Advertentie

Gezondheidsraad maakt misleidende tekst over ‘Vitamine D’


x

Gezondheidsraad maakt

Misleidende tekst over ‘Vitamine D’!

2012 WantToKnow.nl/.be

x

Vitamine D triggert ons immuunsysteem. En Vitamine D wordt opgewekt door zonlicht. Dat betekent dat té weinig zonlicht ons ziek kan maken; precies de reden dat zo tegen de herfst het immuunsysteem op de proef wordt gesteld, én door vermindering van zonlicht op de huis én door het weer wat ons lichaam op de proef stelt. In het onderstaande artikel schrijft Dr. Gert E. Schuitemaker over een rapport over ‘Vitamine D’ opgesteld door de Gezondheidsraad. Dr. Gert Schuitemaker is sinds 1983 hoofdredacteur van het ‘ORTHOmagazine‘, een vakblad over orthomoleculaire geneeskunde. Dr. Schuitemaker is ook auteur van het boek ‘Nieuw licht op Vitamine D en chronische ziekten’. (zie voor hoofdartikel WantToKnow over ‘Vitamine D’ HIER)

* * *
X

x

Rapport vitamine D:
misleidende tekst Gezondheidsraad

september 2012 © Dr. Gert Schuitemaker

x

Orthomelculair arts, Dr. Gert Schuitemaker
Het boek over Vitamine D’, de essentiële vitamine om ons immuunsysteem te triggeren. (klik voor lead)

Feitelijk staat in het op woensdag (26/9) verschenen Gezondheidsraad-rapport met de vitamine D-aanbevelingen dat iedere Nederlander in de winter dagelijks een vitamine D-supplement moet nemen. Weliswaar slechts een supplement van minimaal 400 IE (10 mcg), maar toch. Maar.. De tekst is echter zó geraffineerd geformuleerd, dat hiermee is voorkómen dat er krantenkoppen verschijnen waarin elke Nederlander wordt aanbevolen om daadwerkelijk voedingssupplementen met vitamine D te nemen.

Inderdaad, want wat zien we vervolgens? In veel kranten, overgenomen van het ANP: “Het grootste gedeelte van de bevolking heeft geen extra vitamine D nodig uit een supplement.” Opzet? Ik denk van wel. Enthousiasme voor suppletie is er in elk geval niet te bespeuren…

’s Winters dus suppletie. Maar in de zomer dan?
Lees hiervoor dit citaat uit het rapport: “Kinderen, adolescenten en volwassenen met een lichte huidskleur, die voldoende aan zonlicht blootstaan en die goed en gevarieerd eten (met gebruik van halvarine, margarine en bak- en braadproducten) hebben geen vitamine D-supplement nodig.” Kortom: elke dag een wandelingetje aangevuld met beetje ‘fabrieksvoer’ en je bent voldoende van vitamine D voorzien..

Leggen we dit tekstje voorts nog eens onder het vergrootglas: wie heeft voldoende zonlichtblootstelling? Dat is volgens de definitie van de Gezondheidsraad dus: dagelijks 15 tot 30 minuten aan hoog staande zon (tussen 11.00 en 15.00 uur) met hoofd en handen ontbloot. Deze orakeltaal roept vragen op, zeker bij wie dagelijks zijn job binnen heeft: wat te doen als het al een beetje bewolkt is? En als er zo’n dag is, wat te doen als hij even geen tijd heeft? Dus: hoeveel procent van de Nederlanders heeft wat aan dit veel te lage suppletieadvies? Voor de winter en voor de zomer?

Conlusie?
Al met al een misleidend rapport met bovendien aanbevelingen die veel te laag zijn. Overeind blijft wat internationale vitamine D-experts aanbevelen voor  een land als Nederland met relatief weinig zon: 2000 IE per dag, ‘s winters én ‘s zomers. (sla het boek erop na: Nieuw licht op vitamine D). Daar verandert dit Gezondheidsraad-rapport niets aan.

Dr. Gert E. Schuitemaker

(26 september 2012)

25 gedachten over “Gezondheidsraad maakt misleidende tekst over ‘Vitamine D’

 1. Het gebruik van margarine producten is nog meer af te raden, daar het slechts één molecule verwijderd is van plastic! Daarbij is de ontstaans geschiedenis van margarine schrikbarend, maar ik kan begrijpen dat de toegevoegde stoffen in het vettige smeerseltje die extra “boost” geven voor het verkrijgen van Vit. D
  Groet, Hugo

 2. We zitten veel te veel binnen en zijn veel te beschermd om voldoende vitamine D op te doen. Vitamine D wordt sowieso onderschat. Kennis met chemokuur was continu moe >> vitamine D tekort. Kennis na hartstilstand en vervolgens standaard pillenarsenaal, was continu moe. Na aanhouden bij arts om bloed op vitamine D te testen bleek er toch een heel groot tekort te zijn. Bij beiden zijn de klachten significant verminderd na suppletie v-D.

 3. De gezondheidsraad is een vertegenwoordiging van de Pharmacie, dus dan weet je het wel.ik heb begrepen dat 8 van de 12 leden een direct band of binding hebben met de Pharmaceutische industrie. Stel je nou eens voor dat we door extra vitamine D(3) gezond zouden kunnen worden. Dan derven die jongens inkomsten en dat is niet de bedoeling.

 4. Vitamine D-3 is essentieel voor een goed afweersysteem.

  Als je veel over voeding en gezondheid wilt weten google dan een op “mike adams” healthranger zijn site staat boordevol met artikelen over vitamines en ongezonde dingen. Je kunt gratis op zijn nieuwsbrief abonneren.
  Overigens kunnen we ook vragen: welke zon?

  Zoals vandaag weer overduidelijk met volle maan te zien zijn de chemicaliën die een rood geel spectrum afgeven in de wolken als ze langs de volle maan trekken. Vroeger waren de wolken WIT.

  Begrijp niet hoe het mogelijk is dat niet iedereen het opvalt dat de wolken tegenwoordig uit twee lagen bestaan, één witte laag met daaronder één donkere laag. De donkere laag bevat een veel dichtere hoeveelheid waterdamp wat ntuurlijk is toe te schrijven aan de chemische deeltjes die door de vliegtuigen in de lucht worden gebracht en een tegengestelde polariteit hebben als de natuurlijke wolken waardoor ze naar elkaar toe worden getrokken.

  thanks ministerie van welzijn en gezondheid voor het opzettelijk ondermijnen van onze gezondheid!

 5. Tijdens een symposium waar top-doktoren bijeenkwamen, bleek dat die doktoren zélf wel 4000 eenheden vitamine D_3 per dag namen, en het ook hun gezinsleden gaven.

  Maar alcohol (of suiker plus gist dat samen of bij elkaar in een bepaald voedingsprodukt of drankje zit, wordt in de maag ook omgezet tot alcohol) verstoort het vitamine_D_metabolisme.

  Dus als je aan de alcohol bent of genoemde produkten consumeerd (en in welk voedingsprodukt van de industrie zit tegenwoordig geen suiker en/of gist ?), dan zal ook dát weer niet (voldoende) helpen.

  In de darmen van iemand die vlees eet, gaat het vlees rotten (vandaar de smerige oksel- en voetengeur en algemene bad body odor) en gisten en voor een deel omgezet tot alcohol (en wie weet wat de industrie nog meer in het vlees doet).

  Lees meer over vitamine D op mijn pagina http://www.avoratio.nl/Research/Vitamine_D/

  En suiker wordt in het lichaam omgezet in opium-achtige stoffen, alcohol bevorderd de vatbaarheid voor hypnotische suggesties (en richt nog veel meer nog ernstiger schade aan, zowel lichamelijk als hersens en zelfs de endocriene klieren), tussen 1960 en 1980 hebben ze tarwe al genetisch gemanipuleerd zodat er een opiaat in zit.

  We gaan als volk massaal gedrogeerd door het leven, als in een slaapwandel-toestand.

  En worden pas wakker als we onszelf niet meer (laten) drogeren.

  1. Tja, ik wacht nog steeds op de bevestiging van mensen die het grote plaatje durven bevestigen.. Wij zijn gevangenen in ‘vrijheids-illusie’.. Meesterlijke zet.. Maar het enige dat we dienen te doen, is idd wakker worden. Geen rotzooi meer eten, geen vaccinaties halen, geen fluor noch GMO-voedsel vreten, geen RoundUp insnuiven.., zo weinig mogelijk elektro-magnetische sraling voor je lichaam, chemtrails, verrot onderwijs, enz. enz. HIER dan de bevestiging..??

   Andersom gezegd: als je bedenkt wat er allemaal voor rotzooi wordt uitgevonden om ons ‘klein’ te houden… Hoe sterk benne wij dan wel niet..??!! Het is ‘dus’ een peuleschilletje; mits je wakker bent.. 😉

  2. @Leo: dito met vitamine C hoor. Heb voor artsen/specialisten in diverse disciplines gewerkt. Zij namen Vitamine B-forte, grote dosis Vit. C, Vit. D3 en ook mineralen.
   @Guido: ik heb nu verschillende van die video’s gezien en ik dacht in het begin ook, net als de videomaker, dat het weerspiegeling was of vanuit een bepaalde hoek genomen waardoor ik dacht dat je dit reptieleneffect kreeg. Nu twijfel ik daar sterk aan. et is te vaak en het lijkt me moeilijk hiermee te sjoemelen. Dat moet voor audiospecialisten zijn te ontmaskeren! Verder vraag ik mij af of iemand of jij zelf hier bij de WTK ooit een reptielmens heeft gezien, dus die ogen die veranderen, spieren onder de huid en zelfs de tong. Ik vind het wel spectaculair en kan hier niet bij anderen mee komen. Dan wordt ik gelijk helemaal “van lotje getikt” gezien.

 6. Bovendien werkt vit. D3 bewezen beter dan een griepvaccin tegen griep

  Dát zou meneer Coutinho dienen te melden als ie op TV is. In plaats van vaccins promoten. Zéker als je beweert te handelen in het belang van de patient en zéker als je beweert je niet te laten beinvloeden door pharmaceuten.

  http://tiny.cc/ft9zq

 7. Check ook de rol van Vitamine D op http://www.curemyth1.org/ en het Marshall Protocol (Created by Prof. Trevor Marshall, The Marshall Protocol is a therapy for chronic inflammatory diseases. It is based on an explanation for how an infectious cascade of pathogens slow the immune response, allowing subsequent infections to proliferate, thereby causing the symptoms and markers of disease.) http://mpkb.org/

 8. Overheden over de hele wereld zijn bezig om je lichaam vatbaarder te maken voor allerlei ziektes. een groot voorbeeld hier vanuit Nederland IS SOWIESO HET VOORSTEL GEWEST VAN ONZE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID OM VIA MISLEIDINGEN EN (sorry voor de caps! )pure leugens ons mensen van het gevaar van kruiden en homeopathische middelen te “beschermen”met een zowat totaal verbod , zowat omdat de medicijnen die verkocht mogen worden of gen aanduiding hebben of ze zijn in kracht gedecimeerd. De vs is leider in deze vorm van “cull”( verminderen van aantal populatie middels selectief doden), zie hiervoor agenda 21 van de VN, en inderdaad dankzij het cabal bij de VN.Het verband met levensgevaarlijke medicijnen, chemtrail sproeien en GGO ( genetisch gemanipuleerde organisme)fluorisatie en de voedsel industrie met hun toevoegingen die het zelfs mogelijk maakt dat een bekende hamburger keten je “vlees”en broodjes verkoopt waar d bacteries en schimmels voor jaren het als de pest vermijden.. Of er opzet is, en zo niet, het klakkeloos aannemen van “aanbevelingen” dat zullen we niet weten.Ontkennen is het meest effectieve wapen van de politiek, weten we inmiddels al.Ze verdienen meer aan ons door ons ziek te houden dan gezond! Dus het gemekker en gejammer van de overheid tegenover dure ziekenhuiskosten, medicijnen en behandelingen is zo schijnheilig dat ze eigenlijk als een soort van zielenpoten overkomen deze politici. Kijk geen TV, zeker geen nieuws, lees geen kranten, zoek alles zelf, durf te vragen, en weet, mits er evenwichtig met de natuur zou omgaan, de alternatieven in het voordeel van het milieu zou gebruiken, en wijsheid boven hebzucht zal heersen, dat ons planeet zelfs meer dan 200 biljoen mensen kan hebben en allemaal kerngezond. Laat je niet beliegen!

 9. In 2011 had ik een HealingSoundMovement Radio special van 2 uur met Dr. Gert Schuitemaker over gezonde voeding, de rol van anti-oxidanten bij vrije radicalen productie, vitaminen en mineralen et, met name over zijn nieuwe boek over Vitamine D.

  Op een gezondheidsbeurs ook nog een half uur van zijn lezing over dit onderwerp gefilmd, binnenkort te zien via Duurzaam24 TV en deze link (daar staan ook al wat andere TV-specials en er volgende de komende maanden veel meer):

  http://www.healingsoundmovement.com/hsm-tv.html

  1. Uit eigen ervaring kan ik zeggen hoe belangrijk vit. B12 is, vooral voor mensen zoals ik die maagzuurremmers moeten gebruiken, ik zeg met opzet moeten gebruiken want ik heb een technisch probleem met de maagklep, zodat het middenrif niet meer goed kan functioneren i.v.m. de ademhaling. Zo leek het net of mijn conditie met sprongen achteruit ging, terwijl ik zelf wel wist dat het niet de conditie was. last van benauwdheid had ik niet maar ik kon niet goed uitademen door dat krachtloze middenrif. Door een artikel van Dr. Schuitemaker over B12 in Spiegelbeeld kwam ik erachter dat deze vitamine enorm belangrijk is voor mensen die maagzuurremmers gebruiken en dat heb ik gemerkt, nu kan ik weer wandelen zonder te hijgen als een karrepaard en neem maar van mij aan dat je daar moe van wordt, trouwens in de reguliere zorg verzekerden ze mij dat het daar niet aan kon liggen terwijl een leek nog weet dat het middenrif met ademhaling te maken heeft. Natuurlijk heb ik wel, omdat ik een hekel aan medicijnen heb, ge-expirimenteerd of ik zonder kon maar toen kreeg ik een maagbloeding, daarom ben ik extra blij dat ik het artikel tegenkwam over B12.

 10. als ik dit zo lees vind ik het onvoorstelbaar dat dit niet nader belicht wordt. Dat er wat gaande is dat proeven wel meer mensen, maar wie onderneemt er werkelijk actie? En hoe kun je hier tegen in opstand komen en je zorgen hierover uiten?

  1. gezondheidszorg…of wat je er onder verstaan wil,is big business
   gezonde mensen leveren niets op .
   schandalig maar waar!(volgens mij dan)

  1. Onzinreactie: nauwelijks een onderbouwend argument, geen enkele serieuze ondertoon. Neen, ‘piepschuim’, zo zou ik deze reactie willen kwalificeren.. (Alsof ‘iets’ geen ‘business’ mag zijn..)

 11. Erg hoor, het gaat over de gezonheid van miljoenen mensen

  Er is steeds meer vitamine D te kort in westerse landen. Je kan er aardig ziek en moe van worden zelfs. Vitamine D krijg je door zonlicht, niet altijd handig in de winter of een regenachtige Augutus. Van zonnebanken krijg je tegenwoordig ook vitamine D binnen. Op dit moment wel alleen bij sunday’s. Die hebben een patent op speciale vitamine D licht buizen. Andere studio’s stralen veel minder UV-B, dat verantwoordelijk is voor aanmaak van vitamine D. Kijk maar eens op http://www.sundays.nl/over-blue-d-lite/

  Wel cool, dat vind ik nou een mooie toepassing en combinatie van uiterlijk en gezondheid.

 12. Tussen 11.00 en 15.00 uur wordt er zelfs aangeraden om uit de zon te blijven. Bij bewolking zoals afgelopen jaar heb ik ook veel vraagtekens. Tot een uur of 10 zon. Eerst veel later steeds minder. Wat krijg je dan nog mee ? En binnenwerkers ?
  Ik vind het een beetje een vreemd advies.

  Wij slikken al jaren Vitamine D. In halvarine en margarine zit helemaal niks meer.
  Dus komen ze weer met boter die is aangevuld met vitaminen.
  Intussen doen we maar roomboter. Die is ook niet helemaal goed, maar beter dan die nepboters.

 13. Zelfs mensen in de tropen komen steeds minder in de zon omdat ze in ge-aircondition-de omgevingen wonen, kantoor airco, parkeergarage, auto airco met glas dus ook geen UV-B in het zonlicht, thuis hebben ze steeds vaker ook airco dus nooit meer echt goed in de zon. Onze voorouder werkten 200 jaar terug nog voor 98% in de landbouw en waren dus altijd buiten. Dan maak je altijd een heel klein beetje maar over een veel langere tijd. Een strandwacht in Californië maakt minstens 10000 IE mits hij/zij niet te vaak met zonnecrème smeert. vaak is dat nog meer omdat zwaardere mensen meer huid hebben. 20.000 IE is gebruikelijke. In de huid ontstaat door het UV-B een evenwicht tussen wat daar aangemaakt wordt en wat ook weer uit elkaar valt door UV-B. dit mechanisme beschermt de huid, maar het is ook een natuurlijk maximum dat je niet kunt overschrijden. De volgende dag kun je weer zo’n portie aanmaken. Het duurt ongeveer 60 dagen voor je daar de helft van kwijt raakt.

  Alle geslikte vitamine D3 wordt maar voor ongeveer 1/3 opgenomen. Dus kun je gerust 15.000 eenheden slikken, want zo bloot als die strandwachten zonnen daar komen we nooit aan toe minstens blijft 1/2 van onze huid bedekt als we ergens wandelen of een drankje pakken. Een ander fabeltje is dat je er nierstenen van kunt krijgen, DE reden waarom medici er zo bang voor zijn gemaakt, ze hebben alleen niet door dat vitamine D zelf niet de mobiliteit van calcium regelt maar dat het ’t lichaam in staat stelt calcium en fosfaat te mineraliseren. Een onderzoek van het VitaminDAction consortium (zie http://www.grassrootshealth.net) heeft die fabel allang ontkracht. Hopelijk kunnen veel mensen hier die Engelstalige website goed lezen en voor zichzelf gebruiken. Er is ook allang een europeesche norm in de maak door de http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2813.htm die voor mensen vanaf 12 jaar aanbeveelt om de vrij te verkopen supplementen op 4000 IE te zetten (100 microgram) voor kinderen zeggen vanaf 1 jaar 2000 IE (50 microgram) en voor baby’s tot 1 jaar 1000 IE (25 microgram) ze hebben zelf getest met 5000 IE met een grote steekproef en niemand kwam boven de bloedspiegel van 120 nmol/l waar de gewenste waarden tussen 100 en 150 nmo/l worden geacht.

  eigenlijk is een bloedwaarde van 200 nmol/l ook volkomen veilig pas bij 230 – 240 nmol/l zijn lichte storingen van het slaapritme waargenomen.(grassrootshealth website). wel propageren ze veel meten (testen, 2 keer per jaar gedurende 5 jaar) om een goede voorspelling te kunnen doen van de eindwaarde die met supplementen gehaald kan worden. Ze hebben daar ook goede tabellen voor. Pas op want in Europa werken we met de eenheden nmol/l en in USA meestal in ng/ml daar zit een factor 2.5 tussen (1 mol 25 hydroxy D3 weegt ca 400 gram maar in een ml zit maar een duizendste van een liter dus 400/1000=2.5) Daar maken hier artsen nog regelmatig fouten mee dat ze denken dat iemand veel te hoge bloedspiegel waarden heeft omdat hij de oude grenswaarden nog in zijn hoofd heeft maar die moet hij dus met 2.5 vermenigvuldigen om ze te gebruiken om nieuwe testresultaten te beoordelen. (40-60 ng/ml wordt dus 100-150 nmol/l) De gezondheidsraad zit dus al jaren te remmen omdat ze de juiste informatie niet hebben en die wordt niet gepubliceerd in door farmaceuten gedomineerde publicaties en die kunnen aan onderzoek naar vitamine D niets verdienen dus beginnen ze er niet eens aan. Allemaal domheid om geld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.