Advertentie

HALO, de Orwelliaanse ‘Fitness Armband’..


x

x

Inclusief verborgen microfoon…

De Orwelliaanse ‘Fitness Armband’ van AMAZON

2020 © WantToKnow.nl/be

x

Het nieuwste spionage- en bewakingsapparaat van Amazon is uitgebracht in de vorm van een ‘handige polsband’, de Halo Band, die vergelijkbaar is met een Apple Watch of een Fitbit. Maar anders in dee zin dat deze band, actief persoonlijke informatie verzamelt om terug te sturen naar het moederschip.. Het technische wonder kost met een introductieprijs US$ 65.- , maar zal uiteindelijk US$ 100 kosten, waarbij dan nog een maandelijks abonnementsgeld van US$ 4.- komt. De band is uitgerust met een microfoon, voor het opnemen van gesprekken van mensen, maar in tegenstelling tot een Apple Watch heeft de polsband geen scherm en zendt deze geen geluiden of trillingen uit.

De Halo Band is daarmee in principe een afluisterapparaat, dat ‘gecamoufleerd’ op de markt wordt gebracht, als een ‘gezondheids- en fitnesshulpmiddel’. Amazon-CEO Jeff Bezos beweert dat het mensen kan helpen om gezond te blijven, door actief hun lichaam te onderzoeken met gepatenteerde scantechnologie.
De Washington Post (eigendom overigens van Bezos!) plaatst een review van deze technologie.“De Halo Band vraagt u om een microfoon te strippen en vast te binden zodat het 3-D scans van uw lichaamsvet kan maken en uw stemgeluid kan controleren. En zal je vertellen of je niet genoeg geoefend of geslapen hebt; het zal je stemgeluid beschrijven; en al die foto’s van je lichaam en al die stemopnames zullen worden geanalyseerd door de machinale leertechnologie van de tracker”.

Vergeleken met alle andere soortgelijke apparaten op de markt, ging deze recensie verder, met uit te leggen dat Amazon’s Halo Band veruit de meest invasieve is..! Daar zal Bezos dan ongetwijfeld niet blij mee zijn geweest. De ironie is echter dat de uitgebreide gegevens die het verzamelt, bijna geen legitiem gebruik maken van de data en het gedrag van de eindgebruiker. Kijk naar deze video die de ‘andere kant’ van deze ‘HaloBand’ in beeld brengt:

In essentie is deze Amazon’s Halo Band een draagbare Alexa (zie hieronder en klik voor artikel), die geen muziek kan afspelen of echt veel van andere zaken kan doen, dan het sturen van uw persoonlijke informatie naar Jeff Bezos en zijn spionnen. Of, zoals de Washington Post het beschrijft:

“De Halo verzamelt de meest intieme informatie die we hebben gezien van een gezondheidsgadget voor de consument – en maakt er het absolute minimum van”, aldus de recensie. “Deze draagbaar is veel beter in het helpen verzamelen van gegevens bij Amazon dan in het helpen van je gezond en gelukkig te worden.”

1 gedachte over “HALO, de Orwelliaanse ‘Fitness Armband’..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.