Advertentie

Nederlandse Staat: € 100.000,- + voor Demmink-proces..


Teletekstbericht 15 april, waarin blijkt dat Ivo Opstelten druk in de weer is met een pro-Demmink-PR-campagne.. Een bizarre taak voor een 'neutrale' minister van Justitie en Veiligheid..
Teletekstbericht 15 april 2014, waarin blijkt dat Ivo Opstelten druk in de weer is met een pro-Demmink-PR-campagne.. Een bizarre taak voor een ‘neutrale’ minister van Justitie en Veiligheid.. Of wilde hij alleen zijn instemming met de juridische onkostenvergoeding voor Joris Demmink, ‘politiek-correct’ motiveren…?! De uitspraak van Opstelten, dat het (de zaak Demmink) ‘niks wordt’ is natuurlijk een volledige ‘mispoes’..!

x

x

x

Nederlandse Staat: € 100.000,- + voor Demmink-proces..

2014 WantToKnow.nl/.be

x

Opstelten DemminkVolgens opgave van Ivo Opstelten (VVD), heeft het ministerie van Justitie, de afgelopen twee jaar een slordige € 113.000,- bijgedragen aan de proceskosten van oud-topambtenaar Joris Demmink.  Zoals je weet, deden er al jaren verhalen de ronde dat Joris Demmink (oud-topman van hetzelfde ministerie!) tijdens dienstreizen in Turkije in de jaren 90 minderjarige jongens seksueel misbruikt zou hebben. De procedures tegen hem hebben duizenden euro’s gekost en Justitie betaalde, als zijn (oud-)werkgever, mee aan de kosten van advocaten.

Minister Ivo Opstelten antwoord dit schriftelijk op vragen van Groep Bontes/Van Klaveren uit de Tweede Kamer. Tussen 2013 en 2014 werd door het miinisterie van Justitie ca. € 64.000 in strafzaken en nog eens zo’n € 49.000,- aan bijstand in civiele procedures vergoed..  Wat het aandeel is, dat Joris Demmink zélf heeft betaald, blijft buiten de opgave van Ivo Opstelten. Daarnaast meldde Ivo Opstelten in dit schriftelijke antwoord op de vragen van Kamerleden, dat hij (Opstelten) de kosten van ca. € 6500,- vergoedt die Demmink moet betalen na de verloren rechtszaak die hij had aangespannen tegen het AD. Een zaak die Demmink niet alleen verloor, maar ook nog eens ZELF had aangespannen.!!

Naast de Gay-krant zijn het Panorma en zoals hier, het AD dat aandacht besteedde aan de affaire Demmink. Het wachten is nu op de zaken die deze media naar buiten brengen, nu Henk Krol het zwijgen heeft doorbroken.

Demmink eiste rectificatie van het AD, toen de krant schreef dat Joris Demmink, in de jaren 80 contacten heeft gehad met een beruchte jongenspooier. Maar naar het vonnis van de rechter, bleek dat AD-journalist Koen Voskuil zorgvuldig onderzoek had gedaan.  Daarop veroordeelde de rechtbank Demmink tot het vergoeden van de kosten, die nu dus uiteindelijk bij Justitie en indirect bij de Nederlandse belastingbetaler terechtkomen! Opstelten wil niet zeggen of hij dergelijke kosten nog een keer zal vergoeden, als Demmink besluit in beroep te gaan tegen het vonnis van de rechtbank…

Het Openbaar Ministerie heeft de afgelopen jaren meermalen onderzoek gedaan naar de verdenkingen tegen Demmink, maar zag steeds af van vervolging wegens ‘gebrek aan bewijs’… Maar begin vorig jaar moest het OM toch overgaan tot vervolging, na een beslissing van het Gerechtshof in een zogenoemde artikel-12-procedure. Daarna besloot Opstelten dat hij niet langer de advocaatkosten in de strafzaken tegen Demmink zal betalen, omdat hij als verdachte in een strafrechtelijk onderzoek wordt gezien. Een meerderheid van de Tweede Kamer had drong daarop al aangedrongen, nadat dus het Hof in Arnhem had bepaald dat Demmink moest worden vervolgd voor verkrachting..!

Opstelten schrijft dat hij “meent dat nu de voormalige secretaris-generaal als verdachte wordt onderworpen aan een strafrechtelijk onderzoek er reden is de vergoeding van de kosten te beëindigen. Maar over de kosten van de civielrechtelijke procedure die tegen het AD loopt, schreef Opstelten destijds: “Deze procedure is met mijn instemming gestart op een moment dat de betrokkene nog als SG in dienst was bij mijn ministerie”..!

18 gedachten over “Nederlandse Staat: € 100.000,- + voor Demmink-proces..

 1. Als ik van de lijn afwijk, dan mag de staat mijn proces/advocaat kosten ook wel betalen …
  Hij is persoonlijk aansprakelijk en vind het van de zotte dat de staat… eh.. de belastingbetaler dit betaald…

 2. wie zal dit betalen
  Jeetje zijn de leraren van tegenwoordig dan zo DOM dat ze zelf niet een ijzerzaag hadden kunnen pakken om de stoel door te zagen hebben ze geen eigen initiatief , dit kost weer honderden Euro,s voor de maatschappij terwijl als ze naar de Gamma waren gelopen en uit de 5 Euro bak een ijzerzaag hadden gekocht waren ze klaar geweest , en ook nog de ambulance er bij ja het mag allemaal wat kosten .
  Ik vind dat de school alle kosten zelf moet betalen vanwege incompetentie van de schoolleiding en niet verhalen op de ouders .

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23588924/__Brandweer_redt_meisje_uit_stoel__.html
  Het lukte leraren niet om het meisje uit haar benarde positie te bevrijden waarna werd besloten de brandweer in te schakelen. Brandweerlieden hebben de stoel uit elkaar gezaagd en het kind bevrijd. Ze is nagekeken door ambulancepersoneel,

 3. Het is de welbekende Old boys Netwerk. Ze dekken me kaar. Het zijn figuren die totaal geen moraal kennen. Het enige wat telt is het bevredigen van hun eigen infantiele behoefte.

 4. Het Old boys network dekt elkaar. Helaas is daar weinig tegen in te brengen. De enige hoop die je mag koesteren dat de juiste rechter tot het juiste oordeel komt.

  1. De juiste rechter kan wel tot een juist oordeel komen maar wordt de verdachte dan wel veroodeeld of koen die Old Boy,s dan even langs bij de rechter , je weet wel even praten ‘a offer you can,t refuse ‘

 5. Dat een vermeend misdadiger en pedofiel als secretaris-generaal op justitie mocht blijven werken, terwijl er stapels bewijzen tegen hem waren, die vervolgens niet-ontvankelijk werden verklaard door datzelfde justitie-apparaat, vraagt mijns inziens om een diepgaand onderzoek, wat het best kan gebeuren via een parlementaire enquête: er zit zoveel achter en onder dat de onderste steen echt boven zal moeten komen via onder ede afgelegde verklaringen. De verwachting is dat dit een enorme beerput zal blijken te zijn van mede-schuldigen, chantage, wegkijken, kop-in-het-zand-steken en dus medeplichtigheid van een groot aantal ministers, rechters en andere ambtsdragers. Maar de waarheid zal openbaar moeten worden, koste wat het kost!

 6. Mijn vertrouwen in justitie is allang verdwenen. Als er nog 1 betrouwbare rechter te vinden is in Nederland dan vind ik dat knap ! Justitie heeft een verbond gesloten met de duivel en is daardoor zelf een criminele organisatie geworden.

  Daarnaast bezit justitie niet eens het recht om te vonnissen want ze doen dat in naam van de koning en de koning van Nederland is een nep koning die niets meer is dan een gewone burger. Laat het koningshuis eerst maar eens bewijzen via DNA dat ze van de Oranjes afstammen want dat zijn ze voor geen meter. Het vorstenhuis wordt in stand gehouden door de VVD elite want dat speelt onder een hoedje. Yes, Old Boys Network !! Een grote leugen waar zo makkelijk mensen voor vermoorden om dat in stand te houden.

  En maar zwaaien met jullie vlaggetjes 🙂 🙂 🙂

 7. een varken is nog schoner in zijn stal als de engbekken in den haag waarin ’t ” het huis van de wet en regels ” steeds meer gaat stinken naar rottende doofpotten en smerige zaken die godzijdank door mensen die hun ogen en oren ( en intuítie ) open hebben steeds meer en meer op de schop zullen gaan
  we hebben met deze affaire een echte jeugdzorgzaak, met de mh17 een duister politiek geheim poppenspel en dan maar te zwijgen over de oranjekliekjes die gedekt worden zoals de roy van zuidewijn het aandurft om de waarheid naar buiten te stampen, dat gaat hem ook lukken ( als hij tenminste niet gekild wordt.. )

 8. Een regering zou er moeten zijn om voor de bevolking op te komen en hen tegen het kwaad te beschermen.
  De meeste niet wakkere mensen gaan er nog steeds vanuit dat ze een regering blindelings kunnen vertrouwen wat jammer genoeg niet zo is.
  Wat we heden steeds meer zien is dat de bevolking verdeeld wordt in drie groepen namelijk de gewone man,de midden klasse en de top.
  Omdat voor veel regerende mensen al een goedbetaalde baan klaar ligt na hun regeer periode bij een multinational of een overheidsbetrekking in bv Brussel is vaak het beleid gericht ten koste van de gewone man en de middenklasse op het bevoordelen van hun toekomstige werkgever.
  Neem bv Mark Rutte hij heeft voor hij minister president werd bij Shell gewerkt en gezien zijn betrokkenheid bij het ondertekenen van het contract om in Oost Oekraine schaliegas te gaan winnen door Shell kan men wel de conclusie trekken dat hij nog steeds denkt voor Shell te werken wat het dan ook begrijpelijk maakt dat multinationals hier in Nederland belasting afspraken kunnen maken waardoor zij minder belasting betalen waar de gewone man de kans niet voor krijgt omdat die geen belasting verlagende afspraken kan maken maar alleen maar meer belasting zal betalen.
  Omdat ook Demmink bij de top gekwalificeerd wordt en men aan de top elkaar het handje boven elkaars hoofd houdt is het niet verwonderlijk dat ondanks dat Demmink een rechtszaak verliest de overheid de kosten op zich neemt die ook de gewone man weer mag ophoesten met als gevolg er geen extra geld over is voor een bijstands moeder met kindjes en die haar kindjes misschien zonder ontbijt naar school moet sturen.

 9. Hij kost ons al 120.000 euris ! Waar is de staat als ik hulp nodig heb ???? Ophangen die viespeuk ! Het idee wij belastingbetalers bekostigen zijn verdediding kan het nog fouter ?

 10. Grappig of eigenlijk diep treurig vanavond bij het wekelijkse gesprek met de minister president hoor ik Rutte praten over corruptie dat in Griekenland alom aanwezig is geweest.
  Waarom krijg ik als ik hem dat hoor zeggen toch zo,n raar gevoel?

 11. Als de kop van Demmink rolt, dan krijg je een kettingreactie, dan rollen alle koppen van de hoge pieten die er mee te maken hebben, en als die beerput opengaat ligt alles onder de stront

  1. Laat maar komen , hier op het boerenland is stront een een goedje waar grof in gehandeld wordt.

 12. Volgens mij zitten we met de Godganse wereld al jaren diep in de stront, dus dat kan er nog wel bij. Laat maar komen die vuiligheid van bovenaf, ik heb de riek al klaarstaan, mocht het niet voor het strontruimen zijn, dan…

  1. Sorry, had onder 11 moeten staan. Ik zat even met mijn gedachten bij het ‘preventief ruimen’ (van de stront natuurlijk he)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.