Advertentie

Baby’s aan het Hepatitus-vaccin en ontslag om weigering..


Anneke Bleeker schreef het onderstaande artikel, naar aanleiding van de berichten over het advies van de Hepatitus-stichting, dat baby’s eigenlijk ook gevaccineerd zouden moeten worden met het Hepatitus-B-vaccin, een vaccin tegen geelzucht. Zijn we op weg naar Amerikaanse toestanden, waarbij kinderen van 9 jaar al 113 vaccins hebben toegediend gekregen?

Kun je ontslagen worden, doordat je je weigert te laten vaccineren..? Ook daarmee heeft Anneke onlangs intens te maken gehad. Lees het hele bericht van haar.

X

* * *

X

Wie gaat voor een bewuste keuze ten aanzien van de eigen gezondheid…
loopt het risico ontslagen te worden!

Vaccins, vaccins en nog eens vaccins. Ze liggen bij wijze van spreken op elke hoek van de straat. Zo begint het er tenminste wel op te lijken.  En zoals met alle onderwerpen, zijn er vele (verschillende) meningen over ook dit onderwerp. Velen spreken ongefundeerd uit dat je zeker het aanbod moet accepteren als er weer een vaccin beschikbaar is. Het is toch vaak gratis? Aanpakken dan en niet zeuren!

Wie wel meer heeft gelezen ‐en dan wel verschillende studies uit diverse hoeken‐ komt al snel tot de conclusie dat het helemaal niet zo van zelfsprekend moet zijn om een vaccin maar te laten inspuiten. Gelukkig wordt de groep personen die daarover nadenkt steeds groter en door het feit dat het ene vaccin het andere snel opvolgt in de media als ‘het middel’… zien zij er ook de zotheid van in.

Zotheid?

Of de dokter PRECIES weet wat ie nou aan het inspuiten is..!!

Al eerder sprak ik mijn verbazing uit over het feit dat een 9 jarig kind in de Verenigde Staten 113 vaccins heeft gehad, verdeeld over 40 shots. Stel je voor… een klein kind moet zo vol gespoten worden omdat er zoveel gevaren loeren op de aarde? Op onze aarde, die zelf zorgt voor alles wat groeit en bloeit?

Kortgeleden kwam ook het nieuws dat men het Hepatitis B vaccin op wenst te nemen in ons vaccinatieprogramma voor kleine kinderen. Als een baby geboren is moet het eigenlijk direct al een ‘aanval’ krijgen via een spuit met lichaamsvreemde stoffen. Dit is allemaal het overdenken waard! Nog zotter wordt het, als men op de werkvloer geprest wordt om vaccins te accepteren.

De laatste tijd heb ik contact met iemand die werkzaam is in de gezondheidszorg. Zij wil met passie dat vak uitoefenen maar is ook bewust bezig met haar eigen gezondheid. Zo bewust dat zij goed op de hoogte is van alles wat ons aangeboden wordt en zij qua acceptatie zeer selectief is. Wil het al niet wat zeggen wanneer iemand die werkzaam is in deze sector ook niet alles maar klakkeloos wil slikken of spuiten?

Al enige weken hing de boodschap boven haar hoofd dat zij door haar werkgever gedwongen zou worden het Hepatitis B vaccin te accepteren. De dame in kwestie had zich verdiept in deze materie en wist ook dat er wel degelijk andere kanten zaten aan dit verhaal. Ze wist dat er mensen waren die negatieve gevolgen hadden ondervonden, tot blijvende schade aan toe!

Zij zag dat je wel kunt kiezen voor je baan en dus voor de ‘lieve vrede’ dan maar gewoon dit laten gebeuren en weer doorgaan met dat waar je mee bezig was. De andere kant van het verhaal zag zij ook… een baan kan tijdelijk zijn en een vaccin ingespoten is definitief. Met alle gevolgen van dien als je reacties krijgt. Ook zag deze dame dat uiteindelijk de gevolgen bij haarzelf terecht kwamen daar vaccinaties in ons land niet verplicht zijn.

Wie negatieve gevolgen heeft krijgt geen enkele hulp, vergoeding of andere bijval. De Overheid zegt dan… ‘Je hebt het vrijwillig geaccepteerd, het is niet verplicht’… Net als bij het HPV‐vaccin voor de meisjes vanaf 12 jaar. Het is niet verplicht, maar alle middelen worden ingezet om vooral maar angst te zaaien en het vaccin te slijten.

Maar… wie kwalijke gevolgen gaat ondervinden krijgt als antwoord dat het een vrijwillige actie was. Voor de dame in de gezondheidszorg liep het anders af. Zij moest op gesprek komen bij haar werkgever en kreeg te horen dat zij verplicht het Hepatitis B vaccin moest nemen. Waarom? Zij kon een gevaar zijn voor de patiënten! Kunnen wij dit geloven? Is dit waar?

Kijk naar de mensen om je heen die nu lopen te kwakkelen. Personen die verkouden blijven, niet lekker in hun vel zitten… Vraag eens subtiel of zij het griepvaccin hebben gehad. Wedden dat de meesten dat ingespoten hebben gekregen? Ook met het Mexicaanse griep vaccin werd er druk uitgeoefend op personen die werkzaam waren in de gezondheidszorg. Zij zouden een gevaar vormen voor patiënten. Maar hoe zat het met de bezoekers?

Wanneer er bezoek van familie en bekenden in tehuizen en ziekenhuizen arriveerde werd hen toch ook niet die vaccinatie verplicht gesteld? Zit hier logica in?

Terugkomend op onze dame die het gesprek heeft gehad met haar werkgever… ik kan melden dat zij haar ontslag heeft gehad omdat zij koos voor haar eigen gezondheid… Zij koos heel bewust om geen vaccin te accepteren. Vaccins zijn toch niet verplicht? Kan dit zomaar gebeuren? Nee, dit kan niet ‘zomaar’ gebeuren. Er is een document waar een A4‐tje in verwerkt is dat je als werknemer moet ondertekenen wanneer je het vaccin niet wilt ontvangen. Daarin verklaar je dat je op de hoogte bent en zelf het ‘risico’ neemt voor als je mogelijk ziek wordt.

Ontslag is vaak onderwerp van cartoons, maar ontslag o.b.v. vaccinatie-weigering geeft weinig reden tot vreugde.

De werkgever is in dit geval de fout ingegaan. Hij heeft zich niet goed geïnformeerd en ook klakkeloos iets uitgekraamd. Kan het zomaar zo zijn dat je ‘juist’ leverklachten krijgt door toediening van het Hepatitis B vaccin? Kijk eens naar al die kwakkelende mensen die zich ook hadden laten vaccineren om geen griep te krijgen! Zie je het verband?

En hoe is het met onze dame? Zij heeft alweer zicht op iets anders en voelt zich opgelucht!

Opgelucht? Ja, je zal maar gelezen hebben wat je allemaal kunt krijgen door de vaccinatie! Dan ben je opgelucht dat je de dans bent ontsprongen. En wat is nu een baan? Een planeet heeft een baan en een hond heeft een baas! Bovendien: geen enkele baan geeft zekerheid voor het leven!

Wat is nu een vaccin? Wat is het nut van een vaccin? Is onze aarde werkelijk van nature zo gevaarlijk dat wij ons zwaar moeten ‘wapenen’? Van de wieg tot het graf volgespoten met verschillende vaccins. Op de eerste dag van ons leven direct het Hepatitis B vaccin als het aan diverse personen ligt!

Wat op de laatste dag van ons leven? Wat allemaal daar tussen in? Wie bepaalt welke lichaamsvreemde stoffen in ons lichaam gespoten moeten worden? Onze werkgever die ons ook weer net zo gemakkelijk op ‘de keien’ zet als het hem of haar zo uitkomt? Dan ben ik trots op de dame waar ik contact mee heb. Zij bleef bij haar standpunt en liet zich niet intimideren.

Zij koos voor haar eigen gezondheid en is tevens begaan met haar medemens. Maar zij bewijst niemand een dienst door zichzelf te laten vaccineren! Dat ziet zij glashelder en zij denkt ook na over alles wat ons wordt aangeboden. Iemand uit de sector waar flink gespoten en geslikt wordt! Zij ziet wat er gaande is!

Is dit geen teken aan de wand?

Zie bijgaand document blz. 17 en 18. (HIER) Het formulier dat ondertekend moet worden wanneer je als werknemer je niet wilt blootstellen aan een vaccin waar je niet achter kunt staan. Nogmaals: het is dus NIET verplicht. Geen enkel vaccin is verplicht! Laat dit verhaal door velen lezen opdat anderen niet in de angst worden gejaagd door werkgevers die niet weten waar zij het over hebben!

Anneke Bleeker

Bergen NH / 28 mei 2010

www.verontrustemoeders.nl

Anneke Bleeker is één van de ‘Verontruste Moeders’, die in het geweer kwamen, toen HPV-vaccinaties plotseling een onderdeel werden van het ‘vaccinatie-beleid’  van de overheid. Ondanks de uiterst kritische reacties van professoren en andere wetenschappelijke vakgenoten, besloot de overheid (evenals met het griepvaccin overigens!) de vaccinaties ‘vrijwillige’ aan te bieden.

Anneke schreef het onderstaande boek over vaccinaties; leesbaar en uiterst informatief. (Heb je interesse, klik dan op dit plaatje, je wordt dan naar de uitgever gelinked, waar je het boek evt. kunt bestellen. )


307 gedachten over “Baby’s aan het Hepatitus-vaccin en ontslag om weigering..

 1. Wat een afschuwelijk verhaal.
  De persoon in kwestie moet dit ontslag aanvechten!!

  Waarom horen we dit niet op tv of andere media?

  Gedwongen vaccinaties? Worden hier niet grenzen overschreden? Hoeveel mensen zijn nu gevaccineerd die eigenlijk ook niet wilden maar onder druk gezet zijn?

  Hoeveel mensen zijn nu zo bang geworden door dit ernstige voorval en hebben zich laten vaccineren want zij willen hun baan niet kwijt? En hoevelen zijn na dit voorval zo bang en zijn nu toch van plan om die prik alsnog te gaan nemen? Want in tijden van crisis dan wil je je baan behouden.

  Moedig van die persoon in kwestie!!!!!!! Maar in en in triest in deze eeuw! De persoon in kwestie zal moeilijk een andere baan kunnen vinden lijkt mij, want overal wordt de reden van ontslag gevraagd. Ik hoop dat hij/zij toch snel een goede werkgever vindt! Veel succes zou ik hem/haar willen toewensen!

  Beste lezers op dit forum, Is dit Nederland? Is dit gebeurd in ons oh zo democratische Nederland waar wij zo staan op rechten van mensen? Ons land die altijd wijst naar andere landen die in onze ogen altijd iets van een bananencultuur hebben? Zijn wij dan zoveel beter? Misschien zijn we wel betere in wijzen, wijzen naar anderen dan zien of hoeven we onze fouten en ernstige tekortkomingen niet te zien?

  Die werkgever mag wat mij beteft aan de schandpaal! Pek en veren! En opkrassen mag die van mij ook! Als je bananencultuurregels hanteert dan mag die van mij naar een bananeneiland of zo verhuizen of kan die misschien ook nog gedeporteerd worden? Want hij die anderen zo behandeld verdient een koekje van eigen deeg!!!!

  1. @Fan, dit is al jaren zo maar in mijn optiek niet vergelijkbaar met het vaccineren van baby’s. De verplichte vaccinatie geldt ook voor studenten verpleegkunde, wanneer ze stage willen lopen in een ziekenhuis. Zonder hepatitis B vaccinatie mogen de studenten (in mijn ogen overigens terecht) geen stage lopen in een ziekenhuis maar wel in andere gezondheidszorg instellingen zoals de psychiatrie etc.

   Behalve dat dit de studenten beschermt wanneer zij in contact komen met besmet bloed van een patiënt, is het natuurlijk ook van belang dat de (student) verpleegkundige geen extra risico is voor de patiënt.

  2. Fan, lees even met aandacht het comment van Kritisch; daarin staat namelijk precies hoe het is. Jouw reactie lijkt me dan ook zwaar overtrokken.

 2. http://www.vaccinatiepunt.nl/hepatitusB.html

  Hepatitis B vaccinatie voor (aankomend) medewerkers in de zorg.

  Sinds 25 januari 2000 is de Arbobeleidsregel arbeidsomstandigheden in werking getreden.
  Volgens artikel 4.91 van deze beleidsregel worden werkgevers verplicht gesteld om werknemers die in contact kunnen komen met bloed, gelegenheid te bieden om zich te laten inenten tegen hepatitis B.

  Bron: ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid.

  quote:
  Bescherm niet alleen uzelf
  Omdat het virus zo gevaarlijk kan verlopen (in 1% van de gevallen zelfs dodelijk is) wordt vaccinatie vooral aanbevolen aan medewerkers in de gezondheidszorg om zich te beschermen tegen deze ziekte. Vaccinatie beschermd niet alleen de medewerkers maar ook de patiënten/cliënten van de instelling waar zij werkzaam zijn. Helaas zijn er nog steeds gevallen bekend waar patiënten tijdens medische ingrepen besmet zijn geraakt met het virus welke wordt overgedragen door medewerkers in de gezondheidszorg.

  Wie komen voor de vaccinatie in aanmerking?
  Er is een groot aantal beroepsgroepen in kaart gebracht welke in aanmerking dienen te komen voor vaccinatie.
  Deze zijn o.a.;
  – artsen, tandartsen
  – verpleegkundigen
  – paramedici
  – laboranten
  – verloskundigen en kraamverzorgenden
  – doktersassistenten
  – mondhygiënisten
  – tandartsassistenten
  – studenten/leerlingen welke een opleiding c.q. studie volgen voor beroepen in de gezondheidszorg
  – medewerkers met zorgtaken bij psychiatrische, psychogeriatrische patiënten of verstandelijk gehandicapten

  Sinds januari 2000 is een werkgever volgens het Arbobesluit verplicht werknemers te beschermen en gelegenheid tot vaccinatie aan te bieden. Zodoende worden er sindsdien ook andere beroepsgroepen gevaccineerd.
  Dit zijn o.a.;
  – politie
  – brandweer
  – medewerkers van technisch werk aan patiëntgebonden apparatuur.
  – Werknemers in ziekenhuizen in de schoonmaakdienst
  – Fysiotherapie bij patiënten met open wonden.

  1. http://www.beroepsziekten.nl/content/hepatitis-b

   sublinks:

   Werknemer:
   http://home.szw.nl/index.cfm?menu_item_id=13751&hoofdmenu_item_id=13825&rubriek_item=391924&rubriek_id=391817&set_id=2592&doctype_id=6&link_id=73670

   Werkgever:

   http://home.szw.nl/index.cfm?menu_item_id=13751&hoofdmenu_item_id=13825&rubriek_item=391924&rubriek_id=391817&set_id=2592&doctype_id=6&link_id=73671

   quote:
   Wat als een werknemer zich niet wil laten vaccineren?
   U als werkgever bent verplicht om maatregelen te treffen om besmetting met hepatitis B te voorkomen. Inenting van medewerkers in de gezondheidszorg is in eerste instantie bedoeld om de medewerkers zelf te beschermen. Een werknemer die bewust de keuze maakt om zich niet te laten vaccineren, kunt u erop wijzen dat in geval van besmetting hij zelf verantwoordelijk is. Uw zorgplicht gaat dan niet verder.

   Werknemers medeverantwoordelijk
   Geef aan de werknemer duidelijk aan dat hij medeverantwoordelijk is voor een zo veilig mogelijke behandeling of verzorging van patiënten. Voorkomen moet worden dat patiënten tijdens medische ingrepen door ziekenhuismedewerkers worden besmet met hepatitis B. Vaccinatie tegen hepatitis B draagt bij aan deze veiligheid. U kunt deze verantwoordelijkheden het best van te voren aangeven.

   Onaanvaardbaar risico
   Een werknemer vormt een risico, als hij zich niet laat vaccineren. Daardoor kunnen bepaalde werkzaamheden onaanvaardbare risico’s met zich meebrengen voor patiënten. In die gevallen, kunnen soms beperkingen worden opgelegd.
   Komt u er met de medewerker niet uit, dan kunt u de situatie het beste voorleggen aan een deskundige bij een arbodienst of een juridisch adviseur bij bijvoorbeeld de branchevereniging. Hij kan u informeren hoe u het beste kunt handelen.

  2. http://www.stagepleinzorg.nl/index.php?b=5&d=69&p=187&PHPSESSID=fd14b82f38cb249140632ee2fd1c4b38

   Wat houdt de regeling hepatitis B in?

   In de Zorg wordt aan alle werknemers, die in een risicosituatie werkzaam zijn, een vaccinatie aangeboden tegen hepatitis B. Dit is wettelijk geregeld, ook voor stagiaires.

   Het programma bestaat uit 3 inentingen, gevolgd door een titerbepaling, waarbij vastgesteld wordt of je voldoende weerstand en bescherming hebt opgebouwd.

   Het volledige programma neemt ongeveer een half jaar in beslag.

   eindquote:
   Wat gebeurt er als ik me niet wil laten inenten?

   Dan vul je “de verklaring bezwaar inenting hepatitis B” in en geeft dat aan je loba of mentor. Bedenk wel dat je dan niet op stage kunt gaan!

   Voor het downloaden van deze verklaring klik op deze link.
   Verklaring bezwaar inenting hepatitis B.doc (24.0 kb)

   quote uit deze verklaring:
   verklaart bij deze bezwaar te hebben tegen inenting tegen hepatitis B en er derhalve voor te kiezen zich niet te laten inenten.
   Ondergetekende verklaart verder te accepteren dat daardoor de stage geen doorgang kan vinden en dat bijgevolg de opleiding wordt beëindigd.

  3. @Wilmamazone, misschien ook nog van belang: hepatitis B is vele malen besmettelijker als HIV. Één keer prikken aan een besmette naald en je kunt al besmet zijn, terwijl die kans bij HIV heel klein is. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen wat betreft het omgaan met naalden, overkomt het praktisch iedere verpleegkundige wel een keer tijdens zijn loopbaan dat hij of zij zich prikt aan een gebruikte naald. In een ziekenhuis zijn deze werkzaamheden aan de orde van de dag. Er zijn echter andere gezondheidszorginstellingen waarin je minder vaardigheden uitvoert waarmee je in contact komt met bloed. Daarom zijn in andere gezondheidszorginstellingen die eisen vaak niet zo strikt. Hepatitis B is ook sexueel overdraagbaar, waardoor dit b.v. ook grote gevolgen kan hebben voor je relatie en het krijgen van kinderen.

   Het vaccineren van baby’s vind ik echter grote onzin, wanneer zij bij de geboorte besmet raken, is vaccineren overigens al niet meer aan de orde en dus geldt dat risico dan niet meer. Ik ben dan ook een fel tegenstander wat betreft het opnemen van de hepatitis B vaccinatie in het rijksvaccinatieprogramma.

  4. @ Kritisch,

   De hepatitisvereniging heeft gevraagd om opname van hep. in het rijksvaccinatieprogramma, de overheid indiceert vooralsnog vaccinatie alleen voor risicogroepen.

   Ook in het gevangeniswezen wordt medewerkers die met gedetineerden werken, met klem aangeraden zich te laten vaccineren, want er vinden daar met regelmaat prikincidenten plaats. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit meegemaakt dat medewerkers vaccinatie weigerden. De meeste mensen zijn gelukkig verstandig genoeg om de nadelen goed te kunnen afwegen tegen de voordelen en hun verantwoordelijkheid te nemen.

  5. @Kritisch

   Dankjewel voor jouw aanvulling.
   Voor prikincidenten bestaat een strenge procedure zoals in deze al eerder door mij gegeven link beschreven staat:
   http://home.szw.nl/index.cfm?menu_item_id=13751&hoofdmenu_item_id=13825&rubriek_item=391924&rubriek_id=391817&set_id=2592&doctype_id=6&link_id=73670

   Wat moet u doen na een prikaccident?
   Bij een prikaccident prikt u zich per ongeluk aan een gebruikte naald of een ander scherp voorwerp. Prikaccidenten moeten zo snel mogelijk, het liefst binnen twee uur, worden gemeld, ook als u gevaccineerd bent tegen hepatitis B. Zorg dat u altijd weet bij wie u zich moet melden in het geval van een prikaccident.

   Besmetting
   Bij een prikaccident is er kans op besmetting met hepatitis B, hepatitis C of HIV. De kans op besmetting met hepatitis C of HIV is weliswaar veel kleiner dan hepatitis B, maar zeker niet uitgesloten. Vaccinatie tegen hepatitis C of HIV is niet mogelijk.

   Onderzoek bron
   Ook volgt een onderzoek naar de bron van de mogelijke besmetting.

   Immunoglobuline
   Mensen die niet gevaccineerd zijn tegen hepatitis B moeten na een prikaccident, afhankelijk van het besmettingsrisico, immunoglobuline toegediend krijgen. Dit moet binnen 24 uur en geeft geen honderd procent bescherming. Ook dient vaccinatie plaats te vinden.

   Registratie prikaccidenten
   Het is belangrijk dat het prikaccident geregistreerd wordt. Een analyse van de meldingen kan dan inzicht geven in gevaarlijke situaties. Uw werkgever kan dan maatregelen nemen.

   Wat de baby’s betreft zit je er blijkbaar wel ver naast:

   Het vaccineren van baby’s vind ik echter grote onzin, wanneer zij bij de geboorte besmet raken, is vaccineren overigens al niet meer aan de orde en dus geldt dat risico dan niet meer.

   Onder 1e link in deze post:

   http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/babys-aan-het-hepatitus-vaccin-en-ontslag-om-weigering/?replytocom=36595#comment-36616

   quote:
   Als u zwanger bent en u heeft hepatitis B, dan zal uw kindje direct na de geboorte worden ingeënt.

  6. @trijntjewinkel, ik heb ook nog niet meegemaakt dat de hepatitis B vaccinatie geweigerd wordt, dit in tegenstelling tot de vaccinatie tegen H1N1. Ik heb het idee dat de verpleegkundige beroepsgroep daarom heel goed in staat is een afweging te maken.

   @Wilmamazone, inderdaad was ik dan niet goed geïnformeerd, neemt niet weg dat klakkeloos alle baby’s vaccineren zeker niet mijn voorkeur heeft. De zwangere testen en handelen naar bevindingen dan weer wel.

 3. Ik lees hier nergens dat mevrouw verplicht is een vaccinatie te nemen.

  Wat ik lees is dat haar organisatie eisen heeft gesteld aan haar professionele houding.

  Dat is bij mijn weten niet verboden.

  1. “professioneel” = in dit geval onwetend en volgzaam zijn, zoals het altijd was.
   Die tijd is nu voorbij.
   Alles komt uit, ook dat vaccinaties gebaseerd zijn op onwetenschappelijke uitgangspunten en feitelijk ingezet worden als depopulatie-instrument.

   “Wij beloven hen geneesmiddelen te vinden maar zullen hen nog meer gif toedienen via de geneesmiddelen. Het gif zal geabsorbeerd worden door hun mond en hun huid”

   Bron: http://www.tab2000.nl/salveo4all/pdf/Bewustzijnsdynamiek.pdf

  1. Dan als ouder hetzelfde doen als deze moedige dame.
   Je kind niet meer brengen naar de peuterspeelzaal.

 4. Is deze mevrouw geen procedure begonnen tegen haar werkgever ???
  Dat is een beetje vreemd ik werk ook in een ziekenhuis en ons werd ook gezegd dat we verplicht waren al die griep rotzooi te nemen. Ja want anders als wij ziek werden zou het van de vakantiedagen afgaan !!!
  Heb ik uiteraard niet gedaan en heb gebeld naar mijn rechtsbijstand verzekering die mij vertelde als het niet in mijn contract stond er niets aan te doen was en als ik verplicht werd, ze me met alle advocaten terwille zouden zijn omdat het niet rechtsgeldig zou zijn. Heb me niet laten prikken maar ook verder niets meer gehoord ! Dus het verhaal klinkt wel een beetje naief en ondoordacht maar ja dat kan gebeuren natuurlijk als je een eerlijk mens bent en voor je overtuiging gaat maar snap echt niet dat ze niets heeft ondernomen !!!! Vecht voor je recht !! Dat was haar recht om zich niet te laten prikken !

  Groetjes
  Pietje

  1. Is deze mevrouw geen procedure begonnen tegen haar werkgever ???

   Waaraan kan jij toetsen of het verhaal van/via Mw.Bleeker überhaupt klopt?

   Vreemd trouwens dat je het niet over de procedure Hepatitis B/je eigen vaccinatie daartegen hebt als je in een ziekenhuis werkt. Niet werkzaam in risicosituatie’s?

 5. Voor wilmazone,
  Zoals je hebt kunnen lezen heb ik me geinformeerd waarschijnlijk heb je mijn bericht niet goed gelezen!!!
  Ik heb geweigerd en me daarna goed geinformeerd over de consequenties die zouden kunnen volgen !
  Weet niet of het verhaal van deze mevrouw echt is maar neem aan van wel anders schrijf je het niet op deze site toch ??
  Wat wil je weten ben bereid je alle informatie te geven maar vraag het duidelijk en ook vriendelijk ~!!!! Wat ben jij slecht van vertrouwen terwijl we op deze site toch allemaal hetzelfde moeten denken bah ! Vriendelijkehid kost je niets !

  1. Dat is een beetje vreemd ik werk ook in een ziekenhuis en ons werd ook gezegd dat we verplicht waren al die griep rotzooi te nemen. Ja want anders als wij ziek werden zou het van de vakantiedagen afgaan !!!

   Je hebt het hier over verplichte griepspuit(en) en het inleveren van vakantiedagen als je die niet nam en griep kreeg. Die verplichting was er nooit/is behoorlijk wat over te doen geweest.

   Onder deze link -die ik al eerder gaf- staat duidelijk dit:

   http://home.szw.nl/index.cfm?menu_item_id=13751&hoofdmenu_item_id=13825&rubriek_item=391924&rubriek_id=391817&set_id=2592&doctype_id=6&link_id=73670

   Kunt u vaccinatie weigeren?
   Als u werkzaamheden uitvoert met een hoog risico, dan kan het weigeren van vaccinatie in sommige gevallen arbeidsrechtelijke gevolgen hebben. U mag dan bijvoorbeeld bepaalde taken in uw functie niet meer uitvoeren.

   Er staat dus duidelijk dat weigeren mag, maar dat het consequentie’s kan/mag hebben.

   Wat hepatitis B betreft dit ter herinnering:
   verklaart bij deze bezwaar te hebben tegen inenting tegen hepatitis B en er derhalve voor te kiezen zich niet te laten inenten.
   Ondergetekende verklaart verder te accepteren dat daardoor de stage geen doorgang kan vinden en dat bijgevolg de opleiding wordt beëindigd.

   Zonder vaccinatie Hep.B kan je dus al jaren in ieder geval geen verpleegkundige meer worden.

   Wellicht was jouw rechtsbijstandverzekering niet zo goed op de hoogte van alle in en outs?

  2. “…Alles komt uit, ook dat vaccinaties gebaseerd zijn op onwetenschappelijke uitgangspunten en feitelijk ingezet worden als depopulatie-instrument.”

   Maar hoe kan het dan toch dat de wereldbevolking nog steeds toeneemt en wereldwijd de kindersterfte is afgenomen??

 6. Veel ziekenhuizen verbinden als voorwaarde voor een arbeidscontact de hepatitus B vaccinatie.
  Dat is een feit.
  Dus zo vrijwillig is het niet altijd

  Lees het hoofdstuk over de Hepatitus B in het boek “Vaccine Safety Manual” van Neil Z. Miller en trek je eigen conclusie.
  Mijn conclusie is dat(ook)deze vaccinatie ineffectief en onveilig is.

  1. Waarom schrijven de meesten van jullie – in navolging van Guido blijkbaar – consequent foutief hepatitus in plaats van hepatitis?

   Zelfs mensen die bezwaar maken tegen de vaccinatie weten niet hoe je de naam schrijft van de ziekte waartegen gevaccineerd wordt. Eigenlijk vind ik dat een beetje raar. Je maakt bezwaar tegen iets waarvan je nog niet eens weet hoe je het schrijft.

  2. TW waat staat dat voor? Takkewijf of zo?

   Zit niet zo te zeuren met je schrijffouten!!

  3. @Trijntjewinkel, dan moet je absoluut: “taal is zeg maar mijn ding” lezen van Paulien Cornelisse

  4. @ Kritisch,

   Dat heb ik al gelezen. Het staat in mijn boekenkast.

  5. Moet je toch daar wel een bibliotheek van een boekenkast hebben, niet alles past in een huiskamer boekenkast.

  6. @ TW

   ‘Je maakt bezwaar tegen iets waarvan je nog niet eens weet hoe je het schrijft.’

   Spijkers op laag water zoeken is dit. Door pietluttigheden aan te voeren probeer je wederom de aandacht af te leiden van je rammelend verhaal.
   Een welbekende strategie voor wie bekend is met het fenomeen internet troll. Of je nu wel of niet betaald wordt, het betaald zich uiteindelijk wel uit.

   Jij maakt bezwaar tegen bezwaren waarvan je door je gedeformeerd zijn het gewicht niet eens kan wegen. Je hebt mij hier doordat je je ‘kennis’ hier inzet om te overtuigen slechts meer overtuigd van het tegendeel van wat je beoogd. Neen, je bent geen goede ambassadeur voor Pharma. Integendeel, ga zo door en de discussie zal snel verstommen doordat men het spelletje wat gespeeld wordt doorziet.

 7. “In het buitenland is er nog steeds een discussie gaande of de hepatitis-B vaccinatie wel veilig is. In Frankrijk is men na een enorme campagne door de farmaceutische industrie zeer terughoudend geworden, omdat steeds meer gevallen van ernstige bijwerkingen geconstateerd werden. Dat in Frankrijk de veiligheid van vaccinaties in twijfel wordt getrokken is zeer uitzonderlijk, daar vaccinaties in Frankrijk verplicht zijn en tegenstanders van vaccinaties er altijd monddood gemaakt worden.

  Er zijn in het verleden ouders uit hun ouderlijke macht ontzet of in de gevangenis terecht gekomen omdat ze weigerden hun kinderen in te laten enten. Niet geënte kinderen hebben nog steeds geen toegang tot crèches, een tendens die ook in Nederland te bespeuren valt. Hiervoor is echter geen enkele rechtsgeldigheid, daar in Nederland vaccinaties niet verplicht zijn. Er werd in Frankrijk een speciale organisatie in het leven geroepen om de vele bijwerkingen te registreren sinds 1994, de Revahb (Réseau pour l’évaluation du vaccin hépatite B).

  Er zijn reeds 1800 gedocumenteerde dossiers klaar en nog steeds komen er nieuwe meldingen binnen. Het gaat om ernstige klachten zoals M.S., neurologische afwijkingen, visuele en auditieve klachten, en allerlei auto-immuun klachten: diabetes mellitus (suikerziekte), reumatoïde poliartritis (ontstekingen van gewrichten), ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose, een ziekte van het ruggenmerg die tot ernstige verlammingen en uiteindelijk tot de dood leidt), vasculitis (aderontsteking), purpura , glomerulonephritis (nierbekkenontsteking), etc.3 In de regio Parijs waar 450 000 kinderen en adolescenten geënt werden, werden in twee jaar tijd 578 gevallen van MS-achtige klachten bij die groep geconstateerd. Dat betekent een toename van 80 maal de normale frequentie onder deze bevolkingsgroep.
  Deze bevinding leidde ertoe dat de hepatitis-B vaccinatie in de regio Parijs opgeschort werd. Een mogelijke verklaring voor de MS-achtige klachten is de aanwezigheid van aluminiumhydroxide en Thiomersal (een kwikverbinding) in deze vaccins. Een verklaring van de werking vindt u in het volgende hoofdstuk. Onder dezelfde jonge bevolking werd in de regio Parijs vijf gevallen van een hersenstamtumor ontdekt. De verklaring hiervoor kan liggen in het feit dat het virus gekweekt wordt op verkankerde ovaria (kankercellen van eierstokken) van hamsters (Genhevac B) of op biergist (Engerix, HBVax DNA)”

  Lees hier meer: http://www.post-vaccinaal-syndroom.nl/3913/hepatitis-b.aspx

  1. “…De verklaring hiervoor kan liggen in het feit dat het virus gekweekt wordt op verkankerde ovaria (kankercellen van eierstokken) van hamsters (Genhevac B) of op biergist (Engerix, HBVax DNA)””

   Dit is echt baarlijke nonsens, complete onzin, het zoveelste broodje-aapverhaal om mensen bang te maken voor vaccins.

  2. @ TW

   Mij maak je niet bang over vaccins, of het nu belangrijk is of niet vind het allemaal 1 berg nattigheid in een knijpstokje.

   De ‘Elite’ mag zoals men wenst het zelf in hun arm steken, ik hou het liever bij Moeder de Natuur anders had allang menig vaccin in bomen of struiken gegroeid.

   + Er zijn wel betere dingen op deze planeet om daar je aandacht op te vestigen dat steeds in de afbraak gaan over het welles of niets van chemische onnatuurlijke stofjes die blijkbaar mensenlevens schijnen te redden…

  3. Frankrijk eh?

   http://www.neurology.org/cgi/content/abstract/72/10/873

   ———————

   Het zijn jouw bronnen die je ongetwijfeld goed bestudeerd hebt.

   Zonder deze te raadplegen kan ik je zo vertellen dat de verhalen van Tinus Smits over de vaccins geplaatst zijn uit eigenbelang.
   En wat zien we keer op keer?
   Op basis van dit soort roeptoeterij schrijven mensen als Bees die zelf niets onderzoeken, stukjes die later onwaar en/of onzin blijken te zijn, vervolgens verdwijnt ze van het forum en maakt haar opwachting weer ergens anders.

   Van schadeclaims heeft Tinus Smits nooit last gehad. Hij kon gewoon 100% verdienen met de verkoop van zijn onwerkzame medicijnen en behandelingen. Het financiële resultaat leidde er nauwelijks onder. Misdaad loont in dit geval dus wel.

   Inteelt en corruptie zit ingebakken in de homeopatische goegemeente. Dat systeem is door en door verrot, waarmee alles wat uit de homeopatische hoed getoverd wordt, voor mij per definitie onbetrouwbaar is.
   Je hebt vast alleen het boek van John Virapen gelezen en het boekje van Dr. Lenkei waarin uit de doeken gedaan wordt hoe het kan dat de farmaceutische “genees”kunde nagenoeg een monopoliepositie heeft kunnen verwerven binnen de gezondheidszorg met alle gevolgen van dien.
   Dus al die prachtige verhaaltjes die de effectiviteit en werkzaamheid van het zoveelste homeopathische vaccin of behandeling zouden aantonen of de gevaren van vaccinatie proberen te benadrukken, hebben voor mij geen waarde.

   Herkenbaar Bees?
   http://www.argusoog.org/2010/05/rivm-en-ggd-roepen-minderjarigen-op-tot-handelen-tegen-de-wet-in/#comment-10196

  4. De informatie over de hepatitis B vaccinaties in Frankrijk heeft betrekking op een situatie van bijna 12 jaar geleden. Inmiddels zijn de de hepatitis B vaccinaties in Frankrijk allang weer opgepakt. Vaccineren is trouwens niet verplicht in Frankrijk, met uitzondering van de vaccinaties voor difterie, tetanus en polio.

   Er zijn inmiddels wereldwijd meer dan 1000 miljoen hepatitis B vaccinaties gegeven, waarbij grote problemen tot nu toe zijn uitgebleven.

  5. Helemaal niet. Heel veel dingen die hier gezegd worden kloppen gewoon niet en dat geef ik aan. Dat de mensen daar onrustig van worden kan ik ook niet helpen. Moeten ze maar beter opletten wat ze allemaal opschrijven.

  1. Oh, grote zoutman. Verlicht ons. Wie liegt Liegt er nu? De NOS?

   Omdat duizenden ouders daardoor hun kinderen niet lieten inenten, ontstond er direct een stijging van het aantal gevallen van mazelen en de bof.’

   http://nos.nl/artikel/159468-britse-arts-geroyeerd-om-nepstudie.html

   Of verontrustende moeder Bleeker die stelt:

   Zie hier hoe de NOS liegt over vaccins: …terwijl daar geen (wetenschappelijke) bewijzen voor zijn!

   Zal ik het om je het makkelijk te maken een linkje geven.
   http://en.wikipedia.org/wiki/MMR_vaccine_controversy#Disease_outbreaks Wij liggen aan uw lippen, oh grote verkondiger van het bakpoederevangelie

  2. Nog even een vraagje Ton:

   In het stuk waar je naar linkt, wordt gezegd dat autisme veroorzaakt wordt door het thiomersal in de vaccins (dit terwijl de meeste vaccins allang geen thiomersal meer bevatten, maar dat nu even terzijde);
   in datzelfde stuk wordt gezegd dat autisme veroorzaakt wordt doordat vaccins worden gekweekt op kankercellen.

   Wat is het nou?

  3. Hoe durft u zo tegen Ton Claessen te praten?
   Kijk maar eerst eens naar u zelf Criptocheilus!

   -niet ter zake doende link verwijderd-

  4. Ach, weet je Bertha. Ik ben niet zo bang aangelegd. Daarom durf ik nogal veel. Snappie?
   Is er nog iets wat je speciaal opviel of vind je het over het algemeen erg schandalig?
   Je hebt vast mijn stukkie over bakpoederevangelist Ton Claessen nog niet gelezen.
   -onnodig ruwe taal verwijderd-

  5. Nou Bertha, volgens mij willen ze Anneke alleen maar geruststellen hoor.
   Anneke zit reuze in over het hepatitis B vaccin, maar dat is helemaal niet nodig.
   Arme Anneke, altijd maar tobben over niks, zielig hoor.

  6. Waarom was mijn link niet goed naar de site van die Cryptocheilus? Ik begrijp er niks van want het gaat daar toch ook over hepatitus.

 8. De informatie over de hepatitis B vaccinaties in Frankrijk heeft betrekking op een situatie van bijna 12 jaar geleden. Inmiddels zijn de de hepatitis B vaccinaties in Frankrijk allang weer opgepakt. Vaccineren is trouwens niet verplicht in Frankrijk, met uitzondering van de vaccinaties voor difterie, tetanus en polio.

  Er zijn inmiddels wereldwijd meer dan 1000 miljoen hepatitis B vaccinaties gegeven, waarbij grote problemen tot nu toe zijn uitgebleven.

  Het kan nog wel een jaar of 10 duren voordat dit algemeen beschikbaar komt, maar ik meld het maar vast even, dan kunnen Anneke Bleeker en al haar vriendjes en vriendinnetjes alvast actie gaan voeren om ervoor te zorgen dat geen enkele vrouw gebruik zal maken van dit vaccin:

  -promotie-link verwijderd-

  1. “Vaccineren is trouwens niet verplicht in Frankrijk, met uitzondering van de vaccinaties voor difterie, tetanus en polio”

   Als 1 op de duizend (dat aantal gaan we beslist halen in dit tempo) vaccinaties in Frankrijk verplicht is, klopt nog steeds de uitspraak dat vaccinatie in Frankrijk verplicht is.

 9. Er zijn hier mensen aanwezig die, omdat de op de verpakking staande houdbaarheidsdatum nog niet is overschreden niet kunnen geloven dat vlees toch bedorven kan zijn. Zij gaan uit van wat er staat, ruiken zien en voelen zelf niet meer. Blindelings vertrouwen in de goede wil van de producent en alles wat daarna komt. Overal wordt gesjoemeld met gegevens en cijfers. Zowat alle morele wetten zijn onderhand geschonden om wille van commercieel gewin. Maar neen,wanneer het vaccinaties betreft is er geen twijfel mogelijk. Deze zijn veilig. Men verwijst net als bij de metafoor van de houdbaarheidsdatum naar aangehaalde door pharma betaalde onderzoeken en statistieken.
  Het staat er toch? Maar ondertussen…
  Ik wil beleefd blijven, noem ook geen namen. Maar voor mij zijn dit mensen met een cognitieve dissonantie. Wie de schoen past trekke hem aan en zal wel reageren.

  1. dit zijn mensen die opgesloten blijven in een cognitieve denkdoos die beperkt is tot de 5 zintuigen

   dit soort mensen hebben nog geen idee wie hun Controllers zijn, laat staan het besef dat ze er zijn…

   met dank aan Abranna de volgende uiteenzetting van Jordan Maxwell and David Icke over o.a. mensen die opgesloten blijven in een klein doosje met een deksel er op…;

   David Icke and Jordan Maxwell in conversation: a Project Avalon video

   http://www.youtube.com/watch?v=gRTS-Zsd6ZM

  2. @Wattenstaafie en @hyperalert

   Waar in godsnaam hebben jullie het over??
   Cognitieve denkdoos ,5 zintuigen,controllers?

   Ook nog:cognitieve dissonantie.

   Doe alsjeblieft normaal.

   Kees

  3. Beste Dutchie

   Kees, waar heb jij het over als je mij vraagt waar ik het in godsnaam over heb?
   Ik praat niet vanuit godsnaam. Weliswaar wel onder een pseudoniem maar op eigen titel.

   De reactie van HyperAlert dat er mensen zijn die nog geen idee hebben van wie hun Controllers zijn, laat staan het besef dat ze er zijn, wordt door je reactie onmiddellijk ook bewezen. Ja, en wat is normaal doen? Aansluiten aan de rij?
   Dan maar liever als abnormaal bestempeld worden.

  4. @Wattenstaafie

   Ik heb jullie een aantal vragen gesteld en geen antwoord.
   Nogmaals:

   -Wat is een cognitieve denkdoos.
   -Wat zijn de Controllers.
   -Wat is cognitieve dissonantie.
   -5 zintuigen?

  5. Onderbouw eens een keer iets aan de hand van concrete zaken, in plaats van altijd maar in algemeenheden te praten. Als niemand namelijk te vertrouwen is, ben jij dat namelijk ook niet. Waarom zou ik jou dan eigenlijk geloven?

  6. @ Dutchie

   Iedereen die een beetje slim is kan daar achter komen, kom je iets tegen wat je niet snapt, kent of begrijpt kan je het altijd opzoeken en na pluizen, daar heb je oa internet voor.

   Je bent immers niet de enigste die moet zoeken, zoeken doen we allemaal anders weten we niet met elkaar waar we het allemaal over hebben en dan zijn er ook geen goede communicaties met elkaar mogelijk.

   Ik heb zelf altijd geleerd het zelf op te zoeken en zelf de kennis op te doen out of the box en out of my repetilian brain om iets tot mezelf te verkrijgen zonder een schaapje midden in de kudde te zijn.

   Nu jij nog…

  7. @ trijntjewinkel

   Je weet immers dondersgoed dat er genoeg mensen zijn die je aan alle kanten bedonderen en belazeren, je bent zlef een personage die graag ten strijde trekt als Don Quichiot om te willen te vechten tegen alle windmolens die er zijn.

   Niet alles zit zo mooi er fraai in elkaar zoals jij het allemaal op je betoog hebt, de hele wereld zit vol met lui waar je mee op je hoede moet zijn, d’r zijn er maar weinig die open en eerlijk zijn en iets durven te bedelen met elkaar.

   Cognitieve dissonantie zou ook wel eens voor jou hier kunnen op gaan, niet voor mij als je denkt te kunnen terug spiegelen.

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Cognitieve_dissonantie

  8. @Paul,

   Cognitieve dissonantie is altijd een gevaar. Daarom moet je altijd grondig de feiten onderzoeken en op basis daarvan je standpunt bepalen, in plaats van je eigen mening of gevoel het meeste gewicht te geven.

 10. @Crypto
  Zal ik jouw tekstschrijver maar worden?
  Blijkbaar heb je moeite zelf iets te formuleren zonder “-onnodig ruwe taal verwijderd-” te worden
  Heel sterk hoor om mijn formulering om te draaien!
  Je bent zelfs lui geweest door de stukjes waarin ik het heb over dr. Lenkei en John Virapen niet weg te halen, want die gaan niet over homeopathie maar over jouw farmaceutische vrienden, op de banken na misschien wel de grootste criminelen der aarde.

  Misschien kun je in je eigen woorden, als kan op fatsoenlijke wijze, iets schrijven over de miljoenen apen die in de loop der jaren opgeofferd zijn aan de productie van niet effectieve en onveilige vaccins.

  Of over de gigantische vervuiling van het oppervlakte- en drinkwater door het uitgepiste farmaceutische vergif (vooral door de pil en cytostatica) met o.a. onvruchtbare vis tot gevolg.
  Stel ons maar even gerust.

  1. ” Zal ik jouw tekstschrijver maar worden?”

   Dat lijkt me een uitstekend idee Bees. Ik heb al een leuk onderwerp voor je. Je gaat de lezers uitleggen hoe het nu komt dat die vissen ondanks de sterke verdunningen en het similiabeginsel van de homeopathie niet méér maar minder vruchtbaar worden.

   Letters at the usual address.

  2. @ Bees

   Homeopatisch gezien heb ik nergens dat Cryptocheilus een eigen stuk heeft geschreven hoe bepaalde stoffen een wel deugdelijk feit zouden kunnen zijn in een verwant regulier betoog over de juistheid van een middel die voor iedereen toegankelijk is maar tevens ook door iedereen heel erg enthausiast bevonden wordt.

   Volg zijn werk al een tijdje en merk dat het niet meer is dan ‘La mancha’ met zijn Meester ‘Don Quichot’ op zoek naar nieuwe windmolens, (misschien is een Groene stroom baan meer van kracht dan een verworven vruchtenloos tenbat takel van het instand houden van de ohlalalala farmacheutische instellingen).

   Iemand die wel bespraakt ten strijde kan trekken zal nooit zich op hobbel en de bobbel terrein en wblogs van strijden trekken, tis om je rot te lachen, zou haast voor wat kranten graag wat coloms willen onder houden aan dit soort feest neuzen.

   Cryptocheilus is iemand die graag in dat toespreekhokje op het toneel mee functioneerd en de acteurs op de vingers tikt bij tekst verlies of verkeerde uitspraken.

   Oh ben de rest van de tekst vergeten kan je me verder helpen Cryptocheilus?

  3. Ja natuurlijk trijntje, daarvoor heb ik jammer genoeg geen pilletjes voor nodig, ik weet waar ik het over heb of moeten we wat gaan zakken in het niveau Nederlands ?

  4. @Paul

   Dit Ad Hominem alweer nodig als trucje om jouw voortdurende gebrek aan inhoudelijke argumenten te verbloemen?

   En wat jouw vermeende niveau van de Nederlandse taal betreft:
   ook dat is niet om over naar huis te schrijven, jammer maar helaas!

   Het zit jou wellicht dwars dat de Cryptocheilussite jouw werkstuk/Pdf. -met daarin wel 30 links- nog niet gepost heeft? Sorry hoor, maar daar heb ik nog geen tijd voor gehad. Zal er z.s.m. eens voor gaan zitten.

  5. “…of moeten we wat gaan zakken in het niveau Nederlands ?”
   Dat zal nog moeilijk worden.

  6. Paul is ook steeds zo prima op de hoogte!
   Heeft nog nooit de klok horen luiden zonder te weten waar de klepel hangt:

   ##Volg zijn werk al een tijdje en merk dat het niet meer is dan ‘La mancha’ met zijn Meester ‘Don Quichot’ op zoek naar nieuwe windmolens##

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Sancho_Panza

  7. Werk ?! welk werk, wordt er niet voor uit betaald, blijft gelukkig vrijwillig te zijn.

   Ad Hominem is mijn buurman heel toevallig, aardige vent trouwens, kan heel wat sores bij hem kwijt over jullie, ook in pdf formaat zonder dat iemand het schaadt.

   @ Thomas

   Zit niet bij de ene partij en ook niet bij de andere partij maar zit chill in het midden, soms moet je een been uitstrekken waar nodig is.

 11. Een uitermate goed artikel, wat is dan nog werk en alles om ’t werk moet draaien of er voor kiezen om het vaccin in te laten spuiten, wat inderdaad vrijwillig is, en dus niet verplicht, de spuit blijft eruit, dan maar ten kosten van de baan. En zoals de overheid zou zeggen mits men wel het vaccin toelaat en zou accepteren is het dat ze vrijwel altijd het balletje terug rollen dat je zelf eraan toe hebt gegeven. Zo zou ik zelf nu ook na alles wat ik weet en wat ik heb gehoord en gelezen wat alle vaccins betreft weigeren, zelf mits ik nu kinderen had gehad.

  Anneke jullie zijn op de goede weg, en petje af voor jou waar je mee bezig bent en naar buiten poogt te brengen over de vaccinaties. Ga zo door!!

 12. Ik ken ook mensen werkzaam in de volksgezondheid die behoorlijk geprest zijn om een vaccinatie te nemen tegen de mexikaanse griep maar dit niet hebben gedaan.

 13. Grappig dat men het hier heeft over het feit dat steeds meer ouders in Engeland hun kind geen BMR-vaccinatie meer geven.
  Toen ik jong was bestond zo een vaccinatie niet eens. Als ik om mij heen kijk zie ik dat mijn generatie het prima doet, 98 procent maakte overigens de mazelen door. Enkele tientallen overleden, bijna altijd met onderliggend lijden.

  Mijn generatie heeft vijfmaal minder last van astma die thans voor 3 tot 4 duizend ziekenhuizopnamen verantwoordelijk zijn.

  Ook is er in mijn generatie veel en veel minder vaak diabetes type-1 (gaat zich nog verdubbelen), MS, Crohn (thans neemt die epidemische vormen aan) en andere ziekten.

  En dan te bedenken dat kinderziekten beschermen tegen dat soort ziekten, zeggen o.a. hoogleraren en blijkt ook uit tal van onderzoeken.

  Overigens die zogenaanmde neparts heeft aangetoond dat autisten afwijkingen in hun immuunsysteem c.q. darmen hadden. Inmiddels zijn zijn bevindingen in talloze onderzoeken, ook met controlegroepen, bevestigd. Hij heeft nooit gezegd dat dit door BMR kwam maar wilde dat ook niet uitsluiten. Vandaar dat hij het single mazelen vaccin aanbeval.

  En voor degene die niet geloven dat zijn bevindingen niet bevestigd zijn:
  Bron: Daily Mail (2006)
  Wetenschappers vrezen dat het BMR-vaccin autisme veroorzaakt
  Nieuw Amerikaans onderzoek laat zien dat er mogelijk een relatie bestaat tussen het controversiële BMR-vaccin en autisme en darmziekten bij kinderen.
  De studie lijkt de bevindingen van de Britse arts Andrew Wakefield te bevestigen, die een storm veroorzaakte in 1998 door te suggereren dat deze link bestaat. Nu heeft een team van de Wake Forest University school of Medicine in North Carolina 275 kinderen met regressief autisme en darmziekte onderzocht, van de 82 geteste kinderen tot nu toe bleek 70 positief voor het mazelenvirus.
  (…)
  Wat dit betekent is dat Dr Wakefield’s bevindingen in zijn studie mogelijk correct blijken te zijn. Uit die studie van het BMR-vaccin bleek in de darmen van de kinderen het mazelenvirus van dat vaccin aanwezig te zijn, tezamen met darmontstekingen en andere problemen, mogelijk gerelateerd aan het BMR-vaccin. De studie in 1998 van Wakefield, toen lector in gastroenterology aan de Royal Free Hospital in Noord Londen, tezamen met 12 andere artsen, claimde een nieuwe darmziekte te hebben gevonden: Autism Enterocolitis. In die tijd, zei Dr Wakefield, dat al hadden ze niet bewezen dat BMR en autisme met elkaar verbonden waren, er genoeg reden tot zorg was en de overheid de mogelijkheid zou moeten bieden om aparte vaccins te verstrekken voor de mazelen, de bof en de rode hond, ipv het BMR-cocktailvaccin: totdat meer onderzoek was gedaan.
  (…)
  Dit is de tweede onafhankelijke studie die Wakefield’s bevindingen bevestigen. In 2001 repliceerde John O’Leary, professor van Pathology aan het St James’s Hospital en Trinity College, Dublin, zijn bevindingen. Afgelopen nacht zei Dr Wakefield: ‘Met deze studie bevestigt Professor O’Leary nogmaals wat we vonden bij Britse kinderen.. De enige blootstelling aan de mazelen die deze kinderen hadden is via het BMR-vaccin. “Ze ontwikkelden zich normaal totdat zij teruggingen in ontwikkeling, ze lijden nu aan autisme en aan een darmziekte.” ‘De gezondheidsraad en sommige van de media bagatelliseren onze bevindingen en noemen het niet significant. Het excuus was dat niemand anders dezelfde bevindingen had. “Wat zij niet zeiden is dat niemand anders hetzelfde onderzoek had gedaan.” Een woordvoerder van de gezondheidsraad zei dat zij het Amerikaanse rapport niet hadden gelezen maar voegde eraan toe: ‘BMR blijft de beste manier van bescherming tegen mazelen, bof en rode hond.’

  En hier:
  Professor John O’Leary in Dublin deed een grote studie (91 kinderen) met gebruikmaking van de nieuwste moleculaire technologie om op die manier uit te zoeken of niet alleen het eiwit, maar ook het gen van het virus aanwezig is in de ingewanden van autistische kinderen. Het RNA gen van het mazelenvirus was aanwezig in 75 van deze kinderen (82%) vergeleken met 7% van zeventig uit de controle groep zonder ontwikkelingsstoornis. Dit bevestigt op zijn minst een statistische relatie tussen de aanwezigheid van het virus en de ontwikkelingsstoornis. Nogmaals, dit is niet een causaal verband, het is een statistisch verband. Indien er een causaal verband met het mazelenvirus aanwezig was, wat zouden we dan verwachten? We zouden verwachten dat er een historisch verband is tussen het blootstellen aan het mazelenvirus en de ontwikkelingsstoornis.
  =====Einde citaten=====

  Overigens zou de stijging van autisme heel goed kunnen samenhangen met de stijging van atopische ziekten. Thans weet men dat die meer voorkomen als je de besmettingsdruk verlaagd door bijvoorbeeld vaccinaties. In sommige landen van Afrika komen astma, diabetes, jeugd leukemie minder vaak voor en ook autisme. Dit verband staat bijvoorbeeld in:
  Autism, asthma, inflammation and the hygiene hypothesis. (Elsevier health journals)
  http://www.grc.nia.nih.gov/branches/rrb/dna/pubs/aaihh.pdf

  HET RIVM BELEID IS DESASTREUS.

  Mijn generatie heeft nog geboft, dat kan de huidige niet zeggen.
  Helaas zijn het de Trijntje Winkels in deze maatschappij die het voor het zeggen hebben en de hele main stream media beheersen. In vakbladen lees ik andere geluiden maar de main stream media moet zich aan protocollen houden dus de gemiddelde inwoner in het land weet dit niet. Frustrerend maar helaas waar.

  1. http://www8.nationalacademies.org/onpinews/newsitem.aspx?RecordID=10997

   MMR Vaccine and Thimerosal-Containing Vaccines
   Are Not Associated With Autism, IOM Report Says

   Based on a thorough review of clinical and epidemiological studies, neither the mercury-based vaccine preservative thimerosal nor the measles-mumps-rubella (MMR) vaccine are associated with autism, says a new report from the Institute of Medicine of the National Academies. Furthermore, the hypotheses regarding how the MMR vaccine and thimerosal could trigger autism lack supporting evidence and are theoretical only. Further research to find the cause of autism should be directed toward other lines of inquiry that are supported by current knowledge and evidence and offer more promise for providing an answer, said the committee that wrote the report.

   “The overwhelming evidence from several well-designed studies indicates that childhood vaccines are not associated with autism,” said committee chair Marie McCormick, Sumner and Esther Feldberg Professor of Maternal and Child Health, Harvard School of Public Health, Boston. “We strongly support ongoing research to discover the cause or causes of this devastating disorder. Resources would be used most effectively if they were directed toward those avenues of inquiry that offer the greatest promise for answers. Without supporting evidence, the vaccine hypothesis does not hold such promise.”

   The report updates two earlier IOM reports, published in 2001, on possible links between autism and the MMR vaccine and thimerosal. At that time, the committee determined that the evidence did not show an association between the MMR vaccine and autism, but there was not enough evidence to determine whether thimerosal was associated with neurodevelopmental disorders such as autism. Given that mercury is known to have a toxic effect on the nervous system and that prenatal exposures to another form of mercury have been shown to adversely affect early childhood development, the committee concluded in 2001 that it was possible to hypothesize that thimerosal might trigger neurodevelopmental problems. The committee revisited these issues because several studies exploring the epidemiology and biological mechanisms of possible links between vaccines and autism have been undertaken during the past three years.

   The committee based its latest conclusions and recommendations on a careful review of the literature it had assessed to develop its previous reports; subsequent studies; and other information provided by researchers, parents, and others. Epidemiological studies that looked at autism rates and exposures to vaccines carried the most weight in the committee’s assessment of causality, but it considered other kinds of studies as well.

   Five large epidemiological studies conducted in the United States, the United Kingdom, Denmark, and Sweden since 2001 consistently provided evidence that there is no association between thimerosal-containing vaccines and autism. Similarly, 14 large epidemiological studies consistently showed no association between the MMR vaccine and autism. The committee also reviewed five studies that reported links between thimerosal and autism and two that indicated a connection between the MMR vaccine and the disorder. However, limitations in how these studies were conducted and how the data were analyzed led the committee to conclude that they did not provide evidence supporting an association between vaccines and autism.

   The committee also reviewed evidence related to possible biological mechanisms by which immunizations might trigger autism. For example,………………….

   De hele studie:
   http://books.nap.edu/openbook.php?record_id=10997&page=R1

   Noot:
   Omdat Guido graag persoonlijke noten ziet:

   Mijn moeder zou tegen je zeggen:”Je kletst goed Harry, maar je eet beter!”

  2. http://www.kwakzalverij.nl/817/Valse_profeten

   Valse profeten

   Wat is het risico van vaccinatie? Wie de tv-show van Oprah Winfrey in 2007 heeft gezien weet het antwoord: autisme, natuurlijk. Dat antwoord is fout. Autisme is een aangeboren hersenafwijking met een sterke erfelijke component. Met vaccinatie heeft autisme niets te maken. Het zijn valse profeten die een verband tussen autisme en vaccinatie blijven verkondigen, zoals Paul Offit in zijn meesterlijke boek Autism’s false prophets (Columbia University Press, 2008) laat zien.

   Een mogelijk verband tussen vaccinatie en autisme zingt al lang rond. Juist tegen de tijd dat kinderen hun eerste prikken krijgen, worden de symptomen van autisme onmiskenbaar, al hebben oplettende ouders vaak al eerder door dat er een probleem is in het contact met het kind. Als ouders de problemen echter pas zien ná de vaccinatie, valt te begrijpen dat ze denken dóór de vaccinatie.
   Die argwaan tegen vaccinatie kreeg een schijnbare wetenschappelijke onderbouwing tijdens een persconferentie in februari 1998. Gastro-enteroloog Andrew Wakefield kondigde daarin aan dat hij een verband had ontdekt tussen autisme en de vaccinatie met het tripelvaccin tegen mazelen, bof en rode hond. Wakefield wist ook hoe het verband in elkaar stak: hij had ontstekingsverschijnselen gevonden in de darm van gevaccineerde autistische kinderen en zijn interpretatie was dat het vaccin een chronische darminfectie had veroorzaakt, waardoor de darm lek raakte. Zo konden toxines het lichaam binnendringen en de normale hersenontwikkeling verstoren.

   De toegestroomde journalisten waren geïmponeerd. Andrew Wakefield was geen halvegare fantast, maar een jonge, charismatische specialist, werkzaam in een academisch ziekenhuis. Bovendien werden zijn resultaten diezelfde dag gepubliceerd in de Lancet, een van de beste medische tijdschriften. De persconferentie resulteerde in grote koppen in de Britse kranten: ‘Verbiedt het tripel-vaccin!!!’ Tegenpruttelende dokters werden weggezet als lakeien van de farma-industrie. Die fabrikanten verdienden 2 miljard per jaar met vaccins en zo’n markt laat je niet lopen vanwege een paar zielige kinderen. De gevolgen bleven niet uit: de vaccinatiegraad in Engeland en Ierland zakte hier en daar tot 50% en kinderen gingen dood aan de mazelen, net als vroeger.

   Verzonnen
   Toch was in 1998 al duidelijk dat Wakefields waarnemingen weinig bewijskracht hadden. Ook Richard Horton, de Lancet-hoofdredacteur, wist dat. Daarom liet hij twee epidemiologen in hetzelfde Lancet-nummer uitleggen………

   quote:

   Zo kon een charismatische dokter, die eerder onbetrouwbaar was gebleken, in zijn eentje de vaccinatiegraad van de Britse bevolking drastisch ondergraven. Zijn medeplichtigen gaan echter niet vrij uit. Zijn collega’s hadden beter op moeten letten wat de meeslepende Wakefield uitspookte. Richard Horton, hoofdredacteur van de Lancet, had nooit een stuk met zo weinig bewijsmateriaal voor zo’n verstrekkende conclusie mogen publiceren tegen het advies van experts in. De Britse Juridische Diensten Commissie had nooit aan een schadeadvocaat de verantwoordelijkheid voor gecompliceerd medisch onderzoek over moeten laten. De meelopers is minder te verwijten. De tweederangsonderzoekers die tegen betaling Wakefield bijvielen met hun waardeloze gegevens, hadden dat waarschijnlijk niet gedaan als er niet eerst een stuk in de Lancet had gestaan. En de pers, tja, die rapporteert nieuws. Vaccin veilig is geen nieuws, vaccin onveilig wel. Het is uiteindelijk toch een vasthoudende journalist geweest die Wakefield van zijn voetstuk heeft getrokken, niet zijn medische collega’s.

   eindquote:

   Offits boek is ook ontnuchterend. Wat zijn bezorgde ouders vaak onnozel, wat komen ze makkelijk tot rotsvaste overtuigingen op basis van minimale aanwijzingen, en wat reageren ze agressief als iemand het waagt om die overtuigingen ter discussie te stellen. Brave onderzoekers, die gegevens aandragen die het vaccinatie-autismeverband onderuit halen, worden zo bedreigd dat ze hun werkterrein verleggen. Onscrupuleuze dokters en advocaten verdienen goud ten koste van angstige ouders. Emotie en hebzucht regeren de wereld en het duurt soms lang voor de waarheid komt bovendrijven.

   Naschrift 5 februari 2010 door webredactie:

   Op 2 februari 2010 kondigde de Lancet aan dat het artikel van Wakefield et al. uit 1998 ingetrokken was. Beter laat dan nooit, maar zoals bovenstaande bespreking duidelijk maakt, er waren voor publicatie al redenen genoeg om het artikel te weigeren. Waarschijnlijk wordt geen antivaccinatiegelovige door deze intrekking overtuigd, maar het doet misschien wel iets af aan de overtuigingskracht van deze beweging.

  3. @ Harry,

   “…Overigens die zogenaanmde neparts heeft aangetoond dat autisten afwijkingen in hun immuunsysteem c.q. darmen hadden. Inmiddels zijn zijn bevindingen in talloze onderzoeken, ook met controlegroepen, bevestigd.”

   Dit is NIET waar.

   Het onderzoek dat jij aanhaalt is een onderzoek zonder controlegroep. In ontelbere goede onderzoeken werden de uitkomsten van het onderzoek dat jij aanhaalt, nooit bevestigd. Dezelfde afwijkingen komen namelijk in dezelfde mate voor bij niet-autisten.

   Er is nog steeds geen enkel bewijs dat vaccinaties autisme veroorzaken.

   Andrew Wakefield is niet voor niets uit zijn ambt gezet. Hij is een schande voor het artsenvak en een onderzoeker van niks.

  4. Wat Harry hier beweert is nonsense. Bovendien moet Harry zijn wijsheid niet alleen uit kranten halen maar ook even een goede link of citatie naar het onderzoek geven.

   Er zijn ongeveer 5 studies gedaan om de bevindingen van Wakefield te repliceren.

   Krigsman, A. (Assistant Professor of Pediatrics, New York University School of Medicine Director of Gastroenterology Services), et al.,Ileocolonoscopy in Children with Autistic spectrum Disorder and Chronic Gastrointestinal symptoms. Autism Insights 2010:2 1-11.

   Gonzalez, L., et al., Endoscopic and Histological Characteristics of the Digestive Mucosa in Autistic Children with gastro-Intestinal Symptoms. Arch Venez Pueric Pediatr, 2005;69:19-25.

   Balzola, F., et al., Panenteric IBD-like disease in a patient with regressive autism shown for the first time by wireless capsule enteroscopy: Another piece in the jig-saw of the gut-brain syndrome? American Journal of Gastroenterology, 2005. 100(4): p. 979-981.

   Balzola, F., et al., Autistic enterocolitis: Confirmation of a new infammatory bowel disease in an Italian cohort of patients. Gastroenterology 2005;128(Suppl. 2);A-303.

   Galiatsatos, P., et al., Autistic enterocolitis: Fact or fiction. Canadian Journal of Gastroenterology. 2009;23:95-98.

   De eerste ( Krigsman et al.) repliceerde de resultaten van Wakefield. Het was echter een onderzoeksgroep die op welhaast incestueuze wijze verbonden was met Wakefield. Zelfde instituut, zelfde mensen. Bovendien werd het hele zooitje gepubliceerd in een journal dat ze zélf hadden opgericht.

   Gonzales et al gepubliceerd in een Venezolaans journal faalde het onderzoek van Wakefield te repliceren.

   De twee Balzola et al en Galiatsatos et al. studies waren case reports (totaal 3 personen) en een meeting abstract (nooit peer review gepubliceerd).

   Bovendien gaat het helemaal niet om een link tussen vaccinatie en autisme. Het gaat om de vraag of autisten chronische darmproblemen hebben.

   De link tussen autisme en vaccinaties kon Wakefield ook helemaal niet vinden terwijl hij er erg hard (in eigen laboratorium) naar gezocht heeft. Resultaat nul komma nul.

   Wakefield heeft later in de pers dat hele verhaal aangewakkerd. Hij had er nogal belang bij. Hij had immers een patent ingediend.

   Over Professor John O’Leary die Harry hier aanhallt nog even het volgende.

   Professor John O’Leary, who did the tests for solicitors representing the families of autistic children, said his scientific findings “did not support the MMR/autism hypothesis”.

   Bron: http://briandeer.com/mmr/lancet-oleary.htm

   Als Harry het beter weet mag hij het zeggen.

  5. Wie die Piet Borst is?:

   http://www.nieuwezijds.nl/Boek/9789057123191/Gezonde-twijfel/

   Gezonde twijfel
   over dokteren, genezen en misleiden

   Verschijnt juni 2010

   Vanuit diverse functies, als hoogleraar klinische biochemie, directeur van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Britse Royal Society, de Amerikaanse National Academy of Sciences én de Vereniging tegen de Kwakzalverij, heeft Piet Borst de medisch-wetenschappelijke wereld van binnen en van buiten leren kennen. Het is een wereld waar veel ontdekt en bereikt wordt, maar waar ook mensen rondlopen die uit de Commedia dell’arte lijken te zijn weggelopen.

   Wanneer Piet Borst pleit voor verstand en rationaliteit in onderzoek en behandeling, komt hij vaak onder vuur te liggen van mensen die niet de gezonde twijfel van de wetenschapper bezitten, maar vanuit zichzelf ergens van overtuigd zijn. Hij weet hierop boeiend te reageren, niet met sussende woorden, maar met een scherpe pen.

   In Gezonde twijfel schrijft Piet Borst over prestaties en misstanden in ‘zijn’ wetenschappelijke wereld. De teneur is duidelijk: dokters en onderzoekers moeten blijven dokteren om nieuwe ontdekkingen te doen – en mogen patiënten niet misleiden.

  6. Wilmamazone, ik raad je aan geen hele lappen tekst meer in te kopiëren..! Als ‘reactie’.. Zonder verder commentaar, gevolgtrekking, of gewoon een persoonlijke reactie. Dit heeft geen enkele zin. Niemand gaat dit helemaal zitten lezen; gewoon een lead daar naartoe volstaat.

   Wat je overigens niet zou misstaan als RIVM-propagandist, is eens een keer bij je uitspraken, de tekst ‘Vind ik’ vermelden. Wetenschappers van niets die dit vergeten..!

  7. @Guido

   Ik vind dat je op opvallende/doorzichtige wijze met meerdere maten aan het meten bent en dus aan het polariseren.

   Verder heb je in jouw comment naar mij toe weer een zin toegevoegd om nog wat meer op de persoon te spelen.
   Bij een ander item zag ik -eerder al- weer enkele comments spoorloos verdwijnen, óók weer zonder vermelding daarvan.

   Slecht onderbouwde items ect. ect..

   Door dat alles vraag ik me af of ik jouw site überhaupt nog de moeite van het reageren waard vind.

  8. Beste Trijntje

   Of moet ik zeggen mevrouw Konyn van het RIVM?

   Blijkbaar kan niemand lezen.

   Ik beweer nergens dat vaccins autisme veroorzaken. Wel beweer ik dat het uitroeien van kinderziekten tot een tsunami aan immuunziekten hebben geleid en dat dit komt doordat kinderziekten voor de aanmaak zorgen van cellen die niet aangemaakt worden door vaccinatie en die hoogstwaarschijnlijk ook beschermen tegen kanker.

   Mijn volgende reactie gaat over autisme met 28 linkjes naar onderzoeken van tientallen professoren die de bevindingen, al dan niet met mazelenvirus, van Wakefield bevestigen en wiens mening ik hoger acht dan de eerste de beste huisvrouw die op internet wat roept. Volgens steeds meer geleerden ligt de oorzaak van autisme in afwijkingen van het immuunsysteem. Zie o.a. de honderd geciteerde onderzoeken van dat linkje in mijn vorige reactie. Blijkbaar zijn die professoren ook allemaal domoren? Zij leggen overigens een verband met autisme en de hgyiene hypothese.

   Lees mijn reacties nog maar na. Uit talloze epidemiologische onderzoeken (bijvoorbeeld PARSIFAL studie, zie hygiene hypothes op de NVKP-site) blijkt dat het verlagen van de infectiedruk lijdt tot immuunziekten.

   Een paar voorbeelden:
   A. Onder kinderen die op natuurlijke wijze mazelen doormaken komen minder allergie of hooikoorts voor. (bron: Shaheen SO, P Aaby, AJ Hall, DJP Barker, CB Heyes, AW Shiell, A Goudiaby.Measles and atopy in Guinea-Bissau. The Lancet, 1996; 347: 1792-6.)

   B. Uit een onderzoek met muizen is gebleken dat diabetes kon worden voorkomen door deze op jonge leeftijd met virussen te besmetten. (bron: Oldstone MBA. Prevention of type 1 diabetes in nonobese diabetic mice by virus infection. Science, 1988; 239: 500-2.)

   Ik beweer dat kinderziekten beschermen tegen allergie en auto immuunziekten.

   Bijvoorbeeld allergie:
   Bron intermediair: Toename allergie en astma

   Willem van Eden, hoogleraar immunologie aan de Universiteit van Utrecht en medeauteur van het artikel, verbaast zich echter over de uitkomsten van de literatuurstudie. Op theoretische gronden is het namelijk goed denkbaar dat er een verband is tussen vaccinatie en de toename van allergie en astma, zegt hij. Van Eden doelt op de hygiënehypothese. Volgens deze theorie is het immuunsysteem van kinderen bij geboorte nog niet in balans: vooral afweercellen van het type TH-2 zijn dan actief; de stoffen die deze cellen produceren, zogenoemde cytokines, maken het kind gevoelig voor allergieën en astma. Pas nadat het kind een aantal flinke infecties heeft doorgemaakt, komt het afweersysteem in evenwicht en verdwijnt die gevoeligheid. De infectie activeert afweercellen van het type TH-1 en andere regulerende cellen in het immuunsysteem en die maken juist stoffen aan die allergieën en astma onderdrukken. Vaccins verhinderen in feite dat dit systeem in balans komt, zo luidt de theorie die inmiddels bij proefdieren is bevestigd. ‘Ze stimuleren juist de TH-2 cellen, en niet de TH-1 cellen, waardoor de kans op allergie mogelijk groter wordt’, aldus van Eden.

   Auto immuunziekten zoal MS:
   Homeostatic Expansion of T Cells during Immune Insufficiency Generates Autoimmunity
   De vertaling

   Belangrijk, we toonde aan dat immuun stimulatie een toename veroorzaakte in het aantal T cellen., waarbij een populatie van langlevende T cellen wordt gecreëerd, die anders afwezig zouden zijn in de NOD muizen. Inderdaad, een uitgebreide lijst van stimulerende factoren werd gerapporteerd om het ontstaan van diabetes in NOD muizen tegen te gaan, inclusief het volgende: persistente virale infecties, mycobacteriële infecties, CFA en ander bacteriële antigenen.

   De schone huiselijke omgeving van westerse samenleving zijn vergelijkbaar met de specifieke pathogene vrije condities waaronder NOD muizen zijn gehuisd. Dit concept van hygiëne ontwikkeling is afkomstig van de oorspronkelijke ideeën van Oliver Wendell Holmes, Sr., en Ignaz Philipp Semmmelweis in de jaren 40 van de 19e eeuw en werden vervolgens populair gemaakt door Louis Pasteur met zijn “germ theorie van ziektes”. Echter, de toename van auto-immuunziekten in Westerse samenlevingen van de afgelopen jaren, zou kunnen samen hangen met het overvloedige gebruik van ontsmettingsmiddelen en antibiotica gedurende de 20e eeuw.

   Inderdaad, bescherming tegen diabetes door immunostimulatie met bacteriële antigenen of infecties is gelijklopend met de staat van de niet-westerse maatschappelijke context en reflecteert het feit dat vaccinatie (N.B. microinoculations is een minder vaak gebruikte term voor vaccinaties) het volwassen maken van het immuunsysteem van kinderen kan bevorderen.

   Hoogleraar Galama vertaalt dit als volgt:
   Bron: NVI
   Nieuw onderzoek
   Steeds meer mensen hebben last van allergische aandoeningen. Volgens de zogenoemde hygiënehypothese komt dit door de enorm verbeterde hygiëne én de hoge vaccinatiegraad in westerse landen.
   (…)
   Galama kan nog wel even doorgaan. Hij wijst onder meer op een onderzoek met proefdieren dat onlangs is gepubliceerd in een van de meest toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften (Cell). Dit onderzoek laat zien dat het immuunsysteem geneigd is om het aantal afweercellen (lymfocyten) in het lichaam constant te houden en een tekort aan te vullen met lymfocyten die al tegen infecties zijn gericht (geheugencellen). Zijn hiervan te weinig aanwezig (doordat te weinig infecties zijn doorgemaakt), dan neemt de kans toe dat autoreactieve lymfocyten, die tegen het eigen lichaam zijn gericht, deze plaats gaan innemen. Hierdoor neemt het risico van auto-immuunziekten toe, wat overeenkomt met de aannames van de hygiëne hypothese.

   Er is ook een tsunami aan bewijs dat het uitroeien van kinderziekten tot een stijging van jeugdleukemie heeft gezorgd. Iets voor de volgende keer want mijn reactie mag natuurlijk ook weer niet te lang zijn. In mijn volgende reactie de linkjes naar de tientallen onderzoeken van professoren die de bevindingen van Wakefield hebben bevestigd en die dus knettergek zijn!

   De enige die knettergek is is het RIVM!

  9. 🙄 Wilmamamamazoon: Je gaat me toch niet vertellen dat ik het eindelijk voor elkaar heb.. hhahahaa.. Wat ben jij een bijzonder type zeg..! Wat een ongelooflijk suffe opmerking/reactie vind ik dit..

   Maar ja, dat is míjn waarheid. Fijn om de jouwe te horen in ieder geval!
   (zojuist het woord ‘zeg’ en ‘/reactie’ toegevoegd..!)

  10. Reacties wijzigen, links weghalen en aanmatigende opmerkingen.

   Allemaal puur selectief doch liefdevol en menselijk.

   Some pigs zijn nu eenmaal more equal. Nietwaar Guido?

  11. Guido,

   Waarom mag Harry wel hele lappen tekst kopiëren en Wilmamazone niet?

   Lijkt mij toch wel meten met twee maten.

   En Harry,

   Je beweerde wel degelijk dat vaccinaties autisme veroorzaken, doordat je stelde dat Andrew Wakefield gelijk had met zijn onderzoek en dit ook door andere onderzoeken bevestigd is.

   Je hebt het ook over de “hygiënehypothese”. Enig idee wat het woord “hypothese” betekent?

   Wat me opvalt is dat jij alles al zeker weet: dit komt door dat, dat komt door dit en ter ondersteuning daarvan haal je wetenschappers aan die het bij hypothesen en theorieën houden.

  12. @ Harry

   ” kinderziekten voor de aanmaak zorgen van cellen die niet aangemaakt worden door vaccinatie”

   Je citeert hier van Eden in intermediair. Zoals gewoonlijk bij antivaccinatieproponenten vergeet je geen stuk van het citaat er bij te zetten Van Eden zet een heel klein stukje verderop:

   “Je kunt hieruit niet concluderen dat vaccinaties níet tot allergie en astma leiden We moeten wachten op betere studies voordat we definitieve conclusies trekken”

   http://www.intermediair.nl/artikel/archief/23184/babytje-prikken.html#4

   De waarheidsvinding Harry is niet gebaat bij selectief quoten en hele stukken uit andere documenten knippen zonder de context te vermelden.

  13. Harry,

   Je zegt: “Ik beweer dat kinderziekten beschermen tegen allergie en auto immuunziekten.”

   Dat kun je beweren, maar bewijs ervoor heb je niet. Reuma is al zo oud als de wereld en vaccineren doen we pas sinds zo’n 70 jaar, dus dat is wel vreemd.

   Je haalt ook allerlei onderzoek aan dat je stelling helemaal niet onderbouwt en het is je blijkbaar ook nog nooit opgevallen dat muizen – zeker de speciaal gekweekte labmuizen – geen mensen zijn.

  14. Van Eden zegt ook dit – maar dat vermeldt Harry wijselijk niet:

   “Van Eden vindt dat er ondertussen al gezocht moet worden naar alternatieven. ‘Het beste is om kinderen weer infecties door te laten maken, maar dat is natuurlijk geen optie. De gevolgen daarvan wegen zeker niet op tegen de eventuele voordelen.

  15. Harry,

   Adviesje: lees de onderzoeken zelf en citeer niet klakkeloos journalisten, die zitten er namelijk nogal eens naast.

  16. @trijntjewinkel
   Ik heb zojuist alle onderzoeken, en dat zijn er veel en veel meer dan jullie beweren, opgestuurd met 28 linkjes maar helaas zie ik dat die niet doorgekomen is. Jammer, ik moet vanavond nog een hoop doen.

   Beste Trijntje, zoals je wellicht weet stijgen auto immuunziekten en andere ziekten die gerelateerd zijn aan de hygiene hypothese, zoals te lezen in mijn reactie die helaas mislukt is, zeer snel in de ontwikkelde landen.

   Er zijn biologische bewijzen maar ook epidemiologische bewijzen. Bijvoorbeeld in landen in Afrika waar de besmettingsdruk nog hoog is komt vrijwel geen auto immuunziekten voor of jeugdleukemie. Zie bijvoorbeeld het citaat uit Homeostatic expansion of T-cells generates auto immunity.

   Op de NVKP-site zomaar een paar onderzoeken:
   Bron: RIVM, de PARSIFAL-studie

   •De PARSIFAL-studie was een epidemiologische studie die werd uitgevoerd in 5 Europese landen onder 15.000 kinderen uit boerenfamilies en families met een antroposofische leefstijl. Deze studie had tot doel te onderzoeken welke factoren beschermend werken tegen allergie en astma. Uit het onderzoek blijkt dat boerenkinderen ongeveer de helft minder kans op allergische aandoeningen hebben dan kinderen die wel op het platteland, maar niet op een boerderij wonen. Boerenkinderen staan bloot aan hogere niveaus van bacterie- en schimmelcomponenten.

   Bron: VPRO, Noorderlicht

   •Haar onderzoek maakt deel uit van een groter project in vijf Europese landen – Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zweden en Zwitsterland. “Dat project draait voor de helft om de vraag of kinderen uit antroposofische gezinnen minder last hebben van allergie en astma dan andere kinderen. En zo ja, aan welke factoren dat ligt”, vertelt ze. “Uit Zweeds onderzoek waren aanwijzingen in die richting, en ons werk bevestigt dat: bij scholieren op Vrije Scholen komt een kwart minder allergie voor dan bij leeftijdsgenootjes die naar andere scholen in de omgeving gaan.

   En hier nog een interessant onderzoek!!!!!!!

   The Age of Autism: ‘A pretty big secret’
   Vertaling:
   Duizenden kinderen die zorg ontvangen in de metropool Chicago bij de Homefirst Health Services hebben minstens twee dingen gemeen met duizenden kinderen van de Amish, die op zeer grote afstand hiervan op het platteland in Lancaster wonen: ze zijn niet gevaccineerd, en ze hebben geen autisme!
   (…)
   Eisenstein erkent dat zijn bevindingen niet wetenschappelijk genoeg zijn: ‘het probleem is dat het onderzoek in zekere zin anekdotisch is, want wat wanneer elk autistisch kind en zijn familie elders gaat wonen en ons niet bericht of ze naar een andere staat verhuizen.?” Praktisch gezien is het onwaarschijnlijk dat dit de reden is voor de constatering van het afwezig zijn van autisme, zegt Eisenstein, die een bachelor titel heeft in statistieken en een meestertitel in gezondheidszorg en rechten.
   (…)
   Schattauer (gezondheidszorg) zegt ook dat Homefirst kinderen significant minder last hebben van jeugdastma en diabetes type-1, vergeleken met de nationale aantallen. Een afdelingshoofd die al 17 jaar onder Homefirst kinderen werkt zegt dat ze maar één geval kent van astma in een niet gevaccineerd kind.
   (…)
   Soms voel je je gefrustreerd omdat je het gevoel hebt dat je een behoorlijk groot geheim meedraagt, zegt Schattauer. Hij pleit voor meer research voor al deze aandoeningen en wel onafhankelijk van farmaceuten en politieke of zakelijke druk.
   Het astma percentage onder Homefirst patiënten is zo laag dat dit werd opgemerkt door de Blue Cross Group, waarbij Homefirst is aangesloten, volgens Eisenstein.

   “Binnen het alternatieve circuit, waarvan Homefirst een onderdeel is, zijn er praktisch geen gevallen van jeugdastma, in tegenstelling tot de algemene cijfers van de Blue Cross Meting van jeugdastma die op 10 procent staat.” zegt Eisenstein. “Eerst dacht ik dat dit kwam omdat Homefirst kinderen doorgaans borstvoeding krijgen, maar zelfs onder andere kinderen die borstvoeding krijgen komt astma wel voor. We zien praktisch geen gevallen van astma indien je borstvoeding krijgt en niet gevaccineerd bent”.

  17. Harry,

   Ik pik er zomaar even eentje uit die al niet klopt:

   “…Duizenden kinderen die zorg ontvangen in de metropool Chicago bij de Homefirst Health Services hebben minstens twee dingen gemeen met duizenden kinderen van de Amish, die op zeer grote afstand hiervan op het platteland in Lancaster wonen: ze zijn niet gevaccineerd, en ze hebben geen autisme!”

   De werkelijkheid is: de Amish laten hun kinderen wel degelijk vaccineren en bij de Amish komt ook autisme voor:
   http://autism.suite101.com/article.cfm/autism_among_the_amish
   http://combatingautismfromwithin.blogspot.com/2008/01/guess-what-amish-vaccinate.html

  18. Naar aanleiding van de beweringen van Eisenstein m.b.t. astma heeft het Blue Cross Homefirst om de onderliggende cijfers en verdere documentatie gevraagd. Die kon men echter niet leveren, aangezien er niets werd bijgehouden. De basis voor de bewering is het “gevoel” van Eisenstein. Onderliggende documentatie is er echter niet. Het Blue Cross droop dus teleurgesteld weer af met een lege dop.

  19. Nog een paar lege doppen:

   MEDICAL BIOLOGY: MULTIPLE SCLEROSIS AND THE HYGIENE HYPOTHESIS

   •1) The “hygiene hypothesis” proposes that early life infections may down-regulate allergic and autoimmune disorders.[1] (…) In fact, lack of contact with siblings has been associated with TH2-related immune disorders and some TH1-related disorders. For multiple sclerosis (MS)
   •Vertaling: De ‘hygiëne hypothese’ veronderstelt dat infecties op jeugdige leeftijd, een dempend effect hebben op allergieën en auto-immuunziekten. Een kleinere kans op het doormaken van kinderziektes vergroot de kans op een verstoring van de TH2-gerelateeerde immuunziekten en sommige van de TH1-gerelateerde auto-immuunziekten zoals Multiple Sclerose.

   •Many epidemiological observations confirm that allergic and autoimmune diseases are significantly increased in the developed countries and negatively associated with childhood infections. (…) In the Italian island of Sardinia MS and type-I diabetes frequencies have sharply increased in the last decades compared to other populations living in the same Mediterranean area. Initial observation led us to believe that environmental changes favoured the MS risk rise, thus sustaining the hygiene hypothesis. However, data on MS prevalence distribution in this territory suggest that other mechanisms than environment have also to be taken into great account.
   •Vertaling: Veel epidemiologisch onderzoek bevestigen dat allergieën en auto-immuunziekten significant zijn gestegen in de ontwikkelde landen en meer voorkomen bij het doormaken van minder kinderziektes. (…) Maar in het Italiaanse eiland van sardinie zijn zowel MS als diabetes type-1 sterker gestegen de laatste decennia, vergeleken met andere populaties die leven in het mediterane gebied. Initiële observaties laten ons zien dat omgevingsfactoren van invloed zijn op de kans voor het krijgen van MS, dus ondersteunen de hygiëne hypothese. Echter, gegevens over het aanwezig zijn van MS in het mediteriane gebied laten zien dat ook andere mechanismes, als omgevingsfactoren van grote invloed zijn op de kans op het krijgen van MS.

   Bron: The lancet 25, februari 2006.

   •Het idee dat de ziekte van Crohn wordt veroorzaakt door het mislukken van deze acute ontstekingsreactie past goed in de zogenaamde hygiëne-hypothese die de ziekte toeschrijft aan de betere hygiënische normen. De wetenschappers merken daarbij op dat het aantal meldingen van deze ziekte in het laatste deel van de 20e eeuw fors toenam. “Deze bevindingen verstrekken hoop voor de ontwikkeling van efficiëntere therapie voor de ziekte van Crohn,” aldus de auteurs.

   Bron NRC
   Hij onderbouwde een paar jaar geleden met epidemiologische gegevens de hypothese dat kinderen die in hun eerste twee levensjaren minder aan gewone infecties zijn blootgesteld vaker leukemie krijgen dan kinderen die `onder grote besmettingsdruk’ leven. Een belangrijk argument voor Greaves was dat in het westen ongeveer tienmaal meer ALL(jeugdleukemie) bij kinderen voorkomt dan in Afrikaanse en Aziatische landen. Binnen Groot-Brittannië komt ALL meer voor bij kinderen van ouders met een goede opleiding en een goede baan (hoge economische status) die geïsoleerd opgroeien (enig kind, niet naar de crèche) dan kinderen uit grote gezinnen uit lagere sociale milieus.

  20. Harry,

   Het gaat hier om een een hypothese.

   HY-PO-THE-SE.

   *Zucht*

  21. @Trijntje
   Nee Trijntje, het was een hypothese in de jaren 60. Thans is het een theorie omdat men in staat is de mechanismes bloot te leggen.

   Overigens klopt het dat er bij de Amish steeds meer gevaccineerd wordt maar dat komt omdat de overheid legio artsen erop af heeft gestuurd, nadat ze uiteraard een gedegen communicatietraining hebben gevolgd, om de Amish te bewegen zich te laten vaccineren zodat de nadelen van vaccinaties uitgegomd worden.

   Naast Wakefield zal de zeer erudiete Walker Smit ook wel uitgegomd worden, alsmede Leary, een autoriteit op zijn vakgebied. En als alle mensen met vervelende boodschappen zijn uitgegomd dan kunnen we weer verder gaan met het volpompen van kinderen met vaccins.

   Er zijn trouwens ook vaccins onderweg die de ziekten aanpakken die worden veroorzaakt door het vaccinatiebeleid!

   Uiteindelijk zullen we niet meer terugkunnen. De mens wordt steeds afhankelijker van de prikjes van Coutinho en zijn kornuiten. Een baby krijgt steed minder natuurlijke afweer van de moeder, de volwassenen zijn steeds kwetsbaarder voor kinderziekten, betekent dus nog meer vaccinaties.

   En het gevolg zien we o.a. hier:

   het NOS en het RTL-nieuws, op 29 februari 2008.

   •In 2010 wordt de helft van de mensen geboren met een allergie. Momenteel moet iemand, die waarschijnlijk een allergie heeft, zes maanden wachten om onderzocht te worden door een allergoloog. Dat heeft het RTL Nieuws onderzocht. Deze week was er in Rotterdam een allergiebeurs. En dat is blijkbaar nodig want het aantal mensen met één of meerdere allergieën groeit snel. Bij kinderen heeft 6 procent een voedselallergie en 20 tot 30 procent van de mensen heeft last van een ademhalingsallergie.

   Sinds ik weet dat het vaccinbeleid mede verantwoordelijk is voor de stijging van MS, waaraan mijn vader overleed, heb ik de oorlog verklaard aan vaccinaties zoals dat op dit moment wordt toegepast.

 14. Men probeert Wakefield, die nepprofessor wordt genoemd, uit te gommen alsmede zijn onderzoek.

  Hierbij zomaar een greep van onderzoeken die zijn bevindingen bevestigen.

  Volgens sommigen is alles hieronder vervalst. De laboranten, de swaps, de onderzoekgegevens allemaal vervalst.

  3 Taylor B, Miller E, Lingham R, Andrews N, Simmons A, Stowe, J. Measles, mumps, and rubella vaccination and bowel problems or developmental regression in children with autism: population study. BMJ. 2002;324:393-396.

  5 Wakefield AJ, Murch SH, Anthony A, Linnell J, Casson DM, Malik M, Berelowitz M, Dhillon AP, Thomson MA,
  Harvey P, Valentine A, Davies SE, Walker-Smith JA: Ileal-lymphoid-nodular hyperplasia, non-specific colitis, and
  pervasive developmental disorder in children. Lancet 1998 Feb 28;351(9103): 637-41.

  6 Wakefield AJ, Anthony A, Murch SH, Thomson M, Montgomery SM, Davies S, Walker-Smith JA. Enterocolitis
  in children with developmental disorder. American Journal of Gastroenterology 2000;95:2285-2295.

  7 Horvath K,Papadimitrious JC, Rabsztyn A, Drachenberg C, Tildon JT. Gastrointestinal abnormalities in children
  with autistic disorder. J Pediatr 1999 Nov;135:559-63.

  8 Furlano RI, Anthony A, Day R, Brown A, McGavery L, Thomson MA, Davies SE, Berelowitz M, Forbes A,
  Wakefield AJ, Walker-Smith JA, Murch SH. Colonic CD8 and gamma delta T-cell infiltration with epithelial
  damage in children with autism. Journal of Pediatrics 2001;138:366-72.

  9 Torrente F., Machado N., Perez-Machado M., Furlano R., Thomson M., Davies S., Wakefield AJ, Walker-Smith
  JA, Murch SH. Enteropathy with T cell infiltration and epithelial IgG deposition in autism. Molecular Psychiatry.
  2002;7:375-382.

  10 Ashwood P, Anthony A, Pellicer AA, Torrente F, Wakefield AJ. Intestinal lymphocyte populations in children
  with regressive autism: Evidence for extensive mucosal immunopathology. Journal of Clinical Immunology,
  2003;23:504-517.

  11Krigsman A, Boris M, Goldblatt A. Frequency of histologic enterocolitis and lymphonodular hyperplasia in
  autistic children presenting for ileocolonoscopy. IMFAR. May 7th, 2004.

  12 Balzola F, et al. Autistic Enterocolitis: Confirmation of a New Inflammatory Bowel Disease in an Italian Cohort
  of Patients. Digestive Diseases Week, Chicago, May 2005.

  13 Balzola F, Barbon V, Repici A, Rizzetto M, Clauser D, Gandione M, Sapino A. Panenteric IBD-like disease in a
  patient with regressive autism shown for the first time by the wireless capsule enteroscopy: another piece in the
  jigsaw of this gut-brain syndrome? Am J Gastroenterol. 2005 Apr;100(4):979-81.

  14 Sabra A, Bellanti J, Hartmann D, Zeligs B, MacDowell-Carneiro AL, Menendez F, Colon A, Guo Wu A, Sabra
  LF, Romero M, Sabra S, Ebecken R, Madi K. The GUT-CNS Connection: a new Domain for the Clinician.
  Gastrointestinal and Behavioral Dysfunction in Children with Non-IgE-mediated Food Allergy, Ileal-Nodular-
  Hyperplasia and Low Th1 Function: a New Clinical-Immunologic Constellation. Annals of Allergy.

  15 Gonzalez L, Lopez K, Navarro D, Negron L, Rodriguez R, Flores L, Villalobos D, Martinez M, Rodriguez G,
  Sabra S, Bellanti J, Sabra A. Alteraciones immunologicas e immunohistoquimicas en la mucosa del tracto digestivo
  en ninos autistas. Venezuelan Medical Society presentation.

  16 Kushak R, Winter H, Farber N, Buie T. Gastrointestinal symptoms and intestinal disaccharidase activities in
  children with autism. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition, Vol. 41, No.4, October 2005.

  17 Horvath K, Perman JA. Autism and gastrointestinal symptoms. Curr Gastroenterol Rep. 2002 Jun4(3):251-8.

  18 Molloy CA, Morrow AL, Meinzen-Derr J, Schleifer K, Dienger K, Manning-Courtney P, Altaye M, Wills-Karp
  M. Elevated cytokine levels in children with autism spectrum disorder. J Neuroimmunol. 2006 Mar;172(1-2):198-
  205.

  17 Horvath K, Perman JA. Autism and gastrointestinal symptoms. Curr Gastroenterol Rep. 2002 Jun4(3):251-8.

  18 Molloy CA, Morrow AL, Meinzen-Derr J, Schleifer K, Dienger K, Manning-Courtney P, Altaye M, Wills-Karp
  M. Elevated cytokine levels in children with autism spectrum disorder. J Neuroimmunol. 2006 Mar;172(1-2):198-
  205.

  19 Becker, KB, Friedlin B, Simon RM. Comparative genomics of Autism, Tourette Syndrome, and
  autoimmune/Inflammatory Disorders (in press).

  20 Uhlmann V, Martin CM, Sheils O, Pilkington L, Silva I, Killalea A, Murch SB, Walker-Smith J, Thomson M,
  Wakefield AJ, O’Leary JJ. Potential viral pathogenic mechanism for new variant inflammatory bowel disease. Mol
  Pathol. 2002 Apr;55(2):84-90.

  24 Singh VK, Lin SX, Newell E, Nelson C. Abnormal measles-mumps-rubella antibodies and CNS autoimmunity in
  children with autism. J Biomed Sci 2002 Jul-Aug;9(4):359-64.

  25 Singh VK, Jensen RL. Elevated levels of measles antibodies in children with autism. Pediatr Neurol. 2003
  Apr;28(4):292-4.

  26 Singh VK, Lin SX, Yang VC. Serological association of measles virus and human herpesvirus-6 with brain
  autoantibodies in autism. Clin Immunol Immunopathol. 1998 Oct;89(1):105-8.

  Enzovoorts enzovoorts.

  1. Harry,

   Ik ken dit lijstje, het duikt overal op, tot vervelens toe.

   Ik vroeg je al eerder of je de studies zelf ook leest.

   Had je dat wel gedaan, dan had je wellicht gezien dat dit onderzoek uit het overzicht alvast de “bevindingen” van Wakefield niet bevestigt:

   3 Taylor B, Miller E, Lingham R, Andrews N, Simmons A, Stowe, J. Measles, mumps, and rubella vaccination and bowel problems or developmental regression in children with autism: population study. BMJ. 2002;324:393-396.

   Conclusions: These findings provide no support for an MMR associated “new variant” form of autism with developmental regression and bowel problems, and further evidence against involvement of MMR vaccine in the initiation of autism.

   Als je ze had gelezen, waren je wellicht ook andere dingen opgevallen, bijvoorbeeld dat de studie van Balzola et al betrekking had op 9 patiënten en er helemaal niet naar het BMR-vaccin gekeken is en dat de andere “studie” van Balzola helemaal geen studie was, maar een ingezonden brief over een man van 28 met enterocolitis waarin op geen enkele wijze wordt aangetoond dat zijn toestand ook maar iets te maken had met het BMR-vaccin.

   Om maar wat te noemen.

   Wakefield heeft niet kunnen aantonen dat het BMR-vaccin autisme veroorzaakt en ook anderen hebben dat niet gekund.

   Laat verder maar zitten Harry.

  2. @Harry

   Een linkje was wéér voldoende geweest hoor:

   http://www.nvkp.nl/fileadmin/nvkp/pdf/Literatuurlijst_van_de_bronnen_artikel_autisme.pdf

   Voor het tonen van dat lijstje heet dat, want het zegt op deze manier inderdaad niets over de kwaliteit van die studies en/of de eindconclusies daarvan.

   Dat doet o.a. dit overzicht dus wel:

   http://books.nap.edu/openbook.php?record_id=10997&page=R1

   Hoe je het ook draait of keert:
   er is gewoonweg geen relatie tussen vaccinatie en autisme.

  3. @Trijntje Winkel

   Lees je wel wat ik schrijf.

   Ik heb NOOOOOOOOIT op deze site beweerd dat BMR autisme heeft veroorzaakt. Wakefield ook niet. Hij wilde BMR alleen maar niet uitsluiten als oorzaak van autisme en stelde dus een single mazelenvaccin voor.

   In tegendeel, ik ben ervan overtuigd dat de hygiene hypothese de trigger is tot autisme. Uit veel onderzoek blijkt, hoe hoger de infectiedruk, hoe minder auto immuunziekten en autisme. Verlaag de infectiedruk, auto immuunziekten nemen dan toe.

   Bijvoorbeeld de Inuits zitten genetisch zo in elkaar dat ze geen auto immuunziekten of allergieën kennen, in ieder geval zijn die ziekten zeldzaam. Tevens zeldzaam is autisme onder de inuits. Dat duidt dus op een verband. En zo zijn er veel meer voorbeelden.

   Lees dit nu eens een keer:
   Autism, asthma, inflammation and the hygiene hypothesis. (Elsevier health journals)
   http://www.grc.nia.nih.gov/branches/rrb/dna/pubs/aaihh.pdf

   Hier staan al mijn feiten in.
   Ik denk dat deze wetenschappers het dichtst bij de waarheid zitten en inderdaad, de afwijkingen van autisten spelen in hun onderzoek een grote rol.

   Ik heb al zoveel hierover uitgelegd dat ik het hierbij laat.

   In de jaren 70 had nog bijna niemand van autisme gehoord, tegenwoordig zijn er zelfs voetbalelftallen met autisten.

   Een paar maanden geleden was ik per toeval in het ziekenhuis en zag grote boorden richting de afdeling voor autisten.

   Het liefst had ik het uit willen schreeuwen. WORDT WAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKERRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Heel raar dat de ontdekker, Leo Kanner, het had over een syndroom die hij nog nooit bij GEZONDE kinderen was tegengekomen. Ook in de medische literatuur van die tijd komt autisme niet voor, en dan bedoel ik de regressieve vorm.

   Het heeft toch geen zin. Pomp die kinderen maar vol, nog meer auto immuunziekten en astma. Oh nee, astma is sinds het midden van de 20ste eeuw vertienvoudigd en stijgt niet meer. Iedereend die gevoelig is voor astma krijgt nu astma, met 3 tot 4 duizend ziekenhuisopnamen en 100 doden per jaar.

   Main stream media, ga maar door met het vertellen van de sprookjes van het RIVM. Kan het schelen joh, dat mensen in de knop van hun leven beschadigd raken. Vaccinaties zijn toch geweldig?

   Sorrie dat ik zo cynisch ben. Aan mij heeft het in ieder geval niet gelegen.

   En nog eenmaal

   AUTISME WORDT NIET VEROORZAAKT DOOR HET BMR-VACCIN. Althans het is in ieder geval niet de belangrijkste trigger.

  4. @Harry

   Ik kom uit een familie die erfelijk belast is met overgevoeligheden t/m allergieën en/of astma, dus ik weet er wel het een en ander van uit de dagelijkse praktijk.

   http://www.astmafonds.nl/mijnkindheeftastma/content.jsp?objectid=2758

   Huisdieren en de hygienehypothese
   Heeft het zin om uit voorzorg uw huisdier weg te doen? Of helpt contact met dieren en bacterien juist om astma of allergie bij uw kind te voorkomen?

   Dit laatste wordt gesteld in de zogeheten hygiënehypothese, die eind jaren negentig meer bekendheid kreeg. De westerse hygiëne zou er mede voor zorgen dat meer kinderen astma krijgen, doordat ze weinig in contact komen met allerlei ziekteverwekkers (virussen en bacteriën). Het doormaken van infecties verhoogt de weerstand. Daardoor zou een kind minder snel astma ontwikkelen. Dit zou vooral gelden voor baby’s die in de eerste zes maanden infecties hebben doorgemaakt.

   Deze hygiënehypothese is niet bewezen. Het is sowieso nog lang niet duidelijk hoeveel invloed onze westerse (‘hygiënische’) leefstijl heeft op het krijgen van astma. Uw kind in een vieze omgeving laten………..

  5. @Harry

   http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/babys-aan-het-hepatitus-vaccin-en-ontslag-om-weigering/?replytocom=36909#comment-36914

   Sinds ik weet dat het vaccinbeleid mede verantwoordelijk is voor de stijging van MS, waaraan mijn vader overleed, heb ik de oorlog verklaard aan vaccinaties zoals dat op dit moment wordt toegepast.

   Het spijt me voor je dat jouw vader aan MS is overleden, want dat is niet niks:
   http://ms.nextstepsites.nl/CMS/content.m/9b8a2101-56b0-4df8-a3a6-45299f7e0266/ee8fe9cc-7298-4f9c-893e-56caf4b7e6fb

   quote:
   De precieze oorzaak van MS is onbekend. Er wordt wel aan een aantal oorzaken gedacht, maar er zijn geen harde bewijzen. Op dit moment denkt men dat MS niet één oorzaak heeft, maar dat MS ontstaat door een combinatie van oorzaken. Bijvoorbeeld: een infectie met een virus, een erfelijke aanleg en een stoornis van het afweersysteem.

   Dat je nu een persoonlijke oorlog/hetze aan het voeren bent tegen de door jou vermeende oorzaak is overduidelijk, maar het lijkt mij zinvoller om de onverwerkte gevoelens rondom het overlijden van jouw vader langs b.v. deze weg bespreekbaar te maken:

   http://ms.nextstepsites.nl/CMS/content.m/db42dddd-2ed6-4dfc-bdb9-885a6a8b3874/

   Ik wens je veel sterkte en wijsheid Harry.

  6. @ Wilmamazone

   Wat ben jij eigenlijk zielig.

   Ik heb helemaal niet de indruk dat wie dan ook hier onverwerkte gevoelens bespreekbaar moet gaan maken.

   Waarschijnlijk heb jij meer moeite met het gegeven dat mensen met negatieve ervaringen zich krachtig gaan opstellen.

  7. Harry,

   Wakefield suggereerde wel degelijk een oorzakelijk verband tussen vaccinaties en autisme, zoals jij ook doet. Het bewijs daarvoor is echter nooit geleverd, bewijs daartegen wel.

   Met betrekking tot autisme maak je een belangrijke denkfout, namelijk de veronderstelling dat iets pas bestaat als het beschreven is.

   Autisme bestond vroeger wel degelijk en de bij autisme behorende gedragspratronen zijn ook al in veel medische literatuur van ver voor 1943 beschreven, alleen niet zo uitgebreid en samenhangend als door Leo Kanner. Kanner was de eerste die besefte dat een groot aantal apart beschreven gedragingen in feite deel uit maken van één specifieke aandoening, die hij vervolgens autisme noemde.

   Je kunt wel van alles vinden en allerlei overtuigingen hebben, maar dat betekent niet dat het ook zo is.

   Dat het zeer onwaarschijnlijk is dat vaccinaties autisme veroorzaken is inmiddels door meerdere grote epidemiologische onderzoeken overtuigend aangetoond.

   De hygiënehypothese is nog steeds: een hypothese. Dat betekent dat men vermoedens heeft, maar geen zekerheid. De uitkomsten van allerlei onderzoek dat gedaan wordt, spreken elkaar tegen, vandaar dat men verder zoekt naar onderbouwing voor de hygiënehypothese, maar dat men óók andere mogelijke factoren onderzoekt, zoals je onder andere kunt lezen op de site van het RIVM.

   Wat jij doet is precies het tegenovergestelde: op grond van jouw eigen overtuiging, die je niet met doorslaggevend bewijs kunt onderbouwen, sluit je je volkomen af voor andere mogelijkheden en weigert die zelfs maar in overweging te nemen.

  8. Uiteraard kent het boek Allergie meerdere hoofdstukken; dit is alvast een ervan:

   http://www.kno.nl/publiek/voorlichting/allergie

   Allergie
   Deze pagina heeft tot doel u informatie te geven over allergie en daarbij behorende klachten. Als u recent bij een keel-, neus- en oorarts (KNO-arts) bent geweest, die u heeft verteld dat allergie één van de oorzaken van uw klachten is, dan kunt u op deze plaats daarover meer gegevens lezen. Hebt u er nog nooit mee te maken gehad, maar wilt u er wat meer over weten, dan geldt hetzelfde.

  9. @Wilhelmina en anderen
   De hygienehypothese is niet de oorzaak van (auto-)immuunziekten maar de voedingsbodem.

   De theorie kan nagespeeld worden bij diermodellen, zoals ik al diverse malen heb aangetoond.

   In Afrika, waar onder grotere besmettingsdruk wordt geleefd, komen immuunziekten alsmede jeugdleukemie veel minder voor. De parsifal studie toont aan dat astma minder voorkomt bij boerenkinderen en antroposofische kinderen.

   Dat de astma vereniging het RIVM riedeltje afspeelt is vergelijkbaar met het stockholm syndroom, ze kussen de hand van hun beul.

   De hygienehypothese wordt beaamd door hoogleraren immunologie en virologie en daar hecht ik meer waarde aan dan aan de reageerders hier.

   De kans op auto immuunziekten is o.a. afhankelijk van erfelijkheid, bijvoorbeeld het type HLA molecuul. Wat we nu zien is dat iedereen die gevoelig is voor astma ook astma krijgt, vroeger slechts een deel. Dat is de rol van de hygienehypothese, de voedingsbodem.

  10. Harry,

   Auto-immuunziektes komen wel voor in Afrika. De auto-immuunziekte lupus komt bij Afrikanen en mensen met Afrikaanse voorouders zelfs veel vaker voor dan bij niet-Afrikanen.

   Om maar weer eens wat te noemen.

 15. Voor de ‘nieuwkomers’ op deze site: sla even de niet inhoudelijke reacties hier over en kijk naar het vele bewijs dat er niet om liegt:

  Vaccinaties zijn zeer onwetenschappelijk, niet effectief, inmuunsysteem verstorend en potentieel levensgevaarlijk (en de langetermijneffecten van alle vaccinaties zijn onbekend).

  Een discussie is inmiddels bijna overbodig lijkt mij, zie mijn artikelen op mijn website (klik op mijn naam en ga naar artikelen). Genoeg bewijs, links, boeken en achtergronden voor een bevestiging van bovenstaande.

  1. @Drs John

   Agossie….mag er wel naar jouw site gelinkt worden?

   Jij bent dan bij Guido zeker wat meer dan likmevestje vanwege wèl de juiste frequentie ofzo.

  2. @ Wilmamazone

   Jaloers of zo ?

   @ John

   Fijn om je weer eens terug te zien, tis lang lang lang lang geleden…

  3. @Paul

   @ Wilmamazone

   Jaloers of zo ?

   Nee hoor! Ik vind het slechts handig om precies te weten met hoeveel maten er hier gemeten wordt.

  4. Hallo John,
   Hetgeen je beweert is niet onwaar, maar het gaat om uitzonderingen.
   Mazelen is wel degelijk uitgeroeid, vroeger kreeg nog 98% mazelen. Tegenwoordig bestaat mazelen nog steeds maar om nu te zeggen dat vaccinatie ineffectief is?

   Inderdaad zijn er voorbeelden bekend dat mazelen onbarmhartig toesloeg op een bevolking die volledig gevaccineerd was. Dit had grote gevolgen voor de volwassen bevolking aangezien de kinderziekten bij die mensen meer complicaties heeft.

   Als dit opnieuw gebeurd zullen we ook zien dat babies mazelen krijgen, wat vroeger ondenkbaar was omdat zuigelingen toen nog de afweer van de moeder kregen.

   In mijn generatie kreeg 98% nog mazelen en mijn generatie ziet er prima uit. Minder (auto-) immuunziekten in ieder geval en autisme.

   Inderdaad kunnen vaccins immuunziekten veroorzaken, maar slechts in zeldzame gevallen.

   Het ontbreken van kinderziekten is een veel groter gevaar. Door het niet meer doormaken van kinderziekten worden er biljoenen cellen, die beschermen tegen immuunziekten, niet meer aangemaakt.

   Daar ligt de oorzaak van de stijging van immuunziekten onder zowel gevaccineerden, en in iets mindere mate onder ongevaccineerden want door de kudde immunisatie maken zij ook geen kinderziekten meer door waardoor ze dezelfde problemen krijgen als gevaccineerden.

   De stelling dat alleen vaccins zorgen voor bijvoorbeeld astma is reeds veelvuldigd gelogenstraft in epidemiologisch onderzoek.

   Ik hoop dat ik je geprikkeld heb ook de hygiene hypothese te onderzoeken. Die is echt veel belangrijker en ook indirect gerelateerd aan vaccinaties.

 16. op 21 dagen (http://www.21dagendebat.nl/
  ) kun je momenteel al je vragen kwijt aan de politiek.
  7 juni is een debat. Grijp je kans.

  Net deze gepost:

  Er lopen rechtzaken tegen de staat (minister Klink) over het openbaar maken van wat er in het Mexicaanse griepvaccin zit, wat de afspraken zijn met de producenten daarvan over bijv aansprakelijkheid. Elke producent weet dat een minister WOB plichtig is en dus is geheimhouding onmogelijk. Hoe gaat u dit oppakken?

  http://www.21dagendebat.nl/

 17. Harry,

  Als je niet begrijpt dat Wakefield poogde aan te tonen dat het BMR-vaccin autisme veroorzaakte, dan heb je er niets van begrepen. Door voortdurend het onderzoek van Wakefield met instemming aan te halen, wek je toch de stellige indruk dat het met zijn conclusies een bent.

 18. Weet je wat zielig is?

  Zonder dat je daar ook maar enig bewijs of zelfs maar de minste aanwijzing voor hebt, mensen bang maken voor vaccinaties en zeggen dat ze hun kinderen niet moeten vaccineren omdat die anders de kans lopen MS te krijgen of andere auto-immuunziektes. Zielig voor die ouders en hun kinderen wel te verstaan.

  Er is GEEN ENKELE aanwijzing dat vaccins auto-immuunziektes veroorzaken, helemaal niks, het is niet meer dan het zoveelste konijn uit de hoge hoed van de antivaxxers.

  Wie zoiets tegen beter weten in toch beweert, enkel en alleen omdat zijn vader aan MS is overleden, vind ik inderdaad ook zielig.

  Het is blijkbaar moeilijk te accepteren dat er soms in het leven dingen gebeuren die wij niet kunnen begrijpen of verklaren. Blijkbaar hebben sommige mensen zoveel behoefte aan zekerheid dat ze liever een nep-verklaring accepteren dan helemaal geen verklaring.

  1. Zielig is de berg bewijs systematisch niet willen onder ogen zien:

   “Opvallend genoeg vertonen ook niet-militairen die wel dezelfde vaccinatie met squaleen hebben gehad, dezelfde ernstige klachten! En dat terwijl de niet gevaccineerde populatie (zoals zo vaak het geval bij alle vaccinaties) die minder gezond zou moeten zijn, niets mankeert. Ik lees op dit moment weer even in mijn boek Vaccine A van Gary Matsumoto (wat ik ook aanhaal in mijn artikelen in relatie tot squaleen studies). Maar laten we deze link hier niet vergeten, HIER op de site.

   “Er zijn nu gegevens in meer dan twee dozijn peer-reviewed wetenschappelijke artikelen, van tien verschillende laboratoria in de VS, Europa, Azië en Australië, die met documenten staven dat op squaleen gebaseerde toevoegingen aan vaccins, auto-immuunziekten teweeg kunnen brengen bij dieren… waargenomen bij muizen, ratten, cavia’s en konijnen.”…

   Ik heb de studies van de diverse universiteiten uit diverse landen hier voor me. Zie ook: Kenney, RT, Edleman, R. “Survey of human-use adjuvants.” Excerpt review of Vaccines. 2 (2003) p171 en: Matsumoto, Gary. Vaccine A: The Covert Government Experiment That’s Killing Our Soldiers and Why GI’s Are Only the First Victims of This Vaccine. New York: Basic Books.p54. voor de studies. Een nieuw ‘Golfoorlogsyndroom’ voor alle kinderen en volwassenen zonder dat ze zich aangemeld hebben voor dienstplicht? Mijn oprechte deelneming aan de grote onwetendheid.

   Zie HIER de link naar YouTube, voor de andere varkensgriep hoax van 1976. Wetenschap kan worden opgevat als een geschiedenisles van gecorrigeerde fouten. Maar dan moet er natuurlijk wel geleerd worden uit deze geschiedenislessen. Zie de video die maar een keer mocht worden uitgezonden en oordeel zelf. Nog iemand die als vrijwilliger wil dienen voor de Mexicaanse griepprik?

   Ook geen vrijwilligers voor de zeer ineffectief gebleken gewone griepprik (met eveneens zeer gevaarlijke ingrediënten, conserveermiddelen en ‘hulpstoffen’, net zoals alle vaccinaties overigens)? Dr Sherri Tenperry beschrijft in haar uitstekende boek (net als Matsumoto trouwens) ‘FOWL!, Bird Flu: It’s Not What You Think’, de uiterst onbetrouwbare vaccins en de vaccinindustrie.

   In haar artikel ‘The Truth About the Flu Shot’ (zie deze site HIER) noemt zij de wetenschappelijke studies die aantonen dat de griepprik niet effectief is bij gezonde baby’s(zie: “Vaccines for preventing influenza in healthy children.”. The Cochrane Database of Systemic Reviews. 2 (2008)),
   kinderen met astma (zie: “effectiveness of influenza vaccine for the prevention of asthma exarcerbations.”Christy, C. et al. Arch Dis Child. 2004 Aug; 89(8): 734-5 en ook : The American Thoracic Society 105th Internatiional Conference, May 15-20, 2009, San Diego.),
   volwassenen (zie: “Vaccines for preventing influenza in healthy adults.”The Cochrane Database of Systemic Reviews. 1 (2006).)
   en ouderen (zie: “Vaccines for preventing influenza in the elderly.”The Cochrane Database of Systemic Reviews. 3 (2006)!”

   zie artikel ‘De Leugen Regeert’ hier op de site http://www.wanttoknow.nl/&p=14720/

   (helaas nog steeds actueel en juist, lees ook vooral de andere delen en het Kwik, kwek en kwakzalverij van de vaccinatieindustrie als je bewijzen ‘zoekt’…)

   Feiten, studies, publicaties, vele reguliere wetenschappers. Iets ontkennen maakt het zelfs in onze niet platte wereld helaas niet juist…Realiteit is wat anders dan (gefingeerde) beleving.

  2. Mejuffrouw Trijntje van weet heel veel,

   Ik sluit me voor de volle 100% aan bij deze belachelijk stomme groep mensen, die je maar van die vaccinaties af willen houden!!
   stom stom.
   Ik wens u van harte toe dat u helemaal plat gespoten wordt.

 19. Wel grappig dat veel ‘critici’hier alleen wensen te spreken over de vaccinatie link met autisme en daarbij alleen Dr. Wakefield aanhalen (misschien omdat het volgens Nature ‘frauduleuze wetenschap’ genoemd kan worden, terwijl dit waarschijnlijk onjuist is en juist vaccinaties het meest onwetenschappelijke instrument op deze planeet zijn?).

  Zie ook http://swineflustart.com/dr-horowitz-and-host-steve-gilmour-on-dr-wakefields-persecution (een heel interview dat ik had met Dr. Len Horowitz is te vinden via ene link op mijn site)

  Zie mijn artikel over thimerosal en kwik http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/de-kwik-kwek-en-kwakzalverij-van-vaccinaties/ om in te zien dat kwik niet alleen gerelateerd is met autisme maar met veel meer…

  1. M van de vijver gaf in een stuk deze reactie, en ik begrijp waarom , je opmerkingen op deze site zijn schadelijk voor de volks gezondheid. als mensen jou advies opvolgen kunnen er doden vallen , waarom doe je dit ?

   Gait

   http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccins-ondergraven-onze-natuurlijke-immuniteit/#comment-35582

   m. van de vijver
   18:14 15 mei 2010
   @ Gait,

   Voor de wartaal van meer Conssemulder heeft het Engels een mooie uitdrukking:
   “Not even wrong”
   http://en.wikipedia.org/wiki/Not_even_wrong
   De uiteenzetting op Wikipedia geeft goed aan waarom de bedenksels van meneer Consemulder elke grond missen.

   Er is geen beginnen aan om deze onzin te ontzenuwen.

 20. Goh. Is dit dezelfde Consemulder die op vragen en opmerkingen t.a.v. zijn uitspraken categorisch weigert deze met wat serieus medisch wetenschappelijk onderzoek te onderbouwen en zich desondanks ‘biomedische wetenschapper’ noemt?

  1. Klop

   als je deze meneer om feitelijk bewijs vraagt of wat voor een zinnige reactie dan ook, krijg je hem niet !

  2. Is dit dezelfde Crypto die het vele wetenschappelijk bewijs en de wel degelijke geleverde antwoorden(overigens allemaal in mijn artikel direct te vinden)simpelweg niet wenst te aanvaarden? Wat was je echte transparante naam en titel ook al weer ‘webmaster’ Crypto?

   Anyway, leuk dat de ‘identiteit’ is onderkend, lees voor inhoud maar mijn artikelen.

  3. John

   weetje nog prof. dr. B. Smalhout onderstaande zei in een stuk, waarom ga je daar niet tegen in ? omdat er voor jou stellingen “eigenlijk alleen maar knip en plakwerk van anderen trouwens” geen enkel bewijs is helemaal niks nakkes nada jente noppes.

   “Maar vele bezorgde ouders zijn niet bestand tegen de wilde verhalen van bijvoorbeeld drs. John Consemulder, die volgens zijn eigen zeggen „neuropsycholoog en bewustzijnsonderzoeker” is. Hij stelt op warrige wijze: „De ware bio-energetische elektragenetische en bio-elektromagnetische huishouding van ons dna en het immuunsysteem en lichamelijk functioneren wordt ernstig verstoord door vaccinaties met vreemdsoortig dna en gif dat in vaccinaties zit.” Hij legt zelfs een relatie met het optreden van de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog en spreekt van: „Vacci-Nazi’s.””

  4. Consemulder begrijpt overduidelijk de wetenschappelijke discussie niet. Hij zou moeten weten dat het hierin niet gebruikelijk is te verwijzen naar artikelen die hij heeft geschreven waarin hij zijn stellingen onderbouwt met niet te verifiëren bronnen.

   Wat Consemulder in zijn boekenkast heeft staan valt daar niet onder.

  5. Klopt,
   maar het zou maar zo kunnen dat de vaccinatie graad onder kinderen daalt met alle mogelijke gevolgen van dien, door dit soort kwakzalvers. kan hij dan aangeklaagd worden ? want uiteindelijk is hij dan verantwoordelijk !!

  6. Leuk geprobeerd vrienden 😉

   Genoeg onderbouwde argumenten, bronnen, publicaties en studies in mijn artikelen zonder copy/paste. Feiten, studies en wetenschap. Niet mijn mening, bewijsmateriaal dus.

   Sorry, alleen afgeven op niet toe doende zaken doet hier niets aan af. Maar bedankt voor de ‘weerstand’, zo wordt het velen wederom alleen maar meer duidelijk dat er misschien iets aan de hand is in vaccinatieland…Ik ga de zon in, lezen jullie nog even de bronvermeldingen?

  7. Een kleine bloemlezing van de uitspraken van Consemulder in een stuk over HPV vaccinatie waar hij nogal eens aan refereert:

   – HPV infecties NIET baarmoederhalskanker veroorzaken
   – De meeste vaccinaties niet de ware oorzaak zijn van het teuglopen van de incidentie van veel ziektes.
   -microscopisch kleine bacteriën, virussen en schimmels niet ziekte veroorzaken
   -het lichaam leugens accepteert van u of uw omgeving, maar ook spirituele waarheden, visualisaties en affirmaties
   – Afwijkingen aan de thymus geassocieerd zijn wijten zijn aan de wijdverspreide vaccinaties en oorzaak zijn van een veelheid aan (auto)immuniteit ziektes en ziektes die kanker veroorzaken.
   -vaccinaties overgevoeligheid, ADHD, autisme, dyslexie, leerproblemen, epilepsie en andere ‘handicaps’ veroorzaken
   -Het toedienen van vaccinaties heeft een aantoonbaar verband met wiegendood bij baby’s, en de drastische toename in ADHD, autisme, kanker en (auto)immunologische ziektes en hersenziektes
   – kinderziektes worden vervangen door bewust verborgen sterilisatie in de vorm van Gardasil
   – het HPV-vaccin het risico op kanker verhoogd
   – de HPV vaccinatie zelf hooguit een paar jaar ‘bescherming’ biedt

   http://www.argusoog.org/?p=3926

   Een stuk wat Consemulder onderbouwd met (op één na) louter boekreferenties.

   Er is al eerder aan Consemulder gevraagd deze beweringen eens met échte wetenschappelijke documenten te onderpinnen. Na een aanvankelijk vliegende start hebben we hierover nooit meer iets van Consemulder gehoord. (wegens de ruimhartige dubbelhartigheid van de moderator alhier is het helaas voor sommige mensen hier niet mogelijk naar hun website te verwijzen)

   Ik heb meer boeken in mijn kast staan dan die die de beweringen van Consemulder onderpinnen. Heb ik dan gelijk?

   Consemulder heeft nog niets laten zien dan een diepgaand gebrek aan werkelijke kennis van vaccinaties en de principes die hieraan ten grondslag liggen. Bovendien schijnt ‘biomedisch wetenschapper’ Consemulder niet in te zien dat vluchten voor een ‘argument’ op wetenschappelijke lafheid duidt.

  8. Wat een gemuts mensen… Welles, nietes, jij bent dit, die ander is dát.. Met deze opmerking van Cryptocheilius als slinkse instinker..:

   Ik voel de behoefte niet zo om met mijn titel te koketteren. Ik heb dat niet nodig.

   mwaahhahahahha…

  9. Tja Guido, ik voel ook niet zo de behoefte om met mijn kroket te tutoyeren, hij heeft dat niet nodig…

   Waar ik wel behoefte aan heb…is weer een goed artikel over de link met vaccinaties en autisme, waarom niet? Eindelijk weer eens inhoud!

   Zie: http://www.russellblaylockmd.com/ , ga naar Articles en klik op Vaccines, neurodevelopment and autism spectrum disorders. Goed voer voor ambtenaren van Klink en co en Combat medewerkers terwijl wij lekker aan het strand liggen morgen 😉

  10. @Gait zegt: Klopt,
   maar het zou maar zo kunnen dat de vaccinatie graad onder kinderen daalt met alle mogelijke gevolgen van dien, door dit soort kwakzalvers. kan hij dan aangeklaagd worden ? want uiteindelijk is hij dan verantwoordelijk !!

   Beste gait, mijn generatie werd nauwelijks gevaccineerd en hebben veel minder chronische ziekten. De reden ken je al.

   Doordat kinderen nu wel gevaccineerd worden tegen kinderziekten leven we op een tijdbom. Het zou zomaar kunnen dat straks 90% van de bevolking mazelen krijgt omdat ze geen natuurlijke afweer meer hebben.

   Wat je nu ziet is dat jongeren al een booster nodig hebben tegen de bof, omdat steeds meer volwassenen bof krijgen met een veel grotere kans op hersenontsteking of steriliteit dan bij kinderen.

   De mens wordt ook steeds afhankelijker van vaccinaties. Op een gegeven moment kunnen we niet meer terug.

   Overigens, ik heb helemaal niets met alternatieve geneeswijzen. Noppes, nada. Ik heb heel lang een vriend gehad die bij een farmaceut werkte en die moest van medicijnen waar het patent op afliep bestuderen of het iets was. Volgens hem is veel onderzoek schrikbarend slecht en sommige medicijnen presteren nauwelijks beter dan placebo en hebben veel bijwerkingen. Zo goed is het allemaal niet wat je krijgt in de reguliere geneeskunde. Ik heb dit zelf bij de hand gehad, mijn zoontje moest zware medicijnen slikken. De ene specialist wilde er niet aan en toen we een andere kregen adviseerde zij prednison. Wij wilde niet en toen zij met de vorige specialist had gesproken was ze het met ons eens.
   Ons zoontje is geheel genezen. Prednison zou slechts de symptomen onderdrukt hebben maar niet genezen.

   Het probleem is dat farmaceuten geld willen verdienen wat tot gevolg heeft dat het niet allemaal goed is wat je wordt voorgeschoteld. Ik neem niet zomaar iets aan!

   En daar hoor je de vereniging tegen de kwakzalverij nooit over, al die slechte overbodige medicatie.

 21. Volgens een rapport van de Amerikaanse advocaat en autisme‐activist Robert F. Kennedy Jr., zoon van de vermoorde senator met dezelfde naam, werden aan Dr. Poul Thorsen door het klaarblijkelijk even corrupte Centrum voor Ziekte Controle (CDC) van de Amerikaanse regering, miljoenen dollars gegeven om te proberen te bewijzen dat er geen verband bestaat tussen het vaccineren van kinderen en de explosieve groei van autisme bij kinderen.

  Kennedy’s prominente claims en onafhankelijke verklaringen van leidinggevende wetenschappers hebben er voor gezorgd dat kwik nu een verboden stof is in vaccins. Alhoewel de kwik-houdende Adjuvant ‘Thiomersal’/’Thimerosal’ nog altijd in de Tetanus-vaccins, Hepatitis-vaccins en de ‘Mexicaansegriep’-vaccins zit. Desondanks hebben het CDC en de vaccin-industrie geprobeerd om te claimen dat thimerosal onschadelijk is. Bij die inspanningen was Thorsen de sleutelfiguur.

  Lees verder:
  http://www.argusoog.org/2010/06/corrupte-wetenschapper-stal-2-miljoen-euro-aan-onderzoeksgeld/#more-10165

  1. quote:
   Thiomersal is een conserveringsmiddel dat al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw in vaccins gebruikt wordt. Het kan vroeg in het productieproces gebruikt worden om contaminatie met micro-organismen te voorkomen. Vaak wordt het aangeduid als kwik. Dat is slechts ten dele waar. Thiomersal bevat naar gewicht 49,6% kwik (de rest is een asperineverbinding). In het lichaam valt het uiteen in ethylkwik en thiosalicylaat. De stof heeft (in het lichaam) ook andere eigenschappen dan (methyl)kwik wat men onder meer binnen krijgt door voedsel (vette vis) en door luchtverontreiniging.

   Al sinds lang is thimerosal uit de kindervaccinaties (DKTP/MMR) in Nederland verwijderd. In veel landen, o.a. in Afrika zit het nog steeds in de kindervaccinaties. Ook wordt het in griepvaccins nog gebruikt.

   Verwijdering van thimerosal uit de vaccinaties voor kinderen rond de eeuwwisseling, is niet gebeurd omdat onderzoeken zouden uitwijzen dat het schadelijk zou zijn. Het is verwijderd om de kwikbelasting voor kinderen niet onnodig hoog te maken. Dit omdat kinderen ook uit het milieu en het eten kwik binnen krijgen en er op dat moment weinig data ter beschikking waren omtrent de veiligheid/gevaren hieromtrent.

   Veel onderzoek is sindsdien gebeurd. Een overzicht.

   Belangrijk is te weten dat ethtylkwik (tiomersal) zich in het lichaam heel anders gedraagt dan methylkwik. Methylkwik heeft de eigenschap tot opslaan. Uit onderzoek naar de waardes van ethylkwik in het lichaam van kinderen en hun uitscheiding daarvan blijkt dat de helft van het kwik in timerosal bij kinderen al na 4-6 dagen uit het lichaaam wordt uitgescheiden. [1] [2]. Deze resultaten gelden ook voor kinderen die te vroeg geboren zijn en een laag geboortegewicht hebben. [3] Ook een studie met jonge apen geeft soortgelijke resultaten [4]
   (Vooral) kinderen poepen het gewoon heel snel weer uit.

   Veel wordt geschreven over het mogelijke verband tussen thimerosal houdende vaccins en het verhoogde risico op autisme. Sinds de verwijdering van timerosal uit de kindervaccins is hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. Men zou verwachten dat……..

  2. http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/babys-aan-het-hepatitus-vaccin-en-ontslag-om-weigering/#comment-36857

   Wat is het risico van vaccinatie? Wie de tv-show van Oprah Winfrey in 2007 heeft gezien weet het antwoord: autisme, natuurlijk. Dat antwoord is fout. Autisme is een aangeboren hersenafwijking met een sterke erfelijke component. Met vaccinatie heeft autisme niets te maken. Het zijn valse profeten die een verband tussen autisme en vaccinatie blijven verkondigen, zoals Paul Offit in zijn meesterlijke boek Autism’s false prophets (Columbia University Press, 2008) laat zien.

   Een mogelijk verband tussen vaccinatie en autisme zingt al lang rond. Juist tegen de tijd dat kinderen hun eerste prikken krijgen, worden de symptomen van autisme onmiskenbaar, al hebben oplettende ouders vaak al eerder door dat er een probleem is in het contact met het kind. Als ouders de problemen echter pas zien ná de vaccinatie, valt te begrijpen dat ze denken dóór de vaccinatie.
   Die argwaan tegen vaccinatie kreeg een schijnbare wetenschappelijke onderbouwing tijdens een persconferentie in februari 1998. Gastro-enteroloog Andrew Wakefield kondigde daarin aan dat hij een verband had ontdekt tussen autisme en de vaccinatie met het tripelvaccin tegen mazelen, bof en rode hond. Wakefield wist ook hoe het verband in elkaar stak: hij had ontstekingsverschijnselen gevonden in de darm van gevaccineerde autistische kinderen en zijn interpretatie was dat het vaccin een chronische darminfectie had veroorzaakt, waardoor de darm lek raakte. Zo konden toxines het lichaam binnendringen en de normale hersenontwikkeling verstoren……………….

  3. dus het ethylkwik is na 6 dagen nog voor de helft niet afgebroken?!

   genoeg tijd dus om een hoop schade aan te richten bij jongen kinderen?!

   waarom hebben Amish People geen last van een autisme epidemie?!

   waarom is er de afgelopen 15 jaar zo’n sterke stijging van aan autisme verwante stoornissen?!

  4. dus Mevrouw Wilma de meer Vaccinaties de beter?

   Vaccinaties maken jonge mensen gezond volgens jou?

   Waarom is er de laatste 15 jaar zo’n sterke stijging in het aantal verplichte vaccinaties voor jongen kinderen Mevrouw Wilma?!

   Wilt U beweren Mevrouw Wilma dat de gezondheid van jonge mensen de afgelopen tien jaar er sterk op vooruit is gegaan Mevrouw Wilma?!

  5. @ Hyper Alert,

   Ik weet niet wat de oorzaken van autisme zijn. Er zijn sterke aanwijzingen dat autisme aangeboren is; onderzoek heeft uitgewezen dat autisme in 90% van de gevallen te maken heeft met een erfelijke aandoening.

   In Nederland is thiomersal – dat een kleine hoeveelheid ethylkwik bevat – nooit onderdeel geweest van de vaccins in het rijksvaccinatieprogramma voor kinderen, met uitzondering van het tetanusvaccin. In de USA bevatten de vaccins wel ethylkwik. Het wordt al sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw gebruikt en er zijn geen aanwijzingen dat het schade heeft veroorzaakt. Ethylkwik wordt snel afgebroken in het lichaam, in tegenstelling tot methylkwik, dat we kennen van de ouderwetse koortsthermometers. Maar dat zit en zat niet in vaccins.

   Sinds in de USA de vaccins geen thiomersal meer bevatten, is het percentage autismegevallen niet gedaald.

   Ik kan niet verklaren waarom onder de Amish geen autisme voorkomt, want bij de Amish komt wel autisme voor. En de Amish vaccineren hun kinderen ook.

  6. Bedankt voor je heldere antwoord Trijnnie!

   Ze kunnen zeggen wat ze willen maar je bent bepaald niet dom, ik zou zelfs zeggen je maakt een begaafde indruk; ik denk dat het niet voor een ieder is weg gelegd om daarmee overweg te kunnen; dus dat is al een direct opdoemend feitelijk (luxe) probleem dat direct buiten elk discussie onderwerp ligt.

   Met hulp van zo’n extra dosis intelligentie zouden we verder moeten kunnen komen in het begrijpen van gezondheid, ziekten en welzijn; alleen dan moeten wel de juiste ‘knoppen’ ingedrukt worden; hoe ga je met iemand om die bovenmatig intelligent is?

  7. Als de dollars gegeven werden aan Thorsen, hoe kan hij ze dan gestolen hebben?

   En wat raar dat ze dat geld aan Thorsen gegeven hebben, want hij speelde helemaal geen essentiële rol bij die studie, integendeel zelfs, hij was niet meer dan een van de vele onderknuppels, een junior onderzoeker, die helemaal niet de mogelijkheid had om gegevens te vervalsen en maar een heel klein aandeel heeft gehad in het hele onderzoeksproject. Dat er juist aan hem geld gegeven is lijkt mij daarom heel onwaarschijnlijk.

   Dat hij geld gestolen heeft moet nog bewezen worden, maar zelfs als dat zo zou zijn betekent dat daarmee nog niet dat de uitkomsten van het onderzoek vervalst zijn. Daar is geen enkele aanwijzing voor.

   Dat de beschuldiging van Robert F. Kennedy komt geeft ook te denken, want die is in zijn eerste leugen niet gestikt. Laat Kennedy eerst maar eens met bewijzen komen. Vooralsnog is hij daar niet in geslaagd.

  8. Ja wij vinden Kennedy betrouwbaar.
   Wat een zielig gedoe hier zeg.. Komt een reactie je niet uit, ga je met 3 of zelfs 4 nicks hier reacties zitten spuien..!!! “Is die man wel betrouwbaar?”
   Nou als hier inmiddels 1 ding duidelijk is bij de reacties van de RIVM-kliek op deze site: Onbetrouwbaar. Nicks nemen onder weer een andere Nick.. Mijn hemel, hoe ver wil je je verbergen.
   De andere mensen staan gewoon open en bloot met hun eigen naam hun eigen verhaal te vertellen; deze kliek is de RIVM-propaganda-masjien.

   Het artikel staat overigens ook hier op WantToKnow.nl:
   http://www.wanttoknow.nl/overige/dodelijke-immuniteit-over-kwik-in-vaccins/

  9. Komt een reactie je niet uit, ga je met 3 of zelfs 4 nicks hier reacties zitten spuien..!!!

   Dat lieg je.

   Ik zit hier maar onder 1 naam, dat is de naam die bij dit comment staat en ik ben verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, zoals je ook heel goed weet.

  10. De andere mensen staan gewoon open en bloot met hun eigen naam hun eigen verhaal te vertellen; deze kliek is de RIVM-propaganda-masjien.

   Wattenstaafie; HyperAlert; Bees; Kritisch; Dutchie; Henkie; Fan…

   Allemaal onder hun eigen naam?

  11. Boos tw? Misschien valt er op de UvA-blog nog wat te commentariëren..? Het grappige is dat telkens als ik over Nicks begin, jij je direct aangesproken voelt..
   Wie de schoen past voor een ander, valt er zelf in.. 🙄

  12. Trijntjewinkel

   je vraagt ‘Vind je Robert F. Kennedy echt betrouwbaar??’

   – Ik ken de beste man niet persoonlijk…
   Maar geen aanleiding om aan zijn integriteit te twijfelen, hij wordt vooralsnog niet gezocht.
   Zie ook zijn belangen niet echt.
   But:
   “Current consensus among the medical community states there is a lack of scientific evidence to support his allegations”

   Ik vind jou niet betrouwbaar….

   Kijk, daar liggen de belangen nu nét even anders.
   Wat is jouw belang om zo bovenmatig het ‘goede’ van vaccineren hier te verdedigen vraag ik me af? Ben je zo bevlogen mensen te behoeden de verkeerde beslissingen te nemen? Dan is het water naar de zee dragen want de VERKEERDE BESLISSINGEN van belanghebbenden en belangenverstrengelden worden door steeds meer mensen doorzien, ze ontwaken: money money money maken en wellicht nog een andere agenda wordt hier gediend.
   Ik veronderstel dat je niet begrijpt wat ik precies met andere agenda bedoel, indien wel, dan heb ik je te laag ingeschat. Maar dan wordt het tegelijkertijd voor jou wel tijd voor introspectie.
   Weet, ik ga geen polemiek met je aan, ik besteed mijn tijd liever nuttig.
   CD, weet je nog?

   Lezenswaardig:

   http://www.nvkp.nl/fileadmin/nvkp/pdf/Autisme_Hyghyp_Wakefield_publicatie.pdf

   Ter completering zie:
   http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/de-kwik-kwek-en-kwakzalverij-van-vaccinaties/

  13. Ik vermoed dat Robert F. kennedy wat betrouwbaar dan onze huidige RIVM directeur (en zijn minstens net zo betrouwbare vriend Ab Osterhaus, ex directeur van het RIVM overigens…).

   De huidige directeur Coutinho heeft zonder toestemming (illegaal en onethisch noemen ze dat, hij werd niet voor niets later alsnog de laan uit gestuurd, om nu weer bedankt te worden als directeur van het RIVM)bloed van homosekselen gebruikt om er ander onderzoek mee te gaan doen (met naam en toenaam en zonder toestemming dus). Lekker ‘nuchter en neutraal’ dus (lijfspreuk RIVM). Of zoals RIVM collega mevrouw Konijn..zou zeggen (en heeft gezegd over vaccinaties na alle feiten niet te willen erkennen): “baat het niet dan schaadt het niet.”

   “Bloed van 800 homoseksuelen, begin jaren tachtig (voordat aids bekend was als homoziekte) verzameld voor een onderzoek naar hepatitis B-besmetting, testte hij op hiv toen er in 1985 een test op het aids-virus beschikbaar kwam. Zonder de bloedmonsters te anonimiseren, zonder toestemming te vragen aan de proefpersonen, terwijl beloofd was dat het bloed na de hepatitistest vernietigd zou worden. Dat was begin 1985. Coutinho was lid van het Landelijke Aids-coördinatieteam dat in die beginjaren van de epidemie eigenlijk het beleid uitstippelde. Een paar mensen van de 800 waren met hiv besmet. Coutinho kwam er zo op illegale manier achter dat het aids-veroorzakende virus eind jaren zeventig in Nederland moest zijn geïntroduceerd. Toen het testwerk bekend werd, ontstond een rel die Coutinho bijna de kop kostte als lid van het coördinatieteam.

   Later, in 1989, toen de institutionele Nationale Commissie Aidsbestrijding (NCAB, dat bestond van 1987 tot 1995) het werk van het coördinatieteam had overgenomen, werd Coutinho alsnog aan de dijk gezet.”

   Zo, nog iemand een spuitje van deze transparante man? Even kijken wat er nu als reactie komt van Combat en co…

  14. http://www.nrcboeken.nl/recensie/noem-het-geen-geslachtsziekte

   Tja, voor ik te horen krijg dat het weer kul is of een boek uit mijn kast…hier de tekst uit het boek! Herinneren we nog het strakke gezicht van Coutinho na de doden na (door?) vaccinatie en de stopzetting van de vaccinaties. Nog wat teruggehoord van deze transparante man of het toch aan de vaccins lag? het zou namelijk ‘onderzocht’ worden. Tja, baat het niet dan schaadt het niet, nietwaar?

  15. Hét truucje van TW en consorten hier. Verklaar mensen onbetrouwbaar en ze dalen in aanzien.. Want wie kan een ander onbetrouwbaar verklaren..? Juist, iemand die zich ver verheven voelt boven het gepeupel.. Simpel en zielig. Dat vind ik.

  16. Ach ja Guido, baat het niet dan schaadt het niet, toch? Draaien we het even om en dan zien we de onmacht en frustratie aan het werk die inhoudelijk zaken niet kan weerleggen (is ook niet mogelijk, de feiten zijn duidelijk) en dus maar aan ‘karaktermoord’ wenst te doen.

   Niet alleen zwak en zielig, maar vooral erg inzichtelijk hoezeer men met de handen in het haar zit misschien? De gevaccineerde kat in het nauw maakt steeds gekkere sprongen!

   Steeds meer mensen zien de kat met bijwerkingen en beseffen dat er iets niet in de haak zit.

   Sommige reacties hier lijken tegenwoordig wel meer een bevestiging van een soort law of attraction dan een serieuze ’tegenaanval’ tegen al het bewijs dat vaccinaties ons simpelweg niet dienen. De ongegronde en ongefundeerde weerstand is zo overduidelijk, dat het juist de juistheid van ‘de andere kant’ zo mooi belicht. Het zijn mooie tijden… 😉

  17. Mooi he, gelijk een bevestiging…En dat van iemand die maar wat roept bij niet aantoonbare ‘onbetrouwbaarheid’, maar niet wenst te reageren op echte aangetoonde onbetrouwbaarheid van Coutinho. De ketel in de winkel wordt steeds zwarter…

  18. @ John,

   Nadat er 3 baby’s overleden waren na het vaccin Prevnar, vertelde Coutinho in Netwerk dat er 80.000.000 kinderen het vaccin gehad hadden en dat er geen ernstige bijwerkingen gemeld waren. Een regelrechte leugen.

   Want de bijwerkingen staan in verschillende databanken.
   Ik heb er met Netwerk over gebeld, alle vind plaatsen doorgegeven, maar ze laten de leugen liever bestaan.

  19. Hoe later de avond hoe schoner het volk zullen we maar denken trijntje. Maar nu weer een nieuwe dag.
   Inhalend de reacties van vandaag (dus gister) zie ik ’n bepaalde bijna dwangmatige gedrevenheid bij jou, en herken, zie bevestigd wat eerder al door mij geconstateerd was aangaande jou, trijntje. Doe mij en vele anderen een plezier ga vooral zo door en je demasqué is voor een ieder evident.

  20. @Algemeen

   Trijn ,hou vol!
   Je brengt hier tenminste iets zinvols,waarop de hr .jonkers niets anders weet te verzinnen,dan je aan te vallen.

   Jouw opmerkingen (vergezeld door links) weerspreken HUN overtuiging absoluut.

   Ga door!
   Kees

  21. Kennedy heeft aantoonbaar meerdere keren consequent gelogen, onder andere over de simpsonwoodnotulen. Daarmee heeft hij zichzelf als onbetrouwbaar weggezet.

  22. Ja ga zo door inderdaad! Vooral op deze stralende nieuwe dag. dus: Coutinho. Betrouwbaar? Waarom ‘vergeten’ jullie toch elke weer te ‘reageren’ op werkelijk essentiële informatie?

   Iemand? Trien? Zoon van Wilma? Iemand? Demasque?

 22. waarom is er de afgelopen 15 jaar zo’n sterke stijging van aan autisme verwante stoornissen?!

  Het is de vraag of er een stijging is van het aantal stoornissen. Het kan ook zijn dat er eerder en beter gediagnosticeerd wordt. We spreken nu ook niet meer van autisme, maar van een stoornis in het autistisch spectrum.

  Zoals ik al zei, bij de Amish komt wel degelijk autisme voor. De Amish hebben echter een ander soort samenleving, enigszins vergelijkbaar met de plattelandssamenleving van 150 jaar geleden bij ons. In dat soort samenlevingen is meer ruimte voor mensen met een afwijkend gedragspatroon dan in onze samenleving. Maar dat betekent dus niet dat er minder van zijn. Ook de Amish gaan naar de huisarts met hun kinderen als die problematisch gedrag vertonen. Artsen in Lancaster County in Amerika zien Amishkindern met autisme en ze enten Amishkinderen in volgens het rijksvaccinatieprogramma – met instemming van de ouders.

 23. @ Hyper Alert,

  Met hulp van zo’n extra dosis intelligentie zouden we verder moeten kunnen komen in het begrijpen van gezondheid, ziekten en welzijn;

  Vaak zijn dingen gewoon (nou ja, gewoon…) heel ingewikkeld en moeilijk op te lossen. Dat het soms moeilijk is om verder te komen is niet per definitie omdat de mensen niet slim genoeg zijn, maar komt vaak doordat het om een gecompliceerde zaken gaat die een subtiele samenhang hebben die moeilijk te doorgronden is.

 24. Het grappige is dat telkens als ik over Nicks begin, jij je direct aangesproken voelt..

  Je sprák mij aan Guido. Of was je dat alweer vergeten?

  Wat is trouwens “de uva-blog” en waar vind ik dat?

 25. Het hoge woord is eruit.. De WHO heeft onrechtmatig gehandeld bij de advisering van regeringen inzake de bestrijding van het H1N1-virus. EN ZICH DAARBIJ SCHULDIG GEMAAKT AAN BELANGENVERSTRENGELING!
  Kijk dat zijn tenminste concrete zaken, of zijn deze mensen ook weer onbetrouwbaar? Het onderzoek onjuist uitgevoerd, waren ze verblind door de zon? Hier in ieder geval het korte, originele artikel in het British Medical Journal. Zodat ieder ZELF kan uitmaken wat ie ervan vindt. http://www.bmj.com/cgi/content/full/340/jun03_4/c2912

  (Zie ook het artikel hier elders op de site: http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/who-schendt-eigen-regels-en-is-schuldig-aan-belangenverstrengeling/ )

  1. Zo zie je maar Guido, er staat toch nog weleens wat aardigs bij Cryptocheilus!
   😆

  2. Wat een domme reactie.. Werkzaam aan de UvA.. Mijn hemel.. Je vak wordt tot de grond toe afgebrand en jij denkt dat ik dat bericht erover op een site van ‘je vriendje’ heb gehaald..!!

   De hele nieuwswereld staat er VOL van.. En natuurlijk het wetenschappelijk Walhalla: hét BMJ..
   Neem aan dat het je inhoudelijk allemaal geen lor kan schelen? Over betrouwbaarheid gesproken..

 26. Ik heb gelezen dat hier hoog begaafde mensen posten, dus hoef ik geen moeite te doen om alles in het Nederlands te vertalen.

  The study, conducted by a team at the Harvard School of Public Health, found that autism was nearly twice as common among the children of women who were treated with the ovulation-inducing drug Clomid and other similar drugs than women who did not suffer from infertility, and the link persisted even after researchers accounted for the women’s age.

  Moreover, the association between fertility drugs and autism appeared to strengthen with exposure: the longer women reported being treated for infertility, the higher the chances their child had an autism spectrum disorder (ASD).

  Read more: http://www.time.com/time/health/article/0,8599,1990567,00.html#ixzz0pvZWCCWb

  Dus mijn stelling hier is, nadat kwik uit de vaccins gehaald is, zijn er andere giftige producten op de markt gekomen, die hetzelfde effect hebben.

  1. Janny, die stelling van jou wordt niet onderschreven door de onderzoekers zelf en anderen, zoals je kunt lezen in het artikel. Er zijn meer factoren dan alleen behandeling met dit middel die leiden tot een hogere kans op autisme. Ook dat kun je in het artikel lezen.

  2. Dank je Guido.

   Door al het werk wat ik voor Truthaboutgardasil.org doe krijg ik heel veel verhalen te lezen.

   De ene nog triester dan de andere.

   Het achterlijke gedoe van de RIVM aanhang hier maakt me kots misselijk. Het gaat nergens over met die mensen.

   Er is helemaal niets mis met tegenovergestelde meningen. Maar als er geen respect is dan heeft discusseren ook geen zin.

   Ik ken zoveel ouders van meisjes met heel ernstige bijwerkingen, meisjes die voor vaccinatie hardstikke gezond waren en daarna niet eens de energie en kracht hebben om hun bed uit te komen.

   Die ouders die zoeken hulp voor hun dochters, maar worden in de zeik gezet door dat soort RIVM volk wat we hier ook hebben.

   Eerst je kind lokken omdat het zogenaamd beschermd moet worden, om het daarna in de goot te dumpen en de mond te snoeren.

   Zo gaat het met autisme ook, het wordt belachelijk gemaakt en niet serieus genomen. In plaats van naar de oorzaken te zoeken, zijn de meeste onderzoeken erop gericht om iets uit te sluiten.

  3. @ janny (en vooral de ‘anderen’): onderschrijven door wetenschappelijk onderzoek heeft daarnaast nog eens het probleem van ‘met 2 maten meten’:

   Ik vond een stukje tekst van echte vaccinatie deskundige Dr. Russell Blaylock op zijn website die ik kan beamen vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond en vooral mijn ervaringen met ‘anti-antivaccinisten’ zullen we maar zeggen…

   “Most men of medicine recognize that some things are obvious without a placebo controlled, double-blind, randomized study. For example, there has never been such a study to see if smashing your finger with a hammer will be painful, but we accept it without such pristine evidence. The same is true with removing brain tumors or sewing up severe lacerations.

   I find it interesting that there exist an incredible double standard when it comes to our evidence versus theirs. The proponents of vaccination safety can just say they are safe, without any supporting evidence what-so-ever, and it is to be accepted without question. They can announce that mercury is not only safe, but that it seems to actually increase the IQ, and we are to accept it. They can proclaim thimerosal safe to use in vaccines without their having ever been a single study on its safety in over 60 years of use, and we are to accept it.

   Yet, let me, or anyone else, suggest that excessive vaccination can increase the risk of not only autism, but also schizophrenia and neurodegenerative diseases, and they will scream like banshees –Where is the evidence? Where is the evidence? When we produce study after study, they always proclaim them to be insufficient evidence or unacceptable studies. More often than not, they just completely ignore the evidence. This is despite the fact that we produce dozens or even hundreds of studies that not only demonstrate the link clinically and scientifically, but also clearly show the mechanism by which the damage is being done –even on a molecular level. These include cell culture studies, mixed cell cultures, organotypic tissue studies, in vivo animal studies using multiple species and even human studies. To the defenders of vaccine safety-our evidence is never sufficient and, if we face reality –never will be.”

   http://www.russellblaylockmd.com (zie articles en published papers voor de echte feiten over vaccinaties en het belang van kwalitatief voedsel!)

  4. Nog even voor het slapen gaan, een prachtige aansluiting op de ‘onbetrouwbaarheid’ van sommige onderzoekers in de omgekeerde wereld die vaccinatieindustrie heet…en een toegift vawege het belang van vooral jonge kinderen niet het hepatitis vaccin te ver-strekken…

   “The Simsonwood conference proceedings, in which over 50 scientists, vaccine pharmaceutical company representatives and representatives from the World Health Organization met secretly in Norcross, Georgia, disclosed that the safety of your children is not their primary interest –their only interest is selling vaccines to the public. A friend of mine, while speaking to an audience of scientists and public health officials in Italy, was rudely told by a public health official that (paraphrased) –We all know that vaccines can cause neurological damage, but we must keep this from the public because it might endanger the vaccine program. ”

   “Immunology, like nutrition, gets only scant attention in medical school and even less in residency training of physicians. Older doctors have no concept of the newer discoveries in immunology, especially neuroimmunology. The human immune system is one of the most complex systems in physiology and our studies indicate an even greater complexity is to be found. Despite a renewed interest in the immune system’s function in neonates and small children, much remains unknown concerning the immune effects of exposing infants and small children to such a large barrage of vaccine early in life. Yet, what we do know is that they react quite differently than adults and it can have devastating consequences on brain development and function.

   Vaccinating millions of children with the hepatitis B vaccine at birth can only be described as dangerous idiocy. The vast majority of infants, children and adolescents are in no danger from this infection- even the medical authorities agree on that. It is also known that the effectiveness of the vaccine in children last no more than two years and has little or no effectiveness in the immune suppressed child. The nefarious plan by these vaccine geniuses is to force vaccines all babies, since they would have difficulty convincing adults, that is, the one at any danger, to get the vaccine.

   The problem with this “plan” is that the vaccine is ineffective by the time the child reaches the age of risk. Now that they have discovered this, they are recommending that all children have a booster vaccine every two years.

   The American Academy of Pediatrics and the CDC, the forces behind this vaccine mania, assure parents that giving all of the required vaccines at once is perfectly safe. As we have seen, the scientific “evidence” does not support this policy. To do so exposes the child to a high concentration of immune-stimulating adjuvants that will intensely activate the brain’s immune system (microglia) during the brain’s most active growth period, that is, during the first 2 to 6 years of life. The maturation and development of the brain continues to a large degree throughout adolescence. As we have seen, excessive vaccination can result in brain inflammation and brain swelling that can be prolonged, even lasting years, if not decades (as we have seen in the Vargas et al study). This can result in seizures, high pitched crying, severe lethargy, weakness and behavioral problems, such as agitation, depression, anger and other autistic behaviors.

   In addition, giving the vaccines all at once exposes the brain to higher levels of neurotoxic aluminum as proven by radiolabeled aluminum study quoted above. If a person were to follow recommended vaccine guidelines they would receive over 100 vaccines in a lifetime. Because of the way the vaccines are given, this would not allow the brain’s microglial cells to shut down, which is essential.

   One of the effects of chronic microglial activation, other than brain inflammation, is an elevation in brain glutamate levels. Studies have shown this can lead to chronic neurodegeneration and is suspected as a common mechanism associated with neuropathic viruses, such as the measles and borna viruses.158-160 In fact, blocking certain of the glutamate receptors can prevent brain damage by the measles virus, as well as other viruses.158 We also know that the prognosis of spinal meningitis can be determined by the spinal fluid glutamate levels, with high levels having the worst prognosis.161 Studies of autistic children have also shown elevated glutamate levels in their blood and spinal fluid. ”

   Er was geen rechtstreekse link helaas, maar zie Dr Blaylock website bij Articles en kies de onderste en scroll naar Conclusions (lees vooral ook de rest).

  5. Conclusie: wel of niet intelligent, wel of niet autistisch, wit zwart geel rood of semitisch; “only I wanna say is that THEY don’t really care about us!!!”

   Michael Jackson – THEY Don’t CARE About Us
   http://www.youtube.com/watch?v=mwQFGZ0bFbs

   Bohemian Grove Ritueel: The Cremation of Dull CARE

   Scholen en Universiteiten => deliberately dumbing down society doormiddel van Pruisisch Militaire LeeftijdSSegregatie en selectie op grond van zielloze bandrecorder capaciteiten…

  6. Je hebt nog nooit moeite gedaan om alles in het Nederlands te vertalen, je hebt hier steeds hele lappen tekst in het Engels geplakt.

  7. Ja ga zo door inderdaad! Vooral op deze stralende nieuwe dag. dus: Coutinho. Betrouwbaar? Waarom ‘vergeten’ jullie toch elke weer te ‘reageren’ op werkelijk essentiële informatie?

   Iemand? Trien? Zoon van Wilma? Iemand? Demasque?

  8. De stelling van de onderzoekers is dat zij niet weten of het door het medicijn komt of dat er ook nog andere factoren – waarvan bekend is dat ze ook de kans op autisme kunnen vergroten – meespelen en wat het aandeel van deze factoren is.

   De wetenschappers weten het niet zeker en gaan dus verder onderzoek doen, maar hier is alweer als vaststaand geconcludeerd, door Janny in dit geval, hoe het allemaal zit.

   Jullie hebben helemaal geen onderzoek nodig, want jullie weten alles al.

  9. Ẅij weten alles al;

   Wij hebben geen ‘onderzoek’ meer nodig;

   Quote:

   “The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum – even encourage the more critical and dissident views. That gives people the sense that there’s free thinking going on, while all the time the presuppositions of the system are being reinforced by the limits put on the range of the debate.” Noam Chomsky

   Wat wij ondervinden of denken te weten of hebben meegemaakt of ervaren hebben doet er niet doe;

   Quote:

   “As long as people are marginalized and distracted [they] have no way to organize or articulate their sentiments, or even know that others have these sentiments. People assume that they are the only people with a crazy idea in their heads. They never hear it from anywhere else. Nobody’s supposed to think that. … Since there’s no way to get together with other people who share or reinforce that view and help you articulate it, you feel like an oddity, an oddball. So you just stay on the side and you don’t pay any attention to what’s going on. You look at something else, like the Superbowl.” Noam Chomsky

   Met andere woorden we praten tegen ‘Academische’ Automaten die ons bezig houden maar geen verantwoordelijk voor niets of iets dragen maar op 1 of andere manier wel beslissingen voor ons nemen;

   Quote:

   “The most effective way to restrict democracy is to transfer decision-making from the public arena to unaccountable institutions: kings and princes, priestly castes, military juntas, party dictatorships, or modern corporations.” Noam Chomsky

   De Corporaties weten wat goed voor ons is;

   Quote:

   “The ‘corporatization of America’ during the past century [has been] an attack on democracy.” Noam Chomsky

  10. @ Janny,

   Het is MIJN stelling, die hoeft niet onderschreven te worden door onderzoekers.

   Maar dan toch wel door jezelf lijkt me. Of dat ook niet?

   Een stelling is immers een bewering die men als waarheid aangenomen wil zien worden. Ik ga er daarom vanuit dat je je stelling baseert op bepaalde conclusies. Of is je stelling nergens op gebaseerd?

 27. @John Consemulder

  Iemand? Trien? Zoon van Wilma? Iemand? Demasque?

  Ik wil je hierbij dringend verzoeken te stoppen met mijn internetnaam verbasteren. De naam Wilmamazone heeft voor mij zéér speciale betekenissen waaraan o.a. heel wat emotie’s verbonden zijn. Het is niet zomaar een naam dus.

  Alvast bedankt voor de medewerking.

  1. Ik zie trouwens dat je wel emotioneel reageert op de tekst die je kopieert, maar niet op de vraag die er staat.

   Ik voel me genoodzaakt om deze maar weer te herhalen dan (trein zwijgt ook al in alle talen, de informatie en de vraag lijken mij duidelijk)…

   “Je bent ook hier weer vergeten te reageren op de ‘betrouwbaarheid’ van ons aller Coutinho, Trein!

   Je weet wel, die info dat hij illegaal bloed van homoseksuelen heeft misbruikt-met naam en toenaam- om ander onderzoek mee te doen. Later moest hij na dit onethische schandaal alsnog de laan uit.

   Lekker ‘nuchter en neutraal’ of reden om ook hier op te reageren?

   Nog maar ene keer de link (zo blijf ik in herhaling vallen, maar ach het blijft informatief en verhelderend voor de nieuwe lezers zullen we maar denken…

   http://www.nrcboeken.nl/recensie/noem-het-geen-geslachtsziekte

  2. Laat ik dan maar beginnen met een stuk hoor en wederhoor.

   2001:
   http://www.historischnieuwsblad.nl/00/HN/nl/154_162/artikel/5653/Roel_Coutinho__pionier_van_de_aids-bestrijding:.html

   Roel Coutinho, pionier van de aids-bestrijding:

   ‘Je kreeg het onheilspellende gevoel dat de natuur terugsloeg’

   De ontdekking van aids, precies twintig jaar geleden, zette in Nederland een flinke domper op het `alles kan’-gevoel van de jaren zeventig. Directeur van de GG&GD Amsterdam Roel Coutinho, van 1981 tot 1989 nauw betrokken bij de aids-bestrijding: `De nadruk lag op veilig vrijen en niet op minder seks’
   Aids (Acquired Immune Deficiency Syndrome) werd in 1981 ontdekt in Amerika. Een jaar later……….

  3. Meneer Consemulder,

   Ik neem aan dat u in staat bent om wetenschappelijk onderzoek te lezen en te interpreteren. Nu ja, dat hoop ik dan toch.

   Meneer Coutinho staat hier helemaal niet ter discussie, want het gaat niet over aids-onderzoek. Het gaat om de veiligheid van het Hep B vaccin. Over dat laatste is onderzoek beschikbaar en op basis van het beschikbare onderzoek dient een standpunt bepaald te worden.

   Met betrekking tot Kennedy jr: hier werden twee onderwerpen ingebracht in relatie tot Kennedy jr: de uitlatingen die hij heeft gedaan met betrekking tot de verduisteringszaak rond Thorsen en de inhoud van de Simpsonwoodnotulen. Over beide zaken heeft hij aantoonbaar gelogen, vandaar dat ik hem in deze niet betrouwbaar vind. Hij heeft overigens over meer zaken leugens verteld, maar die zijn hier niet ingebracht en dus voor deze discussie niet relevant.

  4. Ik zal proberen het nog eens uit te leggen aan de hand van meneer Wakefield.

   Meneer Wakefield had een belangenconflict in relatie tot zijn onderzoek, omdat hij zelf een patentaanvraag had ingediend voor aan alternatief mazelenvaccin. Daarnaast werd hij betaald door een letsetschadeadvocaat die een zgn. “class action suit” wilde beginnen over vaccinatieschade.

   Wakefield heeft deze belangenverstrengeling niet gemeld. Dit geldt als onethisch gedrag en daarvoor is hij op de vingers getikt. Daarnaast heeft hij kinderen onderworpen aan ingrijpende en belastende behandelingen waarvan hij de noodzaak niet heeft kunnen aantonen. Ook dit geldt als onethisch gedrag en ook daarvoor heeft hij een tik gekregen.

   Maakt dat de uitkomsten van zijn onderzoek nu per definitie onbetrouwbaar?

   Nee.

   De uitkomsten van zijn onderzoek zijn onbetrouwbaar omdat het een in wetenschappelijk opzicht buitengewoon slecht onderzoek was. Daarnaast is er ook nog eens gesjoemeld met onderzoeksgegevens, wat de onbetrouwbaarheid van de uitkomsten nog vergrootte.

  5. “Je bent ook hier weer vergeten te reageren op de ‘betrouwbaarheid’ van ons aller Coutinho, Trein!

   Wat bedoelt u hiermee meneer Consemulder? Dat alle onderzoek dat Coutinho doet, niet op zijn merites beoordeeld hoeft te worden “omdat hij toch onbetrouwbaar is”? Dat Coutinho dús alleen maar onbetrouwbaar onderzoek produceert? En dat u dat al weet zonder dat u ook maar één blik op dat onderzoek geworpen heeft?

   Zelfs van meneer Wakefield sluit ik niet uit dat hij op een dag met een onderzoek komt dat de toets der kritiek kan doorstaan. Ik zal in elk geval elk onderzoek dat hij produceert met belangstelling blijven bestuderen en uitsluitend op basis daarvan een oordeel vellen over de betrouwbaarheid van de uitkomsten.

   Lezen, meneer Consemulder, zelf lezen en dan op basis van het gelezene een oordeel geven. Zo hoort het en niet anders.

  6. Kijk, deze ’tone of voice’ is zoveel zeggend. Autoritair, impliciet beledigend.. (alsof TW de enige is die leest, niet subjectief de opmerking, maar objectieve realiteit weergevend..) BAH!.
   Je gaat steeds verder door de mand vallen Trijn, voor velen hier. Mensen om je heen worden zachter als je eens wat meer uit je hart sprak, ipv vanuit angst om ‘veld te verliezen’..
   Sorry ‘meneer’ Trijntje. Je begint namelijk ook ineens iedereen ‘meneer’ te noemen. Cynisch natuurlijk, maar impliciet beledigend. Voila, daar zijn we weer.

  7. Ach Guido,

   Het enige dat jij weet in te brengen tegen mij zijn beledigingen. Dat geldt overigens ook voor veel van je medebloggers hier.

   De parmantige ijdeltuiterij om jezelf werkelijk overal Drs. te noemen, zoals meneer Consemulder doet, roept bij sommigen een lichte neiging tot ironie op.

  8. En wat vonden wij nu ook alweer van Coutinho en zijn eveneens betrouwbare vaccinatiebeleid? Nog steeds geen helder antwoord op een envoudige vraag.

   Prachtig deze ‘niet-antwoorden’ op heldere informatie. Ook afwezigheid van een antwoord soms boekdelen. Iets niet proberen te antwoorden door met andere er niet toe doende informatie te beantwoorden lijkt mij een duidelijke poging (en niets meer dan dat) om zaken af te leiden van het gegeven dat een kernspeler in de vaccinatiepolitiek er niet toe zou doen…

   Het zou alleen om de vaccinaties an sich gaan. Alsof die niet met bergen bewijs ineffectief, onwetenschappelijk en potentieel levensbedreigend zijn gebleken. Of willen we dat ook niet toegeven? Nog maar even het mooie stukje inzichtelijke tekst van Dr. Russell Balyloch waar ik me wel in kan vinden:

   “Most men of medicine recognize that some things are obvious without a placebo controlled, double-blind, randomized study. For example, there has never been such a study to see if smashing your finger with a hammer will be painful, but we accept it without such pristine evidence. The same is true with removing brain tumors or sewing up severe lacerations.

   I find it interesting that there exist an incredible double standard when it comes to our evidence versus theirs. The proponents of vaccination safety can just say they are safe, without any supporting evidence what-so-ever, and it is to be accepted without question. They can announce that mercury is not only safe, but that it seems to actually increase the IQ, and we are to accept it. They can proclaim thimerosal safe to use in vaccines without their having ever been a single study on its safety in over 60 years of use, and we are to accept it.

   Yet, let me, or anyone else, suggest that excessive vaccination can increase the risk of not only autism, but also schizophrenia and neurodegenerative diseases, and they will scream like banshees –Where is the evidence? Where is the evidence? When we produce study after study, they always proclaim them to be insufficient evidence or unacceptable studies. More often than not, they just completely ignore the evidence. This is despite the fact that we produce dozens or even hundreds of studies that not only demonstrate the link clinically and scientifically, but also clearly show the mechanism by which the damage is being done –even on a molecular level. These include cell culture studies, mixed cell cultures, organotypic tissue studies, in vivo animal studies using multiple species and even human studies. To the defenders of vaccine safety-our evidence is never sufficient and, if we face reality –never will be.

   When I was in medical school, there was no proof that cigarette smoking cause lung cancer. The connection was as obvious as the layman’s observation that smashing your finger with a hammer would cause pain and even the town drunk knew it was true, but to the medical elite –there was no proof.”

   ps: Ik heb zelf niet zo last van mijn titel, mijn leven behelst veel meer dan mijn kennis en studieresultaten. Maar als je er (om wat voor reden dan ook) ‘last’ van hebt, mag je me gerust met John aanspreken hoor! Mijnheer mag natuurlijk ook, maar dat vond ik nu inees wel wat officieel na zo,n eenvoudige vraag.

  9. Meneer Consemulder toch nog een toevoeging van mij.
   je claimt Drs te zijn maar , die titel heb je alleen in de richting psychologie toch ? op alle andere gebieden ben je een “leek” als ieder ander.

   uiteindelijke conclusie , van medicatie, dna , vaccinatie’s enz heb je net zo veel verstand als mw a Bleeker , niks nakkes nada dus jente en zo nothing weetje wel .

   Dag John

  10. Gait, wel eens over doorstuderen, autodidactisch vermogen en literatuurstudies gehoord? Daarnaast is het gelukkig zo dat iedereen tegenwoordig in degelijke literatuur de studies er op na kan slaan die duidelijk aantonen dat vaccinaties niet deugen. Is in feite ook niet zo moeilijk, omdat het onmogelijk is om deugdelijk (niet door de farmaceutische industrie gefabriceerde) bewijs te vinden dat vaccinaties wel efectief en veilig zijn…

   Heb jij trouwens wel een brevet van vermogen (diergeneeskunde bijvoorbeeld?) om een erkende Gait te mogen zijn? Of lukt je dat ook gewoon zomaar?

  11. ik val in herhaling meneer consemulder , zoals al eerder vermeld , jou uitspraken over dna , vaccinaties medicatie zijn te classificeren als “not even wrong”

   -onnodig grof verwijderd-

   ik gaf alleen aan aan de meelezer dat jou titel alleen geld in de richting psychologie niks meer niks minder, je bent zelfs geen arts ! je praat over zaken (vaccinatie dna medicatie ) waar je NIET voor gestudeerd hebt en dus een leek in bent .

  12. O ja Gait, dan nog iets: je had het laats toch over die Prof Smalhout die het hoogwaardige dagblad Telegraaf volschrijft? Ook al weer zo,n titel die niet VIT (verantwoordelijk, integer en transparant) is lijkt mij. Vandaag las ik dat hij zojuist vast heeft gezeten ivm wapenbezit en handel of iets dergelijks? Rare mensen kom jij mee aan.

   Maar nu weer even naar de essentie: als het niet om bepaalde kernpersonen mag gaan maar over de vaccinaties zelf..waarom dan er om heen blijven draaien en niet op inhoudelijke zaken reageren?

  13. Gait, je valt in herhaling -onnodig grof verwijderd- , foei! Not even wrong. Tis gewoon knap: als je het niet eens verkeerd kunt hebben, dan moet je het wel volledig bij het juiste eind hebben, dank!

   Maar ja, dat hoef ik niemand te vertellen, het gaat namelijk om het vele bewijs wat het aantoont, die vele reguliere wetenschappers die het hebben gepubliceerd en vele verzwegen feiten die nu allemaal aan het licht komen. De leugens, de belangenverstrengeling, de ware feiten. WHO: Waarheid Hard Onderuitgehaald? Zoiets? Maakt niet uit, de tijd zal het leren, dat hoeft niemand voor jou te doen.

   En nu ga ik lekker eten. In de tent.

  14. Zelfs het engels is moeilijk voor je schijnbaar.

   not even wrong , wil zeggen Zelfs niet Verkeert.

   je zou het als volgt uit kunnen leggen, als je een kleur als bv Groen benoemt als karoerkie.

   aangezien karoerkie bij mijn weten een niet bestaand woord is, is het Zelfs niet verkeert het is namelijk helemaal niks. ik hoop het zo duidelijk is meneer consemulder.

   eet smakelijk !

  15. @Consemulder

   #En wat vonden wij nu ook alweer van Coutinho en zijn eveneens betrouwbare vaccinatiebeleid? Nog steeds geen helder antwoord op een envoudige vraag.#

   Het antwoord is simpel, je doet een slinkse poging tot karaktermoord en niet voor de 1e keer.
   Met die aidstest op zich was helemaal niets mis.De uitslag was het begin van een enorme bewustwording van het werkelijke probleem hier in Nederland.
   Coutinho dacht en handelde ‘out of the box’ van dat moment en achteraf bleek hij gelijk te hebben.
   Wie weet had ik wel hetzelfde gedaan als ik de beginjaren 80 in zijn schoenen had gestaan.

   Coutinho na ruim 25 jaar in discrediet brengen vanwege die ene beslissing is pas onbehoorlijk.
   Maar zo te zien schaam jij je zowiezo nergens voor.

  16. Dag Thomas, je hebt gelijk…Over dat ik me niet schaam om de waarheid over Coutinho aan het licht te brengen. Ga jij hier nu echt schijnheilig lopen verkondigen dat mijn openbaring diskrediet brengen is aan een man die schaamteloos, onethisch en crimineel (ja zo heet zo iets waar jij je ook aan zou durven wagen)het vertrouwen heeft geschaad van de mensen wiens bloed hij misbruikt heeft voor ander onderzoek?

   En jij denkt dat zo,n iemand “nuchter en neutraal’ met huidig onderzoek om zal kunnen gaan? of misschien niet iets anders zou willen doen met het afgestane DNA waar het RIVM nu om vraagt? De goede man is de laan uit gezet (terecht; hij zou het bloed na onderzoek vernietigen en gebruikt het doodleuk zonder toestemming maar wel met naam en toenaam voor ander onderzoek dan bedoeld..)en is nu directeur van het RIVM? En waarom reageert hier niemand op?

   En waarom zwijgt Coutinho sowieso in alle talen op vragen die hem gesteld worden? En waarom liegt Coutinho over kwik in vaccins dat de hoeveelheden niet schadelijk zouden zijn (terwijl de WHO -en vele wetenschappers- allang heeft toegegeven dat elke hoeveelheid kwik in principe niet veilig te noemen is in het lichaam? Zullen we het lijstje van ex-RIVM directeur Ab Osterhaus er ook weer eens bijhalen, of vind je dat niet nodig? Of van Klink met zwijgplicht?

   Dis-krediet? Dissociatie van transparantie en ware bedoeling mbt de gezondheidszorg en teveel belangenverstrengeling met krediet bedoel je zeker?
   Misschien zou jij het in zo’n situatie ook gedaan hebben? En daarom is het jouw held soms?

   Steun mij dan ook maar gelijk onvoorwaardelijk, want ik zou in onze huidige situatie van machtsmisbruik , leugens, verdraaide feiten, belangenverstrengeling en het verzwijgen van de ware feiten rond vaccinaties ook maar gaan waarderen dat de mensen die de waarheid blijven verzwijgen in het juiste daglicht worden geplaatst (en als zij dit niet kunnen verdragen hadden zij hun zuiverheid misschien niet op de proef moeten testen). Eerlijk duurt het langst toch?

  17. Maar Thomas, misschien doe jij (en sommige anderen) hier wel aan pogingen van ‘karaktermoord’ (niet dat dit wat zoden aan de vaccinatiedijk zet? Of misschien ben je wel bewust een ongelovige Thomas?

   Maakt niet uit, ik schaam me niet voor een link met veel informatie, studies en bewijs waar ik graag weer inhoudelijke…reacties op verneem. Je hebt blijkbaar behoefte aan ethiek en een niet op de persoon gerichte aanpak. Laten we het weer opnieuw proberen (overigens ook zeer relevante informatie voor mensen die wat meer achtergrond willen over de ware feiten omtrent vaccinaties, de tekst is ergens ook in 2 delen in het Nederlands te vinden!:

   http://www.garynull.com/storage/pdfs/SwineFluWhitePaper.pdf

  18. @Consemulder

   #Eerlijk duurt het langst toch?#

   De reden van zijn ontslag ligt wat genuanceerder dan jij wenst te suggereren:

   http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article1240859.ece/Noem_man_en_paard

   #In zijn inaugurele rede die hij hield bij de aanvaarding van het hoogleraarschap aan de Universiteit van Amsterdam in 1989 nam hij stelling tegen zijn commissie. ‘De voorlichtingsboodschap komt in Noord-Europese landen niet met de werkelijkheid overeen. Het vomen van HIV onder de algemene heteroseksuele bevolking in ons land is hoogstens 0,1 procent.’

   Volgens hem is de kans dat een hetero in Nederland besmet raakt met HIV hooguit op de miljoen. ‘Vergelijkbaar met de kans om tijdens een vakantiereis naar Mallorca met het vliegtuig naar beneden te storten’, voegde hij daar provocerend aan toe.

   Exit Coutinho, was dat. Hij moest uit de Commissie Aidsbestrijding. Dat voorval was zijn mooiste wetenschappelijke moment, zei hij in 2003 tegen de Volkskrant. Het was terecht dat hij moest opstappen, blikte hij terug. ‘Ik heb daar nooit spijt van gehad. Het mooie is dat ik achteraf gezien gelijk heb gekregen. De voorlichting is aangepast aan de doelgroepen.’#

   Jouw hele tirade is niet meer dan goedkope lasterpraat.
   Jouw argumenten zijn niet meer dan drogredenaties.
   Van een doctorandus zou je toch meer mogen verwachten.

  19. @ Thomas. Geen paniek! Dat is de titel van het boek waar de andere uitleg staat…Coutinho heeft dit ook nooit ontkend. Hij is op de hoogte.

   En dat hij zo trots is op zijn ‘prestaties’ om infectieziekten te ‘bestrijden’ met vaccins (lees: eerder deze ziektes introduceren) terwijl sanitaire voorzieningen, verbeterde hygiëne en vooral kwalitatief biologisch voedsel veel meer aan ware immuniteit zouden bijdragen (vreemd dat hij al deze studies systematisch vergeet..), is niet iets om trots op te zijn. Eerlijk duurt het langst toch?

   Maar lees je eerst in wat literatuur (genoeg links en informatie genoemd onlangs) en kijk dan even met een frisse blik wat ‘nuchter en neutraal’ naar de effectiviteit en veiligheid van vaccins. tenzij dat niet je intentie is, of nooit is geweest natuurlijk. Veel leesplezier. En dank je wel voor de ruimte die je hebt geboden om de achtergrond van Coutinho eens te bespreken, kan geen kwaad voor de nieuwe lezers hier.

  20. best grappig Consemulder , als je teveel kritsche vragen krijgt ga je er niet meer om in en stap je over op een ander.

   wat wil je eigenlijk bewijzen ? -verwijderd-

  21. @ Gait

   alles goed? Of alle riemen losT…?!
   Man wat ben jij een opportunistische querulant.
   Even terzijde van de discussie wil ik inderdaad wel even jou dit meegeven.
   Doe er mee wat je wil, ik hoop dat je er niet minder om slaapt. Integendeel aan wat je nu wellicht denkt, ik zie je eerder graag wakker worden, ontwaken.
   Doeje

  22. Grappig Gait: je schrijft ‘verkeert’ verkeerd.. Simpel toch?

  23. Gait,ik vind je een zielige, gefrustreerde man! Maar dat is mijn mening. Hoe kóm je op zo’n indirecte beschuldiging, door een ander voor je ; verkeert talgebruk’ op te laten draaien..

   Daarover gesproken: Heb je overigens nog een opmerking of iets dergelijks over fraude, misbruik van gemeenschapsgeld, oplichting en zwendelarij door Big Pharma, in het geval van H1N1-zoals het BMJ netjes bericht? Over de ruggen van de bevolking heen!
   Of zien ze dit ook ‘verkeert’? Het zal jouw prima zijn ws.?

  24. Hoe ik er op kom Guido ?
   omdat je berichten wijzigt. wat je zelf trouwens toegeeft.
   en omdat je andersdenkenden nog al negatief bejegend

 28. Tja, niet-gevaccineerde mensen reageren anders dan gebruikelijk Trijntje.
  Het zou mij een deugd waard zijn jou te overtuigen van je ongelijk. Maar ja je bent gevaccineerd dus gaat dit mij niet lukken.
  Begreep je maar meer.

  1. ha ha ha grappig !
   wedden dat consemulder gevaccineerd is ! en guido waarschijnlijk ook even als oldenkamp enz enz

  2. Op een kromme manier ben je het dus impliciet met mij eens Gait? Nu nog expliciet induceren broeder…be my guest…spread the word…Merci.

  3. Op een kromme manier ben je het dus impliciet met mij eens Gait? Nu nog expliciet induceren broeder…be my guest…spread the word…Merci.

   O ja? Het lijkt er meer op vind ik dat Consemulder en consorten niet in de gaten hebben dat ze het ook over zichzelf hebben als ze dat soort dingen zeggen.

  4. Dan reageert dus meer dan 90% van de bevolking “anders dan gebruikelijk”.

 29. @Consemulder

  http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/babys-aan-het-hepatitus-vaccin-en-ontslag-om-weigering/#comment-37270

  #Maar lees je eerst in wat literatuur (genoeg links en informatie genoemd onlangs) en kijk dan even met een frisse blik wat ‘nuchter en neutraal’ naar de effectiviteit en veiligheid van vaccins. tenzij dat niet je intentie is, of nooit is geweest natuurlijk. Veel leesplezier. En dank je wel voor de ruimte die je hebt geboden om de achtergrond van Coutinho eens te bespreken, kan geen kwaad voor de nieuwe lezers hier.#

  De 800 bloedmonsters waren er in verband met een eerder onderzoek naar Hepatitis B. Toen de HIV-test beschikbaar kwam, bleek 30% daarvan besmet met dit virus en dat was waardevolle informatie. Achteraf gezien is het dus maar goed dat die bloedmonsters bewaard zijn gebleven, want de bereidwilligheid tot testen was toen nog ver te zoeken.

  In diverse boekbesprekingen wordt er geen dikke punt van gemaakt, laat staan dat er gesproken wordt over een criminele actie van o.a. Coutinho.

  http://www.kennislink.nl/publicaties/geen-paniek-wel-polderpraktijken

  #Onderdeel van de genoemde campagne was een folder waarin bloeddonoren ‘met frequent wisselende seksuele contacten’ in overweging werd gegeven zich terug te trekken. Bij dat ‘frequent’ moest gedacht worden aan vijf of meer partners in het voorafgaande halfjaar. Homo’s met acht of zelfs negen sexpartners in een jaar konden dus gerust bloed blijven geven. Een lachertje, achteraf gezien. ‘Maar er was nog bijna niks over aids bekend’, verheldert Coutinho, ‘we moesten het doen met de beschikbare epidemiologische studies. En die gaven een vertekend beeld. Je moet niet vergeten dat aids zich aanvankelijk vrijwel uitsluitend manifesteerde bij mannen met extreem veel wisselende contacten. Logisch, die hadden natuurlijk de meeste kans om geïnfecteerd te raken. Over de werkelijke besmettingsrisico’s is pas gaandeweg meer duidelijkheid gekomen.’

  In het voorjaar van 1984 werd het Humaan Immunodeficiëntie Virus (HIV) geïdentificeerd als de oorzaak van aids. Nog in datzelfde jaar kwam er een HIV-test beschikbaar waarmee antistoffen in het bloed konden worden aangetoond, maar de homovertegenwoordigers hadden daar weinig mee op. ‘Het testen werd ontmoedigd’, schrijft Mooij. HIV betekende immers nog geen aids. Bovendien was er voor aids geen behandeling, dus een positieve uitslag kon hoogstens leiden tot nodeloze emotionele ontwrichting.#

  http://static.rnw.nl/migratie/www.wereldomroep.nl/actua/nl/nederlandsepolitiek/act20041201_aids.html-redirected
  2004

  #Een jaar ervoor was voor het eerst een artikel verschenen in het gerenommeerde Amerikaanse medische tijdschrift New England Journal of Medicine dat melding maakte van een geheimzinnige ziekte onder homo’s. Maar in 1982 waren er maar weinig Nederlandse artsen die iets van deze ontwikkelingen wisten. Pas in de jaren erna drong langzamerhand door dat het om een fatale virusziekte ging die niet alleen homo’s trof, maar zich ook verspreidde onder drugsgebruikers en hemofiliepatiënten.

  Voorlichting
  Toen er steeds meer informatie naar boven kwam wat de oorzaken en gevolgen waren van de fatale ziekte, werd er ook meer aan voorlichting gedaan. In 1984 werden folders verspreid waarin werd opgeroepen ‘het aantal seksuele partners te beperken’. Ook werd anale seks afgeraden. Het condoomgebruik werd wel gepromoot maar niet zo sterk als in omringende landen. In Nederland wilde men een gedragsverandering bereiken en dan was het belangrijk om vooral op een punt te hameren, namelijk ‘anale seks is gevaarlijk’.

  Het was ook de periode dat men zich voor het eerst kon laten testen op besmetting met het hiv-virus. Dat gebeurde in eerste instantie bij de bloedbanken die wilden weten of donoren besmet bloed leverden. Daarna namen de GG & GD de tests over.#

  Bij dit artikel: Luister naar een interview met onderzoeker Annet Mooij (6’31”)

  Vooral even helemaal naar luisteren, want de clou komt op het einde: vaccinatie!

  http://www.soaaids.nl/hivaids_vervolg/vaccin
  2010

  #Wereldwijd biedt eigenlijk alleen een veilig, effectief en betaalbaar vaccin tegen aids een werkelijke oplossing.

  De kans dat er daadwerkelijk zo’n vaccin gevonden gaat worden, wordt steeds groter. Op dit moment zijn er al zo’n dertig kandidaat-vaccins in verschillende stadia van ontwikkeling, maar toch zal het nog jaren duren voor dat er een aidsvaccin is.

  We moeten er ook nu al voor zorgen dat een aidsvaccin beschikbaar zal zijn voor armere landen. Dit betekent niet alleen dat het vaccin betaalbaar moet zijn, maar ook dat er nu al gewerkt moet worden aan manieren om het vaccin goed te kunnen verspreiden. Als het er dan eenmaal is, kan het meteen op de plekken worden ingezet waar de behoefte aan zo’n vaccin het grootst is.

  Het International AIDS Vaccine Initiative (IAVI) heeft als doel de aidsvaccinontwikkeling in een stroomversnelling te brengen. Het Aids Fonds heeft zich bij IAVI aangesloten om ervoor te zorgen dat vaccinontwikkeling hoog op de politieke en maatschappelijke agenda blijft staan.#

  Na dit alles met een frisse blik gelezen te hebben, kan ik mij slechts nog meer distantiëren van mensen die er, moedwillig zo lijkt het, een zeer onfrisse kijk op na wensen te houden.

  1. Wat is er vreemd aan te veronderstellen dat juist de vaccinatieprogrammas het probleem AIDS in het leven hebben geroepen. WAT zijn we eigenlijk aan het doen met onze zogenaamde ”gezondheid”?

  1. Goed gekozen woord ‘belangstellenden’ Heel iets anders dan belanghebbenden.
   Wie gaat voor een bewuste keuze ten aanzien van de eigen gezondheid…weet.

  2. Destijds koos men ook voor Barabas.

   Eh… wat is je punt?

  3. ‘Eerlijk zeggen’ Gait?
   Veronderstel je hiermee dat ik anders zou kunnen?

   Neen, ik had geluk; voelende ouders met een natuurlijke weerstand.
   Griep? Nooit gehad. De bof? Ik heb geboft, gewoon uitgeziekt. En nu toch elk jaar een uitnodiging van de huisarts om me maar preventief te laten vaccineren tegen de seizoensgriep. Begrijp jij het? Ik wel.

  4. waarom krijg jij een uitnodiging van de huisarts om je te laten vaccineren, als jij zo gezond bent , die uitnodiging krijg je namelijk alleen als je tot een risico groep behoort.

  5. Ja, dat snap ook niet Gait. Zelfs ik als post-chemoklant behoorde niet tot de risicogroepen en kreeg dus geen uitnodiging!

   Wellicht is Wattenstaafje boven de 60?

  6. Kunnen jullie zelf toch wel bedenken? ‘Risicogroepen’ bedekken zowat het hele spectrum, voor ieder wat wils. Pharma vaart er wel bij, bij het creëren. En nee, ik ben niet boven de 60 ik ben 52.

  7. ha ha ha ha ha , je wilt geen vaccinaties ? want daar zit gif in maar je ROOKT wel ha ha ha ha ha proest !!

   mare je weet donders goed waarom jij die kaart krijgt
   vriend.

  8. Kunnen wij zelf wel bedenken waarom jij een uitnodiging krijgt? En jijzelf kunt het niet bedenken? En nee, rokers krijgen geen uitnodiging. Eerlijk gezegd Wattenstaafie, denk ik dat je een beetje zit te fantaseren.

  9. dat denk ik ook Trijntje ! even een opsomming van wat onder andere in sigarettenrook zitten.

   1,2-dimethylhydrazine
   1,3-butadieen
   2-naftylamine
   4-aminobifenyl
   acronitril
   arseen
   benzeen
   beryllium
   cadmium
   ethanal
   etheenoxide
   dioxines
   furaan
   hetrocyclische aminen
   hydrazine
   isopreen
   koolstofmonoxide
   lood
   nitrosamines
   nicotine
   nitromethaan
   o-toluidine
   ortho-anisidine hydrochloride
   polonium-210
   polycyclische aromaten
   vinylchloride
   waterstofcyanide

  10. Iedere gek heeft zijn gebrek Gait.
   Ik ben verre van perfect. Ik heb mijn stoutheid. Trouwens, stik er niet in, in je plezier amice. Wanneer je niet perfect bent ben je niet ook onmiddellijk ‘fout’ neem ik aan?

  11. Goh Gait, alsof ik dacht dat roken gezond zou zijn.

   Trijntje, met mijn fantasie zit het wel goed gelukkig, ik verlies de realiteit niet uit het oog. Helaas voor jou kan ik je die kwaliteit niet meegeven.
   Maar ik heb overigens eerder gezegd dat ik geen polemiek met je aanga. Tis wat, was ik even uit het oog verloren. Ja, ik wordt ouder hé, moet nodig naar de huisarts.

  12. Ook nog inhoudelijke reacties op die hele lijst studies die ik postte?!

  13. Ik wilde het niet zeggen; het is zo vervelend om degene te zijn die zegt: “Ik zei het toch!”

   Maar ik had het wel willen zeggen, dat Wattenstaafie niet zou reageren.

   Ik voel dat soort dingen helaas altijd haarfijn aan.

   Kom Wattenstaafie, prove me wrong!!

  14. Thomas
   Vooraleerst bedankt voor wat je aanreikt.
   Je link volgende stuitte ik vervolgens op zoveel informatie dat het mij afschrikte.
   Betekent niet dat de door jou aangereikte informatie niet relevant zou kunnen zijn.
   Ik ga wanneer meer tijd en energie heb de zaak doorspitten.

   welgemeende groet….

  15. @ Gait.

   ‘waarom krijg jij een uitnodiging van de huisarts om je te laten vaccineren, als jij zo gezond bent’

   Goeie vraag Gait, denk daar maar eens over na is mijn repliek. Ikzelf ben niet zo’n denker, meer een voeler en het voelt nog steeds goed ook.

  16. Indrukwekkende reactie Wattenstaafie, echt waar.

   Nog steeds niet uitgelegd waarom jij een oproep krijgt voor de jaarlijkse griepprik. Net wat ik dacht.

  17. Je bent spinnijdig hé Omdat je niet krijgt wat je wil. Trouwens heb ik je al veel gegeven maar het past niet binnen je denkraam. Jammer.

  18. Ikzelf ben niet zo’n denker

   Zoiets was me al opgevallen.

  19. Ontwapenend grappig transparant ben je. Toch weer die vermaledijde polemiek en ik had jou en mezelf zo hiervoor gewaarschuwd.
   We trappen er weer in Trijntje. We zijn weer de klos.
   Hoe kan het toch gebeuren, heb je dit vaker meegemaakt?

  20. Wattenstaafje, waarom krijg je de uitnodiging voor de griep prik ? dat is toch niet zo’n moeilijke vraag ?

  21. @ Gait

   Dat is de zelfde vraag als iemand je een cactus voor je verjaardag geeft.

   Waarom een cactus ?

  22. Inderdaad Paul, de huisarts had natuurlijk ook met zo goed een andere uitnodiging kunnen sturen, een uitnodiging voor zijn bruiloft bijvoorbeeld, of voor zijn tuinfeestje. Waarom een uitnodiging voor een griepprik? Ja, waarom? Waarom niet? Vond-ie misschien gewoon leuk, zomaar, zonder reden.

  23. Dan snap ik niet waarom ze niet gewoon iedereen uitnodigen voor de griepprik, want dat schuift het meest.

  24. Chronisch zieken en oudere mensen eerst dan pas mag jij Trijn, de gezonde mensen het laatst, die hebben immers allemaal zo’n cactus ontvangen, weet je nog ?!

 30. Deze artikelen zijn uit 2004, maar blijken na 6 jaar nog steeds tegen de dovemansoren gericht van een tal zelfbenoemde deskundigen, die hun broodjesaap maar niet aan de wilgen willen hangen en daardoor het echte gevaar voor de volkgezondheid zijn.
  O.a. Anneke Bleeker DE verontruste moeder die op het gemoed werkt als volleerde zijlijnroeptoeter; haar beide dochters zijn immers wel gevaccineerd en dat kletst dus een stuk gemakkelijker.

  De liefde voor een kind die je blind kan maken voor de realiteit.
  “Prikken is zo zielig, hij/zij is zo klein…en dan die enge naald! Nee hoor ik laat hem maar niet inenten; dokter Huppeldepup van Hatseflats zegt ook dat dit niet hoeft en Anneke Bleeker zuigt toch zeker niet alles uit haar duim.”

  Dat er een hele massa internationale artsen jaren bezig zijn een goed werkend vaccinatieprogramma op te stellen, en risico-analyses maken voor ze met een advies komen, dat schuiven we voor het gemak van tafel. Evenals het besef dat een vaccinatieprogramma -voor alle burgers trouwens- het beste werkt als iedereen zich daaraan houdt.

  Moederliefde kan heel gevaarlijk zijn:

  http://www.ntvg.nl/publicatie/vaccinaties-op-de-kinderleeftijd-anno-2004-i-effectiviteit-en-acceptatie-van-het-rijksvac/volledig

  quote:
  – De laatste jaren twijfelen steeds meer mensen aan nut en veiligheid van vaccinaties. Er is een wereldwijde antivaccinatie-beweging, in Nederland vertegenwoordigd door de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP). In Nederland is de laatste jaren een lichte daling van de vaccinatiegraad zichtbaar. Het feit dat er nu een grotere spreiding van gebieden met een onvoldoende vaccinatiegraad is opgetreden, geeft reden tot zorg. Immers, bij een dalende vaccinatiegraad komen de infectieziekten met alle complicaties terug.

  – Antivaccinatieargumenten met een antroposofische en homeopathische achtergrond zijn niet wetenschappelijk onderbouwd en blijken in de praktijk onjuist. Vaccinaties bij de jonge zuigeling geven geen overbelasting van het immuunsysteem en er is geen bezwaar op de leeftijd van twee maanden met vaccinatie te beginnen.

  http://www.ntvg.nl/publicatie/vaccinaties-op-de-kinderleeftijd-anno-2004-ii-echte-en-vermeende-bijwerkingen

  – Vaccinaties beschermen in hoge mate tegen infectieziekten, maar kunnen soms bijwerkingen geven. Sinds 1962 worden vermoede bijwerkingen van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) in ons land centraal geregistreerd door het RIVM en sinds 1983 toetst een Commissie van de Gezondheidsraad de bevindingen.

  – Het gaat bij de ‘dode’ vaccins vooral om lokale (roodheid, zwelling en pijn) en algemene verschijnselen (lusteloosheid, prikkelbaarheid, onrustig slapen en minder goed eten). Ze worden met name gezien na vaccinatie tegen difterie, kinkhoest, tetanus en poliomyelitis (DKTP). Een aantal bijwerkingen treedt zelden op (collapsreacties, ‘persistent screaming’, verkleurde benen en convulsies). Zeer zelden worden ernstige neurologische complicaties gemeld. Na vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) worden sporadisch algemene verschijnselen gezien (artritis, trombocytopenie, ataxie), met vrijwel steeds een spontaan herstel.

  – Gedurende de afgelopen jaren zijn veel ziekten of ziektebeelden in verband gebracht met vaccinaties (vermeende bijwerkingen). Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat zulke hypothesen onjuist waren. Het gaat onder andere om allergische aandoeningen, zoals astma, diabetes mellitus, multiple sclerose (na hepatitis-B-vaccinatie), autisme en inflammatoire darmziekten (na BMR-vaccinatie) en wiegendood.

  – Het aantal gevallen waarin tenminste een mogelijk verband bestaat tussen vaccinatie en ziekteverschijnselen – afgezien van de lokale reacties en lichte algemene verschijnselen – is gering (ongeveer 0,25 per 1000 vaccinaties) en weegt niet op tegen de baten van vaccinatie.

  – Er is bij het publiek toenemende twijfel over het nut en de veiligheid van vaccinaties. Meer onderzoek is nodig naar de redenen waarom mensen wel of niet voor vaccinatie kiezen.

  – De voorlichting over vaccinaties aan ouders en beroepsgroepen die zich bezighouden met vaccinatie moet verbeterd worden. Het internet kan hierbij een belangrijke rol spelen.

  1. Als ik jou goed begrijp is voelen is veel waardevoller dan denken.

   Waarom wek je steeds de indruk dat het een het ander uitsluit?

   Zou je mij dat eens kunnen uitleggen? Waarom is voelen zoveel beter dan denken?

   En waarom zouden gevoel en verstand niet kunnen samengaan?

  2. Weet je wat nou de grap is.. Eén mogelijkheid staat er niet bij.. ‘Ze kunnen niet eens los’.. Dus kún je ze feitelijk niet eens apart benoemen.. a-part..! Dus in de vraag “En waarom zouden gevoel en verstand niet kunnen samengaan? heb je zélf het antwoord verborgen.. Je bent op weg Trijn, nou niet opgeven hoor.
   Of klopt een ‘Holistische kijk’ voor jou van geen ‘Kant’?

 31. Als ik jou was Wilma dan zou ik gewoon nadrukkelijk adviseren om al te beginnen met vaccinazies ruim 3 maanden voor de geboorte; worden ze hard van die embryo’s; de bijwerkingen zijn volgens de Rijks Roverheid nihil lees ik in jouw zeer betrouwbare geneeskundige bijlages en voordat ouders fobische reacties kunnen ontwikkelen voor naalden ben je zo veel efficiënter bezig; misschien dat het zelfs beter is als in de nabije toekomst kinderen uitsluitend gemaakt mogen worden in Rijks gesubsidieerde kunstmatige laboratorium baarmoeders.
  Op deze manier kan het Rijk in een vroeg stadium zonder storende invloeden van pathetisch verouderde moederliefde snel tot objectief meetbare resultaten komen; een mens kan niet vroeg genoeg volledig geconditioneerd worden door de Staat; al die private mama en papa spielerei van vroeger kost veel te veel tijd en geld en de kans op gelukkige mensen is zo ook veel kleiner.

  Gelukkige mensen hebben niet veel nodig en dat past niet in een digitale consumptie matrix; bovendien hebben de ouders tegenwoordig ieder minimaal 3 door de overheid kunstmatig in het leven geroepen zwaar onderbetaalde (spoor)banen nodig om aan de maandelijkse exponentieel stijgende vaste EUSSR lasten te kunnen voldoen… misschien dat er ook een vaccinazie ontwikkeld kan worden om te voorkomen dat de ouders steeds 8 uur slaap per dag nodig hebben zodat bij voorkeur 24/7 duurzaam en transparant doorgewerkt kan worden..?

  1. Ken jij dat boek ‘1984’ van de Britse schrijver George Orwell Trijnnie?

   Ik kan je verzekeren dat het geen uit de duim gezogen Roman is

   “Het regime weet in het boek zelfs in het hoofd van de hoofdpersoon door te dringen, en hem van de Staat en Partij te laten houden. Gedrag wordt volledig voorgeprogrammeerd. Romantische krachten als liefde en tradities worden volledig uitgewist. Een zeer grimmige parallel wordt getrokken met Stalins Rusland. Big Brother zou voor Jozef Stalin kunnen doorgaan, Emmanuel Goldstein voor Leon Trotski. Op een gegeven moment komt de hoofdpersoon oude bekenden tegen in de gevangenis, waarvan sommigen zelfs zijn verraden door hun eigen kinderen (ook dit kwam voor in Stalins Rusland. Het betreffende kind kreeg
   hiervoor direct een onderscheiding).”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/1984_%28boek%29

   Dazed And Confused – Led Zeppelin
   http://www.youtube.com/watch?v=pau8Zf7srlU

  2. Geweldige reactie HyperAlert! Echt!

   Ik begrijp dat Trijntje het niet begrijpt en je ridiculiseert. Dat is trijntje ten voeten uit. Etiketjes opplakken kan ik ook op Trijntje maar doe ik nu lekker niet. Soms werkt dat het mechanisme van reageren te doorbreken. Ik hoop op die manier haar te bewegen tot introspectie, haar dwangmatigheid onder ogen te zien, maar ik koester in deze geen illusies.

   Je komt op mij gezond over, je visie is niet ver benevens de realiteit van straks als men zo door gaat dunkt mij.
   Mensen die niet zien wat je schetst zijn stekeblind.

  3. HyperAlert, je moest eens weten hoe blij ik ben met jouw aanwezigheid op de site.. Dankjewel!
   Trijntje, wees niet zo serieus joh.. Een vrouw van 60+, zoals je jezelf betiteld hier, zou toch moeten snappen wat hij probeert te doen, deze waar HyperAlert! Dat is nl. een ‘nick’ waarachter hij zich NIET verschuilt, snappie..? Of zit ik nu ook te raaskallen..? hahaha.. 😉

   Ik ben het kortom dus helegaar met de vorige sprekert eens.. Dank ook Wattenstaafje!!

  4. Is HyperAlert een vrouw van boven de 60? Dat zou ik nooit gedacht hebben! 😆

  5. Jij denkt wel meer, ik laat het zo. Nu nog voelen Trijntje.

   Word je er blij van Wattenstaafie, om zulke dingen te zeggen tegen mensen die het met je oneens te zijn?

   Is dit het gedrag van mensen die “voelen”?

  6. @ Wattenstaafie,

   Als ik jou goed begrijp is voelen is veel waardevoller dan denken.

   Waarom wek je steeds de indruk dat het een het ander uitsluit?

   Zou je mij dat eens kunnen uitleggen? Waarom is voelen zoveel beter dan denken?

   En waarom zouden gevoel en verstand niet kunnen samengaan?

  7. @ Trijntjewinkel

   Ja sorry dat ik laat reageer. Het loopt in het leven nu wel eens anders dan gehoopt of voorzien.
   Je vragen aan mij gesteld waren:

   Als ik jou goed begrijp is voelen is veel waardevoller dan denken.

   Klopt!

   Waarom wek je steeds de indruk dat het een het ander uitsluit?

   Is die indruk niet door jezelf verzonnen?

   Zou je mij dat eens kunnen uitleggen? Waarom is voelen zoveel beter dan denken?
   Ik heb het niet over discrepantie gehad. Daar was jij over begonnen.
   Beter nee, of beter ja?

   En waarom zouden gevoel en verstand niet kunnen samengaan?

   Verdorie je slaat de spijker op de kop. Juist die synthese is node nodig.

 32. Ik heb het niet over discrepantie gehad.

  Juist wel Wattenstaafie.

  Daar was jij over begonnen.

  Eh… nee, dat doet het gros van de deelnemers aan deze site, jij incluis.

  Beter nee, of beter ja?

  Ja, wat zou het nou zijn!

  1. Leuk hè? Polemiek. Duale Pole-miek..! Jij en IK, IK en IK, zij en hij, wij, en ik natuurlijk.. daag TW..!
   Waarom plaats je trouwens deze reactie nu weer bovenaan..? Als je iets met wetenschap hebt, dan snap je dat jouw reactie zo tussen de wal en het schip valt, daar waar jij geen brug ziet, zeg maar.. Of -en dat is veel waarschijnlijker- heb je hele andere doelen hier op de site, TW, alias Gait.

  2. Ben je nummerblind ofzo, dat je alle IP-nummers door elkaar haalt?

  3. Ip nummers zijn niet nodig het gevoel vertelt al te gauw of bepaalde personen van de zelfde afkomst zijn, we zien dat oa aan de manier van schrijven, grafische samenstellings fouten in de teksten en ja de frequentie trilling van de persoon die het schrijft is heel goed voelbaar.

   Ook de frequente vorm van ontwijken in tekst en dualiteit verraad dat je geen zuivere koffie bent trijn, immers IP’s zijn veels te makkelijk voor mij om achter iemand aan te gaan hupsen, het moet verder leuk kunnen blijven.

  4. Natuurlijk Paul, TW schermt meteen met ‘zie je mijn masker dan niet?’ Zou me niets verbazen als het een alterego is van Ome Roel, de neef van Suikeroom Ab..

  5. Af en toe (eigenlijk vaak, ik doe bijna niet anders, terwijl ik dat wel doe, surf ik en sroll ik, ik kom zomaar overal langs, kom dingen, zaken, en mensen tegen.
   Ook in de fysieke wereld gaat het mij goed hoor mocht je dat eventueel als tegenwerping gebruiken. Maar ja, nu kom ik jou tegen. Het is jammer dat ik mijn authentieke gastvrijheid in reserve hou. Wat denk je wat ik van jou denk?
   Hij is trouwens goed hé die website waar ik naar verwijs. Ooit gekeken en begrepen?

  6. Vorige was gericht aan trijntje. zij zat op de verkeerde draad as usual. En ik ging met haar mee. Kijk uit mensen met lieden als deze.

  7. Inderdaad Guido, sommige denken dat het nog steeds carnaval is terwijl de oranje gekte weer voor de deur staat.

   Als Trijn nu op die Zuid Afrikaanse Oranje Toeter zou willen blazen dan kunnen we nog horen wie er in het echt valse noten zou spelen.

   Tijd voor een gele of rode kaart dan……

  8. Wij spreken in wetenschappelijk taal, over de Vuvuzela, waarde Paul. De Vuvuzela.. Daarop spelen is geen makkie.

   En dan heb ik van Gaitieboy geleerd, dat je altijd je bronnen dient te vermelden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Vuvuzela
   🙄 <-- behalve deze dan, kan ik hier niet illustreren, helaas niet.. Anders zou ik je vuvuzela tonen. (In het geel of oranje/rood..)

  9. Daarom heb em maar niet gekocht anders had ik al meerdere keren hard op straat het ‘Apel’ geblazen, zo paraat hoeft nu iedereen ook weer niet te zijn.

   Houdt het zelf nu maar eens bij een vlaggetje op me haring met ‘eu’.

  10. We gaan niet Trijntje bashen hoop ik?
   Ik vindt het mooi dat ze er is,. Ze is representant van het tegengeluid. Mag ook van Ab klinken. Getooid met een indianenpruik komt ze hier met aangehaalde achterhaalde verhalen. Een masker hier opzetten is niet langer meer effectief gebleken. Deze strategie bleek ook zelfs voor haar niet langer bruikbaar. Onzin verkopen kunnen we allemaal, Trijntje is er goed in; leeft ervoor en ervan? Demasqué, – moeilijk woord – maar Trijntje begrijpt het wel, ze is immers goed opgeleid.
   Of het moet dieper zitten. Maar jah, dat hoort hier op deze plaats niet thuis denk ik, zelfs niet als ze haar stem verheft. Laten we niet te moeilijk doen en het moeilijk doen aan andere onverlaten overlaten.

  11. Nou Wattenstaafie, voor iemand die niet wil bashen doe je het toch aardig goed.

 33. Dit item gaat over Hepatitis B en dat is een van de zogenoemde stille virussen. Dit betekent dat mensen drager kunnen zijn/worden van dit zéér besmettelijke virus zonder dat ze het weten en daardoor heel wat medemensen kunnen besmetten.

  Net als bij b.v. HIV was/is het testen een groot probleem:
  conform de Infectieziektewet moet elke nieuwe hepatitis B infectie bij de GGD gemeld worden. Om verdere verspreiding te voorkomen, zal de plaatselijke GGD uitzoeken waar de ziekte vandaan komt of wie er nog meer risico hebben gelopen op besmetting. Dit is de zogenaamde ‘bron en contactopsporing’.

  Chronische virale hepatitis heeft wereldwijd een enorme impact met naar schatting 500 miljoen geïnfecteerden met hepatitis B of C. Dit zorgt voor ongeveer een miljoen doden per jaar. Ongeveer een vijfde van de patiënten met chronische hepatitis B of C loopt het risico om levercirrose of leverkanker te ontwikkelen.

  Zoals hier al eerder gemeld heeft Nederland – als een van de weinige landen in Europa- de vaccinatie Hepatitis B nog niet opgenomen in het rijksvaccinatieprogramma, maar tot heden een programma voor risicogroepen, waaronder personeel in risicovolle beroepen.

  Ondanks het gericht vaccineren van risicogroepen is het aantal nieuwe infecties niet afgenomen. Een probleem is dat risicogroepen vaak moeilijk te definiëren zijn en er komen bovendien steeds nieuwe risicogroepen bij.

  Vandaar het nu nog dringender advies aan Nederland/een inmiddels ook in ons land duidelijke voorkeur voor een vaccinatie van alle kinderen tegen hepatitis B. Het vaccin kan gecombineerd worden met het huidige DKTP-vaccin tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Er wordt ook gepleit om pubers te gaan inenten. Dan kan snel een redelijke dekking worden opgebouwd. Maar ook dan duurt het nog jaren voordat er een effect is. Zolang moet ook het op risicogroepen gerichte beleid worden voortgezet.

  Vandaar het bovenstaande indianenverhaal/het geroeptoeter van Anneke Bleeker, die een bericht las en in de pen klom zonder waar dan ook van op de hoogte te zijn.
  Zotheid? Inderdaad!

  -2 reacties gekoppeld-

  http://www.kwakzalverij.nl/1186/Bezorgde_moeders_als_onheilsprofeten

  Bezorgde moeders als onheilsprofeten

  Het begon allemaal op internet met opgewonden stukken van Anneke Bleeker en Désirée Röver over de gevaren van vaccinatie. De farmaceutische industrie en de overheid zweren volgens hen samen om Nederlanders overbodige en zelfs gevaarlijke vaccinaties op te dringen….

  Hoe komen B&R aan hun wijsheid? Zij hebben gesurft op internet en daaruit blijkt dat er rare stofjes in de vaccinatievloeistof zitten zoals kwikverbindingen, die vooral bij kinderen kwalijke gevolgen zouden hebben. Alles op internet wat dit tegenspreekt, schuiven ze terzijde.
  Wel of niet vaccineren is een ingewikkeld probleem en het publiek is afhankelijk van de uitleg van experts. Maar wie is een expert? B&R hebben bij herhaling gezegd dat ze weten waar ze het over hebben. Een achtergrond in de biologie of geneeskunde vinden zij niet nodig. ‘We hebben intensief op internet gesurft en samen met wat gezond verstand is dat voldoende’. Röver zegt zelfs…………………

  1. Ik wil dit nog even gezegd hebben gezegd:
   Trijntje, ik voel compassie.. Maar weet je wel wat je je medemens aandoet…?
   Besef je dit wel? Het is immers geen spelletje waar het hier over gaat!
   Nu jij weer;???

  2. Heb je weleens gekeken wat je hier allemaal over mij hebt gezegd, net nog zelfs? Kijk eerst maar eens naar jezelf Wattenstaafie.

  3. Gekeken heb ik net nog, maar kijken is iets anders. Ik zag mezelf.
   Herken jij jezelf wanneer in je in de spiegel kijkt?

  4. Geen toegevoegde waarde Trijntje, je blijft voor mij op je spoor ontspoort. Maar goed het zij zo. Het is je door mij vergeven. Polemiek hé.

  5. heel bijzonder je wilt van alles gezegd hebben, maar gewoon vertellen waarom je de uitnodiging voor de griep prik krijgt lukt niet ? of kun je het niet omdat je maar wat verzint ?

  6. Dat begreep ik Gait.

   Wattenstaafje heeft mij vergeven, heb je dat gelezen? Buitengewoon, zal ik maar zeggen.

  7. Gait, je zegt:
   “heel bijzonder je wilt van alles gezegd hebben, maar gewoon vertellen waarom je de uitnodiging voor de griep prik krijgt lukt niet ? of kun je het niet omdat je maar wat verzint”
   Ik heb ‘m slechts aangeboden gekregen Gait. Ben hedendaags nu nog in de positie te weigeren.
   Valt het kwartje nu…?!

  8. Ik dacht dat de griepprik voor niemand verplicht was en dat je dus altijd in de positie bent om te weigeren.

   Blijft het feit dat niet iedereen de griepprik krijgt “aangeboden”.

   Maar goed, het is duidelijk dat je er verder niets over kwijt wil.

  9. ‘Ik dacht’ Daar hebben we het eerder over gehad… Past tense isn’t it?
   Doe je best Gait en blijf dit evenals Trijntje vanuit gewoonte gewoon doen, Ik zie jullie graven, jullie eigen graf.
   Harde woorden hé. Maar…Ik ga nu net als jullie slapen. Tot wederzijn. Gewoon moe.

  10. Als ik ongelijk heb zijn de gevolgen voor mezelf, doe ik dit mezelf aan.
   Als pro-vaccinatie-lieden ongelijk hebben en ik gelijk, dan ontstaat er veel schade. Daarentegen, als zij wel gelijk hebben en ik niet, ben ik toch nog steeds zelf verantwoordelijk voor het maken van mijn eigen keuzes! Vanwaar die opdringerige bemoeienis… Betaalde ‘heilsoldaten’ ik heb het er niet erg op. Liever onbezoldigd falen dan riant leven ten koste van.

  11. Deze reactie is van een dweper van de chemische industrie en een mogelijke aandeelhouder in de farmaceutische industrie. Ik wordt wegens de kwik in mijn hoofd door de vaccinaties helemaal kriegel van dit soort mensen. als ik het over zou doen geen vaccinaties.

 34. Even gezond verstand gebruiken. Gegeven is ons immuunsysteem, bedoeld om ziektes te verslaan. Ziek zijn hoort erbij! Lichaam hersteld zich. Neemt niet weg dat bepaalde ziektes (polio e.d.) natuurlijk verschrikkelijk zijn.

  Anno 2010 zijn de omstandigheden (hygiëne, behuizing, e.d.) zó veranderd – misschien reageren die ziektes wel anders dan rond 19??. Ondanks de vaccinaties komen die ziektes overigens nog steeds voor (o.a. bof explosie vorig jaar in Amsterdam bij geënte kinderen), alleen niet in de media. Maar ja, dat is een ander verhaal.

  Voor mijzelf was ik er klaar mee. Maar… als er een oproep voor het consultatiebureau op je deurmat valt wordt het een heel ander verhaal.

  Alle informatie die je krijgt komt van de overheid en is flink overgoten met een dikke laag angstaanjagende ziektebeelden. Dat wil jij je kind toch besparen!!. Alleen een klein groepje ouders weigert op religieuze gronden. Summier wordt gesuggereerd dat deze mensen al medisch ingrijpen weigeren. Precies zó geserveerd dat jij denkt – nee; daar hoor ik niet bij.

  Nou mooi wel! Je hoeft nergens bij te horen om te weigeren. De keuze is aan jou – .

  Maar neem ook eens de andere kant mee in je keuze. Wat zit er in de vaccins, is het zó nodig dat je het immuunsysteem van kinderen belast, hoe erg is het als je kind eens ziek is – lichaampje oefent alleen in het uitbannen van virussen.

  Denk na – laat je niet leiden door angst! maar door gezond verstand. Kies zelf eens bewust. Je mag kiezen!!! Kies; maar loop niet klakkeloos de massa achterna en check your facts. Respect voor wat je ook kiest – iedereen kiest uit liefde voor zijn kinderen.

  p.s. tip: Houd je keuze voor jezelf. Vooral op het schoolplein.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.