Advertentie

‘Journalist te koop’… (revised)


Welke Nederlandse journalist is tegenwoordig nog te vertrouwen? Wie zijn de besten in het vak? En hoe goed of slecht is de nieuwsvoorziening in de vaderlandse kranten en op televisie eigenlijk? De journalisten die in het nieuwe boek van Arnold Karskens aan het woord komen, hebben een gezamenlijke zorg, zo constateert deze journalist zélf.
 x
Arnold Karskens vindt namelijk, dat de onafhankelijke journalistiek in deze tijd zwaar onder druk staat. Oorzaken zijn onder meer de oprukkende commercie, bezuinigingen op de redactiebudgetten, bemoeizuchtige voorlichters, valse inlichtingendiensten, indoctrinerende denktanks, redactionele lafheid en serieuze terreurdreigingen.
x
Journailst te koop Karskens
Het nieuwe boek van Arnold Karskens. (Bestellen? Klik op de cover en gebruik de code ‘JOU‘ en je krijgt het boek ZONDER handling/verzendkosten toegestuurd!)

 x
X

‘Journalist te koop’…

x

2016 © WantToKnow.nl/be

x

Oorlogsverslaggever Arnold Karskens heeft een nieuw boek geschreven, dat gisteren werd ‘gedoopt’. Hij schrijft hierin, hoe corrupt de Nederlandse journalistiek feitelijk is. Om tot deze conclusie te komen, deed hij interviews met 21 collega-journalisten, uiteenlopend van Hofland tot Ebru Umar, tot Joris Luyendijk. Het is een boek geworden over hoe corrupt de media in Nederland zijn. Karskens kwam op het idee voor dit boek, door zogenaamde ‘embedded journalstiek’, wat je veel ziet bij het leger.

Journalisten liggen dan, in termen van bewegingsvrijheid, in het kader dat het leger hen geeft. Daarbuiten journalistiek bedrijven kan dan feitelijk niet.. Dus krijg je uiteindelijk journalistieke verslagen, die binnen dat leger-kader zijn opgemaakt. Beperkt dus. En dat wordt niet altijd meegedeeld aan de lezer van het artikel of de reportage. En de vraag is of de journalist in kwestie beseft in hoeverre hij beperkt is (geweest) in zijn verslaggeving.. Karskens weet als oorlogscorrespondent hierover mee te praten: Dan loop je gewoon aan de leiband.”

Oorlogsjournalist Arnold Karskens; met de neus op de feiten, maar kennelijk vér weg van een idee voor een oplossing..
Oorlogsjournalist Arnold Karskens; vaak met de neus op de feiten, vér weg. Nu eens dichtbij, met de neus op de journalistieke kwaliteiten van collega’s..

En vraag je je af, wie er van die 21 geïnterviewde journalisten, toégaf corrupt te zijn..? Karskens: “Nou, ze waren allemaal wel tot op zekere hoogte te koop ja; dát gaven ze wel toe. Daar kwam ik achter. Journalisten zijn te koop. Ik geef de Nederlandse journalistiek hooguit een 5½ als cijfer. Want met alle mogelijkheden die journalisten hier hebben, in combinatie met de persvrijheid die hier heerst, komt er toch maar bar weinig uit.

Ze zijn lui, laf en gemakzuchtig; dat geldt voor veel Nederlandse journalisten Het zou echt veel beter kunnen. En weet je, volgens recent onderzoek is er nergens –op Finland na- zoveel persvrijheid, als in Nederland, Maar die vrijheid wordt gewoon veel te weinig gebruikt. Terwijl onafhankelijke journalistiek fundamenteel is voor een goed functionerende rechtstaat!

Het is echt een van de belangrijkste zaken die ik in bijvoorbeeld Afrika heb gezien, er is daar geen of nauwelijks vrije pers. Zonder onafhankelijke journalistiek vervallen ook wij in Nederland van ontwikkeld tot onderontwikkeld land.”

Wat bedoelt hij dan preciés met ‘corrupt’..?
Karskens: “Nou je hebt natuurlijk pure corruptie, zoals een Telegraaf-journalist die voor geld slecht schrijft over een huurder die de huisbaas eruit wil hebben. Maar wat je vooral veel ziet is dat de commercie, de advertentie-afdelingen van media zich met de journalistieke inhoud bemoeien. Dan gaat de berichtgeving dus de kant op, die de adverteerder wil, in plaats dat de journalistieke onafhankelijkheid wordt geëerd..

Ulfkotte Karskens
Dr. Udo Ulfkotte weet als geen ander wat het is om ‘gekocht’ te zijn..!! (klik op zijn foto voor artikel hier op de site)

En dan heb je nog journalisten die al tijdens hun werk voorsorteren op een baan als woordvoerder ergens. Of journalisten die overstappen naar de politiek of adviseur worden bij een ministerie of partij, en daarna zelfs weer doodleuk terugkeren in de journalistiek. Mensen die niet gaan voor het onthullen en het openbaren, zoals ze zouden moeten doen, maar voor hun toekomst of pensioen. Wat ook opvallend is dat veel Nederlandse journalisten er helemaal geen moeite mee hebben samen te werken met de AIVD.”

De meest interessante geïnterviewde?..
Dr. Udo Ulfkotte

Interessant, het interview met Udo Ulfkotte, ooit gekocht door CIA..! Dr. Udo Ulfkotte (55) is de journalist, die onlangs uit de school klapte over het omkoopwerk, dat professioneel door CIA en andere inlichtingendiensten in de VS wordt verricht. Hoewel gedoopt werd hij atheïst, vervolgens moslim en is opnieuw christen geworden.

In zijn boek ‘Gekaufte Journalisten’ legt de voormalige krantenreporter uit hoe de politiek niets, maar dan ook helemaal niets nalaat om invloed te krijgen op journalistieke kanalen… Over de hele wereld en bij de grootste ‘kwaliteits’-kranten en media. En hij kan het weten..

Ulfkotte werkte tussen 1986 en 2003 bij ‘zijn’ krant, op de buitenlandredactie van de ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’, één van de meest prestigieuze dagbladen bij onze Oosterburen, vergelijkbaar met onze ‘oude NRC’… Daarnaast werkte hij als politiek adviseur van bondskanselier Helmut Kohl. Dat was achteraf niet zo slim voor een journalist, zo concludeert Ulfkotte in het interview met Arnold Karskens: ‘Je raakt vooringenomen en er ontstaat een interesseconflict.’

Ook zat hij in denktanks als de Konrad Adenauer Foundation. Daarvan zou je zeggen: ‘OK’ voor een journalist, maar ook dat was niet erg slim, vind Ulfkotte nu: “Veel van deze transatlantische organisaties zijn door, of met hulp van, Amerikaanse geheime diensten opgezet..!”

Arnold Karskens interviewt collega Joost Niemöller. Een selfie is goedkoper dan een fotograaf meenemen..
Arnold Karskens interviewt collega Joost Niemöller. Een selfie is goedkoper dan een fotograaf meenemen..

Joost Niemöller, één andere journalist..
Het gesprek vond plaats op 18 mei 2015, in café ‘De Pont’ aan het Amsterdamse IJ. Het gaat meteen van start over het onderwerp ‘afluisteren’. Joost Niemöller (58), spijkerbroek, zwarte sneakers en blauw T-shirt is net binnengelopen. Hij werkte jarenlang voor HP/De Tijd, muziekblad Vinyl en was verslaggever voor Nieuwe Revu en medewerker van politiek weblog ‘De Dagelijkse Standaard’.

Ook schrijft Joost boeken die worden uitgegeven door uitgever René van Praag. Joost voert nu een soort eenmansstrijd tegen onrecht op zijn blog ‘De Nieuwe Realist’, waarvan we regelmatig edities hier op WantToKnow plaatsen. Zijn zwarte jack trekt hij niet uit maar vertelt direct hoe hij enkele weken eerder iemand van een ministerie sprak over zijn stokpaardje, het neerschieten van Malaysia Airlines-vlucht… (klik hier voor artikel over het boek MH17 van Joost Niemöller).

Joost Niemöller schreef over dit nieuwe boek deze beschouwing:

“Het vertrouwen in journalisten is zeer laag, ook in Nederland. Dat blijkt steeds weer uit onderzoek (HIER). De meeste journalisten lijken zich daar weinig tot niets van aan te trekken. Hun arrogantie is ongebroken. Ze doen zichzelf voor als waarheidszoekers, ook al hebben ze in hun hele leven nog nooit een serieuze poging gedaan die waarheid te onderzoeken. En dan op een manier waarop ze zichzelf wel eens impopulair zouden moeten maken. Want de meeste journalisten hangen zo aan hun netwerken, en hebben daarmee zoveel belangen dat ze daar nooit afstand van zullen nemen.
x
Achter al die arrogantie moet toch veel onzekerheid schuilen. Ze zijn tenslotte met een schijnvoorstelling bezig. Ze zijn acteurs, zonder dat toe te kunnen geven. Dat blijkt uit het gescheld dat journalist Arnold Karskens enkele dagen terug ten deel viel toen hij in het programma Pauw te gast was om over zijn nieuwe boek te vertellen: Journalist te koop. Karskens had nog geen woord gezegd of Frits Wester en Wouke van Scherrenburg, die het boekje nauwelijks gelezen bleken te hebben, begonnen al op hem in te hakken. (Kijk hier zelf naar het interview)

Natuurlijk zijn deze acteerjournalisten net zozeer Haagse politiek als de politici die ze voor de vorm bevragen.  Iedereen ziet dat. Hun agressie ten aanzien van Karskens bevestigde het nog eens extra. Ik sprak toevallig een aantal tv kijkers die me dat naderhand ongevraagd lieten weten; deze poppen protesteerden te luid!
x
Maar ze zijn met die houding heel ver gekomen en daarom zullen ze ermee doorgaan. Houding is alles op de tv. Houding gaat boven inhoud. In dit geval de houding van kritisch doen en puntjes scoren op onbelangrijke details die opgeblazen worden tot schandalen, hypes, en zo de mediaconsumenten telkens weer afleiden van de zaken waar het werkelijk om gaat in de politiek; de inhoud, dat wil zeggen de toekomst van de Nederlandse samenleving. Van dag tot dag worden we zo via de media gek gemaakt met hun gedoe, dat gewoon afgesproken werk is tussen collega’s.
x
Voor zijn boek Journalist te koop interviewde Arnold Karskens 21 journalisten, waaronder mijzelf. Anders dan ik had gedacht, waren al die journalisten uitgesproken negatief over de wijze waarop de journalistiek werd uitgevoerd. Niemand heeft nog enig vertrouwen in zijn collega’s. Dat is natuurlijk wel zeer opmerkelijk. Het was jammer dat in die chaotische bende bij Pauw niet aan Wester en Van Scherrenburg in alle eerlijkheid die vraag werd voorgelegd: Heb jijzelf nog wel vertrouwen in de journalistiek? Alhoewel, ik vrees dat ze ook in dat geval keihard zouden liegen dat ze daar alle vertrouwen in hadden. Dat is deel van de houding. Keihard liegen en de grootste bek hebben.
x
Er is namelijk maar één verschil tussen deze ‘journalisten’ en die andere Haagse politici. Journalisten hoeven nooit herkozen te worden. Ze zitten er voor het leven.”

 * * *

 Dit zijn de 21 journalisten die Arnold Karskens interviewde:
 1. Gertjan van Beijnum,
 2. Hassnae Bouazza,
 3. Jan Dijkgraaf,
 4. Derk Jan Eppink,
 5. H.J.A. Hofland,
 6. Theodor Holman,
 7. Stan van Houcke,
 8. Joris Luyendijk,
 9. Rudie van Meurs,
 10. Alexander Münninghoff,
 11. Annabel Nanninga,
 12. Joost Niemöller,
 13. Max Pam,
 14. Jan Roos,
 15. Xandra Schutte,
 16. Eric Smit,
 17. Martin Sommer,
 18. Udo Ulfkotte,
 19. Ebru Umar,
 20. Martin Visser en
 21. Brenno de Winter.

‘Journalist te koop’, paperback
(ISBN: 9789021402253  Prijs: € 18,99)

wanttoknow bookshop logo
(Bestel het boek zónder verzendkosten via onze bookshop!
Gebruik de code ‘JOU’ bij het bestellen!  HIER)

21 gedachten over “‘Journalist te koop’… (revised)

 1. Ach het is zo oud als de wereld “wie appelen vaart die appelen eet”, hournalisten, een kliek met de politieke partijen indertijd goed te volgen in de partij café’s heb het van dichtbij meegemaakt de geboorte van D66, Jezus wat werd daar gezopen, en die verhalen uit de oertijd, van onderzoek journalisten, zijn goed voor Hollywood zionistische brain washed films.

  1. Hij was sterk en duidelijk, een van de meest beste “biologische” journalisten die ik ken !
   Frits zat er met hele priemende ogen bij en “Fraukje” met gapende mond.. wat moet je nog meer willen w e t e n wat hun hebben te melden..

   Was de journalistiek maar zo gevuld met mensen zoals Arnold, en zeker geen (V)zakkenvuller.. Think again
   Hoop alleen dat Arnold niet te vaak bij “de Verenman” pauw gaat zitten, ik zie hem liever bij Powned

   Maar.. de stap is gezet.. er gaan andere tijden aan breken in journalistiek Nederland. en dat is de hoogste tijd!
   fijn weekend allen hier en OGEN EN OREN afstemmen op de goede HUM !

 2. Nergens zoveel persvrijheid als in Nederland?

  Grappig. In Nederland is de persvrijheid NUL, net als overal elders. Niet mee eens? Tel eens hoewel artikelen je kunt vinden over de andere kant van 911. Ja precies, NUL. Ik zei het toch?

  1. Worden ze niet geplaatst of niet geschreven..? Volgens mij gaat het over ‘laffe journalisten en media’..

   Ik geloof dat er weinig journalisten zijn, die de handschoen durven opnemen, en vanuit het neutrale midden nu eens durven schrijven over bijvoorbeeld 9/11-vakkundigen..

  2. Vandaag las ik op teletekst dat het wetsvoorstel om computers van burgers te gaan hacken bij de raad van state is ingediend.
   Het kabinet Rutte steunt het in meerderheid.
   Telkens hebben ze het over bescherming van de privacy terwijl ze gewoon ongestoord doorgaan met alle gegevens op alle mogelijke manieren van iedereen te verzamelen.
   https://tinyurl.com/rhccqh7
   Dit doet mij wel heel erg aan Nazi praktijken denken maar ja als je dan naar Brussel kijkt en weet wie er aan de basis stond van de grondwet waar een meerderheid van het volk Nee tegen heeft gestemd maar waar Balkenende toch zijn handtekening onder heeft gezet terwijl alleen de naam veranderd is in Lissabon verdrag en een paar kleine niets zeggende veranderingen zijn toegepast dan is het ook wel weer logisch (De eerste president van de Europese commissie was per slot van rekening een oud Nazi een zekere Hallstein die de eerste president was in 1957).
   En als u het niet geloofd kijk dan eens naar het bovenaanzicht van het nieuwe Nato gebouw in Brussel wat genoeg zegt.
   Waarom horen wij daar MSM journalisten niet over?

 3. Die Arnold, lekker bezig met iets wat in princiepe hogelijk oninteressant is voor ons burgers, ga eens op zoek in de Balkan, en ga ons dan eens vertellen hoe er door Soros met zijn corrupte Gypsy leger een nieuwe corrupte zionistische Balkan gecreéerd wordt, of over de Oekraïne, of hoe we onder de voet worden gelopen door de Islam, met Erdogan voorop.
  Dat kneuterige gezeik met die TV Narcisten, is om zand in de ogen van de burgers te strooien, wat van ons referendum, of de verouderde Atoom bommen in Volkel, ik wordt er ziek van om maar constant als domme lul misbruikt te worden, ik wil een andere benadering, en een betere wereld Arnold !!!

  1. Jenne.
   Als je eerst eens zou kijken en dan pas zou reageren dan had je kunnen lezen in punt 3.3 dat ik een verwijzing heb gegeven over Oekraine en radicaalislamitische huurlingen en neonazis die daar misdaden begaan en ook wie dat betalen.
   Dus ik weet niet waar je mee bezig bent maar ga mij nu niet belachelijk maken terwijl jezelf alleen maar reageert zonder verder te kijken dan je neus lang is want wat je vraagt staat daar maar ja als je zonder kijken alleen maar reageert om te reageren dan houd het natuurlijk op.

  2. En zie dan ook even mijn verwijzing punt 1 bij 9/11:het verhaal van de dansende Israëli en Palestijn..?
   Of is dat ook niet interessant genoeg?

  3. Arnold2, mijn schrijven hier is gericht aan Arnold Karskens, ik heb het je voorspelt jij gaat naar 3-4, een simpele kruising van wegen, groet Jenne

 4. Broodjournalisten zijn altijd omgekocht als ze slechts berichten over de vermeende voordelen van het kapitalisme, zonder het te hebben over de vermeende nadelen, welke ze achter willen houden, om het volk te misleiden. Hun idee te publiceren voor geld, om zo informatie van ons allen zich toe te eigenen, zorgt er voor dat mensen vrij slecht zijn geïnformeerd, waardoor journalistiek geen antwoord geeft op de vragen die mensen hebben. De broodjournalist verkoopt immers slechts letters op papier, zonder zich de vraag te stellen hoe informatie alle mensen kan helpen, en hoe die mensen zelf tot die informatie kunnen komen die ze zoeken. In het beste geval houdt de journalist informatie achter, of beschouwt zijn lezers als vee die zijn inkomen moeten onderhouden, vaak met oud papier wat direct in de papierbak kan. Het idee onafhankelijke redacties geld te geven, is mijn voorstel, zodat mensen die een andere aanpak hebben, ook de benodigde professionaliteit op kunnen brengen.

  Het is gewoon een feit dat veel mensen zeker talent hebben informatie op te zoeken, te verwerken, en in begrijpelijke taal te publiceren, het is dan het gebrek aan geld waardoor zinvolle alternatieve geluiden niet aan bod komen. Elk systeem wat geen ruimte laat voor onafhankelijke redacties, kent dus geen echte vrijheid. En waarom zouden we moeten accepteren dat mensen een bepaalde versie van de waarheid voor krijgen geschoteld terwijl je ook kan zeggen dat ieder mens in staat moet worden gesteld zijn eigen waarheid samen te stellen op basis van feiten en ervaringen? Is het niet aan mensen zelf aan te geven aan welke informatie ze behoefte hebben, en kan het proces van verkrijgen van informatie dan niet direct voor meer mensen een interessante publicatie zijn? Een goed geïnformeerd volk, heeft dus, geen journalisten nodig! Nou goed, als de journalisten Amalia geen wangslijm af willen nemen, komen we zelf wel in actie. En nog veel meer zijn het de fascisten die geen vragen willen beantwoorden wat publicaties wel in de weg staat, hoewel elk zwijgen over een vermeende misstand, er dan wel direct de bevestiging van vormt.

  1. Ja het is waar, in de meeste gevallen kozen zij de makkelijkste weg die van de macht, heel uitzonderlijk verschenen er andere kranten of stensels, maar de meeste journalisten maten zich zelf grote kennis en specialisatie aan, we hebben er heel veel gehad, die met van die lange harde witte manchetten uit hun mauwen, Hilterman, en L de Jong de historische journalist over onder anderen het Koningshuis, wat een vuile viese kontenkruipers, en wat hielpen ze mee die arme stumpers de grond in te trappen, en het is nog steeds zo, en hoed U voor de zogenaamde tot inkeer gekomen huornalisten, één maal een dief altijd een dief, deze types gaan nu via het internet hun carrierre building doen, groet Jenne

 5. Ook Karkens staat onder zelfcensuur, verboden toegang !
  http://www.veteranstoday.com/2016/04/25/ruled-by-the-insane/

  Social engineering, these antithese goed betaald
  Terwijl de controlled opposition van journalistiek Nederland met zijn Turks Marokkaanse rolmodellen geheel volgens plan zich puberaal bezig houden met wie excelleert in de grootste beledigingen de ether in twitteren, worden de echte getuigenissen geheel naar wens handig genegeerd.

  In the Name of the Profit:
  https://www.youtube.com/watch?v=WOERUP9miZ4
  In the Name of the Profit. Liberated Syrian Town Reveals Turkish ISIS Oil Trade Secrets
  Lees meer: https://tinyurl.com/vdndvjk

 6. Afgelopen avond de film Closed Circuit gekeken.. goede extra info over hoe de valse inlichtingen werken met elkaar en zonder

  Uiteindelijk gaat het allemaal nergens over en worden mensen uitgespeeld uit hebzucht naar macht en in deze film kan je goed opmerken hoe alles 1 groot spinnenweb is en we daar met een grote hooivork in moeten prikken!!

  Laat de draden van het web maar in de smoelen klappen van de giftige tongen die de gespletenheid zal doen zwijgen..

  Het hele afluister/aftap gezeik, welk gewoon straks ” doorgaat ” zoals dat grote ” neusgatwonder ” ( plas sterk )welk ooit een vieze grijze baard droeg na de afluister debatten zijn zin door dramt met 160 procent goedkeuring van de altijd weglachende mp die we hebben..
  Of.. zie ik het nu verkeerd? Is dit in het belang van onze veiligheid.. ?? Dacht het niet. het is een laatste sparteling van de grote elite die zijn eindje voelt aan komen doordat steeds meer mensen de idioterie door krijgen en we allemaal worden voorgelogen.

  Is toch niet normaal dat we dit allemaal nog pikken!?!

  fijn weekend en .. kijk uit met wie je belt en chat en appt en blalalalalala al die zooi

  haha.. bangmakerij die hele hap, tijd voor een REVOLUTIE!

  fijn weekend allen

 7. Hoe mensen er ook over denken ik zie het als vooruitgang dat nu journalisten naar buiten treden en de waarheid vertellen.
  Ik heb respect voor bv Janneke Monshouwer en Arnold Karskens en ook voor Udo Ulfkotte want zij steken wel openlijk hun nek uit wat mensen wakker kan maken en gelijktijdig maken ze het de journalisten die in meerderheid nog steeds voor geld de waarheid achterwege houden of verdraaien steeds moeilijker dat vol te houden.
  En dan kunnen sommigen wel gaan zeuren dat ze beter over iets anders kunnen schrijven maar die hebben dan bv het boek ander nieuws van Janneke Monshouwer niet gelezen want daarin doet ze behoorlijk veel over vele gebeurtenissen uit de doeken wat verdraaid of verkeerd aan ons verteld is door bv de MSM.
  Wees hier blij mee en weet het te waarderen want doen we dat niet dan kunnen deze mensen wel eens gaan denken zoek het dan maar uit waardoor ze niks meer naar buiten brengen.

 8. Journalisten schrijven ook nooit over het leed dat er zich in Nederland afspeelt bij mensen die niet tegen de elektromagnetische straling kunnen, die in Nederland erg hoog is. Als ze het wel doen is het altijd met een tegenpartij die net doen of het tussen de oren zit. Zijn journalisten bezweken voor de lobby van de telecom krijgen ze soms gratis smartphones? Het lijkt of dit verboden wordt. Door de telecom of de overheid?

 9. Arnold Karskens en Guido J. vertonen treffende overeenkomsten. Beiden komen tekort (aan geld, roem of aandacht) en stellen alles in het werk dit te compenseren. Bent u ook zo benieuwd naar het volgende artikel over de wet van de aantrekkingskracht?

  1. De laatste stuiptrekkingen van een boertje uit de polder..? Je laat je kennen op een meelijwekkende ‘wijze’..

 10. Misschien is het overbodig maar het boek “gekaufte journalisten” van Udo Ulfkotte is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar bv bij één van de grootste internet winkels.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.