Advertentie

Rapport toeslagenfraude/Belastingdienst: € 2 miljoen…!!


Rapport toeslagenfraude-Belastingdienst,

Prijskaartje: € 2 miljoen…!!

2020 © WantToKnow.nl/be

x

Volgens Tweede Kamerlid dr. Pieter Omtzigt (CDA) heeft het accountants/adviesbureau Deloitte, maar liefst € 2.000.000 ontvangen, voor het, door hen opgestelde rapport, over de cultuur bij de belastingdienst, inzake de kindertoeslagenaffaire. En we nemen aan dat deze nota netjes binnen 30 dagen betaald is.. Dit, terwijl veel getroffen ouders in de toeslagenaffaire, nog altijd wachten op hun geld. Voor de getergde Omtzigt is dit in één woord ‘Gekmakend’. Advocaat Geert Jan Knoops valt hem bij in deze conclusie.

Pieter Omtzigt zei (HIER) in het Radio1-programma 1op1, over zijn ontdekking: ‘Er zijn deze zomer een paar nare dingen gebeurd. Zoals het inhuren van Deloitte door de Rijksoverheid, waarvoor het bedrijf € 2 miljoen betaald hebben gekregen. En dát terwijl er de hele zomer nog geen miljoen aan schade [aan ouders] is uitbetaald. Er wordt dus twee keer zoveel uitgegeven aan één adviseur. Dit is totaal gekmakend.’  Advocaat Knoops reageerde op de uitzending met een Tweet, waarin hij Omtzigt bijviel: ‘idd “Gekmakend”.’

Verder sprak Omtzigt in het Radio1-programma over de gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire bij de belastingdienst in termen van ‘er dreigt een Groningen-scenario’, waarin mensen in een moeras verzanden. Hij blijft bijna dagelijks duidelijkheid eisen, voor de ouders die ernstig in de knel komen. “Ik wil totale openheid en extra maatregelen voor de mensen die dusdanig klem zitten dat ze ‘écht’ nergens heen kunnen.”


Het onderzoek van Deloitte werd afgelopen mei opgeleverd.
Op verzoek van staatssecretaris Menno Snel, had dit bureau onderzoek gedaan naar de verrotte cultuur bij de Belastingdienst. De conclusies waren hard, waaruit naar voren kwam, dat medewerkers van deze Rijksdienst, ‘bang zijn om fouten te maken’, hetgeen natuurlijk een zielig eufemisme is, voor ‘je achter je collega’s en vooral de regels verschuilen’…!

En ze voelen zich ook niet gehoord, was één van de andere conclusies. En zo zou er té veel afstand bestaan, tussen de verschillende hiërarchische lagen binnen en buiten de organisatie van ’s Rijksbelastingen. Dit allemaal volgens het rapport van Deloitte, dat werd opgesteld, op basis van een enquête onder ruim 12.000 medewerkers en op grond van groepsgesprekken met 650 medewerkers. De opdrachtgever zelf, Menno Snel, was toen trouwens al afgetreden..

Het is simpel te berekenen, dat als Deloitte inderdaad € 2 miljoen ontvangen heeft, voor een rapport van 100 pagina’s, dat dit dan neerkomt op € 20.000/pagina. Toch is dat niet waar met name de kritiek van GeertJan Knoops zich in deze op richt. ‘Mijn tweet zag niet op de declaratie zelf (kan ik geen oordeel over geven) maar op de prioriteit van het uitbetalen van nota’s aan deskundigen (die uiteraard betaald dienen te worden) vergeleken met de uitbetaling van schade aan gedupeerden. In mijn opinie had die volgorde van uitbetaling anders kunnen worden geprioriteerd.’ Overigens is mr. Knoops niet professioneel betrokken bij de gruwelijke toeslagenaffaire en staat hij geen gedupeerde ouders bij..

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.