Advertentie

Oproep van Door Frankema over de ‘mazelen’..


header Vaccinn Vrij

Beste lezers van Wanttoknow,

Voor degenen die mij niet kennen, ik ben de schrijfster van www.vaccinvrij.nl, een website over vaccins en vaccinvrij opgroeien. Ik heb regelmatig voor wanttoknow geschreven – de laatste tijd was het wat rustiger. De reden hiervoor? Het schrijven van een boek slokt al mijn tijd op! En dat boek was al af en het manuscript ligt al bij de uitgever, maar vanwege deze mazelen-hype, wordt er nog een stuk aan het boek toegevoegd. En daarbij heb ik jullie hulp nodig. En daarom dus deze

OPROEP:

1. Wie heeft zélf de mazelen gehad? Wie heeft een kind dat de mazelen gehad heeft? Wie wil zijn of haar ervaring delen? Beschrijf hoe de ziekte verlopen is, hoe lang het geduurd heeft en of je wel of niet gebruik hebt gemaakt van medicijnen of andere interventies. Vergeet niet te vermelden of je kindje of jijzelf wel of niet gevaccineerd was. Ook je emotionele ervaring tijdens of na de ziekte en eventuele groeispurten in het kind vind ik waardevol om te horen.

2. Wie heeft een kindje dat bijwerkingen ondervonden heeft n.a.v. de BMR-injectie? (Bof, mazelen, rode hond-vaccinatie)

Door Frankema is initiatiefneemster van de 'Vaccin Vrij!' (klik voor artikel). Maar ook, of misschien 'vooral' moeder..!
Door Frankema is initiatiefneemster van de ‘Vaccin Vrij!’ (klik voor artikel). Maar ook, of misschien ‘vooral’ moeder..!

Wie wil zijn of haar ervaring delen? Beschrijf wat de bijwerking was/is en hoe de gezondheidssituatie van het kind nu is. Vergeet niet te vermelden of de bijwerking gemeld is bij het RIVM of Lareb en hoe daarmee omgegaan is. Ik zou ook graag weten hoe de gezondheidstoestand was op het moment van toediening van de prik en of het kind al eerder reacties op een eerder toegediend (ander) vaccin vertoonde (bijvoorbeeld de DKTP).

Het mag net zo kort of zo lang zijn als je wilt en het gaat niet om literaire hoogstandjes maar om persoonlijke ervaring die wat mij betreft belangrijk zijn en meegenomen dienen te worden in de hele discussie over het wel of niet vaccineren van onze kinderen. De berichten van ouders die de ziekte bij hun kinderen hebben meegemaakt die mij bereiken – en dat zijn er heel wat de laatste tijd – en de berichtgeving in de media verschillen.

Ik hoor bijvoorbeeld de volgende verhalen:

“Ik was blij toen mijn dochtertje met 9 maanden de mazelen kreeg, het klinkt misschien gek maar het gaf me een opgelucht gevoel. Zo van: dan heeft ze dat tenminste gehad. Het hield ook allemaal niet zo veel in.. een dag of wat koorts en vlekjes. Ik heb toch het gevoel dat we er geen  goed aan doen om al die kinderziektes maar te onderdrukken. Ik denk dat ze wel degelijk een rol spelen in de ontwikkeling van een gezond immuunsysteem.” ~ Marja

“Mijn dochtertje van twee heeft net de mazelen gehad.  Het begon zaterdag; ze was een beetje hangerig, een beetje huilerig had koorts (39.6°C). En ze was ook een klein beetje verkouden, niets ernstigs. Het enige dat me echt opviel waren die waterige, beetje rode oogjes; net alsof er wat adertjes waren gesprongen. Zondag had ze ook nog verhoging en af en toe een dipje op de dag maar ze wilde gewoon spelen, fietsen en eten.

De koorts heeft eigenlijk maar twee dagen geduurd, maandag was het al weer gezakt. Dinsdag heb ik haar in bad gezet en toen zag ik die typische mazelen uitslag. Haar romp zat helemaal vol, haar buik dat helemaal vol en haar rug ook. De volgende dag nam het weer af. Ik dacht echt als dit het nou is dan is het helemaal niets, dan is hoesten in de winter nog erger. Ik heb ook weleens gehoord dat kinderen drie weken ziek zijn mij zij was eigenlijk niet eens ziek. Wat alleen heel opvallend was, dat waren die waterige ogen en die uitslag, maar voorde rest was er niets bijzonders, we zijn gewoon de stad in geweest om te gaan lunchen.

En even ter vergelijking, de zesde ziekte heeft ze ook gehad. Toen ze anderhalf was. Daar was ze drie dagen echt goed ziek van met hele hoge koorts (40°C). Het was wat mij betreft tien keer erger dan de mazelen. Ze heeft drie dagen alleen maar bij me geslapen en toen daalde die koorts opeens heel snel. Op de vierde dag kreeg ze ook allemaal vlekjes, maar lichter en veel milder dan bij de mazelen. De huisarts zei meteen: ‘Dat is de zesde ziekte.’ Na twee dagen trok de uitslag weg.

Mijn andere dochter (die is nu 6) heeft het ook gehad. Ook precies met 18 maanden op dezelfde manier met hele hoge koorts en daarna diezelfde uitslag. Het zijn andere vlekjes dan de mazelen, maar in beide gevallen was er ook een milde verkoudheid. In principe zijn ze ook nooit verkouden.. nog geen snotje niets.. dus als ze verkouden zijn dan weet ik meteen dat er iets is. Maar ik maak me er niet druk om. Wel over wat er in de media verschijnt over de mazelen, dat  vind ik zeer eenzijdig en het komt totaal niet overeen met mijn ervaring.” ~   ~Sonja

Dus nogmaals: wie kan en wil vertellen – uit eigen ervaring – hoe de mazelen eruit zien? Hoe moeilijk of makkelijk het is om deze ziekte te door te maken en hoe het kind of jijzelf dit beleven?  Het volgende mailtje heeft me in dat kader ook aan het denken gezet:

“Ik denk dat kinderziekten zoals rode hond, bof en mazelen niet alleen een onderdeel zijn in de ontwikkeling van het immuniteitssysteem van een kind, maar eveneens een zeer belangrijke rol spelen in de cognitieve ontwikkeling!

Meteen nadat mijn dochter de mazelen had ‘overwonnen’ – en het is wat mij betreft een onschuldige kinderziekte – begon zijn mensen totaal anders te tekenen. Eerst tekende ze echt van die stokfiguurtjes, romp, ledematen, handen en voeten waren alleen maar lijnen. En de mazelen waren nog niet voorbij of ze tekende prachtige ronde vormen, terwijl niemand had het had voorgedaan of uitgelegd. Het leek wel alsof de mazelen het cognitieve systeem een boost hadden gegeven.” Weet jij hier iets van Door? Op het internet valt hier nagenoeg niets over te vinden. ~ Kees

mazelen
Mazelen, een ziekte waartegen het lichaam zich zélf uitstekend lijkt te kunnen wapenen.

Zijn er mensen die gemerkt hebben dat hun kindje vlak na een kinderziekte opeens iets kon? Veranderd was? Lekkerder in zijn / haar vel zat? Een groeispurt had doorgemaakt? En ten slotte, ik hoor helaas maar al te vaak verhalen over (niet erkende) bijwerkingen:

“Ik heb drie kinderen. Mijn oudste zoon is volledig gevaccineerd. Na elke vaccinatie kreeg hij boven de 41°C koorts, dat was echt heel heftig. De middelste is gedeeltelijk gevaccineerd – na de BMR heeft hij zeven koortsstuipen gehad en bij de zevende is zijn hart ermee gestopt. Hij raakte bewusteloos en moest gereanimeerd om hem weer bijgebracht te worden.
En onze jongste is niet gevaccineerd. De kinderarts had het dossier gelezen en raadde mij aan om dit niet meer te doen. Ik dacht altijd dat het verplicht was maar dat bleek dus niet zo te zijn.” 
~ Karin

Mijn mond valt vaak open van de verhalen die ik hoor. Zijn er mensen die ervaren hebben dat hun kind bijwerkingen ondervonden heeft van de BMR? Misschien omdat de verandering of reactie direct na de vaccinatie optrad, omdat er behalve de prik niets anders was dan normaal wat deze verandering zou kunnen veroorzaken, of omdat ze het diep van binnen gewoon weten? Deel je ervaring alsjeblieft. Het liefst via de mail maar je mag ook bellen.

Eb natuurlijk: hoe meer reacties hoe beter. Wel of niet goed kunnen schrijven is niet belangrijk JULLIE HULP MET HET VERZAMELEN VAN DATA IS WEL BELANGRIJK.  Om jullie privacy te respecteren komt alleen een voornaam onder de ervaring te staan (en dat mag ook een pseudoniem zijn). Je kunt contact met me opnemen via de contactpagina van www.vaccinvrij.nl.

95 gedachten over “Oproep van Door Frankema over de ‘mazelen’..

 1. Heel toevallig dat ik hier terecht kom.de bmr heeft onze oudste nu inmiddels 18 wel gekregen. Echter onze dochter nu inmiddels elf kreeg ook van die bewusteloosheids aanvallen midden op de snel weg de eerste nou je weet niet wat je mee maakt meerdere keren hebben we haar bewusteloos in onze armen gehad de laatste keer werd zij met ambulance weg gehaald en wilde ze ons les geven om met zo een luchtballon zuurstof toe te kunnen dienen als t weer voor zou komen. Allemaal onderzoeken ondergaan tot wij de link lagen met de bmr prik elkekeer na die gebeurde het .wij hebben er voor gekozen om onze twee andere zonen we hebben dus vier kids in totaal niet inteenten en dan heb je altijd van die mensen ja belangrijk en t proberen op te leggen. Het is onze keus onze kinderen en je wenst t echt niemand toe om je kindje bewusteloos in je armen te hebben. Ze zijn gezond en worden ook zonder de prikken groot hoor

 2. Ik ben 15 en ik ben niet ingeënt en heb nu de mazelen.
  Bij mij begon het met lusteloos zijn en misselijk. Na 2 dagen kreeg ik rode vlekjes op mijn hoofd en de dag erna de vlekjes in mijn mond. De volgende dag begon ook de keelpijn. Nog een dag later begon de verhoging (38,4) en begonnen de vlekjes zich uit te breiden naar mijn nek, hals, borsten, buik en rug. Dit is nu al 2 dagen het geval. De vlekjes branden een klein beetje maar zijn verder niet hinderlijk. Maar toch voel ik me zwaar ellendig, en dat in mijn vakantie..
  Ik hoop dat het snel overgaat en ik weer vollop kan genieten.

 3. Hallo,

  Ik ben niet gevaccineerd, heb rond mijn 4e levensjaar mazelen gehad, ik heb dat als kind als leuk ervaren, wat ik me ervan kan herinneren is dat er een bedje in de woonkamer gezet werd, dat was geweldig natuurlijk…. en dat ik van mijn oma chocolade paashazen heb gekregen, het is dus rond pasen geweest 😉
  In mijn fotoboek zitten 2 kleurplaten van vriendinnetjes van groep 1, het is dus rond pasen in 1988 geweest.
  that’s all….
  Bijna jammer dat je beter bent en niet meer beneden mag slapen en niet meer verwend word… hihi

  groeten Anna, (ik ben van 1983)

 4. Onze zoon van 10 jaar heeft vorige week de mazelen gehad..
  Het viel ons allemaal erg mee na alle ophef hierover!
  Zondagavond kreeg hij koorts en had de hele dag al een droge blafhoest.
  Maandagochtend nog steeds koorts, hij hing maar wat op de bank.
  Net na de middag kwamen de vlekjes door.
  Maandag op dinsdag nacht gewoon goed geslapen.
  Dinsdagochtend was de uitslag nog erger geworden.
  Hij had nog wel koorts s avonds , maar at al wel beter.
  Hierna knapte hij snel op, en vrijdag was hij weer bijna de oude, hij is alleen nog erg verkouden.
  Bijna heel z’n klas heeft inmiddels de mazelen gehad, en dit is allemaal(gelukkig) zonder complicaties verlopen..
  Nu is het wachten tot onze andere 3 kids het krijgen.
  We wachten het af, we geven ze allemaal veel vers fruit enz.
  Janneke

 5. Nog even ter aanvulling..Onze kinderen zijn niet gevaccineerd, wij als ouders hebben in onze kleuterjaren de mazelen gehad.
  We zijn allebei behoorlijk ziek geweest, en bij mij was er ‘bijna’ sprake van longontsteking.
  Maar verder nooit nadelige gevolgen van deze kinderziekte meer gehad.

  Janneke

 6. Ook onze 4 kinderen hebben allemaal de mazelen gehad(inmiddels zijn we er alweer een week vanaf.) ze zijn allemaal niet ingeënt ,dit omdat wij zo onze bedenkingen hebben ,ooit met onze oudste wel begonnen maar ermee gestopt na de eerste BMR ,waarschijnlijk dat de ziekte daardoor bij hem ook anders verliep nl zeer hoge koorts met ijlen en daarna niets meer (eerlijk gezegd was dit naarder dan het verloop van de mazelen bij de andere 3 kinderen.) Belangrijk is gewoon dat je ze extra vitamine C & A geeft en GEEN koortsverlagende middelen.
  Verder hebben wij een homeopatish middel gebruikt (wat we via onze homeopaat hebben gekregen ) dit zorgde dat het hele proces wat sneller/rustiger verliep. Kinderen waren binnen een week weer opgeknapt.

 7. ik weet niet meer of ik hier heb gereageerd, kom net thuis van vakantie..
  Ik ben 53 jaar en toen ik klein was kreeg ik samen met mijn zus en broer de mazelen. We mochten in de woonkamer met z’n drieen de hele dag op bed liggen en werden vertroeteld.
  We mochten niet naar buiten maar verder niets bijzonders, herinner alleen maar de gezelligheid ervan.

 8. Wat ik me nog herinner: als de baby de mazelen op vroege leeftijd, bijvoorbeeld in het eerste levensjaar krijgt, stelt de ‘ziekte’ meestal niets voor. Eén dag koorts en enkele dagen uitslag. Ook nog dit: onder macrobiotische vrienden deden we het volgende: had ons kind de mazelen nog niet gehad, dan vroegen we aan iemand, waarvan het kind op dat moment de mazelen had, om het op iets te laten kauwen, brood of pap of zo. Het ‘kauwsel’ werd dan onder het eten van ons kind gemengd in de hoop dat het ook de mazelen zou krijgen. In veel gevallen lukte dit. Een soort van vaccinatie? Maar dan niet om de ‘ziekte’ te vermijden. Trouwens ik beschouw de mazelen niet als een ziekte, maar als een normaal ontwikkelingsproces.

 9. Onze dochter Femke van 5 jaar heeft net de mazelen achter de rug. Ze is enkele dagen af en toe koortsig geweest,hangerig en een loopneusje. De vierde dag kreeg ze echt koorts 39,8. En toen kwam de uitslag ook heel snel. De eerste dag had ze erge keelpijn bij slikken en hoesten. Ze sliep veel. De tweede dag was dit weg, maar kreeg ze jeuk op de best wel vurige uitslag. De derde dag ook nog jeuk, en de vierde dag bijna niet meer. Ze was wel onrustig, angstige dromen. Ze at alleen af en toe een dropje voor de keel en verder dronk ze alleen. De vijfde dag begon ze weer te eten. Als ik nu aan haar vraag, wat vond je nu het naarste, dan weet ze er bijna niets meer van. Omdat ik oudere kinderen heb die rond 2000 ook mazelen heb gehad, viel me op dat ze nu zo’n jeuk had. Dat was 13 jaar geleden niet zo. Enkele weken voor de ziekte heeft ze een kuur gehad voor haar longen (tegen of gedeeltelijke longontsteking. Daarom was ik bezorgd over hoe het nu zou gaan, maar het is gelukkig meegevallen. Ik weet niet meer van een groeispurt of zo, maar ik heb altijd al de gedachte gehad, dat kinderziekten ook invloed op de psyche van het kind hebben.

 10. Zelf ben ik als kind niet ingeent tegen de mazelen )was toen nog niet’, maar heb ik dit gekregen toen ik 1 jaar oud was en mijn ouders net in de verhuizing zaten. Dit weet ik natuurlijk alleen uit verhalen. Ik ben goed gezond nu. Ik herinner dat mijn moeder alleen maar blij was als we die )kinder’ ziekte ook weer gehad hadden.
  Als verpleegkundige heb ik veel kinderen ingeent )vooral op een asielzoekerscentrum’ en dacht daar toen goed aan te doen. Dit veranderde toen ik zelf moeder werd en mijn zoon de eerste 3 weken in het ziekenhuis lag en ik de oproepen voor de vaccinaties al binnen had. Ik ben er toen meer over gaan lezen en heb de vaccinaties uitgesteld en toen alleen DTP gegeven, startende met 10 maanden. De Hib, BMR heb ik niet gegeven en nu met 9 jaar heb ik ook die prik niet meer laten geven. De doorslag voor mij gaf, toen ik las welke hulpstoffen erin zaten. Ik kon me niet herinneren dat ik die als moeder ooit gelezen had en ook niet dat ik daar zo over voorgelicht was als medische professional. Ik schrok daar erg van. Ook mijn zoon is goed gezond gelukkig.

  1. Hoi Lianne,
   Je doet er goed aan om jouw verhaal hier te delen. Ik zou zeggen deel zo veel mogelijk jouw verhaal (met name ook buiten deze site) in de hoop dat er ook door jouw verhaal meer mensen gaan nadenken over de gevolgen van vaccinaties. Ik zou willen dat ik hetgeen ik nu weet, wist toen mijn kinderen ingeënt werden.

 11. Jammer dat het alleen ervaringen betreft tegen vaccinaties, dat lijkt mij niet onbevooroordeeld. Zelf, inmiddels oma, leef ik al 40 jaar vegetarisch en biologisch en maak ik gebruik van alternatieve/complementaire geneeskunde. Ik deel de kritisch houding t.o.v. de reguliere westerse geneeskunde en medicijnen. Niettemin zijn vaccinaties een grote verworvenheid en ziekte en dood voorkomend. Om mazelen nu te kwalificeren als een ‘ onschuldige kinderziekte’ is een gotspe en gevaarlijk. Misschien kunt u wat gevalsbeschrijvingen opnemen waarbij doofheid, verstandelijke handicap en de dood het gevolg waren van mazelen. Uw aanpak is tendentieus, jammer. Wat je kunt zeggen is dat mazelen veelal onschuldig verloopt, maar zeker niet altijd. Het staat vast dat de gevallen van mazelen vnl voorkomen bij kinderen die niet zijn gevaccineerd. Wilt u ook bijv.kinderverlamming weer scharen onder de onschuldige kinderziekten die de weerstand verhogen?! Come to think of it! En lever een reele bijdrage aan de diskussie over vaccinaties.

  1. Mazelen was, is en zal altijd een onschuldige kinderziekte blijven. Om gevallen van doofheid verstandelijke handicap en de dood te kunnen beschrijven, moet je er weet van hebben. In ons land was er, dacht ik ooit een dode te betreuren, waarvan de oorzaak aan mazelen werd toegeschreven. Deze persoon mankeerde echter nog meer en de mazelen vormden de bekende druppel.
   Verder mag je er gerust op vertrouwen dat de vaccinatie industrie elk geval van extreme afloop van mazelen meteen breed zou uitmeten. Angst verspreiden is immers het credo. Dat dat niet gebeurt, is een teken aan de wand, oftewel het gebeurt blijkbaar niet. Mazelen zijn namelijk onschuldig. En ja, soms verloopt de ziekte heftig., dus wel goed oppassen.

  2. Zelden of nooit lees je iets over de lichamelijke conditie van het overleden kind of de persoon. Het immuunsysteem op een heel laag pitje, door ondervoeding, infectie, slechte behuizing (kou/koorts) etc. kan bijdragen tot een zéér slechte weerstand, waarbij een open raam al dodelijk was.. Dus ‘enkele doden’ zegt HELEMAAL NIETS..! Behalve dat het een drogreden was voor vaccinatie..!!

 12. in dktp zit het SV40 virus dit komt van apen. waardoor alle herpes virussen variola dan wel de T-cellen menselyk dna vervormen waarby mensen vatbaarder zyn voor waterpokken 5 -6 e ziekte en ja,ja Hiv komt uit de SV40 zie bysluiter. dierlyk eiwit bloed van apen en koe hpv cmv komt uit dktp het verandert je dna . alle vaccinaties komen uit het tetanusvaccìn wat gekoppelt word aan dierlyke en menselyke eiwitten waardoor dit veranderd daarnaast zal het oude vaccin niet goed meer werken aangezien alle virussen zich muteren . doordat deze ziekten nooit zullen verdwynen omdat in de vaccinatie een latent virus aanwezig is wat jtist geboosterd word door ongevaccineerde personen ,logisch nadenken is het credo en dat kunnen de meeste mensen niet meer door massagedachten wat in media van jongs af aan word opgedrongen manipulatietechnieken wy mensen worden om de 10 jaar met angszaaien geboosterd te doen wat NWO wilt TOP 3

 13. Hallo
  Ik zou graag ervaringsverhalen willen lezen.
  Moeders en vaders die vertellen over hun kind met mazelen. Heeft u meer verhalen dan deze die op de site staan??
  Groetjes José

 14. Misschien een beetje ‘mosterd na de maaltijd’, maar toch…Enkele jaren terug, mijn zoons zaten beiden op de Vrije School Den Haag, werden ze in de zomervakantie plotseling tegelijk ziek. Ik wist niet dat er een mazelenepidemie was op dat moment in D-H en omstreken…Beiden zijn alleen ingeent tegen DTP, (ook geen Kinkhoestinenting dus). Het bleek dat ze beiden, rond 15 en 16 jaar oud, mazelen hadden. We schrokken niet of waren niet bang, ik wist dat de koorts niet te hoog moest worden en dat ik geen koortsverlagende middelen moest gebruiken, daarom gaf ik ze vele malen per dag citroenkuitwikkels en hield de koorts goed in de gaten. Deze kwam nooit boven de 41 graden C. uit. Ze lagen bij elkaar voor de gezelligheid en in een rustige kamer met de gordijnen dicht. Er was een positieve, krachtgevende sfeer, we wisten dat ze hier alleen maar sterker van zouden worden, zowel lichamelijk als geestelijk, het hele proces voelde als opruimen, opnieuw geboren worden a.h.w. Dit dankzij jarenlange positieve ervaring met de antroposofische gezondheidszorg. Na een week waren ze koortsvrij, daarna zijn ze nog een week binnen gebleven. Ze dronken veel, lazen ‘rustige’ boeken, keken geen t.v. en aten droptoffees. Nu, zoveel jaar later kijken ze hierop terug als op een bijzondere gebeurtenis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.