Advertentie

En zo word je de rijkste persoon op Aarde..??


x

x

En zo word je de rijkste persoon op Aarde..??

2018  © WantToKnow.nl/be

x

De Amerikaanse e-commerce-reus Amazon blijkt retouren, artikelen die worden teruggestuurd door haar klanten, op grote schaal te vernietigen. Dit onthult een Tv-programma van de Duitse omroep ZDF. Volgens foto’s en verklaringen van medewerkers en vooral op grond van interne productlijsten, blijken er bewijzen te zijn, dat allerlei soorten goederen op grote schaal worden afgevoerd om deze te laten vernietigen. Zodat ze kennelijk het dagelijkse, gezonde economische proces niet in de wielen rijden..

In samenwerking met onderzoeksjournalisten van magazine Wirtschaftswoche ontdekten de programmamakers van ‘Frontal21′ (HIER) deze bizarre praktijken. Een (oud)medewerker verklaarde hen, dat er elke dag voor zo’n € 23.000,- aan artikelen worden vernietigd bij Amazon. Hierbij gaat het om van allerlei producten, zoals mobiele telefoons, koelkasten, meubels, kleding en matrassen. Kennelijk, want ‘Bezos’-mannen’ zijn natuurlijk ook niet helemaal gek, is het dan weliswaar ethisch en moreel verwerpelijk, maar is het ‘economisch’ wel verantwoord..

Uit andere verklaringen zou blijken dat niet alleen producten-met-een-krasje zijn, die vernietigd worden, maar dat tevens nieuwe, goed functionerende producten worden gesloopt, nog voordat ze een distributiecentrum hebben verlaten.. De journalisten tonen tevens aan dat Amazon de producten van externe verkopers op hun platform ook vernietigt.

‘U kunt uw voorraad op verzoek laten verwijderen’
Dit blijk een citaat te zijn, dat in interne documenten is opgedoken. Uit die documenten blijkt dat hier veelvuldig gebruik van gemaakt wordt. Productlijsten laten zien dat honderden producten als kinderschoenen en koptelefoons zijn gemarkeerd met het label ‘Destroy’. In de economie heb je een verschijnsel, dat ‘economische veroudering’ wordt genoemd. Daarbij wordt de (rest)waarde van een product of dienst, vergeleken met de kosten/opbrengsten om een nieuwe versie ervan te verkopen/gebruiken of iets dergelijks.

Bekend is het fenomeen van de tijd van de weefgetouw-machines. Deze werden in de beginjaren 1900 ontwikkeld en zeer rijke Engelse industriëlen, die hun fabrieken in India/Azië hadden gebouwd, bestelden de nieuwste machines in Engeland. Maar deze hadden een levertijd van zo’n 3 tot 5 jaar.. In de tijd echter dat deze nieuwe machine werd gebouwd en verscheept diende te worden, vanuit Engeland, was de stand van de techniek zóver, dat er nieuwe en productie-technisch, veel efficiëntere machines werden gebouwd, met ook een levertijd van zo’n 2 jaar.

Veel textielbaronnen besloten daarop, om de bestelde machine gewoon op de kade te laten staan roesten en de nieuwste versie van de weefmachine te bestellen. Economisch zeer verantwoord, vanuit de visie van geld, geld geld…Je schrijft een dure machine af, door de snellere en goedkopere productiekosten van de nieuwe machine.

Een verstikkend proces..?
Het is echter vandaag de dag een steeds grotere, verraderlijke onderbuik in de detailhandel, die te maken heeft met onverkoopbare voorraadinventaris. Van moderetailer H&M zou bijvoorbeeld bekend zijn, dat het een afschuwelijke US$ 4,3 miljard aan onverkochte voorraad heeft, waarbij de Zweedse winkelketen zelfs óók beschuldigd wordt, van het verbranden van een deel ervan.

En nu is het Amazon die beschuldigd wordt van het vernietigen van goederen. Het blad Fortune wijst erop dat de retail gigant eigenlijk al geruime tijd geretourneerde ‘gezondheids- en persoonlijke verzorgingsproducten’ zou vernietigen – onder verwijzing naar sanitaire redenen. Maar dit verhaal gaat veel verder dan make-up: ook grote items zoals wasmachines, meubels en smartphones. Maar in plaats van het volmondig toegeven van deze praktijken door Amazon, draait het om de pispot heen..

Reactie amazon is even bizar..
Amazon ontkent niet dat het goederen vernietigt, maar het stelt dat het bedrijf elke dag werkt aan het verbeteren van processen om “Zo weinig mogelijk producten af ​​te danken. Als producten niet kunnen worden verkocht, doorverkocht of gedoneerd, werken we samen met opkopers van restanten.” Met andere woorden wordt toegegeven dat retouren massaal worden vernietigd, omdat het economisch ‘verantwoord’ is, om dit te doen. Het hele proces om deze goederen weer in circulatie te brengen/houden, kost simpelweg meer geld. Amazon roept ook dat fabrikanten en leveranciers soms vragen om defecte goederen te vernietigen op hun naam, in plaats van het terug te nemen van die defecte voorraad.

Dit is Jack Ma, de nabije opvolger van Jeff Bezos als ‘rjikste man op Aarde’. Zijn Alibaba zou zomaar eens Amazon kunnen gaan overnemen op termijn…

Het bedrijf voegde daar nog aan toe dat het zich inzet om afval zoveel mogelijk te beperken en heeft naar verluidt verschillende kanalen geïmplementeerd om dit doel te bereiken. Sommige geretourneerde artikelen worden bijvoorbeeld verkocht via Amazon Warehouse, terwijl andere worden gerecycled of geschonken aan goede doelen. Maar het bedrijf weigert te becommentariëren hoeveel inventaris het eigenlijk vernietigt en hoe dit proces eruit ziet. Het zijn allemaal gladde, politieke uitspraken van Amazon, om praktijken te verdoezelen en/of goed te praten.

Zo ook vind Jochen Flasbarth, de Duitse staatssecretaris van Milieu. Hij dringt er bij Amazon op aan, deze beschuldigingen verder op te helderen. “Dit is een enorm schandaal, een dergelijke aanpak past gewoon niet in deze tijd. Ik ben ervan overtuigd dat veel consumenten geschokt zijn door dit gedrag en het niet zullen accepteren.” Klaus Töpfer, voormalig minister van Milieu noemt de praktijken van Amazon ‘onverantwoordelijk’.

Milieuorganisatie Greenpeace pleit op haar beurt voor een vernietigingsverbod voor nieuwe en gebruikte artikelen. Kirsten Brodde van Greenpeace wijst erop, dat er nu behoefte is aan een nieuwe “wet op het verbod op afval en de vernietiging van producten uit eerste hand en bruikbare producten, om de ongeziene impact die de dode voorraad heeft op onze planeet beter te beheersen.”

 

7 gedachten over “En zo word je de rijkste persoon op Aarde..??

 1. Ja ze bestaan de hele rijken onder ons, voor mij is het criterium wat gebeurd er bij de dood van
  deze rijken, wat gebeurd er met hun vermogen, wordt het hoofdelijk verdeeld onder de oude klanten, of iets dergelijks, mijn aspiraties liggen ergens anders, ben niet arm nog rijk te noemen, sommigen bewonder ik wel voor hun geslepen handigheid, en dan je kunt deriemaal per dag eten, slapen, en pas op heel rijk zijn is geen vrijwaring tegen ziektes, ja het blijven sterfelijke mensen !

 2. Tjonge jonge jenne , kun je nou niet een keer je aandacht houden bij de inhoud van een artikel. De implicaties die de besproken methodieken inhouden voor de hele wereld? Is het niet veel belangrijker om de mateloze verspilling ( die dus ook weer ten dienste staat van “de economie( het graaigedrag van de zelfbenoemde elite)”) Het doordraaien van prima groenten en fruit om de prijs hoog te houden ,overproduktie vernietigen( maak die overproduktie dan niet!!)
  Nee het is steeds duidelijker om rijk te kunnen worden moet je over lijken gaan en alle ethiek overboord gooien, schijt hebben aan de menselijke maat en blijven volhouden ( tegen de buitenwereld dan) dat er grote schaarste is op alle gebied…….En dan geef je een keer een miljoen aan een “goed doel “en de hele wereld denkt dat je een weldoener bent , terwijl het voor jouw niet meer is dan als ik een zwerver een euro geef. Daar hoor je de wereld verder niet meer over, wel over die miljoen!Gewoon een nieuwe vorm van de aloude “aflaat”uit de vroege christelijke jaren…..
  Dit gedrag van vernietigen van goede produkten is overal en in alle lagen van de bevolking terug te vinden . Mensen kopen een huis waarin net een nieuwe keuken is geplaatst, maar de kleur bevalt niet dus keuken in de container en voor 30.000 euro een nieuwe keuken erin, VERSPILLING.
  Radio kapot , repareren is geen optie dus nieuwe kopen!!Tv is oud ( doet het nog prima ) er is een nieuwer toestel dus naar de stort met de oude, en ga zo maar door , allemaal om ons te binden aan de materie,en ontevreden te houden . Nieuwe produkten worden achter de hand gehouden tot “oude “zijn verkocht ( goed voorbeeld is de tv, eerst werd de markt verzadigt met zwart wit toestellen , voor dat de kleuren doos werd geintroduceert.
  Het gevolg van dat handelen is voor een beetje weldenkend mens wel te overzien . Het is een doodlopende weg!
  \

  1. Overal op de wereld komen steeds vaker natuurrampen voor en wat wordt door de meeste publieke omroepen en vaak zelfs “geleerden” gezegd ? Dit zullen we steeds vaker zien gebeuren en ondertussen blijven de publieke omroepen gewoon reclame,reclame en nog eens reclame uitzenden wat juist tot overproductie en daarmee uitputting van de aardse bronnen leidt,maar goed ook die publieke omroepen krijgen daar weer voor betaald.
   Victor Schauberger was hier in de jaren dertig vorige eeuw al bang voor en nog geen 100 jaar later lijkt uit te komen waar hij toen al voor vreesde en waarschuwde.
   Wanneer hier niets aan gedaan wordt zal dat uiteindelijk tot de ondergang van al het leven leiden en wat heb je dan aan al je rijkdom?
   Kennelijk denken zij die nu grof geld betaald krijgen door deze aarde om zeep te helpen niet aan hun eigen kinderen en nageslacht want wat moeten die straks wanneer alles is uitgeput?
   Handel in emmissie uitstoot,overbodige reclame wat ook nog irritant is en mensen niet zelden in de schulden doet eindigen,overproductie,en het belonen van de schuldigen (denk aan de dividendbelasting afschaffing en belastingvoordelen voor multinationals en banken) maar nog veel meer helpen het milieu niet maar leiden ons allen naar de door onszelf veroorzaakte ondergang en dat zal moeten veranderen.
   De natuur geeft keer op keer haar waarschuwingen af maar hebzucht en eigenbelang wordt kennelijk boven een gezond leven van milieu en al wat leeft gesteld wat gelijk staat aan zelfmoord op de langere termijn.

  2. Bonjour Marcel, nee hoor heb lang geleden opgegeven om te geloven door iets te benoemen, ook herhaaldelijk, aan die situatie ook maar het minste te kunnen veranderen.
   Mensen allemaal prachtige voornemens, nou kijk maar hoe we dagelijks genaaid worden, door onze broeders zusters medemensen, groet Jenne

 3. Tja, het is een gruwelijk voorbeeld van de overvloed die op de wereld heerst, als een zegen voor de bewoners OP planeet Aarde. Alleen zien mensen het niet en is het economische systeem zo ingericht (zie de idiotie van Jeff Bezos), dat de eigenaar van de business de poen ontvangt en zijn medewerkers blij mogen zijn, met ‘de druppels, als het regent voor het bedrijf’.. Overvloed dus, maar ook door een ‘andere kant’ uit het zicht gehouden..

  Die andere kant is de gruwelijke fabel over het TEKORT. Om mensen in angst, jazeker ‘doodsangst’ te brengen/houden. Dat gedachtengewrocht is gewoon niet houdbaar, zo toont dit artikel aan. Als je het maar wilt zien..! Maar wat doen mensen die in angst zitten voor tekorten.. Wat is de doelstelling van die kunstmatige ’tekortenpolitiek’…?
  Mensen worden egoïst en gaan hun medemens naar het leven staan, m.b.t. aanbod en vraag.. Als iedereen zou denken: ‘Ik geloof het wel, er is genoeg en ik ga eens rustig aan doen met wat ik heb’, dan is het verhaal zó opgelost.. Maar het gaat om het ONGELOOF over onze kracht, terwijl onze onderdrukkers die kracht juist WEL (MIS)(GE)BRUIKEN

  En dan komt wéér, ook in dit geval, de prachtige quote van stal:

  1. Ja juist Guido, de fabeltjes krant, de grote manipulatie, begint bij de geest, vroeger was het er ook maar minder duidelijk, men schaamt zich niet meer, en de massa, nou ik zit er al een hele poos op ze te wachten, maar die slimme psychopaten, kennen hun spel perfect, de massa zit klem in zijn eigen vermeende (schulden) rijkdom, groet Jenne

 4. Wakker worden allemaal. Al die zogenaamde rijken, jullie idolen, zijn “life time” acteurs. Elon Musk, Besos, Bill Gates, Markie Suikerbergh het zijn allemaal acteurs.

  The World is a stage schreef Shakespeare al. Om dichter bij huis te blijven een uitspraak van Erasmus;

  Alles op deze platte Aarde is een maskerade, maar God heeft bepaald dat de komedie nu eenmaal zo gespeeld moet worden.

  Dat platte is mijn toevoeging.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.