Advertentie

Lauren Buijs, volgende universitaire PR-propaganda-zaak..?!


*
*

Lauren Buijs, volgende universitaire PR-propaganda-zaak..?!

2023 © WantToKnow.nl/be

x

Socioloog-wetenschapper Laurens Buijs (40) typeert zich als een ‘linkse jongen’, die zegt kritisch te zijn op machtsverhoudingen in onze kapitalistische samenlevingen, daarbij actief is in de homobeweging en sympathisant van BIJ1. En op basis van zijn wetenschappelijke onderzoek komt Buijs soms tot observaties die in de ’woke’-gemeenschap slecht vallen. Zo is er het voorbeeld dat Marokkaans-Nederlandse jongeren oververtegenwoordigd zijn als plegers van homofoob geweld in Amsterdam. Of het verhaal dat ’non-binair- zijn (vrouw noch man) geen fundament heeft in biologie, psychologie of antropologie. Hij noemt dit ‘een lege hype’.

Maar inmiddels krijgt Buijs het voor de kiezen: in de vorm van boze studenten én docenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Zij beschuldigen hem van ’racisme’, ’discriminatie’ en zelfs ‘het creëren van een onveilig werk- en studieklimaat’ op de Universiteit. Maar Laurens Buijs vond het de hoogste tijd om aan de bel te trekken. Daartoe meldde hij zich als klokkenluider bij het UvA-bestuur.

En werd hij de auteur van een fel kritisch stuk over de ’ideologische monocultuur’ aan de UvA, dat in de universiteitskrant werd gepubliceerd. Nou, dat heeft hij geweten: een storm van verontwaardiging steeg uit de universitaire krochten op. Collega’s namen afstand van de socioloog/wetenschapper. Laurens Buijs over deze ontwikkeling:

“Ik denk dat we de opkomst zien van een hele enge totalitaire politiek en dit speelt zo prominent op hogescholen en universiteiten omdat deze cultuur de taal van de wetenschap claimt. Niet alleen op het gebied van diversiteit en inclusiviteit, ook bijvoorbeeld op thema’s als het klimaat, corona, Oekraïne: de wetenschap claimt de objectieve waarheid op al dergelijke onderwerpen en als je die claims niet gelooft ben je een afvallige: anti-wetenschap, anti-vax, een complotdenker, racist, Poetin-lover.

Met de taal van de wetenschap wordt andersdenkenden de mond gesnoerd. Omdat het zit verstopt in progressief-liberale praatjes over solidariteit met kwetsbaren, over inclusie, anti-discriminatie enzo. Allemaal positieve intenties. Wie kan daar nou tegen zijn?”

Laurens Buijs hierover:

“De afgelopen week was best een hel! Veel verdriet en een verraden gevoel door de UvA. Ik ben bezig met het vrije woord, met mijn zorgen te uiten over een totalitaire wind op de universiteit – bij uitstek linkse thema’s – en niemand staat naast mij. Durven ze niet? Erger nog: ik word zwartgemaakt en men probeert me weg te pesten.

Ik dacht: er komt een onafhankelijk onderzoek en dan gaan we hier een goede discussie over hebben. Maar op mijn faculteit word ik gezien als iemand die rechts in de kaart speelt, door kritiek te uiten op één van de weinige, ‘veilige’ linkse bolwerken in een ’onveilige racistische wereld’. In hun ogen is er helemaal geen sprake als een verschijnsel als ’woke’! Het is één massale ontkenning.

Laurens Buijs lag al eens onder druk, wegens zijn gefundeerde kritiek op het coronabeleid; hierover meld hij:

“Men gaf me de indruk dat ik een slecht mens was; maar in die tijd werd iedereen, die ook maar enigszins kritisch was op de coronamaatregelen, weggezet als ’wappie’, ’complotdenker’ en ’extreemrechts’. Er bestaan op de UvA allemaal normen over wat ’goed’ is om te zeggen en wat ’slecht’. Dat kán niet in de wetenschap, die ideologisering druist lijnrecht in tegen de academische vrijheid. Wat mij zorgen baart, is dat ik de enige ben die naar buiten stapt.

Hoewel ik weet dat veel collega’s het met mij eens zijn. Maar die durven geen kleur te bekennen: ze zijn bang hun banen en hun onderzoeksprojecten te verliezen. Die mensen hebben vaak een hypotheek en kinderen en spelen op safe. Het is pijnlijk om te constateren dat ik feitelijk alleen sta. Ik doe dit ook niet voor m’n lol.
En nee, ik ben niet bang om door te draaien; heb een fijn huis en goede vrienden, die op me letten. Ik voel me goed geaard en denk niet dat ik door deze shitstorm een ander mens zal worden.

Het was de openhartige en vrije geest van Dr.Ir. Coen Vermeeren, die op de TU-Delft rondwaarde..! Zijn onderzoeksgebieden (UFO’s en 911) zorgden ervoor, dat men ‘vond’ dat hij niet meer ‘in het plaatje paste’…! Een schandalig schop in het kruis van de wetenschappelijk instelling, met name in de technische-wetenschappelijke hoek.

Van linkse partijen heb ik niets gehoord: helemaal niks; het linkse blok heeft zich voor mij hermetisch gesloten, zo ervaar ik dat. Terwijl ik steun krijg vanuit het hele land, ook uit allerlei onderwijsinstellingen, van mensen die zich eveneens grote zorgen maken over die door woke ingegeven angstcultuur, vooral in het onderwijs. Wat ik allemaal lees is schokkend: zo moest een student die iets onwelgevalligs zei zich publiekelijk verontschuldigen. Die vernedering, het lijkt wel Noord-Korea of China tijdens de culturele revolutie.

Ik ga met allerlei mensen in gesprek nu, van links tot rechts, in een poging om een front te vormen voor de academische vrijheid. Mijn toegevoegde waarde is dat ik van binnenuit kom en dat ik ook weet wat wél goed is aan woke, bijvoorbeeld hoe woke het bewustzijn ontwikkelt over de vele vooroordelen die we hebben: over mensen van kleur, over mannelijkheid, over andere stereotypes. Maar dat veroordelende moet er vanaf.

Ik wil heel graag bij de UvA blijven; er is weliswaar een harde confrontatie geweest, maar ben er nog en binnenkort weer een gesprek met het Bestuurscollege. Kijk, over de kwaliteit van mijn wetenschappelijke werk en mijn onderwijs bestaat geen twijfel: daar is altijd heel goede waardering voor. Totdat.. tot ik de focus leg op zaken die taboe lijken. En natuurlijk heeft ook het publiek recht om te weten wat zich hier op de UvA afspeelt. Die toko wordt wel betaald met belastinggeld.”

Er is een gesprek geweest met het College van Bestuur van de UvA, waarbij is aangegeven dat de klacht van Laurens Buijs, over het zwartmaken en dwarsziten. De UvA neemt de klacht serieus en heeft besloten een externe commissie in te stellen. Het commentaar van het College: “We vinden het belangrijk om zorgvuldig de feiten te onderzoeken. Op dit moment zijn we bezig met het samenstellen van de commissie en het formuleren van de (onderzoeks)opdracht.”

Laurens Buijs was op 2 februari te gast bij het programma ‘Ongehoord Nieuws’ van omroep Ongehoord Nederland. Een aanrader om even naar zijn verhaal te kijken/luisteren. Deze uitzending kun je HIER bekijken.

3 gedachten over “Lauren Buijs, volgende universitaire PR-propaganda-zaak..?!

 1. Ah…..een intelligente man en een wetenschapper van de oude stempel.

  Natuurlijk wordt die gebashd…….moet hij uit beeld verdwijnen.
  Stel je toch eens voor zeg…..dat het duidelijk gaat worden op welk niveau de pooiers van de kartélpolitieke hoerenkast opereren.

  Je hoeft maar te kijken naar Tjeerdje de Groot met zijn onvoorstelbaar stompzinnige uitspraken over de mest uit de landbouw, en hoe dat stress veroorzaakt bij wormen in de grond.

  Ach gussie die arme wormpjes krijgen poep op hun hoofd.
  Kinderboeken schrijven kun je beter overlaten aan de Annie MG Schmit’s van deze wereld. Die zijn goed te hebben voor een kleuter.
  Als een kleuter zonder didactische vaardigheden een verhaaltje gaat proberen te vertellen, zal die weinig publiek genereren. Maar goed……de kleuters a la Tjeerdje houden zich een par dagen gedeisd, en verzinnen wel weer een ander ding van drie keer niks.

  Dodelijk en vervelend en ongevaarlijk……..tot op het moment dat de banencarroussel voor een dergelijke meeloper van het WEF wordt aangezet, en dan daarmee een bijdrage mag gaan leveren aan het onderuithalen van iedere vorm van zelfredzaamheid en intelligentie.

  Iedere verdomde dictator is een uiterst middelmatig mensentype, en meestal onderin het middelmatige. Zelfreflectie ontbreekt.
  Zulke types hebben onderknuppels nodig. Wat krijg je dan…..?!……..een haffel ME-ers die zwijgend achter hun schild zwaarbewapend een wal tussen de querulant en de dictator moet vormen om de arme, lieve goedbedoelende …….(en noem dan de namen van het hele zootje WEF-pooiers uit de kartélpolitieke hoerenkast maar op)…….met schijt aan iedere wet, die ze zo graag aan een ander voorschrijven, zullen ze over iedereen heen walsen die kritische geluiden maakt.
  De complete (échte) intellectuele elite moet monddood gemaakt worden, om onzichtbaar te maken met wat voor niveau je te maken hebt.
  Dan dreig je iedereen te ontslaan………en velen, zoniet wij allemaal, zijn slaven van de bank en kunnen het ons niet veroorloven om zonder baan te komen zitten.
  Zo krijg je dat lafhartige gedrag van je collega’s.

  W zullen in de komende tijd nog heel veel te maken krijgen met de miserabele, trieste rotzooi die in het kielzog van die met geld afgeladen baggerschuiten van WEF-Europa-WHO-Soros-Gates-Rockefeller-Rothschild-…….en noem de rest van die hele zieke troep maar op.
  Die baggerschuiten zijn volgens mij maar lelijk aan het zinken………en het is pompen of verzuipen…..maar ze varen wel de pijlers onder alle bruggen weg.

  Op het moment dat je bereid bent (zoals Patertje Snotneus) de kinderen van een ander op te offeren in de gehaktmolen van Slagerij Oekraïne, (omdat je zo bang bent voor wat er gebeuren gaat als Poetin die Nazi’s te pakken heeft in de Oekraïne) en die op geen enkele manier meer gewonnen kan worden door die ontzielde NAVO-bende……….hoeveel verstand zit er dan nog in je kop?

  Veel zal het niet wezen. Als je bereid bent om Ongehoord Nieuws en de politieke oppositie er uit te gooien……..bereid bent om de stoelen in de parlementaire onderzoekscommissie nog uitsluitend te laten bezetten door het tuig wat (willens en wetens) heeft meegewerkt aan dat smerige vaccinatie-lockdowns-uitsluiting-opsluiting -afsluiting-intimidatie…….en de rest van alle vuiligheid uit de klauwen van die groep politieke uitvreters…….HOE DIEP BEN JE DAN GEZONKEN?

  Ik wens deze man veel sterkte. Hij zal te maken krijgen met de strebertjes uit de banen-carrousel, en die lopen via Minerva-Bilderberg-Europa-WEF-WHO……..nog wel even aan de leiband van dat gestoorde en machtsgeile schorum.

  Blijf overeind man. Het blijft een stinkerige wind uit het hol van het bovengenoemde…….maar dat krijg je er wel afgewassen als het kaartenhuis in elkaar dondert.

 2. Ach…mijn verontschuldigingen aan Patertje Snotneus. Ik noemde hem hierboven als de drager van de boodschap dat de dienstplicht weer ingevoerd dient te worden.
  Het was echter niet Patertje Snotneus…….het was er een van hetzelfde laken een pak……..Flupke Hoerstra.
  Niet dat het qua stupiditeit veel verschilt. Iets brengen doen ze per definitie niet. Dit soort komt alleen maar halen.
  Maar nogmaals mijn verontschuldigingen aan de lezer dat ik de ene uitvreter met de andere verwisseld heb

  Zucht……tisjetochwat …..?!

 3. Joop van den Ende heeft in 2011 een eredoctoraat ontvangen van de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Commentaar overbodig dunkt mij.
  Dr. ir. Coen Vermeeren heeft in 2017 de TU Delft als hoofd van het Studium Generale moeten verlaten, omdat hij niet paste in de woke-wetenschap.
  Vermeeren wilde o.a. leden van Architects & Engineers for 9/11 Truth laten debatteren met hoogleraren Bouwkunde. De Delftse hoogleraren zagen deze confrontatie beslist niet zitten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.