Advertentie

De ‘kanker’-winsten van Goldman Sachs..


There is no business, like health-business.. Dat lijkt het nieuwe paradigma, dat sinds enkele decennia zorgt voor de mega-winsten van met name farmaceutische industrie, of ‘Big Pharma’, zoals het vaak wordt genoemd. Bedrijven die zelfs de grote oliemaatschappijen voorbij streven in hun winstresultaten, die vaak tientallen miljarden PER KWARTAAL zijn. Hierdoor zijn het ook bedrijven, die bij wijze van spreken ‘fluitend’ heftige boetes betalen aan gezondheidsautoriteiten van de verschillende overheden. Die boetes van enkele miljarden worden met groot gemak afgeschreven van de winsten van deze farmaceuten.

Dat de boetes zijn uitgedeeld aan deze bedrijven, doordat ze vaak de zaak hebben bedonderd, door verkeerde/dodelijke medicijnen te leveren, of omdat ze bijvoorbeeld de bedrijfstak massaal hebben omgekocht, maakt hen geen fluit uit. Er zijn heel veel aanleidingen voor deze boetes, en allemaal zijn ze de afgelopen decennia weleens langs gekomen. Hier op deze site kun je (HIER) een aantal artikelen over deze miljardenboetes terug lezen. Maar natuurlijk gaat het niet alleen over boetes, waarmee de farmaceutische industrie aantoont, werkelijk lak te hebben aan enig moraal of ethisch fundament.

Kijk naar wat we deze week weer onder ogen kregen, naar aanleiding van het onderzoek van wetenschappers aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Medicijnen tegen kanker, die 10x duurder worden verkocht, dan op basis van kostprijs noodzakelijk zou zijn. Het enige dat hen drijft, is het monopolie van het medicijn in kwestie, dat van het ‘product’ een goudmijn maakt. Geen concurrentie, dus vraag wat je wilt. Mensen die lijden, willen dit medicijn wel betalen. En ja, dat noemen wij dan ‘kanker’-winsten..!

x

* * *

x

x

De ‘kanker’-winsten van Goldman Sachs..

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Officieel heet ‘Goldman Sachs’ een zogenaamde ‘investeringsbank’ te zijn. Chique toch..? Een bank die geld van zichzelf én dat van haar ‘cliënten’ (want chique banken hebben geen klanten of rekeninghouders!) investeert en daarbij ‘bijna borg’ staat voor forse rendementen. Maar wat het meest heftig is, in onze ogen, is de manier waarop dit ‘bedrijf’ zich meent te moeten bewegen in haar investerings-werelden.. Als een ‘grim reaper’ lijkt het bedrijf ALLES te willen oogsten, wat geld oplevert. Of het nou ten koste gaat van mens, natuur of planeet, doet er niet toe.. Niet geremd door enig ethisch besef, noch moreel fundament.

Door deze instelling van dit bedrijf, gaan natuurlijk álle medewerkers in dezelfde ’toonsoort’ meezingen en zich ook zo gedragen. Het is de toonsoort van de hebzucht, zo is voor iedere toeschouwer te beluisteren. In het kader van de ontwikkelingen van de ‘CRISPR’-DNA-recombinantmethode, die we HIER behandelden, meenden de zg. ‘analisten’ van Goldman Sachs zich te mogen uiten, over het spanningsveld van het gezond maken van mensen, en de kennelijk daarmee in tegenspraak zijnde afname van ‘zieke mensen’.

Immers, zieke mensen hebben behandelingen en medicijnen nodig. En die zijn behandelingen en medicijnen zijn uiterst lucratief, zo blijkt al zeker 50 jaar lang, waarin talloze Big Pharma-bedrijven in de top-10 van grootverdieners wereldwijd te vinden zijn..! En dus nu dit ‘spanningsveld’ maar eens even tackelen, dachten een paar analisten van Goldman Sachs. Jeweetwel, analisten; de mensen die met cijfers bezig zijn uit het verleden en daardoor met hun rug naar de toekomst lopen.. Het spanningsveld van de klant die verdwijnt, doordat ie al voorzien is. Of de patiënt die geen klant meer is, omdat ie genezen is..

Het morele kompas van Goldman Sachs laat zien dat dit bedrijf zich thuis voelt bij alle ‘windrichtingen’ op dit kompas-zonder-naald..!

De analisten deden hun uitspraken in het kader van de analyse van biotech-bedrijven, die betrokken zijn bij het pionierswerk rondom de ontwikkelingen van de ‘gen-therapie’. Behandelingen die, zo wordt aangenomen, op de lange termijn ‘schadelijk’ zouden kunnen zijn voor de winstgevendheid van de medisch-industriële sector, omdat patiënten beter worden. Absoluut fnuikend voor de winst, maar vanzelfsprekend goed voor de mensen, die chronisch vaak lijden aan heftige aandoeningen. En nu heeft Goldman Sachs dus gekozen, voor het oog van de wereld. Voor de poen dus en tegen de lijdende patiënten. Want hun lijden is de winst in de pocket van Big Pharma. Hoe simpel kan het leven toch zijn, nietwaar..?

NIeuwe ‘kans’-rijke medische ontwikkelingen; maar niet financieel..?
En natuurlijk wordt dat dan ‘politiek correct’, zoals dat dan heet, allemaal gebracht door deze gladde bankmannen in hun krijtstreep maatpakken.. Het rapport van deze analisten van Goldman Sachs, dat begin april 2018 verscheen, heet ‘The Genome Revolution.’ en draagt de ondertitel: ‘Is curing patients a sustainable business model?’. Of in goed Nederlands: “Is het genezen van patiënten een duurzaam zakelijk model?’

De essentie is dat de ‘bank’ terughoudend is met betrekking tot investeren in deze opkomende biotech-industrie, omdat deze techniek té goed zou werken in het genezen van mensen..De markt voor mensen die blijven lijden, is natuurlijk véél aantrekkelijker, omdat deze mensen van hun lijden af willen en bereid zijn, daar goed voor te betalen. En deze nieuwe ‘genen-therapie’ is een kuur, die in één shot, straks de patiënten de mogelijkheid geeft, fundamenteel, op DNA-niveau, een ziekte VOORGOED te tackelen. En ja, dat is natuurlijk ‘bad-for-business’..

Want dat zou betekenen, dat er van deze patiënten, die de ‘markt’ vormen voor de commerciële investeerders, steeds minder komen, waardoor het medicijn zichzelf straks overbodig zou maken. Ziehier het paradigma van de gezondheidsindustrie, die op geld en ‘de vrije markt’ is gebaseerd. Kijk eens naar de illustratie hiernaast, over de ‘logische ontwikkelingen’ van vaccins. ‘Medicijnen’ die dus helpen om een ziekte te voorkomen.. Zo maak je van het gezonde deel van de bevolking dus je ‘doelgroep’ en niet van het zieke deel..!

Eén van deze Goldman Sachs-analisten, Salveen Richter, schrijft in een begeleidend schrijven bij het rapport: “Deze product/marktontwikkeling draagt een enorme bijdrage in zich (van snelle genezing) voor patiënten en de gemeenschap. betekent het tegelijkertijd een uitdaging voor de ontwikkelaars van de gen-medicijnen, om hun cash flow te bewaken.”

Hij haalt in deze notitie het voorbeeld aan van ‘Gilead Sciences’, de industriële ontwikkelaar van een medicijn tegen hepatitis C. Het middel bereikte genezingspercentages van 90%. Het bedrijf haalde in de hoogtijdagen van dit medicijn, een topomzet van US$ 12,5 miljard, maar het wordt sindsdien met een sterk dalende omzet van dit medicijn geconfronteerd. Voor 2018 is een prognosse afgegeven voor dit medicijn van ‘slechts’ US$ 4 miljard.. Volgens Richter is dit dus een ’typisch voorbeeld’. Het bedrijf laat zien, waar het succes van het medicijn, ervoor gezorgd heeft, dat de ‘beschikbare vijver van behandelbare patiënten’, gelijkmatig uitgeput is geraakt’..

En ja, deze meneer Richter is werkelijk een visionair, getuige de daarop volgende zin: “In het geval van infectieziekten als Hepatitis C, betekent het genezen van huidige patiënten, dat er minder mensen geïnfecteerd worden door de bestaande gevallen, waardoor deze vijver ook niet aangroeit.” Wat een visionair, we zeiden het al, is deze man, nietwaar?

We hopen voor hem, dat hij geen vrouw en/of kinderen heeft/krijgt, die ten prooi vallen aan de hebzucht van een farmaceut, die de ‘ontwikkelde remedie tegen kanker’ dúsdanig verslapt, dat hij nog jaren kan teren op de ‘cashflow’ van de winstgevendheid van het betreffende medicijn.. Laat staan dat meneer Richter zélf ernstig ziek wordt. Ook in de wetenschap van al deze onethische en immorele uitspraken vol van hebzucht en volstrekte afwezigheid van compassie.

Als klap op de vuurpijl, komt dan de uitsmijter.
Want volgens de bank dienen biotech-bedrijven zich meer te focussen op grotere populaties van groepen van ‘zieken’; groepen die zich blijven uitbreiden, zoals mensen met bloederziekte (haemophelie). Deze groep ‘groeit’, aldus de wijze geldgraaiers, met een aantrekkelijke 7% per jaar. Of kijk eens naar andere ‘aantrekkelijke’ ziekten, die allerlei complicaties te zien geven, zoals SMA, spinal muscular atrophy. Deze ziekte zorgt ervoor dat de betreffende SMA-patiënt niet goed meer kan lopen, eten of ademen.

* * *

x

x

 

1 gedachte over “De ‘kanker’-winsten van Goldman Sachs..

  1. Dat Big Pharma gewoon georganiseerde misdaad is, wordt steeds duidelijker. Peter Goetszche schreef hierover het geweldige boek “Dodelijke medicijnen”. En wat doen overheden eraan? Driekeer niks. Sterker nog de vorige minister, mevrouw Schippers, sloot Big Pharma in haar armen, ipv te bestrijden. Ook de Gezondheidsraad en RIVM lopen aan de leiband van Big Pharma. Onvoorstelbaar. En wat te denken van Bill Gates die recent voorspelde dat zo’n 30 mln mensen aan infectieziektes zouden overlijden. Zijn aanpak kennen we: vaccinatie, met dodelijke adjuventen. Wat een weldoener deze man met zijn depopulatie-aanpak. Als burger kun je maar beter niet ziek worden. Dat lijkt een open deur, maar zeker realistisch. Veel ziektes, waaronder kanker worden in belangrijke mate veroorzaakt door levensstijl. Voeg daar de pecticides en enge E-nummers in ons eten, de geo engeneering in de lucht, de electrosmog dankzij WiFi en mobieltjes nog bij en het is duidelijk waarom zoveel mensen ziek worden. Alleen al zelf je eten maken ipv fabrieksvoedsel zou een slok of wat op een borrel schelen. Dus we kunnen zelf wel degelijk iets.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.