Advertentie

De 2 kanten van één munt..


Nanda van Wolfswinkel
Nanda van Wolfswinkel

Even voorstellen? “Mijn naam is Nanda van Wolfswinkel en ik  heb een praktijk voor ‘galactische bewustwording’, waarin ik o.a. mensen begeleidt, die min of meer zijn vastgelopen op hun eigen onderzoek. Van datgene wat tussen hun zelf en het oorspronkelijke zelf in staat. Waarom ze moeilijk in de stroom kunnen komen en hoe om te gaan met de weerstand van hun omgeving. Hoe ze inzicht kunnen krijgen van waaruit hun doen en laten komt. Komt dit werkelijk uit hen zelf of zit er iets anders tussen wat hen misleidt.

In mijn praktijk gebruik ik soms metaforen om iets duidelijke te maken. Zoals de twee kanten van een munt. Daarmee probeer ik duidelijk te maken dat er meer is dan wat we nu zien en waarnemen. En dat, als je werkelijk voor jezelf wilt gaan, het dan van je vraagt, zo moedig te zijn om op onderzoek uit te gaan. En bij dat onderzoek gaat het juist om dátgene wat we allemaal graag willen verbergen. Datgene wat we niet willen laten zien en waar we bang voor zijn.

En vooral ook het mooie en het goede, waar we onze ankers of ons hele zijn op gelegd kunnen hebben, dat die met een gerust hart onderzocht mogen worden of ze wel zo helpend zijn zoals ze werkelijk gedacht hadden. En wat dit ze werkelijk kan brengen. Het is dus feitelijk veel ‘checken’ van datgene waarmee ze in verbinding staan; of dat klopt, of het klopt wat je waarneemt, wat je voelt en doorkrijgt. Via wat voor een kanaal dan ook. En hoe inzicht te krijgen in de ander die hier niks mee te maken wil hebben. En hoe je ‘de ander’ uit kunt leggen, hoever de ander gaat en kan gaan en hoever jij. Als 2 zijden van één munt.”

x

* * *

x

munten 2 nanda van wolfswinkel

x

Twee kanten van een munt

2016 © Nanda van Wolfswinkel/deze versie WantToKnow.nl/be

x

Stel dat ieder mens op aarde in verbinding staat met zijn of haar munt. En de munt staat voor alles waar wij in het leven mee te maken hebben. Over het algemeen hebben we veel vanuit één gezichtspunt geleefd. Datgene wat we geleerd hebben en naar datgene wat we denken wat we waarnemen. De munt is zo vast gaan roesten op een kant. Eén kant van het leven wordt dan maar belicht en beleefd. Deze kant wordt in de beleving veel mooier gemaakt dan het werkelijk is. Al leef je (als je alleen deze kant maar belicht) alleen maar licht en liefde, dan zal, doordat er een deel verborgen is, dat gaan vertroebelen en leef je eigenlijk in ’n wereld van schone schijn...

animated revolving coinDe mens raakt zo van de andere kant steeds meer vervreemd waardoor ze niet meer weten waar die eigenlijk voor staat. Die kant wordt, omdat het onbekend is, dan gauw als eng en duister ervaren, alleen is dat ook zo? Er zijn mensen met een innerlijke drang die op zoek gaan naar datgene wat voor hun gevoel niet klopt. Ze gaan op onderzoek uit, waarbij ze de andere kant van de munt belichten.

Het lijkt daaronder allemaal vies en donker. Dat is best wel eng en spannend, maar toch als ze door hun angst heen gaan zullen ze merken, dat als ze met de munt bezig zijn, dat het hun goed doet.En ze komen van alles tegen, wat van al heel lang geleden is en wat ze eigenlijk allemaal vergeten waren en het komt over of ze het niet kende. Ze voelen een gedreven energie om door te gaan.

Ook zien ze dat het leven aan de zogenaamde ’schone ’ kant van de munt, het lang niet zo mooi en glanzend is, zoals het lijkt. Door je aandacht daarop te richten vanuit de verroeste kant wordt datgene wat bij de ‘schone’  kant onzichtbaar was, zichtbaar. Hierdoor komt van alles wat lange tijd in de doofpot heeft gezeten naar boven.

Ze krijgen door dat ze al die tijd ons hadden verblind door schoonheid,pracht en praal. Ze leren nu datgene wat onbekend was steeds meer kennen. En ze zien en merken hoe goed het hun doet. Ze ontdekken nieuwe schatten in zichzelf in allerlei talenten en inzichten. En het blijkt dat ieder mens toegang tot zo’n muntje heeft. Niet iedereen kan hier nog wat mee. Er zijn mensen, dat als jij alleen maar naar ze wijst op alleen maar hun muntje, zij dit dood eng vinden omdat dit alles onbekend voor ze is.

praktijk compassie nanda van wolfswinkelZe lijken helemaal vast geroesd te zijn met hun muntje en de wereld daar omheen en op een of andere manier hebben zij die drang nog niet en ze voelen alleen maar de angst voor het onbekende, wat ze als onrust ervaren en dat is iets wat ze niet willen voelen. De munten zelf hebben ergens een verbinding met elkaar, waardoor de losse munten, ergens toch bij iedereen wat los maakt. Het is niet altijd even zichtbaar, alleen gebeurt het wel. Ook dit kan voelen bij de vastgeroeste mensen als onrust, waarbij er meer irritatie naar buiten komt.

En dat is te begrijpen, dat als de grond onder je voeten trilt en je het allemaal graag bij het oude wilt houden, heb je het gewoon even lastig. Zij hebben ook nog niet door, wat voor een moois hun dit gaat brengen. Vroeg of laat komen ze daar wel achter. Als je interesse hebt in de munt kom je erachter dat liefde en angst, zwart en wit, licht en donker allemaal kanten zijn van dezelfde munt. Het is andere frequentie maar het komt wel van dezelfde bron en is daarom gelijk.

Het is is het proces van het jezelf openstellen voor het hoogste motief in alle mensen en in al het leven en de ondersteuning bieden aan deze stroom van de diepste intentie naar de ultieme uiting ervan.
Het is is het proces van het jezelf openstellen voor het hoogste motief in jezelf, en de ondersteuning bieden aan deze stroom van de diepste intentie naar de ultieme uiting ervan.

Als je bekend bent met beide kanten, ga dan eens, in het hier en nu, in je gevoel en maak die steeds smaller, zodat je naar ‘de wereld’ kunt gaan, die onder de munt ligt. Daar is een wereld van neutrale energie, een soort onvoorwaardelijke liefde; daar is alles goed. Wie en wat je ook bent. Het grote ‘zijns’-gevoel. Dit is de plek waar we willen zijn en willen groeien. Hier heb je ten eerste verbinding met jezelf, de aarde, je oorsprong met alles wat daarbij hoort, je pure zijn, de oorsprong van alle andere mensen en alles wat is, als het maar datgene ondersteund, waarvoor jij hier op aarde van oorsprong bent

Hoe ik aan dit metafoor ben gekomen..
Ik was een keer iets aan het checken, waarbij ik in een situatie zat, die ik niet helemaal vertrouwde; ik vroeg mezelf af wat er gaande was. Het ging eigenlijk ‘gewoon’ om iets, dat heel liefdevol en vanuit saamhorigheid bedacht was. Ik ben toen voor mezelf gaan kijken via mijn derde oog, en stelde me de vraag, wat hier nou precies gaande was. Ik kreeg een heel mooi beeld te zien, waarin de mensen aanwezig waren, waar het om ging. En ik zag, tussen ons in, dat er ook een munt lag.

Ik heb toen, op basis van deze observatie, in de groep duidelijk aangegeven dat het beeld volgens mij niet klopte en dat ik niet aan de situatie mee zou gaan doen. Wat er toen gebeurde.. Er werd een lichtzuil voor me zichtbaar, en via deze zuil veranderde de munt van kant. Vervolgens kreeg ik helder te zien wat er achter de schermen speelde. Wauw, ik had daadwerkelijk door wat er werkelijk speelde! Deze metafoor heeft in de loop van de tijd de betekenis van mijn verhaal hierboven gekregen, doordat ik doorkreeg dat in deze metafoor veel symboliek in zit.

groetjes,

Nanda van Wolfswinkel

info@praktijkcompassie.nl
Leersum

20 gedachten over “De 2 kanten van één munt..

 1. k voel de oneindige eenheid door mij stromen
  Ik ben niet meer eenzaam
  Ik heb mijn EGO en OGE opgelost
  Ik oordeel niet meer
  Ik ben herboren
  Ik ben bevrijd
  Ik ben verdicht
  Ik ben verlicht
  Ik ben mezelf
  Wij zijn weer EEN

  1. Dat is dan wel weer waar. Hoewel ik als een dubbeltje geboren ben, wil ik dat zeker niet blijven en heb het ambitieuze plan opgevat om een kwartje te worden. Je moet toch ergens een doel stellen, niewaar?

  1. Eerst maar het ‘eerste’ stuk van de vraag.. ‘To be or not to be’

  2. Natuurlijk gaat het om to BE! Ik kan echter mijn ZIJN niet loskoppelen van het ZIJN van anderen en hen daarin te ondersteunen. Daar zie ik voor mijzelf een taak, om spiritueel egoïsme te transformeren. Het is natuurlijk fantastisch dat netschka voelt wat ze beschrijft. De vraag die dan bij mij opkomt is, hoe je dat gevoel gaat inzetten en vormgeven ten behoeve van anderen. We hebben elkaar toch nodig?

 2. één munt heeft helemaal geen twee kanten, een sloot heeft twee kanten, dus de redenatie hier gevolgt is fout van uit zijn basis.
  één munt heeft twee zijden plus een rand, zijnerzijds maakt het die munt niets uit, zijnenthalve een plezier te doen, werd zijnentwege God er bij gehaald.

  To be or not to be, dit is in enkelfout gedacht, wat hebben de schizofrenen onder ons hier mee van doen, die spelen Lea met de Zwaan, en verdichten zich, tot het 0 punt van niet meer zijn.

  Arend jij als kenner van de menselijke ziel, jij moet volgens mij, de hele dag door muntjes horen vallen, als die oude kroketten automaat, groet Jenne

  1. Nou minder als vroeger, maar het werkt nog steeds naar believen, en wij blijven van de gulden, daalders maken, en dan is de keerzijde van de medaille, minder mistroostig, onze familie is hecht, sterk, en ik help waar ik kan, een mooie liefdevolle jeugd, maar daar bij hoort dan, daar heeft ieder kind op deze planeet recht op, klinkt hypokriete en dat is het ook, want mijn naam is niet Atlas, kan niet de hele wereld torsen, groet Jenne

 3. Eigenlijk is het alleen maar heel beperkend wanneer je je richt op één of zelfs twee kanten van de munt. Dat omdat ook dan je brein er een invullend verhaal van gaat maken die jouw het beste past.
  Dat terwijl jouw verhaal via de zintuigen, altijd al vals is. Dat gebeurt wanneer wij allemaal in onze zogenaamde vaste vorm menen te dienen te leven.
  Kom je daar ooit wel achter dan? Ja, dat kan dus wel, door vooral je aandacht alleen maar bij jezelf te houden en je niet meer gaan richten op wat jouw zintuigen jouw door meet te geven.
  Wijn immers feitelijk geen ‘zintuigen-wezen’ omdat wij eigenlijk electrische wezens zijn.
  Zij die ooit een Bijna Dood Ervaring heeft beleefd, kan dit eigenlijk en feitelijk aantonen wanneer je dit tenminste ook heel bewust hebt beleefd.
  Want wij zijn eigenlijk multi-dimensionale wezens en soms spelen wij dat wij mensen zijn van vlees en bloed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.