Advertentie

Primaire mensenrechtenschending gaswinning..!!


Groningen schade

x

x

Primaire mensenrechtenschending gaswinning..!!

2015 © WantToKnow.nl/.be

x

Hoeveel verder kun je nog gaan als Nederlandse regering in de Groningse ‘gasaffaire’.. Je medeleven betuigen en continue te roepen dat je op zoek bent naar een ‘oplossing’, zoals Henk Kamp..? Terwijl je VVD-partijgenoot in de trein terug uit Groningen, terug van een ‘Tweede Kamer-werkbezoek’ telefonisch betrapt wordt bij het ‘de vloer aanvegen’ met de primaire belangen van Groningse burgers..!? Waarom spreekt Henk Kamp, wanneer hem gevraagd wordt of het geen tijd wordt voor excuses aan de Groningers, de juridisch-gedekte, maar menselijk volledig lege woorden: ‘Wij zullen dit in het kabinet bespreken’..

Want hoeveel erger moeten de gevolgen van de gaswinning in Groningen worden, op het ‘primaire bestaansrecht’ van de Nederlandse burgers aldaar? Want wat dacht je van deze stelling:

‘De overheid heeft mensenrechten geschonden in Groningen’..

Mensenrechtenschending..! Is dat niet iets wat in ontwikkelingslanden gebeurt..? Maar dat wordt niet ‘zomaar’ door iemand nu hier in Nederland geroepen.. Deze stelling is van het ‘College voor de Rechten van de Mens’, een college van wetenschappers en ervaren maatschappelijk ‘geziene’ Nederlanders.. Een stelling gedaan naar aanleiding van het het onderzoek dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid deed naar de gaswinning in Groningen.

Het College is een onafhankelijke toezichthouder op mensenrechten in Nederland die bij wet is ingesteld. Het bewaakt en belicht mensenrechten door middel van onderzoek, advies en voorlichting.Volgens dit College blijkt overduidelijk uit het rapport van de ‘Onderzoeksraad voor Veiligheid’ dat ‘er niet zorgvuldig is omgegaan met de veiligheid van de inwoners in Groningen’.

En vanzelfsprekend is onze Nederlandse Staat verplicht haar burgers effectief te beschermen in hun RECHT op fysieke en psychische gezondheid, het recht op veiligheid en de bescherming van hun woning. Maar daarnaast spelen ook het mensenrecht op adequate huisvesting en leefomstandigheden, bewoonbaarheid van huisvesting en het recht op gezondheid een rol. De overheid is primair verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat deze mensenrechten in Nederland gewaarborgd zijn, zo roept het College in herinnering.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde tevens dat er te lang – tot 2013 – onvoldoende gecommuniceerd is door de overheid en de NAM. ,”Er is lange tijd niet gesproken mét, maar OVER de Groningers”, aldus het College, dat erop wijst dat: “participeren een fundamenteel mensenrecht is. Burgers hebben het recht deel te nemen aan en mee te beslissen over de manier waarop hun land en hun gemeente wordt bestuurd. Het omvat onder meer het recht van burgers deel te nemen aan de besluitvorming over zaken die hen aangaan.”

Hieronder plaatsen we de hele brief van 10 februari jl. waarin het College duidelijk maakt aan voorzitter van de Tweede Kamer, VVD-er Annouschka van Miltenburg, dat de Groningse burgers op fundamenteel niveau, enkele decennia lang, volledig zijn genegeerd..!

brief college mensenrechten

16 gedachten over “Primaire mensenrechtenschending gaswinning..!!

  1. De mooiste zaken komen altijd onverwacht, Kweet niet of je het allemaal verstaan kon ( hoewel het veel weg heeft van platdeutsch ) maar het gaat niet over straffen………

  2. Geef er maar een ludieke draai aan, maar ieder één wist/weet dat dit roof bouw is, het zelfde met de vissery de land en tuin bouw, alleen maar nemen en profiteren, geen reserve voor de oude dag wat de bedoeling was, geen investeringen in onderhoud en reparatie, alleen opmaken, en niet alleen door de staat maar ook de burgers profiteren er van, Groningers zijn poepen aanhangers van de Paus, niks vrije mensen zo lang de wolken langs de hemel gaan en de vogels vliegen, petje afnemen voor de grote herenboeren, en Duitse Baronnen, kom op neem je verantwoordelijkheid, jullie hebben het laten voortduren en nog steeds.

 1. De grap van alles is dat ik in de jaren 80 heb meegeholpen aan het zoeken naar gas en olie in de groninger ondergrond. Nu het onder mijn kont vandaan gepompt is zie ik mijn huis een eigen leven gaan lijden. Het kraakt en beweegt op manieren die een huis niet zou moeten kennen.Ja we krijgen een subsiedie van 4000 euro voor het groener maken van je huis , maar als dat op instorten staat is het een druppel op de gloeiende plaat. En straffen??? ( ik snap de link wel monika ) dan zou je een hoop mensen moeten toespreken , en uiteindelijk helpt dat helemaal niets. Nee herstel wat is kapotgemaakt en erken dat die fouten zijn gemaakt met medeweten van de toenmalige politiek. Erken ook dat alle burgers van nederland ( inclusief ikzelf dus ) lekker warm hebben gezeten door het gas dat hier is weggepompt . Zie ook dat het voor een appel en een ei naar rusland is geexporteert door Den Uil. Herstel de schade en leer ervan ….. neen straffen heeft niet echt veel zin. Maak dat er op een inovatieve manier wordt gewerkt aan het herstel van de woningen . Maak er een prestige slag van die de wereld doet schudden van respect voor die handige nederlanders die elke tegenslag weten om te zetten in een vooruitgang , en dan heb ik het niet over een voc mentaliteit . Ik denk in earthships http://www.youtube.com/watch?v=N2so9hyNWxc

 2. Voor alles moet een prijs worden betaald, al die Nederlanders die geprofiteerd hebben van de Dutch Illnes zo als de Engelsen het Nederlandse Gas pot verteren noemden, alleen voor niets gaat de zon op, ja nu is het betaal dag voor al die profiteurs, scheurtje hier en daar, now so what, maar het begrip is er de Nederlandse melkkoe staat daar met volle gas uiers en kan dus weer gemolken worden, vroeger zeiden ze geld komt niet uit de lucht vallen, nee maar je kunt het wel uit de grond pompen, ’t is weer in en in zielig al die uitvreters in Nederland.

  1. Yvonne.
   Zolang wij een minister president hebben die het land niet dient maar bedrijven als Shell zijn mensenrechten niet interessant voor hem.
   Was onze regeringsleider ook niet bij de ondertekening van een contract van Shell om in Oekraine schaliegas te gaan oppompen?

  1. Dat zie je nu wel bij ons in Twente waar bodemdaling plaats vind, scheurvorming in onze huizen en natuurlijk de (afval)waterinjectie. Dit gebeurt op 16 meter van ons huis en voor ons als burger is het vechten tegen de bierkaai

 3. LS…

  Het hele menselijke gedrag is van een droevigheid en onvoorstelbare schadelijkheid. Niet voor niets worden wij van uit de ruimte in de gaten gehouden want waar de mens verschijnt is het oorlog en vernietiging. De oorspronkelijke mens had nog een kans maar is door buitenaards DNA verworden tot een aap met een scheermes. Onze goden zijn buitenaardsen en te vergelijken met foute honden en melkkoeien fokkers. Door chemtrails, Monsanto en Mac Donalds (Ab&Ron) moeten wij teruggefokt worden tot slaven van de elite die zich de enige echte en rechtmatige nakomelingen van de goden wanen… Vult u de rest zelf maar in !

 4. https://nos.nl/artikel/2227683-nam-wil-af-van-verantwoordelijkheid-gevolgen-gaswinning.html
  De NAM wil minder verantwoordelijkheid voor de gevolgen van de gaswinning in Groningen.
  Het staat er echt ongelofelijk ze kunnen net zo goed schrijven we willen wel het geld en anderen laten betalen voor de schade die dat oplevert.(De kans is dan groot dat het waarschijnlijk wel de belastingbetaler zal worden).Ook heb ik nooit geweten dat verantwoordelijkheid iets met keuze te maken heeft.Schade aangericht door uw handelen (in dit geval schade bij gaswinning door de NAM) is voor rekening van de NAM.Wanneer u met uw auto in de fout gaat en schade aan een ander voertuig aanricht is er ook geen discussie mogelijk en moet u gewoon betalen.
  Alleen ex werknemers van bv Shell kunnen hier begrip voor hebben lijkt het en Wiebes is toevallig een ex Shell werknemer.Te vaak worden aanvullingen aan wetgeving toegevoegd waarbij ze dan beweren dat de wet niet veranderd of aangepast is terwijl dat juist wel het geval is en dat weten ze want anders hebben aanvullingen namelijk ook geen zin.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.