Advertentie

De sluipmoordenaar kiest ‘betutteling’ als wapen..!


Dr. Gert Schuitemaker

Minister Schippers besloot in al haar wijsheid, dat reeds per 1 juli jl. op verpakkingen en bijsluiters van homeopathische geneesmiddelen, niet meer mocht komen te staan waarvoor ze gebruikt worden. Vanaf 14 december is het nu dus de beurt aan voedingssupplementen…

Het gevolg is heel simpel.. De Europese en dus Nederlandse overheid maakt bedrijven die voedingssupplementenfirma’s vervaardigen, maar ook uitgevers van gezondheidsbladen en journalisten monddood. Vanaf 14 december is EU-regelgeving van kracht die uitingen over de werking van voedingsmiddelen en voedingssupplementen, zogeheten ‘gezondheidsclaims’, sterk aan banden legt.

Maar weet je wat nu het meest kwalijke is? Dit alles staat op gespannen voet met de grondwet, met de vrijheid van meningsuiting en van een vrije pers. Dr. Gert Schuitemaker zette het in een redactioneel artikel in zijn ORTHOmagazine op een rij.Wanneer staat onze pers op..? Wanneer worden de heren Pauw, Witteman en/of Van Nieuwkerk wakker…?!

x

* * *

x

Minister Schippers heeft besloten dat vanaf 1 juli op verpakkingen en bijsluiters van homeopathische geneesmiddelen niet meer mag staan waarvoor ze gebruikt worden. Vanaf 14 december is het de beurt aan voedingssupplementen. Vanaf die datum is EU-regelgeving van kracht die uitingen over de werking van voedingsmiddelen en voedingssupplementen, zogeheten ‘gezondheidsclaims’, sterk aan banden legt.

De zon en de onmisbare vitamine D.. Levensessentieel.. Maar… Helaas onbewezen.. Flauwekul..? Nee, toon ‘bewijs’, anders bega je een misdrijf. Valse gezondheidsclaims..!

Het ergst is: dit alles staat op gespannen voet met de grondwet, met de vrijheid van meningsuiting en van pers. Wat ik in mijn ‘ORTHOmagazine’ schrijf kan direct als voorbeeld dienen. Zeg ik dat vitamine D bij verkoudheid werkt en staat er ergens in de uitgave een advertentie met een vitamine D-voedingssupplement (zelfs zonder enige toespeling op de werking), dan kan de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit; ‘warenwet’) een boete opleggen.

Als u dit niet gelooft, wat ik me heel goed kan voorstellen, dan verwijs ik graag naar de website van de NVWA. Diep verscholen vindt u daar de informatie. Wie de boete krijgt, is nog maar de vraag. Genomineerd zijn in dat geval: de adverteerder, Ortho Communications & Science als uitgever van ORTHOmagazine en ik natuurlijk als schrijver… Dus journalisten ook. In het journalistenvakblad Villamedia Magazine schreef journalist en ORTHO-schrijver Toine de Graaf in dit verband een artikel onder de kop ‘De NVWA muilkorft journalisten’.

Daarin legt hij haarfijn uit hoe absurd het allemaal is en aan welk gevaar de journalist zich blootstelt. Voedingssupplementenleveranciers, en ook uitgevers en journalisten dus, mogen een concreet voedingssupplement op geen enkele manier in verband brengen met een ziekte, als er ergens in hetzelfde tijdschrift of dezelfde krant een advertentie staat met het betreffende supplement. Dat heet een ‘medische claim’ en zou een supplement tot geneesmiddel bombarderen.

Sinds 14 december zijn daar nu de ‘gezondheidsclaims’ bijgekomen..! Daarvan zijn er slechts enkele goedgekeurd, bij voorkeur in orakeltaal. Neem bijvoorbeeld die van vitamine D (zo krijgt u een indruk):

‘Vitamine D draagt bij tot de normale opname/het normale gebruik van calcium en fosfor’

‘Vitamine D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed’

‘Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten’

‘Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren’

‘Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale tanden’

‘Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem’

‘Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces’

Noot:
‘Vitamine D versterkt het immuunsysteem’ is als claim dus absoluut verboden. Zo zijn er slechts 222 gezondheidsclaims goedgekeurd. Ondanks vele duizenden wetenschappelijke publicaties zijn door de EU-autoriteiten de meeste verzoeken van fabrikanten voor een gezondheidsclaim afgewezen. Onder het motto: onvoldoende bewijs. Jawel, door extreem rigide eisen te stellen, volgens de normen die aan patenteerbare medicijnen worden gesteld. En dit alles gaat nog verder…!

Zelfs ‘antioxidant’ voor coënzym Q10 of ‘probioticum’ voor een probioticum mag niet worden genoemd. En zeker niet op het etiket (!), in folders of op de website. Deze termen zijn te veel gerelateerd aan de werking van het product en worden daarom door de EU-autoriteiten als misleidend beschouwd. Ook ik mag hier dus niet zeggen dat coënzym Q10 een antioxidant is, als er elders in de uitgave van Ortho-magazine een coënzym Q10-advertentie staat…!

Zou ook het boek van Dr. Schuitemaker tot ‘verboden literatuur’ kunnen verworden..?! (klik voor artikel)

Wettelijke handhaving van dit alles? Uiteraard kan de NVWA niet alle etiketten, folders, tijdschriften, kranten en websites lezen. Maar klikken, in de betekenis van ‘aangeven’, helpt. Met een tip gaat de NVWA beslist aan de slag, zo laat het weten aan De Graaf. Waar de NVWA de grenzen trekt, is onduidelijk. Willekeur dus en grote rechtsonzekerheid. En misschien is dat ook wel de bedoeling…!

Het kan iedere betrokkene – fabrikant, uitgever of journalist – overkomen. En ik verzeker u: de boetes zijn niet misselijk en kunnen in de tienduizenden euro’s lopen, zeker als het een medische claim betreft. Het is een mix van Europese bedilzucht (onder het mom van de burger beschermen tegen misleiding) en obstructie – de reden laat zich gissen – om diezelfde burger te beknotten in zijn vrijheid om zelf iets voor zijn gezondheid te doen.

De orthomoleculaire geneeskunde (voedingsgeneeskunde!) wordt zo effectief van hogerhand belemmerd. En geneeskrachtige kruiden komen ook nog aan de beurt… Zo wordt de weg naar de huisarts gestimuleerd om daar met een recept de deur uit te gaan. Of is dat juist de bedoeling?

Als u dit verhaal heeft gelezen, vindt u het waarschijnlijk niet direct het meest spannende verhaal. Het onderwerp is niet ‘sexy’. Dat is – denk ik – ook waarom dit allemaal in verborgenheid plaats kan vinden. In Europa. In Nederland. Ernstig!

Gert Schuitemaker, november 2012

* * *

78 gedachten over “De sluipmoordenaar kiest ‘betutteling’ als wapen..!

 1. Na het lezen van dit soort berichten vind ik het nooit zo moeilijk om mijn donkere zijde te herkennen. Net nog 1984 gekeken. Nooit kunnen vermoeden toen ik het boek las in 1983 dat ik ook daadwekelijk in een gelijkaardige situatie zou komen te leven.

 2. Valt de menselijke spirit te onderdrukken ? Ik denk het niet , juist tijdens de onderdrukking worden we creatiever . Laat ze lekker dat rotspelletje spelen met het afknijpen van informatie , dan gaat het ondergronds en wat van ver komt is lekker . Wat onderdrukt wordt lijkt juist waardevoller , ieder voordeel heb ze nadeel zegt Johan . Gaan mensen misschien weer boeken lezen en onderling informatie uitwisselen ipv ff snel googlen .

 3. Ik ben het met Cozmic eens. Hoe meer onderdrukking, hoe meer mensen wakker worden en actie ondernemen. De onderstroom is altijd aanwezig en zeer sterk! De behoefte aan samenwerking, ruilhandel en het consumeren van natuurlijke middelen in plaats van al die toevoegingen zal de overhand nemen. Een kwestie van tijd.

 4. Nu wordt het wel eens tijd voor actie.
  Nederland moet uit de europese unie en dan kunnen alle wetten weer normaal worden.
  Kortom als ik een artikel schrijf dat vitamine c goed is voor de gezondheid ben ik al strafbaar. Dit is toch te bizar voor woorden?
  Dit zal iedere normale nederlander snappen.

 5. Deze betutteling uit Brussel is volstrekt onacceptabel. De lobbyisten van Big Pharma in Brussel hebben succes. Hoeveel smeergeld hebben ze betaald, en aan wie? Het is hen gelukt hun eigen produkten te beschermen. Onderzoeksjournalisten: zoek uit wat er achter de schermen gebeurt!!
  Ik vind de beknotting door minister Schippers een gruwelijke aantasting van mijn recht op informatie.
  Ik kom woorden te kort om uiting te geven aan mijn woede.
  Wat kan 1 minister vreselijk veel schade toebrengen aan gewone mensen met gezond verstand.

  1. Gezond verstand weet ik niet; verstand zal toch wel want ze heeft de volgende opleidingen gehad (of ze daar ook een diploma van heeft staat er niet bij, zie haar CV op http://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/edith-schippers/cv ):

   VWO, Coevorden (1985)
   Politicologie, faculteit Sociale Wetenschappen Rijksuniversiteit Leiden (1985-1991)
   Jawaharlal Nehru University, Center for Political Studies, New Delhi (1990)

   Of ze verstand heeft van gezondheid, ziekte, oorzaken van ziekte, het voorkómen van ziektes en gezondheidbevorderende voedings- en leefwijze, is een andere vraag. En die wordt niet be-antwoord door het lijstje opleidingen…

   Ik vindt dat alleen doorgewinterde huisartsen die ook een aantal jaren van alles en nog wat aan ervaring hebben opgedaan, en ook een openmind-instelling hebben ten opzichte van alle mogelijkheden die de mens ten dienste staan voor wat betreft des mensen’s gezondheid, minister van volksgezondheid mogen worden.

   En als iemand ziek is, wordt er wel eens gezegd dat je iets níet moet consumeren ? Zoals bijna alles wat geraffineerde suiker bevat ? Of alcohol ? Of vlees ? Of “fris”_drank ?

   Zie mijn website http://www.avoratio.nl
   Op Uw gezondheid !

  2. de eerste is neen .de twede is ja .
   maar als wij nu eens wakker zijn moeten we hier met zn allen tegeningaan en dit slappe regeringbeleid voor eens en altijd de laan uitsturen en daar mensen neer zetten die wel over genoeg verstand beschikken .en die dan ook tegen de== farma zegt tot hier en niet verder .pas dan zijn wij goed bezig maar tot op heden ontbreekt het bij de nederlanders VAN MOET====

 6. Dit is een regelrechte mensenrechtenschending. Zo machtig is de pharma-lobby dat ze dit soort dingen voor mekaar krijgen. En de VVD minister die zo heilig gelooft in de markt, gelooft ineens niet meer in de mondigheid en vrijheid van de consument. Want het grote geld van de pharma-industrie blijkt zwaarder te wegen dan het VVD geloof in de markt.
  Wie (welke bedrijven en organisaties) pakt de handschoen eindelijk op en stapt met een paar goeie advocaten naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens? Daar zullen ze toch wel gehakt maken van dit soort regels?

  PS: Dit artikel verdient een betere titel, deze geeft wel emotie weer, maar maakt niet duidelijk waar dit over gaat.

 7. De duistere machten zullen zeker van tijdelijke aard zijn. De mensheid is van nature en in wezen humaan, verstandig en vredelievend.

  Mevrouw Schippers en ± 97% van alle regeringsleden en parlementariërs zijn corrupt, zo is mij duidelijk geworden, mede door bron-informatie. Mevrouw Schippers en de rest van de 97% politici zullen vroeg of laat – net als nu de hooggeplaatsten (je kan en zult alleen maar diep naar beneden vallen) van Amarantis – verantwoording moeten afleggen. Gevangenisstraf en daarna heropvoeding lijkt het minimaal noodzakelijke.

  Intussen dienen wij de menswaardige kant van het aardse leven verder uit te bouwen en het recht op vrijheid (o.a. van homeopathische middelen [gebruik, etikettering]) op te eisen, dan wel gewoon te nemen. Heb geen angst (= de oude wereld, ja-zeker)!

 8. Als deze wet erdoor komt dan zijn de mensen die weten hoe de vork in de steel zit over voeding en vitamines natuurlijk niet blij. Maar er wordt ook een versterking in de gedachte gebracht dat wat men weet over voeding. Het bewust zijn van mensen wordt op deze manier alleen maar versterkt. En het wordt dan niet via reclame naar buiten gebracht maar via lezingen en dergelijke. En dat heeft een grotere effect op het bewustzijn dan een reclame folder. Dus mensen treur niet de illuminatie zal binnenkort falen. En dan is de wereld vrij van alle ellende

  1. bloed kruipt waar het niet gaan kan, alles wat verdrukt wordt groeit er tegenin. Te vergelijken met antibiotica, de bacterie (wij dus) is veel slimmer en vindt altijd weer een uitweg! Zet de illuminati onder een gouden douche van licht, kunnen ze niet tegen. Waar licht is, kan geen duisternis zijn

 9. En dan nog even dit:
  Mensen hebben dromen nodig. En daar dient de politiek zich NIET mee te bemoeien. De politiek dient bescheiden en sceptisch te blijven.
  Politiek GAAT NIET OM DE ZIN VAN HET LEVEN. Anders maken politici levens kapot.

  Aldus de woorden van John Gray:

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1310049 (minuut 24-25)

  En zo te zien is meneer Zalm (en eurofiel, mevrouw Petra S.) niet erg blij met de woorden van deze Brit. Hoeveel levens hebben hr. Zalm c.s. al niet kapot gemaakt? (Hij zal, zij zullen het – hoog in een ivoren toren gezeten – ongetwijfeld ontkennen. (Wordt dat niet [pré-]puberaal gedrag genoemd?)

 10. Hier zijn andere machten aan het werk.
  Zij willen totale macht over de informatie die de mensen krijgen over middelen voor een goede gezondheid.
  Waarom: simpel: macht en geld, heel veel geld.
  Het zijn ——————————

 11. Bij het openen van de Google homepage hier in Frankrijk zie ik het volgende vermeld staan (zo te zien niet vanuit Google Nederland):

  A free and open world depends on a free and open web.
  The Internet has connected more than two billion people around the world.
  Some governments want to use a closed-door meeting in December to increase censorship and regulate the Internet.
  Join together to keep the Internet free and open.

  Te ondertekenen Google petitie (doen!) : https://www.google.com/takeaction/?utm_source=google&utm_medium=hpp&utm_campaign=12032012freeandopen_fr

  1. Hallo Lis,
   Nee, dat mag dus ook niet! Ik ben al twee keer een blogger tegengekomen die een dreigbrief van de VWA had gekregen, dat zij hun ervaringen over homeopathie moesten verwijderen, anders konden ze een boete verwachten.
   Het is je reinste Inquisitie!
   Ons ‘vrije’ land is op dit punt niet zo vrij dus. Het is echt van de gekke. En het is nog erger: want dit komt dus uit het ‘vrije’ Europa.

   Als je beslist toch iets wilt publiceren zou je kunnen proberen dit via het tor-netwerk te hosten, dat moet dan via een zgn. ‘hidden service’. Zie
   https://www.torproject.org/docs/tor-hidden-service.html.en

   Ja, ja, als homeopathie-fan moet je tegenwoordig ondergronds!

  2. @ lis
   Ik denk het niet niemand staat boven de wet zou je zeggen , hoe idioot ik deze wet dan ook vind! Je lijkt wel strafbaar dan want je publiceert in het openbaar domein.

  3. Je hoeft je eigen ervaring toch niet te ontkennen???
   Heet zoiets dictatuur?
   Het duister [b]lijkt steeds meer om ons heen te grijpen!
   Angst lijkt [ook hier weer] de slechtste raadgever.

   Wat een helden, die VWA; lijken ze niet méér op: geldwisselaars?

  4. Dat is toch echt niet te geloven. Een dictatuur wordt het zo inderdaad! Het wordt tijd dat we in opstand komen i.p.v. steeds ja en amen te zeggen. Waar ze nu allemaal mee bezig zijn en dan bedoel ik niet alleen dit, dat kunnen we toch niet laten gebeuren met zijn allen?

   Toch begrijp ik de nieuwe wet niet goed, mag bijv. dit artikel: http://huidinfo.wordpress.com/2012/04/26/gezonde-voeding/ wel blijven staan omdat er geen link bij staat?

  5. Idd nogal ingewikkeld Lis.. Misschien kan het volgende wat duidelijkheid scheppen :

   Welke claims beoordeelt de NVWA?
   * Op geen enkele wijze mag gesteld of gesuggereerd worden dat een levensmiddel ziektes kan genezen, behandelen of voorkomen.
   * Productnamen mogen geen toespelingen maken op een medische werking.
   * Tijdschriftredacties mogen geen producten aanprijzen met medische claims.
   * Medische claims over levensmiddelen in informatieboekjes, die specifiek bestemd zijn voor winkeliers of beroepsbeoefenaren (zoals artsen of therapeuten), zijn verboden.
   * In een advertentie over een levensmiddel mag niet worden verwezen naar andere documenten of websites waarop medische claims (over het product of de ingrediënten) staan.
   * Als op een website een levensmiddel wordt aangeprezen, mag niet elders op die site medische informatie staan over het product of een ingrediënt.
   * Een website met levensmiddelen mag niet door middel van een link verwijzen naar pagina’s buiten de website met medische informatie die betrekking heeft op deze producten. Het maakt niet uit wat de aard is van die medische informatie: ook een link naar een pagina van een medisch wetenschappelijk vakblad wordt door de NVWA als een ontoelaatbare medische claim beschouwd. Ook medische claims bij producten in de vorm van een chatbox op internet zijn verboden.

   http://www.vwa.nl/onderwerpen/werkwijze-food/dossier/claims/welke-claims-beoordeelt-de-nvwa

  6. Een hele waslijst, Ellen!

   Het deed bij mij spontaan de gedachte opkomen, dat wij (burgers) op deze manier ALS KLEINE KINDEREN behandeld worden. Alsof wij zelf niet kunnen bepalen, of wij iets aannemen dan wel verwerpen. En dat is nu juist de houding van de “oude”, voorbije maatschappij: mensen in angst houden, klein houden.

   Anderzijds speelt natuurlijk het gouden-kalf-idee hier de grote rol (Net als Suzanne Humphries in de video zegt, m.b.t. de vaccinaties: “it’s all about money and all about power”.)

   Moeten wij nu bang worden voor die power? Angst er voor hebben? In de nieuwe maatschappij is dat compleet voorbij (kijk in je ZELF, waar je voor kiest: angst of kracht; ja, je éigen kracht!).

   Eerst je eigen waarheid (bv. over homeopathie) [moeten] ontkennen, en vervolgens ook nog je eigen kracht? Alsof wij volkomen gehersenspoeld zijn? Trek de enig mogelijke conclusie!

  7. Wat mij in dit alles bijzonder verbaasd is het feit dat deze maatregel blijkbaar alleen Nederland bezighoudt, terwijl die EU verordening toch voor heel Europa schijnt te gelden…

   Hier in Frankrijk bijvoorbeeld, noch in België is er geen sprake van welke paniek dan ook…

   Vreemd !

 12. ehh wat doen we toch allemaal verbaast?
  ‘We’, de Nederlanders hebben toch nog maar heel kort geleden ,heel democratisch, hun volksvertegenwoordigers gekozen ,respecteer dat nu gewoon .
  Laten we allemaal persoonlijk een paar slapenden wakker schudden en ze dan vertellen dat we met z’n allen op John Oldenkamp of SOPN moeten gaan stemmen,Zal ook wel een heel avontuur zijn maar waarschijnlijk een heel wat spannendere. Met het huidige beleid is het niet anders als de ene bof stapelen op de andere bof
  ( enne wel een beetje opschieten hoor, zolang zitten die kabinetten nu ook weer niet)

  1. ….‘We’, de Nederlanders hebben toch nog maar heel kort geleden ,heel democratisch, hun volksvertegenwoordigers gekozen ,respecteer dat nu gewoon…

   Maar als men geweten had wat de consequenties waren, dan had men zich nog een keer op het hoofd gekrabt. Want ‘onze’ volksvertegenwoordigers zijn draaikonten en leugenaars die het volk geen beslissingsrecht durven te geven over hun eigen gezondheid, want dan wordt bigfarma buitenspel gezet…

  2. @ sjaak
   Grappig Als pietje of klaasje in het systeem hun rondjes draaien werkt het niet , maar als johan dat gaat doen wordt het allemaal veeeel beter? Vanuit het zelfde systeem?
   Mijn idee, het systeem ansich heeft gefaald en is dus over de houdbaarheidsdatum, niet meer te redden en ook niet meer nodig. Tijd dus voor een geheel nieuwe manier van besturen , bv door ons zelf . En geen grote roergangers meer , niet een mark of een geert of een johan!
   Of is het je niet opgevallen dat johan nog steeds schermt met een titel die staat voor het oude verdeel en heers principe ( ook al verving hij deze titel al gauw voor de titel lijsttrekker?). Is het niet vreemd dat iemand die propageert zo buiten de box te denken niet ingaat op kritiek naar aanleiding van zijn pennevruchtjes? Nee johan is in mijn ogen een voortzetting van een oud systeem dat absoluut ten gronde is gegaan, geen bestaansrecht meer heeft, daar het uitgaat van het afdragen van de soevereiniteit van de persoon ter meerdere eer en glorie van een beweging of partij met een man aan het roer. En grappig ook dat het juist johan was die soevereiniteit propageerde , hij vroeg alleen goedkeuring aan mevr. van amsberg als was zij koningin( waarmede hij haar erkende als zijn staathoofd). Echte soevereiniteit heb je die hoef je niet te claimen!

  3. Overigens heb ik helemaal geen volksvertegenwoordiger, of persoonsvertegenwoordiger gekozen . Ik heb heel bewust niet gestemd , omdat meedoen aan een systeem conformeren aan dat systeem betekend . En zoals je misschien al begrepen hebt verwerp ik het systeem als zodanig in het geheel!

  4. Om eerlijk te zijn Marcel ik heb ook niet gestemd en is jouw 12.3 een uitgangspunt naar m’n hart.
   En nee, ik weet ook niet of Johan het beter zou doen als pietje of klaasje, ben geen visionair moet je weten , maar toch laat hij wel een ander geluid horen dan pietje of klaasje en op de een of andere manier lijkt het onontkoombaar dat we toch steeds maar weer met dat theater geconfronteerd worden.
   En hoewel ik volkomen ben voorbereid op een eventuele desillusie ontkom ik niet aan de indruk dat Johantje in elk geval wel wakker is of op z’n minst wakkerder lijkt.Misschien maakt het het theater toch weer wat aanschouwelijker of spannender.
   Goede hoop is niks verkeerds mee.

  5. Ook ik heb niet gestemd, ik doe niet mee aan het grote spel ‘volksverlakkerij’.

  6. shanti maar ik begrijp maar niet waarom ‘men’ dan niet al voor de verkiezingen zijn begonnen met zich op hun hoofden te krabben

  7. door de mooie beloftes en de gladde praatjes, en nog het gros zal er blijven intrappen

 13. Je wordt vandaag de dag al niet eens meer opgenomen in het Ziekenhuis wanneer blijkt dat je gebruik makt van Natuurlijke Geneesmiddelen of Voeding Supplementen, Een vervreemd uitgangspunt is dan dat kwalijke ziektes en onwenselijke chronische problemen juist ontstaan door het gebruik van deze ‘puur’ natuur stoffen. De toegang is bepekt aan het worden tot minimale medicijn gebruik en een aardige hoeveelheid bijwerkingen. Ook wanneer er bv te bewijzen valt dat een Natuur Geneesmiddel of een Supplementen heel goed zijn werking doet, het nog steeds niet erg serieus genomen wordt maar juist de feiten die gaande zijn letterlijk en figuurlijk om worden gedraaid. Waar heeft men nou ‘ooit’ voor geleerd zou je kunnen stellen… Zelf wordt ik constant getrakteerd opziende wijze die door een eerste waarnemende arts die foutieve diagnose stelde in verwisseling met een andere patiënt, 3 jaar later deze getuigenis nog steeds relevant van toepassing is volgens ene prachtig tabelletje en voor herhaling vatbaar. Zeker wanneer je dan 4 verschillende artsen en 3 Ziekenhuis verder bent, getuigt dat men gewoon de eerste vorm op vraagt en daar nog steeds vanuit gaat, terwijl men er kilometers mee naast zit. Fouten en nog eens fouten die continue gemaakt worden, terwijl niemand er op toe ziet of di nu echter controleert. Vraag me dus bij deze dan ook af; ‘wat eten deze lui nu zelf op hun bord? Puur Natuur? of een junkmaaltijd met sappige E-nummers d’r in?’

  1. Ach Paul, als mijn moeder niet natuurlijke middelen gebruikte en goed voedsel, zou ik allang onder de groene zoden hebben gelegen. Ik was vaak ziek. Dank je de koekoek: DDT en meer van zuks. Vlooienpoeder (DDT) op je kussen tegen vlooien en aardvlooien. Jaja, dubbel. In Rotterdam geboren net na de oorlog. Moeder had niet genoeg voeding (hongeroedeem gehad). Jaja, dubbel. Maar mijn moeder had enigszins de neiging om de (r)overheid te geloven (in casu: wijkverpleegster, dokter, pastoor, politie, en verder iedereen met “aanzien”; wat zij dus deed) tegen hen op te kijken. Zij hadden “ervoor” gestudeerd. Toch kwam ze ook wel in opstand als het opeens te gek voor woorden werd, dan werd zij dwars en volgde (eindelijk) haar eigen inzichten en overleveringen van haar ouders en grootouders en dan kon je haar niet uit haar hoofd praten dat goede voeding, gevarieerd, onbespoten en natuurlijke middelen hielpen. Wij aten Loverendale brood, en onbespoten groente en fruit (vader was tuinder en leed onder het beleid en het doordraaisysteem van groenten en fruit en het bespuiten van dit alles). Wij aten sober, maar lekker. Daarom ben ik hen wel dankbaar voor het bijbrengen van bewustzijn hierin.

  2. @Paul: Van Bush en andere krankzinnige hotemetoten is bekend dat als hij ergens naar toe zou gaan voor een of andere vergadering etc., de hotels 3 weken van tevorn totaal gescreend werden, de kok werd gescreend, overig personeel en ook het eten, daar komtie: biologisch, onbespoten! Heb ik in een documentaire gezien, waarin de kok van het hotel hem belachelijk vond. Vergadering in Noorwegen was al geweest natuurlijk.

  3. En Paul: ik word eigenlijk heel ziek van deze ontwikkelingen. Ben momenteel ook ziek en belabberd (een of andere t..ing griep?), wie weet wat er allemaal rondgestrooid wordt. Maar dit is natuurlijk ook de bedoeling, dat we ons verontrusten, zorgen maken over onze kinderen, ouders, familie, vrienden, onszelf en eigenlijk de hele bliksemse boel op aarde. Het draagt niet bij tot heling. Groet en zoek…….
   http://www.youtube.com/watch?v=yJL-3BVN85s

 14. lis == hoe bedoel je in een vrij land !!wij zijn gewoon gevangenen van dit zgn vrije land omdat wij niet durven op te staan tegen al deze machten .wij == hebbe praatjes van dien maar doen hier niets mee .duidelijk genoeg =

  1. Dat klopt Garriet, daarom zette ik het al tussen aanhalingstekens. Het is tijd om er wat aan te doen.. Hoe krijg je iedereen zover om in opstand te komen tegen zoiets?

  2. De enige vorm van opstand die enige kans van slagen heeft, is, lijkt me, het aanschrijven van kamerleden van diverse partijen. Verder heb ik ook niet gemerkt dat de homeopathische en supplementen industrie op enige wijze hebben geprotesteerd. Men voert de maatregelen gelaten uit lijkt het, maar misschien heb ik iets gemist. Waarom is er niet zoiets als een homeopathische lobby in Den Haag? Hallo firma VSM etc. word eens wakker!

   (De volgorde waarin berichten hier geplaatst worden is niet echt handig om de discussie te volgen trouwens…)

  3. @Roel 16.2: Ik doe niet anders Roel. Maar alleen SP (meestal dan) geeft respons, de rest nauwelijks. Soms de Dierenpartij. De Eu-vertegenwoordigers van Nederland in Brussel (niet de SP) maar alle anderen hebben mij “voor gek versleten” en gevraagd waar ik het absurde idee (over de Codex Alimentarius) vandaan heb. Daar was ABSOLUUT geen sprake van zeiden ze. Even later begon het feest langzaamaan zijn gestalte te krijgen langs de weg der (vlotte) geleidelijkheid. Nu is het dan zover.
   Het verbaast mij ook dat de VSM en andere bedrijven in homeopathische middelen niet opstaan en niet de gebruikers porren om met z’n allen naar Den Haag te gaan. Of ze worden bedreigd/mond gesnoerd en weten dus wat er aan de hand is, of ze zijn naïef, wat ik me niet voor kan stellen.
   Verder heb je zeker gelijk dat het niet lekker lezen is, door telkens terug te scrollen. Zou fijner zijn als alles in logische volgorde staat van commentaren en antwoorden. Maar ja, wie ben ik. Guido zal daar wel z’n redenen voor hebben. Misschien is het niet goed mogelijk! Groet 🙂

  4. De VSM heeft ook boter op z’n hoofd, ze gooien ook isopropyl en methylparaben in hun ‘genezende’ smeersels. Als ik ze er over aanspreek, zijn het ‘onschuldige’conserveringsmiddelen, goedgekeurd door de EU. Gelukkig doet Weleda niet zo hypocriet

  5. Vandaag heb ik onze leverancier gebeld met de vraag of we dit allemaal laten gebeuren en of er iets tegen gedaan wordt. Ze kunnen niks, het is al definitief en de groothandels zitten nu al met problemen. Verpakkingen moeten vervangen worden en bepaalde bladen zijn verboden. Ik kan zelf mijn hele blog wel sluiten en onze webshop aanpassen.

  6. @Lis: misschien een idee dat er een uitwisseling van vitamine-, mineralen- en kruidenkennis via een op te richten club. Ook van allerlei holistische geneesmethodes.

 15. er wordt ook een vraag gesteld of die witteman en van nieuwkerk eens wakker worden .nou ik kan jullie vertellen dat zei al wakker genoeg zij hoor ook zij zitten daar voor het grote geld en laten ons de rest van de burgerij gewoon STIKKEN

 16. nou werk ikzelf in een drogist. hoe moet ik dit hele verhaal nou aan klanten uitleggen en hoe zou het dan gaan met adviseren van produkten? het wordt steeds gekker!

  1. Och, dat is heel simpel, je begint met te zeggen, sorry mevrouw/meneer, we zijn aan banden gelgd door de wet, het is dankzij edith schippers niet meer mogelijk dat we u mogen uitleggen hoe het allemaal werkt, wij mogen u niet vertellen dat vit. D3 heel goed is om de weerstand te verhogen, dus dat heb ik zoëven niet gezegd. En dat doe je dan met de andere artikelen ook.

 17. Help mee de wereld te vernietigen… dat is wat de Nederlandse politiek doet… waanzin is dit en een misdaad tegen de menselijkheid! Waar gaat het heen in deze wereld? Hoe kan een ontwikkeld land als Nederland dit soort (barbaarse) beslissingen nemen? Deze krankzinnige wetgeving moet worden gestopt! Wie neemt het voortouw?

  Ton Claessen (67) lid/mede-initiatiefnemer landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten (WWK): http://wapensindestrijdtegenkanker.blogspot.nl/

 18. Voor huisdieren schijnen deze regeltjes niet te gelden . Maas in de wet ?
  Beetje creatieve lingo en je kan hetzelfde verhaal vertellen alsof het over de kat gaat .
  Bijvoorbeeld : Is uw huisdier depressief en heeft slaapproblemen , kan zich slecht concentreren op haar werk en is lusteloos ? Probeer dan eens Rhodiola .
  Heeft uw paard acné in de pubertijd , gebruik dan Tijmolie .

  1. Hahahahahahihihihi, die Cozmic. Hier heb ik ook al eens aan gedacht. Ik heb namelijk wel eens zalven gebruikt voor poot en hoef 🙂

 19. Waarom bundelen fabrikanten zich niet samen om aan te tonen hoeveel het de overheid bespaart als mensen voedingssupplementen nemen of daar adviezen voor krijgen. Of hoeveel inkomsten de handel in supplementen de staat oplevert? Geld is kennelijk nog steeds het tovermiddel als het om onze gezondheidszorg gaat. Zie voorbeeld van de dietisten. Die zitten binnenkort door goed rekenwerk weer in de basisverzekering.

  1. Nee schat, dan rijd je bigfarma in de wielen, en die wil je toch niet hun dikbelegde boterhammetje op hun zeewaardig jacht ontnemen wel? Het zijn juist ook de fabrikanten die het bigfarma/overheidspelletje meespelen en zodoende een hele dikke graan meepikken. Dan zouden ze hun lekkere E-nummertjes niet meer mogen toevoegen en hun ‘gezonde’ becel die zo goed voor het hart is niet meer kunnen verkopen omdat toevallig biologische roomboter wèl gezond is… bijvoorbeeld…

 20. Ik heb eens via een site voor middelen voor dieren colostrum besteld.
  Dus dat is absoluut geen gek idee.
  Een site voor apen lijkt me wel wat…
  Valt er nu echt niet met een specifiek taalgebruik juridisch de heleboel te omzeilen?
  Ik hoop echt dat er een (creatieve) oplossing komt om voorlopig het probleem te tekkelen.

 21. een reactie voor Shanti: over die Becel waar ZOVEEL RECLAME over word gemaakt met die vette trolly (Karin Bloemen)
  Margarine &hal-varine zijn sterk bewerkte produkten, op basis van MEESTAL Zonnebloemolie produkten. ze zijn synthetische samengesteld en je lichaam herkent ze niet als voedsel. Vermijd ze dus ongeacht hoe hart de producent roept dat ze gezond voor je zijn. DAT ZIJN ZE NIET

  1. Leg maar eens boter en margarine naast een mierenbult. Dan zie je wel waar ze heen gaan… hetzelfde met een snoepje met suiker en één met aspartaam. Dieren hebben nog een goede smaak.

  2. Toch is er nog wel instinct bij de mensen. Toevallig laatst een bakje vruchtenyoghurt gehad en vond dat er een raar smaakje aan zat. Bleek dus dat er aspartaam in zat. En zo heb ik dat meer veel dingen.

   Tip voor de dames onder ons: Zorg je dat je geen metalen bh beugel draagt. Die ingeving kreeg ik laatst ook ineens en dat wekt inderdaad als een antenne kwam ik achter na wat onderzoek. Je hebt ze ook met plastic beugels.

  3. @Lis 25.4: Ook ik heb direct” in het snotje” of er aspartaam of natriumglutaminaat in producten zit. Ik proef het en ik voel het zelfs instinctief aan.

 22. Eerder heeft de Europese rechter (ik weet niet meer zeker welke, maar ik neem aan het EHRM) bepaald dat reclame-uitingen onder de vrijheid van meningsuiting vallen. Aangezien de soort regels waar we het hier over hebben vele malen verder gaan dan enkel reclame-uitingen, lijkt mij een gang naar de Europese rechter zeer goede kans van slagen hebben. Maar daar is wel geld voor nodig. En geld hebben bedrijven en organisaties, maar die hoor je niet.
  Artsen en -peuten denken ook: prima, wat ze in de winkel niet kunnen krijgen, daarvoor komen ze wel naar mij.
  Nog wat losse opmerkingen n.a.v. andere reacties:
  Voorlopig zul je je informatie van b.v. Amerikaanse sites moeten halen.
  Gek dat er b.v. wat homeopthie betreft niet eens een fatsoenlijk forum is in NL, om de geesten te bundelen. Nu is het misschien wel te laat! De VWA zou er bovenop zitten.
  In Duitsland begint de regel ook te werken. Bij Pekana vind je geen enkele toepassing meer vermeld. Ze hebben ook heel veel productnamen moeten veranderen, maar ook daar totaal geen toon van protest. Heel is ook aangepast. Enkelvoudigehomeopathie.nl van vsm is uit de lucht.
  Complexmiddelen zullen langzaam maar zeer zeker uit de schappen verdwijnen. Wat zou ik bv. zonder Nysilen moeten beginnen? Weer de hele winter verkouden etc.! Je kunt je eigen complexen samenstellen. Maar VSM is ook bezig het assortiment enkelvoudige middelen fors uit te dunnen. Ze verkopen alleen nog oude voorraad. Heb gisteren bij Remedia in Oostenrijk besteld. Meer keus en nog goedkoper ook.

  1. @Roel 10-12-2012 09.49: Voorlopig zul je je informatie van b.v. Amerikaanse sites moeten halen…..
   Hoe bedoel je dat Roel? Kun je wel homeopathische informatie en producten via Amerikaanse sites bekomen? Dit snap ik ff niet. Want het is juist begonnen met die Amerikanen die Europa onder druk zetten.
   Nu zul je misschien alles via een homeopathische arts kunnen verkrijgen?
   Verder vind ik dat je gelijk hebt met krachten bundelen, maar daar heb ik jaren geleden al voor gepleit. Gek dat het niet gebeurt. Wat zit daar achter?
   Ik vind het ook jammer van die producten, speciaal voor verkoudheden e.d. Helpen mij heel erg goed en goed door de winter heen.
   Remedia is niet aan banden gelegd? ‘k Ga er ook maar eens googlen dan.

  2. @Willie Aanvankelijk had ik er een paar links bijgezet, maar heb Guido gevraagd die ff te verwijderen. Je weet nooit of die sites daarmee in de problemen kunnen komen, geen slapende hondjes (lees de VWA) wakker maken heet dat. Maar als je flink googlet kom je echt wel veel info tegen hoor. Er is ook een Engelstalige, maar door een Fransoos gerunde site met vrijwel alle Materia Medica etc. Of dat wel of niet mag is me helemaal niet duidelijk.
   Maar het gaat hier over enkelvoudige producten voor wie er zelf mee aan de slag wil gaan i.p.v. naar een homeopaat te stappen.
   Remedia geeft geen enkele informatie over de toepassing van de middelen, daardoor kunnen ze daar niks tegen beginnen. Ze zijn slechts een apotheek, meer niet.
   Inmiddels weet ik niet meer zo zeker wat wanneer nou wel of niet vermeld mag worden, in principe moet er wel een verband zijn met een reclame-uiting in het zelfde blad of zelfde site, maar de VWA legt het ruim uit geloof ik.
   Overigens blijven alle complexmiddelen voorlopig nog wel verkrijgbaar natuurlijk, maar er komt natuurlijk een moment dat dat minder gaat worden en dat het voor VSM etc. niet meer lonend is ze te maken. Dat is natuurlijk waar de Big Farma op uit is.
   Voor voedingssupplementen en kruidenpreparaten zal dat net zo gaan. Denk eens aan de Bional serie. Als daar niet meer op mag staan waar het voor is wordt het op den duur onverkoopbaar. Terwijl zelfs medisch specialisten daar geen enkel probleem mee hebben als je die middelen gebruikt.
   Eerlijk gezegd geloof ik niet dat deze idiote wetgeving op de lange duur stand kan houden. Ik kan dat gewoon niet geloven.

 23. Onderteken ook het burgerinitiatief!
  Er is een nieuwe petitie. Als de producenten van natuurgeneesmiddelen etc. blijven zwijgen, is dit misschien de laatste strohalm!
  Dus ga snel naar:
  http://petities.nl/petitie/burgerinitiatief-handen-af-van-supplementen-vrijheid-van-meningsuiting-en-pers
  en onderteken de petitie. Let op, deze petitie is een burgerinitiatief. Daarom moet je bij de bevestiging je volledige persoonsgegevens invullen, anders tel je niet mee! (Je kunt wel als anoniem op de site vermeld blijven.)
  Zie ook de links aldaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.