Advertentie

Kanker eindelijk vanuit een andere hoek belicht?


Met behulp van ultramoderne bio-informaticatechnieken kunnen DNA-‘profielen’ van tumoren worden gegenereerd, die kunnen voorspellen of en hoe patiënten op een bepaalde behandeling zullen reageren. Door uit te vinden wat het verband is tussen mutaties in tumor-DNA en de respons op kankergenees-middelen, hoopt een team van het Utrechtst Medisch Centrum en de Hubrecht-stichitng in de toekomst beter onderbouwde keuzes te kunnen maken voor de behandeling van individuele patiënten. Eindelijk een meer persoonlijk aanpak van ‘individuele’ kankergevallen, in plaats van het bestrijden van kanker, ‘met de botte bijl’..

x

Kanker eindelijk vanuit een andere hoek belicht?

2013 © WantToKnow.nl/.be (bron o.a.: HIER en HIER)

x

hubrecht instituutOnderzoekers van het Utrechts Medisch Centrum (UMC) en het ‘Hubrecht Instituut’ gaan binnenkort in het laboratorium de invloed van kankermedicijnen op levend weefsel testen. En dat gebeurt op een beetje sci-fi-manier.. Want dit ‘levende weefsel’ zijn tumorcellen van een patiënt, maar die ook nog eens tot een ‘orgaantje’ zijn opgekweekt. Volgens de onderzoeksgroep zullen op die manier uiteindelijk medicijnen worden voorgeschreven, die precies ‘passen’ op de unieke genetische code van iedere kankerpatiënt.

En dat is een volledig andere, radicaal nieuwe manier van aanpak. Zo kunnen dan uiteindelijk medicijnen ‘op maat worden ontwikkelt’, medicijnen die dus de tumor(en) op veel efficiëntere wijze afbreken, dan nu het geval is. Maar veel belangrijker, de gezondheid van het lichaam wordt zoveel mogelijk intact gelaten! De proef bestaat uit een test met 240 patiënten van het UMC die lijden aan darm-, prostaat- en/of alvleesklieskanker.

Slechts een kwart van de kankerpatiënten reageert goed op de geneesmiddelen die met veel bombarie worden voorgeschreven aan deze patiënten. Het blijkt dus simpelweg dat al die pillen tegen kanker vooral en té vaak een gok zijn. . Patiënten met eenzelfde kanker krijgen daarnaast bijna altijd allemaal dezélfde medicijnen, terwijl feitelijk geen enkele tumor gelijk is aan een andere..! Voor mensen die vaker op WantToKnow komen, is dit geen vreemd verhaal. Het blijkt dat de eminente wetenschappelijk onderzoeker Dr. Ryke Geerd Hamer dit al lang meedeelt, vanuit zijn revolutionaire wetenschappelijke kankeronderzoek, dat inmiddels bekend staat als Germaanse Geneeskunde. Kijk HIER voor een volledig en zeer bewustmakend artikel op deze site, over de achtergronden van deze ontdekkingen..!

individuele behandelingEn hoewel het nog ver verwijderd is van de ontdekkingen van Ryke Hamer, die overigens voor zijn ontdekkingen werd uitgekotst door de reguliere medische wereld, karakteriseren de mensen in dit samenwerkingsverband het als ‘ambitieus’. Ook het FD plaatst een artikel over deze nieuwe ontwikkeling binnen de kankerbehandeling en laat een paar personen uit het onderzoeksteam aan het woord; wij citeren:

Zo zegt Ton Logtenberg, ceo van het biotechbedrijf Merus, dat meewerkt in dit verband: ‘Deze ambitieuze stap kan in combinatie met het in kaart brengen van het DNA van patiënten een enorme stap voorwaarts betekenen. Als we dit goed uitrollen, creëert Nederland een unieke positie met een grote voorsprong. Het Nederlandse kankeronderzoek staat internationaal op hoog niveau en de ontwikkeling van de kweek van orgaantjes zal die positie verder helpen uitbouwen. Grote farmabedrijven kijken met meer dan gewone interesse toe. Ze willen maar wat graag aan boord komen’.

Menselijke T-cellen in de aanval op een kankercel.
Menselijke T-cellen in de aanval op een kankercel.

En Hans Clevers van het genoemde ‘Hubrecht Instituut’ en voorzitter van de KNAW laat de krant weten: ‘Hier hebben we jaren naartoe gewerkt, want hoewel we kanker in theorie begrijpen, blijkt de praktijk weerbarstig. Het aantal sterfgevallen van kanker neemt nog steeds toe. En mogelijk biedt onze methode een nieuwe opening.’

Hoe werkt deze nieuwe kankerbehandeling?
Wanneer bij een patiënt van het UMC kanker wordt geconstateerd, dan worden van deze patient enige tumorcellen afgenomen, die vervolgens naar het lab van de nieuwe stichting gaan. Daar kweken onderzoekers deze kankercellen op tot weefsel, als het ware ‘mini- tumortjes’. En om de test te vervolmaken, stuurt het ziekenhuis ook gezonde cellen van deze kankerpatiënt naar samenwerkende laboratoria in binnen- en buitenland, waar de erfelijke DNA-code wordt vastgesteld. Het blijkt namelijk dat DNA van gezonde cellen en tumorcellen op enkele tot veel plaatsen verschilt. En dat verschil is hoe dan ook, in procenten erg klein, (zo’n 0,001%), maar toch is dit reden om dit verschil goed onder de loep te nemen.

En juist door dat verschil tussen gezonde en kwaadaardige cellen, PER individuele patiënt wil men nu, uit het groot aantal beschikbare medicijnen tegen kanker, potentieel genezende stoffen selecteren, die zoveel mogelijk effectieve medicijnen zullen aanwijzen. Vervolgens wordt met deze medicijnen getest op het tumorweefsel dat buiten het lichaam in het lab is gekweekt en kan de invloed worden gemeten van het medicijn op de tumor.. Waarbij sommige medicijnen niet zullen werken, maar andere wél. Deze zullen de kankervorming remmen en/of de tumorcellen doden.

* * *

 

19 gedachten over “Kanker eindelijk vanuit een andere hoek belicht?

 1. NB, de criteria voor wel-of-niet werken veranderen niet. Dit is gewoon de volgende stap in het uitroeien van natuurgeneeswijzen. Ben Goldacre wordt steeds blijer.

 2. Ik hoop niet dat Dr. Hamer ziet dat zijn naam op zo een ergerlijke manier misbruikt wordt. Dit is gewoon meer van hetzelfde. Het houdt geen rekening met inzichten die uit werkzame een kankertherapie komen. Noch met inzichten uit de epigenetica.

  1. Ik ben het feitelijk helemaal met je eens Dzyan. Het is nog heeel ver van Dr. Hamer af. Het enige wat ik geprobeerd heb te doen is de link aan te geven tussen Hamer’s visie van een ‘persoonlijke kanker’ en deze manier van naar kanker kijken, die óók persoonlijk gaat worden..
   Misschien een beetje een ‘luchtbrug’, maar desalniettemin.

 3. En patiënten maar laten denken dat het er ooit van komt dat kanker door deze reguliere arrogante geneeskunst(en) ‘genezen’ gaat worden is een utopie, en zelfs wat mij betreft één grote leugen.

  Deze wereldwijde miljardenbusiness laat BigPharma zich heus niet ontnemen, en ja natuurlijk wordt er zo nu en dan wel eens wat nieuws op dit gebied via de MainStreamMedia de wereld in geslingerd, maar dát zie ik meer als zoethoudertje naar de gulle gevers die met angstzaaien zijn gecreeërd door dezelfde elitebranche.

  Het is, en zal altijd het rondpompen van héél veel geld blijven, een groot deel zal worden gebruikt om de ‘andere(n)’ gedachten met veel energie te ontkennen en te verbannen.

 4. en zo wordt er verder gerommeld. De primaire oorzaak van kanker is al lang bekend maar wordt natuurlijk niet onderkend door onze Farmacie ” vrienden”. Immers handel is handel en die mensenlevens zijn bijzaak……….. ” Het verzwegen verhaal over kanker” door prof. Brian Peskin geeft een een beter en naar mijn idee meer afdoende antwoord. Een aanrader voor iedereen die zich hier voor interesseert!
  P.S je; met dat soort vrienden heb je geen vijanden meer nodig……

  1. Top!! heb het boek ook en er gaat een “wereld” voor je open….en wat worden we toch belazerd door alle zogenaamde voeding deskundige en medische wereld….

 5. Telkens weer zó jammer als je weer iets over “kanker onderzoek” leest, in het boek “Het verzwegen verhaal over kanker” van Professor B.Peskin leest gaat er een wereld voor je open “als leek” wat moet dat dan doen bij een medicus??? die blijkbaar alleen maar neer de vertegenwoordigers van de farmaceuten luisteren i.p.v. zelf in de medische bladen te lezen “dat al bijna een eeuw kanker genezen en voorkomen kan worden” Het wordt tijd dat we nu eens de waarheid horen en niet het altijd op “Geld” gebaseerde onzin….lees het boek waar alle wetenschappelijke bewezen info staat vermeld….niks onderzoek dat is reeds vele jaren terug al bewezen!!! dus bij deze “Wanttoknow” ook een beetje meer de “Waarheid” plaatsen! dat is wel wat ik van jullie verwacht, er is al te veel leed en valse voorlichting in de wereld, de nieuwe “wereld” vraagt om de waarheid, lieve groet….

 6. Hebben de reactanten die hier naar Brian Perskin of dr Hamer verwijzen, daar zelf ervaring mee?

  Mijn ervaring is niet dat zij ‘de oorzaak of de oplossing’ weten.
  Zij dragen wel ontzettend veel bij aan het algehele bewustzijn op kanker.

  Dit is mijn persoonlijke ervaring, dat hoeft niet die van een ander te zijn.

  Daarin sluit ik aan bij wat Guido zegt: het is persoonlijk.

  Ik zeg: het is je persoonlijke pad, om het op te sporen.
  Het te normaliseren.

  Voor mij zijn 2 dingen het belangrijkst geweest:
  – een eigen waarneming over kanker hebben: Kanker is een overlevingsmechanisme (Moritz)
  – een eigen tool hebben om te zien wat er in je lichaam gaande is: Resonantie Technieken.

  Daaruit heb ik al mijn conclusies kunnen trekken en mijn beslissingen kunnen nemen: vanuitkankerbekeken.nl

  1. Beste Astrid,
   ten eerste spijtig te horen dat je met kanker te maken hebt gehad. Ik ken het boek van Morritz ook (goed boek overigens!). Na het lezen van het verzwegen verhaal ben ik hennepzaadolie gaan gebruiken ( biologisch etc. je kent het wel). Ik moet zeggen dat ik me sowieso beter voel en ik merk dat mijn bloedvaten bijv. soepeler zijn (ken je dat; als het warm is en ze zijn opgezwollen en je laat aan je kinderen zien dat er klepjes inzitten? Daaraan kun je ook zien dat eea soepeler ” werkt” )Tevens meer eiwitten en zuiverder vetten gaan gebruiken en minder koolhydraten (voor mij niet zo’n punt omdat ik bijv. al niet zo’n pasta fan ben)en ik moet zeggen dat ik me beter voel en minder grote hoeveelheden ” voer” nodig heb. Probeer maar eens als ontbijt; een paar paranoten fijn maken, wat pompoenpitten evt naar keuze wat kokosblokjes, wat gedroogde vruchtjes, 1 a 1,5 eetlepel hennepzaadolie, theelepeltje honing er door voor de liefhebber (ik), griekse yoghurt, door elkaar mengen en eet ze! Tussen de middag heb je niet eens trek (hangt uiteraard wel af van wat je doet)

  2. Dankjewel Kees,

   ik ben ook aan de hennepolie ;-).

   Hoe zie je dat, van die klepjes?

  3. Hi Astrid, de vaten die je (vooral) over je handen ziet lopen (hoe warmer het weer of hoe meer je je inspant hoe duidelijker ze worden)bevatten ” keerklepjes” zodat je bloed niet terug kan lopen (anders werkt je hart zich helemaal het………). je kunt het bloed tussen 2 klepjes eruit duwen/wrijven en als je je vinger dan op die plek houdt is je ader daar even ” leeg”, als je loslaat loopt ‘ie weer vol. Probeer maar, zo kun je (bijv. aan de kinderen uitleggen EN bewijzen dat er klepjes inzitten, leuk voor biologie)

 7. Vandaag heb ik een stuk over Kanker gecopieerd en u toe gezonden.
  Kunt u mij ook mededelen waarom dit niet geplaatst is geworden.
  Vriendelijke groet
  John

  1. John, je hebt niets toegezonden.. Je hebt het als reactie hier geplaatst+ althans dat wilde je.. Het waren geloof ik 3 A4/tjes.. Vinden wij een beetje overdreven, met een stuk of 40 leads. Vandaar dat ie niet geplaatst is.
   Wellicht kun je er belangrijke stukjes uithalen en die alsnog plaatsen… Sorry, maar voor hele artikelen zijn de reactieplaatsen niet bedoeld..!

 8. Guido,wat is dit voor k.u.t. zooi waarom kan ik het niet plaatsen op Fb.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!of sta je voor de kat zijn viool te werken!!!!!!!!!

 9. Vraag aan Guido: Waarom wordt zo’n artikel als dit geplaatst? De Wanttoknow lezer weet beter!!

  Ik lees dat kanker nu eindelijk vanuit een andere hoek bekeken gaat worden omdat “feitelijk geen enkele tumor gelijk is aan een andere..!”

  Nog mooier zou het zijn wanneer ingezien wordt dat “feitelijk geen enkel Mens gelijk is aan een ander!”

  En nog mooier is het wanneer we erkennen dat kanker op natuurlijke wijze sneller geneest dan chemisch. Berichten daarover en boeken zijn er veelvuldig!!

  En het allerlaatste nieuws geeft aan dat Genezing (van elke aandoening) slechts één Gedachte bij ons vandaan ligt. Positieve gedachten, affimatie, vergeving en houden van onszelf zijn sleutels tot Herstel en Geluk! Ook daarover is gepubliceerd en m.i. heel belangrijk om door te geven aan ieder die het horen/zien wil!!
  http://www.youtube.com/watch?v=xYwHqU7t04M

 10. Hier worden we nog zieker van!
  We kunnen beter kijken naar datgene wat er door Dr. Otto Warburg, arts, biochemicus, fysioloog en Nobelprijswinnaar rond 1926 al heeft aangegeven na vele onderzoeken: De Hoofdoorzaak van kanker is een ZUURSTOFTEKORT in de cellen. Alle overige aan te dragen oorzaken zijn secundair zoals stress, hormoonpreparaten, asbest, straling, roken, alcohol, medicijnen (75% doet toch niets, waarom slikken we ze trouw?) vervuilde lucht, niet-natuurlijk bewerkt voedsel etc.
  Lees de boeken maar eens van Ard Pisa, Dr.F.Batmanghelidj, Andreas Moritz. Gebruik de juiste vetten Omega 3 en 6 en leef gezond, dan kunnen de cellen weer voorzien worden van zuurstof en draait de motor niet op suikers. Suiker is VERGIF.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.