Advertentie

Boeven, bedrijven, banken en de belastingdienst


government or private organised crime

x

x

Boeven, bedrijven, banken en de belastingdienst

13 gedachten over “Boeven, bedrijven, banken en de belastingdienst

 1. Onze welvaart is grotendeels gebaseerd op schuld want voor schulden maken wordt je beloond door de overheid.En voor sparen wordt je gestraft.De gevolgen van dit jaren lange beleid zijn nu duidelijk zichtbaar.Het is niet zeker of we hier ooit nog zonder catastrofale gevolgen uit komen.

 2. 1x per maand haal ik m´n geld van de bank, na de verplichte afschrijvingen die niet anders als digitaal kunnen. Wat overblijft gaat “onder het matras”.

  Voor mij geen cent naar de banken en pensioenmaatschappijen, 20 jaar geleden niet, nu niet en nooit niet!

 3. Het lastige van Banken, belastingen en Overheid is dat zij al jaren, zelfs decennia bezig zijn de burger te plunderen. Wat nog veel lastiger is dat vele inwoners van Nederland dat weten en er niets over durven te zeggen of schrijven. Allemaal door de angst die aangepraat en ingezet wordt door de overheid, de bedrijven waar men snel moet werken, zeer resultaat gericht. Als de angst regeert heeft de manipulator vrij spel! Mensen laat de liefde spreken, wanneer wij met z’n allen weigeren belasting te betalen, of de liefde laten spreken en uitdragen daar kan men niet tegen. zet em op, stuur allemaal de petitie in en laat je horen. hartegroet Mieke

 4. space scientific politics and monetary systems exopolitics.org

  Naar een space furatief staatbestuur zonder belastingen en zonder overheidsschulden.

  Hoe zouden toekomstige Aardse Marsbewoners belastingen gaan
  betalen, Rusland….

  Tussen space futuristen lopen rare kwezels rond, pro of contra de petro$ in verband met TTIP?!

  Om welke anti-speculatieve redenen werd de Euro ingevoerd!
  Wordt de Bancor in mei 2016 de nieuwe continentale eenheidsmunt voor Europa.

  Een planetaire eenheidsmunt en digitaal geld zijn efficiënte hulpmiddelen tegen speculatie en contra politieke monetaire economische industriële destabilisatie zonder cybercrimi’s uit het oog te verliezen

 5. Moderne schuldeconomie voeren betekent dat grootindustrielen en banken economie voeren op basis van schuld! Zij verdienen er oceanen met geld mee!

  Later als de schuld onhoudbaar wordt presenteren deze zelfde grootindustrielen en bankiers hun schuld aan de belastingbetaler en dit met medeweten van de politici!

  Staan onze politici voor een democratie dan wel voor de moneymakers?

  Al deze personen begaan zware criminaliteit en de politici plegen verraad aan de burgers. Hier moeten we geen medelijden voor hebben!

  Laten we hen de schulden betalen!

 6. Van morgen kwam ik een dame tegen die op een bank heeft gewerkt en ik zei tegen haar dat de banken de laatste jaren nogal wat medewerkers/sters ontslaan omdat ik benieuwd was naar haar reactie.
  Toen het gesprek op gang kwam zei ik dat de ABN ook weer mensen gaat ontslaan en zelfs bekend maken dat het door automatiseren komt waardoor deze medewerkers/sters overbodig zijn.
  Toen zei deze dame ja dat is erg en dat alleen maar OMDAT ALLEEN DE TOP HOGERE BONUSSEN KRIJGEN en niet de gewone medewerkers/sters en dat vond ze niet netjes.
  Hoe erg ben je gehersenspoeld als je dit soort opmerkingen geeft?

 7. https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/446449/Pauw.html in deze uitzending hoort u zeggen dat ING 775 miljoen moet betalen omdat ze de boel besodemieterd hebben onder leiding van de heer Hamers (ik ben overigens wel benieuwd naar de reactie van Paul Rosenmuller die gelobbyd heeft voor meer salaris voor deze man) maar wanneer ik denk aan aandeel houders en bv de dividendbelasting afschaffing dan ben ik bang dat dit weer een showspektakel is waarbij het lijkt dat deze bank gestraft wordt maar is dat daadwerkelijk ook het geval?Wat ik bedoel is dat het geld in de staatskas terecht komt waaruit ook die dividendbelasting afschaffing bekostigd wordt.
  Betekend dit dan ook dat het geld gewoon weer terug komt waar het vandaan komt of ben ik nu mis?Waarom komt deze zaak niet gewoon voor de rechter en wordt die bank niet gewoon gesloten want ze hebben per slot van rekening toch gewoon de boel opgelicht en het zou ook een waarschuwing zijn voor andere banken.

  1. https://nos.nl/artikel/2262398-ing-top-niet-opnieuw-getoetst-door-toezichthouder-na-witwaszaak.html
   De Nederlandse Bank vind het niet nodig de bestuursleden en Ralph Hamers opnieuw te toetsen.De toezichthouder sluit zich aan bij een onderzoek van advocatenkantoor Stibbe,daarin wordt geconcludeerd dat niemand binnen de bank actief of verwijtbaar beleid heeft gevoerd dat leidde tot de tekort schietende controles.
   Nou is het natuurlijk ook zo dat advocaten niet te vertrouwen zijn want zij verdedigen de zwaarste criminelen en proberen ook voor hen een lage straf of zelfs geen straf te bewerkstelligen.Om dan als toezichthouder jezelf bij hun onderzoek aan te sluiten lijkt mij niet echt verstandig behalve wanneer je aan vriendjes politiek doet en geen schade wil aanrichten onder hen.(dat is mijn mening maar).
   Volgens een woordvoerder van de DNB is de Europese Centrale Bank (ECB)ook eindverantwoordelijk in het toezicht op grootbanken.
   In het boek van Willem Middelkoop (Goud en het geheim van geld) staat op blz 49 een klein stukje over de ECB wat ik graag citeer.
   In een goed functionerend banksysteem houden centrale banken de commerciële banken scherp in de gaten en voorkomen ze dat deze door hun streven naar winst op korte termijn onverantwoordelijke risico’s nemen die schadelijk zijn voor het hele monetaire stelsel.In een slecht bankensysteem zitten de centrale banken bij elkaar op schoot of spelen ze elkaar de bal toe.De waakhond is in veel gevallen een schoothond geworden.Zo konden Wall Street-banken ,met instemming van de FED,steeds risicovollere producten (derivaten) verkopen zonder dat daar vanuit de Amerikaanse centrale bank enig serieus toezicht tegenover stond.De BIS,waar Nout Wellink als president van de DNB destijds zitting had in de raad van bestuur,werd onder druk gezet om handel in derivaten niet te reguleren.Dat Wall Street er veel voor over heeft om dit zo te houden,blijkt uit het feit dat de financiële sector jaarlijks circa een miljoen dollar per Congreslid aan lobbygeld investeert.
   Jeffrey Sachs heeft hierover geschreven in “The Price of Civilization” (New York)p 112.(Einde citaat).De DNB doet dus niets en zegt dat de ECB eindverantwoordelijk is voor het toezicht op groot banken waarvan we dan nu weten dat daar ook niets van te verwachten is aangezien zij schoothondjes zijn geworden en doen wat Wall Street wil.

  2. https://nos.nl/artikel/2263585-dsm-topman-sijbesma-invloedrijkste-nederlander.html
   Naast dat hij topman van DSM is heeft hij ook nog andere functies zoals commissaris bij Unilever en De Nederlandse Bank.Wanneer ik dat lees lijkt het erop dat dergelijke lieden veel geld betaald krijgen voor een functie of functies die erg gemakkelijk uit te voeren zijn en weinig tijd vragen want anders zouden ze geen tijd hebben voor vaak vele nevenfuncties.
   Waar ik me ook zorgen om maak is in dit geval dat hij ook nog commissaris bij De Nederlandse Bank is (Het controle orgaan die het niet nodig vinden om onderzoek naar de top van ING te doen).Het lijkt er sterk op dat hier belangenverstrengeling een rol kan spelen want wanneer top mensen van grote bedrijven in het controleapparaat zitten die witwas praktijken van grote bedrijven zouden moeten tegengaan/onderzoeken zou het erop neer kunnen komen dat ze onderzoek naar hun eigen handelen of hun vriendjes moeten doen en dat zou wel eens nadelig kunnen zijn natuurlijk.Mogelijk beslissen hier dan ook mogelijke daders van misstanden of er een onderzoek naar die misstanden komt.
   Logisch dat multinationals weinig of geen belasting betalen en vooral is het schandalig dat de belastingdienst ze nog helpt ook om via allerlei wegen zo min mogelijk belasting te laten betalen en daarbij komt dan ook nog dat ze elkaar lijken in te dekken wanneer er schadelijke gevolgen zijn door grote bedrijven veroorzaakt voor het gewone volk die ze wel weten te vinden om zoveel mogelijk belasting te laten betalen (Het MKB bedrijf en gewone burgers).En ondertussen doet de overheid niets en houd zich bezig met flauwekul zoals de zwarte pieten discussie of ze geven veel te veel geld uit aan een probleem wat er niet is (Co2 probleem) zo las ik vandaag dat Nederland armere landen financieel gaat helpen om de doelstellingen van het Parijs akkoord te halen (Minister Kaag heeft dat besloten).Vreemd is het dat er zo weinig aandacht aan vervuilende fabrieksuitstoot besteed wordt en dat gelijktijdig geld aan bv publieke omroepen gegeven wordt die vervolgens reclame maken om “Co2 uitstotende” nieuwe auto’s te kopen en of die op elektriciteit aangedreven auto’s nou zo milieu vriendelijk zijn betwijfel ik ook.Winst voor multinationals en banken gecombineerd met belangenverstrengeling en vriendjes politiek lijken in Nederland de dienst uit te maken.

  3. https://nos.nl/artikel/2263565-nederland-gaat-arme-landen-helpen-met-naleving-klimaatregels.html Vreemd dat ze durft te spreken over armoedebestrijding in andere landen
   en goed bestuur,terwijl in eigen land het bestuur één grote puinhoop lijkt te zijn waar de rijken natuurlijk alleen maar rijker van worden en de rest voor alles moet betalen en waarbij armoedebestrijding helemaal geen rol lijkt te spelen wat te zien is aan het toenemende aantal voedselbanken die natuurlijk uit vrijwilligers bestaan (anders kost het geld voor eigen volk en dat lijkt niet te mogen) wat dan weer te zien is aan gepensioneerden en mensen die niets voor de staat meer opleveren en daarom telkens alleen maar gekort worden en tegelijk steeds zwaarder belast wat u kunt zien aan de BTW verhoging op zowat alles zelfs op dagelijkse benodigdheden en ouderen mogen in hun eigen vuil blijven rondlopen,over goed bestuur gesproken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.