dat het goed met mij ging. Het oordeel van de commissie: “Een behandelovereenkomst legt zware verplichtingen op aan de verantwoordelijk behandelaar; deze kan zich niet van haar verplichtingen ontslagen beschouwen wanneer de patiënt zegt dat behandeling niet langer nodig is, ook in dat geval rust op de verantwoordelijk behandelaar een verplichting zich er van te overtuigen dat de patiënt werkelijk een einde aan de behandelovereenkomst wil. Het is onvoldoende uitsluitend op de mededelingen van de patiënt af te gaan.”

Ik heb nooit tegen haar gezegd dat ik de behandelrelatie wilde beëindigen, hoewel ik nu zie dat ik heel wat beter af ben zonder haar hulp. Ik ben gelukkig weer de oude geworden. Een schrijfwedstrijd van De Psychologie koos mijn verhaal, naast zes anderen uit om in het zomernummer te plaatsen. Ik heb razendsnel eens mijn verhaal super kort als keerpunt in mijn leven opgeschreven en direct op de verzendknop gedrukt.

En de nieuwe Facebookpagina die ik maakte met allerlei informatie kreeg binnen een maand tijd zomaar ineens 170 ‘likes’. Het lijkt of het leven tegenwoordig mij erg goed gezind is. Zal het aan de tekst op de muur liggen? “Ja. Maar wat als alles wél lukt?” of zijn het cadeautjes na een moeilijke tijd. Een ding is zeker, sinds ik magnesium gebruik, kan er zelfs nare dingen gebeuren en raak ik niet meer uit balans.

43 gedachten over “Magnesium, zo ver weg en toch: zo dichtbij..

 1. Good 4 you Cora. Ik weet zeker dat je meer mensen hebt bereikt dan je denkt. Wie weet kan ik je binnenkort een produkt aanreiken dat zowel veel magnesium als Tryptofaan bevat.

  1. Ellen,
   Wat zou het fijn zijn als de effecten van magnesium meer in de publiciteit zouden komen. Geloof dat we hard op weg zijn om het aan de grote klok te hangen. 🙂

 2. Super Cora, wat fijn dat het zó goed voor je uitpakt! En Cozmic, en ben ook benieuwd naar dat nieuwe magnesium/tryptofaan rijke produkt.
  Groeten, Bernice Schut

 3. Heel verstandig om te stoppen met kalmeringsmiddelen. Een kennis van mij was overspannen door een conflikt op zijn werk en kreeg ook kalmeringsmiddelen en kreeg toen zeven dagen erna juist paniekaanvallen. De dosering wordt vervolgens verhoogd en twee dagen later had hij zelfs straatvrees en durfde de deur niet meer uit.Heb hem toen ook geadviseerd om de rotzooi door de wc te spoelen omdat hij na aanvang met medicatie die een kalmerende uitwerking zou “moeten” hebben “juist” alleen maar meer problemen kreeg. Hij heeft het zooitje idd door de wc gespoeld en voila hij heeft nooit weer een paniekaanval weer gehad.

  Kalmeringsmiddelen, antidepressiva en antispschychotica richt volgens mij alleen maar schade aan in plaats van het juist te verhelpen. Artsen zweren er echter gewoon bij. Ik merk het ook bij dementerenden. Mijn moeder heeft Alzheimer en zat op een gesloten afdeling. Ze werdt wat onrustig in die zin dat ze s’nachts uit bed klauterde en dan op de afdeling rondliep. ze viel niemand lastig was niet agressief, liep de kamers van andere bewoners ook niet binnen niks. Mijns inziens geen reden om iemand kalmerende middelen te gaan geven. Dit is echter wel gebeurd, ook nog zonder voorafgaand overleg met de familie. Ze beginnen gewoon met middelen en je wordt hier als familie achteraf pas van op de hoogte gesteld.

  Sinds de toediening van kalmerende middelen zag ik moeders heel hard achteruit gaan, begon mensen aan te klampen, kon binnen drie dagen niet meer lopen, kreeg spierkrampen, scheefstaande voeten binnen 1 dag. Ik heb direct aangegeven dat die medicatie haar meer kwaad dan goed deed en gevraagd om ermee te stoppen maar krijg echter van de verpleeghuisarts dezelfde reactie. Het is mijn plicht om in te grijpen. Bull Shitt het is hun plicht om te overleggen en rekening te houden met hun medemens althans dat zou hun plicht moeten zijn maar ze zien zichzelf gewoon te veel als alwetend en dat medicatie juist problemen kan veroorzaken daar willen ze gewoon niet aan. Ze zouden bij dementerende mensen ook minder snel naar medicatie moeten grijpen maar ook alternatieven moeten gebruiken ( nog goedkoper ook volgens mij ) maar daar willen ze echt niet aan. Jammer dat artsen zo totaal niet open minded zijn en i.p.v. heel kortzichtig zijn waar het de schade betreft die medicatie juist kan veroorzaken.

  1. p.s. welke soort magnesium kun je trouwens het best gebruiken er is zoveel te koop

  2. Heb vroeger altijd in de zorg gewerkt. Ben zo bang dat ik niet meer in de zorg zal kunnen werken. Ik had er vaak al moeite mee dat mensen veel kalmeringsmiddelen kregen. Nu denk ik dat ik binnen een week ruzie zou krijgen wanneer ik zie dat mensen vol gestopt worden met allerlei medicatie. Ik zou hen dan allemaal het liefst in een sfeervolle en liefdevolle plek een magnesiumbad geven. Het zou zoveel weerstand opleveren en de tijd zou ervoor ontbreken….

  3. Cora,
   Middels het uitwisselen van je ervaringen, werk je wat mij betreft nog steeds in de zorg.
   En zoals je het omschrijft wat je het liefst zou willen doen, deed me een traantje wegpikken…
   Zulke (ouderen)zorg hebben we nodig.
   Veel succes met je missie, ik geloof er in 😉

 4. Ik ben ook herstellende van een depressie,heb nog iets Lithium en Amitryptiline
  Welke vorm en hoeveel Magnezium kanik het beste nemen,werkt het beter in combinatiemet een ander suppl.?
  Vr, Groet,
  Marina Waterman

  1. Marina,
   Ik kreeg een ingeving dat ik magnesium nodig had. Ik kan anderen geen raad geven hoeveel magnesium zij nodig zullen hebben.Ik ben begonnen met Magnesium Citraat en ben later overgegaan op het dagelijks van top tot teen insmeren van de huid met magnesiumolie. Via de huid schijnt het veel beter te worden opgenomen.

  2. Beste Cora en iedereen, soms of vaak is het een tekort aan magnesium. Magnesiumgebrek KAN en oorzaak van depressie zijn. Wie niet aan de antidepressiva wil, zoek verder en dieper, pluis dingen uit.
   Als ik verder uit zou wieden dan zou het een artikel worden. Daar heb ik nu ff geen tijd voor, de boodschap is; verdiep jezelf dieper dan wat er lijkt te zijn

 5. Cora, ik ben zelf ook magnesium gaan bebruiken en met goede resultaten.
  Ik ben op zoek gegaan naar de allerbeste spullen en kwam uit bij dr Lenkei
  http://www.lenkeivitamine.nl/ en gebruik supervitamine c 1000mg capsules en
  calsium/magnesium poeders.
  vandaag betaald, binnen twee dagen in huis.
  Probeer daarnaast een dieet te volgen: geen frisdranken, water drinken en eventueel met een leppeltje karvan cevitan. Zo min mogelijk brood, zo min mogelijk vlees i.v.m. heemijzer en antibiotica, kip zo min mogelijk. Beter
  ongekweekte vis eten. Weinig aardappelen nemen. Het effect is dat je gedurende
  twee weken met hongergevoel rondloopt en steeds aan chips loop te denken of misschien wel die redbull of cola, niet nemen, want van het een komt het ander.
  Neem verse groenten. volhouden. Je krijgt er wel wat voor terug. Je valt als een gek af. Je hartslag en stress beginnen te dalen, je begint je weer mens te
  voelen. Je kan met minder slaap af en je hebt weer 100% energie. Als je dat bereikt hebt binnen twee weken dan wil je niet meer anders. drop, moorkoppen,
  cake, ingeblikt voedsel, noem het maar op, het doet me niks meer. Ik leef op 1 tomaat en stuk komkommer en een stukje vis per dag, thats it. Al een half jaar
  zo en blijkbaar heeft het lichaam niet zoveel nodig. Cora ik ben blij dat het goed met je gaat.

  1. Willem.
   Net als jij geloof ik ook dat een verandering van het voedingspatroon veel voor je kan betekenen. Sinds ik magnesium ben gaan gebruiken heb ik meer energie en kreeg ik meer plezier in het bezig zijn met de voeding. Ons eetpatroon is sindsdien ook veranderd op de gebieden die jij aangeeft. Ik geloof dat er veel in de winkels ligt, wat wij beter niet zouden kunnen gebruiken. Buiten dat er veel schadelijke stoffen voor mensen in deze producten zitten, zie je in de dierenwereld dat dieren ouder worden wanneer zij minder voeding tot zich (kunnen) nemen.

  1. Marysia,
   Zelf gebruik ik vnl. magnesiumolie waar ik mij dagelijks van top tot teen mee insmeer. Magnesium blijkt veel beter via de huid opgenomen te worden dan via het maag/darmstelsel.
   Vandaag kreeg ik in een persoonlijk berichtje het verhaal van iemand uit Vlaanderen, bij wie een ernstig tekort was vastgesteld op basis van haar klachten. Zij krijgt iedere twee weken een infuus met magnesium. Zij is op die afspraken niet de enige die een aanvulling krijgt.
   Kennelijk zijn de artsen in België hier in verder ontwikkeld dan in Nederland… Bijscholing voor de Nederlandse artsen zou op dit gebied, volgens mij, geen overbodige luxe zijn. Hoewel, de wachtkamers zouden wel eens leeg kunnen stromen…

  2. Anna,
   Dat is interessante informatie. Ik heb het direct op mijn Facebookpagina “Ik vaar mijn eigen koers” gezet. Ik had pas gehoord dat men in België, mensen via een magnesiuminfuus hun tekort aanvult. Fijn dat het kennelijk ook min Nederland gebeurt.

  1. Deze avond zal een magnesiumtherapeute de technische informatie over magnesium geven en zal ik mijn ervaringsverhaal vertellen. Deze avond zal ik voor het eerst in het openbaar iets uitproberen, wat betrekking heeft met mijn ervaring, wat ik tijdens een schrijfweek heb verzonnen.

   Wanneer: donderdagavond 19 juni 2014
   Waar: Dirk’s Sportcafé, Zuidsingel 56, 1241 HD Kortenhoef.
   Aanvang; 20.00 u, welkom v.a. 19.30 u
   Entree: 10 euro
   Aanmelden via e-mail bij: alexandra@rinux.nl

 6. Zelf ben ik ook begonnen met magnesium-capsules,daarbij vloeibare levertraan,het is een zoeken om je beter te gaan voelen,ik heb namelijk 18 jaar diabetus (insuline)een te trage schildklier,(tyrax 0,15) en tekort aan B12 (injekties).Sta onder een hoge stress i.v.m.dat doktoren nooit eens nagaan,wat er werkelijk ontbreekt aan vit en mineralen in je lichaam,ongeloofwaardig word je genoemd, en word met doktershand vlug weggewuift.Alleen staan hierin Cora, kan ik zo ontzettend goed begrijpen,ben heel blij dat je zelf de oplossing hebt gevonden.Vraag?? welke magnesium-olie gebruik je? En waar verkrijgbaar?
  Met dank voor je verhaal.

  1. Ik gebruik magnesiumolie van Zechsal, zij hebben een website. Het is online te bestellen en volgens mij staan daar ook de verkooppunten op een plek op de website genoteerd.

  2. magnesium olie is makkelijk zelf te maken, ik koop een pot met magnesium chloride badvlokken, neem 1 deel magnesium chloride en 1 deel gekookt water laat dit oplossen en afkoelen en doe het in een verstuiver en klaar. dit is tien keer goedkoper en je weet wat er in zit

 7. @Rolf.
  Op welke manier gebruik je dit? b.v. alleen de voeten,of daar waar je stramme en pijnlijke spieren hebt?
  met b.v. plantensproeier?
  Zag de badvlokken staan,bij bio herba,2 kilo voor 25,95.
  en word het dan ook opgelost in water een olie?
  Alvast bedankt.

  1. hoi truida,
   ik gebruik de olie waar mn spieren moeten ontspannen, in mijn geval de nek en rug
   ik masseer het s’avonds na het douchen ook in mijn haar en krijg weer een vollere kleur in mijn haar terug na verloop van tijd en het grauwe verdwijnt 🙂
   De sproeier is van een haarlak flesje want die vernevelt heel fijn.
   Als je de magnesium oplost in water voelt het vettig aan vandaar men het olie noemt.
   Ik betaal voor het merk “gezond & wel” 10 euro de kilo.
   Verder gebruik ik magnesium citraat of lactaat poeder voor orale iname en dat is zeer aangenaam voor je welzijn.
   Magnesium poeder is 10 x goedkoper als capsules.
   magnesium citraat haal je zo’n 50% magnesium uit,
   en magnesium lactaat zo’n 80% voordeel uit.
   Koop geen potje waar enkel het woord magnesium op staat want dat is vaak magnesium oxide en dat gebruik je als laxeermiddel.
   Zelf gebruik ik ongeveer 4 tot5 gram per dag smorgen en s’avonds.
   oh ja het ging over de olie…………
   hoi,

 8. ik denk dat chloride wat anders is dan men in dit artikel aanraad.
  Ik mis ook een juist aangeven wat je u precies moet nemen.
  Er staat dat wat je inneemt magnespasmyl-ultra mg en bio active magnesium moet bevatten.
  lijkt me die magnesium chloryde een heel andere samenstelling dan men hier adviseert.
  voorzichtigheid geboden met al die zelfverzonnen dingen zou ik zo zeggen.

  1. In dit stuk raad ik niemand wat aan.
   Ik vertel hier mijn eigen ervaringen.

   Ik ben begonnen met het slikken van MagnesiumCitraat 400 mg. toen mijn ontlasting dunner werd ben ik over gegaan op 200 mg. Mijn ontlasting is voor mij een goede graadmeter gebleken om te zien wanneer ik weer moet minderen. Bij een toename van stressvolle gebeurtenissen verhoogde ik nl. tijdelijk weer.

   Nu gebruik ik al weer een tijdje de magnesium via de huid in de vorm van magnesiumolie. Dit is inderdaad een magnesiumchloride, wat gewonnen is in Veendam (NL)Het schijnt dat magnesium via de huid beter opgenomen zou worden. Het innemen van supplementen via de mond ben ik nu dus al lang gestopt. Ik krijg veel reacties van mensen op Facebook die het ook zijn gaan proberen en er veel baat bij hebben. Natuurlijk zijn er mensen bij wie het geen baat heeft. Een verstoorde schildklierwerking heeft bv. ook veel invloed op de psyche….. Zo kunnen er meer oorzaken zijn.

 9. @Cora,
  In het boekje “magnesium de oplossig”” staat vaak bij behandelingen met magnesium een vit B6 te gebruiken,als je magnesium-olie gebruikt op je lichaam, is het dan verstandig om B6 hierbij te gaan slikken?
  Alvast bedankt voor je antwoord.

  1. Hoi Truida,
   Ik kan alleen spreken over wat ik zelf heb ervaren.
   Ik ben begonnen met magnesiumCitraat te slikken, verder niets. Ik deed het prima hierop.
   Ben overgegaan op magnesiumolie om mij in te smeren, via de huid zou het beter opneembaar zijn. Ik heb geen idee of het noodzakelijk is om daar iets bij te slikken.De laatste tijd slik ik af en toe wel eens combinatie van B6-B12-foliumzuur. De magnesiumolie gebruik ik consequent iedere dag,de combinatiepil neem ik het puur op gevoel wanneer ik denk dat het nodig is.

 10. @Cora,
  Dank je voor je antwoord,
  omdat ik veel door mijn aandoeningen in de medische wereld balanceer,krijg ik nooit een menselijk antwoord,als je over de natuurlijke voedingen en tekorten spreekt,(wel chemische middellen die je direkt kan halen met de vele nodige bijverschijnselen)het speuren op internet voor een natuurlijke oplossing,o.a. voeding,vitaminen, mineralen,kost veel energie,ook daarin zeker voorzichtig te zijn, met wat je kiest en keuze is,
  Ik ben heel blij met jou artikel,en je advies,en dat je gevonden hebt waar je je goed bij voelt.

  Bedankt en groet.
  Truida

 11. Ik denk dat Magnesium phosphoricum celzout van van Dr. Schussler ook heel goed zou kunnen helpen, ik gebruik dat zelf ook geregeld.
  Het meeste wordt gelijk opgenomen in je bloed via je slijm vliezen in je mond, dus helpt heel snel.

 12. De magnesiumolie van de Tuinen, hoe beoordeel je die?
  Heb een flesje gekocht nav jouw verhaal om te proberen en het lijkt dat ik er wel baat bij heb.

  1. Heb geen idee wat de Tuinen verkoopt en wat daarin zit.
   Ik ga het liefst voor zo puur mogelijk. Mijn magnesiumolie bevat alleen magnesiumchloride en aqua (=water). Waar ik het vandaan heb komt het uit een pure bron in NL, waar ik zelf heb mogen kijken.

 13. Mooie en goede artikelen over magnesiumtekort. Ik vraag mij wel af wat is nu de juiste dosering? Dagelijks een tablet van 300 mg is dat voldoende?
  Ieder info wordt gewaardeerd.

  gr. Jef

  1. Jef,
   Ik spreek alleen vanuit eigen ervaringen. Wat volgens mij wel belangrijk is dat je magnesium met een goede verbinding hebt. Ik begon met magneiumcitraat en nam 400 mg per dag. Ik denk dat het heel verschillend per persoon kan zijn wat je nodig hebt. Veel sporten, transpireren, stress etc. zijn zaken die magnesium verbruiken!
   Ik ben zelf overgegaan op magnesiumopname via de huid. Volgens een arts die zich specialiseerde in magnesium is dat de beste manier van opname. Ik smeer dagelijks mijn huid van top tot teen in met zuivere magnesiumolie. Wanneer je deze wilt aanschaffen let dan wel op dat het alleen magnesiumchloride en aqua (=water) bevat. Hier in Veendam ligt een hele zuivere magnesiumbron.

 14. Ik begrijp uit het verhaal dat magnesium magnesium mij zou kunnen helpen. Probleem is dat er zoveel soorten van zijn. Welk soort magnesium helpt nu voor wat? Graag zou ik hier iets meer over te weten komen.
  Met vr gr,
  Riekie Ripke

  1. Hoi Riekie,
   Volgens mij zul je gewoon een goed opneembare vorm nodig hebben. Ik denk dat het belangrijkste is dat het magnesiumgehalte weer wordt aangevuld.Helaas zijn er veel verbindingen op de markt die niet goed worden opgenomen. Ik ben begonnen met het slikken van magnesiumcitraat (die hoort bij de goed opneembare.
   Sinds ik magnesiumolie heb ontdekt ben ik mij daar echter dagelijks van top tot teen mee in gaan smeren. Later hoorde ik van een arts, die zich heeft gespecialiseerd in magnesium, dat het via de huid ook het best opneembaar is! Ik heb pas een Facebookpagina geopend om mensen deelgenoot te maken met info die ik met anderen wil delen over depressie, magnesium en gezondheidszorg.https://www.facebook.com/pages/Ik-vaar-mijn-eigen-koers/743408945680624

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.