Advertentie

Hoe betrouwbaar de ‘Gezondheidsraad’ is? Kijk zelf..!!


Meerdere experts roepen al tijden op, extra vitamine D te slikken. Bijvoorbeeld Huub Savelkoul, immunoloog en een van die experts, en oordeelt over een rapport/advies van de Gezondheidsraad, inzake het gebruik van VitamineD in deze Covid-tijd. Zijn standpunt. “Het rapport komt voor mij als een verrassing. Ik snap dat het een spoedadvies is, maar daardoor is het eigenlijk een gemiste kans op een compleet rapport met alle nieuwe literatuurgegevens. De komende maanden komen er onderzoeksresultaten uit grote studies. En wat doen we in de tussentijd? Met dit advies alleen afwachten. Wat zeggen we dan als er straks toch een effect van vitamine D wordt gevonden: foutje, bedankt?”

En volgens Savelkoul is dat afwachten iets, wat we nu precies NIET MOETEN DOEN: “Ik onderschrijf volledig het belang van adequaat wetenschappelijk bewijs, maar je loopt geen schade op als je een beetje vitamine D slikt. Daarom blijf ik het zelf ook slikken en raadt hij dit ook iedereen aan die hem hierom vraagt. Het is niet gevaarlijk; dit kan pas gebeuren, bij het slikken van meer dan een volledig potje”

Het slikken van vitamine D is inderdaad pas gevaarlijk, als je er te veel van binnenkrijgt, legde expert voeding en gezondheid bij het Voedingscentrum, Iris Groenenberg, uit. “Dan kan het calcium in je bloed te hoog worden en dat slaat neer in je nieren of bloedvaten. Mogelijk kan dat problemen geven, zoals nierstenen.”

 

x

x

Hoe betrouwbaar de ‘Gezondheidsraad’ is?
Kijk en oordeel zelf..!!

2020 © WantToKnow.nl/be

x

Boven dit artikel zie je 2 illustraties.. Het eerste is een screenprint van de website van de Gezondheidsraad. Zij adviseren de regering over allerlei gezondheidszaken, waar specifieke, medisch-wetenschappelijke kennis voor onontbeerlijk is. Zo ook het advies over een evt. advies te geven aan de Nederlandse bevolking om extra-inname van VitamineD te doen. Al zolang de medische wetenschap bestaat, WETEN WE, dat vitamineD in ons lijf wordt aangemaakt door de invloed van zonlicht. Daarbij is VitamineD van ESSENTIEEL BELANG om ons immuunsysteem te bekrachtigen en goed op gang te houden. Dat is een simpele redenatie, die door iedereen te volgen is.

Edith Schippers, de VVD-er die verantwoordelijkheid draagt voor het verwoesten van de verkoop van natuurlijke medicijnen. EN daarbij het ’terloops’ beschimpen en klein-maken van de homeopathie. Zonder zich ook maar één minuut in de resultaten/werking ervan te verdiepen!

Maar zoals je weet, kunnen farmaceuten NIETS verdienen aan VitamineD-pillen, -poeders en/of -drankjes. Simpel omdat Vitamines en nog een hele boel natuurlijke preparaten, NIET TE PATENTEREN zijn.. Dus laten farmaceuten dit verhaal liggen. Nadat het bewind van ene mw. Edith Schippers, als minister van Volksgezondheid achter de rug was, in één van de vorige kabinetten Rutte, bleek dat de eisen voor bedrijven die natuurlijke geneesmiddelen op de markt willen brengen, dúsdanig verzwaard waren, dat het voor weinig bedrijven in deze categorie nog financieel mogelijk was, hun werkzaamheden voort te zetten..!!

De verwoestende Edith Schippers..
Het bedrijf diende namelijk vanaf toen, medisch-wetenschappelijk onderzoek te doen, op basis waarvan ‘wetenschappelijk’ bewezen zou zijn, dat een dergelijk NATUURLIJK middel werkzaam zou zijn. Anders was er, jazeker, sprake van kwakzalverij..! En dat wist Edith Schippers zó zeker, dat ze zelfs de onbeschoftheid toonde, door publiekelijk apotheken, homeopathische artsen en andere medische deskundigen die met homeopathie en natuurgeneesmiddelen werkten, mensen te noemen, die zich ‘schuldig maakten aan KWAKZALVERIJ’. Nee, aan onbeschoftheid geen gebrek bij mw. Edith. (HIER).

Het heeft dan ook absoluut NIETS te maken, met het feit dat ieder weldenkend mens WEET dat dit middel (in dit geval VitamineD) een essentiële rol vervult in ons lichaam. Nee, er moét en zál een wetenschappelijke basis moeten liggen onder de verkoop van een middel, dat een gezondheidsclaim doet. Op zich geen gekke gedachte, maar als deze regelgeving misschien wel is opgezet, om farmaceuten met hun ‘medisch-wetenschappelijk’ ‘verantwoorde’ producten te bevoordelen, dan krabbel je je ernstig achter de oren.

De verkoop van deze kunstmatige farmaceutische producten/’geneesmiddelen’ waar 1000-den procenten winstmarge op zit, wordt zo natuurlijk indirect gestimuleerd, wat wéér een verwoestend proces vormt op de verkrijgbaarheid en het GEBRUIK van volstrekt NATUURLIJKE middelen. Zoals inderdaad Vitamines en Mineralen..

Welk belang dient het afraden, niet-aanraden van VitamineD-supplementen..?
Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Gezondheidsraad met een dergelijk advies terug komt bij de minister die de aanvraag deed. STERKER NOG, natuurlijk weten de ministers Hugo de Jonge en Tamara van Ark over de houding van wetenschappers over vitamines en mineralen. Heb je het afgelopen jaar 1 bericht gelezen, afkomstig van ook maar 1 persoon binnen het Kabinet Rutte, dat mensen op natuurlijke wijze hun IMMUUNSYSTEEM dienen te versterken, door gezond te eten, met vitamines en mineralen, en ook zoveel mogelijk in de zon moeten vertoeven ..!??

De wereld lijkt een kunstmatige wereld geworden, waarin natuur bijna een vies woord is. Ook de tekst ‘natuurlijke remedies’ wordt steeds vaker als vloeken in de kerk beschouwd. Maar de bewijzen, zéker de indirectie bewijzen, over de effectiviteit van VitamineD, de belangrijkste MOTOR ONDER JE IMMUUNSYSTEEM, stapelen zich wel degelijk op. Maar niet voor de Gezondheidsraad, die lekker suf en veilig achteroverleunend haar advies aanreikt over aanvullende VitamineD inname..

Wil je je goed informeren over VitamineD, bekijk dit boek eens: ‘Nieuw licht op vitamine D en chronische ziekten’. Daarin wordt uitgebreid ingegaan op alle facetten van vitamine D. Op de juiste dagdosis om het risico op aandoeningen te verkleinen; op de vermeende ’toxiciteit’ van vitamine D. En op de manier waarop de farmaceutische industrie de aandacht probeert af te leiden van vitamine D, omdat het nu eenmaal aantrekkelijker is moderne ziekten te behandelen met medicijnen dan ze te voorkomen met voedingsstoffen.

In dit boek uit 2008, sluit Orthomoleculair arts, Gert Schuitemaker zich volledig aan bij de nieuwe aanbeveling van een groep internationale experts met grote faam op het gebied van vitamine D. Net als hen adviseert Schuitemaker een dagdosis van 50 mcg ofwel 2000 IE vitamine D. Daarmee gaat hij aanmerkelijk verder dan het advies van de Gezondheidsraad, dat dateert van september 2008 en waarin VitamineD ook weer wordt gepiepeld…

Wat probeerde diezelfde Gezondheidsraad in 2012 te doen?
Als je wat langer meeloopt en regelmatig een kijkje kunt nemen in dit kleffe wereldje van politiek en medisch-wetenschap, dan weet je dat die Gezondheidsraad voor geen meter neutraal is en dóór en dóór politiek en BigPharma-georiënteerd is.. Kijk eens HIER naar een artikel uit… 2012, over…. VitamineD en de Gezondheidsraad..!

COVID-19 en VitamineD..!
‘Het toedienen van hoge doses vitamine D aan Covid-19-patiënten kan het aantal patiënten dat intensive care-behandeling nodig heeft, met maar liefst 60% verminderen. Het zou ook het aantal sterfgevallen door Covid kunnen halveren. En één vorm van deze vitamine, calcifediol of D3, die gewoonlijk wordt gegeven om chronisch nierfalen te behandelen, zou kunnen helpen om de ernst van een Covid-19 infectie te verminderen.

Vitamine-D is gewoon als voedingssupplement te koop.. Goedkoop…!!

Dit middel is getest op 551 Covid-patiënten in een ziekenhuis in Barcelona, die 532 mcg calcifediol kregen bij opname en 266 mcg op vier extra dagen, en vergeleken met 379 andere Covid-patiënten, die in plaats daarvan een standaardbehandeling kregen.

Ongeveer 15% van degenen die de standaardbehandeling kregen, stierf, vergeleken met 6,5% die calcifediol kreeg, terwijl 5% die de vitamine kreeg, intensieve verzorging nodig had, vergeleken met 21% in de standaardbehandelingsgroep’

Dit is de melding van onderzoekers van de Universiteit van Barcelona. Het gebrek aan vitamine D is genoemd als een reden waarom meer mensen in de zwarte en Aziatische gemeenschappen ernstige reacties vertonen op een Covid-infectie.

Dit is de tekst uit een artikel in The Lancet. Zoals je weet, één van ’s werelds meest vooraanstaande medisch-wetenschappelijke tijdschriften. (The Lancet, geplaatst op 21 januari 2021)

* * *

In een ander artikel in de Lancet (HIER), komt de idiotie van de controverse over VitamineD en wel/niet gebruik bij Corona naar voren. We vertalen hier dit artikel:
X

Vitamine D en COVID-19: waarom de controverse?
X

“Om het hoogtepunt van zonnige zomergezondheid te helpen behouden,
om een robuuste weerstand te behouden tegen winterverkoudheden en ziekte
drink Schlitz bier, met Sunshine Vitamine D

Advertentie in ‘American Magazine
(December, 1936).

De fascinatie voor vitamine D-supplementen begon met de ontdekking in de vroege jaren 1920, dat vitamine D rachitis/Engelse ziekte/botgroei-afwijkingen voorkwam en werd verder aangewakkerd door de erkenning van andere potentiële rollen van vitamine D in niet-skeletale resultaten. Waaronder de immuunfunctie, cardiovasculaire gezondheid en kanker. Echter, terwijl gegevens over de functie van vitamine D in botgroei erg duidelijk zijn, in de praktische klinische richtlijnen en het volksgezondheidsbeleid door de jaren heen, blijft het bewijs voor de rol van vitamine D in andere gezondheids- en ziekteprocessen, in het bijzonder bij acute luchtweginfecties, ragmentarisch.

Gegevens uit observationele studies hebben gesuggereerd dat vitamine D-supplementatie de kans op het ontwikkelen van luchtweginfecties kan verlagen, vooral in groepen met een tekort aan vitamine D. Maar gerandomiseerde trials hebben gemengde resultaten opgeleverd. In The Lancet Diabetes & Endocrinology, worden de bevindingen van een vooraf gespecificeerde analyse van de D-Health gerandomiseerde klinische studie, bij meer dan 20.000 Australische volwassenen, gerekruteerd uit de algemene bevolking suggereren dat maandelijkse doses vitamine D niet het risico of de ernst van acute luchtweginfecties niet vermindert.

Hoewel de analyse een statistisch significant effect liet zien op de totale duur van de symptomen, op basis van analyse van dagboekgegevens, bleek de vermindering klein (0-5 dagen) en onwaarschijnlijk klinisch betekenisvol te zijn. In een voordruk gedeponeerd op medRxiv, de auteurs van een systematische review en meta-analyse gebaseerd op geaggregeerde gegevens van trials, waaronder gegevens van de D-Health trial, geconcludeerd dat vitamine D-suppletie veilig was en een klein effect met betrekking tot bescherming tegen acute infecties van de luchtwegen in verband met dagelijkse doses van 400-1000 IE vitamineD, gedurende maximaal 12 maanden, maar erkende een aanzienlijke heterogeniteit tussen de proeven.

De kwestie van vitamine D-suppletie is uitvoerig besproken, met sterke argumenten voor en argumenten voor en tegen. De COVID-19 pandemie heeft de discussie de discussie verder geëscaleerd. Het is al lang duidelijk dat groepen die traditioneel een tekort of insufficiëntie aan vitamine D vertonen, zoals oudere volwassenen en verpleeghuisbewoners, en zwarte, Aziatische en etnische minderheidsgroepen, dezelfde groepen zij, die ook onevenredig worden getroffen door COVID-19.

Bovendien wordt meer tijd binnenshuis doorgebracht door strikte lockdowns en afscherming, wat heeft geleid tot de zorg dat sommige mensen niet de
vitamine D uit zonlicht halen die nodig is. Op 17 december 2020 heeft het National Institute for Health en Care Excellence (NICE), in samenwerking met Public Health England en het Wetenschappelijk Adviescomité over voeding, een bijgewerkte snelle herziening van recente studies over vitamine D en COVID-19 gepubliceerd. Hun aanbevelingen ondersteunen het huidige regeringsadvies, herzien in april 2020, tijdens de eerste lockdown in het Verenigd Koninkrijk, voor iedereen om vitamine D-supplementen te nemen om botten en spieren gezond te houden tijdens de herfst en wintermaanden.

De aanbevelingen zijn ook in overeenstemming met nieuwe richtlijnen van de Britse regering, vrijgegeven op 22 december 2020, waardoor extreem klinisch
kwetsbare mensen, kunnen kiezen voor het ontvangen van een periode van gratis 4 maanden dagelijkse vitamine D-supplementen. Vergelijkbaar met een initiatief dat eerder in Schotland is gelanceerd. De snelle review concludeerde echter dat er voldoende bewijs was om vitamine D-suppletie met het oog op de preventie of behandeling van COVID-19 nog steeds ontbrak. En dat het onderwerp verder moet worden onderzocht.

De uiterst omstreden Dr. Fauci. Hij gebruikt dagelijks een héél stevige dosis VitamineD.. (klik voor bron)

Deskundigen die vitamine D-gebruik adviseren, juichten de oproep tot meer onderzoek toe, maar het ontbreken van specifieke aanbevelingen in relatie van het gebruik van VitamineD in de context van COVID-19, werd ook met teleurstelling ontvangen door velen in de wetenschappelijke gemeenschap, die hebben aangevoerd dat vitamine D suppletie over het algemeen veilig is. En dat elke potentiële lage toxiciteit van VitamineD, waarschijnlijk sterk zou worden gecompenseerd door mogelijke voordelen met betrekking tot bescherming tegen COVID-19.

NICE moet nieuw bewijsmateriaal blijven volgen, naarmate het collegiaal getoetst en gepubliceerd wordt, met inbegrip van de resultaten van verschillende klinische studies naar vitamine D en COVID-19-resultaten die momenteel worden uitgevoerd.

Echter, met name in landen waar de pandemische situatie blijft verslechteren (en dat zal blijven doen gedurende de wintermaanden voordat de effecten van vaccinaties waarneembaar worden), zou aanvullend bewijs net te laat binnenkomen. In een ideale wereld zouden alle beslissingen op gezondheidsgebied worden genomen op basis van overweldigend bewijs, maar in een crisistijd kunnen er echter iets andere regels nodig zijn.

* * *

Ben je -wellicht ook vanuit wetenschappelijk oogpunt- geïnteresseerd in VitamineD, dan is deze video zeer leerzame  info, rondom Vitamine D en Covid-19. Het gaat om een vraaggesprek met prof. Roger Seheult. We willen graag deze info zoveel als mogelijk is onder de aandacht van iedereen brengen.

Dr. Roger Seheult (HIER) universitair hoofddocent aan de University of California en assistent-klinisch hoogleraar aan de School of Medicine and Allied Health van de Loma Linda University. Hij heeft een viervoudige, bestuurlijke certificering van de American Board of Internal Medicine. In interne geneeskunde, longziekten, intensive care geneeskunde en slaapgeneeskunde.

Zijn praktijk bevindt zich in Banning, Californië, waar hij ook arts is bij de Beaver Medical Group. Hij geeft regelmatig lezingen over het hele land op conferenties en voor medische, PA, en RT verenigingen. Het opleiden van PA en medische studenten en zijn onderwijservaring gaat terug tot zijn studietijd aan de University of California, Riverside, waar hij docent natuur- en scheikunde was en afstudeerde in scheikunde en biologie.

 

3 gedachten over “Hoe betrouwbaar de ‘Gezondheidsraad’ is? Kijk zelf..!!

 1. Een aantal jaren geleden……in 2006 om precies te zijn…….werden de particuliere verzekeringen in de ban gedaan.
  Uiteraard door hetzelfde tuig van deze vaccin-sekte.
  Ik was als ondernemer lid van zo’n uitstekend opgebouwde club. on de naam van ‘De Stad Rotterdam’.
  Nu hadden deze particuliere verzekeraars uitstekend in de gaten dat de behandelingen die door ontwikkelde en hoogopgeleide geneeskundigen werden uitgevoerd, uiterst effectief waren.
  Natuurlijk waren dat kwakzalvers, volgens hetzelfde farma-tuig wat de gezondheidszorg gegijzeld heeft. Die kwakzalvers haalden een niveau en een resultaten waar je u tegen zegt……en de kosten werden door deze particuliere verzekeraars volledig vergoed. Kosten die een fractie waren van wat het farma-tuig meenden te mogen rekenen.
  Gewoon intelligent beleid dus……en uiteraard werden deze verzekeraars de nek omgedraaid door deze mafiose hand-in hand hoerentroep uit de politiek en de farmacie.
  Uiteraard was ook daar de Vereniging Van Dikkoppen verantwoordelijk voor.
  Ik behandelde mensen met de ziekte van Crohn, met een effectief rendement van 80% (je krijgt niet iedereen van zijn vreetverslavingen af)…….voor een slordige 5000,00 gulden. (het was nog in de guldentijd)
  Die behandeling kostte toen in het ziekenhuis een slordige 500000,00 gulden (een half miljoen dus), met een effectief rendement van 20%……..en daarbij had ik de gevolgen van het oeverloze gebruik van Prednison, wat met kolenschoppen werd toegediend, maar niet eens meegerekend. Was ik daar verdomme nog te fatsoenlijk voor…..???…….wilde ik niet ál te denigrerend overkomen naar die witte jassen-brigade?
  Ten overstaan van deze schoftentroep fatsoenlijk willen blijven…..??
  Kristos……wat was ik een lulhannes……..dat ik daar nog in geloofde……tjonge….!!
  Kamerstuk 29763.nr3.
  Als je het oeverloze ambtenaren-geouwehoer serieus zou willen nemen door dat stuk gewauwel te lezen, zou je al snel tot de conclusie komen…..als je er er al niet bij in slaap valt, wat de bedoeling is……dat die miserabele woordenbrij voorál moest camoufleren wat er nu wérkelijk achter stak……en dat was het blote feit dat die kwakzalvers het in een fors aantal opzichten beter konden dan die gifmengers…….(ojee, dat mag ik natuurlijk niet vinden van de nieuwe priesterkaste die de plaats heeft ingenomen van de kerk……die voorheen tussen jou en God stond…..}
  Inmeeiddesls ben ik zo ver dat ik liever met de maffia te doen heb dan met deze overheid. Die is eerlijker. Die perst je af en maakt je af als niet op tijd en niet genoeg dokt. Deze overheid wil zijn onvoorstelbaar zieke zelfbeeld laten doorgaan voor een maatschappij.
  Bij mij is een maatschap een samengaan van mij en anderen, met een duidelijk omlijst doel, en daar heb ik zelf óók het een en ander in te zeggen.
  In de hoerenkast die voor 2e kamer moet doorgaan, kunnen de Schippersen….de Kagen…..de Ollongrensen…..en de rest van de hoeren en de pooiers als Rutte, een in de Coke ontspoorde schoolfrik, en de Grappenmakers op het gebied van moreel fatsoen, wat in letterlijk dienst is van dat kleine groepje onderkruipers met geld te veel, werkelijk alles naar de verdommenis helpen wat waarde heeft in dit land.
  En daar mag je zometeen op gaan stemmen.
  Ik geef mijn stem niet meer weg aan die hoerenkast……..met bij deze mijn verontschuldigingen aan Leyten en Omtzicht. De enige twee die in staat bleken tot iets zinnigs.
  Die worden géén minister.
  Daar zorgt dat Minerva-tuig wel voor.

  1. Hoi Inhetmeer, je schrijft dat je mensen met de ziekte van Crohn behandelde met 80% rendement. wil je daar wat meer over delen. Hoe, waarmee, hoe lang etc. Daar ben ik echt wel heel benieuwd naar.

 2. en dat ook de Gezondheidsraad is overgenomen door dat farma-tuig moge duidelijk wezen.
  Het spel is niet eens slim gespeeld. Lomp en grof. De kogel uit het wapen wat op de bevolking is gericht heet angst voor de dood door virusssen.
  En daar zijn er helaas véél te veel van in deze bevolking. Dat is die groep die zichzelf heeft uitgeleverd aan de hoerenkast en blatend met een muilkorf in de kudde mee holt richting testbank en spuit……en mee werkt aan het instandhouden van de Nazi/Stasi-methodes die de aanloop moeten zijn aan het afnemen van nog méér vrijheid.
  Zucht…….
  …………………………………..Vergeef hen heer……want zij weten niet wat ze doen………………………………………

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.