Advertentie

MIT-professor: ‘Opwarming van Aarde’? Propaganda..!


x

x

x

MIT-professor: ‘Opwarming van Aarde’ is propaganda..!

2017 © WantToKnow.nl/be

x

Samen met de prestigieuze universiteit van Harvard in Boston, is het gelieerde MIT, het ‘Massachusetts Institute of Technology’ één van de grote wetenschappelijke conglomeraten in de wereld; gerespecteerd door overheden, non-goevernementele organisaties (NGO’s) en bedrijven. Informatie die uit deze hoek komt is meestal perfect doorwrocht en krijgt het respect die deze verdient. Nu is een van de ‘grote professoren’ van MIT, klimatoloog prof. dr. Richard Lindzen in het nieuws gekomen, door zijn keiharde opstelling, dat de bewijzen rondom de CO2-verhalen en de ‘opwarming van de Aarde’ regelrecht VALS zijn..

Volgens deze hoogleraar is de hele wetenschap rondom de opwarming van de Aarde sowieso gebaseerd op ‘pure propaganda’ en is de veelgebruikte ‘97% consensus’ een puur valse statistiek.. Volgens Richard Lindzen gaat het zelfs zóver, dat de MEESTE WETENSCHAPPERS het er zelfs over eens zijn, dat CO2-uitstoot helemaal niet zo zeker aan de basis staat van klimaatverandering. Professor Lindzen hierover:

“Het was het verhaal vanaf het begin. In 1998 maakte NASA’s James Hansen een paar vage opmerkingen rondom klimaatverandering. Vervolgens, totaal onbegrijpelijk, maakt Newsweek magazine een coverstory, die vertelt dat ‘alle wetenschappers’ het ermee eens zijn.. Maar wáár ze het dan mee eens waren, werd ook weer niet verteld.. Pure propaganda dus, luchtfietserij.

De meeste wetenschappers zijn het wel eens met het concept, dat het nu warmer is, dan aan het einde van de Kleine IJstijd. Ook zijn bijna alle wetenschappers het eens, dat wanneer je CO2 toevoegt, het EEN BEETJE zal opwarmen. Misschien EEN KLEIN BEETJE opwarming. Maar nogmaals: het is PURE PROPAGANDA om deze cijfers dan te vertalen naar GEVAARLIJK en ‘we dienen CO2 te verminderen’..

Lindzen refereert naar de -onder milieudeskundigen en Liberale politici- vaak geciteerde statistiek, dat 97% van de klimaatwetenschappers het eens zijn, dat menselijke activiteit de oorzaak is van opwarming van de Aarde. En deze argumentatie gaat nu al enkele decennia rond, maar het blijkt dat het allemaal afkomstig is van een rapport uit een rapport uit 2013 van de Australische onderzoeker John Cook.  (HIER). Cook’s wetenschappelijke rapport kwam tot de conclusie dat ‘uittreksels van het rapport dat aangaf dat de mens aan de basis staat van ‘global warming’ door 97,1% wordt gesteund’.  Maar de aanname van Cook, want dat was het (!!), werd meteen al heftig onder vuur genomen door onderzoekers die zijn methodologie van onderzoek hadden bekeken.

Van 97% consensus naar… 0,1% consensus…!!

Een contra-studie van 5 leidende klimatologen, onder leiding van dr. Legates, die werd gepubliceerd in het tijdschriftScience and Education’, concludeerde dat slechts 41 studies van de totaal 11.944 gepubliceerde klimaatstudies, onder de loep genomen in Cook’s onderzoek, expliciet verkaren dat het de mens is, die het grootste deel van de opwarming veroorzaakt, sinds 1950. Dat betekent dat er sprake is van SLECHTS 0,3% van ALLE ONDERZOEKEN…! Dat is natuurlijk totaal wat anders dan de volledige luchtfietserij van 97,1%..! Volgens de genoemde leider van het onderzoek, hoofd van het team van deze 5 klimatologen, dr. David Legates, professor aan de Universiteit van Delaware:

“Het is in één woord verbijsterend, dat een wetenschappelijk tijdschrift een onderzoek publiceert, waarbij de claim wordt gebruikt, dat er een 97% consensus is onder wetenschappers, terwijl de WERKELIJKE consensus uitkomt onder de 1%…!” (HIER)

Al in 2013 bleek uit een studie van Andrew Montford van de ‘Global Warming Policy Foundation’, dat ‘wetenschapper’ Cook, de mazen van zijn wetenschappelijke ‘visnet’ wel érg klein had gemaakt, om op zijn zg. 97%-consensus te komen. Om in dat net gevangen te worden, bleek het alleen maar nodig om de stelling te bevestigen dat CO2 een broeikasgas is en daarnaast diende de stelling bevestigd te zijn, door de specifieke wetenschapper, dat de wereldbevolking met haar daden verantwoordelijk is ‘TOT OP ZEKERE HOOGTE’ voor opwarming van de Aarde. Beiden zijn en blijven, dat hoeven we hier niet uit te leggen, controversiële punten. Andrew Montford hierover:

“Bijna iedereen die in het klimaatdebat is betrokken, inclusief de meerderheid van de sceptici, accepteren beide stelling, dat is duidelijk uit het verhaal/rapport van Cook. De mate waarin deze opwarming van de laatste 2 decennia van de twintigste eeuw, veroorzaakt is door de mens, en de aannemelijke verdere, toekomstige opwarming, blijven uiterst omstreden wetenschappelijke onderwerpen.

Het was zelfs ex-president Barack Obama die het Cook-rapport citeerde en vergaande klimaatwetgeving aankondigde.. En ondanks het -op z’n zachtst gezegd- dubieuze karakter van de door Cook geroemde ‘consensus’, blijven liberale politici dit cijfer (97%) maar gebruiken om hun oproep tot politieke maatregelen die ‘global warming’ bevechten, kracht bij te zetten. De woorden van Obama galmen nog na, bij de presentatie van zijn ‘Global Warming Plan’..

“97% van de wetenschappers, overigens inclusief enkele die bij aanvang de data bekritiseerden, hebben op dit punt nu consensus bereikt. Zij bevestigen dat de planeet aan het opwarmen is en dat de menselijke activiteiten daartoe bijdragen.”

Donald Trump is ongetwijfeld op de hoogte van deze controverse en heeft dus geen ratificatie gegeven voor de Parijs-akkoorden. Terecht blijkt dus nu. Dr. Lindzen is het oneens met politici die Cook’s onderzoek citeren, om strengere energie-maatregelen af te dwingen. Het is een onderdeel van de ‘politieke machine’ volgens Lindzen, die door wetenschappers en politici wordt gebruikt om meer belasting-dollars gestuurd te krijgen naar ‘knuffel-projecten’.

“Wanneer je als wetenschapper of politicus een dubbelslachtige opmerking maakt, die door enkele onwetenden wordt ‘bekrachtigd’, en iedereen is vervolgens bezig, zoals in het sprookje van ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’, dan wordt het verhaal alleen maar versterkt, zonder tegenspraak. Hierdoor is de response van het politieke systeem, dat jij als politicus en/of wetenschapper nieuwe fondsen krijgt toegewezen en wie zou dat niet leuk vinden? Ook bij mij op de faculteit is het 50/50..! Daarom roep ik telkens, dat we ons werk moeten blijven doen en kwalitatitief goed onderzoek moeten afleveren, om te zien hoe HET ECHT ZIT”

* * *

179 gedachten over “MIT-professor: ‘Opwarming van Aarde’? Propaganda..!

 1. l Gore is er heel erg rijk van geworden ! Dat filmpje ! Ik geloof net als trump er helemaal niets van ! De aarde is de aarde soms heel koud zoals in de 17 eeuw alleen maar schilderijen van sneeuw landschappen ! De aarde heeft haar eigen koers en daar dragen wij niet aan bij maar ja nu macron weer 60 miljoen heeft uitgetrokken uit ONZE ZAKKEN om het klimaat te bestuderen wat moet ik daarvan zeggen ZAKKENVULLERS ! We worden zoooooooooo bedrogen en de meeste van ons slikken het maar ! Die miljoenen verdwijnen in de zakken van mensen als macron ! en vele anderen snappen we dat nog steeds niet ?

  1. Bleef maar bij zakkenvullerij. Het is volgens mij een enorm controle en terreurmiddel.

  2. Met je eens koekje ! Het is tesamen met de proxylegers in het midden oosten een gereedschap richting een NWO. Hegelian dialectic….

  3. Stand van de aarde in het universum en vulkaan uitbarstingen. Ik denk dat deze 2 factoren de grootste zijn. Lost daar van kan de mens toch niet samenwerken om op wereldschaal er iets aan te doen.

   Waarom richt de media zich hier zo op? Waarom niet op het verarmt Uranium dat ze overal in Irak verspreid hebben en voormalig Joegoslavie?

 2. Dit is al een aantal jaren bekend bij deskundigen en mensen die kritisch zijn ten aanzien van de MSM. Hopelijk staan er meer klimaatdeskundigen op en laten ze hun stem horen.

 3. Als ik het goed heb begrepen van een vriend zelf-wetenschapper, kenner van alle sterren… en zo: het heelal zou een beetje aan het opwarmen zijn en de aarde dus ook een beetje. We zullen wel nog een paar jaar hogere temperaturen kennen maar daarna gaat het weer bergafwaarts stilaan en zelfs eigenlijk wel wat te koud om goed te zijn. Het is de natuurlijke loop der kosmische bewegingen. Dat de “opwarming van de aarde” zo gepropageerd wordt is naar mijn gevoel inderdaad zakkenvullerij en zeer zeker angstmakerij. Het water aan de Franse kust is nog altijd niet gestegen: zie je, voor mijn part, aan het feit dat eb en vloed nog steeds de Mont Saint Michel aan de France kust al of niet bereikbaar maakt met dezelfde tijden als weleer.

  1. Zo is het Bieke. Gisteravond een docu gezien met Gregg Braden in de hoofdrol die het zelfde zei naar een peer-reviewd onderzoek van staven ijs die zijn geboord uit het zuidpool ijs van honderdduizenden jaren oud. De moeite waard om het te bekijken. Het is een documentaire gedeeld in drie stukken, de andere twee onderzoeken, geld en oorlog, tja, daar heb ik gemengde gevoelens over.
   Missing Links with Gregg Braden | Episode 01
   https://youtu.be/GxERTlbAo7g

  2. Ik wist dat al heel lang! Sinds ik 20 jaar terug astronomie had gestudeerd en ze het er toen al over hadden in ZENIT (enige maandblad dat ik nog heb) dat de IJSTIJDEN te maken hadden met de stand van de aarde. Die 11.5 jaar zonnecyclus en menselijke uitvindingen/oorlogen correlatie was ik niet van op de hoogte. Wel de zonnencyclus.

   http://zenitonline.nl/abonnementen/1246-zenit-nederland
   Zenit Nederland, kan ik iedereen aanraden!

 4. Ach het is een heel interessant onderwerp, bedolven onder de hypothesen, ik vindt het altijd nog al aanmatigend, wij de mensheid met ons kleine stukje aarde historie, om daar allerlei conclusies uit te trekken en aan te verbinden.
  Natuurlijk kan een Klein verschil, in temperatuur enorme gevolgen hebben, voor ons de bewoners, daar zijn interessante gegevens over voorhanden, de laatste kleine ijstijd +/- 1100 voor Christus, het verdwijnen van 6 civilisatisch rondom de middenlandse zee, door droogte, en dan onze bijbelse zondvloed, nee het is niet allemaal weg te poetsen, een punt in ons nadeel is, dat ons aantal, de mensheid enorm is toegenomen, met alle problemen van dien.
  Jenne

 5. Maar het ophitsen van de economie geeft alleen de elite meer vrij spel, kunstgrepen die vooraf door draghi gedaan zijn is allemaal afgesproken werk van de bilderberg groep?

  1. Het verschil tussen deze mensen: Lindzen is emeritus (gepensioneerd) en de faculteit niet, m.a.w. is volledig afhankelijk van geld voor a) hun salaris, b) hun onderzoeksfondsen en c) a en b samen: hun voortbestaan.

   Iedere brief/publicatie naar Trump moet onmiddelijk met ‘damage control’ worden geneutraliseerd. Money first, science second.

   Precies de reden waarom pipo’s & pipa’s buiten dienst (uit alle posities van de macht of universitaire wereld) andere geluiden laten horen.

  2. Robert heeft een heel goed punt wat door veel mensen blijkbaar over het hoofd gezien wordt. De meeste “wetenschappers” zijn net als de meeste zogenaamde “journalisten”, die doen alles voor geld.
   Even terzijde, de sponsors van die website die je stuurt:
   https://insideclimatenews.org/about/our-funders
   https://insideclimatenews.org/about/sponsors
   Ik zie o.a. Ford Foundation, Rockefeller Foundation, Knight Foundation, zelfs Leonardo diCaprio…. die komt uit Hollywood. Daar weten ze als geen ander hoe ze de massa moeten misleiden. En die beschikken over voldoende geld om al die “wetenschappers” een zakje te geven zodat ze ’s avonds bij een dineetje en een goed glas wijn nog tijd over hebben om over hun zonden na te denken met een glimlach op hun bakkes. Want dom zullen ze niet zijn. Zo gauw als mensen zeggen dat de meerderheid ergens in gelooft, dan is het verstandig goed op te passen. De wetenschap is als een religie geworden met politieke inmenging. En dat is al sinds tenminste begin 19e eeuw…
   http://www.basfeijen.nl/evolution/defamation.htm
   http://www.basfeijen.nl/evolution/socialdarwinism.htm
   Echte wetenschappers zijn een uitstervend ras. Ze worden zelfs aangevallen van alle kanten. Men zegt dat echte wetenschapper Kepler zei “I much prefer the sharpest criticism of a single intelligent man to the thoughtless approval of the masses.” en dat was begin 17e eeuw…

 6. Zoals Ik het heb geleerd draait de aarde naar de zon toe. Volgens berekeningen in het Jaar 3070 besaan er dan geen mensen hier, het is hier te heet. Een astronoom weet dit.

  1. Rob, heel onderschijdelijk, Gastronomie, Art du bien mangé, overtreffende trap, Epicurien, morale qui valorise des plesirs des sens, het weten ligt hier bij de Chefs, van daar dat men zegt, om aan te geven van waar de werkelijke waarde zich bevind, er zijn Chefs en fijnproefers, het één sluit natuurlijk het andere niet uit.
   Jenne

 7. ‘T meest krankzinnige is dat het klimaatgeloof, want dat is het! Een religie dat als je die maar vaak genoeg herhaalt er iedereen dat overtuigd is, dat het zo is en niet anders.
  Maar dat dit een keihard onderdeel is van agenda 21.
  Net als de vervuiling van de taal door het amerikaanse accent (was het maar zuiver Engels!!) een illuminatie/NWO, machinatie waar alle dommere vernederlanders maar al te graag aan mee doen.
  Het is zelfs zo dat ’t niet meegaan met de klimaatleugen en het ontkennen van de CO2 invloed, bijna dezelfde reacties veroorzaakt als het uiten van twijfels over de gedramatiseerde getallen van de Jodenoffers in de tweede wereldoorlog!
  Ook mag je twijfelen aan het maanlandingsverhaal en de zelfmoord van Hitler.
  Allemaal gebaseerd op aannames van anderen die ‘zeggen’ het te weten, dus geloof dus religie.
  Hoezeer men ook zegt atheïst te zijn, er is kennelijk een publieke consensus die nét zo fataal kan zijn!

  1. Überhaupt, het inbrengen van de Engelse taal, wereldwijd. Dat is ook een nwo-tool. Het Amerikaans is blijkbaar ontstaan met de intentie een mooier en makkelijker Engels te ‘maken’.
   Trouwens, niet iedereen in Engeland spreekt ‘zuiver Engels’, wat ja niet meer is als abn of hochdeutsch, en dat zijn de ‘gemaakte’ talen, de gecultiveerde talen, de talen met de regels. De dialecten zijn de talen van de ‘vrije’ mensen, die natuurlijk zijn ontstaan.
   Het grappige is, dat het Engels uit Germaanse talen voortvloeide…

 8. Het bizarre van de ‘discussie’ is natuurlijk het gebabbel over de Noordpool! Beste mensen; ”’t maakt helemaal geen flikker uit als het Noordpoolijs zou smelten”! Qua zeespiegel dan.
  Het ijs bestaat uit drijfijs. Dus het heeft al de nodige waterverplaatsing. Net als een schip wat zinkt het niveau niet doet stijgen!
  De Zuidpool is een ander verhaal want dat ligt op land.

 9. Laten we de vraag of het steeds warmer wordt op aarde, met steeds meer weer extremen, eens parkeren. Iedereen kan daar zelf een gedachte over vormen. Discussie leidt slechts tot nog meer discussie. En ook de vraag of de mens verantwoordelijk is voor het warmer worden van de aarde, als dit al waar is. Deze vraag is niet eens heel belangrijk. Wat vervolgens mijns inziens wel belangrijk is – en waar de discussie ook veel meer over moet gaan – in plaats van al die afleiding is:
  – Dat in rap tempo de regenwouden – nog steeds – worden gekapt (uit economische motieven)
  – Dat zoet drinkwater in sommige landen (zoals b.v. Zuid Afrika) inmiddels volledig is uitgeput (En vele landen zullen volgen)
  – Dat we niet in staat Lijken te zijn mensen op aarde van voldoende voedsel te voorzien (Terwijl er overvloed kan zijn)
  – Dat we onze gedachten meer op oorlog dan op vrede richten
  – 1
  – 2
  • Vul zelf maar verder in, de lijst zou erg lang worden. Lang leve de huidige status van de mensheid

  Concrete actie is nodig om dit tij te keren. Zet je gedachten op het mede oplossen van één van de punten op de lijst en je draagt al ongelofelijk veel bij. Veel mensen proberen controle te houden over van alles en nog wat dat op aarde gebeurt of lijkt te gebeuren en verzanden dan in weinig concrete actie. Er komt echt geen messias die het voor ons gaat doen! JIJ moet een concreet steentje bijdragen. Wie schrijft die blijft, is een gezegde dat in deze niet opgaat.

  1. Waarom? omdat multinationals de bossen kappen, en het water in b.v. Kenia niet aan de bevolking mag gaan, maar naar alle (rozen)kwekerijen. Het is een stinkende onrechtvaardigheid op deze wereld.
   Je wilt een betere wereld, dan moet je voor rechtvaardigheid zorgen!
   (Dit laatste zinnetje graag in het ´vet´ lezen!)

  2. Je wilt een betere wereld, dan moet je voor rechtvaardigheid zorgen!

   Wil JIJ ook een betere wereld, dan moet JIJ ook voor rechtvaardigheid zorgen.

   En waarom iets niet kan dat weten WE wel, richt JE dan op iets dat wel haalbaar voor je is. De slachtofferrol is uit in 2018.

  3. “Dat we onze gedachten meer op oorlog dan op vrede richten”

   Oorlog is saai! Je moet toch proberen om oorlogen te beeindigen. Het beste is dan te zorgen dat zij die oorlogen organiseren er ZELF last van hebben. Dat kan je leven kosten. Dus dan haken de meeste mensen af.

  4. Aquarius,

   een waarheid zo groot als een koe, maar niet zo erg makkelijk réaliseerbaar, maar het is groeiende, er ontstaat bij de wel denkende
   mensen een gewaarwording, dat het zo niet langer acceptable is, hoe wij de kiezers worden behandeld en weggezet als oud vuil, hier waar ik woon, is er binnen mijn denkgroep en leefwereld iets gaande wat ik voorheen nog nooit heb mogen meemaken, deze mensen sturen regelrecht op een ramkoers van burgelijke ongehoorzaamheid aan, Frankrijk dreigt van een oud sociaal land, tot een onvriendelijke vazal van de USa te worden, nog nooit vertoond, gescharrel met de rekbaarheid van de oude wetten, ’t is waar economisch gaat het slecht, nou jammer dan, minder eten en drinken minder vacantie, maar wel ons zelf blijven, we kunnen best met wat minder Chinees spul in ons leven, laten we voor andere dingen in ons leven kiezen, als Iphones en sportshoes, groet Jenne

  5. Thicydides,

   niet zo verkeerd gedacht, zij de USA voeren overal oorlog, zou mooi zijn als de volgende zich zou afspelen in hun Eigen land, weten ze meteen hoe dat voelt je familie en kinderen voor je oogen te zien sterven, Jenne

  6. “Dat we onze gedachten meer op oorlog dan op vrede richten”

   Wie wil dat nu niet; Niet denken in tegenstellingen maar in verbindingen. Je gedachten richten op vrede. Helaas lukt het in 10.3 en verder nog niet echt om vrede centraal te stellen, maar ja alle begin is moeilijk.

  7. Aquarius, dan zou ik als ik jou was stoppen met vooroordelen.
   Ik ben geen slachtoffer en doe de hele dag niets anders dan rechtvaardig wezen…als je dat nog niet doet, dan zou ik er maar snel beginnen. Is echt wel te doen…waar een wil is, is een weg, zet hem op! 😉

  8. MC, in 10,1 geef je vooral aan dat Anderen wat moeten doen. Vertel eens op welke punten heb jij je concreet ingezet de afgelopen maand. Niet in woorden maar daden.

  9. Aquarius,
   Ik denk dat veel van je waarneming komt van de MSM. Maar klopt dat wel? Worden er wel zoveel regenwouden gekapt? Dat verhaal hoor ik nu al zo een 40 jaar.
   En dat zoete water-gebrek. Is dat zo? Heb jij dat met eigen ogen waargenomen? Ik denk het niet.
   Misschien ben je wel verkeerd voorgelicht?
   En dat ‘we’ denken aan oorlog ipv aan vrede? We (ik) denk daar helemaal niet zoveel aan.
   Eerlijk, Aquarius ik geloof dat je je een beetje gek hebt laten maken door de MSM.

   En een messias komt niet? Hoe weet je dat nou alweer?
   En was de messias en niet al? Als Jezus? Of geloof je dat niet?

  10. Zeker ben ik zelf vorig jaar in Brazilië geweest en heb ter plekke met eigen ogen kunnen waarnemen dat het aantal km2 aan regenwoud snel afneemt waar bij ze op sommige plekken dan van die waaiboompjes planten om het weer op te vullen…. En de mensen ter plekke doen mee uit een beetje economisch gewin en dat kun je ze ook niet kwalijk nemen. En waarom zouden mensen docu´s maken over het kappen van de regenwouden in Indonesië voor de palmolie industrie? Omdat het niet waar is?

   Onlangs ben ik in Zuid Afrika geweest en hoorde daar van verschillende mensen dat er inderdaad zoet water gebrek is ontstaan, waarom zouden ze daar om liegen?

   Als ik alleen al op deze site de commentaren lees dan gaat het meer over oorlog en tegenstellingen dan over vrede en verbinding zoeken. Het zal liggen aan mijn manier van lezen 😉 dat ik dat zo ervaar en jij niet.

   Persoonlijk heb ik niet zoveel op met messiasen en ghuru´s en wat dies meer zij. Dat is uiteraard aan ieder voor zich om daar iets van te vinden. Maar in alle gevallen vind ik dat de actie wel van de mens zelf moet komen en niet in een soort passiviteit blijven hangen omdat er wel een messias of zo is/zal komen of omdat we toch maar “dust in the wind” zijn.

  11. Aquarius,
   ‘En waarom zouden mensen docu´s maken over het kappen van de regenwouden in Indonesië voor de palmolie industrie? Omdat het niet waar is?’
   Waarom maken mensen docu’s? Om er geld mee te verdienen? Omdat dat hun beroep is?
   Maar jij reist wel veel zeg. Mooi hoor.

   ‘Onlangs ben ik in Zuid Afrika geweest en hoorde daar van verschillende mensen dat er inderdaad zoet water gebrek is ontstaan, waarom zouden ze daar om liegen?’
   Waarom liegen mensen? Omdat ze daar beter van denken te worden?
   Ja ik weet dat er soms gebrek aan water kan zijn en dat dat zeer erg kan zijn. Zonder water is er geen leven, lijkt mij.

   ‘Persoonlijk heb ik niet zoveel op met messiasen en ghuru´s en wat dies meer zij. Dat is uiteraard aan ieder voor zich om daar iets van te vinden.’

   Men kan pas werkelijk over iets beoordelen als men het zelf heeft meegemaakt, vind ik. Dus als jij een Guru hebt meegemaakt, dan kun je er over oordelen, lijkt mij.
   Persoonlijk vind ik het wel fijn als er een betrouwbare meester is die mij wat geestelijk voer toewerpt. Eigenwijsheid leidt mij tot weinig. Hoe kan ik bijvoorbeeld weten of mijn kennis betrouwbaar en waar is?
   Voor een brood ga ik naar de bakker, voor een fiets naar de fietsenmaker en voor geestelijk brood lees ik o.a. geestelijk literatuur en lees wat anderen daar voor kritiek op hebben.
   (Ben nu weer met de Bijbel bezig. Jezus’s woorden bestuderen. Of het allemaal wel klopt. Dat vind ik erg leuk.)

   Maar, nogmaals Aquarius, trap niet in de negatieve valstrik. Schiet je niets mee op, vind ik. Het kost veel tijd en zo. Niet dat je geen gelijk hebt hoor? Maar onze tijd is niet onbeperkt. Ik lees Prediker in de bijbel ook wel graag want die staat redelijk met zijn voeten in de klei.

   Wist je dat sommige mensen zo geniepig zijn dat ze het leuk vinden om anderen in een negatieve stemming te brengen?

   Met vriendelijke groet,

  12. Fijn Aquarius, heb je je dan niet voor de machines gegooid om het te stoppen? Volgens mij ben je net wakker en je snapt niet dat er een wereldregering is die ‘schijt’ op je mening en wat JIJ wilt. Dus ik vind je verwijten hier totaal ernaast. En het geld wat de vluchten hebben gekost, had je veel rechtvaardiger kunnen zijn… 😉
   Zolang er niet een kritieke massa ontstaat, blijven we in de minderheid. Ik kan niet meer doen dan niet consumeren op de rug van anderen, dat is wat mijn bijdrage is. Ik ben bescheiden, en sinds 30 jaar wakker en gedraag me dus ook zo. De mensen hier tegen het hoofd stoten, is volgens mij niet gepast.

  13. @10.11 AntiSoof
   Nu eet ik niet zo vaak brood, heb andere ingrediënten bij het ontbijt. Dus dat beetje brood haal ik dan wel bij de supermarkt. Omdat ik al sinds mijn jeugd mijn fiets zelf maak, hoef ik vrijwel nooit naar de fietsenmaker. Stel dat ik wel altijd naar de fietsenmaker was gegaan dan had ik het nu waarschijnlijk nog niet zelf gekund. Zelf je fiets maken is toch anders dan kijken hoe een ander het doet. Het geeft ook meer voldoening.

   Persoonlijk ben ik allergisch voor termen als messias, guru, meester enzovoort… omdat er in deze woorden een vorm van machtsverhouding ligt opgesloten. Hoe kun je weten of het leesvoer wat je toegeworpen krijgt wel betrouwbaar is? Misschien is het wel zo dat hoe meer je leest (vanuit één bepaalde stroming), hoe meer je daarmee behept wordt zónder dat het van je werkelijke zelf is. Daarmee wil ik niet zeggen, dat je niet zou moeten lezen; zeker niet als het ook een passie is.

   Dus zelf ben ik graag geregeld eigenwijs en slik zeker niet alles voor zoete koek.

   http://www.strippingthegurus.com/

   Zo, en nu ga ik weer genieten van de zon, de zee, de wind en de rust om me heen 🙂

 10. Ach, klimaat, als ik er zo over nadenk, dan wil ik het wel zo verwoorden:
  (Als het mag neem ik een allegorische insteek, verantwoord met eigen ontwikkelde wiskunde en zo voorts.)

  L+W=T
  De Leiders doen hun best om de mensheid de toekomst in te leiden, dat blijkt wel en dat weet ieder weldenkend mens. De leiders/wegbereiders gebruiken wetenschappelijke conclusies (zelfs ook moeilijke conclusies die gewone mensen niet snappen, zoals klimatologisch verantwoorde conclusies) om de toekomst voor te bereiden. En aangezien die conclusies wetenschappelijk gefundeerd zijn, zijn die plannen ook wetenschappelijk verantwoord.
  Hoe klaar wil je het hebben?

  Wiskundige onderbouwing:
  L+W=T (L=leiders, W=Wetenschap, T=Toekomst)
  (Nu zullen er misschien nep=schetenwappers komen om onzin te vertellen over wat ik hier stel, en daarmee, zonder dat ze het beseffen, mijn stelling bewijzen, immers als ze werkelijk zo slim waren, dan begrepen ze de formule L+W=T heus wel. Maar ze komen met rare smoesjes, let maar op! (Dus ze blijken … te zijn.)
  Goed, voor wie dit wel snappen ga ik verder:

  Men kan het dus zo zien:
  Wetenschappers verrichten (heel erg) goed onderzoek en de resultaten van hun denkwerk en proeven en experimenten worden gebruikt door de mensen die ons leiden om onze toekomst te veraangenamen.
  Nou heb je slecht-gelovigen (met nadruk op slecht! Bah) en GOED-gelovingen (dat zijn vaak hele fijne mensen). Wat daaruit volgt, spreekt voor zich.
  Wiskundige onderbouwing:

  W+L+G=U+T
  (W=Wetenschap, L=Leiders, G=Goed (Gelovig), U=Uitstekende T=Toekomst)
  Hieruit volgt dus:
  W+L+S=S+T
  (S=Slecht/Ongelovig)

  AntiSophische Uitleg (ASU):

  Voor de mensen die in sprookjes geloven, zie dit voorbeeld:
  Denk aan de wolf en de zeven geitjes.
  De wolf stelt de wijsheid voor,
  De geitjes zijn de ontkenners,
  De moeder is de tiran die niets om wijsheid geeft.

  De tiran waarschuwt voor/tegen de wijsheid,
  (Je ziet trouwens duidelijk dat het een tiran is: opdrachten geven, waarschuwen tegen de toekomst, wel zelf lekker weggaan om de bloemetjes buiten te zetten en de geitjes alleen laten. (Moet ik nog meer voorbeelden geven?))

  Daarom geloven de geitjes de wijsheid niet, ze zijn heel erg in de war. En ze zijn er gewoon zelfs bang voor gemaakt. En de wijsheid doet nog zó zijn best om de domme geitjes te overtuigen. Maar ja. Zonde van de moeite.
  Hij, de wijsheid, laat zich zelfs wit schilderen de schat, hoe ver moet die nou nog gaan? (Maar ja, sommigen zien hét gewoon niet, of willen het niet zien.)
  En… loopt het bijna slecht af. Nou ja, voor de wolf niet, zo gaat dat.

  Omdat mensen in sprookjes geloven zien ze de waarheid niet eens.

  Wiskundige onderbouwing:

  W=wijsheid
  D=domme geitjes
  M=tiran

  Heel duidelijk volgt hieruit de formule:
  W+7-4-3=7/7+1-1+W
  W-D-M=W-(D+W)+Pi-Pi

  (Ook is het opvallend dat W+7=W-1+1/6*6+8-1=7+W, maar dit is alleen voor fijnproevers.)
  —————————————–
  Goed. Ik heb nu bewezen dat ik gelijk heb.
  Wiskundig gezien, taalkundig en zo voorts.
  —————————————–

  1. Ahum, ik hoop dat mijn stukje hierboven wél begrepen wordt als zijnde een parodie?
   Ik bedoelde te zeggen;
   Van al die discussies over klimaatverandering snap ik dus haast niets. Wel begrijp ik dat alles in het universum en op aarde zo zijn tijd heeft: de meerdere sinus- en/of anders-vormige(?) omwentelingen in het heelal hebben zo dus hun tijden. De Zonnevlekken hebben een 11-jaarlijkse cyclus, de aarde draait in één jaar om de zon, de zon draait weer om een andere ster dacht ik, enzovoorts.
   Veel conclusies kunnen tamelijk zwak zijn wegens te weinig, of verkeerd begrepen data uit het verleden. Het spreekt voor zich dat sommige geleerden op dit gebied het zo net nog niet weten ook. Al zou er maar één twijfelen, dan klopt er iets niet, lijkt mij. Wetenschap kan immers tamelijk ‘hard’ zijn.

   Daarom zeg ik maar dat we beter het zekere voor het onzekere kunnen nemen en een beetje rustig aandoen met té veel energie-(ver-)gebruik.
   Er is nog zóveel te winnen op dat gebied, geloof ik. En zó eenvoudig ook. Waar een wil is is een weg.
   Maar als die wil er niet is, sja, dan is dat zo.

   Maar ja.
   Het zal allemaal wel weer meevallen.

  2. AntiSoof,

   Het Universum cq heelal, heeft weinig te maken, met wat er zich op de oppervlakte van de hemellichamen afspeeld, de eventuele aanwezige levensvormen, zijn een beetje drenkelingen in dit enorme geheel, wij proberen wel op allerlei wijze en mooie filosofien om er bij te horen,
   maar in wezen zijn wij planeten hoppers, als we deze planeet ontdaan hebben van zijn rijkdommen, en compleet hebben vervuild, om dat de boel geruîneerd wordt door een handje vol psychopaten, die om de één of andere reden getolloreerd worden, stel je voor we ruimen dat hele zooitje op, gaan met de weldenkende mensen om een tafel zitten, en maken van deze planeet onze echte liefdevolle wereld, wat kan !
   Jenne

  3. Jenne,
   Ja ik denk ook wel dat we fouten maken. Het zou allemaal wat beter kunnen. Maar ik denk ook wel dat het leven te kort is om al te negatief te zijn. Dat heeft geen zin. Wel kan ik direct in mijn omgeving proberen te doen wat gaat. Over grotere zaken maak ik me liever niet zo druk, dat helpt toch niet.
   Jij las toch immers ook de groten in bijvoorbeeld de filosofie? Die zeiden toch niet voor niets vaak dat we ons niet al te druk moeten maken?
   En dan nog de Bijbel:
   Prediker zegt toch: ‘maak je niet zo druk, het is allemaal een herhaling van zetten, er is niets nieuw onder de zon. Gedenk nou maar dat je niet eeuwig leeft hier.’. En ‘Alles is ijdelheid en najagen van de wind.’.
   Dat zijn toch ook mooie en wijze teksten?

  4. AntiSoof, druk maken is dat niet het zelfde als over iets nadenken ?!
   voor mijn gevoel is wat er nu speelt, wel heel anders als in mijn jeug,
   dat staat ook in de bijbel, de eindtijd speelt nu duidelijk een rol aangekaart door mensen die het uitverkorenvolk spelen, maar het niet zijn, en zij gaan om komen door het vuur wat van de hemel valt.
   Nou jij zegt dat het leven te kort is, in mijn gevoel is het soms te lang, en andere mensen waarschuwen, zinloos hun nieuwe religie is hun IPhone, waar ze op latere leeftijd een kromme stijfe nek en een hele viese smaak in hun mond aan over houden.
   En dan de muziek, geeft vaak soelaas ” Take it easy “, o.a. groet Jenne

  5. Jenne,
   Op dit moment ben ik weer wat in de bijbel aan het lezen. Lucas. Veel dingen in de bijbel begin ik nu te begrijpen. Sommige zaken die ik eerst verkeerd las begrijp ik nu. Ik begin haast te denken dat er veel waarheid is wat daar staat. Waarom? Omdat het bewijsbaar juist is wat daar staat.
   Het is aantoonbaar wijs. Bijvoorbeeld als Jezus zegt dat de vijanden vergeven moeten worden, dan zie ik dat als zeer wijs en als een grootse kracht in het Universum. Waarom? Omdat het werkt. Aantoonbaar. Het is net alsof de mens een beetje God is: wat hij zaait zal hij oogsten, hij bepaalt de sfeer op een feestje, hij bepaalt om wijselijk stil te zijn als dat nodig is, enzovoorts. En hij vergeeft dus (als hij er zin in heeft 😉 Want als men de slechte mens écht goed zou kennen, zou zou er misschien geen medelijden mee kunnen hebben? Bovendien is vergeven gezond. Haat vreet.

   Zulke voorbeelden snijden hout. Dat wij nu in het westen deze waarheden niet meer lijken te ‘kennen’, is omdat we ze geïntegreerd hebben in onze cultuur. We leven ernaar. Wij zijn best wel goed opgevoed wat dat betreft. Maar er staan zóveel meer wijsheden in die bijbel. Zulke diepgaande zielsbeschrijvingen, zulke verlossende eeuwige waarheid… Ja, heel veel snap ik niet, maar ik wilde dit toch vertellen. Het wordt nog wel eens vergeten.
   En Jenne,
   Zou het niet zo zijn dat men ten alle tijden dacht dat dit het ‘einde’ wel zou moeten zijn? Zouden er geen tijden geweest kunnen zijn die ook zo ’troosteloos’ zouden lijken als ze nu lijken? Of is het slechts een ILLUSIE??? Daarom denk ik, we moeten meer genieten en lachen. En een beetje van de medemens en de natuur en alles genieten, ja toch?
   Mvg,

  6. Antisoof 11.5
   De mens moet er klaar voor zijn om het te kunnen begrijpen. En dan zal hij die het begrijpt zijn medemens ook niet meer aanvallen omdat die het nog niet begrijpt. Dan weet je gewoon dat er een tijd geweest is dat je het zelf niet begreep. Misschien kan het boek: Een Cursus in Wonderen de in de bijbel beschreven waarheid meer toegangkelijk en toepasbaar maken.

  7. AntiSoof,

   Liefde haat vergeving vergelding, het gaat om de juistheid in iedere beslissing, de basis van het natuurlijke samen zijn, oog om oog, tand om tand, geeft aan hoe het zou moeten, maar wij zoeken een beslissing in evenwicht met ons geweten, wij wikken en wegen, oordelen en veroordelen op geheel andere basis, als de natuurlijke basis, dat wetten voor een ieder het zelfde zijn, zonder verzachtende omstandigheden, het vergeven van kleine overtredingen is nog misschien waarschijnlijk acceptable, maar zonder onze regels te handhaven, wordt het een chaotisch geheel. groet Jenne

  8. AntiSoof,

   weet je waarom onze kerken leeg, voorheen het middelpunt van het sociale samen zijn, om dat de mensen de eenvoudige waarheid te vinden in de bijbel niet meer verteld wordt.
   Het is de Liturgie en symbolen van de eredienst, de poppenkast dus die tussen de mensen en het woord Gods staat, een barriere opgeworpen, door the high priests, zij spelen voor god, in hun preutse onwetendheid houden zij de mensen weg bij de wijdings bekken, terwijl de kerken van de mensen zijn, doen zij dit teniet, groet Jenne

  9. Antisoof, om de ‘vergevingsgezinde Jezus’ lachen ons de joden iig uit. Dat is een van de ‘slappe’ wetten, die een jood nooit zo zou aanvaarden.
   Te weten dat er ook apocriefen waren, waardoor de bijbel ook relatief moet worden gezien. De Islam kent de fatwah (soort wet, regel) en die worden ook ’toegevoegd’. Een voorbeelden zijn het besnijden, hoofddoek, eerwraak… allemaal dingen die oorspronkelijk niet in de koran staan, maar door moefti’s werden besloten op aanvraag van een moslim die een advies wilde, en als ‘een nieuwe aanvaarde regel, wetgeving’ worden overgenomen.. dat kan je blijkbaar ook weer veranderen wanneer er een nieuwe fatwah zou bepaald worden. De joden kennen het response.
   De meeste moslims wonen trouwens in Indonesië, dan komen Pakistan, Bangladesh en India (waarbij P en B tot 1947 tot India toe behoorden).
   Plaats 5 is Egypte. De Arabische Islam (met alle problemen) zijn maar 1/6 van de gehele wereldwijde moslimgemeenschap. Waaronder de soennieten de dienst uitmaken. Dit in het achterhoofd zou te denken moeten geven…

  10. mc, Indonesia is een Hel op aarde, een Hel waar alle menslijkheid, dat wil zeggen vrijheid niet is toegestaan, een geestelijke terreur van de wieg tot het graf, niemand heeft het er over, ook niet de bedreiging van Australë, met zijn 350+ inwoners een Islam bom !
   Jenne

  11. Aquarius 11.7 en 1.13

   In mijn beleving heb jij een zeer geperverteerde opvatting en beleving van liefde. Ik vraag me dan ook af of jij wel werkelijke liefde kent of wil kennen.

   Liefde IS vergeving, vanuit het diep doorvoelde inzicht, dat ieders mens een eigen weg naar de waarheid mag vinden. En op die weg ‘fouten’ mag maken om de Bron van Liefde in zichzelf te leren kennen.

   Je hier aangenomen in letters weergegeven masker doet vermoeden, dat jij meent te weten waar Aquarius oftewel Waterman voor staat. Uit de inhoud van je reacties blijkt echter dat je echter geen flauw benul hebt van de ware betekenis van het astrologische teken Aquarius. Dat sterrenbeeld staat voor een onvoorwaardelijke mensenliefde, die een op geheel eigen individuele manier wordt vormgegeven.

   Vergeving is een een heel belangrijk middel om alle strijd en daaruit voortgekomen negatieve energieën op een alchemistische manier om te vormen in verrijkende nieuwe creatieve energieën. Als mensen niet kunnen vergeven en ook vergeten, zullen ze zichzelf eindeloos vasthouden in een neerwaartse spiraal van geweld en tegengeweld. Kies jij daar voor? Let me tell you, karma can be a bitch.

  12. Oordeel niet dan zal er ook niet over je geoordeeld worden

   Een ander vergeven doe je omdat JIJ oordeelt dat dit nodig is.
   Let go….. please (Beetje aanmatigend misschien, maar ja..)

   Mocht een ander je vragen om vergeving dan is de vraag wie ben JIJ om iemand anders te vergeven.

   Jezelf vergeven? Als je jezelf onvoorwaardelijk lief hebt, valt er jezelf niets te vergeven.

   En Arend omdat je nog even op mijn gekozen naam in gaat met wat aannames erbij, de keuze heeft betrekking op het aanstaande tijdperk Aquarius. Min of meer toevallig ben ik ook een waterman; Uranus blauw, telepathie.

   http://www.inspiratiesite.nl/planeten16.html

   http://in5d.com/our-next-season-the-age-of-aquarius/

  13. Als je anderen niet kan vergeven maak je de brug kapot waar je zelf nog overheen moet. Aanmatigend in jouw ogen, zachtheid is de weg die je zou kunnen verstaan…

  14. Odette, ik denk dat je het niet wilt of kunt begrijpen. Of ik ben niet in staat me helder genoeg uit te drukken, So be it.

   Bekijk dan in ieder geval de link van Krishnamurti (11.15) nog eens en verdiep je eens verder in zijn standpunt hierover. Je moet dan wel voldoende open staan om bepaalde dogma´s uit het christelijk geloof die “bij ons” diep geworteld kunnen zijn, niet voetstoots aan te nemen.

  15. Net als het woord liefde, wordt het woord vergeven, te pas en te onpas gebruikt misbruikt, al die hoogstaande parodiën op de werkelijkheid, die waarscheinlijk door de noemer nooit zelf intens zijn beleeft, dat liefde haat kan worden, daden begaan tegen geliefden, die om het verdriet en de rauw te kunnen dragen om vergelding vragen, het is niet zo’n simpel iets wat voor een ander mens met een ander temparement en beleving kan worden beslist, het leven kan heel rauw zijn, rauw rood bloederig vlees, daar vallen mooie woorden in het niets, Jenne

  16. Okay Aquarius 11.17.

   Je laatste reactie geeft mij wel weer een iets genuanceerder beeld van jou. Maar ja, dat oordelen. Is het ook geen misschien nogal aanmatigend oordeel om te stellen dat de liefde geen vergeving kent? Je volgende uitspraak kan ik mij echter volledig in vinden:

   “Mocht een ander je vragen om vergeving dan is de vraag wie ben JIJ om iemand anders te vergeven.

   Jezelf vergeven? Als je jezelf onvoorwaardelijk lief hebt, valt er jezelf niets te vergeven.”

   Kun jij zeggen dat jij jezelf geheel onvoorwaardelijk liefhebt? Alleen God/de Bron/de Schepper/Allah/enzovoort kan ons helpen de kracht van vergeving in onszelf te ervaren. We kunnen dan dus inderdaad alleen maar onszelf vergeven, met behulp van die Scheppend Creatieve Bron in onszelf. Daar vloeit in mijn beleving dan uit voort een diep gevoeld mededogen voor de ander die een eigen levensweg gaat en die van buitenaf niet te begrijpen is. De weg van een ander is slechts door mededogen in te voelen! Dus waar baseer jij je stelling, dat liefde geen vergeving kent dan op?

   Ook mijn sterrenbeeld is Waterman, met heel veel verhelderende aspecten in mijn horoscoop. In Maya-terminolgie ben ik een Gele Krijger en nog veel meer. Zoals jij ook veel meer bent dan al die in gedachteconcepten gevangen persoonlijkheidsbeschrijvingen, die ook alleen maar bedoeld zijn voor het verkrijgen van inzicht in jezelf. Maar tegelijkertijd heel veralgemeniserend zijn en daarom onrecht doen aan iedere persoonlijke beleving. Laten we inderdaad onszelf eens vergeven voor het feit dat we een weg van trial and error hebben afgelegd om eindelijk onszelf eens van alle moeten te ontdoen en dus onszelf te ont-moeten. Hou daarom je hoofd koel en je hart warm!

  17. Odette 11.18

   Wat een ongelooflijk mooie reactie, die mij heel diep raakt. Dank je!

  18. Aquarius,
   Ook ik bestuurde J.Krisnamurti zo een 10 jaar. Ik begrijp hem, denk ik. Ik begrijp jou dus ook, wat dat aangaat. Maar je kunt beter melden wat je werkelijk zelf denkt, in je eigen woorden, dan om iemand te citeren. want anders houdt het zo op. Ik bedoel: men kan vanuit een ‘verlichte’ meester (wat dat dan ook is) reageren en zijn woorden gebruiken, maar dat werkt niet volgens mijn idee. Dat schept problemen in de communicatie, denk ik. Onze tijd is veel te kort om te verdoen met verwarring. Jiddu heeft in heel veel zaken gelijk. Maar er zijn ook nog zoveel meesters en benaderingen.

   Natuurlijk is veel wat uit het ego komt een beetje ‘vals’, maar voor zover de onverlichte de keuze maakt om iig een beetje aardig en wijs te zijn (of te doen), vind ik dat wel prettig. Dus, vergeving lijkt mij wel gepast, net zoals sommigen (!) ook eens uit de slachtofferrol zouden moeten treden. (Denk aan slachtoffers van geweld.) Wijsheid lijkt het mij om te vergeven, ook als het ‘jezelf’ betreft. Zand erover en verder gaan.
   In wezen zouden we onszelf kunnen zien als (geestelijk gezien) kinderen die eeuwen en eeuwen voor de gek gehouden zijn en nu op eigen zwakke beentjes beginnen leren te staan, zonder kerk, zonder dominee of pastoor. Deze tijden zijn daarom een beetje ‘moeilijk’. Daarom gaan er veel huwelijken en relaties stuk, zijn mensen veelal ongelukkig en zoeken hun troost in zaken die de geest een beetje troosten. Ook de gewone man en vrouw zijn slachtoffer van deze tijd. Alleen al daarom lijkt mij vergeving nodig: Ze weten niet wat ze doen. Hoe kun je nu een onwetende straffen? Zinloos. Niet vergeven is een straf, ja, voor de persoon zelf. Vergeving maakt de ziel een beetje schoon.

   Dit zijn mijn ideeën (nu). Ze liggen niet vast, mijn ideeën, ze gaan mee met de kennis en ervaring. Wat ik wel meen te weten is dat ieder mens het goed bedoelt, al is het alleen al goed bedoeld voor zichzelf 😉
   Oh ja, vergeet de woorden van Jezus niet. Als je die woorden en parabels spiritueel interpreteert dan zegt hij (soms? vaak? altijd(???)) juweeltjes.

  19. Naar mijn persoonlijke inzicht is het zuivere waarheid dat “(onvoorwaardelijke) liefde geen vergeving” kent en ook dat “hel en verdoemenis” in het hiernamaals helemaal niet bestaat. En dit inzicht betreft geen oordeel naar een persoon/ego/individu!

   Het woord onvoorwaardelijk is eigenlijk overbodig, maar voor sommige lezers voegt dat (nog) wat toe.

   Mededogen is ook een lastig woord. Empathie? Oppassen dat het geen medelijden wordt? Dat je niet jezelf projecteert op de ander? En wat is het doel van je mededogen want de ander zal (moet) toch z´n eigen weg gaan? Dus vriendelijk zijn, iets geven waar nood aan is, enzovoort… is de beperking wat een mens kan doen. Zeker niet… gaan oordelen, vergeven, medelijden : daarmee kom je niet verder, lijkt mij.

   En uiteraard zijn die astrologische benaderingen maar een algemeen beeld, maar kunnen wel bijdragen aan zelf inzicht of gewoon een ahha beleving.

   Waarom ik me zou moeten vergeven voor het afleggen van een weg van “trial and error” ontgaat me echt volledig. Ook deze weg hoort bij de circulaire van het leven en kan met liefde bewandeld worden. En ja, het leven kan met tijden heel rauw zijn – maar ook heel mooi – en dan kunnen dit soort “filosofische funderingen” je toch een goed houvast bieden.

   Wat ons verbindt Arend, is dat we beiden voorstander zijn van een wereld waar meer aandacht is voor de (Geestelijke) mens en minder voor economisch gewin en allerlei tegenstellingen die de huidige maatschappelijke ordening in de hand werkt.

  20. Odette 11.21

   Er zijn er al zoveel die hun Eigen tijdperk creéeren, omgeven door een wereld die vergeven is van moord en doodslag, en waar de woorden geweten liefde en vergeving van nul en generlei waarden zijn, deze mensen zijn het superlatief van het ongelukkige narcistische hypokritische denken, waar onze wereld zo rijk aan is, en ook kapot aan gaat, Jenne

  21. Als je gelukkig met jezelf wil worden moet je veel voor andere mensen doen! Ik heb vandaag weer 100 keer gebukt om de straat schoon te maken. Gisteren 20 euro gegeven aan de werklui die de lift hadden gerepareerd. Boodschappen gedaan vandaag voor iemand die ziek was. Je blijft bezig! Ik voel mij fantastisch!

  22. Ik proef dat je vanavond niet zo lekker in je vel zit Jenne. Arend en Guido bedoelden het juist goed met je, lees nog maar eens rustig over.

   Ik heb het niet over anderen hun wereld gehad maar over die van mij.
   Is toch de bedoeling? Verbeter de wereld en begin bij jezelf? Niet afsluiten maar doorvoelen en dan loslaten, je rugzak zit vol voor je het weet.
   Wees die diamant met vele facetten, http://www.astro-essence.nl/wp-content/uploads/2017/01/diamant-geel1.jpg
   Groet Odette

  23. @11.24 AntiSoof
   Krishnamurti wilde zelf absoluut geen “Meester”, “Guru” of iets in die trend zijn. Hij had zelfs behoorlijke uitspraken over “volgers”. Hiërarchisch denken behoort niet tot mijn waarheid.

   Zelf vind ik het wel handig om links te plaatsen naar bijvoorbeeld Krishnamurti. Want waarom zouden we alles opnieuw “bedenken” en opschrijven. Waarna er toch weer discussie ontstaat over de gebruikte woorden. Moeten we alles ieder leven opnieuw leren?

   Ik hoef onverlichte geesten niet te vergeven hoor? Waarom? En trouwens ben er zelf ook één. En een zogenaamde verlichte geest heeft de behoefte helemaal niet om te vergeven; het raakt geen punt.

   Zand erover en verder gaan… Dat is een soort vergeving zonder erover te praten dan?

   Wat ons verbindt AntiSoof, is dat we beiden voorstander zijn van een wereld waar meer aandacht is voor de (Geestelijke) mens en minder voor economisch gewin en allerlei tegenstellingen die de huidige maatschappelijke ordening in de hand werkt.

  24. Een wijs mens zei eens:
   ‘De man of vrouw die in staat is zijn eigen denken te denken en zo de kant op te sturen zoals hij of zij dat wil en zo de meester over de gedachten is, die man of vrouw kan werkelijk de weg bepalen die de geest wandelt op het pad van het leven.’
   Mij lijkt het zo fijn om het eigen denken te zien. Als een soort helicopter het denken te schouwen. En dan lekker ingrijpen. En zelf bepalen wat er te denken valt.
   Zou men dat kunnen? Zou men los van het aangeleerde denken vrij kunnen zijn? Vrij om te zeggen (denk dus), hé daar wil ik niet aan denken, of, hallo!, er gebeurd zoveel narigheid, ze zoeken het maar uit.
   Ik bedoel: zou men naast de ‘persoon’ (de vaak ongeweten ‘geest’ in het brein) ook nog een andere persoon kunnen ontwikkelen? Eéntje die op onderzoek uitgaat en de eigen persoon aan een onderzoeksproces onderwerpt?
   Een men dat zijn eigen ‘gebruiksaanwijzing’ vind en BEWUST (zelfbewust) wordt? Zichzelf realiseert dat hij of zij, er IS…

  25. AntiSoof & Aquarius

   Ik heb heel lang zo geredeneerd en gedacht als jullie, prachtig denken vooral op de oosterse filosofien gestoeld denken, ik heb diverse ideologien met een symphatiek gevoel benaderd, het is allemaal zo mooi beschreven, de waarheden zijn groot, maar worden te niet gedaan als grotesk, zonderling potsierlijk etc., dan komen de mensen met hun mooie woorden, maar met een zieke manke geest, die zich onder ons bevinden, de farizeeën schijnheilige huichelaars, heb mijn hele leven tegen ze gevochten, maar ze zijn overal, en geloof mij, met mooie woorden gaan wij de wereld niet veranderen, ze houden ons in een soort l’etarchise slaap toestand, en daar is het internet voor in het leven geroepen, het verslaaft, en creéerd je persoonlijke fiscieuse cirkel, het is een onechte wereld je praat en schrijft naar een machine, met een heel intelligent programma, en dit programma sugereerd dat je een heel weldenkend mens bent, een bijzonder mens zelfs, vriendelijke groet Jenne

  26. Oh Jenne!
   Wij communiceren nu met elkaar! Onze ‘brieven’ gaan met een sneltreinvaart naar ons toe. Jij bent, denk ik geen machine? Ja, ik weet… computers zijn én van de goedheid en zijn én van jeweetwel.
   En ja. Ook ik begrijp wat je bedoelt. En toch, Jenne, we praten nu tóch? Ergens is dat toch heel mooi? Jij in France en ik hier in Holland.

   De wereld is altijd vergeven geweest met patsers en zo. Er is altijd (en is er nog, naar mijn idee) een klassen-strijd. Je weet wel: De priesterkaste, de adel, de denkers (managers) en het volk, het grauw, de jeweetwel.

   Nu, met het internet komen we dit meer en meer te weten. Echter, kennis maakt verdrietig, dat staat al in de bijbel.
   Wie zal ons troosten in ons verdriet?

   Maar wijsheid komt uit lijden, vind ik…

   We moeten proberen onze waardigheid nooit te verliezen, denk ik, en vraag ik, als het moet aan Hem.

  27. AntiSoof 11.31

   wat jij hier suggereerd doe ik mijn hele lange leven al, van tijd tot tijd neem ik afstand van denkbeelden, en leefwijzen, ook in mijn voeding, geestelijke voeding lezen van gedachten en denken van de grote onder ons, probeer Italo Caldovino maar eens, hij opend dan weer deuren naar anderen, je moet blijven leren, je geest verjongen, je kunt ook proberen een andere taal te leren interessant is Latin, ik lees mijn hele leven al, dus leer ik, en als ik denk, dan ben ik volgens René Descartez, en neem van tijd tot tijd afstand van je zelf,
   ga tegenover je zelf zitten, en vraag je af, wie ben ik en wat doe ik,
   bestudeer de zelfsuggestie, en indien mogelijk zoek de stilte in de natuur, en gebruik homeopathie, of gebruik iets anders om je geest teveruimen en opnieuw in te delen, het kan een lange weg zijn maar ook de reis is de moeite waard groet Jenne

  28. Das ook waar wat je zegt. Goede boeken zijn voor mij alsof de schrijver zijn geestelijk voer op dit of dat onderwerp samenvat en op een fijne manier presenteert. Heerlijk als men de geestelijke maaltijd eet en zo verbintenis krijgt van de kennis van 100-den. Goede boeken verrijken dan ook de geest, vind ik. Ik heb dan ook een gevoel dat ik gegeten heb en zo weer een tijdje kan herkauwen daarop.

   En dan die boeken bespreken met de naaste, heerlijk.

   Maar, hoe komt het dan dat je je soms zoveel zorgen maakt?
   Is dát nou net niet de bedoeling van de kwalijke zaak van het internet? Dat men zich verdrietig en angstig laat maken, net als de MSM doet?

   Want als je zegt dat het wel heel snel gaat die automatisering en NWO, dan deel ik die zorgen.
   En dan wordt ik praktisch. Dan ga ik een appelboom planten. Of een mirtestruik. Of ik ga bidden. Of ik ga opruimen.
   Want het gaat zo snel en lijkt zo angstaanjagend, toch is het leven NU. Nu komt nooit weer en NU is het altijd. Hoe ouder ik wordt, des te sneller lijkt de tijd te gaan.

   Ook lijkt mij ‘het einde van de wereld’ en psychologisch iets dat misschien elk mens in elke tijd meemaakt. Een soort geestelijke evolutie in ons brein dat hoort bij de leeftijd. Dat speelt, denk ik, ook mee.

   Deze kennis haalde ik ook uit boeken en er is gedeeltelijk kennis (ervaring) van mijzelf bij.
   Maar zo gaat dat met kennis. Probeer het maar eens te delen!
   Elke zin kan verkeerd worden begrepen!
   Elk woord kan verkeerd worden uitgelegd, elke bedoeling verdraait. En dit alles onbewust, zonder kwade bedoeling, zonder wat dan ook. Het gebeurt gewoon. Het is inherent aan communiceren.

   Wat ik nu schrijf bedoel ik enkel als kennis uitwisseling. Ik wil jou niet kwetsen of anderszins verkeerd doen, maar ook deze (zin) kán weer verkeerd worden opgevat. Dat gebeurt (bijna) altijd, denk ik.

   Nogmaals, niets persoonlijks, iedereen die communiceert lijdt onder dit fenomeen, denk ik.

   Nogmaals, ik oordeel niemand om zijn intentie (behalve de trolls of anderszins kwaadwillenden dan), ik geef nu een conclusie van mijn denken.

  29. Odette 11.28

   dat is juist mijn probleem, ik kan goed lezen en ook proeven wat er geschreven wordt, en wat er niet gezegt wordt maar wel bedoeld wordt.
   Loop al een poosje mee, en ik zit nooit echt goed in mijn vel, zo als vroeger, heb teveel verloren aan liefde en tederheid, vriendschap etc., maar dat is de gang van zaken als je ouder wordt, voor sommigen wordt het gemakkelijk gemaakt, hun geest sukkelt langzaam in slaap, vinden alles goed en mooi zelfs hun Eigen dood en begravenis.
   Ik weet dat dit mij niet vergunt is, voor mij is het anders voorzien, dit weet ik al heel lang, dat maakt mij droevig om al het lijden te moeten zien, en ze in vlinders te zien veranderen, nee er is geen steekje aan mij los, velen onder ons behoren tot het oude vlinderachtige volk, maar goed ik respecteer een ieder en verwacht dit visa versa, maar ja ik weet het wel mijn beste Odette, je zeetochtje mankeerde Wind, en misschien berenburger, en mooie stuurman ha ha ja zeilen en sturen kan ik als de beste, hoe ruiger het weer hoe liever het me is, nou ik ga te kooi op zijn zeemans gezecht groet Jenne

  30. AntiSoof,

   nog even dit mens durf te leven, soms is het schijt aan dronken naatje,
   oud Amsterdams, wees niet te ingetogen, hoe jong ben je eigenlijk, welk geloof hang je aan, ik ben Ned. Hervormd gedoopt, mijn Grootvader was Dominé, van zeer goede huize, mijn moeder is van een hele oude Hindeloopse familie, de oude naam was Walrda, dat is ook de naam van de Friese créateur van de wereld, het waren zeker geen onbenullen, velen hebben de Franeker universiteit bezocht, één van de eerste in Nederland, René Descartez gaf daar les, Friesen waren geen boeren domkoppen zo als elders in Nederland, hun taal is één van de oudste van Europa, nou weltrusten groet Jenne

  31. Jenne,
   Mij zou je kunnen situeren onder de boeren domkoppen, rk, wat ouder, hoofd van een gezin en ‘wees’. Ik noem het wees wegens het verdriet, als jij het mij toestaat.
   Trouwens, wat een achtergrond heb jij zeg!
   Hindelopen, schitterende cultuur, mooie steek van schilderen op zijn fraaist ook. En dan nog uit zo een mooie familie. En dan nog kleinzoon van een dominee? Niet te geloven. Nu snap ik jou veel beter.

   Welterusten, Jenne.

  32. Jenne,
   Herstel. Ik las ‘welk geloof hang je aan’ als ‘wat geloof je’.
   Mijn achtergrond is rk, bedoelde ik.
   Trusten.

  33. Antisoof, dus je voorouders zijn uit Nederland verdreven door de calvinisten en zochten bescherming in het toen ruimer denkende Duitsland, wat ik laatst te weten kwam. Zo 350 jaar geleden.
   Dat is precies waarom ik te weten kwam dat Luther (eerder) alleen de hervorming heeft bedacht omdat hij wilde dat de ‘grove joden’ zich toch lieten bekeren.
   Ik heb helemaal niets met Calvijn, maar je kan in NL nog heel veel terug zien waar mensen toch iets ‘calvijn achtigs’ hebben.
   Ik ben rk gedoopt en tot de vormsel was ik kerkganger. Ik hou van kerken als gebouwen en het ‘oude’ wat ze proberen te bewaren. Moderne kerken zijn voor mij net sektes.

  34. mc,

   het is allemaal met het zelfde sausje overgoten, het mooiste vind ik het Lutheriaans, het soberste in zijn liturgie, de Roomse en orthodoxe beleidenis verzuipen in hun liturgie, het mystieke is verloren gegaan bij het opgeven van de kerkdienst in het Latijn, René Descartez vond Nederland en speciaal Friesland vrij in hun menings uitingen, en belijdenis van hun geloof, het Nederlands Hervormd is in vergelijk met de gereformeerde kerk vrij te noemen.
   Persoonlijk denk ik dat de door de Joden geleide sociale partijen, de mensen met hun brain fuck hebben los geweekt van hun oude waarden, en deze vervangen door een groot vacuum, en met deze pseudo waarden zijn we nu nog dagelijks aan het worstelen, zo van we doen maar wat, terwijl hun ideéen en religies door onze waarden snijden als een mes door een pak boter, ze maken gehakt van onze jeugd geen moraal geen leefregels, alleen veel anale visures, en die zijn zeker ook te vinden in de hersenen maar die zie je niet, zondag morgen na de markt, mensen zijn bezorgt gaat slecht met het land en teveel spoken overdag, groet Jenne

  35. mc, en voor het gemak, vergeet je onze 30 ig jarige vrijheids strijd, tegen het Spaanse Katholieke juk, die de helft van de Nederlandse burgers hebben vermoord, door ze rug aan rug te knefelen en in het water te gooien, de grote Vrijheids strijder grote Pier een Friese Geuzen aanvoerder, ik heb nog altijd op mijn schip de Geuzen vlag, dat fijne vrije Homo Lesbiënes gebeuren wat zich de Katholieke kerk noemd,
   nou wat hebben deze lieden hun aanhangers misbruikt en belogen, de Jezyïten in wezen een prachtige broederschap, net als de Vrij Metselaars, constant in een verkeerde daglicht gesteld, feiten verdraaid, en deze mensen zonder tegenweer, ten schande gemaakt.
   Zie de film Mission die in Zuid America speelt.
   Groet Jenne

  36. Jenne, Nederland heeft gevochten zodat uiteindelijk Engeland Gibraltar kon krijgen. Voor mij heeft dat allemaal minder met geloof te maken, maar meer met macht en rijkdom vergaren. Engeland is voor mij iig een van de meest oorlogszuchtige landen die er zijn…gewoon foute boel. Te veel satanisme, te veel pedofilie, te veel agentenwerk, te veel hypocrisie, en te veel recht praten wat krom is.
   Ziezo… http://nos.nl/artikel/2180969-honderdduizenden-doen-mee-aan-world-pride-in-madrid.html

  37. mc, haal je de boel niet een beetje door elkaar, een geloofs oorlog die ging om het zelf wel uitmaken waarin te geloven, door de gewone inwoners -burgers van een land ook speelde de onderdrukking door een vreemde mogendheid zijn rol, de Nederlanden in dit geval, dat heeft toch direct niets te maken met Gibraltar, of de Engelse oorlogzuchtige elite, de Friesen zijn een vrij volk, zolang de wolken langs de hemel gaan en de vogels Vliegen, toegezegt door Charle de Allemange, bij ons bekend als Karel de Grote koning der Franken, groet Jenne

  38. MC 11.44 :
   De godsdienstoorlogen hadden niets te zien met godsdienst maar alles met (geo)politiek, economie en financiën. Ze vinden dan ook hun oorsprong bij de “Financial Vipers of Venice”, zijnde uit Babylon afkomstige elites die via Rome uiteindelijk in Venetië beland zijn.Het waren de toenmalige “banksters” ” Om de druk op Venetië te verlichten werd dan in het Noorden een reeks oorlogen gestart. Vervolgens verhuisden de elites via Duitsland naar Amsterdam en uiteindelijk naar Londen. Nadien kwam er nog een deel terecht in New York. Het Oude Rome is dus nog steeds springlevend. Uw oordeel over G.B. is terecht, maar G.B. werd wel voorafgegaan door Frankrijk. In beide landen is immers de “Brotherhood” en de “Kosher Nostra” aan het bewind. Een dodelijke combinatie!!!
   Als we vandaag in de wereld met conflicten zitten opgescheept, vinden die praktisch allemaal hun oorsprong in de koloniale politiek van G.B. en Frankrijk.

  39. Jenne 11.45 :
   Karel de Grote is inderdaad een referentie !! Zie de bijnaam van de Saksenslachter… zie ook het bloedbad van Verden :
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Verden
   Naar zo een bloeddorstige tiran wordt ook een prijs genoemd door de EUSSR. Dit zegt dan ook meer over de EUSSR als over Karel de Grote. Het zegt nog meer over de selectieve herinnering en verontwaardiging van de Fransen.Bij deze Frankische oorlogen(sic) tegen de Saksen sloten op een bepaald ogenblik ook de Friezen aan bij de Saksen !! Uw bewondering voor Karel de Grote moet Uw verre voorouders wel in hun graf doen omdraaien!!

  40. SubRosa,

   je kunt niet alles op deze lieden terug Voeren, ze waren meer de grote aannemers, maar aan de andere kant heeft wel alles iets met elkaar te maken, al was het maar de misintepretatie van historische gebeurtenissen, of het benoemen van onbewezen feiten over de Costra Nostra of andere brotherhoods, het benoemen van kwaad is vrij eenvoudig, het ongedaan maken van valse beschuldigingen, laat altijd sporen na, en de massa luisterd altijd met plezier naar, waar rook is moet vuur zijn etc., er bestaat heus een patriottisch gevoel, ook het vrij willen zijn is zo iets, ook werd er vroeger meer gekeken naar de nagelaten waarden, Homo’s en Lesbiens gruwelen bij de gedacht aan een gesloten Christelijke samenleving, zo als bijvoorbeeld Staphorst, zij zoeken meer troebel water, om hun spelletjes te spelen, en gaan dan ook altijd te keer tegen deze mensen, in hun media, en de massa staat er bij en knikt van ja, deze gebrain washed persons, verdien niet anders om genaaid te worden door hun zieke leiders, groet Jenne

  41. SubRosa, heb het al gezegt misintepretatie, ach de Duitsers vooral de Sociaal Nationalisten, grepen ieder strohalemtje aan om zich tot underdog te verklaren, Verden was een schermutseling, waar ook enkele Friesen bij betrokken waren, Karel de Grote heeft het Christelijke Europa van de Franken op de kaart gezet, denk aan Roeland met zijn hoorn in Ronceval in de Pijreneën waar hij de Moren Sarrasenen tegen hield, God man laat je hart eens kloppen voor je verre voorouders die de nodige offers hebben gebracht op dat wij konden leven, en mijn Friese voorouders liggen niet maar zijn aanwezig in het Waklhalla, een speciaal voor de Friesen stukje hemel, groet Jenne

  42. Sub Rosa, 11.46
   Dank je wel voor je reactie. Soms ben ik helemaal verbaasd wat je allemaal weet. Het onderwijs zou aan U een goede geschiedenisleraar hebben. 😉

  43. Ja en vooral dat opgezochte op het internet, dat negatieve, je Eigen nest bevuilen, zouden de Nederlandse kinderen veel mee opschieten, je moet niet vergeten jij als Duits Italiaanse emigrante hebt niet zo veel op met je geadopteerde nieuwe leef land, wil het in dit geval niet over vaderland hebben.
   Patriotisch denken is voor sommige not done, en waarom niet, om dat ze in hun domme hypokriete denken het één en ander verwarren, en ja de moderne Ghuru het internet Google zien als hun waarheid, geweten en les materiaal, een Eigen persoonlijke denken filosofie behoord daar niet bij, jammer voor Nederland en het steeds meer verzandende onderwijs, geen Eigen initiatief, jammer dat wel.
   Groet Jenne

  44. Om eens een beetje patriotisch tegengas te geven, ben je in het mooie stadje Franeker een van de eerste universiteits steden van Friesland Nederland, in de Eise Eisinga straat vind je het oude woonhuis van de School onderwijzer Eise Eisinga, hij bouwde in ze vrije tijd een echt bewegend planetarium, op en in het plafond van zijn woonkamer, het heet het Eise Eisinga museum, een van die vele kleine Nederlandse wondertjes.
   Een mooie niet onbekende Amerikaanse schrijver, van Friese afkomst,
   met ook zo’n mooie oude naam, Feike Feikema, een van zijn vele boekentitels, Boy almity.
   Ja ik hou van mijn landje, een van geliefste museumtjes, was het Museum aan het Spaarne in Haarlem, het familie Tyler museum, vaak geweest met mijn opgroeiende kinderen, in een Klein hoekje achter een gordijn hingen etsen en tekeningen van DaVinci en Rembrandt, een wonderlijk mystiek museumtje, het is gerestaureerd, ik durf er niet meer naar toe te gaan, om dat ik weet wat een klap in mijn gezicht ik zal krijgen bij het binnen treden, dus ik houdt het in mijn herinnering.
   Groet Jenne

  45. Nee Jenne, geen klap in je gezicht maar een warm gevoel van wederzien,
   Het oudste museum ter wereld is nog precies zo zoals je er toen was, statig imponerend en helemaal terug in de tijd. Ik kom er graag als er nieuwe tijdelijke exposities zijn van allerlei soorten van belang. Wat nu voor een aantal jaar is dat ze de werkkamer van Lorentz in oude glorie hebben gesteld. Ik moet nog gaan maar ga zeker! Hier een klein voorproefje; https://www.teylersmuseum.nl/nl/bezoek-het-museum/lorentz-lab/het-lorentz-lab
   Ik doe er nog een linkje bij, hij laadt wat langzaam maar laat hem maar lopen. Hij brengt je door iedere schatkamer heen, prachtig…
   Veel plezier!
   https://www.teylersmuseum.nl/nl?gclid=EAIaIQobChMIh_Lurb3r1AIV6RbTCh24aQRNEAAYASAAEgL8uPD_BwE

  46. Beste Odette, bedankt voor de moeite en aandacht aan mij besteed, je bent altijd Welkom.
   Wij waren er voor het laatst in, 1969 dit weet ik om dat mijn dochterje op die dag haar 7 de verjaardad vierde en dit bij haar feestdag hoorde, ja het ziet er mooi uit, maar het is moeilijk uit te leggen wat ik bedoel, één van mijn grootmoeders woonde lange tijd in de midden beemster zelfde soort boerenherenhuisje als dat van Betje Wolf en Agaatha Deken, ook de sfeer, altijd beetje chemerig beetje bedomd met een sweemtje van lavendel en koffie, het was alles in driefout één in de kast, één in de was, en één aan de bast, Klein moestuintje en een heel oud gerief met grote ton uitgerust die regelmatig door de gemeente werd geleegt, in deze klasse verkeerde ook het toenmalige Tyler en andere beziens waardigheden, je was er vaak alleen om te mijmeren en ontdekken, maar goed alles evolueerd, er wordt meer voor je gedacht, je wordt altijd bij de hand genomen, en verteld wat je zien moet, en ik ben waarschijnlijk stil blijven staan, vond het oude een stuk vertrouwens waardiger, meer om op te bouwen, het was geen drijf zand, je vormde je Eigen opinie, tja en soms was die fout, maar goed zo was dat, hoop dat je me kunt begrijpen, groet Jenne

  47. Misschien is wel iets veranderd, maar de scheve houten vloeren kraken nog onder je voeten. Het stof dwarrelt in de zon die naar binnen gluurt op spaarzame plekken en het oude gietijzer van de entree trap naar boven met de glazen koepel naar de gehoorzaal is nog allemaal in stijl met de oude houten lambrisering rondom. Ik heb daar in die oude hoorzaal ooit naar een lezing geluisterd, gefascineerd door de omgeving doordrenkt met vele jaren kennis die wel lijkt te zijn geabsorbeerd door de muren. In die oude fauteuiltjes als in een Odeon te zijn opgesteld, prachtig! Als ik er weer kom doe ik de groeten van je…

  48. MC 11.50 :
   Bedankt voor de attentie, maar zoals U kan lezen stelt Jenne zijn veto.
   Mijn kennis is gebaseerd op 40 jaar lees – en studiewerk. Ik beschik slechts sinds een paar jaren over een L.T. Ik heb wel een BIB. van ongeveer 1000 boeken. Als ik in een reactie een google link leg is dit voor het gemak van de lezers. Voor de tijdelijke sluiting kwam ik ook regelmatig in de RITMAN bib in Amsterdam. Ben ook klant in de American Bookshop om er veiligheidshalve anoniem subversieve lectuur de kopen. En links en rechts heb ik een paar “inside” contacten. Ik ben dus op de zoek naar de waarheid… en niet in het horen van wat ik graag hoor!!! Uit ervaring weet ik dat het dit laatste is, wat bij een overgroot deel van de bevolking primeert. Ik zie dan ook niet in hoe een streven naar de waarheid kan omschreven worden als “nestbevuiling…”. De waarheid schaadt immers nooit een zaak die rechtvaardig is.
   Jenne :
   Ik begrijp dat U een probleem heeft met 5 jaar Duitsland. Ik heb echter ook een probleem met meer dan 1000 jaar Franse & Boergondische oorlogen, bezettingen, terreur, plunderingen, vernielingen, moorden, gebiedsroof …enz.. …in de Zuidelijke Nederlanden. U heeft het over de Friezen in Nederland… maar hoe zit het als inwoner van Frankrijk.. in Frankrijk met de Frans Vlamingen, de Bretoenen, de Basken, de Catalanen, de Occitaniërs, de Savoyards, de Elzassers …!!! A propos , kan U niets doen om de honderden gestolen kunstwerken in de Zuidelijke Nederlanden tijdens de Franse bezetting, terug te sturen, en die nu hangen te pronken in Franse musea en volgens het Congres van Wenen dienden terug gegeven te worden. Ere wie ere toekomt : Willem I is de enige daar mee bezig geweest is tot 1830.Voor de rest begrijp ik niet goed wat U wil zeggen in 11.51 en 11.52

  49. Beste SubRosa, ik lees net Uw réactie, ’t is me nu te laat, ga hier over denken, en geef U mijn antwoord morgen, welterusten, Jenne

  50. Odette, 11.55

   Op eens wist ik het, toen waren we nog gelukkig, ook een beetje, maar het echte gegeven wat echt al het verschil uitmaakt is ; toen was het nog van ons, en dat geld voor vele onderwerpen, en nu is het van HEN, en zij doen er mee wat zij willen, daar door verkilt het geheel, groet Jenne

  51. SubRosa 11.56

   Ik veto niets, ik trek Uw kennis niet in twijfel.
   Zoek het zelf ook in de grote gebeuertenissen, in de mensen die het kwaad uit Voeren, in opdracht van ? vul maar in, de handlangers, die achter af klagen, en niet hun verantwoording nemen voor hun daden.
   Dit geld voor allen en ieder één, leven naar je geweten, en geen compromissen sluiten, van ja maar !
   Verder ken ik Duitsland goed van uit mijn jeugd, en vanwege mijn moeder die daar studeerde.
   Draag de Duitsers geen kwaad hart toe, vindt ze allen niet geintereseerd genoeg in hun toekomst, van wege de gemaakte fouten in het verleden, het meelopen van en met het Nazi regiem, en nu met Merkel, ze hebben er millioenen omgebracht en toch hebben die zelfde lieden opnieuw de macht in handen.
   Maar goed dit was het dan, en mc zou eens wat eerlijker tegen over zich zelf moeten zijn, en uit de politieke kast komen, groet Jenne

  52. SubRosa,

   Autodidactisme is goed, heb dit zelf ook lang toegepast, tot het moment ik mijn meester vond, waar ik met alle blijdschap in mijn leven volgeling van werd, hij is al weer gegaan waar we allen heen gaan, maar heb veel wijsheid opgedaan, ben dan ook driftig op zoek naar een Diciple die van mij de wijsheid wil overnemen, het gaat er niet om hoeveel je leest, maar wat en door wie geschreven, je kunt je bibliotheek terug brengen tot een vijftigtal boeken van een tiental Schrijvers, maar goed we gaan allemaal onze Eigen weg, de Magtoub zo als Arabieren zeggen, ons lot, groet Jenne

  53. Jenne, jij moet blij zijn, dat de meesten hier niet zo een groot EGO hebben als jij. Onbeschoft ondertussen. Mijn vader is 1940 (als jongste van 6) geboren, en zijn thuisstad was 1945 voor 80@ vernield door bombardementen. Zijn zusje is aan difterie overleden, geen vader/man te bekennen. Ik heb pas afgelopen jaar gehoord dat de stad zo vernield werd door de geallieerden, en dan de schat bevrijden?? van Karel de grote (waarvan ze de nazi verdachten die te stelen, terwijl die het wilde beschermen voor de joodse diefstal, die voor en tijdens en na de oorlog heeft plaats gevonden). Niet iedereen die Duits is van de politici, is ook vóór Duitsland. Wat boeit mij Merkel en de rest. Daar moet je toch doorheen prikken. Ik heb mijn vader nooit horen klagen (in tegenstelling tot jou) die heeft genoeg meegemaakt als onschuldige en D lag op zijn gat. Jij moet ophouden mij continue als je niet genoeg aandacht krijgt, mij op een achterlijke en geniepige manier aan te vallen, Jenne Aakster. Ik heb eerder de indruk dat ze je thuis ook meer dan zat zijn. Leeftijd of niet, jij bent een ‘verwend nest’ en daardoor compleet met jezelf bezig, jaja…in de mensen een welbehagen?? Laat me nicht lachen. Bon jour, en neem het als een man en niet als een watje. 😉

  54. Jean Cocteau

   “Critici vergelijken altijd en het onvergelijkbare ontgaat hen”

  55. Odette, je bent niet te volgen. Steek nog een sigaretje op en ga door met lachen…

  56. mc, je kunt het niet laten, nu noem je mijn naam weer voluit, niet dat ik daar mee zit, ben trots op mijn oude naam.
   Je gaat te keer als een vis wijf, je haalt van alles uit de kast, wees is een keer je zelf, echt helemaal je zelf, ik mag je nog steeds graag, om dat ik door je voorgewende boodschap heen kijk, en daar een hele andere vrouw zie, en ken, Groet Jenne

  57. Odette 11.63 :
   Jean Cocteau .. bedoelt U “De grootmeester van de Prieuré de Sion”

  58. Jean Eugène Cocteau, Aimer, c’est d’etre aimé, c’est remplir une existence d’inquiétude, helas, n’ etre plus essentiel a l’autre, voila notre torture, als ik in incarnatie zou kunnen geloven, zou ik hem willen zijn, een buiten gewoon mens, met zijn vele talenten, en fijn van aard, bevallig in zijn zijn, bewonder hem mijn hele leven, de beauty and the beast gaf de doorslag bij mij, Jenne

  59. Jenne, ik schreef al neem het al man en niet als een watje…helaas zie je niet je eigen handelen, daarom lange tenen…arme stakker. Sans rancunes, bon jour… 🙂

  60. O O mc, je maakt van je zelf iets zieligs, wat je helemaal niet bent, als het je goed doet, mag je me mijn huid vol schelden, je moet leren eerlijk tegen over je zelf te zijn, en dan zal je begrijpen, dat ik niet dat watje bent waar jij me voor schijnt te houden in de mensen een welbehagen, ook in jouw dus, groet Jenne

  61. 11.70 mc is voor jennen tenminste nog iemand. Ik ben een in rook opgegane sandwichman. 😆 😆 In mijn geval: prima, houden zo.

  62. Koekje werkelijk wat ben je weer adrem en originaal, je gaf zelf aan verbrand te zijn als heks, in je vorige leven, dus mij treft in dit geval ggen blaam, groet Jenne

  63. Er zijn mensen die alleen van anderen “kunnen houden” als de wederkerigheid minimaal drievoudig is en het Ego met goud opgepoetst wordt.

   Maakt dus een diepe buiging voor zoveel kennis die echt niet verloren mag gaan als “Dust in the wind”. Kniel en aanbid de wijsheid van de ouderdom.

  64. @Antisoof 11, haha, mooi verhaal met leuke sommetjes, maar ook 2=1, doe beide kanten plus 1, dan krijg je 3=2, maar 2 was ook gelijk aan 1, dus 3=1, enz. Dus alle getallen zijn gelijk aan elkaar en wij dus even oud. Dat moet zo zijn, ondanks dat ik je niet ken. Is dat niet bijzonder? En dan is 2 graden opwarming hetzelfde als 1 graad opwarming, of 0 graden of zelfs -1 graad (afkoeling dus).
   Maar, 2=1? Ja, kijk maar
   stel: x = y
   dan: x^2 = xy (beide kanten: maal x; x^2 betekent x-kwadraat)
   dan: x^2-y^2 = xy – y^2 (beide kanten minus y^2)
   dan: (x+y)(x-y) = y(x-y) (schrijf de haakjes maar uit)
   dan: x+y = y (deel beide kant door (x-y))
   dan: 2y = y (vul x=y in, van de eerste regel)
   dus: 2=1 (deel beide kanten door y)

 11. Denk Logisch. Mensen die hoogopgeleid zijn weten dit.het is een natuurlijk proces.ik heb dit geleerd op de middelbare school.veel dingen Leren ze de huidge kinderen Niet.ja ik had een Vak over sterrenkunde.en so heb ik geleerd en toevallig laatst met iemand een leeraar van het atheneum die min bevestigde dat ik de waarheid sprak. Een leerling Wilde een opstel schrijven over de opwarming van de aarde. Toen ik het haar uitlegde was ze geschrokken. Zo legde ik haar ook uit dat onderzoeken naar uitlaatgassen vergeleken bij 300 jaar geleden het zelfde is als nu huidig.alleen hebben mensen geen roetdeeltjes in Hun lichaam.en zo kan ik doorgaan.van Brussel moeten we nu een speciale meterkast hebben om de co2 te gaan besparen.de man die de meterkast plaatste had ook al zoiets van……….. Ze willen gewoon weten wat je verbruikt en dan gaan de rekeningen omhoog.zogenaamd onder noemer we verbruiken te veel…….maar dat is niet zo.ik stel heel veel vragen……..ps sorry voor de speelfouten,,,,,,,,

  1. 11.31 @AntiSoof
   Lijkt me een mooi plot om een verhaal aan op te hangen en dat dan te verfilmen 🙂

   Mijn vrouw heeft van mij wel een 60% gebruiksaanwijzing… Denk ik.

 12. De deur naar de hel de onderwereld staat nu ook in Duitsland wijd open, wat beschreven wordt als een inmense menselijke vrijheid, is in wezen het volgen van een weg, ingeven door pervers denken, die tot een onatuurlijke leefwijze leidt, met grote psychologische problemen, ik heb het hier over het legitieme homo zijn en het homohuwelijk, een enorme pot niet te zuipen kouwe thee, om je geestelijk en lichamelijk te vernieuwen is het eeuwige trouw zijn tussen een man en een vrouw nodig, een mooie diepe liefde, die zijn vervulling vindt in het geboden sexuele plezier, en de eventuele kinderen, maar zo als alles aan het vervuilen is, moeten nu ook onze heilige huisjes, onze waarden worden aangetast, wat ze niet zien en begrijpen, dat ze de laagste gevoelens van de mens volgen, het jalours zijn op een verworvenheid, die nooit de hunne zal en kan zijn, heel zielig, ook in de oudheid bestond het, deze spelingen van de natuur, perverse spelletjes en zo, maar het werd altijd in toom gehouden, door op het nepothisme corruptie huwelijk dus de doodstraf te zetten, waarom is een eenvoudige Pact niet genoeg, duidelijk om dat ze veel zieker psychis zijn als dat ze wel weten.
  Dit gedoe wijst ook duidelijk naar de decadentie in onze samenleving, nepothisme corruptie maakt deze groepen financiel onafhankelijk en dit maakt hen overmoedig, en het groeid ook vanwege dit financiele wel zijn, de schandknapen liggen voor het oprapen, persoonlijk zie ik dit met lede oogen aan, ook het zogenaamde vrouwelijke deel in onze samenleving, denken hun geluk te vinden, in een soort ongepaste vrouwelijke vrijheid, hun dagelijkse brain fuck kun je vinden in alle media, ook het propageren van de zwarte man, blanke vrouw, het Soros geld helpt onze samenleving af te breken, mensen ongelukkig te maken, en zelfmoord te plegen, laatst zij een mooie blanke vrouw een kennis, met een mooi zwart jongetje, ik zeg wat een leuk kereltje ja zij ze dat wel, maar ik herken niets van mij zelf in hem, beetje filosofies, klonk niet goed maar zo is het wel, groet Jenne

  1. Jenne 13 :
   Een recente analyse : https://www.henrymakow.com/001931.html met titel : “A Streetcar Named “Family Bashing”.
   Nog een bron : https://michael-mannheimer.net/2017/06/30/homo-ehe-in-wahrheit-ein-erneuter-sieg-der-frankfurter-schule-ueber-die-buergerliche-gesellschaft/
   Van belang bij deze problematiek is de verborgen agenda die er achter schuil gaat, en die er opgericht is onze westerse beschaving te vernietigen. Diegenen die hiervoor gebruikt worden dienen zich echter geen illusies te maken. De dag dat ze niet meer bruikbaar zijn, staat hun er wat te wachten. Een revolutie eet immers in eerste instantie haar eigen kinderen op.

  2. SubRosa,

   ja heel duidelijk, maar toch beangstigend, een samenleving zo zijn symbolen van éénheid te zien verliezen, met alle problemen van dien.
   De apatische meerderheid nog steeds niet zijn oogen gelovend, bij het zien van al die vretende minderheden, aan de waarden van hun erfenis,
   met zoveel bloed en offers bevochten.
   Ik vrees voor de Volks Furie, een razende in woede ontstoken massa, gekend uit onze geschiedenis, maar goed ze blazen zelf dit vuurtje aan.
   Groet Jenne

 13. Of het nu gaat vriesen of dooien, Europa heeft zo als het nu gaat geen toekomst meer, het beste wat ons zou kunnen gebeuren een kleine ijstijd, misschien slaan ze dan op de vlucht, het is allemaal heel zorgelijk, maar het gaat allemaal in de doofpot, tot dat je dochter thuis komt verkracht door een stelletje van die wilden, moet dit een algemeen gebeuren worden, voor er maatregelen worden genomen.
  Jenne

  1. Beste Jenne. Weet je dan nog steeds niet dat vriezen en dooien twee natuurlijke processen zijn, die elkaar aanvullen.Geen of/of dus, maar en/en! Het gaat er om waar men zich op richt. Richt men zich eenzijdig op het vriezen, dan zullen alleen die processen een rol in het bewustzijn spelen en zal het bewustzijn mee bevriezen met haar eigen eenzijdige gerichtheid. Richt men zich alleen op verhitting dan gebeurt hetzelfde vanuit de andere polaire kant. Het probleem van onze tijd is echter dat we aan alle kanten worden belazerd. Een uiterlijk toenemende afkoeling wordt gepresenteerd, door gegoochel met gemanipuleerde statistieken en cijfers, als een opwarming.

   Ziet men het geheel vanuit een natuurlijk perspectief, dan ziet men dat er na de bevriezing op een natuurlijke manier weer een dooi ontstaat. Vriezen (samentrekking, oftewel een zeer sterke begrenzing en dus gevangenheid) en dooien (uitvloeien, het loslaten van grenzen en dus vrijheid) wisselen elkaar op een natuurlijke vanzelfsprekendheid af. Het is de dans der creatie die er in dit universum plaatsvindt. We unnen daar zonder erover te oordelen naar kijken. We zien dan hoe ooit op een natuurlijke manier de seizoenen elkaar afwisselden. Wanneer men echter vanuit egocentrische motieven daarop in wil grijpen, of ons eenzijdig wil laten identificeren met het één of het ander, dan raakt de natuurlijke dynamiek verloren. Is dat niet bijzonder herkenbaar in onze tijd? Wanneer we met ons Bewust Zijn liefdevol, respectvol en accepterend getuige zijn van deze natuurlijk thermische dynamiek, dan kunnen we zien dat ze beiden nodig zijn om de dans der creatie voort te laten gaan en de Hindoegod Shiva zijn creatieve dans Nataraj te kunnen laten doen. Met een knipoog:

   https://www.youtube.com/watch?v=4d9wmMlIWa4

   https://www.youtube.com/watch?v=BPcG5ZQl910

   Het voortdurend vastgezet worden in een gevoelsmatig sterk onderkoelde maatschappij levert vanzelfsprekend een diepvriesproces op. Het is de kracht van het hart dat een aanvullend en voor onze tijd zo’n noodzakelijk en helend dooiproces oplevert.

   De hele flauwekul van de uiterlijke opwarming van de aarde is mijns inziens bedoeld, om de mensen het zicht te laten ontnemen op het gegeven dat hun hartenkrachten al sinds eeuwen aan een diepvriezend verkillingsproces onderworpen zijn.

   Zolang wij de dooikrachten van ons hart niet volledig werkzaam laten zijn, zullen de gezamenlijk bevroren harten van de mensheid een nieuwe ijstijd veroorzaken. Het is toch immers: Zo binnen, zo buiten?

  2. Een vriend van me, zijn dochter woond in Zweden Upsala of zo iets, nou van een sociaal land, waar het fijn was om te leven, schijnt het naar hij me vertelde, een soort hel op aarde zijn geworden, hele stukken zijn voor Zweden onbegaanbaar zonder politie begeleiding, ben bang dat heel Europa hier heen op weg is, waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt om een politie staat te créeren, waarschijnlijk was het ééne nodig om het andere te kunnen bewerkstelligen.
   Als ik de pottretjes van mijn kleindochtertje wil laten zien, op welke site moeten ze dan worden gezet, zo als belooft, groet Jenne

  3. Jenne 14.2

   Waar reageer je nu op met deze uitgebreide opmerking betreffende de randen va jouw privéleven?

  4. Arend 14.1 mooi!

   De ijsbeer ijsbeert heen en weer,
   het ijs wordt minder
   het ijsberen meer.

   Wees stil en weet dat ik God ben.

  5. Beste Arend,

   net gelezen je lange relaas, over van alles en nog wat, ’t kan vriesen ’t kan dooien, en de ongeintereseerde massa, die hun dagelijkse drugs krijgen via hun IPhone Ipad, de strijd is ongelijk, en de strijd is gestreden, kijk maar om je heen.
   Die paar weldenkde mensen, stoppen ze in een kamp, kijk waar Merkel mee bezig is, met goedvinden van alle jaar knikkers.
   De Oosterse religiën en filosofiën zijn niet meer passend in onze niet meer bestaande samenleving, een aglomoraat van allerlei verzinselen op denk en lichamelijk gebied gevormd.
   Willen wij iets redden van ons zelf en van wat ons nagelaten is, moeten wij onze denktempels de oude kerken in ere herstellen, met onze Eigen eenvoudige liturgie van vriendschap en liefde, en een ieder zijn Eigen geloven in wat hem boeid in dit leven.
   Vriendelijke groet Arend, Jenne

  6. Arend, ja kleine vergissing, in de Winter 44-45 was het zo verdomd koud, dat alle kerken vol dode mensen lagen, om dat de grond te hard bevroren was om ze te begraven, en er gingen erg veel mensen, vooral oude dood van wege geen voedsel, ik kreeg een wortel per dag, bewaarde het mooi zoete hart voor het laatste, kan je je moeilijk voorstellen nu, Jenne

  7. Ja Jenne, dat waren harde tijden. Het waren echter harde tijden in uiterlijke zin. Waar ik het over heb zijn de harde tijden in innerlijke zin. Wat denk dat al die hooggevoelige zielen, die er nu op aarde ronddolen, aan emotionele hongerwinters doormaken?

  8. Arend, o dacht je dat die mensen waar ik het over heb geen ziel hadden, ziele pijn trauma’s gaan hand in hand met harde tijden, zo je weet ging het toen niet alleen om eten, maar om overleven, en als je verrekt van de honger, kan al dat spirituele je gestolen worden,
   in die tijden staat het verstand stil, het overwinterd, benevens dat is er niet zo veel, waar je als mens naar hunkerd ja sex misschien, is fijn en kost niet veel, arme mensen bleef er niet zo veel over buiten sex, waar ze geld en tijd voor hadden, groet Jenne

  9. Jenne, ik weet echt wat honger is. Tijdens mijn tweede India-reis heb ik acht maanden lang honger ervaren, door de keuze die ik toen maakte om alle westerse schijnzekerheden, inclusief geld, los te laten en als een soort van sadhu (bedelmonnik)verder te reizen. Ik heb zelfs een week, wegens zware ondervoeding, in een ziekenhuis in New Delhi gelegen. Ik heb het allemaal overleefd, omdat in mij de spirit aanwezig was om dat te willen doen. Ik ben dus voorbij de honger gegaan en heb innerlijke processen in mijzelf waar mogen nemen, die hier in het westen moeilijk te ervaren zijn. Vandaar dus!

  10. Arend, ja jij moest helemaal naar India om je zelf te lauteren, maar dat was een spiel, de echte trauma’s beleef je in de tijd van onderdrukking, oorlog helemaal als wezenloos Klein jongetje of meisje,
   Carla en ik hebben het er soms nog over, die vreselijke druk op onze ouders, wat te doen met je kinderen, hoe ze te beschermen en te voeden, ik was een nakomertje dus alleen, Carla had nog twee zussen en een broer, en woonde in de stad, haar grootouders zijn verhongerd als zoveel anderen, ja Arend dat is geen spiel, maar keiharde werkelijkheid.
   ’t is wel mooi, wij zijn zo verschillend, en toch ook weer zo gelijk, groet Jenne

  11. Kennelijk is wat Jenne overkomt geen Spiel maar ‘echt’. En Arend, het spijt me voor je, maar je ervaringen zijn op een Spiel gebaseerd.. Voor pampus in een ziekenhuis liggen in Delhi was niet écht.. Op naar de realiteit dus maar weer.. Fijn om zulke duidelijke realiteiten te mogen lezen van een van onze oudere luisterkinderen.

  12. Mooie reactie Guido. Maar ik wil nog even heel duidelijk stellen dat het spel dat ik heb gespeeld door mijzelf is gekozen en geschapen, in mijn zoektocht naar waarheid, werkelijkheid en aanverwante zaken. Bij Jenne heb ik het gevoel dat hij weliswaar deel uitmaakte van een spel, maar daar geen eigen actieve rol in speelde en slechts het slachtoffer was van de aan hem opgedrongen uiterlijke omstandigheden. Zo beleeft ieder een eigen mede door hem/haarzelf geschapen werkelijkheid. Het kost wat, maar dan heb je ook wat als je een innerlijk actieve rol speelt in je eigen leven.

  13. Jenne, bij mijn terugkomst in NL woog ik met mijn 1.88 meter 63 kilo. Ik zou zo uit een concentratielamp gekomen kunnen zijn. In dit verband een weliswaar door mijzelf verkozen hongerregime.

   Helaas heeft mijn westerse leven en mijn moeilijk op te brengen zelfdiscipline dat gewicht weer beduidend doen toenemen. Maar alas, ik kan dan ook wel weer genieten van een meer bourgondisch leven en sta mezelf dat dan ook maar toe.

  14. Beste Guido.J.

   Toen ik in 196é naar India ging, was het mijn Eigen beslissing, ik ging niet zo zeer om de civilisatie te bezien, maar avontuur en handel, maar alles totaal vrijwillig, ook ik werd hevig ziek de Cholera dat was in Nepal, prachtig verzorgt door een oude Lama, die ik mijn hele leven dankbaar ben gebleven, en hem hier voor tot op hoge leeftijd heb bijgestaan, en heb geleerd nooit water te drinken, maar altijd van dat zure ondrinkbare bier.
   Wat jij niet begrijpt, ook om dat je het niet hebt meegemaakt, is dat je als ouder niets kunt doen, volkomen buitenspel staat, en geen keus kunt of mag maken, en het erge is dat dit nog dagelijks gebeurd, en echt heel weinig mensen zich daar druk om maken.
   En dat laatste zinnetje in je onwelkomme commentaar, is volkomen misplaatst, en dat oudere luisterkind, is verre van kinds, en weet de werkelijkheid te scheiden van een zelf gekozen avontuur, groet Jenne

  15. Arend en Guido.J, wat een slecht en ondermaats commentaar op mij een oude man van 81, met een rijk en lang leven achter de rug, altijd heel bewust geleeft en in alles ondernomen rekening gehouden met anderen.
   Nooit een blad voor de mond genomen, en niet bang om met open vizier de mensen tegemoet te treden.
   Ik hoop dat jullie leven net zo rijk zal zijn om op terug te kijken, qua inhoud en qualiteit.
   Het kost wat, maar dan heb je ook wat als je een innerlijke actieve rol speelt in je Eigen leven, waar bestaat dit actieve leven dan wel uit, en wat mag het dan wel kosten, je geweten soms, of je hautaine opstelling, jullie kunnen mij niet afbluffen, met allerlei gekunstelde aanvallen op mijn zijn, jammer niet een echt goed gevoel over, Jenne

  16. Jenne, voor een man van 81 heb je nog een behoorlijk Ego. Ik hoop tegen die tijd toch wat meer innerlijke vrede te hebben opgebouwd om over te gaan naar “gene zijde”. Dat gezegd hebbende, voor eenieder komt het uiteindelijk toch goed; de ene nog wat meer lessen als de ander te gaan.

   Dat je (veel) tegengas krijgt, zou je ook aan het denken moeten zetten over je eigen commentaren? Je kunt niet ontkennen, dat je ook geregeld tegen heel wat schenen aanschopt. Als ik de commentaren van de afgelopen maand erop nalees zou het een heel lijstje zijn…

   Misschien wat meer genieten van je tuin, de natuur, je vrouw Carla en al het moois dat het Franse land te bieden heeft? En wat minder uren besteden achter de computer… Uiteindelijk heeft het toch allemaal weinig zin, we are just dust in the wind.
   https://www.youtube.com/watch?v=tH2w6Oxx0kQ

 14. Voor mij is het duidelijk dat de verschillende overheden de agenda uitvoeren voorgeschreven door The NWO. Het is overduidelijk dat de gevestigde intelligentia en personen in autoriteit hun mond gesnoerd houden. Hoe kan je zoiets negeren en toch muggeziften over een natuurlijk gas.
  https://www.youtube.com/watch?v=-Imvq9Xt33s
  Hoe denken al die slimmerikken zichzelf in stand te kunnen houden als ze blijven zwijgen? En het gaat van kwaad naar erger. Persoonlijk zou ik iedereen aanraden om het boek van Henoch te lezen. Daarin wordt duidelijk dat de gevallen engelen de mensheid heeft beïnvloed en wat zich nu afspeelt is gewoon de eindtijd. De tijd is om .

  1. Peter van Hecke

   Henoch is de Engel des doods, de Engel van de zich zelf ombrengende mense kinderen, er bestaan mensen Engelen zonder vleugels, de zogenaamde vlindervleugeligen, uit de Griekse mythologie, en de mense kinderen, twee hele verschillende wezens, met twee hele verschillende psyche, waar liever niet over gesproken wordt, anderen noemen hen wachters, die je overal tegen komt in de menselijke geschiedenis, vaak in de vreemste niet verwachte vormen, groet Jenne

 15. Aquarius,

  ‘1 juli 2017 om 21:02
  Liefde kent geen vergeving.
  Vergeving wordt ingegeven door het Ego.’

  Ik meen te begrijpen wat je zegt als ik me in Jiddu Krisnamurti’s filosofie verplaats. Krisnamurti zegt dat alles hebzucht is. Ook vergeving, meen ik. In wezen heeft hij gelijk, maar dan wél geredeneerd vanuit zijn filosofie.
  Hierdoor lijkt het mij lastig om mensen te citeren.

  Maar, het lijkt mij toch slimmer, ook al is men nog geestelijk niet erg ontwikkeld qua zelfrealisatie, om, ook al is het aangestuurd door het ego, en dus een beetje ‘valsspelen’, dan om maar te blijven haten, of om maar het geheugen te belasten met allerlei oud zeer.

  Dus, ook Krisnamurti heeft een punt, doch de praktijk is iewat weerbarstig en daar moet men ook rekening mee houden, denk ik.

  1. Idd Avaaz is een propaganda site van de globalisten. Ik heb een aantal keren een mail gestuurd met daarin uitleg hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit. Denk je dat je überhaubt een reactie terug krijgt?

   Wat een k##site!

  2. In de opstartperiode (2007-2009) heeft Avaaz een beurs ontvangen van een instituut door George Soros opgericht. Zie in onderstaande link een aantal opstarts gesteund door dit instituut: https://www.opensocietyfoundations.org/grants

   Sinds 2010 accepteren ze geen donaties van overheden, bedrijven of andere organisaties. Het wordt volledig bekostigd door kleine donaties van leden.
   En er wordt ook financiële transparantie betracht:
   https://www.avaaz.org/nl/avaaz_expenses_and_financial_information/

  3. Om nog even in de lijn van Sub Rosa te redeneren….:

   Op WTK wordt best vaak pro-Russisch geschreven en zijn enkele commentatoren ook behoorlijk pro, bijvoorbeeld door geregelde verwijzingen naar RT en door Oekraïne als hoofdschuldige aan te wijzen voor de MH ramp en hard tegen ieder commentaar in te gaan wat richting de Russen zou kunnen gaan.

   Mogelijk is dit te verklaren als er commentatoren actief zijn die Strollen zijn of als er (bewust of onbewust) donaties bij WTK en/of commentatoren binnenkomen vanuit Russische zijde.

   Lijkt me in ieder geval iets om goed te onderzoeken, alle dots verbinden nietwaar….

   Ook in de jaren ´80 was het Kremlin actief met donaties en beïnvloeding bij o.a. CPN;, Pax Christie, Anti neutronen etcetera…. Toen werd dat ook met klem ontkent maar na de val van de muur zijn deze geldstromen onomstotelijk bewezen.

   Dus wie weet herhaald de geschiedenis zich wel. Ik weet het niet want was er niet bij betrokken, maar het zou kunnen. Een paar vage kennissen die ik had gevraagd hierover in Moskou hadden ook al zoiets gezegd en voegden toen toe; do you really want to know?

  4. @17.4
   Hahaha Karel… Onder welke complotsteen ben jij vandaan gekropen?

  5. Zeg maar gerust Rotsblok hoor. Maar ja, het zou zo maar waar kunnen zijn… je weet het niet, moet in ieder geval onderzocht worden door een échte onderzoeker.

  6. Karel 17.6
   Geen vertrouwen meer in eigen kwaliteiten? Ach was ik vergeten ook Mosa’s naamsmisbruik aankondiging was je alweer vergeten. Nou ben ik te lui om te zoeken maar het is nog wel in de comments te vinden hoor , natuurlijk wel onder een andere naam!

  7. Tja Karel de wereld zit een stuk rotter in elkaar dan jij bedenken kunt. Wellicht toch zelf eens onderzoek doen?

  8. Marcel.
   In 17.4 wordt een totaal verkeerd beeld geschapen en dat gebeurd bewust zodat hij voor zichzelf een ondergrond heeft om iemand zwart te maken want verder heeft hij gewoon niets.
   Hij heeft het over reactie 26 bij het artikel MH 17:totale camouflage van de feiten..? Hier gaf Sub Rosa een verwijzing naar een bericht dat hij tegen kwam en meer niet en ook werd daar over mogelijk gesproken enfin kijk zelf maar.
   Een mogelijke verklaring voor het zwijgen van Rutte e.a :
   https://derhonigmannsagt.wordpress.com/2017/07/09/putins-maschine-machte-einen-riesen-umweg/
   met citaat :
   “Deshalb gibt es bis heute keinen niederländischen Abschlussbericht der Absturzuntersuchung. Es wird der wahre Täter und die Absturzursache, eine Luft-Luft-Rakete, von den NATO-Staaten verheimlicht. Siehe meinen Artikel hier, aus dem ich folgendes zitiere:
   „Ich habe einige Freunde in Amsterdam gefragt, warum sie meinen, dass die Niederlande 122 Tonnen aus New York zurückholen konnte und die Deutschen nur armselige 5 Tonnen. Die Antwort hat mich überrascht. Es wäre Schweigegeld für den MH17 Abschuss!“
   „Meine Freunde sagen, für sie ist klar, die Zentralbank der Niederlande hat das Gold nur deshalb bekommen, damit die Untersuchungskommission nicht zum Schluss kommt und verkündet, Kiew hat MH17 abgeschossen.“
   Ziet iemand staan wat in 17.9 in vet gedrukte woorden wordt beweerd?
   Ik denk het niet en dan heeft hij nog praatjes ook over deze site en dat de grote baas dit niet heeft geredigeerd maar gewoon heeft laten staan waarna hij er ook nog even een onterechte conclusie aan verbind.U ziet het het is niets anders dan een verwijzing naar een artikel wat Sub Rosa tegenkwam en meer niet.Logisch toch dat er dan niet gereageerd wordt KAREL?

  9. In combinatie met wat in de link staat, beweert Sub Rosa wel degelijk dat wat vetgedrukt staat.

   “Premier Rutte en directie van de DNB, waaronder de heer Knot, hebben als zwijggeld in verband met de MH17 crash het voor elkaar gekregen om 122 ton goud te verplaatsen van New York naar Nederland”

   Misschien een cursus begrijpend lezen en connecting de dots gaan doen…
   Arnold, je bent verbluffend goed in alleen dat te lezen wat je wil zien.

   Ook heeft Sub Rosa gezegd niet méér te willen zeggen met als reden “WTK niet in mogelijke juridische problemen te willen brengen”. Maar dat stuk commentaar is inmiddels weer van de WTK site verdwenen.

  10. Ik denk dat het waar is …. welke reden kan er anders zijn dat b.v. duitsland geen goud( dat van henzelf is!!) terugkrijgt en nederland wel? En waar kwam dat goud vandaan ( oekraïne is zijn goud zomaar kwijt geraakt ) En onder de wtc torens zijn trucks met goudstaven terug gevonden , maar niet alle goud dat er gelegen had. Als iets eruit ziet als een vis ruikt als een vis dan is het naar alle waarschijnlijkheid een vis!

  11. Zolang je het niet kunt debunken is er geen reden om aan te nemen dat het niet waar kan zijn.

  12. Karel
   Welk voordeel zou het kremlin daaraan behalen ( hoewel ik een geldstroom ,guido wel gun)En ben je net zo kritisch naar de vs die alcaïda steunt en ook de neonazistische staatsgreep in oekraine heeft bekostigd. Die de mucha hedin in afghanistan steunde tegen het russische leger. Nee daar hoor ik je dan weer niet over wonderlijk vin je zelf ook niewt ? Beetje kokervisie !

  13. Hmmm , er komen geen antwoorden , geen argumenten , dus je brult maar wat ? das pas gedrag van een …..hoe heten die gasten nou ook alweer ?

  14. Arnold 17.11 :
   Dank voor Uw bijdrage… maar zoals U zelf zegt is de bijdrage 26 duidelijk. Er is een link met een citaat in het Duits uit deze link. Ik voeg er enkel aan toe dat dit een “mogelijke” verklaring is.Niets meer en niets minder dus. U dient dit ook in verband te zien met de “geheime deal” waarvan sprake in de publicatie over MH 17 op WTK. Het is dan ook aan de belanghebbenden & bevoegden om dit verder te onderzoeken. De razernij waarmee sommigen zich op de reactie 26 storten,en ook andere reageerders te lijf gaan, doet vragen oprijzen. Wie zit hier werkelijk achter?? Wat moet er verborgen gehouden worden?? Van daar dat het belangrijk is dat er een onafhankelijk onderzoek komt. Dit is men verschuldigd aan de slachtoffers.

  15. Sub Rosa 17.26.
   Graag gedaan Sub Rosa en geen dank.
   De wijze waarop sommige mensen reageren vind ik wel komisch alleen jammer dat het bij zo,n ernstig onderwerp gebeurd.
   Eerder was er ook een trol die over een zekere Doebinski begon en dacht dat ik niet wilde dat hij ook ondervraagt mocht worden.
   Het probleem is niet het schrijven door mensen op deze site maar zij die alles doen om vooral de schuld van Oekraine te verbergen waarna ze de schuld bij Rusland leggen zonder ook maar enig bewijs of goede onderbouwing van hun verhaal.Frapant is ook nu weer te zien dat mensen als u en ikzelf vinden dat ALLES ONDERZOCHT MOET worden terwijl zij juist alles in het werk stellen om bijvoorbeeld onderzoek naar de betrokkenheid van Nederland en Oekraine zelf te voorkomen en dat geeft hun partijdigheid weer.Waarom dat ook niet onderzoeken dan? Vervolgens is het ook een feit dat Oekraine zowieso schuld heeft omdat zij hun luchtruim hadden moeten sluiten waarmee ze de ramp hadden kunnen voorkomen.

  16. Zo weer een nieuwe naam? gaat dat niet een beetje vervelen?Wel bedankt dat je me zo nauwgezet volgt, als ik er al gevoelig zou zijn ,zou het egostrelend te noemen zijn. Het valt me wel op dat je of een gebrekkige kennis van de nederlandse taal hebt of de chronologie van de comments niet helemaal snapt , of beide. Het kernwoord in de door jouw aangehaalde qoute is “kan”, elke ontkenning van die stelling is een zelf opgelegde beperking in je voorstellingsvermogen.

 16. Leuk om een artikeltje te zien over prof Richard S. Lindzen. Ik heb in mijn vroegere werk nog naar hem gerefereerd. Een zeer bekwaam wetenschapper imo, maar dat geldt evenzo voor zijn MIT collega’s (Fact checker, 6).
  @Robert 6.1. Het argument van (on)afhankelijkheid van geld wordt imo veel te makkelijk gebruikt, in allerlei discussies, en is te kort door te bocht. Lindzen is altijd skepticus geweest, ook in zijn werkbare leven, bekijk zijn indrukwekkende publicatielijst maar eens (http://www-eaps.mit.edu/faculty/lindzen/PublicationsRSL.html) en zoek op ‘global warming’. En toch heeft hij altijd voldoende onderzoeksgeld verworven. Jouw opmerking zou hout snijden als relatief grote aantallen experts na hun pensionering van mening veranderen. Daar lijkt geen sprake van, iig niet volgens de link in (6): “signed by 22 current and retired MIT professors”. Lindzen pleit wel voor meer klimaatonderzoek en dus onderzoeksgelden, hetgeen ik krachtig ondersteun.
  @Rob 6. Klopt, het smelten van Noordpoolijs verhoogt de zeespiegel niet, maar opwarming van (gesmolten) water wel! (als het boven de 4 graden Celsius komt). Evenals het afsmelten van ijs op Groenland.

  1. @X
   Pure noodzaak marcel. Das een interpretatie idd, een andere wijst naar een mogelijk ziekelijke afwijking, die heeft dan weer meer mijn voorkeur.

  2. Tja zo ken ik je weer aannames om je gelijk te halen . Nou je bent de redder in de nood hoor .Niets dan goede intenties en empathie van jouw kant natuurlijk, en mooie idealen. En ja het doel heiligt de middelen , dat wij dat niet snappen duhuh.

  3. @ Arend
   er zijn een aantal valse reacties gegumt totaal verdwenen daar een valse identiteit gebruikt werd “cora”met name vandaar. Dan lijken reacties op verdwenen proza erg onsaamhangend.

  4. Overwerk voor WTK beheer.
   Als je nou het idee hebt dat je hier niet bij mag horen, waarom dan hier overal rondtrollen? In de ‘echte, off line’ wereld heet dat vandalisme.
   De ideeën van de WTKers worden er alleen maar door bevestigd. Van: Zie je wel, met zoveel tegenwind zijn we blijkbaar gevaarlijk en moeten we het wel bij het rechte eindje hebben. Tja….
   Zo kweken tptb (the powers that be) extremisten. In vreedzame demonstraties zitten meestal ook een paar ‘under cover’ etters om de boel te verstieren.

  5. @ Mc Ik ga even 2 huizen bouwen en ben dus even een tijdje slechts op de achtergrond, en in dien nodig of vanwege dwingende behoefte mijnerzijds, ook nog sporadisch te lezen hier . Een en ander heeft minder met persoonsverwisselingen en zo te maken als “men “wel zou willen denken .Ik ben in de achtergrond steeds aanwezig daarvoor is WTK me te dierbaar!!

 17. Wat nou als de stijging van de atmosferische CO2-concentratie wel opwarming en problemen veroorzaakt. Wat nou als de stijging van de concentratie niet door de verbranding van fossiele brandstoffen komt maar door een door de industrieen veroorzaakte verstoring van de natuurlijke CO2-afbraak.

  Er moeten snel tientallen miljarden in onderzoek daarnaar en naar oplossingen. Typisch gebeurt dat niet.

  Wel worden er honderden miljarden en zelfs biljoenen versmeten aan te dure windturbines en zonnestralingscollectoren in plaats van eerst met tientallen miljarden veel goedkopere te ontwikkelen.

  De jaarlijkse CO2-uitstoot door de verbranding van fossiele brandstoffen is slechts zes procent boven op de natuurlijke uitstoot dat al heel lang in evenwicht is met de natuurlijke afbraak. De natuurlijke afbraak is niet gestegen terwijl de CO2-concentratie inmiddelds omtrent 60% gestegen is van 260 naar 400 ppm.Er stelt zich geen nieuw evenwicht met een slechts zes procent hogere afbraak in.
  Natuurkundig gezien is dat heel extreem en een weergave van een duidelijke verklaring daarvoor is niet te vinden.

  Waarschijnlijk is de zogenaamde noodzaak van een eind aan de fossiele brandstoffen een van de werktuigen van de overheersende groep politici om ons bevolking te berooien.

  1. Er zijn gewoon veel te veel mensen. Er wordt veel te veel troep geproduceerd. Gelukkig is het allemaal maar tijdenlijk. Dus gewoon afwachten. Een eerlijke verdeling van de welvaart is de beste remedie tegen overbevolking. Dus de RIJKEN moeten als eerste aangepakt worden.

  1. Nou, dat was toch behoorlijk on-topic hoor. Maar als ik niet meer mag reageren, kun je dat ook gewoon zeggen hoor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.